Eetstoornissen

DeletedUser69835

Guest
Inderdaad, één van de redenen waarom ik ermee gestopt ben. Dan was ik dus toch ergens dik met mijn 63 kg lol. Nu is het dus 59 kg.

Lopen heb ik niet echt meer gedaan, puur omwille van dat het te koud was, en ik laatst toch een slap gevoel had (maar wanneer het een beetje warmer is en ik relaxter kan lopen komt dat wel weer goed).

60 kg op een jaar eraf is wel belachelijk veel. Dat is 5 kg eraf op een maand. In het begin misschien wel sneller vanwege het overtollige vet, maar zeker haalbaar met een gezond dieet. Ik heb er ook 4 kg afgedaan op anderhalve maand onbewust.

Idd, 5 kg is het gemiddelde per maand.
Maar ook zoals je zegt in het begin was het maar en daarne veel minder.
In de eerste maand was ik 14kg af en de 2de maand 10kg, dus 24kg in 2 maanden en dan is het steeds trager en trager gegaan.

Ik d8 daar een record te breken, maar dan vroeg ik achter het record en dan zeiden ze dat het 80kg was op een jaar...
Jah ik weet wat het is om er 60kg te verliezen maar van zodra dat ik 80 hoorde d8 ik van jah, neen dat gaan we niet doen... looool
 

DeletedUser69835

Guest
Ik denk dat cola wel een heel grote invloed daar op heeft hoor, die bakken suiker.
Echte brol die frisdranken.

Zal wel hoofdzakelijk dat zijn.

Plus ik weet niet of je nog loopt, maar zoja dat doet je ook wel snel kilo's verliezen. Zeker in het begin.

En wat frisdrank betreft schekel gwn over naar zero.
Is nog steeds brol maar dan tenminste zero ;)

Ook qua eten zei onze diëtiste dat we mochten eten wat we wilden maar met maten.
En als je er toch over gaat qua eten moet je dat compenseren met sport of de volgende maaltijd minder cal eten...
Persoonlijk ik hou van eten..., daarom dat ik obees was ;)
Maar ik eet en als ik teveel eet dan ga ik wat lopen en fietsen, gwn een activiteit waar je hart van gaat pompen.
 

DeletedUser61134

Guest
Ik drink elke dag 0,5L Cola, een glas melk, een Latte en een blik energy.
Daarnaast eet ik voornamelijk Vlees met saus en rijst.

Ik ken wel mensen die veel tofu en die troep eten, maar als je een bedrijf hebt zou ik al die mensen actief weren.
Er zijn geen vervangers voor Rood vlees, en dus je denkvermogen en weerstand zullen er gewoon onder leiden.

Wat krijg je dan?
Vegetariërs die aan de medicatie en ijzertabletten etc zitten of 2x zoveel in de ziektewet zitten tegenover een vleeseter.
Dan op den duur komt er teveel medicatie in het afvalwater en krijgen alle waterdieren de doodstraf omdat toevallig koeien net zoals mensen af en toe een scheetje laten.

Enige oplossing is het eten van mensenvlees legaliseren.
Afrika en Midden-oosten (+india pakistan etc) produceert genoeg om West-europa dan te voeden.

#Stopdierenvlees
#LegaliseerKannibalisme!
 

DeletedUser73016

Guest
80 kg verliezen is enkel mogelijk als je nog meer gewicht hebt, en als je een ongezond dieet invoert, en dus consequent veel te weinig eet / vast. Als je dat doet, is het wel mogelijk, maar dan zet je je gezondheid ook op het spel door op een onverantwoorde manier te diëten. Maar natuurlijk is het ook gemakkelijker als je meer gewicht hebt. Een moeilijke stap in het verliezen van gewicht wat ook niet te onderschatten valt is om je nieuwe levenswijze ook vol te houden nadat je je doel hebt behaald. Want het kan makkelijk zijn om binnen een paar jaar weer x aantal kg bij te komen. En dan is het zonde van de inspanning die je gedaan hebt. Maar als je veel sport, dan ben je wel actief bezig, eet je meer calorieën, en versnel je je metabolisme.

Ik hou trouwens ook van eten, en toch heb ik een bmi van 17.
 

DeletedUser73016

Guest
Ik ken wel mensen die veel tofu en die troep eten, maar als je een bedrijf hebt zou ik al die mensen actief weren.
Er zijn geen vervangers voor Rood vlees, en dus je denkvermogen en weerstand zullen er gewoon onder leiden.

Onzin

Wat krijg je dan?
Vegetariërs die aan de medicatie en ijzertabletten etc zitten of 2x zoveel in de ziektewet zitten tegenover een vleeseter.

