Praathoek

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.788
Hey dag minder presterende spelers op w67, alles goed?
 

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.788
@The Minion JA KOM HOE ZIT ET MET MIJN CLUSTERCONTEST PP :mad2::mad2::mad2:
Moest je @en als we vandaag nog niets gehoord hadden :s
 

DeletedUser61134

Guest
Aldo port mij ook wel eens, meestal doet hij dat met een relatief grote hamer dus RIP juryleden :eek:
 

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.788
Wat een moordend warm weer. Zou nu niet graag tegen een overmacht spelen
 

DeletedUser61134

Guest
Als een idee geen rekening houd met de mens dan is het idee in zijn beginsel al fout.

Je kan geen rekening houden met mensen, kijk naar mij.
Ik zie er lief uit en mijn ex is 2x doodsbang naar huis gegaan omdat ik hem probeerde te wurgen.
 

DeletedUser80978

Guest
Goedemiddag klas,

Ik hou mijn spreekbeurt over loverboys.
Inhoud
- Wat zijn loverboys?
- Wat doen ze?
- Hoe herken je ze?
- Waar kom je loverboys tegen?
- Welk type meisjes zoeken ze uit?
- Hoe merk je dat je het slachtoffer van een loverboy bent?
- Hoe kom je van een loverboy af?
- Do’s en dont’s

Wat zijn loverboys?
Een loverboy is een jongen die een meisje versiert. Hij is lief voor haar, geeft haar heel veel aandacht en koopt leuke cadeaus voor haar. Ze doen samen veel leuke dingen, gaan lekker ergens eten, enzovoort. Zodra ze op hem verliefd is heeft ze alleen maar aandacht voor hem en niet voor anderen in haar omgeving. Ze is bereid alles voor hem te doen.
Loverboys gaan naar plekken waar meisjes veel rondhangen. Ze zoeken niet altijd zelf iemand uit. Hun vrienden zoeken ook wel eens slachtoffers.

Wat doen ze?
Loverboys zijn erop uit om jou in de prostitutie te krijgen. Hij zorgt dat jij gek op hem wordt en vertelt je daarna dat je voor hem moet gaan werken. Als je niet luistert slaat hij je, en hij is helemaal niet meer zo lief en romantisch als daarvoor. Loverboys laten je denken dat…
…Jij het allerbelangrijkste voor hen bent
…Jij het mooiste en bijzonderste meisje op de hele wereld bent
…Jij hem compleet maakt, dus dat hij niet zonder jou kan
…Hij allen de zorg voor jou draagt, dus dat jij afhankelijk van hem bent
Loverboys gaan in verschillende stappen te werk.

Stap 1, ontmoeten
De loverboys gaat eerst op zoek naar een geschikt slachtoffer. Hij gaat naar de plekken waar veel meisjes komen. In cafés, winkelcentra, bij scholen, enzovoort.
Dit wordt ronselen genoemd. Soms brengen vrienden van de loverboys meisjes mee waar hij contact mee maakt.

Stap 2, indruk maken(contact)
De loverboy bestudeert eerst het meisje. Zo komt hij te weten wat haar karaktertrekken zijn en hoe snel ze te beïnvloeden is. Als hij merkt dat dat niet z makkelijk gaat, gaat hij op zoek naar een ander slachtoffer.
Wanneer de loverboy een slachtoffer op het oog heeft, probeert hij een goede indruk op haar te maken. Hij haalt bijvoorbeeld het meisje op met zijn splinternieuwe scooter of auto. Hij draagt ook mooie kleren en ziet er verzorgd uit.
Hij doet ook heel aardig en lief tegen het meisje zodat ze wel voor hem moet vallen.
Het meisje krijgt veel mooie cadeaus en hij gaat met haar uit eten in een duur restaurant. Hij zorgt ook dat de ouders een goed beeld van haar hebben.

Stap 3, verkering(de honeymoon-fase)
Het meisje is intussen helemaal onder de indruk van de jongen en vindt de aandacht helemaal geweldig. De jongen geeft haar het gevoel speciaal te zijn.
Vooral meisjes met veel problemen thuis vinden dit helemaal geweldig.
Ze brengen steeds meer tijd samen door. Haar leventje begint alleen te bestaan uit haar en de jongen. Haar vriendinnen ziet ze nauwelijks en haar ouders ziet ze minder. Haar omgeving merkt wel op dat er iets met haar is maar als ze haar daarmee confronteren vindt het meisje dat ze niet zo moeten zeuren.

Stap 4, met elkaar naar bed gaan
De loverboy zorgt dat de relatie goed onderhouden is en dat ze geen ruzie maken. Al snel gaat hij met het meisje naar bed en palmt haar helemaal in. Hij blijft romantisch en lief. Totdat het meisje voor altijd bij hem wil blijven en van plan is bij hem in te trekken.
(Sommige meisjes worden zelfs verkracht zodat ze niet meer naar huis kunnen omdat ze dan al ontmaagd zijn voor hun huwelijk. Dat mag niet in hun geloof.)

