Openlijk geheim, geen geheim dus meer.

Discussie in 'Serieus vrij forum' gestart door yankee60, 13. mrt 2017.

Deel Deze Pagina

 1. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.221
  Leuk Bevonden:
  562
  Land:
  Ligt eraan hoe je een handicap definieert. Ik zie het zelf als een soort identiteitsstoornis, je identificeert jezelf namelijk met iets wat je fysiek niet bent. Net als een mens dat zich met een ander dier oid identificeert is het iets wat in principe niet normaal is. Maar als je als transgender goed functioneert, hoeft het niet iets waar je in je functioneren last van hebt. En los van de operatie kosten ben je de samenleving dan ook niet tot financieel tot last, itt bepaalde verstandelijke en geestelijke gehandicapten die hun hele leven verzorging nodig hebben. Dus zelfs als je Spartaanse of NAZI logica gebruikt en zegt dat iedereen die dusdanig gehandicapt is dat het met zekerheid vast staat dat hij/zij de samenleving meer kost dan die aan belasting binnenbrengt dood moet, zou dat alsnog voor deze doelgroep niet opgaan.

  Ik kan enkel NAZI Duitsland, het oude Sparta of de kapotte staat van IS als voorbeeld bedenken van samenlevingen waar Rebecca naar refereert(die moordde stelselmatig gehandicapten uit), maar misschien zijn er nog wel meer voorbeelden. Ze zijn wel zeldzaam.

  Er zijn ook mensen zonder benen of blinden die (relatief) gelukkig zijn, toch noemen we hen ook gehandicapt. Aan de andere kant heb je ook mensen die niks mankeren maar door omstandigheden toch heel ongelukkig zijn. Het begrip handicap is dus onafhankelijk van de perceptie en ervaring van de persoon. Dit is de definitie:

  Je zou het misschien kunnen zien als een aangeboren beperking van psychische aard, je hebt immers hersenen die op een bepaalde manier niet bij je lichaam passen(waardoor je die laatste wil veranderen). Als je lichaam omgebouwd is veranderd dit dan misschien, echter kun je dan eventueel beargumenteren dat je dan een lichamelijke beperking hebt omdat bepaalde geslachtsorganen niet naar behoren werken en je dus niet zonder externe hulp nakomelingen kan krijgen.

  Voor homo's en lesbienne's geldt is het nog moeilijker om te bepalen of dat een handicap is. Want dat je op hetzelfde geslacht valt kun je enkel als beperking zien als je een gebrek aan effectieve voortplantingsdrang als beperking ziet, de beperking dat je de neiging hebt aangetrokken te worden door mensen waar je geen nageslacht mee kan krijgen waardoor jou genen benadeeld worden. Maar als we het los daarvan zien is het op geen enkel punt een beperking, en dus ook geen handicap.
   
 2. .TheonlyplanisA

  .TheonlyplanisA

  Lid geworden:
  5. aug 2017
  Berichten:
  1.246
  Leuk Bevonden:
  768
  @famdecibel top instelling, complimenten.

  Ik vind het willen zijn van man als vrouw of vice versa nog steeds kwalijk. Niet naar hen die het willen, maar vooral omdat ik zulke gedachtegang een gevolg vind van onze maatschappij. Ik vind namelijk dat er geen gedragsregels verbonden moeten zijn aan iemands geslacht of ras. Waar dit nu vooral bij geslacht wel is. Als jij Sophie als voorbeeld neemt, is zij meer verbonden aan de gedragsregels van een vrouw dan een man. En is haar logische oplossing om haar uiterlijk te veranderen zodat men haar niet raar aankijkt als ze als haar ware innerlijk wil leven, maar indien deze gedragsregels er nooit waren had zij geen proces nodig dat fysiek maar vooral emotioneel veel van haar vraagt, te veel voor haar leeftijd.
   
 3. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.221
  Leuk Bevonden:
  562
  Land:
  Ik vraag me af of dat het geval is. Het kan natuurlijk een grote rol spelen dat je je op een bepaalde manier wil gedragen die veel meer overeenkomt met het andere geslacht en dat je dan van geslacht veranderd om te voorkomen dat je raar aangekeken wordt door je omgeving. In dat geval is het puur het gebrek aan acceptatie in de omgeving die je ertoe aanzet om zo'n operatie te ondergaan.

