Belangrijk Updatetopic

Reactiescore
2.494
UpdateTopicBeste spelers,

In dit topic zullen we alle laatste nieuwe updates bijhouden van het spel. We zullen daarvoor steeds een nieuwe post maken in dit topic. Om de laatste changelog te vinden moet je op de link drukken om naar de laatste post te gaan.


We wensen je nog veel speelplezier!

______________________________________________________________________

Spelversie 8.21


Beste spelers,

We hebben een nieuwe update voor jullie klaarstaan die op dinsdag 15 april geïmplementeerd wordt. De update zal tussen 11:00 en 12:00 uitgerold worden. De game werelden zullen zelf maar enkele minuten onbereikbaar zijn.
Deze update bestaat voornamelijk uit het verder verbeteren van bestaande features om deze wat gebruiksvriendelijker te maken.

Vergeet niet om het ons te laten weten wat je nou vindt van de update in het discussietopic!

Ben je een scripter, of gewoon geïnteresseerd in script-gerelateerde veranderingen in de update, dan hebben we voor jou wat informatie klaarstaan op de developer blog.


Zie hieronder voor een lijst met de veranderingen:


Verwerking van binnenkomende aanvallen op het Aankomend Overzicht
Let op: het Aankomend Overzicht is een functie die alleen beschikbaar is voor spelers met een actieve Premium Account.

In versie 8.20 hebben sommige veranderingen aan het hernoemingssysteem ertoe geleid dat sommige scripts het niet meer deden. Een aantal van de meest gemiste scripts waren voor het behandelen van grote aantallen aanvallen, dus hebben we besloten om dit direct in het spel in te voegen.

- Hernoemen van aankomende aanvallen: Knop toegevoegd om massaal geselecteerde aanvallen te hernoemen op het Aankomend Overzicht. De aanvallen zullen hernoemd worden aan de hand van een schatting van wat de langzaamste eenheid in de aanval kan zijn, gebaseerd op de veronderstelling dat de aanval net is gestuurd wanneer je op de Aanval Hernoemen knop klikt. Alleen aanvallen die nog niet zijn hernoemd zullen worden hernoemd.

- Er is een kolom toegevoegd die de afstand tussen jouw dorp en het dorp waar de aanval vandaan komt weergeeft.

- Aanvallen op het Aankomend Overzicht kunnen nu naast de bevelnaam ook gefilterd worden op spelersnaam, herkomst en bestemming. Deze filters kun je vinden onder "Beheer filters", boven de lijst van aanvallen.

- Kolom toegevoegd met de herkomst van de aanval (dit was al mogelijk op bepaalde werelden, maar is nu overal actief)
incomings_labelling.png

Gemakkelijker doelen vinden in de Verzamelplaats
We hebben twee nieuwe manieren toegevoegd om een doelwit te selecteren in de Verzamelplaats om het gemakkelijker te maken om bepaalde dorpen te vinden (nuttigst in vroege fase van een wereld): Zoeken op spelersnaam of dorpsnaam.
Je kunt natuurlijk nog steeds coördinaten gebruiken zoals je dat nu gewend bent.
rally_point.png

Anders:
- Prijsgrafieken voor grondstofhandel worden niet meer getoond in werelden waar de handel beperkt is tot een 1:1 verhouding.
- Groepen bewerken/oprichten op de Groepen Overzicht pagina zal niet meer al je groepen laten zien, maar in plaats daarvan alleen maar de eerste 5 tenzij je kiest om er meer te laten zien. Dit om te voorkomen dat spelers met veel groepen te veel moeten scrollen.
- Wachtwoorden zullen niet meer in e-mails van het spel verzonden worden om de veiligheid te verbeteren.
- Het grafische pakket "Winter" is verwijderd gezien het nu lente is.
- Sommige links zijn veranderd in het hoofdmenu op de hoofdpagina en er zijn een aantal nuttige en mogelijk interessante links aan de onderkant van de pagina toegevoegd.
- We hebben verbeteringen toegevoegd aan de behandeling tijd-gerelateerde elementen, zoals de server tijd, grondstof hoeveelheden en aflopende timers. Door technologie te gebruiken die beschikbaar is in moderne browsers kunnen we nu verzekeren dat de tijden die in de browser weergegeven worden nauwkeuriger worden gesynchroniseerd met de daadwerkelijke servertijd. Deze verbeteringen zijn beschikbaar in de volgende browser versies: Internet Explorer 10+, Firefox 27+, Chrome 31+ and Opera 20+.
-De Farm Assistant pagina zal sneller geladen worden voor spelers met veel berichten. Als onderdeel hiervan zijn er twee kleine veranderingen aan de Farm Assistant: het verwijderen van het laatste bericht van een dorp zal ook het dorp uit de lijst verwijderen, en als je een rood bericht krijgt en gekozen hebt om rode berichten te verbergen, dan zal dat dorp uit de lijst verwijderd worden.
- Bug fixes en andere kleine verbeteringen.

Comments en opmerkingen kunnen in het discussietopic

Met vriendelijke groet,
Jullie TribalWars.nl Team
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.22​

Beste spelers,

Een nieuwe update komt er aan, deze zal geïnstalleerd worden op dinsdag 29 april tussen 11 uur en 12 uur.
Laat ons graag weten wat jullie van de update vinden in het discussietopic!.

De update bevat enkele bug-fixes en enkele door .nl ingezonden ideeën!

Verstuur bevelen en grondstoffen vanaf de map.

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om aanvallen, ondersteuningen en grondstoffen te versturen zodat dat je de map hoeft te verlaten. Dit bespaart je dus een stap richting de verzamelplaats of markt!
- Het is nog steeds mogelijk om richting verzamelplaats en markt te gaan via de knoppen: verstuur troepen of verstuur grondstoffen, deze worden geopend in een nieuw tabblad.
- Je kan deze nieuwe functie ook uitzetten bij de instellingen.

commandsmap.png


Andere

- Als je op "Overzicht" drukt in het hoofdmenu, word je nu direct gestuurd naar het overzicht van het dorp als je maar 1 dorp hebt en geen actieve premium account.
- Benodigdheden om een bepaalde eenheid te produceren worden nu getoond in de Smederij.
- Aankomsttijden die we laten zien in het bevestigingsscherm van bevelen, worden nu automatisch geüpdatet. Dit is al enkele jaren geleden ingeschakeld, echter is het toen weer uitgeschakeld omdat het niet accuraat was en daardoor tot veel verwarring leidde. Echter is de tijd in het spel verbeterd in update 8.21, de tijd zal dus zeer accuraat zijn. Enige voorwaarde is dat je 1 van de volgende internet browsers gebruikt: Internet Explorer 10+, Firefox 27+, Chrome 31+ en Opera 20+. In andere browsers zal de tijd een benadering zijn. (Spelers met een Premium account kunnen de secondes van een aankomst zien op diezelfde pagina).
-Apps op de versie van de mobiele telefoon zullen niet langer opnieuw geladen worden als de tijd bij de 0 komt. Dit kan namelijk zeer storend als je op de pagina zit en je hebt heel veel aanvallen.
- Milliseconde zijn toegevoegd bij de tijd van arriveren in het berichtenmenu.
- Er is een filter gemaakt bij de ratio op de markt waarin je gaat handelen met andere spelers. Marktaanbiedingen werken beter nu op elke wereld met allerlei verschillende instellingen betreft deze ratio's.
- BevelID's zijn verduisterd zodat ze niet langer gebruikt kunnen worden voor het beslissen wanneer een bevel accuraat verzonden zou moeten worden. (IDtaggers zijn dus niet langer bruikbaar)
- Het menu bij de verzamelplaats is verplaats naar de bovenkant van het scherm om daarmee meer ruimte te hebben voor andere inhoud bij de verzamelplaats. Denk hierbij aan bevelen.
- Kleine tekstaanpassingen.
- Bug Fixes


