Praattopic

Reactiescore
1.020
Goh nog even hier op terug komend, heb eigenlijk nu pas tijd om dit alles te kunnen lezen. Ik ben het met je vergelijking eens, alleen niet met je conclusie. Wanneer zo'n zaak zich op de werkvloer zou voordoen, is het juist gebruikelijk om met elkaar een gesprek aan te gaan, desnoods in verband van een mediation-sessie. Mocht een excuses niet genoeg zijn, wordt er gekeken naar alternatieven, wellicht, in de situatie dat ze bij elkaar op de afdeling werken, kan er gekeken worden naar een verplaatsing naar een andere afdeling. De eis die jij echter stelde, was het volledige ontslag van je collega en ik denk dat dat een totaal onrealistisch beeld is van hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat in het bedrijfsleven. Sterker nog, als je naar het bedrijfsleven kijkt, zoals jij dus doet met je voorbeeld, vind ik dat Ezra zich als een correcte leidinggevende heeft opgesteld. Hij is in gesprek gegaan met beide partijen, heeft laurens gevraagd om zijn excuses aan te bieden (mediation) en heeft zelfs de oplossing aangeboden dat laurens uit de stamchat gaat (wellicht te zien als verplaatsing van afdeling, aldus jouw voorbeeld). Jij hebt echter getoond niet bereidt te zijn om genoegen te nemen met deze oplossingen. Zo ben je de stamchat vrijsnel geleaved waardoor een dialoog niet meer mogelijk was en heb, correct me if im wrong, Laurens geblokkeerd waardoor een mogelijke excuses ook niet meer plaats kon vinden. Ik denk dat dat dan eerder bij jouw ligt, dan bij het correcte afhandelen van Ezra.

Maar dit is in principe totaal niet erg, want iedereen is vrij om te doen wat ze willen, dus jij staat geheel vrij om de stam te leaven of zelf ontslag te nemen bij je baas, om nogmaals terug te komen op je voorbeeld. Dit reken ik jou dan ook niet af, want iedereen heeft zijn eigen morele principes. Echter, vind ik het dan wel oneerlijk om de blaam bij Ezra te leggen. Dit is namelijk geen incompetentie van de stamleiding, maar een moreel principe die jij hanteert waarvan je niet kan verwachten dat iedereen je hierin blind zal volgen.

Tenslotte vind ik context ook erg belangrijk in dit soort situaties. Wellicht had ik je nog iets meer tegenmoet gekomen, wanneer er een eerder teken binnen onze stam was geweest dat acties van mensen zoals Laurens, niet worden geaccepteerd. Dit was er echter niet en daar kan je natuurlijk vinden wat je van wil, maar dat is een totaal andere discussie. Binnen onze stam was er een redelijke no bullshit/ no gezeik policy. Als iemand iets wilt uitvoeren, moet hij hiervoor gaan en mocht dit gepaard gaan met wat getier, dan moet je dat maar laten. Nu zou ik je meer snappen als jij dit destijds hebt afgekeurd, maar hier was volgens mij geen spraken van. Sterker nog, jij deed hier prima zelf aan mee. Ik kan me nog goed herinneren dat jullie op een ochtend een blitz deden en wij niet snel genoeg online waren om te ossen, want onze ochtend co had examens en ik was niet thuis. Natuurlijk erg vervelend voor jullie en dat leidde bij jou tot irritaties, dat maakte je namelijk erg duidelijk kenbaar. Iets van inactieve kanker buren die je altijd had oid, als ik me het goed herinneren. Nu boeit mij dit persoonlijk niet, kan er wel om lachen. Maar er zijn genoeg mensen die dit niet accepteren, in ieder geval het gescheld met ziektes.

Wat ik probeer te zeggen, is dat er een cultuur was binnen onze stam dat mensen niet direct worden ontslagen, wanneer deze een beetje aan het schenen schoppen zijn. Snap je dan, vanuit een leiders-perspectief, dat het onmogelijk is om nu opeens iemand wel te ontslaan, voor iets wat eigenlijk relatief tamelijk mild was? Wanneer Ezra dit zou doen, was het een overduidelijk voorbeeld van vriendjes politiek, wat naar mijn mening wel een kwalijke eigenschap is van een leider. Je eist iets onmogelijk van je co/vriend die ook je leider was en dan moet er een erg lastige beslissing worden gemaakt door Ezra. Kies ik voor mijn vriend? Of blijf ik consistent handelen als leider?

