Einde Wereld Awards

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.777
Code:
Speler awards
Beste speler:
Beste stamspeler:
Beste aanvaller:
Beste verdediger:
Grootste vv slet:
Grootste ego:
Gezelligste speler:
Mooiste spelersnaam:
Mooiste profielfoto speler:
Welke speler was voor jou de verrassing:
Welke speler was voor jou de teleurstelling:
Voor wie heb jij echt respect:
Welke speler liet de grootste aderlating door zijn stop:

Stam awards
Beste stam:
Slechtste stam:
Beste leider:
Slechtste leider:
Mooiste stamnaam:
Mooiste stamplaatje:
Wie had je graag in de stam gehad:
Wie had je liever niet in je stam gehad:

Algemeen Forum Awards
Beste P&P'er:
Slechtste P&P'er:
Favoriete forumposter:
Minst favoriete forumposter:
Favoriete topic:
Minst favoriete topic:

Wereld Awards
Beste instelling deze wereld
Slechtste instelling deze wereld
Mooiste actie deze wereld
Welke gebeurtenis heeft deze wereld bepaald:
Grootste blunder van W73:
 

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.777
Speler awards

Beste speler:

Noo-Noo De Stofzuiger was aan de Spread-kant de absolute uitblinker. Nu ja goed, Anton @kingsdorp kan misschien als een storm op een glas water zijn, en mogen we van geluk spreken dat de HEMA en Xenos een verbod hebben ingesteld op het verkoop van messen aan kinderen zodat Zidan @Goth Angel geen rare streken meer kan uithalen, en heeft @We Like Hot Chicks last van haaruitval. Gelukkig heeft @Ezra the King met @rikkert1234 aan zijn zijde deze beestenboel onder controle kunnen houden en steekt dit team er met de kop en schouders bovenuit. Niet zozeer de individuele kwaliteit, maar het feit dat ze elkaar zo goed aanvullen is hun sterkte. Ze verdelen hun krachten beter dan welk team dan ook dat hier te vinden is, en daarmee hebben ze een enge activiteit gecreëerd waar veel VV's, succesvolle massa's en sfeer uit is voortgebracht. Aanvallend hebben ze zich dubbel en dwars bewezen, dat begon al toen het front met Imago maar net gevormd was. Op eigen kracht hebben ze met blitzen een CF cluster gepakt die later van onschatbare waarde bleek toen Cabbage overrompeld werd. Ook in deze eerste stammassa van Spread op Imago was dit het account met een strakke uitvoering. Verder zijn er volop VV's gepakt en hebben ze hun kwaliteiten en inzet laten zien toen ze dagenlang op Vikanov mee edels hadden gespamd waar ze op oost het verschil maakten. Je zag geen verschil in motivatie in het team op zo'n VV of op hun eigen account. Nu weet ik wel dat mij helpen via zo'n account een fantastisch gevoel geeft, maar echt een dikke pluim voor jullie inzet mannen!

Beste stamspeler:

HoneyBooBoo heeft zich - met name de laatste maanden - positief bewezen voor de stam. Een goed voorbeeld hiervan is Ian @Faithless. die overgestapt was naar Savior tijdens de eerste massa, en daar een sleutelrol heeft gespeeld in het afslaan van de Spread massa. Ook is er vanuit Honey initiatief gekomen om Guided weg te spelen, en zijn er regelmatig VV's opgepakt waar ze nodig waren, waar Jordy zich mee in de kijkers speelde. Voor de rest heb ik in Spread - afgezien van NooNoo - eigenlijk bijzonder weinig degelijke stamspelers gezien. Velen waren of te individualistisch ingesteld of hadden geen tijd om hun blik verder te richten dan enkel hun eigen account.

Voor Imago/Pit kan ik hier persoonlijk moeilijk namen invullen, omdat ik hier weinig inzage over heb. Voor mijn gevoel zijn er ook relatief weinig mensen voor elkaar door het vuur gegaan als ik de winsten van Spread keer op keer zie en het zelden echt deftig afgeslagen is. Maar er zijn zoveel factoren die hieraan vastzitten en ik wil graag mijn nominaties goed kunnen onderbouwen, dus nominaties voor de tegenpartij kan ik hier niet invullen, dat zal vooral van de overkant mogen komen. Ben zelf namelijk ook wel benieuwd welke speler(s) zich het meest toegewijd hebben aan hun stam.

Beste aanvaller:

Anarchist. Vanuit dit account deftige aanvallen gezien op Imago. Erg sterk in waves opzetten en alles tot in de puntjes uitvoeren. Ook is Melvin een uitstekende massa-planner, het bleef deze wereld misschien maar bij één planning op een minder hooggeplaatste stam (POV), maar alles werd wel netjes tot in detail uitgewerkt en zat er een duidelijke visie achter het plan. Het enige wat nog ontbreekt op Anarchist is misschien het onderdeel de druk blijven behouden. Na een eerste wave is het beste er vaak vanaf - soms wil je nog weleens een dorpenruil en een NAP zien ipv dat ze doordrukken :)redface:) - waar ze in mijn ogen hebben wel potentiële winst laten liggen, maar als het gaat om pieken tijdens een grote wave, dan is dit account eentje om voor te gaan.

De massa's vanuit Imago/Pit leverden misschien minder winsten op, maar ik vond daar het niveau ook prima in elkaar zitten. Als ik een naam zou moeten noemen zou ik voor Interdictum gaan. Voor mijn gevoel was daar het meeste inzet te vinden en was het account ook succesvol met winsten op Fart en heeft het nog een mooie oversteek kunnen maken. Ook tijdje ervoor heeft dit account rake klappen uitgedeeld aan Pit - achteraf natuurlijk niet echt winsten om op terug te kijken natuurlijk - maar voor mij toch een teken dat ze offensief degelijk uit de bus zijn gekomen.

Beste verdediger:

Savior of the North heeft twee zware massa's van Imago/Pit afgeslagen met maar slechts twee dorpen verlies. Hier heeft Spread veel aan te danken, want als je zag hoe de Imago-accounts omklapten, had dit ook zomaar kunnen overkomen op Savior. Kanttekening hierbij is wel dat Savior hiervoor ook hulp van buiten heeft ingeschakeld, namelijk Laurens de laatste massa, en Ian de massa hiervoor. Deze twee spelers hebben Savior wel echt flink geholpen. Ian zelf heeft ook op Honey gedeffed, waar ook de druk heel erg op zijn schouders lag. Hier heeft hij bijna feilloos alles afgeslagen, en ik zie Ian dan ook echt als één van de key spelers van Spread. Zonder hem had het er defensief aanzienlijk een stuk minder voor gestaan bij Spread en mogen we wel spreken dat we gezegend waren met zijn activiteit.