Met vriendelijke groet,
Jullie Tribalwars-team
 
Reactiescore
2.494
Spelversie 8.23

Beste spelers,

Er komt een nieuwe update aan die op dinsdag 13 mei tussen 11:00 en 12:00 uur geïmplementeerd zal worden. We horen graag jullie feedback het Discussie Topic.


Nieuwe features

 • De filters op de "Berichten"-pagina zijn uitgebreid om ook de bevel-iconen te kunnen filteren.
  (Deze functie is alleen beschikbaar voor spelers met een Premium Account)

  8.23reportfilter.png
 • Sneltoetsen toegevoegd. Je kunt een overzicht van alle beschikbare sneltoetsen openen door op SHIFT + H te drukken. Je kunt de sneltoetsen ook uitschakelen onder "Instellingen".

  8.23shortcut.png

Overige

 • Spelers met een Premium Account kunnen nu ook hun eigen terugkerende bevelen zien op het dorpsinformatie scherm. (Vanuit .NL voorgesteld)
 • Dorpscoördinaten in mededelingen, forumberichten en het notitieblok zullen nu automatisch tussen [coord] BB-codes worden gezet nadat je ze opslaat.
 • Mogelijkheid toegevoegd om eenvoudig het maximum aantal aanbiedingen aan te nemen in de Marktplaats.
 • Punten van het dorp worden nu weergegeven op het dorpsoverzicht.
 • Mogelijkheid toegevoegd voor multiple-choice enquêtes op het stamforum.
 • Vakantievervangers kunnen niet langer vlaggen upgraden om sabotage te voorkomen. (Vanuit .NL voorgesteld)
 • Instellingen voor de kaart voor het aan en uit zetten van het context menu en het verzenden van bevelen/grondstoffen rechtstreeks vanaf de kaart zijn naar het "Instellingen" menu verplaatst om de Kaart pagina overzichtelijker te maken.
 • Een aantal instellingen-pagina's, zoals Email en Wachtwoord veranderen, zijn samengevat in één "Account" pagina. Dit om de lengte van het Instellingen-menu te verkorten en het navigeren te vereenvoudigen.
 • Generatietijd (ms rechtsonderaan het scherm) is weggehaald omdat het verward werd als een indicatie van de laadtijd.
 • Bug fixes, tekst aanpassingen en kleine aanpassingen aan de gebruiksinterface

Je mening kan in het Discussie Topic.


Met vriendelijke groet,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.24

Beste spelers,

Er komt weer een update aan! Hij zal op Woensdag, 18 juni, tussen 11:00 en 12:00 geïmplementeerd worden.
Zoals gewoonlijk betekend dit dat de werelden voor een paar minuten onbereikbaar zullen zijn.
Deze update bevat verbeteringen (waarvan velen directe verzoeken van de community zijn) en bug fixes.
We horen graag wat jullie van de update vinden in het discussietopic

Farm-Assistent berichten
Verbeterde verwerking van berichten van aanvallen die verstuurd zijn met de Farm-Assistent. Deze berichten zullen nu automatisch in een eigen map geplaatst worden. Het meest recente bericht zal opgeslagen worden - verouderde berichten zullen verwijderd worden. Dit zal ervoor zorgen dat de algemene map (Nieuwe berichten) overzichtelijker zal zijn, en zal er ook voor zorgen dat je berichten van de Farm-Assistent ook veilig zijn.

279138bc20bcfb60.png

Meer informatie: Deze verandering is omdat we hoorden dat spelers die de Farm-Assistent gebruiken problemen hadden met dorpen die uit de FA lijst verdwenen. Dit gebeurd omdat de FA alleen het laatste bericht van een bepaald dorp probeert te gebruiken. Als het meest recente bericht verwijderd werd, werd het dorp ook niet meer in de lijst weergegeven. Vaak was de automatische opruim van berichten in de "Nieuwe berichten"-map de oorzaak.


Aanvullende verzamelplaats opties
In de verzamelplaats hebben we makkelijke toegang naar lijsten van dorpen die je hebt geclaimd in de adelsplanner van je stam, en naar dorpen die je zijn toegewezen door je stamleider in de aanvalsplanner toegevoegd. Sjablonen zijn nu ook makkelijker toegankelijk.
Er zijn geen verdere veranderingen aan de verzamelplaats gepland in de nabije toekomst.
6afdef71e43f895a.png


Anders
- Bug fixes, inclusief herstel van prestaties die je hebt verdiend gedurende eerdere events. (hoeden van 1 april0
- Nieuwe achtergrond toegevoegd in de stijl van het perkament dat mensen zo leuk vonden tijdens het Tovenaarshoeden event. Vorbeeld
- Mogelijk gemaakt voor elke stam om zich terug te trekken uit een oorlog (niet alleen de 2 originele stammen).
- Het aantal Premium punten dat je hebt zal nu direct in het "Premium" menu item getoond worden.
- "ESC" kan nu gebruikt worden als een sneltoets om meer popups te sluiten, zoals Quests en bevestigings-dialoogvensters.
- Het is makkelijker gemaakt om je email-adres te bevestigen in de mobiele versie.

>> Discussietopic


Met vriendelijke groet,
Jullie Tribalwars-team
 
Reactiescore
2.494
Beste spelers,

We zullen helaas de update moeten uitstellen. Dit omdat er binnen het development team als binnen het systeembeheerdersteam veel mensen ziek zijn. Hierdoor kan er in geval van problemen niet adequaat opgetreden worden. Daarom is het dus beter de update even uit te stellen naar een moment waarin het wel mogelijk is snel op te treden.

Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groeten,
Duckje
 
Laatst bewerkt:

Deleted User - 73340

Guest
Update 8.24 is vandaag geinstalleerd. Wij hopen dat deze bevalt
 

Deleted User - 73340

Guest
Update naar versie 8.25

Beste spelers,

Onze volgende update komt er aan! De update zal op dinsdag 19 augustus, tussen 11:00 en 12:00 geïmplementeerd worden. Zoals altijd betekend dit dat de werelden voor een paar minuten onbereikbaar zullen zijn.

