1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Genderidentiteit

Discussie in 'Serieus vrij forum' gestart door yankee60, 13. mrt 2017.

Deel Deze Pagina

 1. korp beer

  korp beer

  Lid geworden:
  10. apr 2014
  Berichten:
  1.336
  Leuk Bevonden:
  162
  nou als ik sommige gesprekken hoor bij mij aan de bar van "de Nederlanders" is idd het racisme in NL hoger als in SA. Alleen word racisme in SA meer geuit. Hier denken ze het meer maar als puntje bij paaltje komt zwijgen ze......maar onderling wel blijven klagen

  Ja is ook krom, maar het gebeurd. Neem Topic Miss TW 2015. eindelijk wat dames bereidt gevonden om mee te doen en die een foto hebben geplaatst. Nou je wil niet weten wat voor PM's ze hebben gekregen. Niet echt allemaal lieve woordjes. Die dames zullen dus ook geen foto's meer plaatsen als er een Miss TW komt..................Ik heb laatst ook weer een foto geplaatst en ik weet daar komen weer reakties op. ik koos dus bewust voor een eventuele confrontatie. ( die vielen mee deze keer. daarvoor dank)
   
  Laatst bewerkt: 16. aug 2017
 2. Serenity

  Serenity

  Lid geworden:
  30. jun 2014
  Berichten:
  4.662
  Leuk Bevonden:
  1.971
  Serieus,wat had jij verwacht ?
  Je speelt een online game waar gemiddeld 89% mannen spelen, had je nu werkelijk verwacht dat je er normale reacties op zou krijgen?
  Beetje heel erg naïef weer
   
  sander14 vindt dit leuk.
 3. sander14

  sander14

  Lid geworden:
  27. jan 2014
  Berichten:
  10.654
  Leuk Bevonden:
  2.576
  Serenity, negeer mij niet:(
   
 4. korp beer

  korp beer

  Lid geworden:
  10. apr 2014
  Berichten:
  1.336
  Leuk Bevonden:
  162
  nee had ik niet verwacht. net wat je zegt. 89% zijn nu eenmaal mannen.......................
   
 5. Batavius

  Batavius

  Lid geworden:
  28. nov 2009
  Berichten:
  25
  Leuk Bevonden:
  3
  Nou ja mannen......
  Nou niet overdrijven, de meeste hoeven zich nog geeneens te scheren...
   
 6. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.943
  Leuk Bevonden:
  906
  Ik zie nu pas dat jullie tijdens mijn verblijf in la France een hele discussie hier hadden, tijd voor mijn entree :D

  Transracials zijn gewoon mensen die gemengde ouders hebben, ik ken er wel een aantal. Blanke moeder en zwarte vader bvb, dat zou ik een 'transracial' noemen. Of je bedoelt mensen die bvb zwart zijn en blank willen worden en dan allerlei cosmetische ingrepen ondergaan om hun huid zo blank mogelijk te maken. Zonnebankgangers hebben hier ook een lichte vorm van. Transanimals of transagers(ouderen die zich identificeren als kind) worden toch wel vaak als gestoord beschouwd. Je hebt ook mensen die perse een bepaald been willen amputeren ook al is die volledig gezond, ze voelen dat dat been 'niet bij ze hoort'. Hier is ook weer een naam voor namelijk body integrity identity disorder:

  De overeenkomsten tussen deze groepen mensen en transgenders is dat ze zich allemaal identificeren met iets wat ze niet zijn. Ik denk dat het een natuurlijke reactie is van mensen om mensen die zich niet identificeren met wat ze zijn te zien als gek, als iemand perse een kat wil zijn en zich als een kat gaat gedragen en het liefst een operatie zou ondergaan om ook een kat te worden(onmogelijk ofc) dan zie ik die persoon als gek. Zelfde met BIID wat hierboven is beschreven, je natuurlijke reactie hierop is negatief terwijl je er zelf natuurlijk helemaal geen last van hebt als iemand anders iets met zijn/haar eigen lichaam doet. Transgenders worden meer geaccepteerd dan deze groepen omdat ze statistisch minder zeldzaam zijn denk ik, maar lopen ook tegen hetzelfde aan uiteraard.