Vegetarisme is gezonder dan het eten van vlees. Bij veganisme moet je misschien wel vitamine B12 supplementen innemen, maar uiteindelijk kan elke mens daar gebruik van maken die op hoge breedtes leven. Het eten van (veel) vlees verhoogt de kans op hart-en vaatziektes, verschillende soorten van kanker en valt over het algemeen niet aan te raden. Het enige waar je voor moet opletten is dat je genoeg proteïnes per dag eet, en dat valt gemakkelijk te vervangen door zuivelproducten, champignons, bonen en wat ik heb opgenoemd.

Met mate zal het wel geen kwaad kunnen (los van de ecologische en ethische redenen), en zoals altijd is iets met mate eten het beste, maar in de westerse wereld zijn we al snel geneigd daar iets te veel van te eten. Vroeger was vlees een luxeproduct, iets wat maar één keer per week verorberd kon worden, en zo hoort het eigenlijk ook te zijn. Ik vind dat de hoofdbestanddelen van jouw maaltijd granen (pasta, brood, aardappelen, rijst, ... ) hoort te zijn.
 

DeletedUser69835

Guest
Mooi excuus.
Dat doe je al 13 jaar lang elke dag.
Ohw damn! Call the fire department, because you just got burned!!!
Mooi burn, mooie burn, ik mag jou wel...

En wat vlees en vegetariërs betreffen, ik eet beide maar gwn als iemand het koopt.
Ik eet liever vlees, zo'n goede paardensteak ofzo, Vilvoorde staat erom bekend.
Verdorie nu heb ik honger...
 
Reactiescore
1.049
Ohw damn! Call the fire department, because you just got burned!!!
Mooi burn, mooie burn, ik mag jou wel...

En wat vlees en vegetariërs betreffen, ik eet beide maar gwn als iemand het koopt.
Ik eet liever vlees, zo'n goede paardensteak ofzo, Vilvoorde staat erom bekend.
Verdorie nu heb ik honger...
Was al n assistje van mijn kant grzien ie m elke week maakt :oops:
 

DeletedUser70854

Guest
Ohw damn! Call the fire department, because you just got burned!!!
Mooi burn, mooie burn, ik mag jou wel...

En wat vlees en vegetariërs betreffen, ik eet beide maar gwn als iemand het koopt.
Ik eet liever vlees, zo'n goede paardensteak ofzo, Vilvoorde staat erom bekend.
Verdorie nu heb ik honger...
Wie mag me niet?
 

DeletedUser70854

Guest
Gast da was een grapje :D
Ik wist dat je iets in die aard zou reageren als ik iets arrogant zei :p
 

DeletedUser73016

Guest
Ik eet super graag allerlei pasta's dus dat eet ik heel erg veel. Dat kan gaan van spaghetti bolognese, of wat macaroni met kaas en hesp, maar ook spaghetti carbonara, wat pasta met een salade en een dressing erbij of wat spinazie erin gemengd (pesto heb ik nog niet gedaan, maar ga ik ook eens doen) of wat tagliatelle met scampi's in een tomatensausje of tagliatelle en ik heb ook penne liggen dat ik weinig gebruik (al heb ik ook wel eens een tweetal recepten dat ik nog eens moet uitproberen), en ik heb ook lasagne liggen, maar dat is ook al een tijd geleden dat ik dat gemaakt heb, al heb ik ook daar zin in. Verder eet ik ook graag rijst (en ook basmati rijst), en eet ik ook super graag noedels. Ook vaak met kip, curry (of currykruiden) en bij noedels wokgroentjes en dat doe ik dan in de wok. Wat ik wel veel te weinig doe is brood en aardappelen. Ik heb nu wel aardappelen in huis liggen, hoewel ik dat eigenlijk te weinig klaarmaak, en als ik het klaarmaak maak ik gewoon direct puree... Op zich zijn hardgekookte aardappelen met een sausje (en erg goed kruiden...) , gebakken aardappelen of gegratineerde aardappelen eigenlijk lekker hoor. Maar ik maak het te weinig klaar. Zachtgekookte aardappelen heb ik bijna nog nooit gegeten, en eet/proef ik enkel vooraleer ik de puree maak om te kijken of ze gaar zijn, en anders niet lol. Maar ik denk dat ik over geheel 2017 maar 2 keer puree heb gemaakt, en verder heb ik nooit aardappelen gemaakt. Ik heb geen toestel om gratinaardappelen te maken, en voor de rest geef ik teveel de voorkeur aan pasta, rijst en wat ik recent ontdekt heb noedels. En rijst en noedels kun je ook gemakkelijk in een salade mengen. En ja, ik ga ook gemiddeld om de twee weken naar de frituur, soms iedere week (zoals vroeger), nu meer om de twee weken, maar soms ga ik ook een maand niet (en meestal vraag ik een grote pak friet, met een viandel of bitterballen en doe ik er dan thuis curryketchup op)

