Mono vs Fide + Deluxe + Crows

DeletedUser77704

Guest
The final battle?

Dat is de grote vraag bij de strijd tussen Mono tegen Fide + Deluxe + Crows.
Het is in ieder geval de strijd van W49 en waarschijnlijk de beslissende strijd.
Voordat we losgaan om over deze strijd te praten hier een neutrale analyse over alle aspecten van de strijd.

Fide werkt niet samen met Deluxe & Crows, maar Mono neemt het op tegen deze 3 stammen tegelijk vandaar dat ze samen worden geanalyseerd

Kaart

Wat is een oorlog analyseren zonder een kaart van de huidige situatie?

nl49

Geel = Mono, Roze = Fide + Deluxe + Crows

Op de kaart is een duidelijk overwicht te zien van Fide + Deluxe + Crows, ze bezetten een groter stuk grond gebied bij elkaar dan Mono en hebben ook aanzienlijk meer dorpen, er is ook duidelijk te zien dat er door Mono op 2 fronten moet worden gehandeld wat het makkelijk maakt voor Fide + Deluxe + Crows om te breken omdat ze nooit het moeten opnemen tegen alle def van Mono. Alle partijen hebben genoeg safe en nog de mogelijkheid te blijven groeien in de rim. Hierdoor kunnen we concluderen dat Fide + Deluxe + Crows in het voordeel zijn doordat ze meer ruimte hebben en samen een grotere safe in de rim kunnen genereren.

Statistieken

Op het moment van schrijven zijn dit de statistieken van Mono tegen Fide + Deluxe + Crows, het aantal punten en dorpen spreekt duidelijk in het voordeel van Fide + Deluxe + Crows evenals de onderlinge statistieken zoals hieronder worden weergegeven.

Zijde 1:
Stammen: Mono | 22,560,997 punten | 2374 dorpen
Zijde 2:
Stammen: Deluxe, Fide, Crows | 36.679.622 punten | 3960 dorpen

Timeframe: Voor altijd

Totale overnames van de vijandige kant:

Kant 1: 160
Kant 2: 318
Verschil: 158

chart


Puntentotaal van totale overnames van de vijandige kant:

Kant 1: 1,337,473
Kant 2: 2,875,077
Verschil: 1,537,604

chart


Er moet een kleine kanttekening gemaakt worden bij deze statistieken, tot voorheen had Mono geen dichte cluster maar 2 maal zoveel front tegen het voormalige .|R, na het joinen van deze spelers krijgt Mono plots de mogelijkheid de rim goed in te groeien en zich te concentreren op 2 fronten in plaats van 4, hierdoor kunnen de statistieken de krachtsverhouding anders weergeven dan de realiteit is. Maar het feit is dat Fide + Deluxe + Crows veel sterker in de onderlinge strijd staan tegen Mono tot nu toe. Er is op dit moment daarom nog geen reden om te verwachtten dat dit snel gaat veranderen dus Fide + Deluxe + Crows zijn tot nu toe ook hier in het voordeel.

Stam analyses

Mono

Mono is een stam die al voor een lange tijd de #1 positie bekleed. In het nabije verleden zijn er interne strubbelingen geweest en runners. Hierdoor heeft Mono niet de status als topstam in de algemene opinie. Na het aannemen van spelers van .|R is dit nogmaals bevestigd vinden veel mensen. Kijkend naar de kansen in deze oorlog heeft Mono 3 dingen waar ze op moeten letten.

1. Interne situatie
Hieruit moet voornamelijk gaan blijken dat Mono wel een topstam is met een sterke mentaliteit en incasseringsvermogen. Als ze dit weten bol te werken dan staat Mono gelijk 2x sterker omdat ze dan echt 1 groot collectief zijn. Het is daarom kijken hoe leden van beide stammen op elkaar reageren en samenwerken.

2. Front Fide
Door inactiviteit en nadelige clustervorming heeft Mono een grote uitdaging om Fide van zich af te houden op het oostelijke front, als Mono snel daar potten kan breken door Fide daar een serieuze halt toe te roepen krijgt Mono veel meer ruimte en de kans om het Fide daar serieus lastig te maken.

3. Front met Crows

De ligging van Crows is nadelig voor Mono, bij het wegwerken van Crows bereikt Mono twee belangrijke doelen namelijk meer safe en een sterkere cluster tegenover Deluxe. Bij het bewerkstelligen van dit krijgt Mono net het beetje extra safe en ademruimte die nodig is voor de wereldwinst.

Fide

Fide is de meest geprezen stam van de wereld gelegen in de oostelijke RIM. Door een sterke cluster en een goede safe-zone hebben ze een groot voordeel op het moment tegenover het front met Mono. Fide wordt geacht de wereld te winnen volgens vele. Als Fide het voor mekaar krijgt het collectief te handhaven en ook zelf goed te kunnen incasseren zullen ze zeker het Mono enorm lastig kunnen/gaan maken.

Deluxe

Deluxe is de algemene nummer 2 voor de wereldwinst. De cluster van Deluxe is niet zo sterk als die van Fide en ook is het rekruteringsbeleid niet onbesproken geweest. Maar dit doet niks af aan de goede samenwerking tegen Mono op het moment. Hun prioriteit ligt in de het veilig stellen van hun rim en het gemeenschappelijke collectief bewaren. Hiernaast moet er gekeken worden wat er met Deluxe gebeurt als Mono ze serieus gaat aanvallen aangezien dit ook nog niet in het verleden gebeurt is.

