Zo eet ik nooit een ontbijt, eet ik op onregelmatige tijdstippen, eet ik eigenlijk maar één grote maaltijd per dag. Of soms ook niet... Gemiddeld eet ik twee per dagen per week niets buiten enkele koeken of chips. Hoewel ik vroeger meer chips at, nu eet ik max. een zak chips per week, maar dat is echt max, en meestal is dat dan op één van de dagen dat ik niet eet (ter compensatie voor het hongergevoel denk ik). Snoep en chocolade eet ik bijna nooit.
En als ik eet, is het vaak heel veel hetzelfde (dat is iets autistisch...), dus bijna alle dagen pasta, en soms rijst. Aardappelen is een eeuwigheid dat ik al gegeten heb, al ben ik wel leren puree beginnen maken. Een reden daarvoor is omdat ik het nooit zie zitten om aardappelen in de winkel te kopen en ze te schillen wat ik niet kan (nu voor puree mag dat op niets trekken want het moet toch platgestampt worden). Voor zo een dingen heb ik spijt dat ik vroeger niet vanzelf had gevraagd om mee te helpen mee te koken met mijn ouders maar bon. Ik eet ook veel liever alle soorten pasta in plaats van aardappelen, en je kan er ook meer mee varieren. Aardappelen past meer in een traditioneel Vlaams menu (aardappelen, een stuk vlees en een groente), en dat doe ik toch nooit. En deze redenering heb ik voor veel eten. Voor tal van redenen zal ik bepaald eten vermijden, soms voor de meest onnozele redenen, soms ook niet. Maar bijvoorbeeld diepvriesspinazie met room is iets dat ik graag eet (dus dat gooi ik in mijn spaghetti soms), en dan heb ik een vegetarische spaghetti. Macaroni met kaas en hesp (een van de weinige keren dat ik hesp gebruik) eet ik ook soms, en kan ik goed maken vind ik. Maar bijna alles zijn variaties op pasta of rijst. En ik ben een beetje "reluctant" om nieuwe dingen uit te proberen. Ik heb iets lekkers zien staan op het internet en ik ga nu dat eens proberen, maar voor mij is het dan ook al een hele stap om daaraan te beginnen omdat ik graag het toch basic en makkelijk hou qua ingrediënten en ook tien nieuwe technieken aanleer en ook geen uren wil koken voor iets dat soms ook mislukt (als ik iets nieuws probeer) = faalangst (en daar heb ik een extreme vorm van, dus daarom hou ik het meestal bij de dingen die ik al gedaan heb, en kan koken).
Brood is nog zoiets dat ik nooit eet. In het begin ging ik nooit naar de bakker, dan ben ik een tijd wel gegaan, en ik heb daar eens iets verkeerd gezegd en nu ga ik weer nooit niet meer. En in de winkel haal ik niet graag een brood + ik vind het vervelend dat dat al na twee dagen hard wordt, waardoor je verplicht bent dat de dag zelf te eten. Pizza eet ik ook nooit (voor een bepaalde reden ook). Allerlei stukken vlees eet ik ook nooit. Hamburgers, biefstuk, en eigenlijk bijna 90% van het vlees dat men eet, eet ik gewoon nooit, omdat ik het niet kan kopen omdat ik me daar slecht bij voel (en ook ja, wat moet je erbij eten?). Gehakt koop ik soms voor in mijn spaghetti, kip doe ik soms ook, spek ook. Ik heb eens gyros geprobeerd twee maand geleden. Worst met appelmoes heb ik drie maanden ook eens gegeten voor het laatst (met puree), en aside of that, eet ik bijna nooit geen vlees. Zalm gebruik ik wel regelmatig.
Ik ben geen vegetariër helaas, maar het is wel een plan om die stap te maken. Zo moeilijk moet het nu ook niet zijn, want ik heb al zodanig veel geschrapt, maar ik ben bang dat ik niet genoeg alternatieven vind, en ik balanceer nu al op het randje... maar misschien is het toch een goed idee om als ik wat meer varieer gewoon echt enkel en alleen 100% vegetarische gerechten te gebruiken, en dan zijn we er al bijna. Maar nu is het niet echt gezond (als het al ooit gezond is geweest). Het is al jaren slecht. (ook wanneer ik nog bij mijn ouders woonde), want ook op school skipte ik regelmatig eten en s'ochtends at ik ook nooit.