[Speeltopic] Wakkerdam #4

Status
Niet open voor verdere reacties.

DeletedUser

Guest
boerderij.jpg

Weerwolven van Wakkerdam.

Om dit spel soepel te laten verlopen hebben we wat regels, deze worden even kort uitgelegd. Let op: Er zijn een paar veranderingen met de vorige rondes, dus kijk en lees alles even door.

  • Stemmen, opeten en vermoorden.
Dit wordt door iedereen met PM gedaan. Bij de wolven stuurt de leider (die door hun zelf wordt aangesteld) elke dag een PM namens alle wolven. Deze wordt dan opgegeten. De burgers sturen ieder individueel een PM met daarin hun stem. Wie de meeste stemmen hebben, vliegt eruit. De heks en de jager sturen ook een PM als ze iemand willen vermoorden.

  • Beschermen, heelen en koppelen.
Dit gebeurd ook via PM. Ben je de heks, beschermengel, cupido of de ziener, regel al je functies via PM met mij.

  • Ben je dood?
Post dan niet meer. Je mag enkel met de dodenfluisteraar communiceren en die contacteert jou. Je krijgt een mooi plekje op het kerkhof achter het stadhuis.

Rollen.
Vertel deze aan niemand. Let op als iemand lijkt op een rol, hou dan in je achterhoofd dat hij je misleiden kan. Deze ronde is gebaseerd op bedrog en huichelarij. Maakt niet uit of je argumenten goed zijn, zolang ze het maar geloven.

- De weerwolven.
Je taak is om de burgers op te eten. Doe dit met uiterste discretie en beslis met elkaar. Ik wil 1 van de wolven hebben die mij PM'd met het slachtoffer erin. Doe je dit niet onder de titel: Weerwolf bijt man of krijg ik meerdere PMs binnen onder deze titel (van wolven uiteraard) gaat er niemand dood die nacht. Wijs zelf iemand aan die mij zo'n PM stuurt en doe het secuur. Verder functioneer je als een burger en heb je individueel stemrecht.

- De Burgers.
Je haat de wolven. Deins niet terug ze uit te roeien en vertrouw niemand, iedereen zou wel eens een wolf kunnen zijn. Jou taak is belangrijk; je stuurt elke dag een PM naar mij met daarin je stem. Stem je een dag niet? Dan stem je op jezelf. Ben je een burger, wees dan op je hoede en denk voor jezelf.

- De heks.
Een burger met 2 drankjes. Je mag vanaf de 3e dag iemand helen en iemand vermoorden. Beide handelingen mag je maar 1 keer uitvoeren, dus let op wie of wat. Verder heb je gewoon stemrecht.

- De ziener.
Een belangrijk figuur voor de burgers. Een burger met de macht om rollen voor zichzelf te onthullen. Op de dagen met de evengetallen (2e, 4e, 6e dag) mag je 1 rol te weten komen. Vertel deze aan niemand, maar zoek bewijzen om hem te beschuldigen. Geef geen hints of verwijzingen, je bent volledig undercover. Mensen vertrouwen je vanzelf wel als je het meerdere malen goed hebt.

- Dodenfluisteraar
Als je doodgaat, ga je naar het kerkhof. De dodenfluisteraar kan daar continu komen en met de doden discuteren. De doden krijgen niks te weten over de andere rollen, maar zijn dus via de dodenfluisteraar enigszins bij het spel betrokken.

- Cupido
Een engel die de liefde vertegenwoordigt en ook verspreidt. Hij/zij kan 2 mensen voor eeuwig verbinden. De 2 mensen krijgen dit van elkaar te weten. Ze zijn dan 1 ziel in 2 lichamen en kunnen niet zonder elkaar. Gaat de ene dood, vergezeld de andere hem/haar naar het kerkhof. Overleven ze allebei, hebben ze gewonnen. Als je verliefd bent, ben je boven alle andere rollen (de fluitspeler kan ook winnen met geliefde). Je rol vervalt echter niet.

- De beschermengel
Nog een engel, deze vertegenwoordigt je afweer en immuunsysteem. Als deze engel je zegent, dan ben je niet vatbaar voor wolven. Deze engel mag 1 persoon per dag beschermen en niet dezelfde persoon 2 dagen achtereen volgend beschermen. De ziener kan niet beschermd worden.

- De jager
De jager is een bijzonder iemand. De jager heeft nog een laatste schot die de jager mag gebruiken om iemand de jager te vergezellen naar het kerkhof. De jager mag zijn rol NIET bekend maken.

- De dorpsoudste
Dit is een oude speler. Met een krakkemikkig anatomisch gestel en een verouderde lymfe is dit een speler met zoveel ervaring dat hij 2 keer aangevallen moet worden door de wolven. In zijn/haar jeugdige jaren kon de oudste nog een kogel ontwijken en vergif herkennen. Helaas gaat dat nu niet meer. Als de dorpsoudste toch doodgaat, verliezen de engelen hun rollen. De betoveringen blijven nog wel (dus de geliefden zijn nog verliefd), alleen verliest de beschermengel zijn/haar rol.

Subrollen.

- De burgemeester
In de eerste dag wordt er gestemd voor een burgemeester. De burgemeester heeft een grotere inspraak op het wegstemmen, want zijn/haar stem telt dubbel. In geval van gelijkspel beslist de burgemeester.

Alle rollen functioneren als burgers overdag en hebben allemaal stemrecht. Nogmaals: Niet je rol doorvertellen!

