Food corner

Reactiescore
228
Huisgemaakte pizza is ook altijd heerlijk en kost echt niet zoveel tijd. En maak je hem gewoon meteen hoe je hem wil!
Enige waar ik soms wat mee sukkel is de broodlaag/korst. Iemand hier goede suggesties voor?
wij hebben voor den trouw van ne kameraad zo een "kleine" pizza oven voor thuis gekocht, dat ding kost 250 euro en werkt immens goed
 

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.408
op een green egg kan je dat ook makkelijk bereiden en daar kun je nog meer dingen mee dan enkel pidza
 
Reactiescore
47
Simpel lunch ideetje

Koreaanse ei tosti

Ingrediënten 1p

  • 1 boterham
  • 4 plakjes kaas
  • 3 eieren
  • Bosui
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper

    Ei .jpeg


Snijd de boterhammen door de helft en snijd de bosui in stukjes. Breek de eieren boven een beker en klop los.
Meng de paprikapoeder en gesneden bosui door het ei. Smelt een beetje boter in een koekenpan en doe dan het ei in de pan.
Leg snel de boterham in de pan en draai het brood om zodat aan beide kanten ei zit. Keer na een minuut of 3-4 het ei en brood om en vouw dan het ei naar binnen toe. Leg aan allebei de kanten twee plakjes kaas en vouw na 2-3 minuten het brood dubbel en klaar.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
17
Soepje van pompoen linzen en zoete aardappel
 

Bijlagen

  • C931A9DE-8130-4BA4-BDE6-A5E2147796B5.jpeg
    C931A9DE-8130-4BA4-BDE6-A5E2147796B5.jpeg
    356,2 KB · Weergaven: 1
Reactiescore
17
Heb het vlees van de schenkel uit de bouillon gehaald en hier pasta saus van gemaakt, morgen hebben we lekker bouillon om weer als basis voor iets te gebruiken
 
Reactiescore
17
En nu toetje :
 

Bijlagen

  • F149610B-6C25-4838-9DBC-2EB4D3AE583F.jpeg
    F149610B-6C25-4838-9DBC-2EB4D3AE583F.jpeg
    350,2 KB · Weergaven: 7
  • BBC2797B-42F8-434F-A3D5-DF3C1FC6E19C.jpeg
    BBC2797B-42F8-434F-A3D5-DF3C1FC6E19C.jpeg
    510,3 KB · Weergaven: 7
Reactiescore
17
Paar repen chocolade smelten, hier noten/rozijnen/ cruesli en ander lekkers doorheen roeren. Laten opstijven op bakpapier. Klaar
 

DenDuvel

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
334
Lekker aperitief cocktail of voor in de zomer bij warm weer:

- 5cl perzillikeur
- 6,5cl hibiscus tonic
- 1,5cl limoensap
- 1cl suikersiroop

Heel aangenaam om te drinken, fruitig, licht zoet, maar toch een fris bittertje erin!
 

Pedik

Casanova w23
Reactiescore
400
Misschien wel zo netjes om de bronnen van een aantal van de recepten die hier langskomen ook te vermelden. Gewoon letterlijke copy-pastes van andermans pagina's.
 
Reactiescore
359
Paar repen chocolade smelten, hier noten/rozijnen/ cruesli en ander lekkers doorheen roeren. Laten opstijven op bakpapier. Klaar
ik koop mijn studentenhaver altijd gewoon zo ipv die zelf te maken, dat schilt weeral werk
 

Combino Pastasaus

Beste Spelleider 20/21
Reactiescore
1.887
Pasta met scampi in tomatenroomsaus
f5a2ac34166a57f2431b3daa16b65a356125d9b9

Pasta met scampi in tomatenroomsaus
Bron: https://njam.tv/recepten/pasta-met-scampi-in-tomatenroomsaus


EEN RECEPT VAN Stephanie Bex

€ 0 - 10

350 grpasta
2 teentjeslook, geperst
1rode ui, fijngesnipperd
12scampi
245 grboursin
2 eltomatenpuree
3 dllichte room
1 snuifjecayennepeper
peper
zout
bieslook


BEREIDEN:
Kook de pasta al dente.
Bak ondertussen de look en rode ui en scampi’s in een pan tot deze goudkleurig zijn.
Doe de boursin bij in de pan en laat deze smelten, doe er dan de tomatenpuree en room bij. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is.
Kruid met peper, zout en cayenne en meng de pasta onder de saus.

Werk af met bieslook.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.257
Pasta met scampi in tomatenroomsaus
f5a2ac34166a57f2431b3daa16b65a356125d9b9

Pasta met scampi in tomatenroomsaus
Bron: https://njam.tv/recepten/pasta-met-scampi-in-tomatenroomsaus


EEN RECEPT VAN Stephanie Bex

€ 0 - 10

350 grpasta
2 teentjeslook, geperst
1rode ui, fijngesnipperd
12scampi
245 grboursin
2 eltomatenpuree
3 dllichte room
1 snuifjecayennepeper
peper
zout
bieslook


BEREIDEN:
Kook de pasta al dente.
Bak ondertussen de look en rode ui en scampi’s in een pan tot deze goudkleurig zijn.
Doe de boursin bij in de pan en laat deze smelten, doe er dan de tomatenpuree en room bij. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is.
Kruid met peper, zout en cayenne en meng de pasta onder de saus.

Werk af met bieslook.

Ik werk jou af met bieslook
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.639
Pasta met scampi in tomatenroomsaus
f5a2ac34166a57f2431b3daa16b65a356125d9b9

Pasta met scampi in tomatenroomsaus
Bron: https://njam.tv/recepten/pasta-met-scampi-in-tomatenroomsaus


EEN RECEPT VAN Stephanie Bex

€ 0 - 10

350 grpasta
2 teentjeslook, geperst
1rode ui, fijngesnipperd
12scampi
245 grboursin
2 eltomatenpuree
3 dllichte room
1 snuifjecayennepeper
peper
zout
bieslook


BEREIDEN:
Kook de pasta al dente.
Bak ondertussen de look en rode ui en scampi’s in een pan tot deze goudkleurig zijn.
Doe de boursin bij in de pan en laat deze smelten, doe er dan de tomatenpuree en room bij. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is.
Kruid met peper, zout en cayenne en meng de pasta onder de saus.

Werk af met bieslook.
Budget van 0-10 euro :ddd als je nog ergens vervallen scampi’s vindt is het 0 euro??
 

Combino Pastasaus

Beste Spelleider 20/21
Reactiescore
1.887
Pasta met scampi in tomatenroomsaus
f5a2ac34166a57f2431b3daa16b65a356125d9b9

Pasta met scampi in tomatenroomsaus
Bron: https://njam.tv/recepten/pasta-met-scampi-in-tomatenroomsaus


EEN RECEPT VAN Stephanie Bex

€ 0 - 10

350 grpasta
2 teentjeslook, geperst
1rode ui, fijngesnipperd
12scampi
245 grboursin
2 eltomatenpuree
3 dllichte room
1 snuifjecayennepeper
peper
zout
bieslook


BEREIDEN:
Kook de pasta al dente.
Bak ondertussen de look en rode ui en scampi’s in een pan tot deze goudkleurig zijn.
Doe de boursin bij in de pan en laat deze smelten, doe er dan de tomatenpuree en room bij. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is.
Kruid met peper, zout en cayenne en meng de pasta onder de saus.

Werk af met bieslook.
wie zit hier mijn berichten te bewerken zonder mijn goedkeuring??? chanant
 
Bovenaan