Absurd was verder eigenlijk de enige die ik kon noemen uit het andere kamp dat wel degelijk een ruggengraat had. Binnen Pit of Imago is iedereen die een massa ontving, omgeklapt behalve het duo Absurd - Snow. Snow kwam er nog vanaf met een handjevol CF's, maar Absurd heeft clean gedeffed. Ze zijn nog geen enkel dorpje kwijt op een anderhalve massa, iets wat de rest dus in ieder geval niet gelukt was. Het is natuurlijk echt zonde dat de flanken zo hard weggespeeld werden en Absurd daardoor ook een aanzienlijk groter front gekregen heeft en later zeer waarschijnlijk het haasje is, maar mijn compliment heeft het account in ieder geval voor het presteren so far.

Grootste VV slet:

Noo-Noo De Stofzuiger zoals ik al eerder had vermeld, heeft veruit de meeste VV's opgepakt. Ik denk dat ze bijna elk Spread account wel een keer in handen gekregen hebben, en ze hebben vooral heel veel uren in de VV's gestopt. Vooral in de westrim voortdurend VV's gepakt van AIE, en op Vikanov is er ook veel moeite gestopt in het versturen van edelspams. Soms nam het VV'en zelfs extreme vormen aan, waar ze op een zondagmiddag met het hele team gingen offen vanaf hun eigen account, QQEEZZ, Honey én Vikanov als ik mij niet vergis. Dat is gelijk ook tekenend voor hun bereidheid om alles te doen voor deze stam.

Grootste ego:

Melvin zonder twijfel, zoals algemeen wel bekend is. Hij is kenbaar wel trots op wat hij bereikt :tongue: Het is ook zeker geen onterechte ego, want Melvin kan ook echt veel klaarspelen in zijn eentje. Maar dat benadrukt hij ook maar al te graag, of hier nu een sarcastische ondertoon in zit of niet. Het ego is nadrukkelijk aanwezig :p

Gezelligste speler:

Geen idee, was er gezelligheid in Spread? Oké, goed. Daan @Divine Legion brengt wel sfeer in de stamchats. Klein voorbeeldje:
bc0029b7546e59941c588cf754cd070d.png

Het spamkanon weet altijd wel de clown uit te hangen, en dat is toch weer een welkome afwisseling met die vele zure kutjes in Spread verder (^.^)
Soms zit er wel een steekje los bij deze man. Eergisteren heeft hij 800 PP tegen een muurboost aan geknald omdat 3 muskebiers 100 bijl uit een CF stuurde, dus deze verloren PP zien we graag terug. Doneer nu naar naar het Calamiteitenfonds en maak nu kans op een bol.com tegoedbon van 10 euro!

Ook heeft Daan vannacht twaalf slaappillen op (no joke), dus die zie ik volgende week wel weer?

Welke speler was voor jou de verrassing:

Kratje Grolsch. Dit account heeft naar behoren gepresteerd en onderscheidt zich vooral met de druk die op TBIQ gehouden is, waardoor bijna het gehele account solo opgerold is. Ik had voorheen toch een sceptische houding, toen Kratje de eerste Pit massa plande schrok ik van het plan, omdat er een aantal errors in te vinden waren. Ik zal niet in detail treden daarover, maar Kratje heeft zich op individueel vlak in ieder geval 100% bewezen, Maurice heeft op eigen kracht wekenlang energie in het aanvallen gestopt, dit doen niet velen hem na.

Welke speler was voor jou de teleurstelling:

Valar Morghulis was helaas toch echt een hark zonder steel. In Spread heeft dit account een minimale waarde gehad, en had persoonlijk meer verwacht van Wouter @Valar Morghulis. maar er is na de leave van Nigel amper tot geen initiatief gekomen vanuit dit account. Michel heeft deze wereld er nog wel het beste van gemaakt, maar het account over het algemeen zou ik wel de zwakste schakel van Spread durven noemen, het is enkel nooit blootgesteld en daar kunnen we best stellen dat we geluk mee hebben gehad.

Savior of the North stelde mij deze wereld ook enigszins teleur als ik het vergelijk met mijn verwachtingen. Savior staat te boek als één van de betere accounts binnen de community, maar dat kwam hier niet altijd naar voren. Savior heeft Spread begin midgame hard geholpen, maar er is erg veel activiteit weggegleden sindsdien. Het account heeft erg veel focus op rim gehouden en op het eigen front ontbrak het aanvallend initiatief. Uiteindelijk heeft Savior bijna geen winsten op Imago/Pit gepakt. Ze lagen weliswaar wel tegen een vrij sterk deel aan, maar je kunt altijd je eigen kansen creëren of in ieder geval pogingen doen. 1C machine openzetten en nachtblitzes doen heb ik hier niet teruggezien, wat ik op W62 nog wel heb mogen ervaren. Defensief heeft dit account ook Ian en Laurens "voor het karretje gespannen". Niet negatief bedoeld natuurlijk, het is een slimme zet, maar daardoor heeft het team zelf wel net wat minder kunnen bewijzen. Verder geen disrespect voor Savior natuurlijk, ze hebben de stam (in het bijzonder ons) ook heel erg veel geholpen met donaties in de vorm van clears en GS. Ik ben ook echt niet negatief over het presteren van Savior op deze wereld, maar ze waren deze wereld niet dé bepalende speler, als je kwantiteit van het account even buiten beschouwing laat.

Hetzelfde geldt ook voor QQEEZZ, de veelbelovende potentie die het account met zich meebracht is, ondanks de vele GS-investeringen van uit Spread, uiteindelijk niet helemaal waargemaakt. Juist op de flanken waar veel mogelijkheden lagen, daar had meer moeite in kunnen en moeten zitten. Hier ontbrak het aanvallend initiatief ook, en de activiteit schommelde heel erg. Het zal ongetwijfeld ook een motivatiedingetje geweest zijn vanwege de late start, maar hier had ik toch wat meer verwacht van het account.