Kortom, ik respecteer je beslissing om te leaven en ik respecteer ook de manier waarop je jezelf verdedigd. Ik accepteer echter niet dat de blaam bij de leiders ligt. Ik wil je in ieder geval bedanken als speler op 73 binnen Spread, want ikzelf heb veel geleerd over bijvoorbeeld de manier van hoe jij je aanvallen plant, om maar één voorbeeld te noemen.

Groetjes,
Prima post. Al is de vergelijking natuurlijk wel wat mank. Ik ben inderdaad erg direct, maar het is een enorm verschil of ik iets tegen jullie zeg of het op AF gooi natuurlijk. Binnen een groep worden natuurlijk veel dingen over en weer gezegd, maar vind dat niet in verhouding staan met een forum, waar spelers zonder context dus bijvoorbeeld die ochtend niet online geweest te zijn, er conclusies aan verbinden. Ik hoop dat je dat begrijpt en wilde dit toch nog even reageren.
 
Reactiescore
343
lmao, tot dusver dus “niet serieus nemen”. Ian niet gezien hoor met het druk behouden op TLDR of de stam RGN. Hij is gewoon jullie def favorietje maar als het op account onderhoud aan komt is hij nergens te bekennen. Dit is altijd al vanaf start tot eind door Jordy en ik geregeld. Leuk dat je dan komt praten over zaken waar je niks van af weet, immers heb ik mij tot het aller laatste eind nooit veel laten horen in de stam en was ik nooit het ‘publiekelijk’ contact vanuit Honey. Met goede redenen, gezien veel keuzes mij al van vroeg uit niet aan stonden. Ik speelde dan ook vooral voor mijn team, dat wisten ze, dat weet Ian. Ten slotte hadden ook zij meerdere keren alle stamchats uit frustratie verlaten.

Ik was wel degelijk actief, vele malen actiever als ik ooit mij zelf op het AF vertoond heb. Als dit allemaal niet het geval was en ik zo een slechte teamspeler zou zijn, zou jij me dan uitnodigen op je account een andere wereld en normaal contact met me houden als vrienden?

De reden waarom Ian ineens hier mij publiekelijk te schande wilt zetten staat me onbekend maar ik hoop dat hij zich er goed bij voelt. Ik heb inmiddels wel geleerd dat spelers die mij zo neer zetten mijn inzet en activiteit niet meer verdienen. Ik voelde het dan ook eigenlijk al een poos terug, waarin Melvin screenshots deelde en liet zien dat Ian niet eens mij maar zijn hele team in privé gesprekken met andere aan de schandpaal nagelde. Nergens voor nodig, zelfs als het uit frustratie is (wat dan wel vaak gebeurde?) is dit onacceptabel. Ian mag dan wel een enorme rol in het deffen gespeeld hebben, maar daar was de speler dan ook voor. Dit was wel bekend bij hem als je er naar had gevraagd. Deffen is echter niet het enige wat moet gebeuren.

Gister had ik een berg slechte posts geplaatst omdat bij mij, de start post van Ian over mij best hoog zit en het echt voelde als een mes is de rug. Ik liet me er door kennen en blaatte inderdaad ook best wat onnodige onzin uit.

Dat Ian deze dingen achter me rug vertelde in de stam her en der was me eigenlijk al bekend nadat Melvin me posts toonde ervan. Maar het ook nog publiekelijk doen, waarvoor?

Ik heb in elk geval genoeg geleerd en een volgende keer als ik erachter kom dat een teamspeler zich zo gedraagt dan stel ik met genoegen hetzelfde ultimatum als Anton, bewust dat de kans groot is
dat de favoriet stuk bij voet zal houden. Dan draag ik de consequenties graag!

Verder besluit ik ook bij deze me volledig van het Algemeen Forum af te zien, vaak levert het niets op en ik weet dat ik ook niet de beste speler ben om posts te schrijven. Dan besteed ik de tijd toch liever aan een team wat mijn inzet niet goedkoop afdoet en mij probeert te vernederen.

Cheers!
Ik wilde dit eigenlijk niet eens doen, ben je ook niet waard voor de rol die je gespeeld hebt op deze wereld (en die was nihil).

