De Mental autobiografie

DeletedUser72524

Guest
zgwo4d3fzcn.jpg


Beste forumgenoten,

Vandaag precies 653 dagen geleden werd wereld 37 geopend, een wereld waar in eerste instantie van werd verwacht dat de opkomst niet zo groot zou zijn als de opkomst van voorgaande werelden. De omstandigheden waren wel is waar niet optimaal, de wereld startte vrij vlak na wereld 36, een wat tragere wereld en de minder populaire kerken waren ook weer aanwezig. Ondanks deze omstandigheden besloten toch een groot aantal spelers om hun naam te vestigen in de geschiedenisboeken van wereld 37. 1 van die personen was Jordy van .Simplicity die op de 2e dag van het bestaan van wereld 37 vastbesloten de stam “Mental” aanmaakte om beroep te doen op de eindoverwinning.

Uiteindelijk bleek wereld 37 de grootste wereld te zijn van de afgelopen 10 werelden en was het bij vlagen ook een zeer actieve wereld. Wereld 37 is een wereld waar zowel met vriend als vijand plezier beleefd werd tussen de stukjes propaganda door uiteraard. Met verschillende sterke stammen naast Mental waren de early-game en mid-game vermakelijk voor spelers en buitenstaanders.

Wie had achteraf kunnen weten dat het Jordy met zijn Mental lukte om überhaupt de eindfase in te slaan. Mental die in het begin vaak niet eens als favoriet werd gezien. Na 2 jaar vol strijd, broederschap, liefde, verdriet maar voornamelijk gezelligheid is het tijd om te vieren dat Mental de eindfase is ingegaan en hoogstwaarschijnlijk ook de wereldwinst binnensleept beginnen we al met het eindverhaal.

Concept van het Mental eindverhaal
Anders dan anders zullen wij niet meteen heel ons eindverhaal openbaren, maar zullen wij dit stapsgewijs. Het eindverhaal zal bestaan uit circa 12 hoofdstukken waar alle hoofdstukken een andere fase beschrijft van Mental en de wereld. In het eindverhaal wordt ingezoomd op interne situaties van Mental, de externe veranderingen voor Mental en de strategische keuzes die werden gemaakt door Mental destijds.

Deadline
Iedere zondag om 21:00 (let op dit kan soms uitlopen) zal er een nieuw hoofdstuk op het AF komen. De eerste hoofdstuk zal er dus ook aanstaande zondag om 21:00 online komen.

Wij als redactieteam van het Mental eindverhaal wenst iedereen veel plezier.

Met vriendelijke groeten
Matthias | Rupelsoldaten | King of Love
Bas | Thunderstyle | Archer Maximus
Daan | Locoid | Ollies Helden
Jordy | Golden Haze | .Simplicity
Steven | StevenL18 | Cabbie
Stef | Jeffersonius | Sergio7
Sander | Sander14 | Vestri di Sumus
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73091

Guest
Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: Mental wordt opgericht en zet haar eerste stappen
Hoofdstuk 2: De grote 4: Heinz, Cyan, Nilva en Mental
Hoofdstuk 3: The whole world versus Mental & Nilva
- 3a: De val van Heinz
- 3b: Cyan, R_R, SWAG, Heinz VS mental & nilva
Hoofdstuk 4: Mental fuseert met de bouwsteen van Cyan genaamd R_R. Cyan valt!
Hoofdstuk 5: Stilte voor de storm (oprichting Story)
Hoofdstuk 6: Mental heeft het moeilijk met de grote blaffen van Story
Hoofdstuk 7: Drastische veranderingen binnen Mental zorgt voor nieuw leven!
- 7a: Fusie met SWAG, mompel
- 7b: Interne problemen verplicht een 180 graden verandering binnen Mental.
Hoofdstuk 8: De eerste gevolgen van de veranderingen binnen Mental
Hoofdstuk 9: De zwarte maand April met daaropvolgend de bloeiende lentemaand Mei.
Hoofdstuk 10: Beun met de onmogelijke ligging, ontzegd story safezone
Hoofdstuk 11: Mental boekt flinke overwinningen op vijand, Story breekt!
Hoofdstuk 12: De eindfase begint: De bb'tjes beginnen te komen
- 12a: Divine en AI doen hun best om er nog een spannende wereld van te maken
- 12b: Mental vs. Mental
Hoofdstuk 13: Bedankwoord

 

Bijlagen

  • abcde.jpg
    abcde.jpg
    98,1 KB · Weergaven: 56
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73972

Guest
Hoofdstuk 1: Mental wordt opgericht en zet haar eerste stappen.

22 Januari 2014. De sluizen zijn geopend, de eerste accounts stromen w37 binnen. In hun kielzog verschenen ook verschillende spelers die w28 zagen eindigen of zelfs mee beëindigden. Dat vertaalde zich ook direct in de stammenranglijst van w37. (Cervix & =NG= nvdr.). En zeg nu zelf, welke speler wil nu niet in een gezellige stam zitten met ervaren rotten die een andere wereld gewonnen hebben. Het principe ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, was ook volledig van toepassing, en om een of andere tot nader onbepaalde reden heeft geen van deze stammen de edelfase overleefd.

dx1zsn.png


In de achtergrond wordt er wel gewerkt aan serieuze zaken. W37 is nog maar juist een dag oud en .simplicity krijgt al het lumineus idee om Mental op te richten. Toch wel het idee dat w37 bepaald heeft. Naast Mental werden ook Cyan, Heinz, Nilva, Maori, Unique, Sealed. en Vitae opgericht als de belangrijkste stammen van de eerste maanden. Stammen die veel later in dit verhaal een belangrijke rol zullen spelen. Wereld 37 kreeg vorm en zou een veelbelovende wereld worden.


ie2mm8.png


1.1 Vormgeving Mental
In tegenstelling tot het gekende premade-systeem werd er binnen Mental gewoon op de kaart rondgekeken. Welk account heeft al op een andere wereld iets gepresteerd, wie is er veel actief, wie heeft al zoveel dorpen gefarmd, … allemaal kleine onbeduidende criteria die uiteindelijk toch een goed beeld gaven van de persoon in kwestie. Uiteindelijk is er vanuit die bepaling maar 1 speler overgebleven (die zelfs nog van account veranderd is), maar gaf het toch een fatsoenlijke basis waarop de stam kon verder bouwen.

Het niveau van de individuele spelers binnen Mental in de beginfase was niet super, toch zeker niet in vergelijking met de andere topstammen die al eerder vernoemd werden. Dat straalde zich ook uit op vlak van de democratisch gesloten beslissingen. Personen met een duistere, of gewoon onbestaande achtergrond binnen de TW-community konden iets te gemakkelijk in de stam toetreden. Met het professioneler worden van de stam werden de onkundigen die niet wilden leren er één voor één uitgeknikkerd. Het niveau steeg, onze rang steeg, en hoewel we als stam nog altijd niet in de top 20 stonden, lag het puntengemiddelde daar al wel.

1.2 Mental zoekt naar versterkingen
Met oog op een versterking van haar positie binnen het continent kreeg Mental het voor elkaar om de stam Unleashed naar zich toe te trekken. Beide stamclusters lagen als het ware in elkaar verweven, en hoewel Mental een oorlog nooit uit de weg gaat, achtte de stamleiding het verstandiger om haar leden zo goed mogelijk te beschermen de eerste maanden. Stamacties zouden toch niet mogelijk zijn, en we zouden elkaar enorm uitputten. Mental draaide op dat moment ook niet goed. De activiteit op het stammenforum en skype was ronduit slecht, en een extra ledenboost, met de daarbij horende extra activiteit zou zeker van pas komen. In de nabije toekomst zou dit probleem nog een paar keer de kop op doen, maar nooit zo erg als op dat moment.

Op hetzelfde moment kwam ook Triador onze rangen versterken. De toekomstige medeleider had door zijn vete met out of proportions, Mental in een kleine oorlog meegenomen. Geen probleem, we stonden nu sterker, hadden meer mogelijkheden, en de oorlog met Vitae was er toch gekomen, de timing kwam goed uit.

Linkje

Met een beetje geluk, maar vooral door snel te anticiperen , kregen we het hoofdtarget klein, en na een geslaagde backtime van Baksteen. was ook een 2e speler z’n hoofddorp kwijt. De veer bij de vijand was gebroken en de rust bij Mental was wedergekeerd.

1.3 Niet iedereen tevreden
Jammer genoeg was de rust er niet voor lang en besloot Sandero de Grote zijn heil te zoeken bij Sealed.. Een kleine stam in het zuiden van Mental, met leden met een sterk puntengemiddelde. Hoewel het tot de late mid-game de enige leave van een speler uit Mental was (die niet stopte vanwege andere privé-redenen), waren de meeste leden er niet rouwig om. Hoewel het nog even duurde, zouden de represailles hard genoeg zijn, dat meneer Sandero geen dorp meer over zou houden.
Het leven kabbelde weer wat voort, en er gebeurde 2 weken lang niets dat te vermelden waard is. Enkele leden hadden het gezien op w37, nu de start voorbij was, en besloten andere werelden op te zoeken of gewoonweg te stoppen.

1.4 Recruits, recruits en nog meer recruits
Pas de eerste week na maart, de wereld was nu 2 maanden oud, kan er weer iets opgeschreven worden. Mental breidt zich langzamerhand uit over het gehele continent 45. In het noorden krijgt Pulverization toegang tot onze rangen, en in het westen worden Archer Maximus en de immer befaamde Ted het beertje gerekruteerd.

Het plan stopt hier niet. Stammen Sol. invictus en Maori krijgen het beide lastig, en Mental profiteert door uit beide stammen een paar spelers te selecteren. Wehavefun, phalanx44 maar ook @willemwever@ mogen zich vanaf toen Mentalees noemen. De spelers uit Sol. zagen de voordelen van de rekrutering direct in, en waren dan ook niet moeilijk te overtuigen. Willemwever had daarintegen van verschillende stammen een uitnodiging op tafel liggen, maar de visie van Mental, in combinatie met haar ligging, maakte dat ook hij met een paar ex-maori-leden zich bij Mental toevoegde.

Nu de toenmalige nummer 1 zich bij Mental had gevoegd was het duidelijk, Mental was een belangrijke speler geworden op het W37-toneel met een belangrijke bezetting in de kern van de wereld. Echter lijkt er in de rim meer problemen te zijn, rim-speler Pulverization blijkt het moeilijker te hebben met de relatief kleinere Sander14 en noodgedwongen voor een verzekering van het behoud van het account Pulverization voegt Sander14 zich bij het team. Hoe dan ook lijken de wat kwalitatief mindere spelers in de stam plaats hebben gemaakt voor potentiële toppers en kan Mental serieus beroep doen op een eindoverwinning.

Als kleine inleiding op Hoofdstuk 2 beschrijven we even al het individuele ontstaan van de grote 4

Cyan

Cyan werd op 22 januari opgericht door Kevin van UnderTheSheets, Cyan begon als een elite stam bestaand uit enkele w17 spelers, maar groeide al snel uit tot een belangrijke stam in het westen. Zeker nadat Cyan een maand na start besloot om te fuseren met de stam Golden van Deathwing. en Repelsteeltje. In het oosten was Cyan speler Weedish. gevestigd en was in het begin alleen afgelegen in het oosten. Om Weedish te ondersteunen besloot Cyan haar positie ook te verstevigen in het oosten. Bekende namen zoals Tsjik Tsjak Vollenbak en Cabbie besloten om samen met Weedish het oosten te domineren en even later zorgde de fusie met Sealed dat Cyan al snel twee sterke clusters kende.

Nilva

Nilva was een vooropgezette premade stam die zich bevond in het zuiden van wereld 37. De stam die onder leiding stond van HokuzPokuz en zich wat meer in de rim positioneerde in vergelijking met de andere 3 grote stammen. Nilva probeerde voornamelijk haar positie in het zuiden te versterken en vanuit het zuiden de wereld te domineren. Een belangrijke beweging uit de Nilva tijd was de fusie met de stam Obey (voorheen Smile), door deze fusie werd Nilva’s zuidelijk-centrale positie versterkt door ook een stukje van het zuid-oostelijke rim te pakken. Nilva kende een interessante positie tussen de wat grotere Cyan en de wat kleinere Shido. Hoe Nilva

Heinz.

Heinz werd opgericht op 23 januari, 2014 door Jory van Final Destiny.
Heinz was een stam die werd gecreëerd in de beginfase van wereld 37 en waarvan de leden dan ook strategisch werden geselecteerd op basis van de ligging en eventuele ervaring. Al snel breidde Heinz zo mooi uit tot een groep waar meerdere spelers zich graag bij aansloten. Heinz bleef als stam groeien en nam een mooie rang 1 in beslag. Leider Jory stopte en een nieuwe leider nam zijn plaats in: de inmiddels voor een korte tijd lid speler Cleonito. Met de nieuwe leiding en nog altijd rang 1, begon Heinz vijanden te creëren en zich meer bezig te houden met de toen die tijd overige 2 grote stammen: Cyan en Mental. Dit werd een diplomatisch en strategisch spel dat Heinz verloor door een gebrek aan ervaring en samenwerking

 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser72524

Guest
Hoofdstuk 2: De grote 4: Heinz, Cyan, Nilva en Mental.

Wereld 37 was alweer een aantal maandjes bezig en begon vorm te krijgen, een flink aantal gelukszoekers hadden de moed opgegeven en de massa stammen leken te zijn vervangen door georganiseerde stammen. In totaal waren er 4 stammen die veelbelovend uit de beginfase waren gekomen, dit waren: Cyan, Nilva, Heinz. en ons aller eigen Mental.

2.1 Mental gaat zich ook aankleden als een top stam
Nu er een nieuwe fase werd ingegaan was het voor Mental de tijd om niet alleen een top stam te lijken, maar intern ook een top stam te worden. Om dit te verwezenlijken besloot leider Jordy om een nieuwe leider te gaan zoeken.

9ljzpl.png

In totaal waren er 2 leden die zich aanmeldde, dit waren: Thomas van Baksteen en Edwin van Triador. Uiteindelijk koos een grote meerderheid voor Edwin als (mede)nieuwe leider van Mental.

2.2 Heinz als vijand!
Met een nieuwe actievere, maar vooral stabielere organisatie is Mental klaar voor een echte strijd. Al snel werd deze strijd gevonden in de vorm van Heinz. Heinz besloot om een lid in het noorden van Mental aan te nemen, om zo de kans op safezone voor Mental in het noorden weg te nemen. Met deze veranderingen werd al snel besloten om de nieuwe recruit van Heinz. weg te werken. En werd er dus een massa gepland op Grasspeel. Bij deze massa hoort ook een zo geheten oorlogsverklaring.

De eerste massa van Mental op Graspeel was kenmerkend vanwege haar goede organisatie en uiteindelijk ook een bijna vlekkeloze uitvoering. In totaal werden er maar liefst 33 dorpen veroverd door Mental van Graspeel. Het account leek gebroken en als laatste redoptie besloot het account om zich aan te sluiten bij Swag, een wat kleinere stam die meer aansloot bij zijn omgeving.