The Night Pharmacy, no doubt. Ik was echt verrast dat een account zo hard door het ijs kon zakken. Het verdedigen bestond praktisch uit recappen uit de bataljon gestackte dorpen, om ons nog flink mee te remmen, maar het was vanaf het begin aan al dweilen met de kraan open, terwijl er nog prima andere defensieve methoden aangegrepen hadden kunnen worden. Ook heeft dit account verzuimd het heft in eigen handen te nemen in de oostrim, waar heel erg belangrijke kwantiteit lag zodat hij niet enkel een jumpcluster zou hebben. Kortom, op meerdere vlakken gefaald dus.

Voor wie heb jij echt respect:

Core Imago/Pit. De wereld was eigenlijk al bepaald, maar er is offensief en defensief nog steeds motivatie te vinden bij het blok MOAM tot en met Absurd. Er waren zelfs nog sterke aanvallen gegooid, en Pit-west verdedigt nog stug door, ondanks dat het perspectief verdwenen is. Nu zal dit ook wel een kwestie van eerherstel zijn, ik kan toch wel respect opbrengen voor de moeite die er desondanks nog in gestopt wordt (zoals zelfs vandaag met de nieuwe massa op Spread).

Welke speler liet de grootste aderlating door zijn stop:

@maretan Maarten zijn stop zal ongetwijfeld zijn sporen nagelaten hebben. Hij staat doorgaans bekend als een goede verdediger, en dat ontbrak op Cabbage in de tijden dat het onder vuur lag. Het account was toen zo veilig als vlees in de hondenkot. Persoonlijk had ik graag ook Maarten eens in actie gezien, en het is duidelijk dat Imago het gat van de weggevallen activiteit van het oude team niet heeft kunnen opvullen.

Stam awards

Beste stam:

Dit is natuurlijk geen geheim, Spread. Ondanks dat het lang niet altijd rozengeur en manenschijn was (qua sfeer in de stam en de discutabele acties), is dit by far de best presterende stam geweest op de wereld. Een verdere uitleg lijkt mij niet nodig.

Slechtste stam:

Ik heb getwijfeld tussen Imago en Pit, maar immers moet je deze twee stammen ook als een geheel zien. Beide flanken hebben simpelweg gefaald, dat valt beide stammen aan te rekenen. Ook hier is een uitgebreide uitleg overbodig.

Beste leider:

Écht goede leiding heeft deze wereld niet bepaald gehad. Ezra @Ezra the King vond ik het naar verhouding nog het beste gedaan hebben, al heeft die veel taken ook aan Fabian overgelaten, zoals de belangrijke keuzes. Maar Ezra had vaak wel begrip voor de situaties en ging daar wat beheerster mee om, en probeerde nog vaak in oplossingen denken. Natuurlijk zijn er ook situaties ontstaan waar eerder had kunnen worden ingegrepen, maar Spread leiden was sowieso geen pretje. Er werd zelfs in zeer gunstige tijden nog heisa gemaakt om het kleinste iets, wat je niet voor mogelijk houdt.

Slechtste leider:

Op tactisch vlak heeft de leiding in Imago/Pit in ieder geval zichtbaar gefaald. Wat dit precies inhield heb ik in mijn topic (-> W73: Where did it all go wrong?) al aangekaart. Dit betrof met name VANS/oostrim. Ook heb ik horen langskomen dat het niet boterde tussen Imago en Pit. Voorbeelden zijn dat Pit (deels?) geen toegang mocht krijgen tot Imago-scripts en ik heb Imago minachtend zien doen over Pit. Dus naar mijn idee had de leiding ook een beter saamhorigheidsgevoel kunnen creëren intern. Nu zie ik overduidelijk niet de gedachte terug van "samen ten onder gaan" maar eenzaam sterven.

Ook ben ik persoonlijk ook geen fan geweest van de leidingswijze van @Erebos. Not gonna lie, de people management was niet helemaal wat het had moeten zijn met die vele conflicten binnen Spread. Die hadden op een andere wijze aangepakt moeten worden. Verder was Fabian's wijze net wat te direct voor mij, en had er meer overleg kunnen plaatsvinden. De gedachte dat je binnen deze stam juist streng moet zijn, vond ik persoonlijk averechts werken met deze zeer gevoelige club.

Wie had je graag in de stam gehad:

Ik zou graag nog keer met Absurd en Yellow Snow willen knallen, ik kan de mentaliteit en uitstraling van deze accounts erg waarderen. Wie weet zien we elkaar nog een keertje :D

Wie had je liever niet in je stam gehad:

Persoonlijk zou ik niet nog een wereld met Anarchist meer spelen. De stamsfeer heeft toch regelmatig geleden onder de aanwezigheid van dit account. Ik vind @Kyuka en @Illuminated verder wel topkerels hoor, maar ze lieten regelmatig toch twee gezichten zien. Als de stoppen niet af en toe doorsloegen, zou het een beesten team geweest zijn. Hier was het karakter toch wel een smet op het presteren van het account.

Algemeen Forum Awards

Beste P&P'er:

@Absurd. is denk één van de sterkere P&P'ers die deze wereld gekend heeft, en zich ook in de positie bevond om overal een kritische noot te kunnen plaatsen zonder hypocriet te hoeven zijn (vooraf of achteraf). Dat is veel anderen hier niet gelukt uit Imago of Spread. Dat doet toch net weer wat af van de geloofwaardigheid van de spelers, iets wat Kyle in mijn ogen toch succesvol heeft weten te behouden.

Slechtste P&P'er:

@Roald97 , goede intenties ten spijt, heeft Roald op deze wereld de plank flink misgeslagen op het AF. Hij is ook niet voor niks het mikpunt van spot geworden, natuurlijk worden/werden zijn posts uit het verleden overdreven dik uitgedrukt, maar het laat wel zien hoe Roald zijn P&P zeer averechts gewerkt heeft voor Imago. Dit heeft heel hard gebackfired en deels de wereld gekost doordat de vijanden hierdoor sneller vonden en krachten bundelden.

Favoriete forumposter:

Ik ben zelf minder van de P&P en kan vooral boekwerken als lijstjes / oorlogsposts (zoals die van Ezra), en vooral de satire waarderen. Zonder @Global Knowledge had ik me ook een stuk eenzamer gevoeld in het spotprententopic, we hebben het beste uit elkaar naar boven gehaald hier :biggrin:

Minst favoriete forumposter:

Als ik kijk over de gehele wereld moet ik hier toch weer @We Like Hot Chicks neerzetten. Veel posters kunnen fanatiek zijn en ik ben het dan niet altijd eens met de inhoud, maar ze formuleren / argumenteren wel enigszins. Dit ontbreekt bij Chris. Naar eigen zeggen post hij "eerlijk" en "houdt hij niet van politiek correct posten". Maar de inhoud en argumentatie zijn zwaar ondermaats, en dat vind ik ook wel jammer, omdat er een veel beter niveau uit gehaald kan worden. Om niet te vergeten de "haat" die altijd heel erg lang blijft zitten bij hem. Iets wat 20 werelden geleden voorgevallen is (grapje, daar speelt hij nog te kort voor :redface:), kan bij hem nog in z'n geheugen zitten alsof het gisteren plaatsgevonden heeft :tongue:

Favoriete topic:

Dit topic straks hopelijk?? Ik verwacht minstens 20 goeie lijstjes, misschien binnen beide stammen een meldplicht instellen voor alle accounts.