Ik eet niet elke dag vlees, zeker niet, maar het vlees dat ik eet zijn hesp, spek, worst/chipolata/kippenworst, gehakt (gehaktballen, voor in een schotel of in bolognesesaus), kippenburgers/hamburgers, snacks van bij de frituur (bitterballen of viandel), vlees dat op de pizza ligt en heel soms cordon bleu, hotdogs of kippenboutjes. Misschien nog wel een paar dingen dat ik vergeet, maar dit moet het voor mij zowat zijn. Biefstuk en gelijkaardige soorten rundsvlees / rood vlees, konijnenvlees en kalkoenvlees of vlees dat lang in de oven en/of gekookt moet worden (stoofvlees) eet ik nooit. Ik ben daar ook niet zo een grote fan. Ik denk gewoon niet dat ik graag steak eet. Misschien rosbief een beetje maar dan moet hij rosé van binnen zijn, maar als je dan ziet hoe veel je het milieu daar dan mee belast. Bovendien kan ik dat ook niet klaarmaken, mede omdat ik er wellicht niet de beste pan voor heb, en dik vlees makkelijk zou aanbranden en van binnen nog niet gaar zou zijn (dus ik zou geen keuze hebben van hem rosé te eten) lol. Dus i guess dat ik zelfs dergelijk vlees in de oven zou moeten steken of een nieuwe pan zou moeten kiezen, maar ik heb geen reden om dat te doen. Als ik al iets probeer zal het stoofvlees zijn, als ik er al het geduld voor heb. Er is een tijd geweest dat ik meer vlees eet, want nu gebruik ik vlees vooral voor in andere pastagerechten te steken. En het klassieke driegangenmenu is iets dat ik zelden doe (bvb. dus de worst of de hamburger die ik daar dan vaak voor gebruik). Maar zelfs daarvoor moet ik al een nieuwe pan gebruiken eigenlijk, hoewel dat nog gaat. Maar dan moet ik het lang op een relatief klein vuur laten bakken.

Kip eet ik dan wel wat meer, zoals de eerder genoemde kippenburger en kippenworst, en heel sporadisch kippenboutjes (al ben ik daar niet goed in (door again de pan i guess), en ga ik ze in het vervolg als ik dat nog eens doe, gewoon in de oven doen). Kipfilet maak ik wel geregeld voor bijvoorbeeld bij de noedels of de rijst te doen. Ik denk dat je bij de markt zelfs nog lekkerdere kippenboutjes of vers kip kan krijgen (zeker als je het direct eet), en ribbetjes eet ik eigenlijk ook graag (al neem ik aan dat dat rund is?). Dat is wel erg lang geleden, maar erg vettig en slecht voor je tanden lol. Zo een kippenbil, kippenvleugels of het kippenwit (gewoon een stuk kip) is iets wat ik heel zelden eet, en ik ben er ook niet zo een grote fan. Het lijkt me ook nogal onhandig om dat zo in een ovenschotel zelf klaar te maken. Het is gewoon niet echt iets voor mij, lol. Wel eens leuk voor zo misschien één keer per jaar max.

Zalm eet ik eigenlijk wel redelijk vaak, en doe ik soms in salades, pasta's of zelfs gewoon tussendoor. Ik eet zeer graag gerookte zalm, maar koop ook veel gewone zalm dat ik dan op dezelfde manier gebruik als gerookte zalm, alleen wat bakken (net zoals scampi's eerst). Zo een zalmschotel is ook iets dat ik kan doen, wat ik nog niet gedaan heb, maar wat ik ook lekker zou vinden. Zalm is zonder twijfel mijn lievelingsstuk "vlees", misschien zelfs lievelingseten. Ik vind dat echt super lekker. Ik eet ook supergraag mossels, maar dat maak ik begrijpelijk wel nooit klaar (daarvoor zou ik naar mijn ouders moeten gaan in de zomer, of op restaurant een fortuin aan kwijtraken, maar ik ben ook zot op mossels). Scampi's eet ik ook graag soms. Natuurlijk is vis in het algemeen duurder, maar uiteindelijk vind ik het te lekker om het te laten (dan kies ik liever voor goedkopere merken bij andere voedingsmiddelen, dan hierop te besparen).