  Dat is onzin, man en vrouw verschillen VEEL meer van elkaar dan zwarte en blanke mensen. Zwarte en blanke mensen hebben enkel een pigment verschil en wellicht een paar kleine statistische biologische verschillen(wat mss maakt dat zwarten beter kunnen hardlopen, maar daar weet ik niet genoeg van). Alle andere verschillen(inkomen, delicten stats, etc) zijn puur sociaal-cultureel en hebben niks met biologie te maken. Mannen en vrouwen hebben compleet verschillende organen, het is niet enkel de kleur die verschilt maar de hele anatomie en daarbij nog een aantal biologische eigenschappen. Er is ook een goede reden dat mannen en vrouwen in de topsport apart gezet worden, en dit nooit op basis van ras zal gebeuren. Verder is het natuurlijk zwak om in een discussie als dit iemand op zijn/haar RL achtergrond te beoordelen, ga gewoon in op de argumenten.

  Ik ben het gewoon met famdecibel eens hoor. De binaire partitie van de mens in man en vrouw is bijna 100% perfect, het is namelijk een biologische definitie die gebaseerd is op bepaalde materiële eigenschappen van je lichaam. De enige mensen die buiten deze partitie vallen, en ook daadwerkelijk niet objectief als man of vrouw kunnen worden geïdentificeerd zijn zogenaamde intersex mensen die biologisch zowel niet aan de definitie van of man of vrouw vallen, denk bijvoorbeeld aan mensen met XXY chromosomen(klinefelter syndroom Hier een rijtje:

  Transgenders en de hele dierentuin aan genders die je tegenwoordig hebt vallen in veruit de meeste gevallen niet onder deze categorie, en zijn dus gewoon of man of vrouw. De correcte formulering is, niet alle mannen en vrouwen zijn blij met het lichaam waarmee ze geboren zijn, dat kan en als ze gelukkiger worden door operaties te ondergaan of zich te gedragen op een manier die meer gebruikelijk is voor het andere geslacht is dat 100% prima. Maar ze blijven ofwel man of vrouw(en als de technologie geavanceerd genoeg is kunnen ze hier tussen switchen via operaties). Er is een heel groot verschil tussen 'zijn' en 'willen zijn', ik ben een mens of ik dat nou wil of niet. Ook als ik echt heel graag een vogel zou willen zijn en me volledig met een vogel zou identificeren blijf ik gewoon een mens, net als dat de aarde rond is zelfs als ik zou willen dat die plat zou zijn en dat het universum 13,7 miljard jaar oud is hoe graag ik misschien ook zou willen dat die 6000 jaar oud is.

  Wat wc's betreft, hier heb ik een heel simpel praktisch bezwaar: de urinoir. Ik wil kunnen pissen in een urinoir omdat dat veel sneller en efficienter gaat bij een kleine boodschap, en ik denk niet dat je deze in gemengde toiletten gaat zien(met goede reden). En hoe de NS mensen aanspreekt interesseert me al helemaal niks, zolang ze hun treinen maar op tijd laten rijden.

  Eerdere miss tw verkiezingen verliepen een stuk beter hoor, zonder noemenswaardige klachten van de deelneemsters.

  Daar zitten ook grenzen aan he, de mate waarin de maatschappij zich aan jou doelgroep aan moet passen is invers proportioneel aan de grootte van je doelgroep, dat wil zeggen hoe kleiner de doelgroep hoe gelegitimeerder het is voor de maatschappij om zich niet of minder aan jou doelgroep aan te passen. Stel dat jij letterlijk de enige persoon op aarde zou zijn in een rolstoel, zouden alle openbare gebouwen op aarde dan voorzieningen voor rolstoelgangers moeten hebben? Natuurlijk niet, maar als laten we zeggen 10% in een rolstoel zou zitten dan zou dit absoluut wel moeten. Het werkelijke percentage ligt ertussenin, maar het is duidelijk dat er ergens een grens zit waarop de maatschappij zich wel deels aan je doelgroep aan zal moeten passen, en waar deze dan ligt daar kun je over discussiëren. Ikzelf heb asperger en heb me ook gewoon moeten aanpassen aan de maatschappij en de geldende sociale regels die er gelden, iedereen die afwijkt van de norm zal zich enigzins moeten aanpassen voorzover dit kan, en als de groep waartoe hij/zij behoort groot genoeg is dan zal de maatschappij deze doelgroep ook deels tegemoet moeten komen.

  Het verschil is dat je gedrag in jou geval je buurtgenoten zou storen en hun kwaliteit van leven zou beïnvloeden. De vuistregel voor mij is dat je vrijheid stopt zodra je die van anderen beperkt. Als jij er voor zou kiezen om om 4:00 in alle stilte kaarsjes in een rondje te plaatsen in je woonkamer en met een puntmuts op in het midden van de kaarsjes gaat mediteren met een banaan in je oor zodat je een verbinding met aliens kan krijgen dan zou je daar volledig vrij in zijn. Ik zou het wel raar vinden, maar mij zou dat verder niks boeien, ook als buur niet. Je hoeft je dus helemaal niet aan te passen aan je buurt, je moet er enkel voor zorgen dat je buurtgenoten geen last van je gedrag hebben. En als je echt perse op de bongo wil spelen om 4 uur dan ben je vrij om naar een rustige plek te gaan buiten de bebouwde kom en je daar uit te leven, al denk ik dat dat in de randstad moeilijk zal gaan.