Minst favoriete topic:

TW Music topic, het enige topic dat ik standaard heb geskipt. Sorry, mijn muziek stijlen liggen volledig anders :boer:

Wereld Awards
Beste instelling deze wereld:

Dat OS buiten de stam uitgeschakeld was. Ik was hier vooraf sceptisch over, maar uiteindelijk is deze wereld ermee gezegend. Met edelspam was het bijna onvermijdelijk dat je je dorpen ging verliezen, echter was het wel leuk om te zien of je dorpen dan ook op tijd weer terug kon halen of niet. Dit zorgde ervoor dat frontdeff erg belangrijk was op deze wereld, en slecht deffwerk werd net wat minder hard afgestraft. Anders zouden de winsten nog veel gekker zijn geweest.

Slechtste instelling deze wereld:

50 MS gap is echt behoorlijk bagger hier. Door de 50 MS gap is bij edelspam de gemiddelde gap 25 MS, dit heeft snipen tot een extreem level gebracht, waar het ongetwijfeld aanzienlijk beter doenbaar was met een gap van 100 MS. Hierdoor is het heel erg een time wereld geworden en speelden andere tactieken een bijrol.

Mooiste actie deze wereld:

De eerste massa op Imago waar op dag één 86 dorpen werden binnengehengeld. Dat was voor de stam met volle teugen genieten.

3e7777f29ecd392893e00ecf41d003a3.png


Met dit natuurlijk als de kers op de taart!

Welke gebeurtenis heeft deze wereld bepaald:

De eerste Imago massa op TLDR/Cabbage. Eigenlijk heeft dit de wereld al bepaald, omdat Imago toen al zo hard vernederd werd en er een zodanig groot kwaliteitsverschil te meten was, dat je eigenlijk al wist dat het heel gek zou moeten lopen als Spread er niet met de winst aan de haal zou gaan. De massa's die hierop volgden gingen Imago en Pit net zo slecht af, en dat werd steeds minder een verrassing.
 
Laatst bewerkt:

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.777
Grootste blunder van W73:

De allergrootste blunder is natuurlijk @Divine Legion dat moderator is geworden. Zijn mod-periode zal vast niet langer duren dan Robben's rentree bij FC Groningen, maar we gaan het zien.

Mijn persoonlijke blunder is dat ik mijn stam volledig toestond om mijn planning skills te misbruiken. Van Savior tot Semper tot Noo-Noo, iedereen heeft getracht mij te benaderen om hun edelspam planning in elkaar te zetten. Ik had nooit moeten toestaan dat ik een edelspam slaafje zou worden.
9130d5860110c9704a93276fb135ab5f.png

Ik heb dit lijstje uit mijn hoofd geleerd dus nu moet het goedkomen! Als ik het maar niet ga toepassen op de onjuiste dingen natuurlijk. :oops:ca5aa0afa237ebccab1622e2b56c0d2a.png

Deze nominatie paste niet in het lijstje, dus vandaar dat hij apart staat :tongue:
 

DeletedUser69389

Guest
Slechtste P&P'er:

@Roald97 , goede intenties ten spijt, heeft Roald op deze wereld de plank flink misgeslagen op het AF. Hij is ook niet voor niks het mikpunt van spot geworden, natuurlijk worden/werden zijn posts uit het verleden overdreven dik uitgedrukt, maar het laat wel zien hoe Roald zijn P&P zeer averechts gewerkt heeft voor Imago. Dit heeft heel hard gebackfired en deels de wereld gekost doordat de vijanden hierdoor sneller vonden en krachten bundelden.
Mooie lijst. Ik wil hier alleen een kleine nuance plaatsen. Ik vind niet dat Roald zijn P&P heeft gebackfired, ook omdat hij relatief gezien (zeker voor zijn doen) niet veel heeft gepost. Tuurlijk was dat gebrabbel van dat spectrum een grote grap. Maar wat ik denk is dat vooral zijn eerste post op 73 heeft gezorgd voor een boomerang. Het is succesvol geweest, omdat als gevolg daarvan er veel spelers zijn gestart. Maar ook Spread is daardoor gestart omwille van de arrogante houding. Dit in combinatie met de beloften die werden geuit en die achteraf al direct grove leugens bleken zoals het niet zullen boosten.

Zijn P&P daarna (al heb ik geen recht van spreken deze wereld) was misschien voor zijn doen niet top. Maar het was gemiddeld genomen niet zo dramatisch als aan het begin van deze wereld.
 
Reactiescore
2.444
Speler awards

Beste speler:

Noo-Noo De Stofzuiger was aan de Spread-kant de absolute uitblinker. Nu ja goed, Anton @kingsdorp kan misschien als een storm op een glas water zijn, en mogen we van geluk spreken dat de HEMA en Xenos een verbod hebben ingesteld op het verkoop van messen aan kinderen zodat Zidan @Goth Angel geen rare streken meer kan uithalen. Gelukkig heeft @Ezra the King met @rikkert1234 aan zijn zijde deze beestenboel onder controle kunnen houden en steekt dit team er met de kop en schouders bovenuit. Niet zozeer de individuele kwaliteit, maar het feit dat ze elkaar zo goed aanvullen is hun sterkte. Ze verdelen hun krachten beter dan welk team dan ook dat hier te vinden is, en daarmee hebben ze een enge activiteit gecreëerd waar veel VV's, succesvolle massa's en sfeer uit is voortgebracht. Aanvallend hebben ze zich dubbel en dwars bewezen, dat begon al toen het front met Imago maar net gevormd was. Op eigen kracht hebben ze met blitzen een CF cluster gepakt die later van onschatbare waarde bleek toen Cabbage overrompeld werd. Ook in deze eerste stammassa van Spread op Imago was dit het account met een strakke uitvoering. Verder zijn er volop VV's gepakt en hebben ze hun kwaliteiten en inzet laten zien toen ze dagenlang op Vikanov mee edels hadden gespamd waar ze op oost het verschil maakten. Je zag geen verschil in motivatie in het team op zo'n VV of op hun eigen account. Nu weet ik wel dat mij helpen via zo'n account een fantastisch gevoel geeft, maar echt een dikke pluim voor jullie inzet mannen!