We zijn druk bezig geweest met een aantal verbeteringen waarvan we denken dat ze de speelervaring makkelijker en leuker zullen maken. Deze update is gefocust rond bruikbaarheid en meldingen. We horen graag wat jullie van de update vinden in het discussietopic

Snellere info updates

 • De indicaties voor nieuwe mededelingen, nieuwe berichten en inkomende aanvallen of ondersteuningen zullen nu geüpdate worden op het moment dat ze gebeuren, zonder dat er een refresh nodig is.
 • Informatie over eenheden op de Premium overzichten zullen beter up to date gehouden worden.

Nieuw: Browser notificaties

91f0c3e74a476cb7.png

Als je browser notificaties inschakelt, kan jouw browser je nu waarschuwen als er iets gebeurd in Tribal Wars (Tribal Wars moet overigens wel ergens geopend zijn, in een andere tab of venster). Je kunt dus gerust andere sites bekijken zonder een aanval in Tribal Wars te missen.
Je kunt kiezen voor welke gebeurtenissen je een notificatie wilt krijgen:
 • Nieuwe aanvallen
 • Nieuwe mededelingen
 • Voltooiing bouwopdrachten
 • Opslagplaats vol

Je kunt deze naar keuze in of uitschakelen bij Instellingen, in het "Browser Notificaties" menu.

Browser Notificaties worden momenteel alleen ondersteund in Firefox, Chrome en Safari
Je moet Browser Notificaties eerst inschakelen alvorens je ze kunt ontvangen.

Nieuw: Opslagplaats Manager

We hebben een Opslagplaats Manager aan de Account Manager feature toegevoegd:
Wanneer je opslagplaatsen vol beginnen te raken kunnen vrije handelaren automatisch grondstoffen naar andere dorpen transporteren. Dorpen waar je grondstoffen beginnen op te raken zullen er veel baat bij hebben.
Er zijn een aantal opties beschikbaar.
Deze zullen niet direct beschikbaar zijn, maar zullen een tijdje na de update geactiveerd worden. Een extra aankondiging volgt.

Toevoegingen tot Speler en Dorpsinformatie pagina's.

 • Minimaps toegevoegd aan Speler en Dorpsinformatie pagina's die het dorp of de speler die je bekijkt zal markeren.

  8b134f1659db531c.png
 • Aanvallen kunnen nu rechtstreeks vanaf het Dorpsinformatie-scherm geannuleerd worden (Premium Account vereist) Idee vanuit .NL Community

Farm Assistent

 • Er zijn een aantal nieuwe filters aan de Farm Assistent toegevoegd zoals de mogelijkheid om dorpen te verbergen die op dat moment onder aanval liggen.
 • De "Vensterbreedte aanpassen" instelling naar een plek verplaatst waar meer mensen zullen merken dat hij bestaat.
 • Mobiele versie: knoppen toegevoegd om het van pagina wisselen te vergemakkelijken, en een link toegevoegd om naar de verzamelplaats te gaan met de coördinaten al ingevuld.
 • Als je een sjabloon aanpast zul je de pagina die je aan het bekijken was niet verliezen.

Anders

 • Pijl toegevoegd aan de rand van de kaart die naar je huidige dorp wijst, laat zien hoe ver het van het midden van je kaart is, en waar ook op geklikt kan worden om de kaart te centreren.
  ba2ce6d64ad2c49a.png
 • Mogelijkheid toegevoegd om je prestaties te vergelijken met andere spelers.
 • Mogelijkheid toegevoegd om een geluid af te spelen als je aangevallen wordt. Standaard is deze uitgeschakeld.
 • Bevestigingsbericht toegevoegd voor het in de wachtrij plaatsen van gebouwen in het Hoofdgebouw, en in een paar andere plaatsen.
 • "Vorig dorp" mogelijkheid toegevoegd in de verzamelplaats in de mobiele versie.
 • Optie toegevoegd om sjablonen te gebruiken om ondersteuning te sturen vanaf de Dorpsinformatie pagina. "Alle troepen" kan daar ook geselecteerd worden.
 • Optie toegevoegd om je Spelinstellingen vanuit andere werelden te importeren.
 • Waarschuwing toegevoegd voor wanneer je een pagina gaat verlaten waar je informatie op hebt ingevuld. Bijvoorbeeld: Als je een bericht schrijft op je stamforum en naar een andere pagina probeert te gaan zonder hem te versturen, zul je een waarschuwing krijgen.
 • Beloningen voor sommige opdrachten aangepast: de eerste vlag die je krijgt zal nu een +Grondstoffen vlag zijn in plaats van een +Verdediging vlag, en beloningen toegevoegd aan sommige opdrachten die er nog geen hadden.
 • De "Annuleer" knop voor opdrachten is vervangen door een "x" afbeeldingen om ruimte te besparen.
 • Dorpen op Casual werelden die je niet aan kunt vallen zullen nu licht vervaagd zijn, zodat je het weet voordat je ze probeert aan te vallen. Dit kan ook uitgeschakeld worden. Idee vanuit .NL Community
 • Spelers kunnen nu ook uitnodigingen accepteren of weigeren als ze al in een stam zitten.
 • Verschillende kleine veranderingen aan de layout en tekst.
 • Bug fixes

Een van de layout verbeteringen omvat een meer leesbare format voor informatie over gebouwen in verkenninsberichten. Hier volgt informatie voor scripters:
Het oude #attack_spy table is opgedeeld in:
#attack_spy_building_data // gebouwen
#attack_spy_resources // tabel met grondstoffen
#attack_spy_away // tabel met "eenheden buiten dorp"

Met vriendelijke groet,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Beste spelers,

Na de update naar versie 8.25 viel ons op dat sommige features een negatieve invloed hadden op laadtijden en beschikbaarheid van de meest populaire werelden. De betreffende features zijn uitgeschakeld terwijl we er aan werken om het gebruikelijke niveau van beschikbaarheid en laadtijden te kunnen waarborgen. We zullen doorgaan met het testen van de features en het monitoren van de resultaten.

Momenteel uitgeschakeld

 • Browser notificaties
 • Sneller updaten van informatie

In de afgelopen dagen hebben we ook een aantal fixes geïmplementeerd. Dit voornamelij 0de Farm Assistent om een betere ervaring te geven hiermee na de recente updates.

Om het recente ongemak te compenseren hebben we besloten om het gebruik van de Farm Assistent met 3 dagen te verlengen voor de spelers die het geactiveerd hebben.

We willen ook nog wat meer informatie bieden aan de scripters over de Farm Assistent:

De oude #plunder_list tabel is opgesplitst in de volgende onderdelen:

#plunder_list_filters
#plunder_list
#plunder_list_nav

We zijn ervan op de hoogte dat deze update niet het kwaliteitsniveau had dat we hopen te bereiken met nieuwste updates en features en we zullen er aan blijven werken om te zorgen dat jullie de nieuwe functies goed zullen kunnen gebruiken.