De vegetarische alternatieven voor vlees zijn eerlijk gezegd dingen dat ik nooit eet. In het algemeen eet ik te weinig proteïnes. Champignons is wel iets waar ik van plan ben om meer mee te experimenteren en te eten, omdat ik zeer graag eet, en bijvoorbeeld sowieso al altijd gebruik in bolognesesaus en in veel sauzen wil zien. En ik wil ook eens champignonssaus maken (wat ik nog nooit gedaan heb), en ook in salades kan ik dat als proteinebron gebruiken als ik dat rap eens bak. En ik denk toch dat ik dat een pak liever zal eten dan tofu of kikkererwten. Met noten en bonen moet ik nog meer experimenteren, maar ik denk dat ik bonen wel lekker vind (en sowieso heb je bvb. al witte bonen in tomatensaus bvb.). Noten eet ik niet graag, maar ik ga toch experimenteren ermee als ik ooit de stap naar vegetarisme zet.

Brood eet ik te weinig, hoewel ik wit brood graag eet. (bruin dan weer niet), en dat is wellicht ook één van de grootste redenen waarom ik wat ondergewicht heb, omdat de meeste mensen één warme maaltijd hebben en dan een keer brood eten of zelfs twee keer op een dag boterhammen eten (ook als ontbijt of iets anders als granen). Maar ik eet in het algemeen één grote maaltijd op een dag. Ik eet nooit ontbijt. En brood is dus iets dat ik weinig koop voor verschillende redenen. Ik haal het niet graag uit de winkel. Ik ga niet super graag naar de bakker. En ik denk dat ik sinds mei/juni maar een keer of drie naar de bakker ben gegaan. Daarvoor had ik een periode dat ik iets minder ging, maar aan het begin dat ik alleen woonde haalde ik enkel soms een brood in de aldi en is er een periode geweest van een paar jaar waarin ik nooit brood at. Nu eet ik soms wel een belegd broodje, maar in die periode at ik ook geen belegde broodjes. Als ik brood eet is dat meestal met speculoospasta, al heb ik laatst ook andere dingen meer gegeten (zoals choco terug). En pindakaas ook (maar dat vond ik extreem vies). En harde sandwichen haal ik soms ook bij de bakker voor hotdogs maar dat heb ik misschien ook maar twee keer gedaan op een heel jaar tijd.

Zuivelproducten eet ik wel wat meer. Dat moet je ook veel gebruiken. Zo heb ik altijd wel ei (scrambled of bij spaghetti met dan spek erbij -> carbonara), melk en kaas (geen plakken kaas, maar zo kaas voor als topping op pastagerechten of in pastagerechten te gebruiken) in huis. En tegenwoordig ook wel room dat ik ook graag in pastagerechten gebruik of bij groentes doe. Yoghurt heb ik ook een maandje gegeten, maar dat lijkt niet echt iets voor mij omdat het gewoon de honger niet stilt, maar me juist meer honger geeft. Dus ik eet geen yoghurt meer. Wat ik wel graag eet, maar te weinig is ijs en milkshake maar dat is enkel voor in de zomer though. Maar ik heb in de zomer een paar keer milkshake gegeten/gedronken, en ik vond dat super heerlijk, maar vanille-ijs is ook duur lol.

Van groenten eet ik het liefst spinazie graag (dat eet ik wekelijks) en tegenwoordig ook broccoli. Ik eet verder ook . Ik eet geen tomaten, maar ik eet wel geregeld tomatensauzen. Wortels horen daar ook bij vaak (en ja wokgroenten hebben dat ook). Rode kool of witte boontjes in tomatensaus eten ook graag. Groene bonen ook. Komkommers ook. Sla ook. Ajuin en look heb ik obviously ook in huis. En dat moet het zowat zijn. Ik eet niet graag bloemkool of witte groentes.

Fruit eet ik te weinig. Tot voor kort bijna nooit fruit gegeten. Nu eet ik wel meer bananen, en ga ik weer wat meer fruit eten. Appels at ik heel soms ook. Appelsienen en kiwi's (maar blijkbaar is dat duur heb ik gehoord), wil ik ook meer eten. En grapefruit (ben nederlandse naam niet) wil ik ook wat meer eten. En perzikken ook.