Beste stamspeler:

HoneyBooBoo heeft zich - met name de laatste maanden - positief bewezen voor de stam. Een goed voorbeeld hiervan is Ian @Faithless. die overgestapt was naar Savior tijdens de eerste massa, en daar een sleutelrol heeft gespeeld in het afslaan van de Spread massa. Ook is er vanuit Honey initiatief gekomen om Guided weg te spelen, en zijn er regelmatig VV's opgepakt waar ze nodig waren, waar Jordy zich mee in de kijkers speelde. Voor de rest heb ik in Spread - afgezien van NooNoo - eigenlijk bijzonder weinig degelijke stamspelers gezien. Velen waren of te individualistisch ingesteld of hadden geen tijd om hun blik verder te richten dan enkel hun eigen account.

Voor Imago/Pit kan ik hier persoonlijk moeilijk namen invullen, omdat ik hier weinig inzage over heb. Voor mijn gevoel zijn er ook relatief weinig mensen voor elkaar door het vuur gegaan als ik de winsten van Spread keer op keer zie en het zelden echt deftig afgeslagen is. Maar er zijn zoveel factoren die hieraan vastzitten en ik wil graag mijn nominaties goed kunnen onderbouwen, dus nominaties voor de tegenpartij kan ik hier niet invullen, dat zal vooral van de overkant mogen komen. Ben zelf namelijk ook wel benieuwd welke speler(s) zich het meest toegewijd hebben aan hun stam.

Beste aanvaller:

Anarchist. Vanuit dit account deftige aanvallen gezien op Imago. Erg sterk in waves opzetten en alles tot in de puntjes uitvoeren. Ook is Melvin een uitstekende massa-planner, het bleef deze wereld misschien maar bij één planning op een minder hooggeplaatste stam (POV), maar alles werd wel netjes tot in detail uitgewerkt en zat er een duidelijke visie achter het plan. Het enige wat nog ontbreekt op Anarchist is misschien het onderdeel de druk blijven behouden. Na een eerste wave is het beste er vaak vanaf - soms wil je nog weleens een dorpenruil en een NAP zien ipv dat ze doordrukken :)redface:) - waar ze in mijn ogen hebben wel potentiële winst laten liggen, maar als het gaat om pieken tijdens een grote wave, dan is dit account eentje om voor te gaan.

De massa's vanuit Imago/Pit leverden misschien minder winsten op, maar ik vond daar het niveau ook prima in elkaar zitten. Als ik een naam zou moeten noemen zou ik voor Interdictum gaan. Voor mijn gevoel was daar het meeste inzet te vinden en was het account ook succesvol met winsten op Fart en heeft het nog een mooie oversteek kunnen maken. Ook tijdje ervoor heeft dit account rake klappen uitgedeeld aan Pit - achteraf natuurlijk niet echt winsten om op terug te kijken natuurlijk - maar voor mij toch een teken dat ze offensief degelijk uit de bus zijn gekomen.

Beste verdediger:

Savior of the North heeft twee zware massa's van Imago/Pit afgeslagen met maar slechts twee dorpen verlies. Hier heeft Spread veel aan te danken, want als je zag hoe de Imago-accounts omklapten, had dit ook zomaar kunnen overkomen op Savior. Kanttekening hierbij is wel dat Savior hiervoor ook hulp van buiten heeft ingeschakeld, namelijk Laurens de laatste massa, en Ian de massa hiervoor. Deze twee spelers hebben Savior wel echt flink geholpen. Ian zelf heeft ook op Honey gedeffed, waar ook de druk heel erg op zijn schouders lag. Hier heeft hij bijna feilloos alles afgeslagen, en ik zie Ian dan ook echt als één van de key spelers van Spread. Zonder hem had het er defensief aanzienlijk een stuk minder voor gestaan bij Spread en mogen we wel spreken dat we gezegend waren met zijn activiteit.

Absurd was verder eigenlijk de enige die ik kon noemen uit het andere kamp dat wel degelijk een ruggengraat had. Binnen Pit of Imago is iedereen die een massa ontving, omgeklapt behalve het duo Absurd - Snow. Snow kwam er nog vanaf met een handjevol CF's, maar Absurd heeft clean gedeffed. Ze zijn nog geen enkel dorpje kwijt op een anderhalve massa, iets wat de rest dus in ieder geval niet gelukt was. Het is natuurlijk echt zonde dat de flanken zo hard weggespeeld werden en Absurd daardoor ook een aanzienlijk groter front gekregen heeft en later zeer waarschijnlijk het haasje is, maar mijn compliment heeft het account in ieder geval voor het presteren so far.

Grootste VV slet:

Noo-Noo De Stofzuiger zoals ik al eerder had vermeld, heeft veruit de meeste VV's opgepakt. Ik denk dat ze bijna elk Spread account wel een keer in handen gekregen hebben, en ze hebben vooral heel veel uren in de VV's gestopt. Vooral in de westrim voortdurend VV's gepakt van AIE, en op Vikanov is er ook veel moeite gestopt in het versturen van edelspams. Soms nam het VV'en zelfs extreme vormen aan, waar ze op een zondagmiddag met het hele team gingen offen vanaf hun eigen account, QQEEZZ, Honey én Vikanov als ik mij niet vergis. Dat is gelijk ook tekenend voor hun bereidheid om alles te doen voor deze stam.

Grootste ego:

Melvin zonder twijfel, zoals algemeen wel bekend is. Hij is kenbaar wel trots op wat hij bereikt :tongue: Het is ook zeker geen onterechte ego, want Melvin kan ook echt veel klaarspelen in zijn eentje. Maar dat benadrukt hij ook maar al te graag, of hier nu een sarcastische ondertoon in zit of niet. Het ego is nadrukkelijk aanwezig :p

Gezelligste speler:

Geen idee, was er gezelligheid in Spread? Oké, goed. Daan @Divine Legion brengt wel sfeer in de stamchats. Klein voorbeeldje:
bc0029b7546e59941c588cf754cd070d.png

Het spamkanon weet altijd wel de clown uit te hangen, en dat is toch weer een welkome afwisseling met die vele zure kutjes in Spread verder (^.^)
Soms zit er wel een steekje los bij deze man. Eergisteren heeft hij 800 PP tegen een muurboost aan geknald omdat 3 muskebiers 100 bijl uit een CF stuurde, dus deze verloren PP zien we graag terug. Doneer nu naar naar het Calamiteitenfonds en maak nu kans op een bol.com tegoedbon van 10 euro!