Onze excuses voor enig ongemak

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Beste spelers,

We zijn er in geslaagd om de problemen die we hebben ondervonden na de update naar versie 8.25 te verhelpen.
Als resultaat zijn de volgende functie nu beschikbaar:

 • Browser notificaties (Je moet ze wel eerst activeren in je instellingen)
 • Sneller updaten van informatie (de indicatoren voor mededelingen, berichten en inkomende aanvallen zullen direct getoond worden)
 • Alarmen zullen nu juist afgespeeld worden.
 • Zoals gevraagd, hebben we een optie toegevoegd om de mini-map uit te schakelen op spelersprofielen en dorpsinformatie pagina's.

Geniet van de nieuwe functies, en laat het ons weten als je nog problemen ondervindt.

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 

Deleted User - 73340

Guest
Spelversie 8.26

Beste spelers,

Onze volgende update komt er aan. Deze zal geïmplementeerd worden op Dinsdag 2 september tussen 13:30 en 14:30. Zoals gewoonlijk zullen de werelden voor een paar minuten onbeschikbaar zijn.

We zijn blijven werken aan verbeteringen aan de vorige versie, maar ook aan nieuwe features die grotere accounts zullen helpen en notificaties voor mededelingen en prestaties.

De opslagplaatsmanager zal niet geactiveerd worden met deze update, omdat we vinden dat er meer tijd nodig is om het goed te laten werken.

We horen graag wat jullie van de inhoud van de update vinden in het discussietopic


Ingame notificaties voor vooruitgang van prestaties en nieuwe mededelingen

9116556aa1cc556d.png

We hebben een notificatiesysteem toegevoegd zal informeren wanneer je een aanzienlijke vooruitgang in een prestatie of een prestatielevel maakt. Het systeem zal je ook laten weten wanneer je een nieuwe mededeling krijgt, van wie de mededeling is en wat het onderwerp is.
Dit is geen onderdeel van de "Browser notificaties" functie.

Nieuw: Dynamische groepen

We hebben een nieuwe feature voor grotere accounts: dynamische groepen.
In plaats van zelf groepen maken, heb je nu de mogelijkheid om je account zo in te stellen dat dorpen automatisch in groepen worden gesorteerd - door middel van filters die jij zelf kunt bepalen. Hier zijn een aantal van de filters die je kunt gebruiken:

 • Lopen er aanvallen op dit dorp?
 • Hoe veel en wat voor eenheden heeft dit dorp? Voorbeeld: je kunt dit gebruiken om een groep te maken waar automatisch de dorpen met een vol leger in komen te staan.
 • Een dorp bevat gebouwen van een bepaald type en level. Voorbeeld: gebruik dit om te bepalen welke dorpen nog opgebouwd moeten worden.
 • In welk continent ligt dit dorp?

Sommige dynamische groepen zullen al gemaakt zijn door het systeem om je op weg te helpen. Deze groepen zijn: "Vol offensief". "Bevat edelman" en "Inkomende aanval". (Let op: deze zullen niet gemaakt worden als er al een groep is met dezelfde naam).
De bestaande groepen zullen nog steeds beschikbaar zijn als "handmatige groepen".
Let er op dat groepen onderdeel zijn van het Premium Account.


Overig

 • Wanneer je meerdere eenheden rekruteert, zullen de kosten en rekruteringstijd geüpdated worden om de totale kosten en rekruteringstijd te laten zien.
 • Als je niet genoeg grondstoffen hebt voor een Bouw- of Rekruteringsopdracht, zal de grondstof die je mist in rood weergegeven worden zodat je weet wat je tegen houd.
  Hier is een afbeelding met deze twee veranderingen gecombineerd:
  e3454b53a243abfa.png
 • Sommige URLs in mededelingen en forum posts zullen nu automatisch tussen trags worden gezet zodra je de pos...jke groet, [i]Jullie Tribal Wars.nl Team[/i]
 
Reactiescore
2.494
Spelversie 8.26.1


Beste spelers,

Onze volgende update zal een kleinere update zijn met vooral verbeteringen aan spelversie 8.26. We installeren deze spelversie dinsdag 9 september tussen 11:00 en 12:00. Zoals gewoonlijk zullen alle spelwerelden kort onbereikbaar zijn.

Laat ons weten wat je van de inhoud vond in het Feedbacktopic

Verbeteringen aan dynamische groepen

- Filter voor binnenkomende aanvallen zal nu "genegeerde aanvallen" negeren.
- Filter voor vlaggen toegevoegd
- Dynamische groepen zijn nu te selecteren op het manuele groepenoverzicht om het beheer van manuele groepen te verbeteren.


Andere

- Kleine UI veranderingen
- Een aantal bugs verholpen.

Speciale opmerking voor spelers die gebruik maken van Opera versie 12

Spelers die gebruik maken van Opera 12 hebben recent te maken gehad met langere laadtijden in bepaalde situaties. We konden deze problemen traceren naar Opera 12 die niet de technologie ondersteund die nodig is voor enkele van onze nieuwere functies. Om het spel vlot te kunnen laten verlopen kunnen we deze functies dus ook niet aanbieden in Opera 12. Dit is toegevoegd aan de groeiende lijst van functies die Opera 12 niet ondersteund of waardoor er speciale problemen optreden vanwege de leeftijd van deze browserversie. We hebben in-game een melding toegevoegd die je laat zien van welke functies je geen gebruik kan maken in Opera 12.
 

Deleted User - 73340

Guest
Spelversie 8.27

Beste spelers,

Alweer een update! Deze zal worden uitgebracht op dinsdag 16 september tussen 11.00 en 12.00 uur. Zoals gewoonlijk zullen alle spelwerelden kort onbereikbaar zijn.

Laat ons weten wat je van de update vindt in het discussie topic!

Veranderingen aan notificaties in menu

Er zijn enkele wijzigingen doorgevoerd aan de manier waarop notificaties getoond worden in het menu.
De meest zichtbare wijziging is dat we nu een nummer naast de notificaties zetten om het aantal nieuwe dingen te zien.

