Updatetopic

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update naar versie 8.33.4

Beste spelers,

Een nieuwe kleine update zal op dinsdag 28 april tussen 11 en 12 uur geïnstalleerd worden op alle spelwerelden.

Deze update bevat voornamelijk kleine bugfixes en wijzigingen aan de snellijst. Zoals gewoonlijk zullen de spelwerelden enkele minuten onbereikbaar zijn tijdens de update.

Je feedback kan in het Feedbacktopic

Wijzigingen aan de snellijst:

Om de laadtijd van het spel te verbeteren voor spelers met veel scripts in hun snellijst zullen we enkele wijzigingen aanbrengen hieraan:
- De algemene quickbar-lengte limiet van 65kb zal weggehaald worden.
- In plaats daarvan zullen snellijstitems gelimiteerd worden tot 10K karakters, als je scripts hebt met meer dan 10K karakters zullen ze verwijderd worden. Enkele weken geleden werd er een waarschuwing gestuurd naar de betroffen spelers.
- Deze wijziging zal voor sommige spelers de downloadgrootte van elke pagina met 50% verkleinen (en dus sneller laden)

In toevoeging hieraan zullen scripts die vanuit een andere server gedraaid worden binnenkort geladen moeten worden via een https:// link. Een toekomstige update zal het zo maken dat nieuw ingevoerde snellijstscripts niets laden dat vanuit http:// komt. Na een overgangsperiode zullen ook bestaande scripts in de snellijst niet meer werken.

De scriptcircle werkt inmiddels aan deze wijziging en zo zullen we deze overgang zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen.

Bedankt voor je feedback & nog veel plezier op Tribal Wars!

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars Team
 

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update 8.34

Beste spelers,

De update naar Spelversie 8.34 zal morgen (dinsdag 12 mei) tussen 11:00 en 12:00 geïnstalleerd worden op alle spelwerelden.

Deze bevat voornamelijk verbeteringen ten voordele van gebruikersgemak. Feedback is altijd welkom in het Feedbacktopic

Wijzigingen
 • Deze update bevat de voorbereidingen voor ons volgende evenement. Het zal een aanpassing zijn aan het 'Red Het koningshuis'-event van vorig jaar en zal vermoedelijk volgende week starten.

 • Een geluidsmelding is toegevoegd voor nieuwe chatberichten, je kan deze natuurlijk ook uitzetten.

 • We hebben een inline melding toegevoegd bij het veroveren van een dorp. Je zal dus nu een melding krijgen bij het edelen van een dorp!

 • Bepaalde introductieopdrachten kan je nu 'overslaan' als je in het verleden minimaal 1 dorp veroverd hebt. Deze opdrachten zijn voornamelijk gericht op het introduceren van de sociale aspecten van het spel, zoals je profiel bijwerken en dergelijke meer. Een opdracht overslaan geeft je de volledige beloning.

 • Het effect van de nachtbonus zal nu zichtbaar zijn in het dorpsscherm 'actieve bonussen', wanneer actief met een maan-icoon.

 • Berichten op werelden zonder verkenners zullen nu laten zien wanneer je troepen zichtbaar zijn door het verslaan van 1/3 van de verdedigde troepen (Zonder verkenner)

 • Nieuwe BBcodes zijn ingevoerd als een alternatief tot [ unit]naam[/unit ]: : Unitshortname: (voorbeeld : speer: of :zwaard: )

 • In een toekomstige update zullen we de optie om eigen grafische pakketten en CSS-bestanden in te stellen verwijderen. Indien je hier nog steeds in geïnteresseerd zijn zijn er specifieke browser add-ons die hetzelfde doen. De optie om de grafische pakketten van de "10 jaar Tribal Wars" wedstrijd te kiezen zal mogelijk blijven.

 • Kleinere bugfixes en veranderingen

Bedankt alvast voor jullie feedback.
 
Laatst bewerkt:

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update 8.34.1​

Beste speler,

Onze nieuwe update zal uitkomen op dinsdag 9 juni tussen 11:00 en 12:00.

De update bevat veiligheidsmaatregelen en enkele minder belangrijke verbeteringen.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden een paar minuutjes niet beschikbaar zijn tijdens de update. Laat ons weten wat jullie vinden van de inhoud van de update in het
FeedbackTopic!