Ook heeft Daan vannacht twaalf slaappillen op (no joke), dus die zie ik volgende week wel weer?

Welke speler was voor jou de verrassing:

Kratje Grolsch. Dit account heeft naar behoren gepresteerd en onderscheidt zich vooral met de druk die op TBIQ gehouden is, waardoor bijna het gehele account solo opgerold is. Ik had voorheen toch een sceptische houding, toen Kratje de eerste Pit massa plande schrok ik van het plan, omdat er een aantal errors in te vinden waren. Ik zal niet in detail treden daarover, maar Kratje heeft zich op individueel vlak in ieder geval 100% bewezen, Maurice heeft op eigen kracht wekenlang energie in het aanvallen gestopt, dit doen niet velen hem na.

Welke speler was voor jou de teleurstelling:

Valar Morghulis was helaas toch echt een hark zonder steel. In Spread heeft dit account een minimale waarde gehad, en had persoonlijk meer verwacht van Wouter @Valar Morghulis. maar er is na de leave van Nigel amper tot geen initiatief gekomen vanuit dit account. Michel heeft deze wereld er nog wel het beste van gemaakt, maar het account over het algemeen zou ik wel de zwakste schakel van Spread durven noemen, het is enkel nooit blootgesteld en daar kunnen we best stellen dat we geluk mee hebben gehad.

Savior of the North stelde mij deze wereld ook enigszins teleur als ik het vergelijk met mijn verwachtingen. Savior staat te boek als één van de betere accounts binnen de community, maar dat kwam hier niet altijd naar voren. Savior heeft Spread begin midgame hard geholpen, maar er is erg veel activiteit weggegleden sindsdien. Het account heeft erg veel focus op rim gehouden en op het eigen front ontbrak het aanvallend initiatief. Uiteindelijk heeft Savior bijna geen winsten op Imago/Pit gepakt. Ze lagen weliswaar wel tegen een vrij sterk deel aan, maar je kunt altijd je eigen kansen creëren of in ieder geval pogingen doen. 1C machine openzetten en nachtblitzes doen heb ik hier niet teruggezien, wat ik op W62 nog wel heb mogen ervaren. Defensief heeft dit account ook Ian en Laurens "voor het karretje gespannen". Niet negatief bedoeld natuurlijk, het is een slimme zet, maar daardoor heeft het team zelf wel net wat minder kunnen bewijzen. Verder geen disrespect voor Savior natuurlijk, ze hebben de stam (in het bijzonder ons) ook heel erg veel geholpen met donaties in de vorm van clears en GS. Ik ben ook echt niet negatief over het presteren van Savior op deze wereld, maar ze waren deze wereld niet dé bepalende speler, als je kwantiteit van het account even buiten beschouwing laat.

Hetzelfde geldt ook voor QQEEZZ, de veelbelovende potentie die het account met zich meebracht is, ondanks de vele GS-investeringen van uit Spread, uiteindelijk niet helemaal waargemaakt. Juist op de flanken waar veel mogelijkheden lagen, daar had meer moeite in kunnen en moeten zitten. Hier ontbrak het aanvallend initiatief ook, en de activiteit schommelde heel erg. Het zal ongetwijfeld ook een motivatiedingetje geweest zijn vanwege de late start, maar hier had ik toch wat meer verwacht van het account.

The Night Pharmacy, no doubt. Ik was echt verrast dat een account zo hard door het ijs kon zakken. Het verdedigen bestond praktisch uit recappen uit de bataljon gestackte dorpen, om ons nog flink mee te remmen, maar het was vanaf het begin aan al dweilen met de kraan open, terwijl er nog prima andere defensieve methoden aangegrepen hadden kunnen worden. Ook heeft dit account verzuimd het heft in eigen handen te nemen in de oostrim, waar heel erg belangrijke kwantiteit lag zodat hij niet enkel een jumpcluster zou hebben. Kortom, op meerdere vlakken gefaald dus.

Voor wie heb jij echt respect:

Core Imago/Pit. De wereld was eigenlijk al bepaald, maar er is offensief en defensief nog steeds motivatie te vinden bij het blok MOAM tot en met Absurd. Er waren zelfs nog sterke aanvallen gegooid, en Pit-west verdedigt nog stug door, ondanks dat het perspectief verdwenen is. Nu zal dit ook wel een kwestie van eerherstel zijn, ik kan toch wel respect opbrengen voor de moeite die er desondanks nog in gestopt wordt (zoals zelfs vandaag met de nieuwe massa op Spread).

Welke speler liet de grootste aderlating door zijn stop:

@maretan Maarten zijn stop zal ongetwijfeld zijn sporen nagelaten hebben. Hij staat doorgaans bekend als een goede verdediger, en dat ontbrak op Cabbage in de tijden dat het onder vuur lag. Het account was toen zo veilig als vlees in de hondenkot. Persoonlijk had ik graag ook Maarten eens in actie gezien, en het is duidelijk dat Imago het gat van de weggevallen activiteit van het oude team niet heeft kunnen opvullen.

Stam awards

Beste stam:

Dit is natuurlijk geen geheim, Spread. Ondanks dat het lang niet altijd rozengeur en manenschijn was (qua sfeer in de stam en de discutabele acties), is dit by far de best presterende stam geweest op de wereld. Een verdere uitleg lijkt mij niet nodig.

Slechtste stam:

Ik heb getwijfeld tussen Imago en Pit, maar immers moet je deze twee stammen ook als een geheel zien. Beide flanken hebben simpelweg gefaald, dat valt beide stammen aan te rekenen. Ook hier is een uitgebreide uitleg overbodig.

Beste leider:

Écht goede leiding heeft deze wereld niet bepaald gehad. Ezra @Ezra the King vond ik het naar verhouding nog het beste gedaan hebben, al heeft die veel taken ook aan Fabian overgelaten, zoals de belangrijke keuzes. Maar Ezra had vaak wel begrip voor de situaties en ging daar wat beheerster mee om, en probeerde nog vaak in oplossingen denken. Natuurlijk zijn er ook situaties ontstaan waar eerder had kunnen worden ingegrepen, maar Spread leiden was sowieso geen pretje. Er werd zelfs in zeer gunstige tijden nog heisa gemaakt om het kleinste iets, wat je niet voor mogelijk houdt.