  Ik ook :D

  Mensen zullen altijd kijken als je op een ongebruikelijke manier door de straat loopt. Als jij met een pan op je hoofd loopt en aluminiumfolie om je heen wikkelt en zo door de straat loopt zal ik ook even kijken en denken van wtf, zelfde voor als je in een jurk zou lopen. Jij bent mij en anderen totaal niet tot last door je op die manier te kleden, maar je trekt gewoon de aandacht omdat het zo ongebruikelijk is, enja er zullen dan ook mensen zijn die bepaalde opmerkingen maken(niet ik). Dat is hoe het is, leer ermee leven zou ik zeggen. En wat mensen op sociale media allemaal uitkramen is totaal niet interessant, daar komt het afvoerputje van de maatschappij bij elkaar om lekker reacties te plaatsen. Gewoon schouders ophalen en die onzin negeren. Ik zelf kan mijn lachen vaak niet inhouden als ik dergelijke reacties bekijk, maar dat is mijn aparte gevoel voor humor. Verder ben ik het met Korp eens, plaats dat soort foto's niet op sociale media als je niet tegen de reacties kan.

  Wat betreft de honden en katten, dat is natuurlijk een andere kwestie. Varkens zijn slimmer dan beide beesten en het is wel geaccepteerd om hen te slachten, is gewoon een cultureel dingetje. Ongeremd gedrag heb je altijd, als je ergens een uitgesproken mening over hebt krijg je meteen doodsbedreigingen van tegenstanders zo werkt het, maar meer dan 99% van dit soort bedreigingen en berichten komen niet van mensen die ook daadwerkelijk de daad bij het woord zouden voegen en zijn wat mij betreft ook totaal oninteressant.
   
  Laatst bewerkt: 30. aug 2017
  famdecibel vindt dit leuk.
 7. Hopeful

  Hopeful Tribal Wars Team Forum Mod

  Lid geworden:
  24. okt 2016
  Berichten:
  10.308
  Leuk Bevonden:
  3.614
  tl;dr
   
  .TheonlyplanisA vindt dit leuk.
 8. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.943
  Leuk Bevonden:
  906
  Je kan ook ervoor kiezen om enkel te reageren op de stukken waar je getagt staat he ;)
   
 9. Hopeful

  Hopeful Tribal Wars Team Forum Mod

  Lid geworden:
  24. okt 2016
  Berichten:
  10.308
  Leuk Bevonden:
  3.614
  Ben daar nu te moe en te ziek voor :p
   
 10. thelightfighter

  thelightfighter

  Lid geworden:
  8. mei 2017
  Berichten:
  3.824
  Leuk Bevonden:
  729
  Arme jij
   
 11. dragonfriend723

  dragonfriend723

  Lid geworden:
  11. sep 2012
  Berichten:
  28.312
  Leuk Bevonden:
  499
  Dirk je hebt ook mensen die genetisch man zijn, maar door een fout in de hormonenwerking de geslachtskenmerken van een vrouw hebben. (ik weet de exacte naam nu niet meer).
  Waar komen die in jouw visie?
   
  .TheonlyplanisA vindt dit leuk.
 12. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.943
  Leuk Bevonden:
  906
  Moet ik daar nou ook al een mening over hebben? Volgens mij vallen die nog steeds onder de intersex groep, wat de verzamelnaam is voor alles wat strict biologisch gezien niet als man of vrouw kan worden geclassificeerd. Als we de definitie bekijken zien we dit:

  Ofterwijl de groep waar jij naar verwijst is nog steeds intersex ;)
   
 13. dragonfriend723

  dragonfriend723

  Lid geworden:
  11. sep 2012
  Berichten:
  28.312
  Leuk Bevonden:
  499
  Ik vroeg het me gewoon af, omdat je boek me een beetje in dubio liet daar over.
   
