Richtlijnen spellenforum

Reactiescore
2.496
Richtlijnen: Spellenforum
Welkom op het Spellenforum! Hier vind je allerhande forumspellen, waaronder Weerwolven van Wakkerdam, sportpronostieken en allerhande toernooien. Het gaat vooral om serieuze spellen, andere spelletjes horen thuis op het Echte Vrije Forum.

Om alles op dit forum in goede banen te leiden en om er natuurlijk voor te zorgen dat iedereen ten volle kan genieten van de spellen, hebben we enkele richtlijnen opgesteld. We vragen zowel spelers als organisatoren hier steeds rekening mee te houden, en bij vragen of problemen contact op te nemen met de moderatoren van het Spellenforum.

Externe spellen op het Spellenforum

Hoewel dit forum er vooral is voor spellen die op het forum gespeeld kunnen worden, staan we ook externe spellen toe wanneer deze geen registratie, verspreiding van privégegevens of downloads vereisen. Ook moeten deze spellen steeds publiek toegankelijk zijn.

Externe spellen die een registratie vereisen kunnen toegestaan worden na keuring door het Community Management. Contacteer hiervoor @Duckje Gelieve pas een topic te openen nadat je spel goedgekeurd is.

Momenteel zijn volgende spellen, waarvoor een registratie noodzakelijk is, toegestaan:

De algemene forumregels op het Spellenforum

De Algemene Forumregels blijven altijd gelden, tenzij anders aangegeven door een moderator. Hieronder valt dus ook spammen en dubbelposten. Pas je berichten aan wanneer je nog wat wil toevoegen, of bump eventueel na 24 uur het topic. Naast de forumregels verwachten we ook dat je de instructies van moderatoren en spelleiding steeds opvolgt. Het niet volgen van specifieke spelregels kan ook sancties met zich meebrengen.

Voorbeeld: Als je bij Weerwolven van Wakkerdam niet mag posten nadat je dood bent, dan kan je hiervoor ook bestraft worden als je dat wel doet.

Let a.u.b. ook op je taalgebruik wanneer je een spelletje speelt, ook wanneer je aan het verliezen bent. Verliezen is voor niemand leuk, maar het blijft uiteindelijk maar een spelletje. Verpest het dan ook niet voor de anderen door te schelden of te vloeken, hier neem je alleen maar het amusement mee weg.

Georganiseerde uitsluiting op het Spellenforum

We staan toe dat spelleiders bij aanvang van hun spel een selectie maken uit de inschrijvingen. Het is dus bijvoorbeeld toegestaan om uit 32 instellingen 30 spelers te kiezen, als dit zo beter past voor de spelleiding of het spel.

Daarnaast is het echter niet toegestaan om specifieke spelers keer op keer uit te sluiten. Als spelleider is het de bedoeling dat je je persoonlijke voorkeuren voor bepaalde spelers naar achter schuift, en dus niet dat je je persoonlijke ruzies gaat uitvechten door je mogelijkheden als spelleider (nl. het uitsluiten van anderen) te misbruiken. Ook het opstellen van een "zwarte lijst" of een lijst van namen die niet meer zouden mogen meespelen met een bepaald spel is verboden. Het spellenforum is er voor iedereen! ;)

Ben je echter van mening dat iemand keer op keer een spel verpest, bijvoorbeeld door extreme inactiviteit of ongepast gedrag? Contacteer dan graag de moderatoren van het Spellenforum. Dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.

Spelers met forumschorsing op het Spellenforum

We stappen af van het oude systeem en leggen de verantwoordelijkheid voor het omgaan met spelers die tijdens hun deelname een forumschorsing oplopen bij de organisatie van het spel. Het is de bedoeling dat jullie spelers met een schorsing behandelen als inactieve spelers. Elk spel dient dus vanaf heden een regel te hebben voor inactiviteit en die toe te passen op zowel inactieve spelers als spelers met een tijdelijke schorsing. De forum moderatoren zullen echter in geen geval communiceren over de lengte van een schorsing.

Voorbeeld: Als je bij Weerwolven van Wakkerdam maximum drie keer een stemronde mag overslaan alvorens als inactief bestempeld te worden, is dit ook van toepassing op geschorste spelers die deze drie stemrondes overschrijden.

We hopen met deze richtlijnen duidelijkheid te verschaffen over de dingen die we van jullie, zowel de spelers als de organisatoren, verwachten. We proberen als moderatoren een ondersteunende rol aan te nemen om zo het spelen en het leiden van een spel zo aangenaam mogelijk te maken.

Mocht je nog met vragen, problemen of opmerkingen blijven zitten, aarzel dan niet en neem contact op met één van de moderatoren van het Spellenforum.

Met vriendelijke groeten,

Jullie TribalWars.nl Team
 
Bovenaan