Slechtste leider:

Op tactisch vlak heeft de leiding in Imago/Pit in ieder geval zichtbaar gefaald. Wat dit precies inhield heb ik in mijn topic (-> W73: Where did it all go wrong?) al aangekaart. Dit betrof met name VANS/oostrim. Ook heb ik horen langskomen dat het niet boterde tussen Imago en Pit. Voorbeelden zijn dat Pit (deels?) geen toegang mocht krijgen tot Imago-scripts en ik heb Imago minachtend zien doen over Pit. Dus naar mijn idee had de leiding ook een beter saamhorigheidsgevoel kunnen creëren intern. Nu zie ik overduidelijk niet de gedachte terug van "samen ten onder gaan" maar eenzaam sterven.

Ook ben ik persoonlijk ook geen fan geweest van de leidingswijze van @Erebos. Not gonna lie, de people management was niet helemaal wat het had moeten zijn met die vele conflicten binnen Spread. Die hadden op een andere wijze aangepakt moeten worden. Verder was Fabian's wijze net wat te direct voor mij, en had er meer overleg kunnen plaatsvinden. De gedachte dat je binnen deze stam juist streng moet zijn, vond ik persoonlijk averechts werken met deze zeer gevoelige club.

Wie had je graag in de stam gehad:

Ik zou graag nog keer met Absurd en Yellow Snow willen knallen, ik kan de mentaliteit en uitstraling van deze accounts erg waarderen. Wie weet zien we elkaar nog een keertje :D

Wie had je liever niet in je stam gehad:

Persoonlijk zou ik niet nog een wereld met Anarchist meer spelen. De stamsfeer heeft toch regelmatig geleden onder de aanwezigheid van dit account. Ik vind @Kyuka en @Illuminated verder wel topkerels hoor, maar ze lieten regelmatig toch twee gezichten zien. Als de stoppen niet af en toe doorsloegen, zou het een beesten team geweest zijn. Hier was het karakter toch wel een smet op het presteren van het account.

Algemeen Forum Awards

Beste P&P'er:

@Absurd. is denk één van de sterkere P&P'ers die deze wereld gekend heeft, en zich ook in de positie bevond om overal een kritische noot te kunnen plaatsen zonder hypocriet te hoeven zijn (vooraf of achteraf). Dat is veel anderen hier niet gelukt uit Imago of Spread. Dat doet toch net weer wat af van de geloofwaardigheid van de spelers, iets wat Kyle in mijn ogen toch succesvol heeft weten te behouden.

Slechtste P&P'er:

@Roald97 , goede intenties ten spijt, heeft Roald op deze wereld de plank flink misgeslagen op het AF. Hij is ook niet voor niks het mikpunt van spot geworden, natuurlijk worden/werden zijn posts uit het verleden overdreven dik uitgedrukt, maar het laat wel zien hoe Roald zijn P&P zeer averechts gewerkt heeft voor Imago. Dit heeft heel hard gebackfired en deels de wereld gekost doordat de vijanden hierdoor sneller vonden en krachten bundelden.

Favoriete forumposter:

Ik ben zelf minder van de P&P en kan vooral boekwerken als lijstjes / oorlogsposts (zoals die van Ezra), en vooral de satire waarderen. Zonder @Global Knowledge had ik me ook een stuk eenzamer gevoeld in het spotprententopic, we hebben het beste uit elkaar naar boven gehaald hier :biggrin:

Minst favoriete forumposter:

Als ik kijk over de gehele wereld moet ik hier toch weer @We Like Hot Chicks neerzetten. Veel posters kunnen fanatiek zijn en ik ben het dan niet altijd eens met de inhoud, maar ze formuleren / argumenteren wel enigszins. Dit ontbreekt bij Chris. Naar eigen zeggen post hij "eerlijk" en "houdt hij niet van politiek correct posten". Maar de inhoud en argumentatie zijn zwaar ondermaats, en dat vind ik ook wel jammer, omdat er een veel beter niveau uit gehaald kan worden. Om niet te vergeten de "haat" die altijd heel erg lang blijft zitten bij hem. Iets wat 20 werelden geleden voorgevallen is (grapje, daar speelt hij nog te kort voor :redface:), kan bij hem nog in z'n geheugen zitten alsof het gisteren plaatsgevonden heeft :tongue:

Favoriete topic:

Dit topic straks hopelijk?? Ik verwacht minstens 20 goeie lijstjes, misschien binnen beide stammen een meldplicht instellen voor alle accounts.

Minst favoriete topic:

TW Music topic, het enige topic dat ik standaard heb geskipt. Sorry, mijn muziek stijlen liggen volledig anders :boer:

Wereld Awards
Beste instelling deze wereld:

Dat OS buiten de stam uitgeschakeld was. Ik was hier vooraf sceptisch over, maar uiteindelijk is deze wereld ermee gezegend. Met edelspam was het bijna onvermijdelijk dat je je dorpen ging verliezen, echter was het wel leuk om te zien of je dorpen dan ook op tijd weer terug kon halen of niet. Dit zorgde ervoor dat frontdeff erg belangrijk was op deze wereld, en slecht deffwerk werd net wat minder hard afgestraft. Anders zouden de winsten nog veel gekker zijn geweest.

Slechtste instelling deze wereld:

50 MS gap is echt behoorlijk bagger hier. Door de 50 MS gap is bij edelspam de gemiddelde gap 25 MS, dit heeft snipen tot een extreem level gebracht, waar het ongetwijfeld aanzienlijk beter doenbaar was met een gap van 100 MS. Hierdoor is het heel erg een time wereld geworden en speelden andere tactieken een bijrol.

Mooiste actie deze wereld:

De eerste massa op Imago waar op dag één 86 dorpen werden binnengehengeld. Dat was voor de stam met volle teugen genieten.

3e7777f29ecd392893e00ecf41d003a3.png


Met dit natuurlijk als de kers op de taart!

Welke gebeurtenis heeft deze wereld bepaald:

De eerste Imago massa op TLDR/Cabbage. Eigenlijk heeft dit de wereld al bepaald, omdat Imago toen al zo hard vernederd werd en er een zodanig groot kwaliteitsverschil te meten was, dat je eigenlijk al wist dat het heel gek zou moeten lopen als Spread er niet met de winst aan de haal zou gaan. De massa's die hierop volgden gingen Imago en Pit net zo slecht af, en dat werd steeds minder een verrassing.