Mij niet gezien met druk houden met RGN en TLDR? Ik heb 100% zeker meer dorpen gepakt van beide stammen dan jij, wellicht dat je te inactief was om dit te kunnen zien, maar zeker op TLDR heb ik sowieso de massa en de edelspam gedaan en de eerste 2 dagen daarna ook nog. Dat ik vervolgens in je enige opleving op het account niet mee heb gedaan met druk zetten op TLDR is toch meer dan logisch, gezien ik toen naar Savior ben overgestapt (wil je de data naast elkaar leggen voordat je het straks gaat ontkennen?). Bla bla bla, account onderhoud dit, account onderhoud dat. Ik heb gewoon meer dan genoeg aan account onderhoud gedaan, echter als je zo inactief bent, valt dat niet op nee. Ga hier niet eens opnoemen wat dat allemaal was, maar vraag alle ex co's van Honey maar.

Ja ik ben inderdaad kritisch naar mijn team toe en ben zeker niet bang dit te melden, maar je doet net of ik dit naar jullie toe niet direct doe. Iedereen weet dat ik jouw impact al die tijd te weinig vond en eigenlijk wilde iedereen je al vanaf de start van de wereld van het account af hebben. Je zit hier al vanaf het begin van de wereld tof te doen op het af, terwijl je ingame echt nagenoeg niets gepresteerd hebt (op die 1ne opleving van 4 dagen na).

Je hebt het steeds over de favoriet, zit je blijkbaar heel hoog. Ik bedoel, je golden awards lijstje was puur zelfgeilerij, Honey dit, Honey dit. Compensatiegedrag omdat je totaal niets gepresteerd hebt naar mijn mening, Je wilt zo graag leuk en goed gevonden worden, maar vergeet waar het uiteindelijk om gaat en dat wordt ingame afgespeeld en niet op het AF. Jouw grootste prestatie was het stabben van je stamgenoot, ongeveer de enige x dat je initiatief nam.

Hier laat ik het echt bij, boeit toch verder niemand een fuck.
 
Reactiescore
731
1600171687987.png
Wat stom
 
Reactiescore
380
Ik was dan ook hiertoe best bereid om, als team noo-noo, hier gevolgen aan te verbinden, alleen werd dit een strijd tussen Lau en Anton gemaakt iets wat ik persoonlijk betreur.

Het gedrag van Laurens schijnt als normaal gezien te worden en het gebrek aan ruggegraat is alleen maar iets om trots op te zijn. Ik leer alleen maar bij. Ik kan hier maar 1 conclusie aan verbinden en dat ik blij ben om gestopt te zijn. W73 is mijn tijd niet waard en met dit in mijn achterhoofd had ik de start zeker ook niet gemaakt.
Je hebt het ook wel zelf een persoonlijke strijd van gemaakt. Maar okay whatever je wil het gewoon niet snappen daar ben je helaas te koppig voor.

Denk persoonlijk dat je hier helemaal niks van geleerd heb. Je bent totaal niet voor reden vatbaar dat liet je op W69 al zien en nu deze wereld weer. Je wil nooit wat van een ander aannemen, dat zie je nu ook wel weer.

Top dat je blij dat je gestopt bent en dat alle leuke momenten en gesprekken op Noo-Noo en bij Chris helemaal niks meer waard waren voor je:like:
 
Reactiescore
1.020
Is joa trouwens op tussentijdse vakantie?
 
Reactiescore
15
Ben niet zo een AF ganger dus ga mij hier ook niet teveel in mengen...

Dat is ook niet zo heel gek als de ‘favoriet’ het rond bazuint. Zo loopt het altijd.

Toch was ik de actiefste starter, heb ik eigenlijk alleen een tussenpoze gehad tijdens het internen van Anarchist (zeer moeilijk werk) en één massa waar nauwelijks een edel tegemoet kwam.
ervolgens had ik een grote rol in het doordrukken op TLDR waarbij jij inactief was.
Week 1 t/m 3 was dat, die twee weken internen plus de laatste week zo ongeveer. Ben je de wekelijkse discussies over de activiteit die hier tussen lagen vergeten? Feit is gewoon dat de activiteit voor het grootste deel van de wereld bagger was van jouw en de overige co's.

