Bordelaise kipfilet met tomaten en geroosterde rozemarijn aardappelen
Voor 2 personen
In 2015 is er in een samenwerking met alle Community Managers een
InnoGames receptenboek samengesteld. Elke community Manager kon een recept indienen en één daarvan deel ik nu graag met jullie. Dit is het recept van de Duitse Community.
Met rozemarijn geroosterde aardappelen
- 400g dunne, schoongemaakte aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels fijngesneden verse rozemarijn
- 2 theelepels grof zout
Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C voor een heteluchtoven. Leg een vel bakfolie op een bakplaat.
Halveer de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken, laat de schil eraan. Doe de aardappelen in een grote kom en meng ze met de olijfolie, rozemarijn en zout. Zorg ervoor dat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met olie.
Spreid de aardappelen uit op de bakplaat. Bak gedurende 50 tot 60 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn, roer om de 15 minuten.
Kipfilet met bordelaise en tomaten
- 2 kipfilet (ongeveer 200 g elk)
- 5 stengels verse basilicum
- 5 stengels verse peterselie
- 110 g zachte boter
- 150 g cherrytomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 80 g paneermeel
- Knoflook
- Zout
- Peper
- Suiker
Vet een ovenschaal in met 10 gram boter. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Snijd de kipfilet horizontaal doormidden en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Verdeel ze naast elkaar en over de tomaten in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C in een heteluchtoven. (Je kunt deze stap ook overslaan als je de rozemarijn aardappels in dezelfde oven roostert.)
Pluk de blaadjes peterselie en basilicum van de steeltjes en hak ze fijn. Doe de boter in een kom en gebruik een mixer om de boter romig te kloppen. Meng de gehakte kruiden, knoflook en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Meng tot slot ook het paneermeel erdoor om je Bordelaise af te werken.
Verdeel nu de Bordelaise gelijkmatig over de kipfilet in de ovenschaal. Bak 12-15 minuten tot de Bordelaise goudbruin is.
Smakelijk!