We leven in een dorp ver van de buitenwereld. Omsloten door bos is Wakkerdam een onguur plaatsje waar de zon weinig schijnt. 's Nachts is er geen wolk aan de lucht en hebben de inwoners voldoende licht van de maan. Tot de eerste ochtendgloren blijft het helder, dan pakken de wolken zich bijeen om de zon af te sluiten van de aarde. Het dorp is gebouwd om het stadhuis, dat tevens de kerk is. Alarmklokken ,die in tijde van nood iedereen moeten alarmeren, hangen op het hoogste punt van het dorp. Het plein zelf is net als de rest van het dorp grauw en grijs. De balangrijkste huizen grenzen aan het dorpsplein vast; de bakkerij van Woodster, het dorpscafe "De Lieve Leap" van Lieflap en de tolhuis van Blond. Van het plein liep een relatief groot paadje naar het noorden, het bos in. De inwoners noemen dit pad het Noorderpad en deze gaat over de dam het bos in.

De dam behoord alle inwoners toe en de stroming die hierdoor ontstaat wordt gebruikt om het graan van boer Slaro te vermalen en uiteindelijk brood er van te maken. Dit brood wordt verkocht in de bakkerij van Woodster aan iedereen die het hebben wil. Dit was een goed systeem en iedereen hielp mee op de akkers van boer Slaro of onderhield de dam. Dit dorp dat sociale cohesie maar al te goed kende leefden afgezonderd. Al jaren hadden ze geen burgemeester meer, dus de kantoren van het stadhuis waren leeg en Kahvi besloot haar vrouwelijke kant te tonen en de kantoren af te stoffen. Al gauw stootte ze tegen een raar bouwwerk dat op een mesthoop leek en deze viel. Helaas brak het bouwwerk tijdens de val en er kwam een oud document uit rollen. Kahvi besloot het niet te alleen te openen en rende, zo goed haar hoge hakken haar konden houden, naar "De Lieve Leap". Zoals gewoonlijk waren de mannen daar pauze aan het houden en vroegen direct waarom Kahvi zo enthousiast was. Ze opende het document voorzichtig en ze las: "Δάμαρχος". Iedereen schrok; de vloek van Damarchus was teruggekomen en zou zijn slachtoffers eisen.

Ze luidde de alarmbellen en iedereen verzamelde bij het dorpsplein. Ze hoefde alleen "Damarchus" uit te spreken en iedereen wist wat er aan de hand was. Er zouden weer weerwolven komen en ze hadden beslist een leider nodig.​

Voor de mensen die het niet doorhadden, er zijn een paar dingen aan de hand. Er zijn 6 weerwolven en 24 burgers, waaronder een ziener, heks, dodenfluisteraar, cupido, dorpsoudste, de jager en de beschermengel. Ik wil van Cupido een PM met het koppel en van de rest wil ik een stem met daarin je voorkeur voor burgemeester.

Ik wens jullie veel speelplezier,

-Tim-
Spelleider ronde #4

1. Slaro > Neergeschoten > Weerwolf leider
2. Oortjes > Burger
3. Dravir8 > Stemming > Burger
4. curerofthought > Vermoord > Ziener
5. Senne > Burger
6. Linkelouie > Burger
7. Kindorin > Vermoord > Heks
8. Lieflap > Burger
9. Cupra > Burger
10. Hidan > Stemming > Weerwolf
11. WhiteFlash > Burger
12. Pleutenfeltz > Burger
13. Woodster > Stemming > Weerwolf
14. Khavi > Zelfmoord > Weerwolf
15. Quechua > Burger
16. Black Cornel > Vermoord > Dodenfluisteraar
17. Seaniscool > Stemming > Cupido
18. Bappos > Burger
19. Blond > Zelfmoord > Burger
20. Harry.p > Vermoord > Beschermengel
21. Jeanken > Burger
22. Geltube > Burger
23. Alles is voor Bassie > Dorpsoudste
24. Parracommando > Vermoord > Burger
25. Fixato > Geliefde > Burger
26. Shade Tura > Stemming > Weerwolf
27. jaapiekrekel > Stemming > Burger
28. Raizor > Burger
29. JustMeForLife > Vergiftigt > Weerwolf
30. Sibert > Stemming > Jager

Blauw is levend.
Rood is dood.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 1
De eerste executie.
Nadat het document van Damarchus gevonden was, liep vrijwel iedereen direct naar "De Lieve Leap" om te gaan uitmaken wie getroffen zou zijn door de vloek. De meeste mensen durfde niet te zeggen wat ze dachten, uit angst dat ze zelf beschuldigt zouden worden. Een enkeling stonden op en probeerde de discussie op gang te brengen. Helaas had iedereen last van spontane migraine en besloten massaal op de drukste druktemaker te stemmen. De stemming verliep zonder enige problematiek en ging als volgt:

Cupra > Dravir8
Senne > Linkeloui
JustMeForLife > Jeanken
Kahvi > Fixato
Lieflap > Fixato
Dravir8 > Fixato
Parracomando > Woodster
Jaapiekrekel > Slaro
Geltube > Dravir8
Quechua > Dravir8
curerofthought > Raizor
Seaniscool > Dravir8
Kindorin > Senne
Pleutzenfeltz > Senne
Woodster > Dravir8
Hidan > Kindorin
xWhiteFlashx > Dravir8
Harry.p > Dravir8
Oortjes > Fixato
Linkeloui > Seaniscool
Blond > Dravir8
Bappos > Dravir8

Negen mensen wezen dezelfde richting op en Dravir8 zag het allemaal aankomen. Hij pakte zijn boekwerk met theorieën en zette het om het lopen. Ondertussen was een grote man al bij de deur aangekomen alvorens deze kon ontsnappen. Het was een onbekende man en leek op een beul, die iedereen wel kende van afbeeldingen uit het archief van het stadhuis. De beul riep luid: "Appelkoek". Iedereen stond vreemd naar de beul te kijken en de beul had dan ook door dat niemand hem begreep. Hij scheen er aan gewent te zijn en pakte Dravir8 vast en sleurde hem mee het plein op. Tot ieders verbazing stond daar een heel apparaat klaar en de beul bevestigde Dravir8's rechter grote teen aan een touw en begon aan een rad te draaien. Er gebeurde helemaal niks en ze zagen alleen dat de beul vol vreugde en blijdschap aan dat rad zat te draaien. De beul was eindelijk klaar en haalde een hendel over. Een enkeling had gezien dat het apparaat wat weg had van een katapult en ja hoor, door werd Dravir8 door de lucht geslingerd. Alles wat ze ooit nog van Dravir8 hadden was zijn rechter grote teen en z'n linkersok. Aangezien Dravir8's teen losliet tijdens de procedure van het wegslingeren, concludeerde iedereen dat hij een burger was.