Je hebt zelf ook meer dan genoeg inactieve momenten gehad op Honey, waar dat als ik of Jordy er niet was het account stil had gelegen. Puur omdat je de ‘big boy’ bent met goed def werk weerhoud niet het feit dat account onderhoud net zo belangrijk was. Had het niet op jou expertise geweest dat je altijd troepen thuis wilt houden en bang was om rooftochten te sturen voor 2 uur jegens mogelijke blitzen had het account ook veel meer gegroeid.
Volgens mij haal je Ian en mijzelf door elkaar, ik heb Ian nog geen één keer horen zeggen dat rooftochten thuis moeten blijven, misschien net voor een massa.. Daarnaast is het effect van die rooftochten op onze groei natuurlijk nihil. Troepen produceren er niet sneller door en een echt serieus edel tekort hebben we nooit gehad. Die niet optimale groei is gewoon het resultaat van een niet zo super fijne lijn in de begin fase en een gebrek aan initiatief het grootste deel van de wereld.

lmao, tot dusver dus “niet serieus nemen”. Ian niet gezien hoor met het druk behouden op TLDR of de stam RGN. Hij is gewoon jullie def favorietje maar als het op account onderhoud aan komt is hij nergens te bekennen. Dit is altijd al vanaf start tot eind door Jordy en ik geregeld. Leuk dat je dan komt praten over zaken waar je niks van af weet, immers heb ik mij tot het aller laatste eind nooit veel laten horen in de stam en was ik nooit het ‘publiekelijk’ contact vanuit Honey. Met goede redenen, gezien veel keuzes mij al van vroeg uit niet aan stonden. Ik speelde dan ook vooral voor mijn team, dat wisten ze, dat weet Ian. Ten slotte hadden ook zij meerdere keren alle stamchats uit frustratie verlaten.

Ik was wel degelijk actief, vele malen actiever als ik ooit mij zelf op het AF vertoond heb. Als dit allemaal niet het geval was en ik zo een slechte teamspeler zou zijn, zou jij me dan uitnodigen op je account een andere wereld en normaal contact met me houden als vrienden?

De reden waarom Ian ineens hier mij publiekelijk te schande wilt zetten staat me onbekend maar ik hoop dat hij zich er goed bij voelt. Ik heb inmiddels wel geleerd dat spelers die mij zo neer zetten mijn inzet en activiteit niet meer verdienen. Ik voelde het dan ook eigenlijk al een poos terug, waarin Melvin screenshots deelde en liet zien dat Ian niet eens mij maar zijn hele team in privé gesprekken met andere aan de schandpaal nagelde. Nergens voor nodig, zelfs als het uit frustratie is (wat dan wel vaak gebeurde?) is dit onacceptabel. Ian mag dan wel een enorme rol in het deffen gespeeld hebben, maar daar was de speler dan ook voor. Dit was wel bekend bij hem als je er naar had gevraagd. Deffen is echter niet het enige wat moet gebeuren.
Je haalt hier leuk een aantal voorbeelden aan maar je moet niet vergeten dat Ian in beide gevallen de initiële aanval heeft uitgevoerd en in het geval van RGN ook nog geplanned heeft. Na 2 dagen nolifen ga je niemand meer dagen druk zien houden.. nogal een loos verwijt. Om maar niet te beginnen over dat account onderhoud. Hartstikke hard nodig allemaal maar uiteindelijk doet de AM dit grotendeels gewoon voor je. Je kan dat niet vergelijken met aanvallen of deffen.

Je doet nu alsof jouw bijdrage vele malen groter en doorslaggevender is geweest dan die van Ian terwijl dat gewoon onzin is.
 

DeletedUser81766

Guest
Ben niet zo een AF ganger dus ga mij hier ook niet teveel in mengen...Week 1 t/m 3 was dat, die twee weken internen plus de laatste week zo ongeveer. Ben je de wekelijkse discussies over de activiteit die hier tussen lagen vergeten? Feit is gewoon dat de activiteit voor het grootste deel van de wereld bagger was van jouw en de overige co's.Volgens mij haal je Ian en mijzelf door elkaar, ik heb Ian nog geen één keer horen zeggen dat rooftochten thuis moeten blijven, misschien net voor een massa.. Daarnaast is het effect van die rooftochten op onze groei natuurlijk nihil. Troepen produceren er niet sneller door en een echt serieus edel tekort hebben we nooit gehad. Die niet optimale groei is gewoon het resultaat van een niet zo super fijne lijn in de begin fase en een gebrek aan initiatief het grootste deel van de wereld.Je haalt hier leuk een aantal voorbeelden aan maar je moet niet vergeten dat Ian in beide gevallen de initiële aanval heeft uitgevoerd en in het geval van RGN ook nog geplanned heeft. Na 2 dagen nolifen ga je niemand meer dagen druk zien houden.. nogal een loos verwijt. Om maar niet te beginnen over dat account onderhoud. Hartstikke hard nodig allemaal maar uiteindelijk doet de AM dit grotendeels gewoon voor je. Je kan dat niet vergelijken met aanvallen of deffen.