In de tussentijd kreeg ook Mental een massa van Heinz te verwerken, Archer maximus en Triador waren de targets van dienst. Waarin in het begin nog leeg dat Triador het zwaarst ging hebben, wisselde Heinz mooi van target in de nacht. Op 28.04.2014 behaalde Archer maximus een verdediger-van-de-dag-award van 184.345, wat de hoogste score van w37 op dat moment was. Dat Mental het niet zo makkelijk had, toonde zich ook op de wereldranglijst ODD, waar biervertier en Archer maximus lang veruit boven de rest gestaan hebben. Beide accounts hebben dus wel wat aanvallen te verwerken gekregen, maar ook Triador kreeg heel wat echte clears voor zijn kiezen, ondanks dit was er geen dorpenverlies. De troepen braken, maar de dorpen bleven in bezit van Mental.

Na dit succes werd al snel besloten om er direct een 2e massa erachter te plaatsen.
De stam werd verdeeld in groepen, met ieder een eigen target, om zo het gehele front te bestoken, en de mogelijke VV’ers onder druk te zetten. Zo had Heinz de eerste massa al direct een viertal accounts onder vuur. De gemiddelde hoeveelheid punten per speler binnen Mental lag op die moment op ongeveer 100-150k, met Willemwever op kop met een dikke 200k. wat resulteerde dat ieder lid zijn groei enorm toch zag afnemen door deze oorlogen, maar dit werd gedaan zonder tegenstand. Wat hielp was dat het front resultaat boekte, en dat men nog altijd het gevoel had dat men iets moest bewijzen tegenover de selfproclaimed topstammen en spelers.

Groep 1:

Verovering nieuwe Hendrik1200 dorpen.

2nrzpk8.png

Groep 2:

Afbraak Zjweinekop account.

2u436kk.png

Groep 3:

Afbraak Legend wait for it... account.

se0qr5.png

Groep 4:

Overname To Black Cadillacs dorpen:

kdpoxu.png

Groep 5:

Fake aanval op .Showtime.

2ahh6c3.png

Groep 6:

Gemeenschappelijk aanval op TevA. (een klein bufferstammetje tussen Heinz en Mental.)

2lawp5l.png

De aanval was een groot succes, Zjweinekop’s moraal was gebroken, Legend wait for it...’s enige frontdorp was een volgestacked kerkdorp, TevA werd weggespeeld, dus was er een fatsoenlijker front gekomen voor willemwever; alleen To Black Cadillacs, een account helemaal in het Mental-gebied, bleef overeind door de falende onderlinge communicatie van groep 4.

Heinz zoals het toen bestond was niet meer, Cleonito nam het roer over, en dat resulteerde een enorm scheldtirades via PM en op het AF, zo geformuleerd dat ze juist te zwak waren voor een ban. Elke communicatie van Mental met hem was zinloos, doordat hij rondstrooide met blokkades e.d., toch moeten we, als Mental zijnde, hem complimenteren met zijn doorzettingsvermogen, al was dat zowat het enige.

Door onenigheid binnen Heinz (vooral tussen lucifer en Cleonito, waarbij de 2e dacht dat de eerste een spion was, terwijl Mental niet aan spionage deed), brokkelde Heinz verder af. De verliezen stapelde zich op, en alle massa’s op Mental werden afgeslagen met de minste verliezen. Op Showtime. speelde ondertussen een speler die als eerste daad direct de nap met Archer Maximus schond, door van Archer’s mb in zijn eigen cluster over te nemen. Mental was niet klaar om direct represailles te nemen, er was te recent een andere massa op Heinz geweest, en ook Cyan kwam zich er nu mee bemoeien. De wandaad van Showtime resulteerde in een massale kata-massa, om duidelijk te maken dat Mental niets met zo’n praktijken wilde te maken hebben. Speciaal voor deze massa hebben verschillende leden hun katapulten nog moeten ontwikkelen, wat aantoont dat de oorlog voordien erg netjes door beide partijen werd gespeeld.2.3 Speculaties, samenwerken of alleen door het vuur!
Al vrij snel werd het duidelijk dat dit de 4 stammen gingen worden die wereld 37 voor een groot deel zullen bepalen en dat er wellicht een potentiële winnaar tussen 1 van deze stammen zou zitten of in ieder geval er een aantal accounts in deze stammen zaten die belangrijk zullen gaan worden. Met vier grote stammen was het voor de leiders voornamelijk puzzelen welke stam op strategisch niveau een meerwaarde kon bieden en welke stam juist strategisch gezien de grootste bedreiging zou zijn. Ook voor Mental was het voornamelijk puzzelen, dat een BG nodig was, was al zeer snel duidelijk. Grappig om te weten is dat Mental alle 3 de opties heeft besproken:

Heinz
17wsab.png

Nilva]
kcnx8m.png

Cyan
Waar bij zowel Nilva als Heinz toen nog niet echt serieus sprake was van een mogelijke bondgenootschap, maar in eerste instantie alleen erover werd gespeculeerd, leek een mogelijke samenwerking met Cyan toch het meest interessant. Dit vanwege het hebben van een gezamenlijke vijand, beide stammen kenden op dat moment conflicten met Heinz en hadden gezien beide posities veel baat bij dat Heinz weg werd gevaagd. Ook in Mental waren de reacties vooral positief op een samenwerking en stemde meer dan 80% van de leden voor een samenwerking met Cyan.

jj2qdf.png

De gesprekken tussen onze leider Triador en Cyan’s leider Glenn leken ook een positief einde te krijgen, tot dat Triador merkte dat de toekomstige plannen van Cyan alleen een nadeel zou zijn voor Mental. Cyan was namelijk van plan om 2 leden ten noorden van Mental te recruiten met het gevolg dat Cyan een belangrijk strategische positie van Mental in zal gaan nemen. Omwille van deze bewegingen werd er besloten om geen samenwerking aan te gaan met Cyan.

eq1qw9.png

2.4 Vervallen accounts Nightring & Pulverization
Ondanks dat de massa rond deze tijd op Heinz leden enorm effectief verliepen, waren niet alle keuzes even succesvol. Het aannemen van het account Nightring is misschien zelfs de grootste fout die gemaakt werd door Mental. Nightring leek in het begin een veelbelovende speler, Nightring leek een TW-veteraan die alle ins en outs van het spel kende. Naar eigen woorden kon hij door middel van diplomatie en zijn eigen skills zonder hulp ook zijn front aan. Een aantal dagen na zijn komst bleek dat hij een massa te verduren kreeg van zijn oude stam R_R. In combinatie met zijn valse beloftes en slechte manier van communiceren werd er snel besloten dat het huwelijk Mental en Nightring niet meer zal bestaan en werd Nightring 5 dagen nadat hij de stam versterkte ook meteen weer ontslagen.

Een ander account waar niet verder mee werd gegaan was Pulverization. Pulverization was een account in het noordoosten van Mental en was een account die voornamelijk front had met het iets minder sterke Rise! en swag. Pulverization die dankzij het vieren van koningsdag pas de volgende dag laat inlogde merkte dat de plotselinge blitz van Rise! en swag. enorm effectief bleek te zijn en dat de uitgangspositie niet ideaal was van Pulverization. Na een felle discussie (vooral vanuit Pulverization) met leider Triador werd er besloten om Pulverization niet te helpen en hem aan zijn lot over te laten.


2.5 Strijdtoneel elders
Mental bleek niet de enige stam te zijn van de top 4 die aan het bewegen waren. Ook de andere stammen hielden zich niet afzonderlijk. Nilva had haar handen vol aan de wat zuidelijkere stam Shido en in het noorden met Cyan. Heinz bevond zich in de hoek waar de rake klappen vielen, grotendeels waren de klappen afkomstig van Mental, maar ook Cyan probeerde druk op Heinz te voeren. Wereld 37 was dus echt begonnen!


 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73132

Guest
Hoofdstuk 3: The whole world versus Mental & Nilva


De oorlog met Heinz. was nog in volle gang. Maar de oorlog tussen Heinz en Mental waren niet de enige bewegingen die zich in deze periode afspeelde. In deze periode ontstond de allereerste wereldoorlog van wereld 37. In dit hoofdstuk leest u onder andere de val van Heinz, de opkomst van de eerste wereldoorlog en andere gebeurtenissen tijdens deze periode.

3.1 Alliantie Cyan & Consorten
De spelers van wereld 37 zijn nu al even uit de startblokken geschoten en een goede diplomatiek is nu het cruciale punt om de wereld naar je hand te zetten. Vooral Cyan, de gedoodverfde favoriet voor wereldwinst, speelde heel actief mee op het diplomatieke strijdtoneel. Cyan besloot een hele alliantie tegen Mental te smeden: Cyan als spil ging samenwerken met Heinz, R_R, SWAG. en tijdelijk ook Effect (verdere uitleg omtrent deze stam volgt later in het verhaal). Een alliantie van een enorme omvang zoals je wel duidelijk zal zijn.

Hierna volgden de wereldveranderingen elkaar in snel tempo op. Het evenwicht verschoof bijna dagelijks van de ene naar de andere kant & Cyan beging een eerste grote misstap: Ze verklaarden de oorlog aan Nilva om vervolgens meteen de aanval te openen op Mental (de oorlogsverklaring aan Nilva was dus een schijnmanoeuvre), linkje. Een mooie oorlogsverklaring, dat zeker (wie houdt niet van GoT), maar het resultaat was vooral het inluiden van een alliantie tussen Nilva en Mental, wat overigens een héél geslaagde samenwerking zou blijken te zijn met misschien wel de grootste spamchat die W37 gehad heeft! Een samenwerking waar overigens de gehele stam 100% achter stond.

2v0luf5.png

De eerste aanval van Cyan en co werd ook meteen een harde klap voor Mental, doordat de massa meerdere accounts als target kende en niet ieder lid even actief of goed bleek te zijn was het voor Mental een enorm moeilijke massa. In het zuiden van Mental kregen Big Gun en ErikXL voornamelijk aanvallen binnen (meeste fakes), waar het noorden en westen van Mental voornamelijk klappen te verduren kreeg. Vooral @willemwever@ leek de zwaarste target te worden, wat niet opmerkelijk was gezien zijn front. Maar ook Phalanx44, Tjah, WeHaveFun en Archer Maximus kregen een flink aantal aanvallen binnen. @willemwever@ die dankzij een goed staaltje def werk er vrijwel niks verloren (1 dorp in totaal) en Archer Maximus en Phalanx ook vrijwel geen schade kenden. Waren voornamelijk WeHaveFun en Tjah die de harde klappen kregen en moest WHF in 1 week tijd 11 dorpjes afstaan aan Swag (waar de massa van Mental 3 weken erna een enorm succes werd) en Tjah maar liefst 24 dorpen in 1 week tijd.

3.2 Mental zoekt versterking in de vorm van Allianties
Mental was dus gewaarschuwd op iets wat op een sterke bondgenootschap leek en wist dat het alleen niet langer aan kon. Om deze redenen werden er naar verschillende bondgenootschappen gezocht. Zij die nog geen kant hadden gekozen werden benaderd en er werd een bondgenootschap gesloten met kleinere stammen als 187, Gas, SYG en R!. Dit waren bondgenootschappen die vooral de druk bij Mental zouden moeten verminderen en ook tijdens massa's een betere strategische ligging moest blijken. Na de bondgenootschap met de relatief wat kleinere stammen werd er ook een bondgenootschap afgesloten met Nilva, een bondgenootschap die waarschijnlijk tekenend was voor verschillende bewegingen die nog zullen komen.

3.3 Heinz valt uit elkaar
In het de maanden april en mei van 2014 bleken de massa's keer op keer veel succes te hebben op Heinz. En ook in juni ging Mental door met massa's op Heinz. Waarschijnlijk de meest belangrijke massa van deze tijd was de massa op Showtime. De massa bestond uit 3 waves die verdeelt was in 5 dagen, de eerste massa vond plaatst op woensdag 4 juni 2014.

el42ky.png

Na deze motivatiespeech van Triador was de eerste wave al snel een groot succes, maar was het ook al meteen duidelijk dat er veel meer te halen viel bij .Showtime. Om deze reden werd er op vrijdag 6 juni 2014 en maandag 9 juni 2014 meteen een tweede en derde wave ingepland. Dit gebeurde met resultaat, voornamelijk de eerste en tweede wave waar bij elkaar maar liefst 25 dorpen werden veroverd. Bij de 3e wave was het al duidelijk voor Heinz dat .Showtime de hoofdtarget was van de massa en kon Heinz de verliezen redelijk overzien.

Heinz kwam er dus redelijk goed vanaf, althans dat zeiden de statistieken. Achteraf bleek dat Heinz. intern hardere klappen te verduren kreeg dan de klappen die Mental gaf tijdens haar massa's. Een groot aandeel in het creëren van interne problemen was onze grote vriend Cleonito. Cleonito werd bij Heinz. verkozen als leider en deze opende al snel de heksenjacht op een vermeende spion, die hij op een hilarische wijze uiteindelijk zelf bleek te zijn door zijn mondje voorbij te praten in chats van andere werelden waarvan hij niet wist dat er ook een Mental-speler in zat. Alleszins was het kwaad geschied en een breuk in het Heinz. kamp naderde ziender ogen.

Uiteindelijk stapten accounts als Tommieboyy, Lucifertje & Weet Nie over naar de Mental kant, omwille van meningsverschillen met leider Cleonito terwijl Cyan Cleonito en Hendrik binnenhaalden. Mental dacht door de ligging van deze 2 Cyan'ers dat hun bashtijd aangebroken was, en gelijk hadden ze. Hendrik werd vliegensvlug weggespeeld, maar Cleonito werd torenhoog gestackt, ook met def van hun BG R_R. Cleonito werkte als een rode lap voor de stier die Mental was, en ketste er keer op keer op af. Cyan deed ook nog massa's op Mental, maar op de verliezen van -Ares- aan de Mental-zijde en SWAG van Cyan-alliantie bleef het ondanks vele veldslagen relatief status quo... Dit kon uiteraard niet eeuwig blijven duren.

3.4 Fusie vallende bondgenoot Rise!
Een belangrijke bondgenoot van Mental in het noorden was de stam Rise! die onder leiding stond van Skybo. De stam bleek intern niet meer stabiel in elkaar te zitten en om nieuw leven in te blazen kwamen de meest potentiële spelers van de stam bij Mental. In het onderstand bericht (zie spoiler) staat meer informatie omtrent de fusie.

wjtf7l.png

Waar het plan was dat er 5 direct naar Mental gingen, gingen er uiteindelijk alleen de bovenste 3 leden over naar Mental. Dit waren: Skybo, Duke of Windsor en Driessen1980. Laatstgenoemde bleek niet veel zin te hebben in Mental en besloot achter de rug om van Mental om zich te laten internen door vijand stam R_R. Waar eerst een massa werd gefaked door Driessen zelf en later bleek dat hij zijn dorpjes vrijwillig gaf aan zijn vrienden van R_R. Dit gaf R_R de optie om zich nog beter te positioneren tegen Mental aan en vooral tegen Skybo aan die later enorm veel klappen zal krijgen. Door een onhoudbare ligging werd er niet voor niets in een korte tijd 50 dorpen verloren.

