Food corner

Reactiescore
17
Haha ananas op pizza is prima toch, beleg m gewoon zoals jij dat wilt

ziet er heel goed uit de pizza , geen scheuren etc?
 

DenDuvel

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
331
Cocktail waar ik zelf heel trots op ben en die al verschillende jaren meegaat. (Is enkele jaren de cocktail van Tomorrowland geweest)

Kamikaze:

Je neemt een old fashioned glas of een longdrink. Doet er enkele ijsblokken in. 4-5tal. Dan doe je 3cl wodka, 1cl Cointreau of andere triple sec, 1cl blue Curaçao (voor de mooie blauwe kleur), 3cl limoensap en 2cl suikersiroop in het glas. Goed stirren of oproeren. Afwerken met een schijfje limoen of zoals op mijn foto met droogijs voor een uitzonderlijk effect. Wel zien dat je het droogijs niet opeet haha.

Btw: het is een licht zurige cocktail, ideaal in de zomer!

Als er nog vragen zijn hoor ik het wel!

1644701096472.png
 
Reactiescore
17
Aubergine pizza piccolo’s

groente pizza uit oven of grill.

bakplaat bekleden met folie, aubergine snijden en 20 minuten in voor verwarmde oven doen zodat ze lekker zacht worden.
Er uit halen en oven aan laten, smeer pasta saus of tomaten saus of eigen gemaakte saus hier over heen. Kaas toevoegen op de top. Terug in oven of even onder de grill. 10-20 min

tip: vul de bakplaat gerust met aubergine iets wat tegen elkaar, ze worden iets kleiner na de eerste keer oven dus dan komen ze vanzelf ‘los’ te liggen.
 

Bijlagen

  • 96D2E01E-661F-48A0-9687-28EF0B41BDDF.jpeg
    96D2E01E-661F-48A0-9687-28EF0B41BDDF.jpeg
    458,7 KB · Weergaven: 2

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.324
wanneer komt er een cook off met mij als jury?
 
Reactiescore
17
Vanavond gegeten:

salade met bietjes en advocado komkommer en tomaat.

pasta met makreel

wilde zalm met cavalo Nero en broccoli
 

Bijlagen

  • B64897EC-6B8A-46C4-BFA4-A646A3B541B3.jpeg
    B64897EC-6B8A-46C4-BFA4-A646A3B541B3.jpeg
    94 KB · Weergaven: 4
  • 1D75D476-6275-455B-ACF6-34B17F52EF79.jpeg
    1D75D476-6275-455B-ACF6-34B17F52EF79.jpeg
    94 KB · Weergaven: 4
  • 4D290EBB-1AF9-4310-AF82-C996D0E14C3B.jpeg
    4D290EBB-1AF9-4310-AF82-C996D0E14C3B.jpeg
    96 KB · Weergaven: 4
Reactiescore
17
Daarnaast eet ik wat over blijft als lunch weer de volgende dag. Vanaf 10:00 (eerste lunch pauze) eet ik groentes salade dan om 12:30 wat pasta rijst met vlees of vis
 

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.427
Bordelaise kipfilet met tomaten en geroosterde rozemarijn aardappelen

Voor 2 personen

Chicken Breast Bordelaise.jpeg

In 2015 is er in een samenwerking met alle Community Managers een InnoGames receptenboek samengesteld. Elke community Manager kon een recept indienen en één daarvan deel ik nu graag met jullie. Dit is het recept van de Duitse Community.

Met rozemarijn geroosterde aardappelen
  • 400g dunne, schoongemaakte aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden verse rozemarijn
  • 2 theelepels grof zout
Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C voor een heteluchtoven. Leg een vel bakfolie op een bakplaat.

Halveer de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken, laat de schil eraan. Doe de aardappelen in een grote kom en meng ze met de olijfolie, rozemarijn en zout. Zorg ervoor dat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met olie.

Spreid de aardappelen uit op de bakplaat. Bak gedurende 50 tot 60 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn, roer om de 15 minuten.

Kipfilet met bordelaise en tomaten
  • 2 kipfilet (ongeveer 200 g elk)
  • 5 stengels verse basilicum
  • 5 stengels verse peterselie
  • 110 g zachte boter
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 80 g paneermeel
  • Knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Suiker
Vet een ovenschaal in met 10 gram boter. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker.

Snijd de kipfilet horizontaal doormidden en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Verdeel ze naast elkaar en over de tomaten in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C in een heteluchtoven. (Je kunt deze stap ook overslaan als je de rozemarijn aardappels in dezelfde oven roostert.)

Pluk de blaadjes peterselie en basilicum van de steeltjes en hak ze fijn. Doe de boter in een kom en gebruik een mixer om de boter romig te kloppen. Meng de gehakte kruiden, knoflook en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Meng tot slot ook het paneermeel erdoor om je Bordelaise af te werken.

Verdeel nu de Bordelaise gelijkmatig over de kipfilet in de ovenschaal. Bak 12-15 minuten tot de Bordelaise goudbruin is.

Smakelijk!
 

DenDuvel

Teamleden
Tribal Wars Team
Reactiescore
331
Ff een delicate vraag. Ben je een stevige jongen of heb je een gigantisch metabolisme?
 
Reactiescore
17
Alles snijden en water aan de kook brengen of buillion.

groenten erin:

45-60 minuten koken
 

Bijlagen

  • DD0D44A1-BC97-42F2-A4BF-B06955B341AF.jpeg
    DD0D44A1-BC97-42F2-A4BF-B06955B341AF.jpeg
    307 KB · Weergaven: 1
Reactiescore
17
Staafmixer er door heen en af kruiden naar wens
 

Bijlagen

  • 77AB9BE4-B4EB-49F5-8B8D-C62A7ACC0A61.jpeg
    77AB9BE4-B4EB-49F5-8B8D-C62A7ACC0A61.jpeg
    179,1 KB · Weergaven: 1
Bovenaan