Je doet nu alsof jouw bijdrage vele malen groter en doorslaggevender is geweest dan die van Ian terwijl dat gewoon onzin is.
Ik ben deze discussie niet begonnen, echter reageer ik er wel op omdat het niet terecht noch ergens voor nodig was om mij zo af te doen. Maar goed ik zal mijn laatste post dan iets beter nuanceren.

Ik heb niet een beetje maar gewoon erg actief gespeeld vanaf de start tot het internen van kipkalkoentje/anarchist. Natuurlijk ben ik niet de beste aanvaller noch de beste deffer, dit heb je mij nergens horen zeggen eerder het tegenovergestelde. Dit was bij jullie bekend, zo doende ben ik dat ook wezen aansterken. Puur omdat ik niet de planningen gemaakt heb, niet de start van de aanvallen gemaakt hebt of de hoofdlijnen heb opgepakt wilt niet zeggen dat ik niet actief was of nergens bij geholpen heb. Jullie doen nu wel alsof dit zo is en dat is gewoon niet waar. Op één massa deffen na ben ik er altijd bij geweest op de belangrijkere momenten. Het is toch logisch dat je mij niet een edelspam massa laat deffen zonder de nodige ervaring, dan hadden we best veel verloren. Na het internen van Anarchist of tegen het einde aan was ik gewoon weer actief en had ik continue bijgestaan met het opruimen van onder andere RGN tot het moment dat ik stopte. Deze activiteit hadden jullie immers na enkele weken inactiviteit van mij met regelmaat gezien en enige complimenten gegeven dat ik lekker bezig was en veel oppak. De winst in die twee dagen was overigens 18 tegenover de 25 die wij de dagen erop gepakt hadden door continue druk te behouden samen met Jordy en Lennert. Plus die 25 dorpen was niet in vier dagen maar 1,5 tot 2 weken. Of dat jullie dit nu allemaal werkelijk in een vergeethoekje hebben zitten of me nog even willen na trappen omdat ik een onenigheid met Melvin had en dit zat was, ik weet het niet. Ik weet wel dat het totaal niet netjes is. Ik heb altijd voor mij doende op dat moment gedaan wat ik kon, als ik een of andere pro was dan had ik jullie kritiek misschien nog begrepen maar zelfs dan is het laag.
Dat ik niks voor de wereldwinst betekent heb zal mij een worst wezen, zeggen dat ik niks voor honey betekent heb is erg naïef. Er zijn behoorlijk wat ochtenden, middagen en avonden doorheen gegaan voor mij aan het account Honey. Dan snap je toch wel zeker dat als je teammaatje achteraf uit het niets zonder enige reden het tegenovergestelde zegt ik het er niet mee eens ben en me genaait voel?

Mijn GA lijstje ging voornamelijk over Ian en Jordy al is het niet gewoon het algemene verloop van honey. Iets wat tot op dat moment eigenlijk nergens gezegd was leek het mij interessant genoeg om daar wat over te vertellen.

Ik denk dat ik de laatste zal zijn die zou geilen op hoe goed ik ben, het zou dan niet eens kloppend zijn.

Als afspraken niet nakomen een stab is dan zou Anarchist nog altijd de eerste steek hebben uitgedeeld. Ik was het zat om de regie van Melvin te volgen waarin zij zelf geen kunde gaven aan afspraken maar het wel van andere op eiste. Niet gek toch, immers waren er wel vele meer uit de stam die wel wat over dit ego te zeggen had. Top speler verder, veel en groot inzicht, het kan echter op een andere manier. Maakt niet dat mijn actie daarin goed was, ik realiseerde al snel genoeg dat het enorm dom was al helemaal nadat ik hoorde wat Ian met ze geregeld had. Ik had dan ook daar meteen mijn excuses voor aangeboden aan Ian en het team.

Tot slot besloot ik te stoppen omdat ik mijn plezier er niet meer uit kon halen binnen de stam. Lang niet met alle spelers, had prima en leuk contact met grotendeels van de stam waar ik dan contact mee had. Maar er zaten voor mij wel wat ‘rotte appels’ tussen als het op houding en gedrag aankwam naar andere stamspelers.