Zijn grote teen werd plechtig begraven op het kerkhof achter het stadhuis.


De eerste nacht van de wolven.
Na het rare incident met de vreemde beul vertrok de beul weer via het Noorderpad. De rest besloot naar huis te gaan op een enkeling na. Zij gingen wat drinken in "De Lieve Leap". Na een avondje mooi en gezellig onder mannen te zijn, besloot het onbekende figuur richting het Noorderpad. Alle mannen staarden hem/haar na en zagen het verschijnsel de bossen in gaan. Niemand dacht na en lieten de arme ziel aan zijn/haar eigen lot over. Tot ze luid gehuil hoorden dachten ze er niet meer aan en werden dus ongeveer verrast. Ze renden naar buiten en tuurden het bos in. Opeens was er een flits en vrijwel iedereen moest de andere kant op kijken. Ze gingen weer naar huis en de volgende morgen waren alle 29 mensen gewoon aanwezig op het werk. Dit zou weer een nieuwe dag zijn, niemand is slachtoffer geworden van de wolven de eerste nacht en onder leiding van de nieuwe burgemeester Senne, die vrijwel door iedereen gekozen is, gaat iedereen weer aan het werk.

Stemming van de burgemeester:
Senne > Kahvi
Lieflap > Senne
Geltube > Senne
Quechua > Senne
curerofthought > Senne
Jaapiekrekel > Senne
Alles is voor Bassie > Bappos
Seaniscool > Senne
dravir8 > Oortjes
Kindorin > Linkeloui
Pleutzenfeltz > Kahvi
Slaro > Senne
Fixato > Senne
Hidan > Senne
Oortjes > Fixato
Harry.p > Senne
Linkeloui > Alles is voor Bassie
Blond > Senne
Raizor > Senne

Dag 2
De dag des onheils.
We bevinden ons nu een dag nadat de beul Dravir8 heeft ontteent. Over het algemeen wisten de meeste mensen wel dat ze fout zaten en waren vastbesloten om nu wel de goede persoon eruit te halen. Ondertussen was de beul weer aangekomen in "De Lieve Leap" en riep met een luide stem: "Dood". Stilte heerste in het dorpscafé en iedereen keek weer vol onbegrip om zich heen. Toen begrepen ze dat ze iemand moesten aanwijzen en dachten ze aan de eerdere discussies die dag. Ergerlijk genoeg wees vrijwel iedereen dezelfde kant op. Seaniscool kreeg de meeste stemmen.

Quechua > Alles is voor bassie
Curerofthought > Sibert
Kindorin > Linkeloui
Oortjes > Seaniscool
Lieflap > Slaro
JustMeForLife > Seaniscool
Seaniscool > Oortjes
Kahvi > Seaniscool
Blond > Seaniscool
Woodster > Bappos
Jaapiekreker > Seaniscool
Shade Tura > Seaniscool
Senne > Seaniscool
Pleutenfeltz > Seaniscool
Hidan > Bappos
Slaro > xWhiteFlashx
harry.p > Slaro
Jaenken > Seaniscool
xWhiteFlashx > Slaro
Parracomando > Bappos
Bappos > Seaniscool
Linkeloui > Seaniscool
Fixato > Seaniscool
Alles is voor Bassie > Seaniscool
Cupra > Linkeloui
Raizor > Kahvi
Geltube > Seaniscool

De beul aarzelde geen moment en stapte met langzame en grote stappen richting Seaniscool. Seaniscool uitte nog protesten zoals: "Ik weet een middel tegen jullie migraine" en "Ik zal in het vervolg stil zijn". Ergens sprak hij wel de waarheid, aangezien dit de tweede keer was dat de grootste herriemaker eruit werd gestemd. Seaniscool werd vastgegrepen door de beul en de beul smijtte Seaniscool met een geweldige worp door het raam. Lieflap protesteerde, maar dat had geen zin. De beul liep naar buiten en was kennelijk niet bang dat Seaniscool te benen nam. Toen de menigte eenmaal buiten waren, zagen ze dat de Beul een wolvenklem voor het raam had gelegd, voordat de beul naar binnen ging. Zoals gisteren stond er weer een stellage, een onherkenbare installatie dat Seaniscool naar een andere wereld zou moeten gaan helpen. De beul pakte een touw die loshing en bevestigde deze aan de wolfsklem, waar Seaniscool hopeloos in gekneld zat. De beul begon weer fanatiek aan een rad te draaien en dit keer gebeurde weer niks. Na een tijd naar een beul die op een idiote manier aan een rad zat te draaien te kijken, ging hij over op een ander rad. Toen de beul aan dit rad begon te draaien, werd Seaniscool gehezen aan de uitstekende paal. Vol trots keek de beul naar de bungelende Seaniscool en haalde een hendel over. Sommige hadden het apparaat al geïdentificeerd als een reuzenkruisboog en Seaniscool werd de lucht in geschoten.

