Golden Awards

Deleted User - 487871837

Guest
Er staat geen deadline, niet jezelf zo pushen joh :p.
Morgen genieten we net zo veel van een lijstje als in een late avond. Zolang er maar lijstjes komen <3

Mwa moet het afmaken, anders ga ik het vergeten :p
 

Deleted User - 487871837

Guest
Ik wil van te voren even zeggen dat ik een aantal dingen puur op basis van statistieken en een outsider blik moet doen, aangezien ik basically geen inside info heb.
Ik volg de discussies op het AF maar half, dus mochten er dingen zijn die feitelijk niet kloppen of sketchy zijn, laat het me dan vooral weten.
(Ik die iemand als beste speler neerzet terwijl die persoon ernom veel internt of smerig spel heeft gespeeld, bijvoorbeeld).

Beste speler:
Mijn eerste inzicht zou hier Rainbowchicks plaatsen, omdat ik weet dat ze al tijden hoog in de ranglijst staan. Echter las ik net dat ze een groot deeel van hun punten aan interns te danken hebben, dus dan wordt die prestatie al een stuk minder.

Dus, kijkend naar stats zou ik hier denk ik iemand van Koets of Adios neerzetten. Bijvoorbeeld Tiranu of Growing Strong, die allebei een ODD hebben die net zo hoog is als die van Red als stam, en niet al teveel verliezen geleden hebben. Ook doet bijvoorbeeld een Et Murus het goed tegen Adten, met +50 dorpenwinst. Ook doet een Rage Parrot het goed tegen Koets.

Er zijn een aantal mensen die het verdedigend sterk doen, en een aantal mensen die het aanvallend sterk doen, maar ik heb nu niet het overzicht om hier een naam uit te kiezen.
Misschien kan een van jullie me overtuigen en anders zal de toekomst het laten zien.

Beste stam:
Ook deze is gebaseerd op stats, en een kaartje.

Blauw = Koets
Paars = Adios
Groen = Red
Geel = Adten

nl60

Ik ga gewoon even het rijtje af:

Adios
Heeft in de afgelopen maand drie leden verloren (featherlight, glennlod en aapjeklapklap), die alledrie (deels) geinternd zijn.
Zo te zien zijn ze nog geen leden echt verloren aan de oorlog die op dit moment gaande is. Persoonlijk had ik verwacht dat Red en Koets in de beginfase van de oorlog meer uit zouden kunnen voeren en dat Adios het lastiger zou krijgen. Ze hebben ongeveer 250 dorpen verloren aan Koets en Red samen, maar daar tegenover staan zo'n 3oo overnames. Een verschil van ongv +50 dus, wat ik persoonlijk best netjes vind. Nog een pluspunt voor Adios is het feit dat ze met zowel Red als Koets fronten, wat hun prestatie des te beter maakt. Tot slot hebben ze de meeste ODA, ODD en OD in general, wat opzich best logisch is, kijkende naar hun cluster.

Wat ik wel minder vind aan Adios is dat ze bijna 500 dorpen intern hebben, wat toch een vrij hoog aantal is.
Ook hebben ze een moeilijk cluster, met een stuk rim wat nog wel overgenomen kan worden, maar daarna zal het Red of Koets moeten worden.

Koets
Koets is volgens mij een van de langst bestaande stammen op 60, aangezien ze voor zover ik weet al vanaf de beginfase bestaan. Ik weet niet of ze als premade zijn begonnen, maar door zo'n lange samenwerking zou ik verwachten dat de moraal in ieder geval wel goed moet zijn. Koets heeft sinds april een aantal leden verloren: Don Paiblito, Da Vinci, Itdarky, Vito Corleone en Get Slapped. Vier interns, en Da Vinci die aardig gerekt is lijkt het. Koets heeft 82 overnames van Adios tegenover 157 verliezen -- bijna twee keer zoveel dus. Tegen Adten staan ze wel ruim in de plus. Qua OD scores staan ze overal tweede.

Zoals ik al eerder zei had ik tijdens hun samenwerkingsfase met Red meer verwacht. Hun positie op de map is wel beter dan die van Adios, ookal fronten zij met Adten. Maar dat heeft Adios ook bijna. Al met al ben ik een beetje teleurgesteld in de prestaties van Koets tot nu toe.