Voorbeeld
Oude notificatie voor nieuwe forum posts

912c03b0368f13a6.png

Nieuwe notificatie voor nieuwe forum posts

cc0fce86ebd4feef.png

Verder:
 • Het menu laat nieuwe posts op het stammenforum meteen zien, in plaats van na het herladen van de pagina
 • Notificaties toegevoegd voor nieuwe vriendschapsverzoeken en stam uitnodigingen
 • Als er niets nieuws is zal het menu icoontje vervaagd zijn


Marktplaats

 • De manier waarop sommige opties in de Markplaats werden verwoord is aangepast om het duidelijker te maken. De volgorde van de opties is ook aangepast om de nuttige schermen bovenaan te krijgen
 • Het "handelen met de dorpshandelaar" (premium feature) is verplaatst naar de lijst met aanbiedingen. We denken dat dit op 3 manieren een verbetering is ten opzichte van de oude locatie (boven aan het "Mijn aanbiedingen" en "Andere aanbiedingen" scherm):
  • Neemt minder ruimte in
  • Het kan spelers meer relevante grondstof handelopties tonen op basis van wat ze zoeken
  • De oude locatie gaf sommige (mobiele) spelers het idee dat zij Premium moesten gebruiken om de "Mijn aanbiedingen" en "Andere aanbieidingen" schermen te gebruiken omdat het bovenaan de pagina stond
 • In plaats van een lege ratio voor premium ruilen toont de markplaats nu hoeveel 1 premium punt waard is in grondstoffen volgens die aanbieding. Dit zal je helpen om naar betere aanbiedingen te zoeken, net als het verhoudingen scherm voor 'grondstoffen voor grondstoffen' aanbiedingen.
 • Layout verbeteringen voor de mobiele versie van de marktplaats, vooral om het minder rommelig te maken en makkelijker om te klikken met een smartphone
 • We hebben veranderingen aangebracht aan het handelen met premium, in termen van blokkades en hoe het vorm wordt gegeven. Premium punten die gratis verkregen zijn of komen van bepaalde betalingsmethoden kunnen niet gebruikt worden voor de handel met Premium punten, net zoals ze al geblokkeerd werden voor het overmaken van punten. We willen ook dat de verhandelbare premium punten getoond worden op het marktplaatsscherm. We hopen dat dit een beter gebruik garandeerd voor het gebruik van deze optie voor alle spelers.

Bevelen Delen

Volgend op een wereldwijde enquete die we in juli hebben gehouden over deze feature, waar we positieve feedback uit kregen, hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de bevelen van je stamgenoten te zien op het scherm van het dorp dat zij aanvallen. Let op: Premium Account is vereist om het te zien (Bouwt verder op een bestaande Premium Account feature)

Gedeelde bevelen tonen enkel een geschatte kracht, gebaseerd op het huidige bevelen icoontjes systeem (verschillende kleuren bijlen voor verschillende bevelen sterkte en extra icoontjes als er een edelman of ridder in een bevel zit)
 • Vind "Bevelen Delen" in je Instellingen menu en kies met welke stamgenoten je jouw bevelen wilt delen en van wie jij de bevelen wilt zien
 • Je zult in staat zijn om de bevelen van stamgenoten te zien als zij ervoor gekozen hebben om deze aan jou te tonen

commandsharing8.27.PNG


Overig

 • Informatie toegevoegd over hoe je vlaggen kunt verdienen en wat je huidige voortgang is richting de volgende vlag
 • Een optie toegevoegd om de status van je Account Manager te zien van een enkel dorp vanuit het dorpsoverzicht
 • Optie toegevoegd voor stamleiders om spelers de mogelijkheid te geven zich bij de stam aan te sluiten zonder dat zij zich hoeven aan te melden. We denken dat dit nieuwe spelers zal helpen zich makkelijker bij een stam aan te sluiten, en stammen zal helpen om nieuwe spelers efficiënter in de stam te integreren
 • Nieuwe prestatie toegevoegd voor als je voor 1 jaar, 2 jaar etc. een account hebt. Wanneer je deze verdient zul je een geleidelijk toenemend aantal premium punten krijgen. Deze premium punten kun je niet overzetten of verhandelen.
 • Notificaties over nieuwe mededelingen en prestaties voortgang die rechtersonder te voorschijn komen blijven nu langer zodat ze beter leesbaar zijn.
 • Rekrutering: waarden starten niet meer op 0 en het is weer mogelijk om waardes te gebruiken die jouw browser voorstelt op basis van je geschiedenis
 • Farm Assistent resultaten zullen vanaf nu standaard gesorteerd worden op afstand voor nieuwe accounts.
 • Een klein 'telefoon' icoontje zal nu getoond worden bij mededelingen en forum posts die gestuurd zijn van een mobiele app.
 • Het welkomsbericht van de stam is verplaatst naar de 'eigenschappen' pagina van de stam
 • Enkele layout wijzigingen zijn aangebracht aan de Adelsplanner van de stam en er is een optie toegevoegd voor de leiding van de stam om deze optie aan en uit te zetten.
 • Als een dynamische groep geen filters gedefinieerd heeft, zullen geen dorpen gefilterd worden
 • Als je op zoek bent naar meer dynamische groep verbeteringen - we zijn bezig om al jullie feedback te verzamelen en naar de mogelijkheden kijken.
 • Kleine Grafische Interface verbeteringen
 • Bug fixes

Met vriendelijke groet,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.27.1

Beste spelers,

Een kleine update zal op Dinsdag, 30 september, tussen 11:00 en 12:00 geïmplementeerd worden.
De veranderingen zijn vooral gefocust op het verbeteren van de dynamische groepen, na suggesties en feedback die we van jullie ontvangen hebben.

Zoals altijd betekend dit dat de werelden onbereikbaar zullen zijn voor een aantal minuten.
We horen graag van jullie wat jullie van deze update vinden in het discussie topic!

Verbeteringen aan de dynamische groepen

- Een filter is toegevoegd voor het geloof als kerken actief zijn in die wereld.
- Een optie in de troepen filter geeft je nu de mogelijkheid om rekening te houden met troepen buiten het dorp.
- Een "geen vlag" optie is toegevoegd tot de "vlag" filter
- Een waarschuwing zal worden getoond als je filter selectie een conflict veroorzaakt.
- Als je naar het groepenoverzicht gaat wordt de soort groep die je het laatst gebruikt hebt onthouden (dynamische of manuele groepen).
- De filters bevatten nu meer vergelijkings-opties.
- Je kunt nu elke filter inkeren. (vb. Met vlag / Zonder vlag, met edels/Zonder edels)

Andere

- De dorpshandelaar (premium feature voor het verhandelen van grondstoffen) zal nu altijd getoond worden bovenop de aanbiedingen, ongeacht de verhouding.
- Het annuleren van bevelen zal nu niet meer de pagina herladen.
- Het is nu mogelijk om een groep van dorpen aan te geven die geen grondstoffen moeten verzenden in de Opslagmanager
- Grondstoffen die je mist voor goudmunten, pakketjes of ontwikkelingen zullen in het rood weergegeven worden.
- In het geval dat een aanbieding uit meerdere vlaggen bestaat, kun je nu ook een deel van de aanbieding accepteren als je niet het vereiste aantal vlaggen bezit.
- Het handmatig markeren van dorpen zal nu direct geüpdatet worden en je zal dus nu niet meer de pagina moeten herladen.
- De BBcode "spoiler" kan nu een titel hebben
Tekst
- Bug fixes en tekstverbeteringen.

