Een nieuwe contest

Reactiescore
2.509
Beste AF-gangers,

Afgelopen week heb ik groenlicht gekregen om op de actieve werelden een contesten te organiseren. De prijzen worden gesponseerd door twNL zelf. Het idee is dat elke wereld hun eigen unieke contest kan bepalen. De nieuwe-contest kan verschillen van een originele clustercontest tot bijvoorbeeld een rap battle. Maar het kan ook een prestatie in IG zijn, belangrijk is dat jullie dit topic gebruiken om te discussiëren. Door middel van bedankjes en een realistische ideeën helpen jullie, jullie forum-mod en mij de knoop door te hakken.

Aanleiding

Veel spelers weten dat ik een maand geleden gestopt ben met het actief bespelen van een wereld. De hoofdreden hiervan is school en de drang voor een nieuwe uitdaging. Omdat ik weet dat ik niet van tribalwars afkan blijven, omdat ik er te veel vrienden op heb gemaakt. Heb ik besloten om actiever te worden op het AF en af en toe projecten aan te nemen. In de toekomst is het mijn visie om ook forum-mod te worden. Echter is daar nu nog geen vraag naar.
Om toch de motivatie te behouden, wil ik mezelf dwingen om betrokken te blijven bij het AF. Ik begon mezelf af te vragen wat ik kon doen. Na een weekje brainstormen kwam ik met de hulp van een paar kennissen tot de conclusie dat er nooit meer iets te ‘winnen’ is op het AF. Naar aanleiding van dit gesprek, kwam dit idee tot stand. Ik ben blij dat zowel het TW-management als de forum-mod (op de betrokken werelden) dit idee ondersteunen en ik hoop samen met hun dit projectje tot een goed einde te brengen.

Uitwerking

- Bepaling van de contest:

Zoals hierboven al vermeldt, krijgen jullie zelf de kans om een geschikte contest voor deze wereld te bedenken. Dit komt doordat elke wereld waarschijnlijk behoefte heeft aan een andere contest. Zo is het lastig om op de nieuwste werelden al een clustercontest te houden, aangezien de clusters nog geen echt vorm hebben. Maar ook, omdat de clustercontest best achterhaald is, aangezien 9/10 AF contensten dit soort contesten waren. Ik wil jullie dus uitdagen om wat nieuws te bedenken en misschien wel een nieuwe trend te zetten.
Jammer genoeg is niet elke contest realistisch, om deze reden hebben jullie forum-mod en ik het laatste woord over welke contest het gaat worden. Dit neemt niet weg dat we jullie voorkeur zwaar meewegen. Jullie kunnen jullie stem uitbrengen door middel van bedankjes. Jullie bedanken een post die met een leuk voorstel komt. Je mag uiteraard meerdere posten bedanken.
Ik zal elke post met meer dan 10 bedankjes verwerken in de beginpost, zodat er nog enig sinds overzicht blijft.

- Uitwerking van de contest:

Ik verwacht dat met elk voorstel wat er komt een uitleg gepaard gaat. Ik heb voor jullie een opzet gemaakt waar je aan moet denken, bij het bedenken van de contest. Zodat iedereen het concept snapt en we kunnen zien of het een reëel plan is.

*Wat is het plan?
*Kan iedereen meedoen?
*Wat zijn de inlever eisen/manieren?
*Hoe moet het beoordeeld worden?

- De prijzen:

Eerste plaats: 150 pp’s
Tweede plaats: 100 pp’s
Derde plaats: 50 pp’s

Als iemand de prijzenpot wil verhogen, is dit mogelijk in de vorm van sponsoring.

Sponsorlijst:

- Planning:

*Jullie krijgen ongeveer twee weken te tijd om samen tot een leuke en reële constest te komen. Als er eerder een uitgewerkt idee is, waar iedereen mee eens is. Dan wordt de deadline naar voren gehaald.

*Nadat de soort contest besloten is, krijgt iedereen 14 dagen de tijd om mee te doen aan deze contest.

*Hierna krijgt de jury 10 dagen de tijd om de resultaten van de contest in te zien en te beoordelen. (Misschien heb ik dan nog een paar dagen nodig om de eindpost/uitslag te maken)

- Jury:

Op elke wereld komt er een aparte jury. De jury zal bestaan uit minimaal jullie forum-mod, ikzelf(kragtwijk) en nog 2/3 andere onafhankelijke vrijwilligers. Als je interesse hebt om jury te worden, kun je je in het discussie topic aanmelden. Een eis is wel dat je niet op de desbetreffende wereld actief bent.

Jurylid 1: Kragtwijk
Jurylid 2: Lunatic Ace
Jurylid 3: Amancho
Jurylid 4:
Jurylid 5:

De huidige ideeën

q18umxjy3srlc.png
 

Bijlagen

  • Welke contest overzicht.png
    Welke contest overzicht.png
    38,7 KB · Weergaven: 2
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.509
Ik had wel op wat serieuzere ideeën en meer bedankjes gehoopt op mijn oude wereldtje (facepalm)
 

Kyuka

Beste Stamleider 20/21
Reactiescore
4.356
Ik heb wel een idee voor je :

Wie het mooiste verhaal over zijn account kan schrijven. Echte verhalenschrijvers kunnen hier helemaal losgaan met allerlei anekdotes, spanningsbogen en duur woordgebruik om de opbouw van hun account op een zo'n interessant mogelijke manier te beschrijven.
 
Reactiescore
2.509
Een quiz over de wereld vind ik ook altijd een leuke contest, moeten er wel geen juryleden voor zijn. Kan je opstellen met een leider van Met Ui en iemand van Fide, ik wil gerust meehelpen.

Dat is misschien nog wel een leuk idee, maar dan wil ik wel een stuk of 20 goede vragen.
Ik neem aan dat ze dan hun antwoorden moeten inleveren per PM ofzo, anders is het wel erg makkelijk spieken.
 
Reactiescore
28
Ik vind de speler van het jaar contest wel leuk om te lezen hoe iedereen naar de accounts op deze wereld kijkt.

Aangezien deze wereld geen jaar meer duurt kun je een speler van de maand contest organiseren. Zelfde als van het jaar, maar dan in iets kleinere vorm.

Een extra toevoeging zou zijn als je de speler van de maand buiten je stam ook benoemt. Dit om ook respect naar je tegenstander te tonen.
Dit is iets wat ik soms wel eens mis op het af.
 
Bovenaan