3.5 Een blik op het Oosten
Ook al was het in het westen op dat moment het drukste, het oosten van de wereld mag zeker niet vergeten worden, met hun ingewikkelde (voor een buitenstaander) diplomatieke banden. Het duidelijk uiteenzetten van deze situatie is allicht niet ongelooflijk simpel, maar proberen zullen we! De speler Cabbie was de voornaamste speler in het oostelijk cluster van Cyan, en legde in deze tijd de focus op het safe liggen & aan een razend tempo naar die rang 1 stijgen. De farmslokop van w37 had zijn verwezenlijking gevonden in Cabbie (toen Cabje), en deze drift zou niet meer wegtrekken. Echter had Cabbie wel pbg's met Mental-spelers waaronder ErikXL. Een pbg met een vijandelijke stam ligt altijd moeilijk denk je dan, maar het word nog veel ingewikkelder wanneer ik over DannyH53/Fenrir./Rise Against & SYG begin.

Rise Against was een speler van Effect die een BG had met Cyan, maar wilde geen Mental spelers aanvallen. Na geruchten gehoord te hebben dat hij genaaid zou worden besloot hij echter het heft in eigen handen te nemen door een rechtstreekse overstap naar Mental te maken, een betwistbaar maar begrijpelijk feit gezien Danny gewoon in Mental thuishoorde, en hij er zich ook altijd zou thuis voelen in tegenstelling tot de andere kant. SYG was een kleine maar compacte stam die aanvankelijk een samenwerking met Mental had tegen de ex-Heinz. leden. Dit lukte aanvankelijk vrij tot zeer goed, totdat SYG besloot om eventjes samen met Cyan Nilva aan te gaan vallen, de BG van Mental nota bene. "Plots'' moet je overigens in een relatief tijdsperspectief plaatsen gezien de ommekeer toch wel een weekje of 2 in beslag nam. Resultaat? einde samenwerking met Mental en een ommekeer in het landschap. Cyan stond echter op het punt om een koekje van eigen diplomatiek deeg te krijgen... To be continued!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73091

Guest
Hoofdstuk 4: Mental fuseert met de bouwsteen van Cyan genaamd R_R. Cyan valt!
Het is de maand Augustus, de mid game draait op volle toeren & de wirwar van diplomatieke banden overheerste nog steeds over het effectief oorlog voeren. De eerste écht grote verandering zat er echter spoedig aan te komen. De grootste BG van Cyan genaamd R_R (Reborn And Ready), waarop zowat heel de safe van westelijk Cyan gebaseerd was, ging het kamp van Cyan verlaten. Uiteraard had dit enorme gevolgen voor de min of meer uitgebalanceerde wereld die W37 toen was. De overstap deed in die maanden augustus & september veel stof op waaien dus gaan we de standpunten van zowel Mental als R_R hier even uiteen zetten.

Het verhaal van R_R:
R_R is altijd al een compacte, stabiele stam geweest die door tactisch spel & een gezonde portie geluk nooit een tegenslag hebben ondervonden (maar 87!!! dorpen verloren in heel hun bestaan, waarvan het merendeel recaps). Sinds de startfase was het echter al duidelijk dat R_R aan de kant van Cyan ging staan, en tegen Mental zou strijden toen we nightring weg speelden mbv. Cyan. De stats waren ook 150-21 in het voordeel van ons, dus waarom veranderen zou je denken?

Binnen ons hechte / open team werden steeds meer frustraties geuit, waarvan ik nu de belangrijkste zal opsommen:
- Het egocentrische gedrag van sommige Cyan'ers
- De Achterdochtigheid / irritatie rond de persoon van Maks
- Tide die dieper en dieper in onze kleine safezone binnendrong terwijl wij op Mental aan het bashen waren, en cyan liet begaan.
- Dreigementen vanuit de Cyan kant (Glenn) toen we geen BG met SWAG wilden aangaan, maar hen juist mee wilden edelen (omdat 80% noobs waren die daar niet hoorden)
- Na uiteindelijk een min of meer gedwongen BG met SWAG te hebben opgelegd spoorde Cyan ons ook nog eens nadrukkelijk aan om met SWAG te fuseren, zodat hun verliezen hopelijk zouden stabiliseren

Al deze puntjes opgeteld vonden wij ons als R_R gewoon een marionet van de grootmacht cyan die naar hun wil moest ageren, en als we dit niet deden kregen we dreigementen over ons heen (1 van deze was 'Dan gaan we een BG met Mental aan en zorgen dat jullie eerst worden weggespeeld *insert scheldwoord hier*'). Toen de leiding al deze punten eens op een rijtje zette en voorlegde aan de stam werd voorgesteld dat Daan van Ollies Helden met de leden die Cyan wouden joinen naar daar ging & Matthias van Jelly Ganja met alle Mental-gezinde spelers naar Mental zou gaan. Tot Daan's grote verbazing werd er unaniem gestemd om Mental te joinen en zo de groep bij elkaar te houden en Daan kon natuurlijk niet anders dan met ons mee gaan. Een goede keuze zo blijkt, want van de 10 accounts die toen Mental joinden winnen nu anderhalf jaar later 5 accounts de wereld. Een mooie statistiek van 50%. Het hoofdstuk R_R was hierbij definitief afgesloten voor ons.


Het verhaal van Mental:
Door de ontevredenheid van het kamp R_R werd Mental benaderd over hoe zij er tegen over stonden. Voor Mental kwamen deze veranderingen als geroepen. Op het moment dat R_R Mental benaderde voor een eventuele samenwerking zat Mental in een redelijke dal. Mental stond er dus niet goed voor, de klappen die ze kregen van de massa's werden op dat moment nog wel opgevangen, maar Mental had goed in de gaten dat zij dit niet langer aankonden. De komst van R_R kwam als geroepen en na goed overleg tussen beide leiders werd er besloten om een mogelijke fusie aan de kaak te stellen bij de rest van de stam.

Ondanks dat R_R van oorsprong een vijand van ons was en dat de kans dus groot was dat er ook cyan-gezinde spelers bij ons kwamen, was er nooit sprake van een fusie en wist de gehele stam dat de komst van R_R alleen een voordeel zal zijn. Wat uiteindelijk ook bleek, niet alleen op strategisch niveau (meer slagkracht en meer safezone) kende deze fusie een hoge toegevoegde waarde, maar ook op het gebied van communicatie en het intern presteren was de fusie een enorme verbetering voor Mental. Naast dat de stam in het geheel werd versterkt werd de leiding ook versterkt en sloten Matthias (Jelly Ganja destijds) & Daan (Ollies Helden) zich aan bij het leidingsteam als offensieve planners. Laatstgenoemde van deze twee heeft het leidingsteam niet meer verlaten.

Val van Cyan
De overstap van R_R was een belangrijke gebeurtenis, maar wat de dag erop zou volgen was misschien wel 1 van de meest betekenisvolle momenten van de hele wereld: De val van Cyan. Was dit een wereldschokkende verrassing? Betekende R_R, een vrij kleine stam, dan zo veel voor Cyan? Daarover zijn de meningen zeer verdeeld, dus zullen we ons beperken tot de feiten. Cyan startte als een topstam maar na verloop van tijd stopten enkele belangrijke schakels binnen hun kamp. Om een voorbeeld aan te halen stopte Weedish. Na een zeer sterke start te hebben gehad (de reden kan gegeven worden door Cyan'ers). Belangrijke stoppende spelers brengen frustratie naar boven, en frustratie brengt op zijn beurt onderlinge discussies naar boven, en oh ja, na verloop van tijd zat Cyan vol van intern gesputter. Als Mental-lid zag je leden leaven en terug joinen als een echte flipperkast. De meest opvallende was allicht Cabje (Cabbie) die dit meerdere keren deed in een korte tijd. Jgotti & Cabbie leavden uiteindelijk om nooit meer terug te komen. Dit kwam aan als een echte mokerslag voor Cyan en 2 mensen werden aan het leidingsteam toegevoegd om orde op zaken te stellen (Maks & Sverre). Aanvankelijk leek alles beter te gaan tot het moment waar Glenn met zijn account Rumpel Cyan verliet. Hij was het gezicht van de stam op het AF en liet hier Auke & Maks toch wel in de steek. Toen dan de overstap van R_R volgde was het end of Story. Auke was op kamp en kon er niets tegen beginnen dat Maks de stekker uit Cyan trok. Had Cyan moeten vallen? Waarschijnlijk niet, gezien ze hierna gewoon Story vormden (meer info hierover later).

Mental als enige grootmacht?
Na de val van Cyan leek het wel een wereld in puin, accounts dreigden op delete te gaan, verschillende kleinere after-cyan stammen werden opgericht, maar het viel het best te beschrijven als een zooitje ongeregeld. Gelukkig voor deze mid-game wereld bleef het massaal op delete gaan uit, alleen Shood en UTS stopten abrupt. Mental zat in een heel bizarre situatie, gezamenlijk met nilva hadden ze amper 30% dominantie, en toch leek de wereld al gespeeld. Vooral in Mental spoorde men aan waakzaam te zijn voor een nieuwe supermacht die zou opstaan (Triador had dit heel expliciet voorspeld) & werd er geopperd om nog een tandje hoger te schakelen door Ex-cyan te breken nu het nog chaos was. Echter werd er langs de kant van Nilva (en ook enkele Mentalers) steeds vaker geopperd om de BG op te zeggen en de eindstrijd in te zetten. Wat Mental in deze periode moest doen buiten achterover leunen en genieten van het Cyan-drama was vooral het hofd koel houden, en dat is ook voor een groot stuk gelukt. Zoals voorspeld, was de wereld nog verre van beslist, meer voor volgende week!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73972

Guest
Hoofdstuk 5: Stilte voor de storm (oprichting Story)

De wereld lijkt al een vroege einde te krijgen, met Mental en Nilva als eindoverwinnaars. De grootste concurrent van hen is gevallen en dreigen massaal op delete te gaan in verband met verloren hoop of te weinig motivatie. Zoals in vorig hoofdstuk vertelt werd zag de toekomstperspectieven voor Cyan er niet meer rooskleurig uit door de strategische zetten van Mental om Cyan's eigen kaarten te gebruiken. Dit in combinatie met een minder gezellige interne sfeer bij Cyan zorgde ervoor dat de wereld al beslist leek.

5.1 Mompel wordt geboren
Waar het in het begin erop leek dat Mental & Nilva misschien wel de snelste eindoverwinning ooit zouden krijgen, bleken er tegelijkertijd ook andere stammen op te staan die wellicht wel serieuze ogen zouden gaan gooien op wereld 37. 1 van deze stammen was het oostelijk gelegen Mompel. Mompel werd destijds opgericht door de nummer 1 speler Cabbie en werd bijgestaan door: Tsjik Tsjak Vollenbak, Zirkum, Tasarinan, Stecol, Rempdebiel, de tuinman, Mazumba & Mooro. De stam lag oostelijk met zowel een front met Mental als een front met haar bondgenoot Nilva. Mompel besloot al snel om voornamelijk te richten op het zuidelijk front met bondgenootschap. Waar kwam Mompel plots vandaan? Wel, zo onlogisch is het eigenlijk niet. Tegen het einde van het cyan tijdperk raakte het oostelijk cluster steeds meer en meer het vertrouwen kwijt in hun westelijke kompanen. Mompel was een logisch resultaat van alle oostelijk gelegen cyan leden die samen een solide stam wouden maken. De verschillende invloedssferen zorgden echter sinds het begin al voor enkele frustraties: Tasarinan was zeer goed bevriend met Glenn (leider cyan, oprichter Story) terwijl Cabbie eerder goede contacten had met de mental zijde , ErikXL als voorbeeld. Een tweestrijd voor de macht stond op het punt zich te ontketenen hier.

5.2 Conflict in het zuiden
Waar Mental voornamelijk een goede sfeer kende en we een mogelijk versnelde eindoverwinning vooral aan het vieren waren, was dit een ander verhaal bij ons zuidelijke bondgenoot Nilva. Nilva wat destijds werd geleid door Hokuzpokuz (Gideon) kreeg een interne conflict nadat Rokade werd aangesproken op zijn inactiviteit. Echter was dit niet de eerste keer dat Gideon agressief reageerde naar zijn mede-stamleden toe. Doordat Hokuzpokuz uiteindelijk een kei blijkt te zijn in het geven van selectieve informatie, het vooral alleen beslissen van bepaalde situaties en indien nodig is berichten verwijderen op het forum die hem negatief afschilderen of tegen spreken. In de onderstaande screenshots is meer informatie te vinden over de situatie in Nilva destijds.

Screen 1

Screen 2

Screen 3

Screen 4

Na nog meer discussies en nog meer scheldpartijen besloot een groot aantal leden om Nilva te verlaten en Dixie op te richten. Maar wat betekende dit voor Mental. De huidige bondgenoot werd verdeeld in tweeën die ook nog een afkeer naar elkaar hadden gecreërd. Omdat Mental geen kant wilde kiezen en met beide partijen een goede band had besloot Mental om met beide partijen een bondgenoot aan te gaan. Achteraf bekeken misschien niet de allerbeste optie ...

5.3 Oprichting Story
Het zuiden en het oosten leken voornamelijk de plaatsen op wereld 37 waar beweging in zat, maar ook het westen mocht niet vergeten worden. Het westen waar het oorspronkelijke basis van Cyan zich bevond vond de moed terug om vol voor de wereldwinst te gaan. Dit maal in de vorm van Story, een stam die werd opgericht door Glenn van Rumpel, een stam die in eerste instantie leek op een bij mekaar geraapt zooitje. Het leek meer op een goede mix van wat relatief kleinere accounts op het wereldpodium en de wat serieuzere spelers. Hoe dan ook wist Glenn het westen weer te motiveren en werd naast Mompel, Nilva/Dixie en Mental een vierde serieuze speler opgericht. De grote vier leek terug te zijn, alleen kenden 3 van de 4 stammen een andere vorm. Om nog maar eens duidelijk te maken hoe stabiel Mental wel niet was als groep. De windrichtingen waren vrij eerlijk verdeeld: Mental noord, Dixie zuid, mompel oost, story west.

5.4 Fusie Dixie/Mental
Dixie werd opgericht en Mental bleef goed contact houden met Dixie. Dixie, dat was opgericht om niet meer onder het regime van Hokuzpokuz te blijven bleek in het begin alles behalve stabiel. Voornamelijk de band tussen Mental en Dixie. Om eerlijk te zijn vertrouwde Mental niet alle leden van Dixie en merkte het vooral dat Dixie minder Mental-gezind was dan voorheen in Nilva. Zo was er ook sprake van een mogelijke recruit van oud-cyan leider Rumpelstultskin en oud-cyan lid Ethnocentric. Omwille van deze situatie werd het vertrouwen in Dixie steeds minder vanuit Mental's kant.