 14. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.943
  Leuk Bevonden:
  906
  Even een gedachte experimentje. Stel je zou hersenen op sterk water zetten en ze allemaal impulsen toe dienen zodanig dat het lijkt alsof de 'persoon'(aka de hersenen) een eigen leven aan het leiden is met een volledig geprogrammeerde wereld. Je kan de verzameling impulsen op 2 verschillende manieren toedienen: In het ene geval geef je de hersenen een illusionair vrouwen lichaam, en in het andere geval krijgen ze een illusionair mannenlichaam toegediend(in werkelijkheid hebben de hersenen geen lichaam, ze bestaan daar los van). De fysieke hersenen die gewoon echt bestaan blijven echter hetzelfde in beide gevallen, en kwamen ofwel oorspronkelijk uit een vrouwen of mannen lichaam(zonder gender identiteitsproblemen). Omdat deze hersenen hetzelfde zijn, zal de persoon zich in 1 van de programma's niet kunnen identificeren met zijn (illusionaire, maar dit weet hij/zij niet) lichaam.

  Kunnen we dan zeggen dat het geslacht van de persoon afhankelijk is van welk programma we runnen of is deze al volledig bepaald door de interne structuur van de hersenen? Of moeten we zeggen dat deze hersenen helemaal geen geslacht hebben omdat er geen echt materieel (lichaam) meer aanwezig is, en definiërende materiele eigenschappen waarmee we mannen van vrouwen onderscheiden dus ook afwezig zijn? Maw is je geslacht iets dat bepaald wordt door je lichaam, of iets dat je hersenen bepalen?

  Ik vraag me af of dat echt racisme is of dat het gaat om onderlinge slechte grappen? Ik maak ook soms de slechtste grappen over Afrikanen, Moslims of Joden, maar dat neemt niet weg dat ik er niet daadwerkelijk serieus van overtuigd ben dat die grappen meer zijn dan grappen. Laten we eerlijk zijn, grappen over Belgen of domme blondjes maken we ook allemaal aan de lopende band, maar niemand die daar meer in zal zien dan een onschuldig grapje dat niet gemeend is. Niemand die als reactie op zo'n grap dan verontwaardigd gaat zeggen van 'Jamaar niet alle Belgen zijn zo', 'Ga nu niet alle blondjes generaliseren, ik ken toevallig een blondje...' of 'Luister eens, ik ken ook genoeg domme brunetjes...'. Als het over negers, vrouwen, etc gaat wordt er al wel heel snel vanuit gegaan dat het meer dan een grap is, ipv dat het in de context gebruikt wordt zoals hierboven met blondjes en Belgen.
   
  Laatst bewerkt: 7. nov 2017
 15. firedrakan

  firedrakan Verbannen

  Lid geworden:
  7. nov 2011
  Berichten:
  6.089
  Leuk Bevonden:
  1.258
  In sommige landen word ombouwen gezien als een handicap omdat je een deel van je lichaam daarna mist.
  Denk bv aan eierstokken die non-existent zijn.

  En op handicaps staat dan vaak de doodstraf.
  Is dan weer een loophole om erop te blijven straffen.

  Vind jij het ook een handicap @dirk-janusIV ?
   
 16. sir thrones

  sir thrones

  Lid geworden:
  15. aug 2016
  Berichten:
  1.556
  Leuk Bevonden:
  303
  Een vrouw die dan een probleem heeft met haar eierstokken en die ze daardoor moet uitholen, wordt dus met de dood bestraft?
   
 17. .TheonlyplanisA

  .TheonlyplanisA

  Lid geworden:
  5. aug 2017
  Berichten:
  2.381
  Leuk Bevonden:
  1.175
  Bronnen?
   
 18. famdecibel

  famdecibel Tribal Wars Team Game Mod

  Lid geworden:
  26. jul 2008
  Berichten:
  5.535
  Leuk Bevonden:
  806
  Als je gelukkig bent in je nieuwe lichaam, zal die persoon dat echt niet als handicap ervaren lijkt me. Het is anders als er spijt is. Maar daarom is het proces er naar toe ook zo lang volgens mij.


  En wat de NS betreft. Ik heb in twee treinen gezeten vanaf Schiphol naar mijn schoonouders en daar werd gewoon gezegd Dames en Heren. Dus de ophef die ze veroorzaakt hebben is ook mooi fake.
   
 19. firedrakan

  firedrakan Verbannen

  Lid geworden:
  7. nov 2011
  Berichten:
  6.089
  Leuk Bevonden:
  1.258
  http://www.slate.com/blogs/outward/2017/05/24/a_landmark_victory_for_trans_rights_under_the_ada.html
  Transgenders in Amerika wouden zelfs dat t als een handicap gezien werd :rolleyes:

  @.TheonlyplanisA

  Dus is het een handicap of wat?
   
 20. Beast Incarnate.

  Beast Incarnate.

  Lid geworden:
  14. sep 2014
  Berichten:
  11.689
  Leuk Bevonden:
  855
  Over de NS gesproken.

  Wat is het verschil tussen de NS en de SS ?