Red
Het eerste wat me opvalt aan Red is de lage ODD in vergelijking met Koets en Adios. Met maar 28 miljoen staan ze vijfde, en dat is ongeveer net zo veel ODD als accounts van Koets/Adios in hun eentje hebben. Ze hebben de minste interns van hun eigen stam (300), maar daar tegenover staan ook wel 300 dorpen die ze van hun MB stam hebben, dus dat zegt niet zo heel veel. Ze zijn twee leden verloren: Intium Novum en Anarchistisch Kollektief. AK was een itern, een Initium ziet eruit als een account dat gebroken is door Adios en vervolgens geinternd is door Red terwijl Adios dorpen aan het pakken is geweest. Qua dorpen tegenover Adios staan ze 50 dorpen in de min (100 vs 150), en met Adten hebben ze geen dorpen gewisseld, ondanks hun frontje. Kan ik hieruit een NAP/BG concluderen, of is het nog te vroeg voor strijd tussen Adten en Red?

Adten
Ik wil ze toch even benoemen, aangezien ze een beetje verstopt zitten achter de top 3. Adten heeft 3 leden verloren, Dorpmafketels, Snake666 en taitais. De eerste twee zien eruit als interns waar Koets wat dorpen van mee heeft kunnen pakken, wat er ook voor zorgt dat Adten relatief de meeste interns heeft, met 1/3 van de dorpen als intern, en de derde is duidelijk weggespeeld. Dat verklaart ook de dorpenwinst van Koets op Adten. Verder heeft Adten geen duidelijke winsten geboekt tegen een van de stammen uit de top 3, en zijn ze door zowel Red en Adios nog niet lastig gevallen.

Al met al wil ik Adios nu als beste stam neerzetten, omdat ze het meeste gepresteerd hebben vanuit veruit de lastigste positie.
Echter hebben ze dus ook het moeilijkste cluster, en ik denk dat ze het lastig kunnen gaan krijgen in de toekomst als de edelruimtes krapper worden.

De beste stam speler:
Aangezien dit ook moeilijk te beoordelen is zonder inside info, denk ik dat ik hier CrackSparrow neer ga zetten. Is Koets gejoined in de beginfase en nooit meer weggeweest, en heeft in die periode ook de hoogste ODS gescoord.

Het grootste ego:
Ik denk dat deze wel naar de heren van NUA kan. Niks mis met een ego, zeker als je het waar kan maken, dus ik ben benieuwd. Tot nu toe lijken ze het goed te doen op hun negende plek, met een steady groei, decent OD en weinig verliezen. Ben benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen als ze onder vuur liggen!

Beste leider: Dit vind ik een moeilijke. Aan de ene kant Koets - de stam bestaat al lang, en doet het nog steeds redelijk.

Slechte leider:
Ik ga hier denk ik toch Calamity neerzetten, vanwege het feit dat ik hem vaak als onderwerp van discussie over sketchy acties heb gezien, die hij (soms) verantwoordde, maar toch ook vrij discutabel waren en voor veel ophef zorgden. Persoonlijk vind ik dat je als leider van een stam toch het visitekaartje bent, en je je net even iets beter moet gedragen dan je leden, om zo een voorbeeld te zijn voor de rest en je stam goed te vertegenwoordigen naar de buitenwereld toe. Wat bijvoorbeeld de CF geheim discussie betreft: als het een speler van Red was had ik er minder moeite mee gehad, aangezien ik de actie ook wel begrijp. Maar het feit dat je het als leider doet maakt het net was minder netjes in mijn ogen.

Meest overschatte stam:
Ik ga hier een overschatte samenwerking van maken en daar de samenwerking van Red + Koets tegen Adios neerzetten, zoals ik al eerder heb uitgelegd. Ik had daar meer van verwacht.

Meest onderschatte stam:
Mede om bovengenoemde reden geef ik deze aan Adios, aangezien ik niet had verwacht dat ze het zo goed zouden doen als ze nu doen.

Meest overschatte speler:
Ik kan me herinneren dat Anarchistisch Kollektief op het AF in ieder geval wel goed bekend staat, en van hen had ik meer verwacht. Ook van Don Pablito, die toch een vrij goede start had wat ik me zo kan herinneren.

Meest onderschatte speler:
Ik ga hier denk ik NUA neerzetten. Zijn twee weken later begonnen dan de rest, en hebben nu een rank 9 positie. Hebben tot nu toe nog weinig hoeven doen in de oorlog met Adios, dat weet ik, en ik betwijfel of men ze overschat vanwege hun AF gedrag, maar dit is een speler waar ik in ieder geval hoge verwachtingen van heb.

Mooiste speler naam:
Zijn weinig namen waar ik echt een wow bij heb, maar ik kon wel lachen om Calamietie.

Mooiste stam naam:
Vind de Red Sky at Morning/Dawn wel een mooie combinatie.

Het tofste topic:
Ik kan altijd wel genieten van goede oorlogstopics, dus mocht iemand zich nog geroepen voelen om een nieuw, updated topic te maken over de oorlog(en) die gaande is (of zijn?). Hint hint.

Het domste topic:
Zijn niet echt topics waar ik een hekel aan heb tbh.