De recruits gingen uiteindelijk niet door, voornamelijk omdat Rumpelstultskin meer vertrouwen had in zijn eigen opgezette Story. Al snel leek er een samenwerkingsverband te komen tussen Mompel en Story, wat Mental weer in een moeilijke positie zou zetten. Om deze positie vast te houden werd een fusie met Dixie voorgesteld, met deze fusie wilde Mental ervoor zorgen dat de kans nihil werd dat Dixie de kant van Story en mogelijk Mompel zou joinen. De fusie werd aangegaan en de volgende leden sloten zich bij Mental aan:
- Fichtme
- Videx
- King of Love
- Blow Me Kisses
- iYentl
- Damacon
- YouKnowMyName.
- Gracchus
- Hoempapa1988
- Dark Knight

Dat al deze leden uiteindelijk Mental joinden kan eigenlijk als een klein wonder worden beschouwd, gezien ze toen al verschillende malen achter de rug van mental om hadden staan praten met Story, en zelfs vergevorderde gesprekken hadden om ditzelfde Story te joinen. Uiteindelijk doofde dit idee uit en joinden deze accounts Mental (die wel wisten dat dixie gesprekken had gevoerd met story, maar niet zo vergevorderd).

5.5 Dixie leden kiezen voor Story
Bij de fusie Mental/Dixie in 1 groot Mental waren we aanwezig op bijna de hele wereldkaart, een machtig schouwspel, maar het zou wel enorm veel def gaan kosten door de vele langwerpige clusters die onder andere fichtme had. Deze waren gecreëerd door het weigeren van de accounts Casimodo, Rokade, en Heraclesgek die vervolgens ook niet wou joinen. De ex-Dixie leden hadden een BG met elkaar, maar hoe lang ging deze nog blijven staan ... Dixie was voorheen een hechte groep en zelfs toen ze in andere stammen zaten bleef de oude dixie chat actief. Dit zorgde voor enkele heen en weer statements, die uiteindelijk ervoor zorgden dat de ex dixie leden in mental begonnen te twijfelen aan hun positie, onbegrijpelijk gewoon, want mental is zo'n leuke stam! Fichtme was het keitje dat de lawine in het zuidelijke Mental veroorzaakte. Na een gesprek met Triador waar Henkie zijn zorgen ivm def aankaartte en ook dat hij overwoog om over te stappen, reageerde Triador nogal koeltjes met als gevolg dat Henkie niet werd overtuigd te blijven. Alle leden van ex dixie (op King Of Love & YouKnowMyName. na) besloten min of meer tegelijkertijd Mental te verlaten en story te joinen. In eerste instantie werden pbg's behouden, maarl ater werd dit door stamdruk onmogelijk. Waar YouKnowMyName. nog aan het Mental - Stamcluster grensde en dus verdedigbaar was, was King Of Love dat niet. 1 speler Mental bleef over met 360 graden Story front. Uit logische overwegingen besloot King Of Love Mental te verlaten, maar wel trouw te blijven, met enkele mislukte rekruteringspogingen van Story tot gevolg. Hierna was de rust echter teruggekeerd, Story rekruteerde nog enkele safe gelegen spelers bij & de kaarten waren helemaal herschud: Story was zowaar de grootste stam geworden op wereldschaal... De pionnen van de échte wereldoorlog leken gezet en nu moest nog juist iemand de eerste move maken.

 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser72524

Guest
Hoofdstuk 6: Mental heeft het moeilijk met de grote blaffen van Story.

Story werd opgericht en nam door het aannemen van verschillende dixie-speler een sterke positie in het westen van wereld 37. De hoop dat Mental al voor het einde van 2014 de eindoverwinning binnen zou hebben bleek al snel een illusie te zijn en wereld 37 was weer helemaal opengebroken.

Om het verhaal even in een juist tijdsperspectief te zetten zal ik zeggen dat hoofdstuk 6 zich afspeelt van eind oktober 2014 tot en met eind januari 2015. Omdat dit waarschijnlijk één van de meest belangrijke en meest actieve periodes was voor Mental en ook wereld 37 zullen hoofdstuk 6 & 7 elkaar overlappen qua tijdsperiodes, maar zal in hoofdstuk 7 worden ingezoomd op het interne proces en in hoofdstuk 6 vooral de bewegingen in het wereldtoneel.


6.1 Fusie Mompel/Mental
De oostelijke stam Mompel kenden intern een enorme verdeeldheid tussen een aantal spelers die voornamelijk story-minded waren en een aantal spelers die enorm mental-minded waren. Door de enorme verschillen wat betreft belangen was het te verwachten dat een samenwerking tussen deze leden niet lang ging duren. Vlak voor oktober 2014 was het ook zover en werd de stam verdeeld, omdat Mental in zag dat deze spelers een toegevoegde waarde waren voor Mental vanwege hun ligging en hun mental-mentaliteit werd er vanuit de leiding een fusie voorgesteld aan de leden van Mental.

nce80l.png

De spelers: Cabbie, Stecol, Mazumba, de Tuinman en Rempdebiel zouden met de fusie meegaan en ondanks dat er twijfels waren werd er uiteindelijk besloten dat de fusie door zou gaan. De eerder genoemde spelers joinde Mental en de rest van de stam besloten om de zuidelijke stam Fresh te joinen, waar overigens een groot deel van Mompel oorspronkelijk vandaan kwam. Ook de spelers Tsjik Tsjak Vollenbak en De zon wilden graag toetreden, maar daarvoor werden aparte enquêtes over gevoerd. Door de verdeeldheid bij beide enquêtes werd besloten om uiteindelijk geen 1 van hen aan te nemen.

6.2 Regionale massa's vanuit Mental
De fase brak dat er steeds meer vraag was naar massa's op regionaal niveau en omwille deze redenen werden er voornamelijk wat kleinere massa's georganiseerd in plaats van de grote stammassa's die vooral tekenend waren voor Mental. Ondanks dat er massa's waren die wel degelijk succes hadden, waren ook jammer genoeg een aantal massa's met minder succes dan gehoopt.

Noorden
Vanuit het noorden werd vooral gericht op het noordelijke deel van Story, en dan vooral de accounts Weaked Lion en Tide. De massa's werden voornamelijk gevoerd door Kipopstokbeleid, Ollies Helden en Vestri di Sumus. De massa kenden niet het gewenste resultaat, maar dit kwam voornamelijk door het BB worden van Story account Vulture, wat ervoor zorgde dat een belangrijk deel van de massa zijn focus vooral legde op het rapen van BB dorpen.

Centrum
Nog steeds in het centrum gelegen was de minder kwalitatieve Swag op Swag waren al een groot aantal winsten geboekt, maar momenteel was het belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurde in verband met een toename van safezone. Met succes werd het grotendeel van Swag binnen een no-time weggewerkt.

Westen
Het westen kenden als hoogtepunt de massa op het account Breuzzie, waar een totaal van 25 dorpen werden geedeld door voornamelijk Escalation en Nimue.

Zuiden
Door middel van recruits in het zuiden werd Mental geïntroduceerd aan verschillende nieuwe stammen. 1 van deze nieuwe stammen was SYG, maar ook Fresh. De eerste massa op 1 van deze stammen was op SYG, dit was tevens een massa die van alle regio's op het grootste niveau werd uitgevoerd.

6.3 Story blitzed goed
De massa's van Mental liepen stroef, net als de sfeer die zeker na de overstap van de dixie-leden naar vijand Story was verminderd. Een adempauze was dus essentieel voor Mental, helaas had Story andere plannen en kozen ze er juist voor om extra veel druk te zetten. Waar Cyan vooral de steunpilaren van Mental probeerde neer te halen, leek Story zich meer te focussen op de gebreken van Mental. Voornamelijk Repelsteeltje was hier een account die er goed op anticipeerde, zo werden de inactieve accounts Weet nie en Tommieboyy in een korte tijd met korte metten gemaakt. Maar niet alleen individuele blaffers kwamen zwaar aan bij Mental, maar ook de massale massa's.

Naast Repelsteeltje op Weet nie en Tommieboyy hadden Nimue, Escalation en Gracchus het ook moeilijk door diverse individuele acties/blitzen maar ook massa's vanuit de kant van story. Waar Story complimenten voor krijgt, waar Story geen complimenten voor krijgt zijn de massa's die plaats vonden in de maand januari in 2015. Dit waren de massa's op lucifertje en Youknowmyname.

6.4 Massa Lucifertje
De massa lucifertje was een massa waar Mental in principe geen moeite mee zou moeten hebben. De enige serieuze edelaar van Lucifer zou het account Repelsteeltje. zijn die naar verwachting niet veel edels zou moeten hebben vanwege zijn vorige succes op voornamelijk Tommieboyy. De massa werd goed in elkaar gezet, maar Repelsteeltje zou nooit voor veel winst kunnen zorgen en om deze reden zette Story het account Zirkum in. Een account die oorspronkelijk door de eigenaar aan de Mental kant van Mompel werd gegeven. Omdat Cabbie dit oneerlijk vond tegenover Tasarinan die story gezind was besloot Cabbie ook een deel aan Tasarinan te geven. Het account werd dus verdeeld en werd noch voor Mental ingezet als voor Story.

Althans dit was de plan, Story kreeg grip op het account Zirkum en besloot de hoeveelheid edels in te zetten op de massa van Lucifertje. Wat natuurlijk voor veel winst zorgden, maar werd Mental wel gewaarschuwd dat Story in ieder geval niet van plan was om het spel netjes te spelen. Uiteindelijk werd er 60+ dorpen verloren en kenden het account Lucifer enorm harde klappen. De situatie Zirkum werd niet voorspeld en zorgden daardoor voor een motivatiedip, wat geheel logisch was. Uiteindelijk werd er een nieuw POS plan bedacht waardoor Lucifer weer kon ademen en het grote verlies weer kon herstellen.

6.5 Massa Youknowmyname
We fast forwarden een maandje verder naar waarschijnlijk de grootste stab die zich heeft plaatsgevonden op wereld 37. De massa op YKMN zou op dat moment 1 van de grootste massa's worden van wereld 37. Een massa waar zowel Legend (een nieuwe stam in het zuiden) als Story het groot front account van YKMN onder handen zouden nemen. Net als Lucifertje was dit een uitstekend uitgevoerde massa waar verlies ingecalculeerd werd, maar het aantal verlies groter werd door een onvoorziene verandering. Dit maal was dit het account Deathwing.

Om de stab beter te begrijpen is het van belang om te weten dat Deathwing van origine Mental-minded was en er van te voren contact was om Mental te joinen. Door zijn grote front werd er niet voor gekozen om hem te recruiten, maar zou dit wel het geval zijn wanneer Deathwing flink wat front vermindering zou krijgen.

45f88320cdf7de35fca91f55b8063da0


.Simplicity 05.12.14 23:12
Beste Justin,

Ik vind het enorm lullig om dit nieuws te moeten mededelen, maar bij nader inzien is besloten om het account DeathW1ng niet aan te nemen. Het kost namelijk enorm veel defence om jou front veilig te stellen en 69 dorpen is echt te weinig om het front in orde te maken.. Dat aantal mag je minstens verdriedubbelen. Het vertrek van Videx speelt hier ook een rol in aangezien je hierdoor nog meer front hebt gekregen.

We hebben niets tegen je, maar in feite kunnen wij het nu niet realiseren.

Hopend op je begrip,

Jordy | [player].Simplicity[/player]

Voornamelijk YKMN en DW kenden al vanaf het begin (mede door hun verleden) een goede en vooral vriendschappelijke band. De originele speler besloot om op te houden en een 1 of andere Sven werd op het account gezet. De massa liep aardig op en kenden uiteindelijk een totaal van 2k aanvallen, bestaande uit zowel fakes als clears. Op een dag kwam er een grote massa van story op de desbetreffende mentalspeler. Voor deze massa was er niet super veel def vrij dus wij gebruikten het neutrale front waar goed contact mee was om def te schuiven naar het echte front. Er volgde een pm wisseling tussen sven (die zich nog steeds voordeed als de originele speler of de waarheid in het midden hield) en de mentalspeler, waar sven deed alsof hij wilde helpen en zeker geen plannen had om aan te vallen. Hij probeerde te vissen wanneer de mentalspeler zou gaan slapen. Toen midden in de nacht toen Sven genoeg info had begon hij de aanvallen en joinde hij story. Doordat YKMN het account Deathwing vertrouwde kon Deathwing zeker in het begin massale winsten geboekt en zorgden dit ervoor dat het account een puinhoop werd. Voor meer informatie zie PM wisselingen

Slot
Het was dus een moeilijke periode waar Mental veel klappen kreeg van Story. Door de situatie besloot Mental om bepaalde veranderingen door te voeren, hoe Mental de klappen intern omzette in samenhorigheid en 1 van de sterkste periodes van Mental zal men lezen in het volgend hoofdstuk.


 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73091

Guest
Hoofdstuk 7: Drastische veranderingen binnen Mental zorgt voor nieuw leven!

Dat het niet ging zoals gehoopt bij mental was een feit. Voornamelijk december en januari waren de zwarte maanden voor Mental. Story had door een deel van Mental's bondgenoot te rekruteren een groot deel van de motivatie binnen Mental weggenomen, waar Story alleen gemotiveerder leek. Zoals in het vorig hoofdstuk te lezen was had Mental het ook enorm moeilijk met de massa's van Story. In dit hoofdstuk zal ik maar achterwege laten dat de factor vies spel redelijk bepalend bleek te zijn voor de winsten. In dit hoofdstuk zal ik beschrijven hoe Mental met de klappen om ging. Wellicht zullen bepaald aspecten niet duidelijk zijn, in dit geval geef ik als advies om hoofdstuk 6 als kompas te gaan gebruiken.

7.1 Recruits Swag.
Voordat ik begin wil ik de fusie met Swag aanhalen, ook al speelde de fusie iets eerder dan de rest van dit hoofdstuk. De fusie was wel een belangrijk punt in de geschiedenis van Mental. Swag. was een stam die voornamelijk uit spelers bestond die het spelletje minder goed begrepen dan de gemiddelde w37 speler. Al vroeg in de game zagen deze spelers al snel dat ze niet in het tempo konden edelen als de grote spelers op w37. Om toch een redelijk goede uitgangspositie te creëren besloten ze al snel om hun cluster dicht te edelen door middel van barbarendorpjes. Door deze tactiek kregen ze een betere uitgangspositie en voornamelijk kwam er meer def beschikbaar. Zoals te zien in het onderstaande plaatje lag Swag middenin het cluster van Mental en zorgden zij ervoor dat Mental een enorm gedeelte safe mistte.