De Overstap naar https

Eerder hebben we de overstap naar https aangekondigd. Dit zal gebeuren als deel één van deze update. Voor de meeste mensen zal dit niets veranderen en zal het alleen maar helpen om je account zo veilig mogelijk te houden. Echter, als je snellijstscripts aan het gebruiken bent die proberen te verbinden met een derde onveilige externe server (bijvoorbeeld, het zenden van inhoud van een rapportje) kan het script mogelijk niet meer werken. Dit is omdat de browsers automatisch onveilige inhoud blokkeert wanneer je kijkt naar een veilige website.

Voorlopig werkt er een versie die tijdelijk dit probleem voorkomt. Deze omweg zal ongeveer 3 weken blijven. Daarna zul je niet meer in staan zijn om nieuwe onveilige scripts toe te voegen. Opnieuw 3 weken daarna zullen alle bestaande onveilige scripts stoppen met werken.

Om problemen in de toekomst te voorkomen moeten scripters nu zo te werk gaan dat het zeker is dat alle nodige inhoud van een script veilig geladen kan worden.

Ter info: Binnen TribalWars.nl zou dit niet voor zoveel problemen moeten zorgen, onze scriptcircle onderzoekt de impact

Wijzigingen
 • Er zijn meer rapporticoontjes toegevoegd.
 • Het gaat mogelijk zijn om snellijstscripts te gebruiken zonder dat de snellijst zichtbaar is.
 • Het is nu mogelijk om ridderitems te wisselen onafhankelijk van of de ridder dood of levend is.
 • Eigen grafische pakketten en css-bestanden zijn verplaatst zoals vermeld in changelog 8.34. Als iemand nog geïnteresseerd is in het gebruiken van css-bestanden in de toekomst, dan zijn er browserextensies hiervoor beschikbaar. De optie om voorgedefinieerde alternatieve dorpsoverzichten, die gemaakt zijn door de winnaars van het “10 jaar” evenement, te gebruiken zal blijven bestaan
 • Een kaartgroepsnaam zal nu geupdate worden wanneer de aangesloten groepsnaam verandert.
 • Het is nu mogelijk om meer dan 100 rapportjes te zien per pagina (tot een maximum van 1000).
 • Een aantekening is toegevoegd aan het rapport van de verdediger als troepen zichtbaar zijn omdat één derde van de troepen gecleard is (dit is enkel op niet-boogwerelden van toepassing).

We wensen jullie nog veel plezier op Tribal Wars.nl!

FeedbackTopic
 

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update 8.34.4

Beste spelers,

Onze nieuwe update zal geïnstalleerd worden op dinsdag 30 juni tussen 11:00 en 12:00.

De update brengt maar een klein aantal zichtbare veranderingen met zich mee. Voor diegene die zich afvragen wat update 8.34.2 en 83.34.3 waren, deze werden gebruikt om bugs op te lossen en enkele interne veranderingen.

Zoals gewoonlijk zullen alle werelden een paar minuten ontoegankelijk zijn tijdens de update.

Laat ons weten wat je van deze update vindt in het update feedbacktopic!

De volgende stap voor scripts + de switch naar https

Zoals aangekondigd voor versie 8.34.1 komen er nog veranderingen voor scripts in verband met de switch naar https.

Drie weken geleden is de overstap naar https gemaakt. Voor de meeste mensen zou dit niks mogen veranderen en houdt dit je account gewoon veiliger. Maar als je snellijstscripts of userscripts gebruikt die proberen te verbinden met een 3rd party externe server op een onveilige manier (bv de gegevens van een bericht doorsturen, om deze op te slaan), dan kan het zijn dat deze niet meer werkt. Dit is omdat browsers het automatisch tegenhouden wanneer je onveilige gegevens wilt gaan laden op een veilige pagina.

Vanaf 1 juli zal het spel niet meer toelaten om onveilige scripts te laten draaien. Het spel zal je informeren wanneer je dit probeert en ook vertellen wat het probleem is.

Over ongeveer drie weken zullen alle scripts die niet veilig geladen worden niet meer werken. Deze verandering zal nog eens aangekondigd worden.

We moedigen scripters aan om nu te handelen (als dit nog niet gebeurd is) om ervoor te zorgen dat hun scripts alle gegevens veilig laden.

Andere veranderingen

- Farm assistent: je zal nu een bevel pop-up krijgen (zoals op de map) wanneer je er voor kiest om een aangepaste aanval te doen, in plaats van naar de verzamelplaats doorgestuurd te worden

- Mogelijkheid toegevoegd om ondersteuningstroepen terug te trekken vanuit een dorpsinformatiepagina. Voorheen was dit een premium functie. Dit is gedaan om onervaren spelers te helpen in het terugtrekken van hun troepen uit een dorp.

