Democratische verkiezing: “naam VF kanaal in TW-discord”

Reactiescore
436
19 augustus 2020
Het was die dag ontzettend warm, wat ondertussen de nieuwe norm leek te zijn geworden in de lage landen, niets buitengewoon dus.
Niemand was zich ervan bewust dat het een historische dag zou worden. Want plots, onaangekondigd en voor menig persoon onverwacht werd er op de Tribalwars discord chat een nieuw kanaal geïntroduceerd, waarvan zou blijken dat het het leven van elkeen die menigmaal op dit webadres vertoefde voorgoed zou veranderen. Voor de meest scherpzinnige bezoekers van de discord chat kwam dit uiteraard niet onvermoed.

Menig VF-held was er namelijk al meerdere weken mee bezig verscheidene forum moderatoren te weken en te kneden opdat zij gestuurd zouden worden tot het creëren van dit aards paradijs. Het verschil in notie tussen de leden van de community werd pijnlijk duidelijk toen er langs de ene kant de “Eindelijk!” en aan de andere kant de totaal verbouwereerde “Wat is dit?” reacties kwamen, maar gelukkig voor de lichtzinnigen onder ons, leven zij in een dromerige realiteit en merkten zij hier helemaal niets van op.

Achteraf werd pas duidelijk welke verrukkelijke ideeën en gedachtegoed onze blik van toen af aan zouden verruimen. Een voorbeeld hiervan was het allereerste gesprek dat vooral nuttige informatie en tips bij het houden van kuikens besloeg. Aangezien dit gesprek de directe aanleiding was tot een waarlijk groots topic op het AF (cfr. Simeco’s Grote Kippentopique) dat bij de anciens onder ons deed terugdenken aan lang vervlogen tijden.

Het sprak voor zich, het eerste gesprek was namelijk al zo fertiel, dat dit kanaal het nieuwe El Dorado was voor het actiefste en gezelligste deel van de community.
Daarom was het dan ook inacceptabel dat dit kanaal de denigrerende naam Kleuterklas kreeg.

Deze naam was doelbewust door een afgevaardigde van de moderatoren gekozen om de helden van het VF te bespotten en hen eraan te herinneren dat hun regime totalitair was. Om te tonen dat de VF-ers dit kanaal slechts gekregen hadden als een kleintje, om ze koest te houden. De connotatie bij KK (Kleuter-Klas) was binnen de gemeenschap van het VF namelijk niet te onderschatten aangezien meerdere VF gangers al meermaals ter discussie van de moderatoren hadden gestaan na het gebruik van het begrip KK. Bans waren lukraak verkregen door dit begrip te gebruiken, en nu maakte de moderatoren er zowaar zelf, weliswaar verdoken, maar zeker niet minder gemeend, gebruik van in de naam van een kanaal zowaar.

Hoewel de VF-gangers hevig protesteerden bleven de mods onberoerd en leek de situatie weer vastgeroest te zijn voor een lange periode.

Dit alles totdat een outsider zich met de zaken begon te bemoeien.
Door een enorme druk te zetten op het team der moderatoren en tegelijk sympathie bij de gehele community op te wekken dwong hij de oorverdovende stilzwijgende toestemming van de absolute chef van de moderatoren af om de allereerste democratische verkiezing te mogen organiseren op het tribalwars forum.

De gehele community zou samen kunnen beslissen wat de naam van het VF kanaal binnen de tribalwars chat zou worden.

we_need_you.jpg
WE NEED YOU!
Om deze allereerste democratische verkiezing tot een goed einde te brengen is het engagement van ieder van jullie nodig!
Tot 1 september heeft iedereen de mogelijkheid één of meerdere voorstellen in te dienen als naam voor het kanaal door uw voorstel hieronder te posten. Hierin vertrouwen wij op uw verantwoordelijkheid om tot een deftige lijst van voorstellen te komen. Gelieve ook een motivatie of uitleg bij uw voorstel te noteren.
Daarna zal een enquête gehouden worden, waarbij opnieuw de hele community samen kan beslissen door te stemmen op hun persoonlijke favoriet.

Het voorstel dat als winnaar uit de bus komt (meeste stemmen) zal zonder pardon als nieuwe naam van het kanaal worden gebruikt.

Indien je de opbouw van deze democratie wil steunen maar niet (direct) een eigen voorstel weet als nieuwe naam voor het AF-kanaal, aarzel dan niet om hier te reageren, je vrienden, familie en kennissen te overtuigen en geef blijk van je standpunt inzake deze kwestie.

Om af te sluiten een luchtige animatie, lachen zorgt namelijk voor inspiratie en pienterheid, en is bovendien gezond.
giphy.gif
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
971
Daarom was het dan ook inacceptabel dat dit kanaal de denigrerende naam Kleuterklas kreeg.

Deze naam was doelbewust door een afgevaardigde van de moderatoren gekozen om de helden van het VF te bespotten en hen eraan te herinneren dat hun regime totalitair was. Om te tonen dat de VF-ers dit kanaal slechts gekregen hadden als een kleintje, om ze koest te houden. De connotatie bij KK (Kleuter-Klas) was binnen de gemeenschap van het VF namelijk niet te onderschatten aangezien meerdere VF gangers al meermaals ter discussie van de moderatoren hadden gestaan na het gebruik van het begrip KK. Bans waren lukraak verkregen door dit begrip te gebruiken, en nu maakte de moderatoren er zowaar zelf, weliswaar verdoken, maar zeker niet minder gemeend, gebruik van in de naam van een kanaal.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik inzie dat deze naamgeving écht niet oké was.

Ik ben dan ook blij dat het voltallige TW-team ermee instemt - weliswaar onder lichte druk, waarvoor dank aan onder meer @chmegers - het lot van de nieuwe chat in handen van de community legt.

Mijn voorstellen:

- VF
- VF chat

De naam is voor mij maar een begin, binnenkort een vertegenwoordiger van het VF in het chatmodteam?
 
Reactiescore
534
Hou het ff netjes?
 
Reactiescore
436
Dat zou ik wel afkorten
de benaming heeft inderdaad als grote voordeel dat we er gemakkelijk naar kunnen verwijzen. Een voorbeeld:
"dit even bespreken in de SS, dit hoort niet thuis in het algemeen kanaal"

Verder is de symboliek van mijn voorstel niet te onderschatten.
Het is het moto van één van de moderatoren (fam) en we tonen hiermee één sterke groep te willen vormen, en bruggen te willen bouwen tussen de verschillende delen van de community die momenteel niet bij elkaar lijken te horen.
En daarnaast herinnert het ons eraan dat we door samen sterk te zijn erin slaagden het zaadje met de naam democratie te planten.
 
Bovenaan