Van koeken, tussendoortjes eet ik graag frangipanes, confituurtjes, snickers, cake, pannenkoeken en soms wafels (omdat dat vult, maar nu minder). Soms heb je ook wel periodes dat je dat eet en dan weer periodes dat je dat niet meer eet. Pims en Granykoeken at ik ook soms, maar nu niet. Chips at ik tot voor kort ook, maar nu ook niet meer (toevallig gelijktijdig met de cola... , maar ik had echt een periode ervoor dat ik zakken in huis had liggen en niet meer opat, en ze me niet meer smaakten, en ja... nu eet ik ze gewoon niet meer). En dat moet het wel zijn. Meestal hou ik het wel qua tussendoortjes beperkt omwille van de prijs, en ook omwille van dat dat niet "echt" voeding is natuurlijk. Snoep eet ik nooit. Chocolade ook weinig (enkel misschien in de snickers die ik ook al een tijd niet meer heb gegeten, of in de cake bvb.), al vind ik chocolade natuurlijk wel lekker. Ja, eigenlijk is alles wel lekker, maar bvb. de prijs van snoep is voor mij te duur omdat dat dan echt te gaan kopen, en ik wil mijn tanden ook niet beschadigen lol.

Qua gesuikerde dranken drink ik soms zo een tropical gesuikerde drank (Oasis), wat eigenlijk wellicht niet veel beter is dan cola, maar ik drink dat maar 1 fles (2 liter) per 2 - 3 weken (cola dronk ik 3 liter iedere 3 dagen van). Fruitsap drinkte ik ook soms, maar ik ga daar ook weer mee stoppen omdat ik gelezen heb dat het ook niet echt zo gezond is. En uiteindelijk is het nu ook niet dat ik dat super lekker vind. En uiteindelijk drink ik soms bier. Niet overdreven veel though. Als ik uitga of op restaurant/café ben, zelfs als ik gewoon niet thuis ben, en mensen bieden me iets aan om te drinken zal ik quasi altijd bier kiezen. Thuis soms als ik gestresseerd ben/ gewoon zin heb / of naar een komedieserie of film wil kijken, maar dan ook enkel als ik er in huis heb en dat is niet altijd zo. Cola drink ik niet, omdat ik daar ziek van werd en hartkloppingen kreeg, en mijn lichaam duidelijke waarschuwingen gaf dat ik daar mee moest stoppen, dus ik ben nu twee maanden gestopt met cola te drinken, en ik ben daar super blij mee. Ik was eigenlijk verslaafd aan cola, maar het heeft me verbazingwekkend weinig energie gekost om te stoppen met cola, juist omdat ik meer dan ooit met eten bezig was, en met nieuwe eten uit te proberen, waar ik nog een tijdje mee wil doorgaan, want ik wil nieuwe gerechten klaarmaken, nieuw eten uit te proberen en nieuwe gewoontes aanleren, want het is duidelijk nog niet perfect en nog niet wat het moet zijn.

Want ik heb ondergewicht, en als ik ooit vegetariër wil worden, en ook heb ik volgens mij gewoon een proteinetekort. Het brood dat ik niet eet, haal ik wel in met de pasta die ik quasi dagelijks eet, maar ik eet te weinig vlees en vooral te weinig vleesvervangers volgens mij.

tl; dr Zo mijn eetpatronen even uitgelegd. Ik weet niet of ik iets ongezonds doe, maar er iets vreemds aan is, maar dan moet je dat maar zeggen :p Zie hier de eetgewoonten die tot een bmi van 17 leidden (misschien heb ik toch gewoon super snel metabolisme, ik begrijp het niet... ), ook al ik niet echt sport, ik was wel van plan opnieuw te beginnen omdat ik dat graag doe (maar daarvoor is het nu echt te koud)

Het liefst van al eet ik:
1) spaghetti met bolognese
2) macaroni met kaas en hesp
3) (gerookte) zalm. (en in een pasta doe ik dat veel met spinazie en spaghetti/tagliatelle of tagliatele/room en broccoli)
4) rijst met curry en kip
5) noedels met wokgroenten en scampi's lol
en super veel pasta lol, pasta, pasta, pasta.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser79189