  Maar het kan ook zijn dat je daadwerkelijk bepaalde fysieke aspecten aan je lichaam mist die het andere geslacht wel heeft. Je wil een baard, of je wil juist borsten en eierstokken en mist misschien het feit dat je fysiek geen kinderen kan krijgen(kan het me niet voorstellen, maargoed). In dat geval is je motivatie intrisiek en zou je de operatie zelfs ondergaan in een maatschappij waar iedereen je volledig accepteert en je nooit rare gezichten je kant op krijgt.

  Misschien kan @yankee60 uitleggen welke van de 2 het beste bij haar past?
   
 4. .TheonlyplanisA

  .TheonlyplanisA

  Lid geworden:
  5. aug 2017
  Berichten:
  1.246
  Leuk Bevonden:
  768
  Ik denk dat 95% van de transgenders willen veranderen ivm gewenst gedrag.
   
 5. famdecibel

  famdecibel Tribal Wars Team Game Mod

  Lid geworden:
  26. jul 2008
  Berichten:
  4.254
  Leuk Bevonden:
  497
  Dat vind ik dus ook absurd. Laat iemand in zijn waarde, of het nu een man of een vrouw is. Net als dat mannen voor dezelfde job nog steeds meer geld krijgen als een vrouw die dezelfde job uitoefent.

  Ik heb iemand van dichtbij meegemaakt die veranderd is van vrouw naar man. Ze is door een hel gegaan, alvorens hij erachter kwam dat hij in het verkeerde lichaam zat. Nu is het een leuke jongeman geworden en heeft zelfs een vriendin. Ik vind dat echt super dat de mogelijkheden er gewoon zijn tegenwoordig. Ik kan dan wel Christen zijn, maar volgens mij heeft ieder mens recht op geluk en als ze dat krijgen door van vrouw naar man te veranderen en daar zelf echt volledig achter staan, wie ben ik dan om daarover te oordelen. Ik kan me voorstellen dat ze het als handicap zien, maar ik ben het daar niet mee eens. Ik ben gehandicapt en ik kan niet alles doen wat een gezond mens doet, of het nu een man of een vrouw is. Maar dat wil niet zeggen dat zij het niet als handicap ervaren. Dat is wat anders.
   
  Triador vindt dit leuk.
 6. firedrakan

  firedrakan

  Lid geworden:
  7. nov 2011
  Berichten:
  4.533
  Leuk Bevonden:
  898
  Keb zelf ook eens gedacht van: Er zijn genoeg mannen met make-up die gewoon hun mannelijke charmes naar voren halen (Denk aan verkoopstrategieën tegenover vrouwelijke inkopers)

  Als die mannen lippenstift op doen zijn ze voor de maatschappij meteen op eerste gezicht Transseksueel.

  Tis een best dunne lijn.
  Je kan 100 manicures of beautyproducten gebruiken zolang je niet de vrouwelijke accentpunten versterkt.
  Zodra je mascara of lippenstift/gloss opdoet etc ben je ineens over een dunne lijn gestapt en kijken mensen meteen anders naar je.

  Ofc een echte Transseksueel doet veel meer, maar voor de ogen van de maatschappij is al dat kleine stapje een grote stap. Terwijl t in realiteit een stickje is van een paar cm die je over je lippen of wimpers haalt :eek:
   
 7. .TheonlyplanisA

  .TheonlyplanisA

  Lid geworden:
  5. aug 2017
  Berichten:
  1.246
  Leuk Bevonden:
  768
  Met alle respect Fam:p. Jij gaat mij haten om mijn visie. Maar als ik een vrouw en een man heb met gelijke kwaliteiten/kwalificeringen dan zal ik toch liever de man aannemen. Zeker als het een vrouw rond de 30 is. Puur
  Precies, inderdaad. En wie heeft bepaald dat alleen vrouwen mascara op mogen?
   