33f8b6c.png


Swag was wellicht niet de beste tegenstander, maar het was wel een team met enorm veel Def beschikbaar. Omwille van deze redenen zal Swag voor Mental een te grote investering worden. Een investering die men liever zag op andere fronten waar het wel nodig was, Mental besloot daarom om een drietal leden te rekruteren, waar Mental het meeste vertrouwen in hadden. Dit waren:
- Sergio7
- HenriZH (.El Pistolero)
- Razor85

Hun ligging zou ervoor zorgen dat Mental in een korte periode veel meer Def beschikbaar kreeg en daardoor minder druk zou krijgen op bepaalde fronten. Of de spelers kwalitatief de top waard waren, was eerlijk gezegd in het begin nog een aantal twijfels over. Om dit op te lossen besloot Mental en dan voornamelijk Triador om de leden op te leiden door middel van een nurture campagne. Dit houdt in dat er steeds meer guides op het forum kwamen en dat de leden ook werden geholpen door middel van een mentor-systeem. Al snel bleek dat dit bij de meeste niet echt nodig was en werden Henri, Razor en sergio7 al snel volwaardige Mental-leden.

7.2 Mental probeert de klappen van Tommieboyy, lucifertje Nimue op te vangen
Zoals in het vorig hoofdstuk al werd beschreven kreeg Mental redelijke klappen vanuit Story. Voornamelijk Tommieboyy, Nimue en lucifertje hadden het zwaar. Beide accounts kenden eigenlijk een front die voor een account te zwaar was. Omdat TW maar toelaat 10k tekens te gebruiken zal TommieBoyy of lucifertje niet worden beschreven. Misschien achteraf nog in een post.

Nimue
De eerste wave van Nimue werd redelijk goed afgeslagen. Nimue met toen maar 2 miljoen punten kreeg een enorm aantal clears op zijn dak. De meeste aanvallen werden redelijk goed afgeslagen, maar verlies was niet te voorzien. De massa die vlak voor de kerststop plaatsvond zorgden ervoor dat een groot deel van de dorpen van Nimue geen boerderij meer kenden. Een tweede wave na de kerststop zal het account in huidige toestand never en nooit overleven. Om het account te helpen werd er uiteindelijk twee stappen ondernomen. Dit waren:

1. Het account werd gefinancierd door middel van GS om voornamelijk de boerderijen te herstellen.
2. Het account werd gefinancierd door middel van PP om voornamelijk de bouwtijden van de boerderijen te halveren.

Met succes werd het account hersteld en heeft het account in de toekomst bijna tot geen problemen gekend.

7.3 Spionage Mental - kwestie Tide
Zoals te lezen in de volgende post kreeg Story een aantal posts van het Mental forum tot hun beschikking. Waar Mental in eerste instantie vooral redelijk bang was kwam men snel tot de conclusie dat de kans dat er een lek zou zitten binnen Mental redelijk klein was en dat deze lek voornamelijk afkomstig was vanuit onze BG 187 (dit forum-gedeelte was namelijk gedeeld). Na speurwerk kwam men erachter dat de speler Casimoodo een VV ter beschikking had.

Maar niet alleen

7.4 Problemen worden aangekaart door de spelers
Dat Mental niet liep was misschien al duidelijk, het forum en ook de gehele stam kenden niet de nodige activiteit. Waardoor de stam op bepaalde vlakken te kort kwam.
In Mental was dit eigenlijk al een maand en misschien zelfs langer duidelijk. Echter werd hier niet echt over gesproken, tot dat een drietal leden besloten om het initiatief in handen te nemen en zelf in een post alle problemen aan te kaarten. Deze leden die relatief nieuw waren kwamen met de volgende post:

29bkahv.png

fkt9o8.png

28ltekn.png

Naar aanleiding van deze post kwam er een enorm lange discussie tussen zowel oud-leden als huidige-leden. Uit de discussie werden uiteindelijk een zevental punten aangekaart waar drastisch veranderingen in moest komen op korte termijn.

- Duidelijkheid
- Verbeterde massa's
- Reputatie
- Democratie
- Edelrichtingen
- Nieuw organogram
- Weekberichten invoeren

7.5 Korte termijn verandering van aangekaarte problemen
Duidelijkheid
Om meer duidelijkheid te creëren werden er een aantal veranderingen doorgevoerd door het leiding team. Wat waarschijnlijk de basis vormde voor meer duidelijkheid binnen Mental waren de draaiboeken. De draaiboeken was een campagne die werd opgezet door Jordy (.Simplicity) waar alle eisen/regels/richtlijnen werden beschreven. Een ander belangrijk punt waar meer duidelijkheid door moest worden gecreëerd was de komst van een aangepast forumstructuur.

Als derde punt werden er vv-checks uitgevoerd, bij voornamelijk leden waar nodig was. Om niet goed te laten schemeren dat er geen vertrouwen in deze accounts waren werd er bij iedereen een vv-check gedaan.

Verbeterde massa's
Waar de laatste maanden de massa's voornamelijk door Jan en alleman werd opgezet en niet een duidelijk structuur kenden werd in de toekomst een nieuw team aangenomen die de massa's zouden gaan regelen. Namelijk: Floris (Rise Against) & Peter (Kipopstokbeleid). Om meer duidelijkheid te creëren werden er een tweetal regels bedacht om de kwaliteit van de massa's op te voeren. De regels waren:
- Ieder account levert minimaal de hoeveelheid clears in dat gelijk staat aan 10% van het aantal dorpen
- Massa's vinden iedere 3 weken plaats

Reputatie
Al snel werd duidelijk dat Mental vooral terrein verloor op het AF. Omdat Mental ook door had dat er bij de vijand vooral moraalridders aanwezig waren besloot Mental op een tijdelijke radiostilte te hanteren. De radiostilte zou ervoor zorgen dat Mental in rust kan herstellen en dat Story minder gemotiveerd raakt van hun eigen winsten.

Democratie & Edelrichtingen
De democratie en Edelrichtingen waar Mental juist in het verleden enorm sterk mee was werden herstelt. Zodat Mental weer kon fungeren als een geoliede machine.

Nieuw organogram
Met het slechte nieuws dat Triador aftrad als leider werd er een nieuw leiding team gevormd. Waar Jordy een stapje terug ging doen als interne leider besloot Jordy zich in de toekomst vooral bezig te houden op diplomatisch vlak. Voor het interne deel werd het stokje overgegeven aan Steven van Cabbie (die eigenlijk al een tijdje actief was als interne leider), Alwin van Vestri di Sumus en Sander van Vestri di Sumus. Ook werden de team adviseurs ververst die de stam zou moeten helpen met het maken van strategische keuzes. En een nieuwe Def- & off coördinator ingezet. Voor het overzicht zag de organogram van Mental er als volgt uit:


Leiders

Externe leider: .Simplicity (Jordy).
Interne leider: Cabbie (Steven) & Vestri Di Sumus (Alwin/Sander).

Defence leider: Rise Against (Danny).
Offence leider: Rise Against (Floris) & KipOpStokBeleid (Peter).

Adviseurs

Archer Maximus (Bas).
@willemwever@ (Gerwin).
Ollies Helden (Daan/Matthijs).

Weekberichten invoeren
Tja de weekberichten waren al vanaf het begin een moeilijke kwestie binnen Mental. Uiteindelijk werden er een drietal leden aangenomen als redacteuren en is dit een tijdje goed gegaan. Maar niet altijd.

7.6 Samenwerking leidt tot herstel van account YKMN
Zoals iedereen wel weet had [player]YouKnowMyName.[/player] een flinke verassingsaanval gekregen waar voornamelijk de stabs van [player]Deathw1ng[/player](Stabw1ng) & [ally]Legend[/ally], hier voor de basis waren. Stabw1ng die dezelfde nacht nog voordat hij aan ging vallen en Story ging joinen YKMN. ervan verzekerde dat hij aan de kant van YKMN. staat en dat ze absoluut geen aanval hoefde te verwachten en [ally]Legend[/ally] vindt dat wanneer je een nieuwe stam maakt de oude NAP afspraken niet meer gelden.

Hierdoor waren er jammer genoeg een aantal dorpen verloren geraakt, wel wil ik erop wijzen dat we toen met heel de stam ervoor hebben gezorgd dat YKMN. nog rechtop staat. Zo werd er massaal vv's ingepland en kon het account YKMN ook massaal rekenen op steun door middel van OS. Ondanks dat we doei moesten zeggen tegen een jumpclustertje van YKMN. Wisten we wel ervoor te zorgen dat YKMN 100 miljoen verslagen tegenstanders extra kenden. En in 1 week tijd 6 verdedigers wist te pakken.
f1338f244fdc98adae3b0918d5da556d.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73972

Guest
Hoofdstuk 8: De eerste gevolgen van de veranderingen binnen Mental

Het proces om Mental 180 graden te laten draaien heeft uiteindelijk de nodige moeite gekost, Mental moest weer een eenheid worden die het ook was voor de fusie met Dixie. Een stam waar iedereen elkaar kon vertrouwen en ook voor elkaar door het vuur durfde te gaan. In hoofdstuk 7 werd al beschreven welke stappen hiervoor werden genomen en in dit hoofdstuk wordt beschreven hoe de redelijk uitzichtloze periode veranderden in een bloeiende periode van Mental. Waar gezelligheid en solidariteit duidelijk te merken waren. In het voorgaande hoofdstuk is al te zien dat het herstel van het account YKMN een duidelijk gevolg was van deze factoren. In dit hoofdstuk zal voornamelijk aanvallende successen worden beschreven.

8.1 Nieuwe edellijnen
Om een goede stam te krijgen moest er een duidelijke strategie komen die zal zorgen dat iedere schakel binnen de organisatie een duidelijk takenpakket zal hebben en daadwerkelijk ook een toevoeging zal hebben voor de gehele organisatie. Om dit te kunnen realiseren was een logische stap om met een compleet vernieuwing te komen van de edellijnen, zodat het voor iedereen up to date werd. Iets wat voor een grote organisatie als Mental redelijk moeilijk was omdat er rekening moest gehouden worden met zaken als jumpers, frontvermindering of juist frontvergroting. Uiteindelijk kwam de nieuwe leider Alwin met edellijnen.

Noord
29glg7d.png


Noordwest
2s6t1cn.png


West
21a9ro7.png


Zuidwest
246128o.png


Zuid
2drib15.png


Zuidoost
5x31nr.png


Oost
2ldkgw8.png


Noordoost
35kj59w.png

Als men kijkt naar het huidige wereldplaatje bleken deze edellijnen in grote lijnen (tot de wereld dominantie) intact. Waar vooral het oosten een goed voorbeeld was voor hoe een falanx moest worden ingedeeld, bleken de edellijnen voor het zuiden ook zeer en dan zeer effectief.

8.2 Nieuwe aanwinst Tsjik Tsjak Vollenbak
26 januari 2015, dit was de dag dat Mental’s nieuwe aanwinst eindelijk overkwam. De ex-Cyan account was afkomstig van de pas gevallen stam Fresh. Waar zijn buurtgenoten voornamelijk kozen om zich af te zetten tegen Mental, heeft Team TTV er gelukkig voor gekozen voor de beste keuze voor een eindoverwinning. Tsjik Tsjak Vollenbak die in eerste instantie was afgewezen voor Mental bleek al snel goed in de stam te passen. Voornamelijk Ivan zorgde voor zijn spotprenten voor een leuke sfeer op het forum. Het account dat helemaal geen moeite leek te hebben met het aanpassen zorgden al snel een toevoeging te zijn voor het zuiden.

8.3 Bondgenootschap 1984 (voorloper Beun)
1984 was een stam opgericht door SanctuaryFenix & Masterz0r na de val van Fresh. 1984 bestaat voornamelijk uit leden die de NAP met Mental in het verleden als prettig ervaarde en daarom ook geen zin hadden in een samenwerking met Story. En dus ook geen zin hadden om in Legend te zitten. Dit was de reden waarom zij hadden besloten om een eigen pad te bewandelen, de pad van 1984!

Al snel na de oprichting van 1984 kwamen spelers van het kaliber King of Love & Casimodo aankloppen voor een plekje in de stam. Waar al snel Fichtme met zijn MB Hoempapa1988 over kwam van de Story kant. Dit zorgde ervoor dat 1984 een serieuze stam werd in w37. En daarom ook een interessante mogelijke bondgenoot voor Mental werd.

8.4 Massa Madness, Cleo verdwijnt uit de Core & Team Rise Against maakt Mental trots
Met de nieuwe aanvalscoördinatorren kregen de massa's van Mental meer belevenis dan ooit. Verschillende beloningssystemen/wedstrijden zorgden ervoor dat de motivatie van de spelers tijdens de massa enorm hoog lag. Waar iedere massa een kenmerkende massa song kenden om iedere massa meer identiteit te geven. Deze kenmerken zorgden ervoor dat de massa's meer dan ooit leefde binnen Mental en dit ook vaak resulteerde in grote winsten. Voor deze massa werd de stam ingedeeld in twee delen. De ene deel zal zich focussen op het front met Story waar vijf verschillende accounts van Story onder de loep zouden worden genomen en een ander deel zou het gat eindelijk dichten die het account Cleonito veroorzaakte midden in het cluster van Mental.

Story/Legend
De massa op Story kenden 6 verschillende targets, namelijk:
- Breuzzie
- Repelsteeltje
- Versie 1.0
- Ethnocentric
- GIG Graham/Weaked Lion
- Legend

Uiteindelijk kenden de massa een beperkte resultaat en was eigenlijk Rise Against de enige account die een flink aantal van circa 25 dorpen wist af te snoepen aan de Story kant en konden Cabbie en Mazumba ook een schaars aantal dorpjes snoepen van Legend. Op de rest van de targets werden er maar enkelen dorpjes veroverd of soms wel niets. Hoe dan ook was dit met de kennis dat men moest wennen aan de nieuwe soort massa toch een succes en was dit wellicht een goede generale repetitie.

090f4e5240.jpg

Cleonito
Een massa die wat beter verliep was de massa op Cleonito. Die in het verleden voor Mental een grote kwaal bleek te zijn die voornamelijk door stacks van anderen enorm moeilijk te verslaan was. Echter was de massa op Cleonito net zoals de massa van 2 weken daarvoor weer een succes! Mental had flink wat ruimte kunnen inwinnen en Cleonito lag inmiddels bijna buiten de top 25. Helaas werden .Simplicity en Archer Maximus belemmerd door een edeltekort, maar kon Edwin dat gelukkig opvangen door een uitmuntend offensief via Phalanx wat resulteerde in een bijzonder resultaat. Voor de komende weken bleef men doorhalen op Cleonito en zij die niet meer instaat, waren om te edelen zetten hun clears in om het account Phalanx vooral te laten edelen.

8.5 Massa Everything is Awesome, Tasarinan breekt, schaarse winsten op Story
De tweede massa kenden dezelfde opbouw en kenden ook dezelfde wedstrijden/beloningssystemen die wederom zorgde voor een hoge motivatie bij de leden en ook een goede sfeer tijdens de massa's ongeacht er winst werd geboekt of niet. Anders dan de vorige massa's werd tijdens deze massa voornamelijk de focus gelegd op het neerhalen van Legend. De massa kenden in totaal vier targets, namelijk:
- Deathwing
- Breuzzie
- Legend
- OracleOne

1881de301d.png

Wederom had niet iedere target resultaat, maar hadden de massa's op Story wel degelijk resultaat. Waar Rise Against bij de vorige massa het goede voorbeeld liet zien, ondersteunde tijdens deze massa accounts als Bijlenman007 en Nimue hem om het goede voorbeeld te geven. Men had wellicht meer winst verwacht en voornamelijk gehoopt, maar door het tijdelijk wegvallen van het grootste frontaccount bij de belangrijkste Story-target zorgde ervoor dat de massa een eitje werd voor Story.