Nu ze hem nooit meer terug gingen vinden en wel wilde weten of ze een wolf had, gingen ze zijn huis doorzoeken. De deden de deur open en belandde in een keurig opgeruimd huis. Ze gingen naar zijn voorraad kast en zagen daar honderden pampers. Mooie luiers met speciaal spul om extra veel urine op te kunnen vangen. Verder zagen ze ook verdacht veel hartjes in z'n slaapkamer en zijn bed was eigenlijk 1 groot hart. Ofwel hij had een wat nichterig leven, ofwel was hij cupido. Men ging maar van het tweede uit.

En de beul?
Die liep al grommende via het Noorderpad het bos in.De wraak van de weerwolven.
De vorige nacht waren de wolven niet echt succesvol, aangezien de beschermengel dezelfde had genezen als zij aanvielen. De wolven waren echter niet achterlijk en wisten waarop ze moesten letten. De man die gisteren werd aangevallen had een snee achter z'n rechteroor. (geen idee wat die wolven achter z'n oor deden, maar die snee zat daar) Tijdens het werk heeft de wolvenleider achter iedereens oor gekeken en kwam erachter dat Harry.p een snee had en wel achter z'n rechteroor. Ze besloten hem op te wachten, aangezien hij een alcohol probleem had, bij het dorpscafé. Hij ging net als gisteren naar het Noorderpad en net als gisteren deed niemand er wat aan. Ooggetuigen zeiden: "Hij vloog verschillende kanten op, TEGELIJK" en "Hij maakte bewegingen die ik me niet voor mogelijk hield". Kortom, de wolven hadden te tijd van hun leven. Ze wilde wel een boodschap overbrengen naar de burgers toe, aangezien het allemaal aan de rand van het Noorderpad gebeurde.

De volgende dag zochten vele burgers alle ledematen bij elkaar en Black Cornel vond een paar vleugels. Aangezien ze de andere engel net ontdekt hadden, moest dit de beschermengel zijn. Een ongelooflijk verlies voor de burgers en een slag gewonnen voor de wolven. Harry.p's ledematen werden in een grafkist gepletterd en samen met de luiers van Seaniscool begraven naast de rechter grote teen van Dravir8 op de kerkhof achter het stadhuis.

De burgers zijn furieus.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 3
Jeankende Jeanken.
Al de hele dag was de beul bezig met het maken van een stellage. Fanatiek was de beul bezig met het timmeren van houten planken en het plaatsen van metalen stukken. Niet veel burgers besteedde aandacht aan de ijverige beul en gingen door met het beschuldigen van elkaar. Steeds wanhopiger werden de mensen, omdat ze nog geen enkele wolf te pakken hadden. Onder het gefluit van de beul schreeuwde de ene nog harder dan de andere. Dat ging door tot de beul stopte met fluiten. IJzeren hakken klakte tegen de geplaveide dorpsplein en stopte bij de ingang van het dorpscafé. Met geweld trapte hij de deur open en van het gezicht van Lieflap was af te lezen dat hij het niet prettig vond. Toen de beul keihard brulde keken de mensen in het dorpscafé elkaar weer aan. Het gebrul leek op: "Verbrande WC-papier is vies" en mensen hadden al gauw door dat ze iemand moesten aanwijzen.

Oortjes > Fixato
Slaro > xWhiteFlahx
Kindorin > Shade Tura
Bappos > Jeanken
Jaapiekrekel > Jeanken
JustMeForLive > Bappos
Alles is voor Bassie > Bappos
Quechua > Geltube
Cupra > Bappos
Geltube > Quechua
Lieflap > Jeanken
Fixato > Kahvi
Hidan > Bappos
Pleutenfeltz > Jeanken
Sibert > Curerofthought
Raizor > Jeanken
Woodster > Jeanken
Jaenken > Kahvi
Kahvi > Bappos
xWhiteFlashx > Alles is voor bassie
Linkeloui > Alles is voor Bassie

Gelijkspel, een drama. Toen de beul ze allebei wilde pakken, kwam Senne net op tijd. "Pak Jeanken en laat Bappos met rust" sprak hij kalm en dat deed de beul.

Senne > Jeanken

De beul pakte Jeanken op, die inmiddels aan het tranen was, en bond hem aan een metalen buis. Toen hij daarmee klaar was, begon hij net als altijd aan een rad te draaien. De mensen hadden wel door dat er later wat zou gebeuren en wachtte in spanning af. De beul onderbrak voor het eerst zijn executie en sprak, wat ook voor het eerst was: "Muis, pats, dood". Tijdens dat hij "pats" sprak, klapte hij met zijn handen opeen. Meteen zagen de meeste dat die stellage niet meer was dan een reuzenmuizenval en Jeanken zat aan de dwarsbeugel vast. De beul liep het stadhuis in en liep de trappen op naar een hogere etage, terwijl Jeanken zijn laaste angstkreten uitsloeg. Vele wilde hem helpen, maar de beul was zo eng, dus lieten ze hem maar liggen. De beul was inmiddels aangekomen op de eerste etage en pakte een grote kei. Zoals iedereen weet, moet je een muizenval activeren door iets op de veer te gooien. Dit deed de beul en Jeanken klapte met een enorme vaart op de andere dwarsbalk en spatte uiteen. Aangezien de dwarsbalk waartegen hij vloog van zilver was, bleek het een onschuldige burger te zijn.

Senne sloeg zichzelf voor z'n hoofd, net als de meeste mensen. Een enkeling schudde met z'n hoofd, omdat zij gelijk hadden. Een dag met 3 dode burgers en nu moeten ze toch echt even een paar wolven afmaken.