Crows

Crows is de laatste partner in Crime en is gelegen in de westelijke RIM klem gelegen tussen Mono en Deluxe. Door deze isolatiepositie wordt het een interessante strijd omdat Mono en Deluxe beiden dit gebied in handen willen houden/krijgen voor hun extra safe zone. Bij het vallen van Crows krijgt Deluxe soortgelijke problemen als Mono heeft op het oost front tegen Fide. Een overtal in phalanx in de zij. Crows zal dus een belangrijke rol in de oorlog kunnen vervullen door stand te houden en misschien zelfs uit te breken al zijn ze daarvoor wel afhankelijk van de houding van Deluxe en de kracht van Mono op dat front.

Conslusie

Fide + Deluxe + Crows hebben samen een overwicht en staan er op dit moment respectievelijk beter voor dan Mono in deze oorlog. De komende 10 dagen zullen cruciaal zijn in het vervolg van deze oorlog. Door de dikte van de cluser van Mono zal het niet makkelijk worden maar het is haalbaar. Kansen op winst voor Fide + Deluxe + Crows is naar mijn mening 60% van Mono 40%. De tijd zal leren hoe het gaat verlopen.

Ik zal proberen een wekelijkse update te geven van de stand van zaken, op een leuke discussie en veel onderbouwde politiek en propaganda in dit topic

Als slot wens ik alle partijen een mooie oorlog.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser34772

Guest
geen rekening houden met de turken is een fatale vergissing
 

DeletedUser77704

Guest
Hahaha. Lijken ze toch meer op Amerikanen dan ze denken ;)

Maar beter nu weer ontopic gaan ;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser71565

Guest
Waarom beschouw je Crows Deluxe en Fide hier de hele tijd als 1 stam? Wij gaan binnenkort ook gewoon fronten met Deluxe en daar hebben wij ook geen NAP of BG mee ofzo? Wij vechten ook op 2 fronten? Het is als volgt: Mono vs Fide vs Deluxe + Crows.
Het is totaal geen 3 tegen 1 ofzo.
 

Kyuka

Beste Stamleider 20/21
Reactiescore
4.356
Leuk initiatief om het AF wat actiever te maken en van een hoger niveau te voorzien. Echter zijn er wel wat punten die wellicht verkeerd geïnterpreteerd worden of geheel onwaar/onduidelijk zijn.

Zo wordt er het beeld geschetst dat Fide samenwerkt met Deluxe en Crows, iets waar volgens mij weinig tot niets van waar is. Heb je dit zwart op wit staan, is het een veronderstelling of heb ik het gewoon verkeerd geïnterpreteerd.

Daarnaast bestempel je dit als de eindstrijd, enigszins discutabel gezien het totaal niet onlogisch is dat wanneer mono weggeveegd wordt Fide en Deluxe/Crows het onderling uit gaan vechten. Ook zijn er nog spelers als Muppets en SummerVibes die naar alle waarschijnlijkheid een rol van betekenis gaan spelen.

Nogmaals, een leuk initiatief maar volgens mij is het beeld dat je schetst niet helemaal correct.
 

DeletedUser77704

Guest
Staat Mono VS Fide + Deluxe + Crows

+ betekent niet &, daarbij vecht mono tegen deze 3 stammen niet andersom

Beweer niet dat ze samenwerken, al zie ik het wel gebeuren als het nadelig zou gaan aan hun zijde

Hoe situatie is na deze oorlog zal de tijd leren
 

DeletedUser77704

Guest
Denk ook persoonlijk dat er een w47 scenario gaat plaatsvinden.
 

DeletedUser71565

Guest
+ betekent niet &, daarbij vecht mono tegen deze 3 stammen niet andersom

Zorg dan dat dat duidelijk is? Als je het zo neerpent en dan ook nog eens de stats van ons 3 vs mono laat zien begint het er toch erg op te lijken alsof wij een samenwerking zouden hebben. In het vervolg even iets duidelijker aangeven dan want dit geeft een heel vertekent beeld.
 

Kyuka

Beste Stamleider 20/21
Reactiescore
4.356
Staat Mono VS Fide + Deluxe + Crows

+ betekent niet &, daarbij vecht mono tegen deze 3 stammen niet andersom

Beweer niet dat ze samenwerken, al zie ik het wel gebeuren als het nadelig zou gaan aan hun zijde

Hoe situatie is na deze oorlog zal de tijd leren

Kan je Fide dan niet beter een andere kleur geven op de kaart, nu lijken we net een grote partij met Deluxe en Crows?
 

DeletedUser77704

Guest
Zorg dan dat dat duidelijk is? Als je het zo neerpent en dan ook nog eens de stats van ons 3 vs mono laat zien begint het er toch erg op te lijken alsof wij een samenwerking zouden hebben. In het vervolg even iets duidelijker aangeven dan want dit geeft een heel vertekent beeld.

Mono neemt het toch op tegen die 3 stammen tegelijk? Dus wel degelijk belangrijk dat qua statistieken samen te voegen.
 

DeletedUser71565

Guest
Dat neemt nog niet weg dat dit een beeld geeft alsof het een 3 v 1 is, wat niet zo is. Maar ik neem aan dat er van onze kant al een oorlogstopic word gemaakt, dan zul je zien hoe het wel duidelijk is :)
 
Bovenaan