Guest
Ik eet super graag allerlei pasta's dus dat eet ik heel erg veel. Dat kan gaan van spaghetti bolognese, of wat macaroni met kaas en hesp, maar ook spaghetti carbonara, wat pasta met een salade en een dressing erbij of wat spinazie erin gemengd (pesto heb ik nog niet gedaan, maar ga ik ook eens doen) of wat tagliatelle met scampi's in een tomatensausje of tagliatelle en ik heb ook penne liggen dat ik weinig gebruik (al heb ik ook wel eens een tweetal recepten dat ik nog eens moet uitproberen), en ik heb ook lasagne liggen, maar dat is ook al een tijd geleden dat ik dat gemaakt heb, al heb ik ook daar zin in. Verder eet ik ook graag rijst (en ook basmati rijst), en eet ik ook super graag noedels. Ook vaak met kip, curry (of currykruiden) en bij noedels wokgroentjes en dat doe ik dan in de wok. Wat ik wel veel te weinig doe is brood en aardappelen. Ik heb nu wel aardappelen in huis liggen, hoewel ik dat eigenlijk te weinig klaarmaak, en als ik het klaarmaak maak ik gewoon direct puree... Op zich zijn hardgekookte aardappelen met een sausje (en erg goed kruiden...) , gebakken aardappelen of gegratineerde aardappelen eigenlijk lekker hoor. Maar ik maak het te weinig klaar. Zachtgekookte aardappelen heb ik bijna nog nooit gegeten, en eet/proef ik enkel vooraleer ik de puree maak om te kijken of ze gaar zijn, en anders niet lol. Maar ik denk dat ik over geheel 2017 maar 2 keer puree heb gemaakt, en verder heb ik nooit aardappelen gemaakt. Ik heb geen toestel om gratinaardappelen te maken, en voor de rest geef ik teveel de voorkeur aan pasta, rijst en wat ik recent ontdekt heb noedels. En rijst en noedels kun je ook gemakkelijk in een salade mengen. En ja, ik ga ook gemiddeld om de twee weken naar de frituur, soms iedere week (zoals vroeger), nu meer om de twee weken, maar soms ga ik ook een maand niet (en meestal vraag ik een grote pak friet, met een viandel of bitterballen en doe ik er dan thuis curryketchup op)

Ik eet niet elke dag vlees, zeker niet, maar het vlees dat ik eet zijn hesp, spek, worst/chipolata/kippenworst, gehakt (gehaktballen, voor in een schotel of in bolognesesaus), kippenburgers/hamburgers, snacks van bij de frituur (bitterballen of viandel), vlees dat op de pizza ligt en heel soms cordon bleu, hotdogs of kippenboutjes. Misschien nog wel een paar dingen dat ik vergeet, maar dit moet het voor mij zowat zijn. Biefstuk en gelijkaardige soorten rundsvlees / rood vlees, konijnenvlees en kalkoenvlees of vlees dat lang in de oven en/of gekookt moet worden (stoofvlees) eet ik nooit. Ik ben daar ook niet zo een grote fan. Ik denk gewoon niet dat ik graag steak eet. Misschien rosbief een beetje maar dan moet hij rosé van binnen zijn, maar als je dan ziet hoe veel je het milieu daar dan mee belast. Bovendien kan ik dat ook niet klaarmaken, mede omdat ik er wellicht niet de beste pan voor heb, en dik vlees makkelijk zou aanbranden en van binnen nog niet gaar zou zijn (dus ik zou geen keuze hebben van hem rosé te eten) lol. Dus i guess dat ik zelfs dergelijk vlees in de oven zou moeten steken of een nieuwe pan zou moeten kiezen, maar ik heb geen reden om dat te doen. Als ik al iets probeer zal het stoofvlees zijn, als ik er al het geduld voor heb. Er is een tijd geweest dat ik meer vlees eet, want nu gebruik ik vlees vooral voor in andere pastagerechten te steken. En het klassieke driegangenmenu is iets dat ik zelden doe (bvb. dus de worst of de hamburger die ik daar dan vaak voor gebruik). Maar zelfs daarvoor moet ik al een nieuwe pan gebruiken eigenlijk, hoewel dat nog gaat. Maar dan moet ik het lang op een relatief klein vuur laten bakken.

Kip eet ik dan wel wat meer, zoals de eerder genoemde kippenburger en kippenworst, en heel sporadisch kippenboutjes (al ben ik daar niet goed in (door again de pan i guess), en ga ik ze in het vervolg als ik dat nog eens doe, gewoon in de oven doen). Kipfilet maak ik wel geregeld voor bijvoorbeeld bij de noedels of de rijst te doen. Ik denk dat je bij de markt zelfs nog lekkerdere kippenboutjes of vers kip kan krijgen (zeker als je het direct eet), en ribbetjes eet ik eigenlijk ook graag (al neem ik aan dat dat rund is?). Dat is wel erg lang geleden, maar erg vettig en slecht voor je tanden lol. Zo een kippenbil, kippenvleugels of het kippenwit (gewoon een stuk kip) is iets wat ik heel zelden eet, en ik ben er ook niet zo een grote fan. Het lijkt me ook nogal onhandig om dat zo in een ovenschotel zelf klaar te maken. Het is gewoon niet echt iets voor mij, lol. Wel eens leuk voor zo misschien één keer per jaar max.