De tollenaar pleegt zelfmoord.
Het was halverwege de dag en iedereen zat leuk, of minder leuk, te discuteren in "De Lieve Leap". Totdat Slaro een groot gat opmerkte in zijn weiland en haalde alle mensen bij elkaar die op zijn land werkte. Ze lieten een fakkel vallen om te kijken wat er inzat en ze hoorde een kreet: "Ah! Kan niemand hier rustig doodgaan?" Het was blond en die was dus druk bezig met graven om er zelf in te springen. Blond had geen zin meer in het spel en wilde een eind maken aan zijn leven in Wakkerdam. Niemand greep in en Blond klom uit het gat. Hij legde wat buskruit in het gat vallen en ging er in zitten. Hij gaf Slaro een fakkel en beviel hem de fakkel aan te steken en in het gat te gooien. Hij protesteerde. Toen hij op het punt stond de fakkel in het gat te werpen, hield een hand hem tegen. Het was Senne en die pakte de fakkel af; "Waar zijn we hier mee bezig" zei hij luid, "Blond, kom onmiddellijk dat gat uit en gedraag je eens volwassen". Blond kwam het gat uit, pakte de fakkel af en dook met een hoop gebrul de put in. Ooggetuigen vonden de woorden lijken op: "Badkuip met autobanden". Een knal en ze hadden iemand weer om te begraven. Naast de pampers van Cupido werd Blond, die tevens een onschuldige burger was, begraven. De woorden: "Blond hield niet van spruitjes" spraken boekdelen, deze woorden werden gegraveerd op Blond' grafsteen.

En het tolhuisje?
Die werd leeggehaald en er werd gewacht op een nieuwe bewoner van dat huisje. Sibert de makelaar had het erg druk met dat huisje.


Een spoor naar de weerwolven.
Hevig werd er gediscuteerd en Parracommando had even genoeg van al dat gedoe met beschuldigen, hij vond het even goed om te kijken waar Harry.p is vermoord en begon te lopen. In een oogwenk was hij al bij het Noorderpad aangekomen, aangezien het dorpscafé niet al te ver gelegen was. Desalniettemin was Parracommando lang aan het zoeken naar hints toen hij een briefje vond. Al was het bevlekt, Parracommando kon vertellen dat het door Harry.p geschreven was. Niemand was toch in de buurt, dus Parracommando las het hardop voor.

"Eerste letter" stond op het bevlekte briefje. Hij wilde weer teruglopen, toen hij iets bij zijn schouder voelde. Hij was zo lang aan het zoeken dat het inmiddels al nacht geworden was. Het was een weerwolf en een verdraait grote ook. Hij wilde een stap nemen om weg te rennen, maar hij kwam erachter dat de wolf hem half opgetild had met zijn nagels. Dit gebeurde zo soepel dat Parracommando er niet veel van voelde. Schreeuwen deed hij niet, geen idee waarom hij zich vermande. Parracommando was een dappere burger. Vermoord door de wolven en alleen gelaten door de heks, was Parracommando het graf tegenover de grote rechterteen van Dravir8 waardig.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 4
Massale stemming.
Nadat de reuzenmuizenval was afgebroken, ging iedereen weer door met het discussiëren. Er was eigenlijk geen orde totdat Alles is voor Bassie een ontdekking had gedaan. Hij gebruikte de aanwijzing die Parracommando had gevonden om een hint te vinden. Bijna iedereen was overtuigt en gingen massaal op Hidan stemmen. Was dit wel een wolf?

Cupra > Shade Tura
Alles is voor Bassie > Woodster
Lieflap > Hidan
Senne > Hidan
Shade Tura > Hidan
JustMeForLive > Woodster
Woodster > Senne
LinkeLoui > Hidan
Jaapiekrekel > Hidan
Oortjes > Hidan
Kindorin > Shade Tura
Geltube > Hidan
Bappos > Hidan
Pleutenfelz > Hidan
Curerofthought > Hidan
Sibert > Hidan
Slaro > Hidan
Quechua > Hidan
Raizor > Kahvi
xWhiteFlashx > Woodster

Hidan was zoals altijd een beetje afwezig, hij had nog steeds geen zin om iets te zeggen. Zelfs toen hij de beul aan hoorde komen gaf hij geen kik. De beul liep door de deur naar Hidan toe en pakte hem bij zijn kraag. Hij sleepte hem mee naar het Noorderpad, om hem vervolgens in een eerder gegraven kuil te gooien. Hidan kwam wat ongelukkig terecht en verzwikte een enkel. Toen pakte de beul een zilveren honkbalknuppel en wachtte tot Hidan op stond. Daar stond Hidan, leunend op 1 voet, zwijgend starend naar de beul. De beul maakte aanstalten om Hidan als een honkbal te gebruiken. De beul haalde uit en Hidan vloog toch werkelijk een paar meter door de lucht. Als een echte professionele honkballer, rende de beul naar het stadhuis en via het dorpscafé weer terug. De beul maakte een buiging en liep het bos weer in.

Vervolgens rende iedereen naar het lijk van Hidan die helemaal total loss geslagen was. Langzamerhand begon zijn huis te verteren en het duurde een uur of 3 voordat hij verkoold was. Men wist zeker dat dat door het zilver kwam. Hidan was dus een weerwolf. Het drong bij iedereen door, ze hadden een weerwolf te pakken.


Zelfmoord van Kahvi.
Ze vierden feest, de burgers hadden een overwinning en Hidans bezittingen werden verbrand als wraak. Niks was van Hidan over om te begraven en al gauw was hij vergeten. Helaas duurde het feestvieren niet lang. Kahvi had teveel rattengif opgegeten en het had catastrofistische gevolgen. Kahvi lag midden op het dorpsplein en was dood. Senne pakte een stuk zilver en legde dat tegen haar aan. Ze verging langzaam en ze bleek dus een wolf te zijn.

