Olympische Spelen - Rio 2016Rio 2016

In 2016 worden de Olympische Spelen en Paralympische Spelen gehouden in Rio de Janeiro. Het zal de 28e editie worden van de Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Het is voor het eerst dat de evenementen plaatsvinden in Zuid-Amerika.

Olympische Spelen: 5-21 augustus 2016
Paralympische Spelen: 7-18 september 2016​
 
Mooi logo. Hopelijk halen de Belgen dit jaar eens een verdomde medaille.
 
Denk dat er best wat kans is op Belgische medailles. Nergens topfavoriet, maar in verschillende sporttakken zijn we wel outsiders. En dan zou het wel moeten lukken dat het nergens lukt. Als alle Belgische zwemmers top zwemmen zit er zeker brons in in de 4x100. In het wielrennen hebben we 3 toppers in eendagswedstrijden die in een topdag kans maken op goud. Philip Milanov heeft zeker kans op een medaille in het discuswerpen. 4x400 mogen we normaal gezien blij zijn met finale, maar als de 3 Borlees echt top zijn kan er heel mss brons inzitten. Judo heb ik geen idee hoe ze tegenover de rest staan momenteel maar Charline van Snick is normaal gezien ook dicht tegen de wereldtop. Op de baan zie ik Jolien D'Hoore en Jasper de Buyst op een goede dag gewoon meedoen voor het goud in het omnium, beide hele grote talenten. Evi Van Acker is normaal gezien gewoon een garantie op top 5 in het zeilen, dan kan goud ook zomaar. Verder zullen er vast nog wel sporten tussen zitten die ik minder volg waar we ook nog kansjes hebben. Ik denk wel dat er meerdere medailles inzitten.
 

psvforlife

Guest
Amel Tuka neukt jullie allemaal de moeder.

Verder hoop ik op goud voor Poels!
 
In de Zomer van 2016 worden de Spelen gehouden in Rio de Janeiro. Verschillende sporters gaan de Uitdaging aan een Prestatie te behalen. Zij doen namelijk een Poging een Medaille te behalen - Bronds, Zilver of zelfs Goud bij een Overwinning. Zo zorgen zij voor blije Sponsors.
 

DeletedUser73803

Guest
Nederland gaat lekker meedoen, met Schippers medailles op de 100 en 200 meter, Tom in de tijdrit, Vos/van der Breggen en Poels/Mollema in de wegrit, Kromowidjojo in het zwembad, Epke op het klimrek, mannen en vrouwen hockey en dan laat ik er nog een heleboel weg. Ik ben overtuigd van mooie spelen voor oranje!
 

psvforlife

Guest
de bulgaarse worstelmannen fascineren mij enorm en ik denk dat ze ook medaillees gaan scoren
 

DeletedUser67517

Guest
Nederland gaat lekker meedoen, met Schippers medailles op de 100 en 200 meter, Tom in de tijdrit, Vos/van der Breggen en Poels/Mollema in de wegrit, Kromowidjojo in het zwembad, Epke op het klimrek, mannen en vrouwen hockey en dan laat ik er nog een heleboel weg. Ik ben overtuigd van mooie spelen voor oranje!
Kromo doet niet mee? Is geveld door rugblessure?
 

DeletedUser73803

Guest
Ik kan het nergens vinden? Eergisteren was nog in het nieuws dat ze geen kamer met haar vriend wou delen omdat ze allebei moesten presteren zelfs.
 

DeletedUser73803

Guest
In ieder geval geen optimale voorbereiding in dat geval, hopen dat ze er niet al te veel last van heeft gehad!
 

DeletedUser73803

Guest
De Olympische Spelen pronostiek is overigens ook weer geopend op dit forum. De eerste deadline is woensdag en er zijn een aantal leuke prijzen te winnen!
Hier kun je het forumdeel vinden.
 
Mooien topic!

Misschien tijdschema in OP zetten?
 
Muggen met hun zika

https://www.theguardian.com/world/2016/may/12/rio-olympics-zika-amir-attaran-public-health-threat

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/04/brazil-battles-to-save-rio-olympics-as-who-says-it-will-look-aga/

https://www.thestar.com/opinion/commentary/2016/05/31/save-the-olympics-from-rios-dangerous-mosquitos.html

en niet echt proper water

http://www.stuff.co.nz/sport/olympics/82716235/expert-to-rio-athletes-dont-put-your-head-under-water

https://www.theguardian.com/sport/2016/aug/03/pollution-fears-taint-rio-bay-olympic-games

http://edition.cnn.com/2016/07/05/americas/rio-de-janeiro-super-bacteria/

Tja men vreesde al voor het WK in Brazilië te houden en nu nog eens de Olympische Spelen. Ze stelden Brazilië aan omdat het een economisch sterk groeiend land is, maar daar is zodanig veel corruptie dat het geld niet naar zijn bestemming gaat.

Voordeel is wel dat we niet bang moeten zijn dat de religie van de vrede ook zal 'meedoen' sinds het niet in Europa plaatsvindt.