Favoriete forum poster: Ik kan altijd wel van @Serenity genieten. Maar, dat komt ook wel deels omdat ik zelf ook wel van de wat minder serieuze kant van het AF hou. Ook waardeer ik mensen die wel discussies aangaan met de vijand, maar niet meteen op de man spelen en met beledegingen gaan strooien. Gewoon (goede) P&P en niet meer.

Minst favoriete forum poster: Eigenlijk het tegenovergestelde van hierboven. Mensen die hier alleen komen om anderen af te zeiken en negatief zijn mogen van mij ook best wegblijven. Het bevordert de sfeer niet en eigenlijk zit niemand erop te wachten.

Dikste wannabe op het forum:
Tja. Wie zal ik hier eens neerzetten?

Meest belovende stam voor de toekomst:
Ik heb niet heel veel hoop voor Adten, dus die valt af. Adios heeft mijn meeste hoop, alleen de moeilijkste ligging. Ik hoop dat Red en Koets zich eens goed laten zien, dan kan het wel eens spannend worden.

Mooiste profiel foto van spelers:
Heeft @donkergat hier plaatjes zitten? Dan sowieso die.

108527_large


Die vind ik wel vet tbh.

Mooiste profiel foto van stammen:
112532_large


Heb er een aantal dingen uitgehaald waar ik echt niets over kan zeggen :p

Ik hoop dat het het lezen waard is.
Voel je vrij om opmerkingen, commentaar of feedback te geven. Ik ga er waarschijnlijk morgenavond op in.
 
Reactiescore
1.367
red heeft 45m odd en koets staat od en oda #1, maar voor de rest leuk lijstje :)
 
Reactiescore
1.367
Oh, dan loopt twstats achter, daar staat bij mij namelijk 28m :p

Dan kan het ook zijn dat een aantal van m’n andere stats niet kloppen.
TWstats pakt alle odd/oda van spelers die nog in de stam zitten
 

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.773
Lijstje is mooi om te zien hoor! Is ook leuk om het te eens te zien vanuit het oogpunt van een mod die de wereld zelf niet speelt. Er zijn wel paar puntjes die mensen hier over t algemeen ietsjes anders zouden invullen, maar dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Vind het knap in elkaar gezet voor iemand die weinig kennis heeft van de wereld :).
 

DeletedUser76932

Guest
Waarom worden wij nou nooit eens genoemd :(
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.283
Ook maar eens een lijstje maken dacht ik, is zo rustig

Beste speler:
The Rainbowchicks

Deze gaat zonder twijfel naar de regenboogjes, vanaf het begin van de wereld zwaar bekritiseert door de vele PP die erin gestoken werd. Tot ze plots Initium Novum wegspeelden, bleek hoe vaak ze de vv hadden van stamgenoten van massa's en hoe ze eigenlijk Adios op hun rug droegen voor een geruime tijd.
Toegegeven dat wij ook wel kritisch waren voor lange tijd, maar voor mij zeker de beste speler van de wereld tot nu toe

Beste stam: Red


Koets kan ik hier niet noemen; meerdere accounts gebroken, slechte stamsfeer, veel ego's en leeg gerekruteerd
Adios ga ik hier ook niet noemen, geruime tijd zou ik ze hier zeker zetten en het rekruteren is ook wel zeker een tactische zet geweest. geef ik ze zeker na maar is beetje de makkelijke weg kiezen dit.
Red is eigenlijk de constante factor geweest, zijn begonnen met een klein en select groepje en hebben die tot nu toe goed vastgehouden. In het algemeen een goede stamsfeer en maar weinig ego's wat denk wel zijn vruchten gaan afwerpen uiteindelijk. Ja op het AF wordt wel geregeld veel kritiek gegeven op sommige acties, maar vind dat het vooral gewoon hele grote ballonnen zijn die worden opgeblazen.

Adios heeft besloten een deel van koets over te nemen waarvan ik hoop dat ze vooral de goede appels hebben gekozen, maar door zo'n 4/5 spelers te rekruteren heb je een redelijk grote kans dat je ook een paar van die rotte appels rekruteert. Ben benieuwd hoe de stamsfeer zich zal blijven ontwikkelen, na de boze tirades van Inge op het AF wordt al een lichte indicatie gegeven maar dat is maar een persoon. De toekomst zal het leren...

De beste stam speler: Alle accounts binnen red, kleine kring waarin iedereen zijn steentje bijdraagt


Buiten Red zou ik zeggen:
The Rainbowchicks; Erboven eigenlijk al genoemd, maar regelen volgens mij echt enorm veel binnen Adios
Cracksparrow: Werd al veel vernoemd in lijstje, zelf pas onlangs in contact gekomen. Komen over als een stel zeer sympathieke en aardige gasten die zich vast ook flink inzetten voor de stam (En ons tot hogere hoogtes laat komen met farmen)
TraseColare: Zijn binnen Adten denk wel het meest ervaren team en zullen de spelers daar veel moeten aansturen en regelen om ze zolang te moeten kunnen overleven.