Kahvi is gestopt met heel TW en ook het forum, dank je Kahvi voor je tijd, je was een meerwaarde voor het forum en het spel. Het ga je goed en tot ziens. :)


Die zag je niet aankomen.
Het was inmiddels ochtend geworden en Alles is voor Bassie ging even een ochtendwandeling maken. Nietsvermoedend liep hij richting Noorderpad, tot hij in een geelkleurig kleverig plasje ging staan. Alles is voor Bassie rook eraan en het rook naar maagzuur. Van het plasje af liep een spoor over het Noorderpad heen het bos in. Hij besloot het te volgen, desondanks het feit dat de wolven eventueel nog wolven konden zijn. Na een tijdje lopen stuitte hij tegen een verminkt lichaam, het dode lichaam was van Cureofthought. Alles is voor Bassie zag nog iets verderop liggen in een braamstruik. Het was een brief:
Lieve Cureofthought,

Zonder jou kan ik niet leven. Het is alsof iets ons verbonden houdt. Het is alsof ik denk wat jij denkt en jij denkt wat ik denk. Als 1 van ons doodgaat, zweer ik dat de andere ook doodgaat. We gaan voor elkaar door het vuur en laten elkaar nooit in de steek.

Ik hou van je,

Fixato​
Alles is voor Bassie wist niet wat hij las. Hij kreeg ook geen tijd om het te laten bezinken, want Alles is voor Bassie hoorde iets boven zich ritselen. Het was Fixato met een touw om zijn nek. Het andere eind was aan een grote tak gebonden. Alles is voor Bassie deed er alles aan om te voorkomen dat Fixato zich liet vallen. Het enige wat Fixato zei was: "Pindakaas en liefde. Pindakaas en liefde." Dit herhaalde hij tot hij sprong. Hij was dood en Alles is voor Bassie moest in terapie bij Woodster. Woodster probeerde hem nog te kalmeren, maar dat mocht niet baten. De bakker was machteloos.
Senne en Sibert controleerde de lichamen, ze hadden allebei een ketting met een half hartje. Ze waren geliefden. Cureofthought had een vreemde onderbroek aan, deze was van kristal en dus bleek Cureofthought de ziener te zijn. Fixato was een normale burger, want er was niks op aan te merken. Zielig als je bedenkt hoeveel schade een engel kan aanrichten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 5
Het einde van de vetmestende broodbakkende psychiater.
Iedereen wist dat hij de hoogst opgeleide dorpeling was. Woodster kwam van de grote stad en kwam met een universitaire opleiding achter de rug aan in Wakkerdam. Met al zijn kennis heeft hij slechts Alles is voor Bassie geholpen, nadat Alles is voor Bassie 2 lijken heeft ontdekt. Verder bakte Woodster eigenlijk alleen maar brood. Dat brood ligt erg zwaar op de maag, moet ik zeggen.

Dat was dan ook een gesprekspunt in "De Lieve Leap", want iedereen was na de komst van de weerwolven erg aangekomen. Het leek wel of iets of iemand ze aan het vetmesten was. Afijn, ze gingen maar stemmen, desondanks de beul er nog niet was.

Cupra > Woodster
Jaapiekrekel > Woodster
Quechua > Woodster
Geltube > Woodster
Alles is voor Bassie > Woodster
JustMeForLife > Woodster
Kindorin > Woodster
Raizor > Woodster
Lieflap > Woodster
Bappos > Woodster
Oortjes > Woodster
xWhiteFlashx > Woodster
Sibert > Woodster
Linkeloui > Woodster
Shade Tura > Senne
Pleutenfeltz > Woodster
Slaro > Woodster

Woodster zag dit al aankomen en bleek niet verrast te zijn. Het wachten was nu op de beul, die nog steeds niet gekomen was. Linkeloui ging eens kijken waar hij bleef. Hij liep naar buiten en keek om zich heen. Hij zag rook uit de schoorsteen van de bakkerij komen en liep erop af. Hij wist dat Woodster in het dorpscafé zat en dat iemand anders de oven aan moest zetten. Eenmaal daar aangekomen zag hij de beul fluitend de oven stoken. De beul draaide zich langzaam op en zei: "Gebakken videoband". Linkeloui wist vreemd genoeg dat hij Woodster aan de beul moest uitleveren en dat deed hij dan ook keurig. Woodster stribbelde nog even tegen, maar de beul wist hem toch in de oven te krijgen. Na een uurtje of 3 maakte de beul de oven open en draaide de nog levende Woodster om, zodat hij op z'n rug lag. Woodster was aan het eind van de middag gaar en de beul stak een zilveren vork in Woodsters hand. Deze reageerde direct met de vork en smolt weg. Woodster was dus een wolf.

Woodster mestte zijn klanten vet, om ze vervolgens met zijn medewolven op te eten. Ze voelde zich aardig belazerd. De beul nam Woodster mee naar het bos en niemand zag Woodster ooit terug. De geruchten gaan rond dat de beul kannibaal is.


De fluisterende fluisteraar.
Iedereen zag hem elke avond naar het kerkhof gaan, niemand sprak hem daarop aan.
Hij fluisterde elke keer weer, niemand begreep het meer.
Alsof hij praatte met dode mensen, of was dat alleen maar te wensen.
Sprak hij maar wat vaker, was hij maar een kwebbelende kwaker.
Nu zag men hem weer gaan, weer naar het kerkhof, niet echt spontaan.
De wolven hadden daar een feestmaal, een hap na elke haal.
Black Cornel was een fluisterende fluisteraar, het klinkt een beetje raar.
Hij sprak met doden, besprak alle noden.
Hij was een goed man, die nu al helemaal niet meer spreken kan.