Wat zeker geen eitje werd was de massa van het zuiden op Tasarinan. De massa werd compleet verkeerd ingeschat door Tasarinan wat ervoor zorgden dat men in een korte tijd enorm verlies leed. Hierdoor kon men in combinatie van een 2e en een 3e wave in een 1/2 weken tijd meer dan 150 dorpjes pakken van het account. En binnen 2/3 maanden het account voor grotendeels van wereld 37 weg te vagen. Zeker één van de meest geslaagde massa's van Mental.

Slot
Om men een beeld te geven waar Mental nu staat na deze massa. Het was begin maart 2015 en ook het punt waar Mental op de helft zat van haar dominantie. Ondanks dat Story er niet heel ver van af lag had Mental momenteel iets betere kaarten dan Story, maar was wereld 37 alles behalve al gespeeld. In het volgend hoofdstuk zal men lezen dat deze kaarten daadwerkelijk van eigenaar wisselen.

qn4mef.png


 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser72524

Guest
Hoofdstuk 9: De maand April; die zwart begon, maar kleurrijk eindigde.

Mental had al vele zware maanden achter de rug. Er waren al verschillende veranderingen gebeurd, zowel binnen Mental zelf als op wereldniveau. Er kwam maar geen einde aan die moeilijke tijden. Het gaat hier over de zwarte beginperiode van de maand april 2015. Wat de enige periode in 2015 was waar Mental niet bovenaan stond qua werelddominantie. Story had namelijk net een fusie gedaan met de stam Legend en had hierdoor meer dorpen dan Mental.

9.1 Versterking Leidingsteam
Ook in deze maand kwam er een extra versterking in het leidersteam van Mental. Maar wat voor één? Iemand die nog geen week in Mental speelde klom onmiddellijk op tot de leiding.
https://gyazo.com/fce2a58bd8a6565049bb130418ac57ef

Doordat een grote meerderheid voor was werd beslist dat Jack het leidersteam mocht versterken. Hij begon sinds dat moment dan ook te werken aan een heel nieuw aanvalsplan dat ervoor moest zorgen dat Mental de overhand ging terugkrijgen op W37. Jack had eerder gefunctioneerd als leider op een andere wereld en had hier succesvol de wereldoverwinning behaald. Hij wist wat er nodig was

9.2 Kritiek op huidige stammassa’s

Binnen Mental begon men ook na te denken over wat er gevonden werd van onze massa’s op onze vijanden. De resultaten waren niet zoals gewenst en de uitvoering van de massa eerlijk gezegd ook niet. Om deze redenen ontstond er dan ook een discussie op het forum over de stammassa’s.
Hier kunnen enkele posts worden terug gevonden over de stammassa discussie.
https://gyazo.com/0f4126385aa7fc1675beaccbae4b603f
https://gyazo.com/5df7961415e0f7717664bf82d1b53fc2
https://gyazo.com/24ea23d5d3d8980a43daff51d1e203a6
Er werd stevig gediscussieerd maar deze discussie was uiteindelijk noodzakelijk gebleken om de gehele stam wakker te schudden.

9.3 Bondgenoot Beun heeft het moeilijk tegen Story, te weinig steun vanuit kant Mental
De bondgenoot van Mental gedurende deze periode was Beun. Beun lag omringd door vijanden waardoor Beun het ook zwaar had. Er waren net een paar belangrijke accounts van Beun gerekruteerd door Story, waardoor de druk op een aantal spelers van Beun te hoog werd. Dit zorgde onder andere voor het wegvallen van het toenmalige top 10 account I am the war, hier wordt later meer over verteld.

Mental stond machteloos aan de zijkant toe te kijken hoe de druk hoger en hoger werd. Het wegvallen van Beun zou betekenen dat Story een enorme safe kreeg waardoor zij zich volledig zouden kunnen focussen op de oorlog met Mental. Een aantal plannen werden opgesteld om Beun te ondersteunen.
https://gyazo.com/fdf936e1aacc01ae4cc157d7e6673a62

Door de positieve reacties van meerdere Mental leden kwam het account er weer bovenop. Dit betekende echter niet direct dat alles opgelost was.
https://gyazo.com/91971998fa7406a9d047d99df4072d82

Een groot deel van de Mental spelers zag het belang in van Beun en draaide regelmatig vv’s om de schade beperkt te houden. Beun probeerde ondertussen zo snel mogelijk een deel van de rim in handen te krijgen om zo zelf voor meer def te kunnen zorgen. Dit zou ertoe moeten leiden dat Story niet de cruciale safe kreeg die ze nodig hadden om op lange termijn een wereldoverwinning konden boeken.

Voor Mental was het zeer moeilijk om Beun te helpen. Vooral qua os was dit een groot probleem omdat Mental ook moest zorgen dat het eigen front met Story goed stond. Op dit moment in de wereld waren er aan de kant van Mental veel zwakke plekken waar Story de mogelijkheid had om door te breken. Onder andere de massa’s op YouKnowMyName hadden voor veel schade gezorgd waardoor er een hele berg def en activiteit nodig was om dit account overeind te houden.

Na de klappen die Casimodo had gekregen was I am the war aan de beurt. Echter kwam hiervoor alle hulp te laat en was er al snel door de spelers van het account zelf besloten om de handdoek in de ring te gooien. Wij, Mental, hebben als laatste toch een poging gedaan om het account te redden. We zorgden ervoor dat we het account op een nieuwe plaats konden laten herstarten. We konden de edels die het account had namelijk zeer goed gebruiken in het noorden. Zo gezegd zo gedaan. IATW verhuisde naar het noorden.

King Of Love had ook in diezelfde perioden een massa te verduren. Voornaamste aanvaller was Firmintjuh.

Door al deze moeilijke accounts werd het steeds duidelijker dat een drukmassa noodzakelijk was om Beun uit de nood te helpen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de machtsverhoudingen in de wereld werden herzien.

9.4 Winst op account Blacky dient als motivator voor de gehele stam
In het noorden zag het er allemaal wat rooskleuriger uit voor Mental. Na het wegvallen van Tide lag de rim open en Mental kreeg front met de rimstam genaamd Para. Deze stam bestond uit spelers die puur barbarendorpen edelden. Dit zorgde voor een hoop vertraging bij Mental maar tegen de periode dat Mental zwaar onder druk kwam te staan kreeg het noorden steeds meer kracht om een doorbraak te creëren. Na het wegvallen van Tasarinan in het oosten door Cabbie konden Rise Against en Ollies Helden front creëren met Blacky.

Onder leiding van het gevreesde aanvalsduo Floris en Matthijs (vrienden van W37) werd er in het noorden een massa gedaan op Blacky. Het front zou vooral genegeerd worden maar de linies daarachter zouden bestookt worden met honderden edelclears.
Deze tactiek zorgde ervoor dat de speler van Blacky de handdoek al snel in de ring gooide, waardoor Mental een aantal rake klappen kon uitdelen.
https://gyazo.com/5c45b49a6dce22153c17c458b9783925

In een periode van 1 week tijd wist Mental meer dan 100 dorpen te veroveren. Dit zorgde ervoor dat de onzekerheid toesloeg bij Story en het vertrouwen van Mental begon te groeien. Mental had niet verwacht dat een leidersaccount van Story zo makkelijk zou vallen en de benodigde activiteit kon weer worden opgebracht. Na een tijdje kwamen er nieuwe spelers op Blacky en er werd een hoop def in het account gepompt.

De eerste belangrijke klap van Mental was uitgedeeld en dit zou leiden tot een opeenstapeling van gebeurtenissen die ervoor zorgden dat Mental definitief de wereldoorlog met een overwinning kon afsluiten.

In het volgende filmpje is goed te zien hoe het oostelijke cluster van Beun wegvalt. Daarnaast is het vanaf 4:00 ook te zien dat Mental een aantal dorpen achter het front pakt in het noorden bij Blacky.
https://www.youtube.com/watch?v=ZKqZ8_2HFwE&feature=player_embedded 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73091

Guest
Hoofdstuk 10: Beun met de onmogelijke ligging, ontzegd Story safezone

We zijn in moeilijke tijden aangekomen Mental. Intern ging het er niet al te best aan toe, Story leek de overhand te hebben door hun grote cluster en vele recruits. Mental ging intern naar oplossingen zoeken maar speelde ook goed en doordacht in op de externe gebertenissen, zoals uit dit hoofdstuk zal blijken. Eerst en korte inleiding in de feiten rond #JSCHA en 1984 alvorens echt van start te gaan met Beun. Aangezien dit hoofdstuk over Beun gaat zal dit hoofdstuk uitzonderlijk vanuit het perspectief van Beun geschreven worden, met op het einde een korte toevoeging hoe dit uit Mental ervaren werd.

10.1 Casimodo start #JSCHA
Casimodo (toenamlig lid van Story) had ruzie gekregen met de stamleiding vroeg in december. Hij had OS gestuurd naar Damacon, die toen nog werd aangevallen door de onofficiële BG van Story genaamd Fresh. Door deze ruzie leavde Casimodo Story en richtte een nieuwe trollstam op: #JSCHA. Al snel joinden enkele oud-nilva/dixie leden de stam: Damacon, King Of Love, Fichtme. Nietde minste leden natuurlijk, maar het was wel vrij duidelijk dat het een trollstam was afgaande op het stamwapen:
wbsw89dtzer.jpg
Ook switchte de naam van de stam haast om de 2 dagen en verkeerde het account Fichtme in een hevige tweestrijd: Met story of tegen Story vechten. Waar zijn hart overduidelijk voor Mental koos leek het met zijn ligging een onbegonnen zaak om tegen Story te vechten.

10.2 1984, things are getting serious?
Story werkte steeds meer en meer in samenspraak met Fresh, waar het grootste deel ontevreden was met de opzegging van de BG met story door het geval Damacon & een vermeende Story-spy binnen Fresh. Hierdoor kwam Legend tot stand: Een stam opgericht door leden uit Fresh, maar waar de meerdere leden in de kou werden gelaten omdat ze niet in de samenwerkingsplannen Legend-Story pasten. Deze achtergelaten leden richtten eind januari 1984 op, in eerste instantie geen stam met een concrete bedoeling, maar hier kwam al snel verandering wanneer De Stam #JSCHA kwam aanklopen voor en logische bundeling van krachten, wat van de stam meteen een stam maakte om rekening mee te houden, maar wel een 'onmogelijke' toekomst had door de ligging. Al snel verklaarde Story 1984 de oorlog op het AF (https://forum.tribalwars.nl/showthr...ng-you!&highlight=big+brother+is+watching+you). Niemand gaf 1984 ook maar enige kans op overleven gezien de volgende ligging:

xzdeyojektw.png

Om dit subtopic af te sluiten nog even een leuke quote van tactisch meesterbrein Roboro, maar sloeg hier wel de nagel op de kop over wat de meesten dachten:

kcklpserzdh.png

10.3 1984 --> Beun & de BG met Mental
1984 was nog op zoek naar zijn identiteit, met een nipte meerderheid werd er gestemd om de stam een nieuw elan in te laten slaan onder de naam Beun: Een stam die realistisch was maar actief er het beste zou proberen van te maken. In dit opzicht werd Mental ook al snel gecontacteerd: Zowel Jesper (masterz0r) als Matthias (King Of Love, ex-Mental) kaartten aan bij Jordy dat een samenwerking de enige juiste oplossing was voor zowel beun als Mental. Lang bleef men niet bij de pakken zitten en binnen Mental werd deze BG unaniem goedgekeurd.

10.4 Beun rammelt
Wat iedereen verwachtte gebeurde ook: Beun leed zware verliezen en dit al vrij snel. Terwijl er een massa van 3k incs liep op King Of Love kreeg Jesper van masterz0r een nachtblitz van Blow Me Kisses te verduren. Jesper was net aan het verhuizen naar Zweden, met als gevolgd dat er 24u ongestoord kon worden verder geedeld & vooral gecleard, met de eerste echte grote verliezen van Beun als gevolg
d3oszpuz3fi.png
Het werd nog harder wanneer het verraad van Firmintju en Streakertje naar boven kwam: Wanneer een wel héél pro georganiseerde counteraanval gepland stond:

fzqkakwmdsc.png

5builsyojjr.png

Het eerste kaartje gaat over een massa op streakertje, het 2de kaartje over een fake actie op BMK & Firmintju.
Echter voor het tot uivoering kwam stapten Romero en SanctuaryFenix rechtstreeks van Beun over naar Story, wat het einde voor het oostelijke cluster betekende wanneer ook KoL weggespeeld werd. Hieronder enkele kaartje die aantonen hoe het oostelijk deel opgeedeld word:

3 maart 2015:
c7um4aeckw9.png

23 maart 2015:
soxise0iyid.png

3 april 2015:
6jfnqeetdst.png

23 April 2015:
wpzazkhpjbg.png

10.5 West - Beun de eer redders?
Het oostelijk cluster was compleet vernield door een enorm tekort aan Def & overstappen van spelers. Het westelijk cluster daar in tegen hield oa door een iets ruimere safe & acc bezetting goed stand. De tandem Casimodo - Fichtme (respectievelijk Steff & Henkie-Timon als hoofdspelers) werd uiteindelijk de tanden op stuk gebeten door Story. Waar Something Unique & Ethnocentric de 2 voornaamste front spelers waren (en dit waren zeker niet de minsten) kregen zowel Fichtme als casimodo af en toe een deukje toegediend , echter nooit een grote scheur. Dankzij de hulp van Mental die hier sterker aanwezig was werd dmv een drukmassa het evenwicht zelfs omgekeerd. Uiteindelijk gingen Something Unique en Ethnocentric op delete, wat de lang verwachtte en fel bevochten verbinding tussen Mental & Beun werd. Opnieuw een tijdsverloop om dit duidelijk te maken:

Focus Something Unique:
SU verlaat Story, vormt LOMP
avdrufhl0mf.png

SU gaat op delete
dfwhvh1hkrr.png

Barbaartjes worden opgeedeld
czxnnalcp9c.png

Focus Ethnocentric:
Situatie Ethno-Fichtme-Mental(rood)
5brwaibczr5.png

Klappen Aan Ethno
v8cdttk5ynu.png

Connectie Fichtme - Mental
yaw9sp6qufv.png

10.6 Beun ervaren vanuit Mental
Binnen Mental is de nap met Beun zeer veel besproken geweest. Er waren dan ook voor- en tegenstanders. Maar waarom?
Laten we beginnen bij het begin. Op 31-01-2015 post Jordy dit op het forum.
https://gyazo.com/68d094f2fb5745ecd2653914de69df99
We moesten dus gaan beslissen hoe we verder zouden gaan.
Enkele reacties op deze post:
Het account YouKnowMyName was voor, vijand van story is onze vriend was zijn redenering. Een redenering die waarschijnlijk velen zullen volgen en begrijpen. De vijand van onze vijand is onze vriend, in tijden van oorlog is dat iets wat veel vaker voorkomt.
https://gyazo.com/91802606363b8af216b3315e5a082e95
Maar niet iedereen vertrouwde alle spelers in 1984… Neen er waren enkelen die twijfelde aan sommigen hun motief om in 1984 te zitten. Één van die twijfelaars was het account ErikXl.
https://gyazo.com/791de8d9dfc7ba3fae9720202b84a433
Fichtme was een account dat hij niet vetrouwde. Maar door enkele reacties van andere Mentalezen werd hij overtuigd.
https://gyazo.com/165d34e0025cf9630a18ae40cde5346e
Buiten fichtme waren er nog enkele waarvan de loyaliteit in vraag gesteld werd. Daar moeten we eerlijk over zijn. De angst voor spionage en een mes in de rug was vrij groot bij sommigen.
De uiteindelijke beslissing was echter vrij duidelijk: https://gyazo.com/d6f2ba046a673160c2079705d474c377

Maar toen de NAP er uiteindelijk was. Waren er wel eens opstootjes binnen Mental over Beun (1984). Één van de grootste opstootjes was deze:
https://gyazo.com/b9b6edf44177b9444590762a522bce39
https://gyazo.com/231f4dfadf26de04c56dfac0240f7316
Toen dit bij Mental binnenkwam werd er heftig gereageerd. Niemand vond dit kunnen. Verschillende vragen kwamen dan ook bij ons binnen.
Enkele reacties hierop zijn hier te lezen:
https://gyazo.com/5ab226db7ccdb0ab1321f638744107b3
https://gyazo.com/05ac068095c8083804bdeec1dbc749f0
Uiteindelijk is dit probleem opgelost en gingen Beun en Mental terug samen de strijd aan tegen story. Wel kan ik je hierbij vertellen dat voor sommigen de Nap verbroken mocht worden, ook al is dat nooit echt doorgedrukt. Maar stel je eens voor dat hierdoor de NAP werd beëindigd… hoe had de wereld dan verder gegaan? Niemand zal het ooit weten….