- Eenheden rekruteer bevelen die geannuleerd worden gedurende de beginnersbescherming zullen nu voor 100% vergoed worden in grondstoffen in plaats van 90%.

We wensen jullie nog veel plezier op Tribalwars.nl!
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.35

Beste spelers,

Onze nieuwste update zal worden ingevoerd op dinsdag 14 juli, tussen 11 en 12 uur.

De update bevat nieuwe prestaties, beveliconen voor dorpen op een speler's profiel en een geïntegreerde edeltreinfunctie.

Zoals gewoonlijk zullen alle werelden voor enige minuten onbeschikbaar tijdens deze update.

Laat ons zeker weten wat je van deze update vindt in het discussie topic!

Edeltrein


Gedurende de jaren heeft de mogelijkheid om edeltreinen (aanvallen met edelmannen die elkaar kort opvolgen) te versturen zich ontwikkeld naar een belangrijk aspect binnen Tribal Wars. Het is ons opgevallen dat er verschillende tools benut werden om hierbij te helpen.
Daarom hebben we besloten dat deze functie voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn, zonder te moeten vertrouwen op externe hulp en ondersteuning, en hebben we deze functie toegevoegd aan het spel zelf.

Wanneer je een aanval (die een edel bevat) verstuurt zal je nu de "Voeg een edelman toe"-optie krijgen, indien je meer dan 1 edelman beschikbaar hebt in dit dorp.

8.35nobletrain.PNG

Door deze optie te selecteren zal je een edelaanval toevoegen aan je huidige aanval. Dit met een maximum van 5 aanvallen. Deze aanvallen zullen landen in de door jouw bepaalde volgorde, met de minimum tijd tussen deze aanvallen (in een wereld zonder aanvalsbeperking is dit automatisch 50ms).

We zouden graag van jullie horen of we meer van dit type veranderingen in de toekomst moeten toevoegen, en indien ja.. welke je ingevoerd zou willen zien. Dus twijfel zeker niet, en geef ons je mening!

Prestaties

We voegen 3 nieuwe prestaties toe tot het spel: Meester der opdrachten, Architect en Rekruteringsdrive.
Een vierde prestatie, genaamd 'te laat', zal geactiveerd worden op een later moment.


8.35-architect.png
8.35-recruitment-drive.png
8.35-out-of-time.png
8.35-master-of-quests.png

Beveliconen op het spelersprofiel

Het is nu mogelijk om beveliconen, op de dorpen die je aanvalt/ondersteunt, te zien via het spelersprofiel. Een premium account is vereist om deze iconen te zien.


8.35iconplayerprofile.PNG


Andere veranderingen

 • Het Mentorsysteem is nu toegankelijk voor alle spelers (de verandering is al doorgevoerd voor de update. )
 • Enige tekstjes over bevelen delen zijn verbeterd.
 • Herinner over scripts en de verandering naar https: Vanaf 1 Juli laat het spel geen nieuw toegevoegde onveilige scripts toe om uit te voeren. Het spel zal je informeren wanneer je een dergelijke script probeert te laden, en wat het probleem is. Binnen 2 weken zullen alle bestaande scripts (die onveilig geladen worden) stoppen met werken. Deze verandering zal opnieuw worden aangekondigd.

  We raden het sterk aan bij de scriptauteuren om direct te handelen (indien ze dat nog niet gedaan hebben) om er zich van te verzekeren dat alle data die nodig is voor hun scripts veilig geladen kan worden.


Jullie TribalWars.nl team
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.35.1

Beste spelers,

Onze nieuwste update zal worden geïnstalleerd op dinsdag 28 juli, tussen 11 en 12 uur.

De update bevat kleine verbeteringen.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk niet bereikbaar zijn gedurende de update.

Laat ons graag weten wat je van deze update vindt in het discussietopic!

Veranderingen:

 • Het is nu mogelijk om de totale offensieve en defensieve sterkte van je troepen te zien in de verzamelplaats. Daarnaast is er een kleine uitleg over de defensieve sterkte toegevoegd.
 • Het bevelicoontje voor verkenners zal niet meer alleen gebruikt worden voor een bevel met enkel verkenners, maar ook indien een bevel tenminste één verkenner bevat. Dit betekent dat dit bevelicoontje nu op dezelfde manier werkt als de icoontjes voor een edelman en een ridder. Daarnaast hebben we enkele kleine veranderingen doorgevoerd aan het uiterlijk van het berichtenfilter door enkele mogelijke ongeldige filterinstellingen te verwijderen.
 • De knoppen in de mobiele browserversie hebben vanaf nu dezelfde stijl als de knoppen in de gewone browserversie.
 • Er zal vanaf nu een waarschuwing worden getoond vlak voordat je een aanval verstuurt, wanneer je een aanval wilt versturen vanuit een dorp zonder geloof (enkel op kerkwerelden).
 • Kleine bugfixes

Met vriendelijke groeten,
Jullie tribalwars.nl team
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.35.1 -- Extra

Beste spelers,

Zoals we eerder hebben aangekondigd in update 8.34.4 en 8.35, zetten we nu de volgende stappen in onze verandering naar https die te maken hebben met scripts. Alle bestaande scripts die niet veilig geladen worden zullen stoppen met werken na de onderhoudsupdate van Dinsdag 4 augustus.

Het spel zal je inlichten wanneer je een dergelijk script probeert te laden, en in de meeste gevallen zullen ze je ook vertellen wat de oorzaak van het probleem is.
We raden de scripters, nogmaals, sterk aan om er zich van te verzekeren dat alle inhoud die nodig is voor hun scripts veilig geladen kan worden.

Indien je nog vragen/opmerkingen hebt zodra de onderhoudsupdate is doorgevoerd, kan je hiervoor terecht bij support.

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.37

Beste spelers,

Onze nieuwste update zal doorgevoerd worden op dinsdag, 22 september, tussen 11:00 en 12:00.

Deze update bevat het tonen van uitgaande ondersteuning op de kaart, de mogelijkheid om het brondorp in het bevelscherm te veranderen alsook enige andere kleinere veranderingen.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn tijdens deze periode.

Laat ons je feedback horen in het feedbacktopic!Veranderingen:

 • Je kan nu het brondorp veranderen wanneer je bevelen verstuurt vanuit een pop-up.
origin.png
 • Uitgaande ondersteuning wordt nu getoond op de kaart. Hiervoor heb je een premium account nodig. (Idee vanuit TribalWars.NL!)
outgoing%20support.png
 • Het geloof van het verdedigende dorp wordt nu getoond in rapportjes, indien de aanvaller info krijgt over het verdedigende leger.
 • Een waarschuwing over dorpen zonder geloof wordt getoond in het waarschuwingen gedeelte van de Account Manager.
 • Op werelden waar externe ondersteuning niet toegelaten is wordt alle uitstaande ondersteuning in dorpen teruggestuurd wanneer een speler zijn stam verlaat.
 • Een filter voor de vrije boerderijplekken werd toegevoegd bij de dynamische groepen.
 • Het plaatsen van een dorp bij het herstarten in het centrum van je stam werd verbeterd. Zo willen we voorvallen vermijden waarbij een dorp toch geïsoleerd geplaatst wordt.
 • Mobiele versie: Er wordt een bevestigingspop-up toegevoegd wanneer je naar de browserversie switched.
 • Mobiele versie: Mogelijkheid om de rangschikking van bouwinstructies te veranderen in de account manager-sjablonen.
 • Bug fixes

Laat ons dus zeker je mening horen in het feedbacktopic!!


Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team!
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.38

Beste spelers,

Onze nieuwste update wordt doorgevoerd op dinsdag 29 september, tussen 11 en 12 uur. Deze update bevat enige verbeteringen voor de kaart.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn tijdens deze update.

Laat onze zeker weten wat je van deze update vindt in het feedbacktopic! Graag horen we ook van jullie welke andere veranderingen jullie zouden willen zien op de kaart!


Veranderingen:
 • Kaartmarkeringen van jezelf en andere spelers hun dorpen kan nu worden veranderd zonder de kaart te herladen.
 • Er is een 'verberg niet aanvalbare spelers' optie toegevoegd op de kaart. Deze verbergt de dorpen van spelers die onder beginners- of ratiobescherming zijn.
 • Bug fixes


Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team!
 
Laatst bewerkt:

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.39

Beste spelers,

Onze nieuwste update wordt doorgevoerd op dinsdag 27 oktober, tussen 11 en 12 uur.

Deze update bevat verschillende spelverbeteringen zoals dorpsnotities delen, emoticons voor de chat en een nieuwe optie om je dorp naast een vriend te verplaatsen.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn tijdens deze update.

Laat ons zeker weten wat je van deze update vindt in het feedbacktopic!

Dorpsnotities delen

notesharing.png

Vanaf nu kan je je dorpsnotities delen met vrienden en stamgenoten! Je kan de vrienden en stamgenoten, waarmee je je notities wil delen, kiezen op dezelfde manier als voor de 'bevelen delen' - optie. Je kan ook kiezen of je de notities over je eigen dorpen met hen wil delen of niet. Notities delen kan in het instellingen menu gevonden worden.

Verplaats naar een vriend

friendrelocate.png

Begon je op een wereld, maar zat je ver van al je vrienden? Geen zorgen! Het verplaatsingsitem heeft nu de optie om je dorp naar een plaats vlakbij een vriend te halen!

Emoticons --> Idee uit TribalWars.nl!

emojii.png

Verrijk je conversatie met één van de vele emoticons in de chat! Je kan een lijst van de mogelijke emoticons vinden door om de smiley in het chat venster te klikken of ze ergens anders in het spel toevoegen door hun snelcode te gebruiken.

Andere veranderingen

- Nieuwe items in de inventaris worden prominenter weer gegeven.

- Kaartaanduidingen gemaakt door de stam tonen vanaf nu de stamnaam, -tag en -wapenschild in de groep info pop-up.


Laat ons zeker weten wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team!
 
Laatst bewerkt:

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.40

Beste spelers,

Onze nieuwste update wordt doorgevoerd op dinsdag 1 december, tussen 11 en 12 uur.
Deze update maakt het mogelijk om bonussen in de simulator in te geven, alsook worden je grondstoffen van je dorp nu live getoond.

Zoals gewoonlijk zullen de spelwerelden tijdelijk onbereikbaar zijn tijdens deze update.

Laat onze zeker weten wat je van deze update vindt in het feedbacktopic!

Bonussen in de simulator

simulator.png

We hebben iets toegevoegd waar velen van jullie om vroegen - de mogelijkheid om bonussen te gebruiken bij het simuleren. Veel spelers hebben coole bonussen verkregen van het Castle Assault event en nu kun je simuleren met deze effecten. Je kan kiezen om één of meerdere effecten toe te voegen aan 1 van de strijdende kanten - en we zijn de speciale bonussen zoals vlaggenbooster en de katapultschade bonus natuurlijk niet vergeten.

Spelers met een premium account kunnen ook de bonussen van hun huidige dorp invoeren met de "Dit dorp" knop. Bonussen uit berichten kunnen ook ingevoerd worden met de » Troepen in de simulator invoeren link.

Grondstoffen live updates

Je kan nu de veranderingen van je grondstoffen live zien! Wanneer één van je aanvallen terugkeert met een buit of een handelaar die grondstoffen levert aan je dorp, kan je nu live de verandering van je grondstoffen zien zonder de pagina te herladen.

Andere veranderingen

- Het moraal berekenen scherm in de simulator werkt nu ook in de app.


Laat ons zeker weten wat je vindt van deze update!

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.42

Beste spelers,

Onze volgende update zal plaatsvinden op dinsdag 19 januari tussen 11 en 12 uur.
De update zal verscheidene handige features toevoegen aan het spel, zoals een dagelijkse ranking, een prestatie voor het winnen van een wereld en enige verbeteringen aan het delen van dorpsnotities.

Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn tijdens de update.

Laat ons weten wat je denkt van de update in het feedbacktopic!

Dagelijkse ranglijsten
dailyachievements.png

Nu zal je je vooruitgang met andere spelers kunnen vergelijken op een dagelijkse basis. Je kan de rankings bekijken voor de 5 dagelijkse prestaties. Merk op dat je de dagelijkse prestatie niet hoeft te winnen om in de ranglijst te staan! Je persoonlijk record verbreken volstaat!


Nieuwe prestatie: Wereldwinnaar

winning-tribe.jpg
master-of-battle.jpg
master-of-points.jpg

Drie nieuwe prestaties zijn toegevoegd voor het winnen van een wereld.
 • Wereldwinnaar: Deze prestatie wordt gegeven aan alle spelers van de overwinnende stam.
 • Beste speler van de wereld: Deze prestatie wordt gegeven aan de hoogst gerankte speler van de wereld bij het afsluiten.
 • Troepensloper van de wereld: Degene met de meeste verslagen tegenstanders krijgt deze prestatie bij het afsluiten van een wereld.

Je kan deze prestaties meermaals winnen door het winnen van meerdere werelden. Deze prestaties zijn niet beschikbaar in speed- en classicwerelden. Alsook zijn deze prestaties niet retroactief.

Dorpsnotities op de kaart

villagenotesonmap.png

Wanneer je je dorpsnotities deelt met je vrienden of stamgenoten kan je nu zien of een dorp notities heeft gekregen door één van hen.
Notities gemaakt door jezelf hebben het oude witte dorpsnotitie-icoon, terwijl dorpen met notities van je vrienden of stamgenoten een blauw icoon zullen krijgen.
Indien een dorp zowel eigen notities, als notities van vrienden of stamgenoten bevat zal het een wit/blauw icoon krijgen.


We hopen dat jullie deze update leuk vinden, laat ons zeker weten wat je er van vindt in het feedbacktopic!


Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 
Laatst bewerkt:

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.48

Beste spelers,

Op dinsdag 14 juni zal spelversie 8.48 tussen 11 en 12 uur geïnstalleerd worden. Zoals gewoonlijk kunnen de werelden kort onbereikbaar zijn tijdens de update.

Deze update bevat een nieuwe statistiek voor de rankings en een kleine verbetering, alsook een langverwachte chatfunctie! Lees dus snel verder.

Verslagen tegenstanders als ondersteuner

We hebben een nieuwe categorie in de ranglijsten toegevoegd. Het ondersteunen van een dorp zal nu ook verslagen tegenstanders-punten opleveren voor de ondersteunende spelers. Het aantal punten wordt verdeeld tussen de verschillende ondersteundende spelers, gebaseerd op het aantal van hun troepen die deelnemen aan het gevecht.

De berekening houdt ook rekening met het aantal troepen van de dorpseigenaar, deze zal hiervoor geen extra punten ontvangen.
Deze punten kunnen verkregen worden door het ondersteunen van het dorp van een andere speler, of door het ondersteunen van barbarendorpen. Je kan ze dus niet krijgen door het ondersteunen van je eigen dorpen.

Deze nieuwe ranglijst heeft geen invloed op de bestaande verdedigingsranglijsten.

Verbeteringen aan de buitlimiet -notificaties

Volgend op de feedback over het onduidelijk zijn van de buitlimiet op een limited-haul wereld hebben we de leesbaarheid van de buitlimiet verbeterd. Nu zou het gemakkelijker te begrijpen moeten zijn voor spelers waarom ze geen grondstoffen meer konden roven wanneer ze de buitlimiet hebben bereikt.

Stamchat!
En jawel, hij is er eindelijk: de stamchat

Tribal Wars Nederland zal als één van de 3 spelversies als eerste de stamchat krijgen! Via de stamchat zal je nu in een groepschat kunnen communiceren met je stamgenoten.

Geef ons jullie feedback in het feedbacktopic! We horen graag wat jullie er van vinden!

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Laatst bewerkt:

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update 8.49

Beste Community,

Onze nieuwe update naar spelversie 8.49 zal op dinsdag 5 juli tussen 11:00 en 12:00 geïnstalleerd worden.

Deze update bevat een nieuwe manier om naar de casual werelden te verhuizen (zonder overgenomen te hoeven worden) alsook enkele verbeteringen. Zoals altijd zullen de werelden kort onbereikbaar zijn gedurende de update.

Je feedback is altijd welkom in de feedbackthread!

Gemakkelijkere overstap naar Casual werelden.
Na 14 dagen op een spelwereld heb je de mogelijkheid om één van je dorpen naar een Casual wereld te verhuizen. Er kan maar één dorp overgezet worden. Als je meerdere dorpen hebt zal je grootste dorp verhuizen. Troepen zullen niet overgezet worden en je dorp zal naar de casual gekoppeld aan jouw wereld verhuisd worden.

Je zal de optie 'verhuis naar Casual' vinden in het instellingenmenu onder de optie 'herstart' en genoemd naar 'Casual transfer'. Je dorpen & troepen zullen ook nog beschikbaar zijn op de originele wereld en ook daar kan je blijven spelen als je dat wilt.


Item verhuis naar Casual werelden
Als je een Casual wereld toetreed zal je nu ook je items kunnen overdragen, net zoals je premium account. Let erop dat bepaalde items niet overgedragen kunnen worden als ze niet zinvol zijn op de casual wereld. Een bericht zal aangeven welke items niet overgedragen werden en waarom. Items die niet overgedragen werden blijven op de originele wereld.

Bericht voor overgedragen Premium Functies.
Na de overdracht naar een Casual wereld zal er een bericht verstuurd worden over welke Premium functies verhuisd werden.

Berichtencategorie voor events!
We hebben een nieuwe categorie geïntroduceerd bij berichten voor events. Dit zal het een stuk makkelijker maken om berichten te beheren tijdens de events. Deze update komt direct vanwege jullie feedback!

Recente inventariswijzigingen
De 'Recente wijzigingen' info in de inventaris is nu een tooltip voor de individuele bijdragen die je meer informatie geven over een item.
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.50
Beste spelers,

Onze nieuwste update naar versie 8.50 zal uitgevoerd worden op dinsdag 26 juli tussen 11 en 12 uur.
De update bevat een gemakkelijkere manier om meerdere muntjes te slagen, alsook een verbeterde berekening van de beschikbare grondstoffen. Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn gedurende deze update.

We horen graag jouw mening in het feedbacktopic!

Het slaan van meerdere muntjes per keer
Het zal nu mogelijk zijn om meerdere munten per keer te munten, om zo meerdere kliks te vermijden. Je zal ook in staat zijn om de hoeveelheid muntjes die je wilt slaan aan te duiden, afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid grondstoffen.

Verbeterde grondstoffen berekening
We hebben enige verbeteringen gemaakt aan de manier waarop de beschikbare grondstoffen worden berekend.
Dit zou de "grondstoffen beschikbaar om..."-indicatie betrouwbaarder moeten maken, en zal je helpen ermee te plannen.

De vernieuwde berekening zal nu ook de buit van succesvolle aanvallen meerekenen, alsook marktverhandelingen en overdrachten.
Het zal ook rekening houden met veranderingen in de productie, zoals het vervallen van burgerwacht, het upgraden van een grondstoffengebouw of het eindigen van een grondstoffenboost.

Bugfixes
De update bevat ook enige kleine bugfixes.

We hopen dat jullie de update leuk vinden, geef ons zeker jullie feedback!

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.50.1

Beste spelers,

Onze allernieuwste update naar versie 8.50.1 zal plaatsvinden op dinsdag 2 Augustus tussen 11 en 12 uur. Zoals gebruikelijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn gedurende de update.

De update zal vooral bugfixes (waaronder ook eentje gemeld vanuit NL (click)) en algemene verbeteringen bevatten. Er is echter één verandering waarover we je graag in detail informeren.

Feedback horen we zoals gebruikelijk graag in het feedbacktopic!

Filters voor defensieve rapportjes
Vanaf nu zal het ook mogelijk zijn om je defensieve rapportjes te filteren volgens beveliconen, net zoals je kan doen met aanvalsrapportjes.
Echter, gelieve er rekening mee te houden dat dit enkel voor nieuwe rapportjes zal kunnen en dit niet retroactief werkt voor oudere rapportjes.
Wees ook indachtig dat de mogelijkheid om rapportjes te filteren een Premium Account feature is.

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Update 8.50.2

Beste Community,

Onze nieuwe update naar spelversie 8.50.2 zal morgen op 9 augustus geïnstalleerd worden tussen 11:00 en 12:00 uur.

Deze update zijn voornamelijk enkele verbeteringen en oplossingen achter de schermen. Feedback is altijd welkom

Dominantieoverwinning kan nu met count-down

We toenen nu de nog nodige tijd om een wereld per dominantie te winnen. Als de stam de dominantie verliest zal de timer nu ook gereset worden. Als er geen tijd opgegeven staat wordt de wereld gewonnen van zodra het dominantiepercentage bereikt is.

status_pre_win_holding.PNG


Grondstoffenfilter in dynamische groepen. (Idee vanuit .nl)

Dynamische groepen staan nu toe om te filteren op beschikbare grondstoffen in een dorp.Let erop dat dit enkel geldt op grondstoffen beschikbaar in het geselecteerde dorp.

We wensen jullie veel plezier met deze update!

Met vriendelijke groeten,
Het Tribal Wars.nl Team
 
Laatst bewerkt:

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.505
Beste Community,

Onze nieuwe update naar versie 8.52 zal op dinsdag 23 Augustus tussen 11:00 en 12:00 geïnstalleerd worden op alle spelwerelden.

Deze update bevat enkele kleine verbeteringen en een belangrijke wijziging aan de Casual werelden. Zoals altijd zijn de werelden onbereikbaar tijdens de update.

Feedback is altijd welkom

Munten worden niet meer overgedragen naar de Casual wereld.
Het is niet meer mogelijk om munten over te dragen naar de Casual werelden. We hebben deze beslissing gemaakt om de Casual werelden een eerlijkere omgeving te maken en de grote verschillen in munten te vermijden. (Zoals door velen al aangehaald).