Black Cornel kreeg een graf, naast waar een luier lag.\
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 6
Maskerade op het dorpsplein.
De burgers hebben al 2 wolven achter elkaar gedood, hoelang houden ze dit vol? Iedereen was bij elkaar gekomen op het dorpsplein en stonden elkaar zenuwachtig aan te kijken. Een paar mensen bleven een uur lang Shade Tura aankijken en wachtte op de fatale fout die hij zou gaan maken. Het was een doodse stilte. De stilte werd verbroken door akelig gekrijs. JustMeForLife nam een slok van zijn bier en kampte ineen. Met een hoog en gegil die op de pijngrens lag, stortte hij in en vatte vlam. De heks had geconcentreerd zilvernitraat in JustMeForLife's bier gedaan en JustMeForLife begaf het. Iedereen wilde hem helpen, maar plotseling werd er geroepen: "Mijn thee is gebroken". Het was de beul en vrijwel iedereen wees in een fractie van een seconde dezelfde kant op.

Senne > Shade Tura
Kindorin > Shade Tura
Lieflap > Shade Tura
Geltube > Shade Tura
Alles is voor Bassie > Shade Tura
Quechua > Shade Tura
Pleutenfelz > Shade Tura
Cupra > Shade Tura
Jaapiekrekel > Shade Tura
xWhiteFlash > Shade Tura
Slaro > Jaapiekrekel
Linkelouie > Shade Tura
Raizor > Kindorin
Bappos > Shade Tura
JustMeForLive > Kindorin
Oortjes > Shade Tura
Sibert > Shade Tura

De beul pakte een lasso en wierp deze om Shade Tura heen. De beul gaf een ruk aan het touw en Shade Tura schoot door de lucht richting de beul. De beul maakte het uiteinde van het touw aan een steentje vast en gooide deze over een tak van de dichtstbijzijnde boom. Hij liep kalm naar waar het uiteinde neerkwam en hees Shade Tura omhoog. De beul smeerde behendig Shade Tura in met Honing en nectar. Iedereen vroeg zich af waarom hij dat deed. Shade Tura vond er maar niks aan. De beul liep een eindje naar het Noorderpad, pakte daar een regenton en liep weer terug. De beul begon tegen de ton, die inmiddels onder de arme Shade Tura stond, te slaan en schudde daarna de ton hevig. Iedereen hoorde gezoem van onder die ton en voor ze erachter kwamen dat de ton vol met bijen waren, deed de beul de ton open. De beul nam, net als iedereen, de benen en rende al schaterende van het lachen het bos in. Shade Tura werd zo vaak gestoken, dat hij eraan stierf. Shade Tura was net als JustMeForLive een wolf.

De burgers hadden weer victorie behaald.


De heks is op dreef.
Een brave inwoner bedacht een manier om van de pondjes af te komen die Woodster hem gaf. Hij dacht dat het joggen in de ochtend wel zou helpen en begon dus ook fanatiek te rennen richting het Noorderpad deze ochtend. Hij liep de hoek om en zag een lijk liggen met daarbij een knielend persoon. Hij schreef nauwkeurig op wat hij zag toen hij thuiskwam:
"Het verschijnsel dat knielend naast het lijk zat, schonk een vreemdkleurig vloeistof in de mond van het lijk. Het stonk als een pasgeboren varken die ter plekke werd aangestoken. Het geval kroop weg en het lijk stond op. Het verschijnsel en het lijk heb ik niet kunnen identificeren."​
De heks heeft zijn/haar levenselixer gebruikt deze nacht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 7
Als de krekels stoppen, dan nadert er gevaar.
Het was een zonnige dag, voor de verandering, en iedereen besloot deze dag op het plein door te brengen. Lieflap bracht het drinken rond, terwijl er chaos heerste op het plein. Er hadden zich een paar groepen gevormd en deze wezen allemaal een andere kant op. Zonder dat iemand het doorhad, was de beul al aangekomen. Toen Senne hem doorhad, riep hij tot orde en gaf het woord aan de beul. De beul stond daar emotieloos en zei: "Badslipper". Iedereen wees haastig een kant op.

Oortjes > Bappos
Alles is voor Bassie > Jaapiekrekel
Bappos > Jaapiekrekel
Kindorin > Sibert
Raizor > Kindorin
Slaro > Jaapiekrekel
xWhiteFlashx > Sibert
Jaapiekrekel > Sibert
Sibert > Kindorin
Lieflap > xWhiteFlashx
Senne > Bappos
Geltube > Jaapiekrekel
Pleutenfeltz > Jaapiekrekel
Linkelouie > Sibert
Cupra > Jaapiekrekel

Onze Jaapiekrekel moest het begeven. De beul was kennelijk in een haast, want hij pakte vlug zijn bijl. Jaapiekrekel zag dat aankomen en zette het op een lopen. De beul rende erachter na met grote stappen. Jaapiekrekel wist niet waar hij het zoeken moest; hij rende naar het Noorderpad. Eenmaal daar aangekomen zag hij net te laat dat er dood gras lag. Het was een valkuil en Jaapiekrekel viel erin. Hij had erg last van zijn schouder en het bleek gebroken te zijn. Jaapiekrekel klom behendig met 1 arm de kuil uit en zag daar 2 benen. Het was de beul die hem doodleuk op stond te wachten. De beul haalde uit met de bijl en Jaapiekrekel was gehalveerd. Hij vertoonde geen rare symptomen en was dus een gewone burger. Onze krekel is opgehouden met leven.