Lijstje was het wachten waard kan mezelf in bijna alles wel vinden. Zal de komende dagen eens zorgen dat ik wat tijd vrij maak voor een lijst.
 

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.777
Mooie lijst. Ik wil hier alleen een kleine nuance plaatsen. Ik vind niet dat Roald zijn P&P heeft gebackfired, ook omdat hij relatief gezien (zeker voor zijn doen) niet veel heeft gepost. Tuurlijk was dat gebrabbel van dat spectrum een grote grap. Maar wat ik denk is dat vooral zijn eerste post op 73 heeft gezorgd voor een boomerang. Het is succesvol geweest, omdat als gevolg daarvan er veel spelers zijn gestart. Maar ook Spread is daardoor gestart omwille van de arrogante houding. Dit in combinatie met de beloften die werden geuit en die achteraf al direct grove leugens bleken zoals het niet zullen boosten.

Zijn P&P daarna (al heb ik geen recht van spreken deze wereld) was misschien voor zijn doen niet top. Maar het was gemiddeld genomen niet zo dramatisch als aan het begin van deze wereld.

Wat jij noemt reken ik ook onder P&P hoor ;) Als je als leider zijnde bewust een vergrootglas op je stam legt en idealen uitspreekt, ben je gewoon bezig met propaganda toch :D
 

DeletedUser69389

Guest
Wat jij noemt reken ik ook onder P&P hoor ;) Als je als leider zijnde bewust een vergrootglas op je stam legt en idealen uitspreekt, ben je gewoon bezig met propaganda toch :D
Heb je in zekere zin wel gelijk in. Alleen ik vond vooral het deel dat vijanden later samengingen tegen Imago niet geheel kloppen. Vandaar de nuance.
 

Deleted User - 288228

Guest
Mooie lijst. Kan mezelf in bijna alles vinden. Even een oprechte vraag, weet het zelf echt absoluut niet meer, hoe ver stond de wereld toen calamity banden kreeg met spread?

Kleine verbetering: Die zondag met edelspammen hadden we Vikanov, QQ en Vanq onder VV en daarbij een stuk of 30-40 edel ter afleiding vanuit Noo-noo. Honeybooboo was er zelf. Zijn toenl met vier man sterk continue online geweest om dit af te kunnen handelen.

Voor de rest erg gelachen om die persoonlijke blunder ... dan moet ik eerlijk toegeven er ook schuldig aan te zijn. Maar als jij hem maakte wist je wel dat hij er op tijd was en dat hij prima in elkaar zat. En stiekem vind ik, maar met mij denk vele, het gewoon een ongelofelijk kut werk.
 

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.777
Mooie lijst. Kan mezelf in bijna alles vinden. Even een oprechte vraag, weet het zelf echt absoluut niet meer, hoe ver stond de wereld toen calamity banden kreeg met spread?

Kleine verbetering: Die zondag met edelspammen hadden we Vikanov, QQ en Vanq onder VV en daarbij een stuk of 30-40 edel ter afleiding vanuit Noo-noo. Honeybooboo was er zelf. Zijn toenl met vier man sterk continue online geweest om dit af te kunnen handelen.

Voor de rest erg gelachen om die persoonlijke blunder ... dan moet ik eerlijk toegeven er ook schuldig aan te zijn. Maar als jij hem maakte wist je wel dat hij er op tijd was en dat hij prima in elkaar zat. En stiekem vind ik, maar met mij denk vele, het gewoon een ongelofelijk kut werk.

Verschilt wat je onder "banden" moet verstaan. Eigenlijk vanaf onze start waren er al wel wat gesprekken, via ons of Maikel. Maar de concrete plannen werden denk ik gemaakt ongeveer na de recruit van Fart ergens.

En my bad, honey met Vanq verward dus :tongue:

Yeah, jullie stonden altijd vooraan in de rij voor de edelplanningen, maar voor jullie maakte ik ze ook met plezier, want je weet dat je er ook altijd wat voor terugkrijgt :redface:
 
Reactiescore
1.367
Verschilt wat je onder "banden" moet verstaan. Eigenlijk vanaf onze start waren er al wel wat gesprekken, via ons of Maikel. Maar de concrete plannen werden denk ik gemaakt ongeveer na de recruit van Fart ergens.

Beter dan starten voor spread en bij iedere poging om iets concreets te krijgen er niet eerlijk gereageerd word.
En later horen dat er al meerdere accounts liggen voor spread en zelfs al plannen zijn voor fusies waar beide accounts niet van af weten :D
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.444
Verschilt wat je onder "banden" moet verstaan. Eigenlijk vanaf onze start waren er al wel wat gesprekken, via ons of Maikel. Maar de concrete plannen werden denk ik gemaakt ongeveer na de recruit van Fart ergens.
Beter dan starten voor spread en later horen dat er al meerdere accounts liggen voor spread en zelfs al plannen zijn voor fusies waar beide accounts niet van af weten :D
Oh en ondertussen bij iedere poging om iets concreets te krijgen er niet eerlijk gereageerd word

Hoewel het ondertussen toch allemaal al even bekende informatie is, blijf ik het toch bijzonder jammer vinden hoe er op een dusdanige manier kwantiteit geforceerd is deze wereld. Maar goed niet de plek voor, lijstjes!
 
Reactiescore
1.370
Grootste blunder van W73:

De allergrootste blunder is natuurlijk @Divine Legion dat moderator is geworden. Zijn mod-periode zal vast niet langer duren dan Robben's rentree bij FC Groningen, maar we gaan het zien.

Mijn persoonlijke blunder is dat ik mijn stam volledig toestond om mijn planning skills te misbruiken. Van Savior tot Semper tot Noo-Noo, iedereen heeft getracht mij te benaderen om hun edelspam planning in elkaar te zetten. Ik had nooit moeten toestaan dat ik een edelspam slaafje zou worden.
9130d5860110c9704a93276fb135ab5f.png

Ik heb dit lijstje uit mijn hoofd geleerd dus nu moet het goedkomen! Als ik het maar niet ga toepassen op de onjuiste dingen natuurlijk. :oops:ca5aa0afa237ebccab1622e2b56c0d2a.png

Deze nominatie paste niet in het lijstje, dus vandaar dat hij apart staat :tongue:
Grootste blunder, Chris niet in het Noo-Noo team zetten. Skele stabkikker ben jij ook zeg.
 
Bovenaan