Zalm eet ik eigenlijk wel redelijk vaak, en doe ik soms in salades, pasta's of zelfs gewoon tussendoor. Ik eet zeer graag gerookte zalm, maar koop ook veel gewone zalm dat ik dan op dezelfde manier gebruik als gerookte zalm, alleen wat bakken (net zoals scampi's eerst). Zo een zalmschotel is ook iets dat ik kan doen, wat ik nog niet gedaan heb, maar wat ik ook lekker zou vinden. Zalm is zonder twijfel mijn lievelingsstuk "vlees", misschien zelfs lievelingseten. Ik vind dat echt super lekker. Ik eet ook supergraag mossels, maar dat maak ik begrijpelijk wel nooit klaar (daarvoor zou ik naar mijn ouders moeten gaan in de zomer, of op restaurant een fortuin aan kwijtraken, maar ik ben ook zot op mossels). Scampi's eet ik ook graag soms. Natuurlijk is vis in het algemeen duurder, maar uiteindelijk vind ik het te lekker om het te laten (dan kies ik liever voor goedkopere merken bij andere voedingsmiddelen, dan hierop te besparen).

De vegetarische alternatieven voor vlees zijn eerlijk gezegd dingen dat ik nooit eet. In het algemeen eet ik te weinig proteïnes. Champignons is wel iets waar ik van plan ben om meer mee te experimenteren en te eten, omdat ik zeer graag eet, en bijvoorbeeld sowieso al altijd gebruik in bolognesesaus en in veel sauzen wil zien. En ik wil ook eens champignonssaus maken (wat ik nog nooit gedaan heb), en ook in salades kan ik dat als proteinebron gebruiken als ik dat rap eens bak. En ik denk toch dat ik dat een pak liever zal eten dan tofu of kikkererwten. Met noten en bonen moet ik nog meer experimenteren, maar ik denk dat ik bonen wel lekker vind (en sowieso heb je bvb. al witte bonen in tomatensaus bvb.). Noten eet ik niet graag, maar ik ga toch experimenteren ermee als ik ooit de stap naar vegetarisme zet.

Brood eet ik te weinig, hoewel ik wit brood graag eet. (bruin dan weer niet), en dat is wellicht ook één van de grootste redenen waarom ik wat ondergewicht heb, omdat de meeste mensen één warme maaltijd hebben en dan een keer brood eten of zelfs twee keer op een dag boterhammen eten (ook als ontbijt of iets anders als granen). Maar ik eet in het algemeen één grote maaltijd op een dag. Ik eet nooit ontbijt. En brood is dus iets dat ik weinig koop voor verschillende redenen. Ik haal het niet graag uit de winkel. Ik ga niet super graag naar de bakker. En ik denk dat ik sinds mei/juni maar een keer of drie naar de bakker ben gegaan. Daarvoor had ik een periode dat ik iets minder ging, maar aan het begin dat ik alleen woonde haalde ik enkel soms een brood in de aldi en is er een periode geweest van een paar jaar waarin ik nooit brood at. Nu eet ik soms wel een belegd broodje, maar in die periode at ik ook geen belegde broodjes. Als ik brood eet is dat meestal met speculoospasta, al heb ik laatst ook andere dingen meer gegeten (zoals choco terug). En pindakaas ook (maar dat vond ik extreem vies). En harde sandwichen haal ik soms ook bij de bakker voor hotdogs maar dat heb ik misschien ook maar twee keer gedaan op een heel jaar tijd.

Zuivelproducten eet ik wel wat meer. Dat moet je ook veel gebruiken. Zo heb ik altijd wel ei (scrambled of bij spaghetti met dan spek erbij -> carbonara), melk en kaas (geen plakken kaas, maar zo kaas voor als topping op pastagerechten of in pastagerechten te gebruiken) in huis. En tegenwoordig ook wel room dat ik ook graag in pastagerechten gebruik of bij groentes doe. Yoghurt heb ik ook een maandje gegeten, maar dat lijkt niet echt iets voor mij omdat het gewoon de honger niet stilt, maar me juist meer honger geeft. Dus ik eet geen yoghurt meer. Wat ik wel graag eet, maar te weinig is ijs en milkshake maar dat is enkel voor in de zomer though. Maar ik heb in de zomer een paar keer milkshake gegeten/gedronken, en ik vond dat super heerlijk, maar vanille-ijs is ook duur lol.

Van groenten eet ik het liefst spinazie graag (dat eet ik wekelijks) en tegenwoordig ook broccoli. Ik eet verder ook . Ik eet geen tomaten, maar ik eet wel geregeld tomatensauzen. Wortels horen daar ook bij vaak (en ja wokgroenten hebben dat ook). Rode kool of witte boontjes in tomatensaus eten ook graag. Groene bonen ook. Komkommers ook. Sla ook. Ajuin en look heb ik obviously ook in huis. En dat moet het zowat zijn. Ik eet niet graag bloemkool of witte groentes.