Zwanenzang van de heks.
De heks heeft veel goeds gedaan, maar heeft zichzelf niet kunnen beschermen. Onze lieve heks is vannacht verschalkt door de laatste wolf. Die wolf heeft zich uitgeleefd en uitte zijn frustratie met de langste huil van de Wakkerdamse geschiedenis. Iedereen werd wakker en liep het dorpsplein op. Daar lag het hoofd van Kindorin op de droogstaande fontein. Niemand heeft de wolf gezien, alleen de laatste wolf is zo brutaal en wreed, dat hij zijn/haar eten genuttigd heeft op het dorpsplein. Kindorin, die 2 lege flesjes bij zich hield, werd begraven op het kerkhof met op het grafsteen: "Hier ligt meneer Heks".
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Dag 8
Ervaring is het antwoord op alles.
Een rapport van een ooggetuige die het voorval zag. Een man werd aangevallen en reageerde op een opmerkelijke manier. Lees zelf het rapport maar.
Ik liep gewoon een blokje om midden in de nacht, toen zag ik daar een dorpgenoot lopen. Ik dacht: "Laat ik eens een babbeltje maken". Nog voor dat ik aankwam zag ik een gestalte op het dak boven de dorpsgenoot en deze belaagde de man. De man draaide zich om en ontweek het gestalte dat leek op een wolf. De man riep een 1 of andere strijdkreet en begon tegen aanvallen te doen. (de strijdkreet leek op: Kraaaitiyraaaa!) De wolf was verrast door dit voorval en nam de benen. Ik probeerde de man nog te benaderen, alleen wilde deze niet herkend worden. Het was de dorpsoudste en deze is een leven kwijtgeraakt.​
De wolf is die nacht niet meer in actie gekomen, niemand ging die nacht nog dood.


De fatale stemming.
Het was een gelukkige dag, aangezien niemand dood was. Vastberaden wilde ze de laatste wolf eruit gooien. Er werden een paar namen genoemd, maar niemand luisterde meer naar elkaar. Iedereen was tegen elkaar en de laatste wolf leek onvindbaar. Hoewel de wolf de afgelopen nacht gefaald had de dorpsoudste te pakken, was deze slim genoeg om tot nu toe uit de handen van de burgers te blijven. Met dit in hun achterhoofd gingen ze maar stemmen, met of zonder de beul. De beul was nog niet aangekomen, dus Senne gaf de start en tegelijk wezen iedereen een andere kant op. Natuurlijk was er 1 iemand met de meeste stemmen.

Alles is voor Bassie > Sibert
Oortjes > Geltube
Senne > Bappos
Slaro > Sibert
Lieflap > xWhiteFlashx
Raizor > Sibert
Quechua > Sibert
Cupra > Lieflap
Bappos > Sibert
Linkelouie > Sibert
Sibert > Slaro

Er daalde een ballon naar beneden en Senne pakte het mandje wat eronder bevestigt zat. In het mandje lag een brief en een flesje. Het briefje werd eerst opengedaan, zo was Senne eenmaal opgevoed. Daar stond: "Gifshampoo - ondertekend Beul". Oortjes schreeuwde: "Het is gif die als shampoo behandeld moet worden" en iedereen zag hier wel logica in. Ze pakte Sibert beet en maakte zijn haar nat. Daarna goot Senne het flesje leeg op Sibert' haar en beval Sibert het in te masseren. Gillend van de pijn probeerde Sibert het van zijn hoofd te halen, het was geconcentreerd natronloog werd verteld. Sibert rende naar zijn huis, pakte daar een wapen, die voor velen onbekend was, en mikte op de menigte. Hij schoot, het was namelijk een geweer, en en Slaro was geraakt. Sibert viel dood neer en Slaro zakte in elkaar. Iedereen wilde Slaro helpen, maar al gauw bezweek hij aan de zilveren kogel die in hem zat. Hij werd in zijn been geschoten, maar ging toch dood. Slaro kon niet tegen het zilver en was dus een weerwolf. Sibert was in bezit van een wapen en was de jager. Een tragische en tegelijk een gelukkige dag. Hij werd afgesloten in "De Lieve Leap".

Het vervolg?
Slaro was de hoofdboer en verwerkte het graan op een manier dat ze meer vet bevatte. Slaro zorgde ervoor dat zijn medewolf Woodster brood kon bakken die je een overwicht bezorgde. Het was een complot van vetmesterij en eten. De wolven mestte iedereen vet, om vervolgens iedereen op te eten. Een perfect plan. Verder is de beul nooit meer aangetroffen en het Noorderpad werd afgesloten. Senne en de overige burgers leefden nog lang en gelukkig. :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser412

Guest
Nou, daar gaan we!
Laten we hopen dat dit allemaal wat overzichtelijker gaat worden dan eerdere rondes.

[joke](Oeh, Slaro, zie ik daar meteen een hint dat je de jager bent?)[/joke]

edit
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Wil iemand zich al kandidaat stellen voor het zijn van burgemeester?
 

DeletedUser

Guest
Wil iemand zich al kandidaat stellen voor het zijn van burgemeester?

Ik wil me wel kandidaat stellen, maar alleen als ik van de andere burgers het vertrouwen krijg, dat jullie niet eerst allemaal op me stemmen als burgemeester en me er dan uitstemmen omdat de wolven het niet doen. Als je denkt dat ik wolf ben, kies dan maar iemand anders. Weet wel dat ik dit actief zal spelen en zoals altijd grondig op zoek zal gaan naar de wolven.
 

DeletedUser412

Guest
Ik stel me ook kandidaat als burgemeester. Ik geloof wel dat ik het inzicht heb om mijn dubbele stem goed te gebruiken.

And most of all: Zolang ik die dubbele stem heb, heeft een wolf hem tenminste niet ;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Ik wil me wel kandidaat stellen, maar alleen als ik van de andere burgers het vertrouwen krijg, dat jullie niet eerst allemaal op me stemmen als burgemeester en me er dan uitstemmen omdat de wolven het niet doen. Als je denkt dat ik wolf ben, kies dan maar iemand anders. Weet wel dat ik dit actief zal spelen en zoals altijd grondig op zoek zal gaan naar de wolven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan