- Reactiescore
- 112
Appel Blondies met glazuur.
Ingredienten
Blondies
Maple kaneel boter glazuur
Ingredienten
Blondies
- 180 gram gezouten roomboter
- 150 gram appel boter of als vervanging appelmoes met kaneel
- 330 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel vanilla extract
- 280 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 2 Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden
Maple kaneel boter glazuur
- 3 eetlepels gezouten boter
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 150 g poedersuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 snufje grof zeezout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg in een ovenschaal van ongeveer 22x30 cm bakpapier.
Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat de boter ongeveer 2-3 minuten bruinen tot hij geroosterd ruikt en roer vaak. Haal de pan van het vuur en roer de appelboter en 1 kopje bruine suiker erdoor laat het vervolgens 5 minuten afkoelen. Klop de eieren en vanille erdoor. Voeg dan de bloem, bakpoeder, 1 theelepel kaneel, nootmuskaat en zout toe en meng tot alles tot het goed gemengd is. Spreid het deeg uit in de ovenschaal.
Gooi de appels in een kom samen met een 1/2 kop bruine suiker en 1 theelepel kaneel. Verdeel de appels gelijkmatig over het deeg. Zet de ovenschaal in de oven en bak 25-30 minuten totdat het in het midden niet langer plakkerig is. Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
Maak ondertussen het glazuur. Voeg de boter toe aan een kleine pan op middelhoog vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren tot hij geroosterd ruikt, ongeveer 2-3 minuten. Haal van het vuur en meng de ahornsiroop, poedersuiker, kaneel en een snufje zout erdoor. Druppel het glazuur over het baksel. Laat 5 minuten intrekken, snijd in repen en voila!