Stap 5, kennismaken met de prostitutie
De loverboy neemt zijn slachtoffer mee naar een gebied met veel prostitutie waar ze andere meisjes van haar leeftijd ontmoet die ook dat werk doen.
Hij laat haar haar grenzen verleggen. Zo vertelt hij haar bijvoorbeeld dat hij nog een schuld af moet lossen bij een oude vriend en dat zij de enige is die dat voor hem kan doen door een avondje met hem uit te gaan. Die vriend is erg handtastelijk, maar dat vertelt hij het meisje niet. Het meisje doet dit maar al te graag want ze wil wel iets terugdoen voor wat de jongen allemaal voor haar gedaan heeft.
Door haar dit soort dingen te laten doen verlaagt hij de drempel tot prostitutie.
Vaak stimuleert de loverboy ook het gebruik van drugs.

Stap 6, overhalen tot de prostitutie
Dan opeens is zogenaamd het geld op. Hij heeft immers zoveel voor haar gekocht. Het meisje voelt zich hartstikke schuldig en wil iets voor hem terugdoen.
Hierop had de jongen gewacht: hij biedt haar een baantje aan. Dit blijkt dan de prostitutie te zijn maar het meisje durft er niet goed tegenin te gaan omdat ze zich zo schuldig voelt. Ze kan ook niks anders want als hij haar laat vallen heeft ze niemand meer. Haar vroegere contacten zijn helemaal verwaarloosd, ze heeft dus niemand waar ze op terug kan vallen.
Het kan ook zijn dat de loverboy juist dreigt om haar terug naar huis te brengen. Dit gebeurt vooral bij meisjes die thuis problemen hebben.
Het meisje gaat dus tegen haar zin in als prostituee werken. Haar loverboy belooft haar dat het niet voor lang is want hij zal het geld sparen voor later.

Stap 7, ontsnappen
Lang niet alle meisjes kunnen ontsnappen aan hun loverboys. De meest voorkomende manier van ontsnappen is door zwanger te worden van een van je klanten. Het meisje durft dit natuurlijk niet te zeggen tegen haar pooier. Wanneer ze een paar maanden zwanger is, is dit duidelijk te zien en kan het kindje niet meer worden weggehaald. Vaak wordt ze dan aan de kant gezet door haar pooier/loverboy. Het meisje gaat dan vaak terug naar haar ouders en bevalt een paar maanden later van haar kindje. Toch is het kindje verwekt met iemand waar ze niet van houdt. Dit is dan ook heel moeilijk om tegen het kindje te vertellen wanneer het wat ouder is.

Hoe herken je ze?
Een loverboy kun je herkennen…
…als hij dure spullen en dure kleren heeft
…als hij een dure auto of scooter heeft
…als hij veel geld heeft
…als hij zoveel geld door drugs of wapenhandel heeft
…als jij een verhaal gehoord hebt waaruit bleek dat hij zich met die zaken bezighield
…als hij je een mobieltje gegeven heeft
…als hij je dure cadeaus geeft
…als hij je meeneemt naar dure tenten
…als hij je meeneemt naar de rosse buurt en daar bekenden heeft
…als hij vrienden als loverboys heeft
…als hij ooit wel negatief praat over mensen die voor jou belangrijk zijn
…als jij niet weet wat voor werk hij doet en dat hij daar niks over vertelt

Waar kom je Loverboys tegen?
Je kunt loverboys eigenlijk overal wel tegenkomen: op school, in winkel- en sportcentra, cafés, coffeeshops, disco’s, stations en bij school. Meestal is het een leuke, aantrekkelijke jongen die met je praat alsof hij je al eeuwen kent en zich niks aantrekt van je verlegenheid.
De kleding die hij draagt zit gemakkelijk en goed. Hij ziet er goed uit met ook wel eens een duur sieraad hier of daar. En natuurlijk en super dikke auto.
Nu is er nog een onderwerp over en dat is internet. Meestal waarschuwen ouders wel genoeg over dat je niet zomaar je e-mail en adres moet geven aan vreemdelingen. Maar sommige mensen trekken zich er gewoon niks van aan.
Als je een afspraak maakt met een jongen via het internet moet je je ouders erbij betrekken. En als je hoort dat hij reageert op een hele andere naam dan hij jou heeft vertelt, nou, denk dan eerst goed na.