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Update 8.28

Beste spelers,

Onze nieuwste update zal worden gepubliceerd op woensdag 15 oktober tussen 11:00 en 12:00.
De belangrijkste veranderingen zijn: een nieuw systeem om je feedback te delen, toevoegingen bij je persoonlijke statistieken en het is ook met deze update mogelijk om snelkoppelingen te maken via je toetsenbord.
Zoals gewoonlijk zullen de werelden niet beschikbaar zijn tijdens de update.
Laat ons weten wat je van deze update vind in de discussietopic!

Veranderingen aan Persoonlijke Statistieken

We hebben een nieuwe categorie van statistieken toegevoegd, genaamd "uitgegeven grondstoffen"
& je persoonlijke statistieken kun je nu ook bekijken via je mobiele telefoon.
Bij deze update worden je statistieken dan ook verplaatst en krijgen ze een eigen pagina, genaamd "Statistieken". Deze kan gevonden worden in het Profiel menu.

8.28resources.PNG

Nieuwe feedback systeem

We hebben een nieuw systeem ingevoerd om je feedback met ons te delen. Nu kun je dit direct in het spel delen!
In de onderste balk is een nieuwe functie toegevoegd "Stuur feedback".

8.28feedback.PNG


Als je het aanklinkt kun je ons meteen vertellen hoe je Tribal Wars ervaart op dit moment!

8.28smileys.PNG

Dit is een nieuw systeem dat we gaan uitproberen, met als gevolg dat je veranderingen kunt verwachten in de toekomst.

Zelfgemaakte Toetsenbord Snelkoppelingen

Over feedback gesproken: we hebben feedback ontvangen nadat we de toetsenbord snelkoppelingen hebben ingevoerd. We hebben het nu mogelijk gemaakt dat jullie zelf deze snelkoppelingen kunnen aanpassen tot maximaal 10 stuks. Het is dan zelfs mogelijk dat je zelf snelkoppelingen koppelt aan je snellijst.

8.28hotkeys.PNG

Dit kun je ook zien in je snelkoppelingen overzicht:

8.28hotkeysoverview.PNG

Een Premium Account is nodig om dit te kunnen doen.

Andere

- De Speler Informatie en Dorpsinformatie pagina's zijn een beetje gewijzigd met de toevoeging van plaatjes voor de meest zinvolle acties om het overzichtelijker te maken.
8.28actions.PNG

- We hebben tevens plaatjes toegevoegd voor verschillende soorten rapporten.
8.28icons.png

- Er is een beter sorteersysteem ingevoerd voor de "Goudmunten slaan" pagina.
- Bugfix: Het venster zal meteen sluiten na het aanvallen van een favoriet dorp.
- Marktaanbiedingen kunnen nu gesorteerd worden op oplopend of aflopen. Je kunt dit doen door te klikken op de titel van de column.
- Correctie typfouten en bugfixes.

We vragen je graag je feedback in onze feedbacktopic te geven en wensen je alvast veel plezier met deze update!

Met vriendelijke groeten,
Jullie TribalWars.nl Team
 

Deleted User - 73340

Guest
Spelversie 8.29

Beste spelers,

Onze nieuwe spelversie zal worden uitgebracht op dinsdag 25 november tussen 11.00 en 12.00 uur.
De veranderingen in deze update hebben vooral betrekking op je vriendenlijst, opties voor de vakantievervanger en opties die worden weergegeven in de stamleden lijst.

Zoals gebruikelijk zullen de werelden korte tijd onbereikbaar zijn tijdens de update.
Laat ons weten wat je van de nieuwste versie vindt in het discussietopic.

Veranderingen

 • Kaart: Een geanimeerde cirkel wordt nu kort getoond om aan te geven op welk dorp je de map gecentreerd hebt, voor betere oriëntatie.
 • Vrienden: Je krijgt nu een notificatie wanneer een vriend jarig is
 • Vrienden: Een ranglijst van je vrienden is nu beschikbaar in je vriendenlijst
 • Vakantie Vervanging: De eigenaar van een account kan nu nieuwe beperkingen aangeven wanneer een vakantie vervanger wordt ingesteld. Vergeet niet voorzichtig te zijn bij het instellen van een vervanger, want deze kan jouw account, ondanks deze beperkingen, nog steeds schade toebrengen (eigen verantwoordelijkheid).
  De volgende beperkingen zijn in te schakelen:
  • Toegang tot de stam
  • Toegang tot de mededelingen
  • Toestaan aanvallen te sturen
  • Toestaan ondersteuning te sturen
 • Simulator: Er kan een link gecreëerd worden om de resultaten van een simulatie te delen met anderen (Idee vanuit .NL!)
 • Stam: Het is nu mogelijk om een Premium Account, Account Manager of Farm Assistent te schenken aan stamgenoten vanaf het stamgenoten scherm. Spelers kunnen vanaf dat scherm aangeven of zij hun actieve Premium features willen delen of niet.
 • Instellingen: Een optie is toegevoegd om de spelinstellingen te resetten naar de standaard instellingen.
 • Bevelen Delen: Een "alles selecteren" knop is toegevoegd bij bevelen delen.
 • Account Manager: De "alles selecteren" knop van de Account Manager - Troepen staat nu bovenaan de lijst.
 • Account Manager: De beschrijving van de Opslag Manager is verbeterd (het loopt een paar keer per dag)
 • Verzamelplaats: Er is een nieuwe kolom toegevoegd in de verzamelplaats die de "afstand" toont op het "Troepen in andere dorpen" scherm
 • Dagelijkse Prestaties: Wanneer je bovenaan staat bij een van de dagelijkse prestaties kun je nu zien welke score de nummer 2 heeft. (Idee vanuit .NL!)
 • Marktplaats: Je kunt nu je eigen aanbiedingen accepteren en verwijderen in het "alle eigen aanbiedingen" scherm.
 • Marktplaats: Het aantal aanbiedingen per pagina kan worden aangepast.
 • Marktplaats: Een "vorige" link is toegevoegd aan de “stuur grondstoffen” optie
 • Marktplaats: Je zult niet meer van scherm veranderen wanneer je een aanbod aanneemt
 • Ridder: Een bevestigingspop-up wordt getoond wanneer je jouw ridder wilt herstationeren (Idee vanuit .NL!)
 • Oorlogen: Er is een voorbeeld knop toegevoegd bij oorlogsverklaringen.
 • Het is vanaf nu mogelijk om de Account Manager te kopen als geschenk/item voor iemand anders als de vereisten voor activatie nog niet zijn gehaald door de koper. Let erop dat, net als met het sturen van punten, er beperkingen van toepassing kunnen zijn op het schenken.
 • De premium pagina en premium voordelen pagina's zijn verbeterd
 • Bug fixes

Met vriendelijke groet,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Beste spelers,

Onze nieuwe update zal Dinsdag 9 december tussen 11:00 en 12:00 uitgebracht worden.
De veranderingen zijn vooral gericht op het mededelingensysteem en een zoekfunctie in het stammenforum.
Zoals gewoonlijk, zullen de werelden voor een paar minuten onbereikbaar zijn tijdens de update.
We horen graag wat jullie van de update vinden in het discussietopic.