Zoals je kan zien was de NAP niet zo vanzelfsprekend. Maar toch is Mental samen met Beun sterker uit dit alles gekomen en hebben ze samen gevochten tot het bittere einde.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73972

Guest
Hoofdstuk 11: Mental boekt flinke overwinningen op vijand, Story breekt!

In dit hoofdstuk zal er worden beschreven hoe Mental er voor wist te zorgen dat de stam zich sinds vandaag officieel mag benoemen als eindoverwinnaar van wereld 37. Na de winst op Blacky die beschreven werd in paragraaf 9.4 en het aangaan van een bondgenootschap met Beun leek Mental te zweven en resulteerde de inzet van stamgenoten in winst na winst. Voor iedereens tijdsbesef speelt dit hoofdstuk zich af tussen eind april en eind mei.

11.1 Wereldtentoonstelling Kerken Story
Op initiatief van Daan en Sander werd er binnen Mental een groep ingezet die zich bezig hielden met het data-analyseren van Story accounts door middel van het bekijken van dorp statistieken. Met dit proces probeerde Mental te realiseren om zonder te scouten achter alle dorpjes te komen. Waar dit proces vooral bestond uit uren zoeken werd al snel opgemerkt dat dit proces makkelijker kon en werden de stamscripters Warre en Henkie benaderd om een geautomatiseerd kerkzoekend programma te maken. Waar Warre er niet in geloofde dat dit überhaupt mogelijk was om te maken ging Henkie wel aan de slag en na enkele nachten flink scripten kwam er het welbekende Mental Kerktool uit.

Het programma zorgde ervoor dat er binnen een paar minuten een redelijk betrouwbaar indicatie van de kerkdorpen van de tegenstander zichtbaar werd. Hier een aantal voorbeelden van het uiteindelijke resultaat van dit proces, een belangrijk feitje is dat dit twee voorbeelden zijn die handmatig zijn uitgezocht:

2wclk5f.png

vmvzm0.png

Er werd al snel besloten dat dit programma maar door een beperkt aantal leden mocht worden gebruikt. De leiding had namelijk al snel door dat dit systeem te kostbaar was en het zonde zou zijn als het systeem op Mental spelers werd gebruikt die actief waren op andere kerkwerelden of dat het systeem wellicht bij de verkeerde terecht kwam zodat het op wereld 37 op Mental. De eerste massa waar dit systeem veelvuldig werd gebruikt was na het breken van Blacky tijdens de massa die in paragraaf 9.4 werd beschreven. Doordat het account inactief was geworden werden kerken kapot gekatad om met zo minimaal mogelijk inzet zo maximaal mogelijk resultaat te realiseren.

11.2 Zuidelijke recruits Bouwvakker en JVH
In het zuiden van ons stamcluster lagen er twee spelers die ondanks dat er geen stamrelaties waren toch goed contact hadden met velen Mentalisten. Na een aantal maanden goed contact te hebben vond de leiding hoog tijd om deze twee toppers te rekruteren. Dit was de reden dat er een enquête werd gehouden omtrent het versterken van het zuidelijk front door middel van een recruit van Bouwvakker en JVH.

64qd5x.png

Zonder eigenlijk veel discussie werden deze leden aangenomen, zodat zij het mee druk kon voeren op het Legend gedeelte van Story met de hoop aansluiting te kunnen krijgen met IATW en daardoor ook het creëren van frontvermindering met hem. Zoals te zien is in het onderstaand plaatje lag IATW omringd door Story-leden. Helaas bleek al snel dat het cluster van IATW in het zuiden niet kon worden gehouden ondanks deze recruits en werd IATW een plekje in het noorden gegeven, zodat hij nog steeds een toevoeging kon zijn voor Mental.

14e9ush.png


11.3 Drukmassa's voor drukvermindering op de fronten van Mental
Beun had het enorm zwaar met hun afgelegen cluster om druk te verminderen op Mental kwam de pas gekozen leider Jack met een optie om door middel van een strak georganiseerde planning druk te blijven voeren op verschillende story accounts door aankomstdagen af te wisselen.

29nb795.png

Mental werd verdeeld in 5 groepen, iedere groep kenden een eigen D-day en bij ieder groep zat er minimaal 1 speler per target. Dit zou ervoor moeten zorgen dat bepaalde accounts binnen Story niet de tijd hadden om na het verwerken van de aankomende aanvallen ook zelf aanvallen te sturen op Mental of Beun.

kah8nk.png

De drukmassa kenden een lange periode van organisatie, maar werd op een gegeven moment ingezet. Jammer genoeg bleek al snel dat dit pracht plan weinig toevoeging had, omdat Story in een dusdanig vroege periode al aan het breken was en werd er daardoor geconcludeerd dat gewone massa's een beter effect zouden hebben.

11.4 Winst op account Repelsteeltje
Het account Repelsteeltje bleek in het verleden een echte pestkop te zijn voor Mental. Het boekte makkelijk winsten op verschillende Mental-accounts, echter had dit account nooit echt front gehad met een actief Mental-account. Na het wegwerken van Cleonito werd ervoor gezorgd dat Repelsteeltje met paar redelijk stabiele accounts front had. Met eindelijk een goede ligging ten opzichte van het account besloot Mental een massa te organiseren op Repelsteeltje. De massa werd geleid door Warre en kenden als motto het account zo snel mogelijk te breken en daarna te edelen. Om dit proces te versnellen en iedereen de mogelijkheid te geven om een grote hoeveelheid aanvallen te versturen kreeg iedereen toegang tot Warre's eigen script en werden er massaal veel aanvallen gestuurd.

De massa resulteerde al snel in enorme winsten en Repelsteeltje brak al snel zonder noemenswaardige tegengas. Het account YKMN kon zich na een aantal maanden eindelijk weer herstellen en net als vroeger een sterk account in het zuidwesten van Mental worden. Maar ondanks de grote winsten was niet iedereen tevreden met de manier hoe dit resultaat werd behaald. Ondanks dat Story eigenlijk al door hun massa's op beun en voornamelijk Casimodo het gebruik van Kata gedoogd had gemaakt, waren er menig leden niet eens met het veelvuldig gebruik van kata's tijdens deze massa. Voornamelijk omdat een account het slachtoffer was geworden van het kata-gebruik van zijn stamgenoten, terwijl dat account zichzelf niet schuldig maakte aan kata-gebruik.

11.5 Story ontdekt Kerkscript en valt!
Het was 15 mei, Henkie van het account Fichtme besloot om zijn eigen programma te gebruiken om te helpen bij de aanval op Rumpelstultskin. Na het eerst sturen van aanvallen op ieder kerkdorp van Rumpelstultskin vergat Fichtme door laksheid de rest van de aanvallen te sturen. Hierdoor kreeg Rumpelstultskin een bevestiging dat men op de hoogte was van alle kerkdorpen van Rumpel. Omdat het account en de rest van Story radeloos waren hoe Fichtme dit kon weten gokte men al snel op het hacken van het account of door het hebben van een spion die recent had gevv'd op het account.

Na een flink aantal beschuldigingen en hier en daar wat scheldwoordjes geadresseerd van Story-leden naar vooral Henkie, Daan en Sander werd men op een gegeven moment verplicht om het geheim te vertellen. Hier een voorbeeld van een gesprek, houdt er rekening mee dat dit 1 van de 20 gesprekken is die toentertijd gevoerd zijn met menig Story-leden omtrent deze gebeurtenis.

[21:54:17] Carsten | Rumpel: en hoe kun je dan met een project onze kerken gokken
[21:54:30] Daan - Ollies Helden: dat leggen we je na deze wereld wel uit
[21:54:48] Carsten | Rumpel: ja donder op... sorry hoor, maar die kerken zijn niet eens gescout
[21:55:02] Daan - Ollies Helden: haha ja auke werd er ook al boos van(worry)
[21:55:05] Carsten | Rumpel: zul je zien dat alles op die kerken staan
[21:55:09] Carsten | Rumpel: hup, account weg
[21:55:27] Daan - Ollies Helden: we zeiden paar weken geleden al dat we iets hadden gefixt waardoor we w37 zouden gaan beslissen
[21:55:36] Carsten | Rumpel: nou, dan stop ik... ik vind het best dat je zoiets op zet, maar om op deze manier een account om zeep te helpen

Zoals je kan zien aan Carsten's reactie vond Story dit geen toffe actie, sterker nog ze vonden het laf en oneerlijk spel en wilden niet langer meer een deel uitmaken van een wereld waar men wil winnen door middel van het gebruik van zulke overpowerede programma's. Een groot deel van Story dreigde daarom ook om op delete te gaan als dit script werd goedgekeurd door de TW-moderators.

Zonder twijfel werd dit natuurlijk goedgekeurd en daarmee werd de geloof vanuit Story voor een eindoverwinning ook weggevaagd. Waar Story in het begin vooral het laffe spel van Mental de schuld gaf van hun verlies bleek al snel er andere redenen te zijn. Story bleek al een tijdje een instabiele stam te zijn, zonder sfeer en ook met te weinig activiteit. Door middel van een LIFO-methode kenden de stam een snelle leegloop en leek de eindoverwinning van Mental al bepaald. De kwestie was niet meer of Mental ging winnen, maar hoe lang het nog ging duren voordat Mental de 60% bereikt! Tenminste dat zou men denken. In het volgend hoofdstuk wordt beschreven hoe Mental de laatste obstakels wegwerkt en hoe Mental nog bijna haar grip verliest door middel van interne conflicten en een aantal oud-story leden die nog beroep willen doen op een eindoverwinning.[/QUOTE]

 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73091

Guest
Hoofdstuk 12: De eindfase begint: De bb'tjes beginnen te komen.

In dit hoofdstuk zal de tijd ineens snel gaan. Accounts worden overrompeld, spelers stoppen ermee of zetten het account op delete. Dit zorgde voor een enorme zee aan barbarendorpen op W37. Ondanks het op delete gaan van vele grote accounts bleef er een selecte groep vechten voor hun kans en probeerde alles uit de kast te halen om tijd te rekken en het steeds sterker wordende Mental van de eindoverwinning te houden. Hoewel het een makkelijke periode leek voor Mental gebeurde er weer genoeg in en buiten de stam wat de wereldoverwinning in gevaar brachten. Lees dus snel verder….

12.1 Story valt
Zoals in het vorige hoofdstuk al uitgebreid naar voren kwam leidde uiteindelijk de introductie van het kerkscript, waarmee de vijandelijke kerken nauw in kaart konden worden gebracht, de val in van Story. Niet alleen het script, maar ook inactiviteit en het wegspelen van enkele belangrijke accounts, waaronder Blacky en Ethnocentric, droegen bij aan de val van Story. Zeker het wegspelen van Ethnocentric was voor zowel Mental als Beun een groot mijlpaal in de jacht naar de eindoverwinning. Wat was er dan zo belangrijk? Om dat te weten moeten we verder terug in de tijd waarin Ehtnocentric en Story de aanval openen op het account Fichtme met als doel om Beun uit het zuid-westen te verdrijven. Een heuse veldslag was het gevolg met aanvallen over en weer. Lange tijd ging de strijd gelijk op, totdat Fichtme steeds meer grip op zijn tegenstander kreeg en langzaam terreinwinst behaalde. Aan de andere kant was het Mental die met Triador en @Willemwever@ in de hoofdrol vol de aanval openden op Ethnocentric. Het duurde dan ook niet lang voordat het account gebroken was al waren de spelers daar niet van onder de indruk.
16a5e4b28e7637d43ed2165eb3402278.png
Mental en Beun lagen altijd van elkaar gescheiden, maar na het wegspelen van dit account kon Beun eindelijk aansluiting vinden bij het grote cluster van Mental, wat tevens ervoor zorgde dat Story in twee delen werd verdeeld en een val niet meer dan logisch was. Onderstaande spoiler geeft de val van Ethno weer en laat zien dat de stammencluster van Mental en Beun langzaam aansluiting vinden op elkaar!
1fcc6e222fcb7f7ab9fc90313ef81672.png

619a308d999d2a353beb7dcdb3421967.png

12.2 Divine en Solo worden opgericht
Nu Story was gevallen en verschillende spelers de stam hadden verlaten, leek er geen vuiltje meer in de lucht voor Mental om zonder moeilijkheden richting die 60% werelddominantie te gaan. Niets leek minder waar, want al snel werd er een nieuwe stam opgericht: Ad Infinitum (|AI|), bestaande uit enkel accounts van oud-Story die actief waren in het zuiden en lieten zien dat niet zomaar op te geven. Een oorlogsverklaring volgde echter snel vanuit Mental richting AI.
vluchten.jpg
Aan de westkant werden ook twee nieuwe stammen opgericht: eerst Divine en niet veel later werd LOMP opgericht, beide stammen bestaande uit voornamelijk oud-story leden. Ineens zag de wereld er totaal anders uit, zoals te zien is in de onderstaande spoiler.
731683fb03438d1700a75b6269ae596c.png