Het grootste ego: Jeremy en Mikey van Voormalig NUA.

Kort gesproken tijdens de "GAP" periode tussen Red en Koets maar profileerde zichzelf al vrij snel als mensen met een zeer groot ego. Konden maar weinig accepteren van andere mensen en hadden altijd gelijk volgens hunzelf. Niet het meest prettig om mee te communiceren en mis ik ook totaal niet.

Beste leider: Calamity

Calamity wordt veel bekritiseert en ligt onder een grote loep door de ballonblazers op het AF. Is zeker geen perfecte leider maar de tijd en moeite die hij steekt in de stam wordt denk zwaar onderschat. Heb liever iemand in de leiding die er veel tijd en moeite insteekt en zo hier een daar een foutje maakt dan een leiding die niet bestaat en vrij snel overstapt naar de vijandelijke stam wanneer de stam dreigt te vallen.

Slechte leider: Leiding koets

Heeft een slechte visie gehad naar mijn mening en misten richting. Wisten ook niet heel erg wat ze wouden. Eerst werd Red benaderd voor een GAP tegen Adios. Toen kwam al vrij snel het verhaal dat ze eigenlijk niet samen wouden aanvallen omdat er weinig raakvlak was en ze eerst een andere stam gingen aanvallen. Toen werd de GAP opgezegd door een mug dat een olifant werd.
Toen is de leiding in gesprek gegaan met Adios voor een fusie, dat werd niets
Koets kwam wederom naar Red om te vragen voor een vernieuwde GAP, Red had er maar weinig behoefte aan na het fiasco van de vorige keer
Koets fuseert met Adios

Meest overschatte stam: Koets

Bleek uiteindelijk toch niet zo goed te lopen als voorheen gedacht en gehoopt.

Meest onderschatte stam: Red
Meest overschatte speler:
Niet echt aanwezig volgens mij
Meest onderschatte speler: Mystery Men en Something Unique.

Mystery Men houd zich meer op de achtergrond maar zitten nooit stil en altijd goed bezig
Something Unique is een nieuw team op komen zitten sinds kort, en die zijn keihard aan het gaan en zie ik al vrij snel in de top 3 verschijnen hoewel de concurrentie daarvoor wel moordend is met TraseColare en Cracksparrow die in de nek hijgen van The Rainbowchicks.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:


Huidige stammies, de gasten van Cracksparrow, de bazen van TraseColare, Gert/Warre/Jack van team schedel en 100% zeker weer met de huidige teamleden van The American Sniper.

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten: Mikey en Jeremy van NUA, hoewel ik wel het respect heb voor ze dat ze niet in de stamchat zaten van Koets puur om de vrede te bewaren maar dat dit moest zegt al genoeg in mijn ogen.

Mooiste speler naam: Calamitie, Sorry Calamity maar ik vond/vind het echt een bazenactie

Mooiste stam naam: Red sky at Morning en Red Sky at Dawn

Het tofste topic: The Golden Awards

Het domste topic: X


Favoriete forum poster: Kijk ik te weinig voor

Meest belovende speler voor de toekomst: The American Sniper

Na maandenlang op laag moraal te moeten rammen zonder weinig uitdaging (vanaf rang 2) mogen we nu eindelijk eens fronten met iemand op 100% moraal (vanaf rang 1). Alvast veel succes Royboyz(Of zoals onze liefste MB Prego inter zou zeggen: Rooibos) en Lo inolvidable (die me twee weken geleden nog vroeg om te komen spelen op wereld 60 niet wetende dat we al frontte met hem :D)

Meest belovende stam voor de toekomst: Adios en Red

Denk dat we zonder twijfel wel kunnen stellen dat dit de twee stammen gaan zijn die gaan strijden voor wereldwinst, het is de laatste tijd erg rustig tussen beide stammen maar dit zal snel weer gaan veranderen denk ik nu Koets zo snel is gevallen.

Mooiste profiel foto van spelers: The American Sniper, Calamietie

Mooiste profiel foto van stammen: Adios en Red

Grootste blunder:


Gaan spelen op The American Sniper, mijn god wat een stel verslaafden. En tegelijkertijd ging daar ook al mijn vrije tijd het raam uit.

Mooiste actie van de wereld:


Besluiten te gaan spelen op The American Sniper, mijn god wat een stel gezellige verslaafden. Ontzettend gezellig en hyperactief team!
 

Deleted User - 487871837

Guest
Wat maakt het dat Red volgens jou de betere stam is?
 
Bovenaan