Stammenforum zoekfunctie

We weten dat het niet altijd makkelijk is om een specifiek topic of post te vinden in het stammenforum, zeker als het erg druk is.
Daarom hebben we een functie toegevoegd waarmee je het forum kan doorzoeken, zowel op titel als op inhoud.


8.30Forumsearch2.PNG


8.30Forumsearch1.PNG

Wijzigingen aan de weergave van mededelingen

We wilden de manier waarop mededelingen weergegeven worden verbeteren, daarom hebben we geprobeerd om de weergave overzichtelijker te maken.
Hierdoor zul je je gesprekken en antwoorden makkelijker bij kunnen houden. Ook zijn er een aantal grafische wijzigingen aangebracht aan de pagina.

8.30Newmail.PNG


Anders
 • Het is nu mogelijk om je groepen te ordenen zoals jij wilt.
 • Een filter voor Ontwikkeling is toegevoegd aan de dynamische groepen.
 • Je kunt nu bepalen hoe een dynamische groep zijn filters combineert.

  8.30custom_combo.PNG


  8.30custom_combo2.PNG
 • Profielafbeeldingen worden nu in meer schermen getoond (ranglijst, mededelingen, forum, kaart).
 • Informatie over een Premium account is op sommige plaatsen bijgewerkt voor meer duidelijkheid.
 • Uitgenodigde spelers moeten nu eerst 100 punten behaald hebben voordat ze nieuwe spelers kunnen uitnodigen.
 • Er zal weer een hand te zien zijn als je met je muis over een gebouw zweeft.
 • Bug fixes.
 

Deleted User - 73340

Guest
Spelversie 8.31


Beste spelers,

Onze nieuwste update zal op dinsdag 13 januari tussen 11:00 en 12:00 naar onze werelden komen.
Om onze trend met eenvoudigere manieren van zoeken door te zetten, hebben we een zoekfunctie voor de kaart toegevoegd. Andere verbeteringen zijn bevelen iconen op de map die in real time bijgewerkt worden en ze verschijnen in de kaart pop-up (enkel voor Premium Account gebruikers)
Zoals gebruikelijk zullen de werelden enkele minuten onbereikbaar zijn tijdens de update.
Laat ons weten wat je van deze update vindt in het discussietopic!

Kaart zoekfunctie

Het is nu mogelijk om een specifieke speler of specifiek dorp op de kaart te zoeken.
De optie bevindt zich onder de kleine kaart.

8.31mapsearch.PNG


8.31mapname.PNG

Vebeteringen bevelen

De kaart iconen die getoond worden op een dorp zullen nu real time bijgewerkt worden (niet in Opera 12).
Een pop-up zal ook de beveleninformatie rechtsstreeks op de kaart laten zien. Dit idee komt vanuit onze community!
Beide functies vereisen een Premium account.

8.31commandpopup.PNG

Overig

 • Bevelen delen is nu ook mogelijk met vrienden
 • Er zullen geen kosten meer zijn aan het afbreken van ridder rekrutering. 100% van de grondstoffen zullen worden terugbetaald.
 • We hebben de optie om bij het starten op een wereld de windrichting te kiezen verwijderd en toegevoegd als een item. Het werkt precies hetzelfde als de normale manier om een windrichting te kiezen en zal kort na deelname aan de wereld verlopen. Hoe snel het verloopt hangt af van de wereld snelheid.
 • Er is een prestatie toegevoegd voor schenkingen
 • Er is een tip toegevoegd aan de beschrijving vanhet hoofdgebouw dat er 100% toestemming nodig is om een gebouw af te breken.
 • Kleine aanpassingen aan de gebruikersinterface en bug fixes.
 • Het is nu mogelijk om al je oude dagelijkse prestaties te zien met de "toon alles" optie. Informatie over de tweede plaats zal enkel beschikbaar zijn voor prestaties verkregen na de update. Dit idee komt vanuit onze community!
  8.31dailyachievement1.PNG

Met vriendelijke groet,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.32

Beste spelers,

De nieuwste spelversie wordt op dinsdag 3 februari, tussen 11:00 en 12:00 uur geïnstalleerd. Het installeren van deze update zal zoals gewoonlijk voor een korte onbereikbaarheid van alle werelden zorgen.
De meest opvallende update is een ingebouwd chatsysteem. Hou er rekening mee dat de chat niet direct, maar binnen enkele dagen na de update geactiveerd wordt.
We horen graag jullie mening over deze update in het discussieforum.

Chat
Een nieuwe optie wordt in het spel gebracht! Dit is een één op één hybride mail/chat systeem, wat betekent dat je één op één kan communiceren met je vrienden via een chat en dat de conversatie ook in je mailbox te volgen is, onder de naam "Chatgesprek"

8.32chat.PNG


8.32chatthread.PNG

Spelers worden onderverdeeld in categoriën (stamgenoten, vrienden) en je ziet hun online status als zij de chat geactiveerd hebben. Het is mogelijk om de chat te deactiveren en later weer te activeren.
Belangrijk: De chat wordt binnen enkele dagen na de update (3 februari) geactiveerd.
In oudere browsers (zoals Opera 12) zal de chat niet werken, omdat daar de benodigde techniek niet ondersteund wordt.


Mail
Het is vanaf nu mogelijk om door je mail te zoeken, op onderwerp, inhoud en gesprekspartner.

8.32mailsearch.PNG

Extra mogelijkheden zijn ook aanwezig:

8.32mailadvancedsearch.PNG

Bevelen
Het aantal troepen in een bevel is zichtbaar wanneer je de muis boven het bevel houdt, ook het target van de katapulten en eventuele geroofde grondstoffen zie je er.

8.32commandmouseover.PNG

Bevelen die enkel verkenners bevatten krijgen nu ook het icoontje van verkenners.

8.32scouticon.PNG


En verder
 • Terugkerende bevelen krijgen vanaf nu ook een herkenbaar icoontje.
 • Op het profiel van een stamgenoot kan je zijn/haar premiumstatus zien en je kan er direct een kado geven.
 • Ook op je vriendenscherm is de premiumstatus zichtbaar en kan je direct kado's geven.
 • Het venster waarin je op de marktplaats een target kiest is aangepast en nu gelijk aan de verzamelplaats. Idee vanuit .NL Community!
  8.32marketsearch.PNG
 • Als je een bevel direct vanaf de kaart verstuurt is er nu een mogelijkheid om terug te gaan. Idee vanuit .NL community!
  8.32backbutton.PNG
 • Daarnaast nog enkele kleine bugfixes.
 
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.33

Beste spelers,

Aankomende dinsdag (3 maart) wordt de nieuwste spelversie geïnstalleerd tussen 11:00 en 12:00. De werelden zullen hierdoor kort onbereikbaar zijn.