Welk type meisjes zoeken ze uit?
Loverboys weten wat ze doen. Ze kiezen kwetsbare en onzekere meisjes uit en zijn vaak in de buurt van opvanghuizen en scholen voor speciaal onderwijs. Maar ook bij gewone scholen en discotheken weten ze prima de ‘juiste’ meisjes te vinden.
De meeste slachtoffers van loverboys hebben het volgende met elkaar gemeen:
• Ze zitten in de puberteit
• Ze staan niet sterk in hun schoenen en zijn onzeker
• Ze komen uit gebroken gezinnen met geen of een ‘verkeerde’ vader
• Ze zijn mishandeld of seksueel misbruikt
• Ze zijn meestal lager opgeleid
• Ze hebben geen of weinig ervaring met relaties gehad
Deze meisjes laten zich makkelijk overhalen en meeslepen omdat ze niet sterk in hun schoenen staan. Zo zijn ze voor loverboys een gemakkelijk slachtoffer en zijn de meisjes op een gegeven moment totaal emotioneel en financieel afhankelijk van de jongen.

Hoe merk je dat je het slachtoffer van een loverboy bent?
Je hebt een hele leuke vriend hij heeft dure spullen en hij is super knap. Je voelt je bijzonder omdat hij jou heeft gekozen en niet alle andere meisjes die op hem vallen. Je krijgt veel cadeautjes van hem en gaat heel veel met hem om. Als je afspreekt met een vriendin en hij wil dan afspreken ga je toch liever met hem, je ziet je vriendinnen steeds minder en hem steeds vaker. Dan na een tijdje wil hij met je naar bed. Omdat je zoveel van hem houdt en hij al zoveel voor jou heeft gedaan doe je het voor hem. Daarna wordt hij stiller, vager, je ziet hem minder. Dan gaat hij beginnen over geldproblemen. Hij wil dat je met een vriend naar bed gaat om geld te verdienen. Dat wil je helemaal niet maar je wil ook je vriend niet verliezen, dus je doet het voor hem. Je krijgt geld en je vriend is blij en trots op je. Later heeft hij nog steeds geldproblemen en hij wil dat je nog een keer naar bed gaat. En zo beland je in de prostitutie.

Hoe kom je van een loverboy af?
Als je eenmaal het slachtoffer van een loverboy bent geworden, is het erg moeilijk om het contact te verbreken. Je bent onzeker, verliefd, denkt niemand anders te hebben.. Het kan ook zijn dat de jongen je chanteert, bedreigt of mishandelt. Toch is de enige juiste keuze om er met andere mensen over te praten.
Vaak heb je het gevoel dat je nergens naar toe kunt, je schaamt je ervoor of denkt dat het je eigen schuld is. Toch is het erg belangrijk om erover te praten en dat kan je het beste doen met iemand die je vertrouwd: je beste vriend of vriendin, je ouders, een leraar of vertrouwenspersoon. Je kunt ook praten met je huisarts; hij heeft beroepsgeheim en mag je verhaal aan niemand vertellen.
Je kan ook gratis naar de Kindertelefoon bellen op het nummer 0800-0432, van 2 tot 8 uur.
Loverboys zijn strafbaar. Volgens artikel 250a van het Wetboek van Strafrecht is er sprake van mensenhandel, namelijk het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie. Als je dus uit het circuit bent gekomen, kan je aangifte bij de politie doen. De maximale straf die een loverboy kan krijgen is tien jaar als er sprake is van minderjarigen of dwang. Ook taakstraffen zijn niet ongebruikelijk.
Als je iemand kent die onder invloed van een loverboy is, dan kan je het volgende doen:
• Praat erover met het meisje
• Laat haar informatie lezen over loverboys, bijvoorbeeld op internet
• Zorg ervoor dat ze weet dat ze altijd bij je terecht kan. Veel loverboys proberen al het contact tussen het meisje en haar omgeving te verbreken, dus het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen.

Do’s & Don’ts
Dont’s
- Zomaar afspraken met een jongen maken via internet/chat
- Na één of twee afspraakjes al met een jongen naar bed gaan
- Met andere mensen naar bed gaan die je niet kent
- Veel cadeautjes aannemen
- Teveel over jezelf vertellen aan iemand die je niet goed kent
- Een breuk laten komen tussen jou en je vrienden/familie
- Geld aannemen
- Met een jongen weglopen

Do’s
- De jongen ongeveer een maand op afstand houden. Als hij daarvoor al afhaakt, is hij een zeer ongeduldige jongen of een loverboy
- Hem veel over zijn verleden vragen en werk vragen
- Aan je ouders vertellen dat je een vriendje hebt, ook al heb je de ergste ruzies
- Hem aan je ouders voorstellen
- Veel opschrijven over hem zodat vreemde dingen gelijk opvallen.
- Veel met je vrienden/vriendinnen over de jongen praten

Dit was mijn spreekbeurt over loverboys, zijn er nog vragen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.788
Meisjes die last van hebben van een loverboy, mogen contact opnemen met mij en wij zullen samen als vrienden een oplossing bedenken. Groetjes
 
Bovenaan