12.3 Wegspelen Something Unique
Waar Divine veelal gebroken accounts in de stam opnam en daardoor niet echt werd gezien als een grote bedreiging, was LOMP een stam met een doel, namelijk het wegspelen van hun grootste vijand Casimodo (beun). Met ‘slechts’ vijf 5 accounts (peacefull farmers, Sunset in paradise, *last man standing*, killercookie en Something Unique), allemaal gelegen in het uiterste westen van de wereld, werd binnen een week na de oprichting al de aanval geopend op Casimodo en co. Door de vele inactieve accounts binnen Beun en het geringe safe wat aanwezig was duurde het dan ook niet lang voordat de noodklok werd geluiden. Steff, op dat momenteel hoofspeler van het account, maakte overuren om het account staande te houden, wat met de minuut moeilijker en moeilijker begon te worden. Om het nog erger te maken deden zijn tegenstanders er nog een schepje bovenop door de katas, die veelvuldig gebruikt werden, op alle gebouwen te zetten en het account dus letterlijk met de grond gelijk te maken. Hoewel de Mental-leiding op de hoogte was van de massa op Casimodo en plannen maakten voor een tegenaanval, sloegen nu direct de alarmbellen af en werd code rood afgegeven. Kort overleg met de leiding volgde om direct tot actie over te gaan.
534e1ba6edd57f2880315b34c1598aa6.png
Zoals te lezen is in de conversatie tussen de leiding had Mental net de beschikking gekregen over een sloopscript (van Warre), waarmee men in korte tijd gemakkelijk vele aanvallen (clears en fakes) kon sturen met als doel het afbreken van dorpen tot maar liefst 26 punten. Zowel Mental als Beun werden ingelicht over het plan en na een korte instructie over het script kon het plannen beginnen
7a71b21b8e04d77c0eb0d67218d72d8b.jpg

099dfdcc9032ecba5d357bbe54d1fc8e.png
Nadat de coords werden verdeeld begon elk account massaal te sturen. Uiteindelijk zou SU tegen de 30K aan incomings krijgen, een absoluut recordaantal. Direct na het sturen van de eerste aanvallen begon de druk op het noodlijdende Casimodo, die nog net met zijn hoofd boven water kon komen, af te nemen. Naast de tegenaanval werd er ook actie ondernomen om het account zo snel mogelijk weer op te bouwen. Verschillende accounts binnen Mental doneerde pp aan Casimodo en liepen bijna alle ridders + katadorp op een frontdorp om SU niet door te laten breken. Het resultaat mocht er zijn; Casimodo kon zich snel herstellen terwijl bij SU de teller maar bleef oplopen. Een poging tot ontsnappen toonde de wanhoop van het grote SU.
ff840d971e00b59a0586e38dc3b3dcf4.png
De rollen waren nu compleet omgedraaid en nadat de eerste aanvallen aankwamen gooide SU de handdoek in de ring. Ondanks zijn (nog) 2e plaats op de wereldranglijst werd het account op delete gezet en ontstond er niet veel later een enorme zee aan barbarendorpen. Een prachtige teamprestatie van Mental en Beun en daarmee was gelijk de grootste bedreiging in het westen voor Beun uitgeschakeld.

12.4 Interne conflicten Mental
Nu SU was gevallen kon Mental zich weer vol focussen op haar eigen fronten en werden er gelijk diverse massa’s georganiseerd en wederom gebruik gemaakt van het sloopscript van Warre. Een van de targets was Repelsteeltje, wat al lange tijd ongeschonden in de core lag. Na een paar succesvolle massa’s lag het account er verslagen bij en stroomden de dorpen dan ook al snel binnen. Een van de aanvallers was YouKnowMyName, het account waar Warre actief was. De vele edels die op het account waren werden dan ook massaal ingezet om de dorpen van Repelsteeltje binnen te halen, tot diep in zijn cluster, wat leidde tot een discussie met Triador. Onderstaande screens zijn gesprekken die Jim van Archer Maximus met beide spelers voerden om een oplossing te vinden voor het probleem.
0003530b98638a166fd812ac2938fd73.jpg

2a55496321131b3758f0d6156c3e054d.jpg

a47606d74c60256a3382117d9e4cbe98.png
Tot een oplossing kwam het echter niet. De onderlinge frustraties liepen hoog op waarbij er soms harde woorden vielen. De sfeer in Mental, die altijd zo goed was, leek nu totaal verpest door de botsende karakters tussen Triador en Warre, een huwelijk wat nooit lang goed kon gaan. Mental werd min of meer verdeeld in twee kampen, de aanhangers van Warre en die van Triador. Laatstgenoemde begon zijn motivatie steeds meer te verliezen besloot niet veel later per direct zijn account op delete te zetten. Een enorme klap voor Mental, aangezien Triador een boegbeeld was in de stam en veel spelers tegen hem opkeken.
fd1e29c63d38f5d0294824b16cb83287.jpg
Het was tevens het moment dat de onvrede tegenover Warre begon toe te nemen dat uiteindelijk zelfs werd besloten om Warre uit Mental te zetten.
366cb51ab5ebc70a104ea17be6ea14fe.png
Ondanks dat de rust langzaam wederkeerde was er allerminst blijdschap binnen de stam. Mental was twee enorm belangrijke spelers kwijtgeraakt en dat dreunde nog flink na. Niet voor het eerst in de geschiedenis wankelde de stam en vroegen enkelen zich af of Mental op deze manier de eindstreep zou gaan halen. Dat gevoel werd nog sterker toen een andere sterkhouder, Gerwin van @Willemwever@, besloot om te stoppen op W37. De gebeurtenissen binnen de stam waren de druppel die de emmer deed overlopen. 'G' die het altijd goed kon vinden met Triador kon het niet langer opbrengen om de wereld uit te spelen. Wederom een grote verlies voor Mental, waar terecht om werd getreurd.

Slot
Gelukkig kon Mental zich, mede dankzij een sterk optreden van de leiding, weer herpakken en maakte het zich klaar om de laatste procenten binnen te halen die nodig waren voor de eindoverwinning. In het volgende hoofdstuk wordt hier dieper op ingegaan en laat zien dat Mental het nog erg moeilijk krijgt tegen de 'nieuwe' elite stam SOLO.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser72524

Guest
"In de bloemetjes zetten van belangrijke accounts/spelers

Mental is een stam geweest waar de gun-factor naar elkaar enorm hoog was, wat ervoor zorgde dat vrijwel iedere speler of account zichzelf wilde opofferen om in te zetten voor de stam. Maar net als op iedere wereld waren er spelers die op een positieve manier zichzelf onderscheidde en meer inzette voor de stam dan anderen. Voor hen wil ik deze post gebruiken om namens het leidingsteam en ook redactieteam extra te bedanken.

Jordy
Jordy was misschien wel het afgelopen jaar de meest inactieve leider die een stam ooit heeft gekend. Het was wel een leider die zich voornamelijk de eerste periode van Mental heeft ingezet voor de stam en door zijn inzet en vooral structurele vaardigheden de stam heeft vormgegeven tot een uiteindelijke wereld-winnende stam. Jordy bedankt voor het oprichten van Mental, het maken van velen ontzettend goede strategische keuzes en natuurlijk het maken voor de draaiboeken die enorm veel werden gebruikt door iedereen.

Edwin
Iemand die zeker niet in dit lijstje mag missen is Edwin beter bekend als Triador. Misschien doe ik mensen te kort als ik zeg dat Edwin de sluitsteen (steunpilaar) was van Mental en dat het verlies een enorm zware klap was voor de stam, zowel op kwalitatief niveau als op niveau van sfeerbepaling. Edwin was één van de meest betrokkene spelers die Mental heeft gekend en zorgde bewonderenswaardig er altijd voor als leider om de juiste keuzes te maken, hij zag de strategische zetten van de vijand al voordat de vijand er überhaupt over kon nadenken en wist ook hier meestal tijdig op te anticiperen. Naast zijn leiderskwaliteiten zette Edwin zich verreweg het meest van iedereen als vv'er in, paste hij zijn slaapschema in om anderen te helpen en was hij ook niet beroerd om veelvuldig troepen/gs/pp in te zetten om anderen er weer bovenop te helpen. Bedankt Edwin daarvoor!

Steven
Steven kwam bij Mental na een fusie met Mompel en liet vanaf het begin af aan zien dat hij er was om de stam te helpen en besloot al vroegtijdig om het leidingsteam te helpen waar nodig was. Later bleek Steven één van de meest actieve leiders te zijn van Mental en zette hij zich keer op keer in voor de stam door middel van leidingstaken of het runnen van vv's.

Gerwin
De G, was een topper. Simpel gezegd, probeerde zich op ieder vlak in te zetten voor de stam. Niet alleen door zijn adviserende kracht, maar ook door het aannemen van vv's en ondersteunen waar nodig was. Naast dit zorgde de G ook dat de sfeer een hoge waarde kende in Mental, tot mijn grote spijt moet ik mededelen dat de G wel is opgehouden met TW en wens ik hem daarom ook veel succes in

Daan
Tja wie had kunnen weten dat Daan eigenlijk zo Cyan-gezind was toen hij Mental joinde. Net als Steven besloot Daan zich meteen te bemoeien met de stam en leidingskeuzes en na een korte tijd als leider vulde Daan de taak als adviseur, maar vooral ondersteunende kracht voor de stam enorm in. Waar Daan zelfs op het laatst leidingstaken overnam. Ondanks dat zijn eigen account wat actiever mocht zijn, heeft Daan zich wel altijd optimaal proberen in te zetten voor de stam, complimenten!

Matthijs
Een ander deel van Ollies Helden die ook in dit lijstje voorkomt is Matthijs. Matthijs heeft net als Daan vooral hulp geboden door middel van zijn kritische kijk en zorgde hiervoor dat de stam betere keuzes kon maken en daadwerkelijk ook maakte.

Giedo

Wie het mapje al heeft bekeken ziet dat het account van Giedo er compleet kut is. Althans ik heb het gevoel dat de meeste dit zullen denken, voor mij laat dit zien dat Giedo in staat was om zijn account compleet op te offeren voor de stam. Naast dat Giedo zijn account compleet had opgeofferd voor stambelang, was Giedo zeker na het wegvallen van Triador één van de meest actieve vv'er die Mental heeft gehad en kunnen mede dankzij hem nog een aantal accounts van de eindoverwinning genieten.

Bas (AM)
Ook Bas was een persoon waar men als vv'er op kon regelen. Zeker rond februari met YKMN heeft Bas veelvuldig geholpen. Naast zijn vv kracht heeft Bas gezorgd dat het forum altijd goed opgeruimd was en was hij daarnaast nog een adviseur waar de leiding echt iets aan had.

Frank
Zeker in het begin toen Cabbie in Mental zat was Frank iemand die veelvuldig 's nachts een vv'tje pakte om de stam te helpen. Ook Frank was iemand die door een kleine moeite van ontzettend veel waarde is geweest.

Floris
Floris heeft in combinatie met Peter ontzettend veel massa's gepland en heeft hiervoor enorm veel inzet getoond. Naast het plannen van massa's hielp Floris ook door zijn kritische blik en was hij een kei in om terecht de leiding erop te wijzen wanneer iets fout ging en vooral wat er fout gaat. Ten slotte vond Floris het niet erg om 2 accounts binnen Mental te runnen.

Stef
Stef was niet vies van een vv'tje om een account op offensief vlak te ondersteunen. Ook door middel van het plannen van massa's in het noorden hielp Stef Mental.

Jack
Jack kwam jammer genoeg veel te laat in Mental en konden wij zijn drukmassa plan eerder wel gebruiken, maar was het nu te laat. Hoe dan ook probeerde Jack zich wel meteen in te zetten voor de stam en moeten we hem hiervoor bedanken.

Henkie
De maker van de übercoole kerkscript en Mental Pack moeten we zeker bedanken. Henkie was zo Mental-gezind als wat en is dit gelukkig ook gebleven na zijn Story tijd. Ik kan Henkie verder bedanken voor zijn vv's, inbreng in de chats etc., maar het enige wat ik moet doen voor Henkie is: (bandit).

Danny
Ook Danny was één van de toppers binnen Mental die zich vele malen probeerde in te zetten om de stam tot een beter resultaat te laten komen. Danny wist door zijn aanwezigheid een toegevoegde waarde te zijn voor het leidingsteam en de stam zelf. VV'en, helpen met plannen of andere taken oppakken is iets wat Danny enorm graag deed, ondanks dat hij het soms probeerde te doen heeft Danny een enorme toevoeging gehad.

Alwin
Alwin is een korte tijd leider geweest, omdat hij de tijd als leider niet meer kon inplannen. Maar dit had vooral te maken dat Alwin zich 200% inzette in die tijd voor de stam. Kijkend naar zijn edelkaartjes kon je merken hoeveel inzet Alwin toonde voor de stam.

Matthias
Matthias was één van de dragende redacteuren van het Mentale Story en kende jammer genoeg een zeer inactieve periode. Maar ondanks dat heeft hij zich in zijn actieve periode altijd proberen in te zetten.

Henri
Ook Henri was iemand die zich probeerde in te zetten voor de stam waar nodig was. Meedenken en het helpen van plannen.

Bart
Bart kende natuurlijk het sleutelaccount van w37, maar naast dat het sleutelaccount op delete ging zette Bart zich in waar het kon voor Mental en zorgde hij ervoor dat sommige inactieve accounts op offensief vlak actief bleven.

Pieter
Pieter was een ware meedenkende kracht voor Mental en werd daarom niet voor niets aangesteld als adviseur.

Warre
Ondanks dat het huwelijk tussen Warre en de rest van Mental geen goede bleek te zijn was Warre wel iemand die zich enorm veel inzette voor de stam. Zelfs zijn eigen heilige script op wilde offeren voor de stam, verder heeft Warre enorm veel massa's georganiseerd en heeft het account YKMN samen met Maurice op een manier hersteld waar je U tegen mag zeggen. Jij ook bedankt voor alles Warre, hopelijk zie jij dit ook een beetje als jouw overwinning.

Basboy11
Niet heel veel gedaan, zou je denken. Wel was Bas een speler die altijd klaar stond om vv's aan te nemen om actief te gaan zoeken naar iemand die er op kon deffen en deed hij zelfs als één van de enige een poging om IATW te herstellen.

Twan
Twan was niet altijd even tactisch, maar was wel een ware topper. Heeft veel inzet getoond bij het plannen van aanvallen op regionaal niveau, maar hield dankzij zijn inzet 187 nog voor paar maanden langer recht, waardoor Mental een aantal maanden kon rekken.

Sander
Sander was een ware God!

De rest
Ik mag de rest van Mental zeker niet vergeten, dus bij deze iedereen bedankt voor jullie inzet op account niveau of op stam niveau. Hoe dan ook had het wel een mooie bijdrage. 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser73972

Guest
Bedankwoord

Deadline: 31 januari 21:00

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.075
nowp, ziet er niet naar uit dat ik dit ga lezen.
 
Bovenaan