 8. famdecibel

  famdecibel Tribal Wars Team Game Mod

  Lid geworden:
  26. jul 2008
  Berichten:
  4.254
  Leuk Bevonden:
  497
  Ik haat niet zo gauw iemand en zeker niet om zijn onderbouwde mening.

  Maar mannen en vrouwen moeten gelijk betaald worden als ze gelijk werk doen. Anders is het echt discriminatie.
  Wij vrouwen kunnen er niets aan doen dat wij de kinderen moeten baren als we voor nageslacht willen zorgen. Het is nu eenmaal zo, maar daar hoeven wij niet de dupe van te worden omdat we vrouw zijn. Daarnaast zijn er genoeg vrouwen die bewust geen kinderen willen en die krijgen ook niet vol betaald.

  Wat make-up betreft, er is steeds meer mannelijke make-up. Dat is een fase waar iedereen doorheen moet.
   
 9. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.221
  Leuk Bevonden:
  562
  Land:
  Zulke mannen worden ook wel gezien als metro's. Ronaldo is er ook zo een en dat is duidelijk geen transgender of homo. Ikzelf vind het gewoon tuttig om op die manier met je uiterlijk bezig te zijn. Ben zelf meer van gewoon douchen, scheren en wat deo op doen.

  En ik moet toegeven dat ik er ook wel raar van zou staan kijken als ik een man ergens met lippenstift zie. Natuurlijk is dit zijn goed recht, maar dan nog kan ik het wel raar vinden.
   
 10. yankee60

  yankee60

  Lid geworden:
  10. okt 2016
  Berichten:
  1.215
  Leuk Bevonden:
  274
  Ik ga hier morgen volledig op reageren als ik goed wakker ben @dirk-janusIV
   
  famdecibel vindt dit leuk.
 11. yankee60

  yankee60

  Lid geworden:
  10. okt 2016
  Berichten:
  1.215
  Leuk Bevonden:
  274
  Met alle respect,

  Het is een Dysforie. In mijn ogen is het zo dat ik altijd al "jaloers" ben geweest op vrouwen in het algemeenheid, omdat ik er graag zo bij zou willen lopen. Waar dit precies vandaan komt durf ik niet te zeggen.

  Ik zelf heb geen kinderwens, maar noch zijn er meerdere mogelijkheden voor mij om alsnog kinderen te krijgen, denk hierbij aan voor de operatie zaad in vriezen, adoptie, (met het bevroren zaad dus een draagmoeder vinden). Of als je een mannelijke partner hebt kan je ook een draagmoeder vinden om het met zijn zaad te doen. Voor hoe het er nu uit ziet, hoef ik geen kinderen voor nu, maar wie weet wanneer dat verandert.

  Hoe het bij mij zit is simpel, zoals jullie weten heb ik vanaf kleins af aan al het gevoel dat ik niet in het goede lichaam zit, waar dit wetenschappelijk vandaan komt durf ik niet te zeggen, het word dysforische afwijkingen genoemd, maar ik durf niet te zeggen van welk deel etc..

  Bij mij is het denk ik eerder dus dat ik de fysieke aspecten mis, maar niet het feit dat ik fysiek kinderen kan krijgen. Het maakt me niet tergend veel uit als ik raar aangekeken word of wat so ever, want gebrek aan acceptatie in mijn omgeving is er zeker niet. Ik denk dat het weer het hokjes gedrag is, en dan moeten we uitzoeken wat gedefinieerd word als vrouw, om uit te zoeken wat ik dan "mis".

  Als we gaan definiëren wat vrouw betekend, dan weten we dat allemaal wel. En als we dan uit gaan zoeken wat IK zelf mis, dan kan ik dat denk ik ook wel benoemen. Voor mij is het puur dat ik mij in dit lichaam niet fijn voel, en me meer comfortabel zou voelen (om het grofweg maar te zeggen) als ik borsten en een vagina zou hebben.

  Nogmaals ik zou oprecht niet weten welk stukje hersenen er voor zorgt dat je dysforisch bent daarvoor. Daarintegen weet niemand dit want dit is nog niet bewezen.


  Ik hoop je vraag beantwoord te hebben, en als je nog vragen hebt mag je ze altijd stellen. ;)
   
  famdecibel vindt dit leuk.