Om iedereen een eerlijke kans te geven zullen we binnenkort ook een nieuwe casual starten.
Competities herwerkt
De competities komen terug!

Na jullie feedback hebben we besloten om enkele wijzigingen te maken aan het huidige systeem, de competities zijn nu:

 • Wereldgebaseerd
 • Nemen meer de stam in acht bij het verdelen van de teams
Je deelname zou nu dus een grotere impact moeten hebben op de definitieve uitkomst!

Daarnaast blijven de competities vooral hetzelfde.Er worden 4 teams gemaakt en je moet voor 24 uur uitdagingen voltooien om je team te laten winnen en een bonus te krijgen.


Enkele oude competities zullen er nog zijn (versla de meeste eenheden, verniel het meeste gebouwlevels,...) maar we hebben er ook enkele nieuwe gemaakt.

Druk hier voor de originele aankondiging.

We brengen de laatste wijzigingen aan en je zal ze binnenkort om je wereld zien verschijnen!
 
Laatst bewerkt:

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.53

Beste spelers,

Onze allernieuwste update naar versie 8.53 zal geïnstalleerd worden op dinsdag 30 augustus tussen 11 en 12 uur.

Deze update bevat verscheidene kleine verbeteringen aangaande verschillende gameplay aspecten. Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn gedurende de update.
Vanuit het Tribal Wars.nl Team delen we ook graag mee dat deze update verschillende ideeën vanuit onze community bevat!

We horen graag jullie feedback over de update in het feedbacktopic!

Nieuw 'kleine aanval' -icoon
We hebben een nieuw icoon voor kleine aanvallen ingevoerd; een groene bijl:
attack_medium-green.png
. Dit zou jullie beter moeten helpen om aanvallen te onderscheiden.

Toegang tot het verborgen forum
Zoals vermeld in de tooltip zal het recht om verborgen fora te zien nu ook automatisch toegang verlenen aan de fora voor vertrouwde leden. Dit was voorheen niet het geval.

Sjablonen in de simulator
(Idee vanuit TW.NL: Oorspronkelijk idee & recent gebumped . Bedankt voor jullie idee!)

De simulator laat nu toe om sjablonen te gebruiken. De dropdown zal enkel beschikbaar zijn als er een sjabloon ingesteld is.

simulator_template.png

Verbeterde opslagplaats notificaties

We hebben de timing op de 'opslagplaats vol'-notificaties verbeterd om hen nuttiger te maken. Denk eraan dat deze notificatie kan ge(de)activeerd worden in je instellingen.

Dynamische handelaren groepen
(Idee vanuit TW.NL: Oorspronkelijk idee. Bedankt voor je idee! Dit idee werd in twee stukken ingevoerd, het eerste ervan in een vorige update)
Je kan nu een dynamische groep aanmaken gebaseerd op het aantal (totale aantal of percentage) beschikbare handelaren.Laat ons weten wat je vindt van het idee in het feedbacktopic!

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 

Poo.

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
742
Update 8.54

Beste spelers,

Onze allernieuwste update naar versie 8.54 zal doorgevoerd worden op dinsdag 6 september tussen 11 en 12 uur.

De update bevat meerdere kleine verbeteringen met betrekking to gameplay. Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbereikbaar zijn gedurende de update.

We horen graag jouw feedback in dit topic!

Bijkomende bevestiging voor herstarts
Om te herstarten zullen spelers nu een bevestigingscode nodig hebben die hen wordt opgestuurd via mail.


Minimum aantal scouts bijgewerkt
Onze scoutsystemen hadden een minimum aantal van 4 scouts nodig om een niet verdedigd dorp zonder enig verlies te scouten (op sommige werelden). Deze limiet is nu weggehaald, de farm assistent en simulator zijn ook aangepast om met deze verandering rekening te houden.

Nieuwe dynamische groepen filters
Dynamische groepen bevatten nu een filter voor permanente effecten. Deze filter kan nu dorpen selecteren die een bepaald effect hebben, of net niet.


Dagelijkse ranking voor eenheden gedood als ondersteuner
De dagelijkse ranglijsten bevatten nu ook een onderdeel voor het doden van de meeste eenheden als ondersteuner in één dag.

Ondersteuner van de dag
Bovenstaande verandering brengt ook een nieuwe prestatie met zich mee:

supported-of--the-day-46x46.png
Je kan deze prestatie winnen door het hoogste aantal eenheden te doden als ondersteuner op die dag.

We hopen dat jullie deze update leuk vinden! Laat ons zeker jullie feedback horen.

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Bovenaan