Deze update staat in het teken van het integreren van het nieuwe mentorsysteem, let erop dat het mentorsysteem niet meteen voor alle spelers beschikbaar zal zijn. Zometeen hierover meer!

Laat ons weten wat je van de inhoud van deze update vind in het discussietopic

Mentorsysteem

Een nieuwe functie zal beschikbaar zijn in het spel voor zowel ervaren als nieuwe spelers: Mentor!

Het systeem zal automatisch nieuwe spelers, die hulp zoeken, koppelen aan meer ervaren spelers. Op deze manier kunnen ze advies krijgen en meer leren over het spel.

Mentors en leerlingen krijgen hiervoor kleine beloningen, we hopen dat dit nieuwe spelers verderhelpt (want het spel is inmiddels erg complex voor nieuwe spelers) en de oude spelers beloont worden voor hun bijdrage.

Het systeem wordt geïntroduceerd door een opdracht die je naar het mentorsysteem scherm brengt. (Dit situeert zich in het profielscherm).

Als je geidentificeerd wordt als mentor zal je je moeten opgeven om toekomstige leerlingen te kunnen zien, als mogelijke leerling zal je een lijst van mogelijke mentors zien.

Als je dan éénmaal een match hebt zal het mentorscherm er zo uitzien voor de leerling:

8.33apprentice.PNG


En voor de mentor als volgt:

8.33mentor.PNG


Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden aan beide zijden. Het is belangrijk om op te merken dat een mentor het dorp van zijn leerling kan zien, dit om zo zijn ontwikkeling te kunnen inschatten en hem goed te kunnen helpen.

De mentor kan dan opdrachten maken voor zijn leerling, zo krijgt hij een goede start en leert hij misschien een paar tips & tricks.

8.33quest.PNG


De verschillende opdrachten zouden de meeste noden van een beginnende speler moeten dekken.

Een leerling heeft ook de mogelijkheid om zijn mentor te beoordelen, of om hem te ontslaan als hij voelt dat het niet klikt. Denk er echter altijd aan om dankbaar te zijn in de mentor/leerling relatie.

De mentor krijgt ook de mogelijkheid om zijn leerling te ontslaan als deze inactief geworden is.

Als de leerling een 2de dorp verrovert zal hij afstuderen en scheiden van zijn mentor. Mettertijd kan hij ook zelf een mentor worden. De mentor kan dan doorgaan en nieuwe leerlingen aannemen. (Maximaal 3 tegelijkertijd)

Opgelet: Vanwege de complexiteit van deze functie zijn er de nodige observaties nodig en zullen niet alle spelers vanaf de start herkend worden als leerling of mentor. Dit zal dus even tijd kosten!

Het zal ook niet mogelijk zijn om een specifieke mentor te verzoeken, dit is een optie die we misschien in de toekomst invoeren.

We hopen dat je geniet van deze functie en dat we hiermee Tribal Wars een betere plek kunnen maken voor alle spelers, aarzel niet om je feedback te geven en mogelijke verbeteringen/Toevoegingen.

Het mentorsysteem was ook al zichtbaar in onze laatste InnoGames TV.

Andere
 • De grondstoffenmanager kan nu 'prioritaire groepen' opstellen. Je kan 1 groep een hogere prioriteit geven dan andere groepen.
 • Nieuwe filters werden toegevoegd aan de dynamische groepen, betreffende punten en bevolking
 • Bugfixes

Laat ons weten wat je van de inhoud van deze update vind in het discussietopic
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.494
Update naar versie 8.33.2

Beste spelers,

Onze nieuwe update zal worden doorgevoerd op Dinsdag 24 maart tussen 11 en 12 uur. Deze update bevat enkele kleinere verbeteringen, waarvan velen vragen vanuit de community zijn! Zoals gewoonlijk zullen de werelden tijdelijk onbeschikbaar zijn gedurende deze update.

Voor degenen die zich afvragen wat er gebeurde met update 8.33.1: deze update bevatte het event.

Laat ons weten wat jij vindt van de update in het discussietopic!

De Updates
 • Er wordt een optie toegevoegd om bepaalde stamfora te negeren, zoals dit was gevraagd door veel spelers. De optie activeren zal ervoor zorgen dat je geen menu-meldingen krijgt voor nieuwe posts in dat forum. Deze optie zal te vinden zijn rechtsboven elk stamforum. Ingediend vanuit .nl
 • Een 'Constructie vervolledigd' notificatie wordt toegevoegd die gelijkend zijn met de notificaties die je ontvangt wanneer je vooruitgang boekt bij een prestatie. Zodra een gebouw volledig voltooid is zal de notificatie verschijnen rechtsonderaan in je scherm als je eender welke pagina bekijkt, op het hoofdgebouw na.
 • Er wordt een mogelijkheid toegevoegd om niet geaccepteerde geschenken te bekijken in je inventaris
 • Het versturen van links naar een andere speler wordt gemakkelijker: Je sleept ze met je muis in het chatvenster naar een andere speler. Links naar dorpen, spelers en stammen worden automatisch geformatteerd naar de juiste vorm.
 • Het wordt mogelijk om eenzelfde marktaanbieding te plaatsen via de rapporten die je krijgt over geaccepteerde aanbiedingen. Dit zal wel niet werken voor rapportjes gestuurd voor de update.
 • Een "vol" (rood) en een "90% vol" (bruin) meldingskleur wordt toegevoegd aan de getoonde bevolkingaantallen, gelijkend op wat al bestaat voor de grondstoffen. Een volledig uitgebouwde boerderij (level 30) zal geen "full" melding geven.
 • Zodra je met je muis over het dorp van een speler beweegt zal het dorpenaantal van die speler getoond worden in de pop-up.
 • Knoppen voor acties zoals 'antwoord' in het stammenforum worden toegevoegd aan de bovenkant van het stammenforum, zoals deze onderaan al bestaan. Ingediend vanuit .nl
 • De waardes voor de 'dood # edelmannen'-prestatie worden lager gezet, je zal het eerste level van de prestatie al ontvangen door 1 edelman te doden.
 • Het coördinaten input veldje in de Adelsplanner wordt vervangen met een dorpzoekfunctie zoals in de verzamelplaats en op de kaart.
 • Gebouwen dat werden gekatapulteerd terwijl ze onder constructie waren zullen vanaf nu niet alle bouwvooruitgang verliezen. Ze zullen de relatieve vooruitgang behouden. Indien een bouwinstructie 50% van zijn tijd had vervolledigd wanneer het gebouw werd gekatapulteerd zal het verder blijven bouwen vanaf 50% van een nieuw (lager) gebouwlevel.
 • Mentorsysteem: een 'Open Chat' link wordt toegevoegd aan het mentorscherm. Ingediend vanuit .nl
 • Mentorsysteem: De leerling zijn quest status zal nu updaten zonder een pagina verversing op het mentorscherm.

  [*] Kleine UI en tekst verbeteringen

  [*] Kleine bug fixes


Bedankt voor jullie feedback en ideeën!
 
Bovenaan