Fruit eet ik te weinig. Tot voor kort bijna nooit fruit gegeten. Nu eet ik wel meer bananen, en ga ik weer wat meer fruit eten. Appels at ik heel soms ook. Appelsienen en kiwi's (maar blijkbaar is dat duur heb ik gehoord), wil ik ook meer eten. En grapefruit (ben nederlandse naam niet) wil ik ook wat meer eten. En perzikken ook.

Van koeken, tussendoortjes eet ik graag frangipanes, confituurtjes, snickers, cake, pannenkoeken en soms wafels (omdat dat vult, maar nu minder). Soms heb je ook wel periodes dat je dat eet en dan weer periodes dat je dat niet meer eet. Pims en Granykoeken at ik ook soms, maar nu niet. Chips at ik tot voor kort ook, maar nu ook niet meer (toevallig gelijktijdig met de cola... , maar ik had echt een periode ervoor dat ik zakken in huis had liggen en niet meer opat, en ze me niet meer smaakten, en ja... nu eet ik ze gewoon niet meer). En dat moet het wel zijn. Meestal hou ik het wel qua tussendoortjes beperkt omwille van de prijs, en ook omwille van dat dat niet "echt" voeding is natuurlijk. Snoep eet ik nooit. Chocolade ook weinig (enkel misschien in de snickers die ik ook al een tijd niet meer heb gegeten, of in de cake bvb.), al vind ik chocolade natuurlijk wel lekker. Ja, eigenlijk is alles wel lekker, maar bvb. de prijs van snoep is voor mij te duur omdat dat dan echt te gaan kopen, en ik wil mijn tanden ook niet beschadigen lol.

Qua gesuikerde dranken drink ik soms zo een tropical gesuikerde drank (Oasis), wat eigenlijk wellicht niet veel beter is dan cola, maar ik drink dat maar 1 fles (2 liter) per 2 - 3 weken (cola dronk ik 3 liter iedere 3 dagen van). Fruitsap drinkte ik ook soms, maar ik ga daar ook weer mee stoppen omdat ik gelezen heb dat het ook niet echt zo gezond is. En uiteindelijk is het nu ook niet dat ik dat super lekker vind. En uiteindelijk drink ik soms bier. Niet overdreven veel though. Als ik uitga of op restaurant/café ben, zelfs als ik gewoon niet thuis ben, en mensen bieden me iets aan om te drinken zal ik quasi altijd bier kiezen. Thuis soms als ik gestresseerd ben/ gewoon zin heb / of naar een komedieserie of film wil kijken, maar dan ook enkel als ik er in huis heb en dat is niet altijd zo. Cola drink ik niet, omdat ik daar ziek van werd en hartkloppingen kreeg, en mijn lichaam duidelijke waarschuwingen gaf dat ik daar mee moest stoppen, dus ik ben nu twee maanden gestopt met cola te drinken, en ik ben daar super blij mee. Ik was eigenlijk verslaafd aan cola, maar het heeft me verbazingwekkend weinig energie gekost om te stoppen met cola, juist omdat ik meer dan ooit met eten bezig was, en met nieuwe eten uit te proberen, waar ik nog een tijdje mee wil doorgaan, want ik wil nieuwe gerechten klaarmaken, nieuw eten uit te proberen en nieuwe gewoontes aanleren, want het is duidelijk nog niet perfect en nog niet wat het moet zijn.

Want ik heb ondergewicht, en als ik ooit vegetariër wil worden, en ook heb ik volgens mij gewoon een proteinetekort. Het brood dat ik niet eet, haal ik wel in met de pasta die ik quasi dagelijks eet, maar ik eet te weinig vlees en vooral te weinig vleesvervangers volgens mij.

tl; dr Zo mijn eetpatronen even uitgelegd. Ik weet niet of ik iets ongezonds doe, maar er iets vreemds aan is, maar dan moet je dat maar zeggen :p Zie hier de eetgewoonten die tot een bmi van 17 leidden (misschien heb ik toch gewoon super snel metabolisme, ik begrijp het niet... ), ook al ik niet echt sport, ik was wel van plan opnieuw te beginnen omdat ik dat graag doe (maar daarvoor is het nu echt te koud)

Het liefst van al eet ik:
1) spaghetti met bolognese
2) macaroni met kaas en hesp
3) (gerookte) zalm. (en in een pasta doe ik dat veel met spinazie en spaghetti/tagliatelle of tagliatele/room en broccoli)
4) rijst met curry en kip
5) noedels met wokgroenten en scampi's lol
en super veel pasta lol, pasta, pasta, pasta.

Typisch Belgisch om alleen simpele gerechten te koken. Het is wel beter dan de typische Belg die alleen magnetron-maaltijden eet!
 
Bovenaan