Golden Awards

Reactiescore
614
Sterk respons, je had ook wel gewoon mogen zeggen dat je kul aan het verkopen bent. Ben je in staat om überhaupt te interpreteren wat het doel van het statement is? Of staar je je daadwerkelijk dood op het 'we hebben besloten niet te rekruteren als reactie op Spreads actie'. Het statement gaat over het accepteren van een onbalans - hetgeen wat normaal (bij niet acceptatie) altijd zal leiden tot een actie-reactie kettingreactie (ofwel neerwaartse negatieve spiraal - voor de wereld)? Die onbalans is op dit moment groter dan tijdens het statement ookal zou die intern 5x zo groot zijn, dus je punt?

Mijn punt, wat ik al meermaals heb proberen te maken nu, maar je niet lijkt te begrijpen is dat je statement waarin je aangeeft niet te rekruteren leuk en aardig is maar je het nu gewoon op een andere manier doet. Je rekruteert nu geen speler, maar je internt het account.

Hierdoor bewerkstellig je indirect exact hetzelfde namelijk een toename in kwantiteit, datgene wat je met je statement zo graag tegen wilde gaan.
Het gaat er hierbij niet om of het kwantitatief onbalans is toegenomen t.o.v. het moment waarop je statement kwam, want logischerwijs wordt Imago er nog altijd enorm hard uitgegroeid door Spread dat dit al de hele wereld doet.

Terugkomend op je laatste zin. Ik zeg nergens dat je die intern niet mag doen, wat mij betreft doe je er nog 10 als jij daar gelukkig van wordt.
Het gaat me er enkel om dat je het probeert af te doen als dat je stopt met rekruteren als reactie op 'Spreads actie', maar in plaats daarvan een account internt. Andere manier van handelen, maar hetzelfde eindresultaat en daarmee is je statement gewoon een stuk minder waard.

Mijn laatste zin brengt me dan ook terug op iets wat we al meermaals gezien hebben deze wereld. Een leuk statement vanuit Imago dat gedurende de wereld creatief mee wordt omgesprongen of ineens niet meer aan kan worden voldaan. De vraag is dan ook hoeveel jouw woord op papier nog waard is.
Want accepteer je die onbalans nu werkelijk als je in plaats van recruits nu hele accounts gaat internen?
 
Reactiescore
37
Maar dan natuurlijk de hamvraag; welke pils?

Ik moet van mijzelf zeggen dat ik wel over redelijk wat ervaring beschik als het gaat om "pilsen" en ik kies toch steevast voor @Kratje Grolsch.

Wat cute <3 Eindelijk eens wat liefde
 

Deleted User - 487957763

Guest
Na meerdere aanvragen (vooral van Rens) dan hier toch mijn lijstje.

Beste speler: Bij deze nominatie hink ik tussen twee accounts. Dit zijn Do Not Eat Yellow Snow & Savior of the North. Beide accounts hebben deze wereld al laten zien dat ze een harde noot zullen zijn om te kraken.

Het team van Savior staat bekend om zijn offensieve kwaliteiten, extreme activiteit en doorzettingsvermogen. Dit team is onvermoeibaar en kan gezien worden als het vlaggenschip van Spread.
1593256802038.png


Het team van Do Not Eat Yellow Snow zou ik omschrijven als de muur van Pit. Steve en Michiel zijn benadigde deffers die heel goed weten wat ze doen. Ik ken beide goed van W70 en heb altijd positief contact gehad en kreeg soms nog wel eens een kijkje in de keuken hoe ze nou weer een massa op 73 afgeslagen hadden. Als je front met dit account dan weet je gewoon dat je weinig dorpen gaat pakken.
1593256810984.png

Ik verwacht dat beide accounts nog veel vuurwerk gaan leveren deze wereld. Het front tussen Absurd. en Savior zal een interessante worden om te volgen.

Beste stam: Persoonlijk denk ik dat door de ligging van de huidige stammen op de wereld, Spread de beste kaarten heeft. De phanalaxen liggen al behoorlijk goed van Spread, waarbij de andere stammen naar mijn mening de clusters iets minder op orde hebben momenteel. Desondanks zit deze wereld vol verassingen en zegt dit nog allemaal niet zoveel wie de uiteindelijke winnaar zal zijn.
1593256821859.png

De beste stam speler:
Altijd lastig te zeggen aangezien ik geen inkijk heb binnen de andere stammen wie waar veel doet. Kyle ken ik als iemand die niet vies is van een VV en zal dit binnen Pit ook zeker veelvoudig doen. Binnen Imago heb ik eigenlijk geen idee welke speler omschreven kan worden als de beste stam speler ik denk dat zij een algemeen goed geheel vormen, maar zie ik wel dat Smashinggone een hoge ods ranking heeft wat dus betekend dat dit account zich meerdere malen leeg gezet heeft voor zijn buren dus zou dit voor bij het beste stamspeler account van Imago zijn.

Binnen Spread worden de vv's redelijk evenwichtig verdeeld en zijn alle accounts eigenlijk wel bereid om elkaar gs te gunnen tijdens een VB. Het beste stam speler account is denk ik dan toch Savior. Ze worden soms als egoïstisch afgezet door de grote lijnen die zij beklijven, maar ze maken dit meer dan waar en leveren altijd het meeste qua gs, deff, off en vv dus is voor mij die grotere edelruimte dan ook zeer te rechtvaardigen.

Het grootste ego: Hiervan heb je er op 73 wel een dozijn van rondlopen buiten beschouwing gelaten of het wel of niet misplaatst is. Het grootste ego

Beste leider: Kyle Absurd. is een goede zelfkritische leider die ik persoonlijk wel hoog heb zitten. Pit. is niet direct de grootste kanshebber van de wereld, maar er is toch een stam opgezet dat als underdog hoge ogen kan gooien.

Slechtste leider: Guided by the Light. het welbekende pp verhaal en hoe de onderhandeling ging met Daan van Semper mbt de Kip NAP. Denk dat hij het in beide situaties beter had kunnen aanpakken. Ga mij er verder niet teveel over uit laten aangezien ik geen zin heb om onnodig schenen te trappen.

Meest overschatte stam: Spread zou wel eens overschat kunnen zijn. Denk dat van de vier grote stammen wij momenteel defensief het minste hebben laten zien.

Meest onderschatte stam: POV, heb er zelf geen al te hoge pet van op en zijn denk ik wel onderschat. Flaming Snakes viel vrij makkelijk toch heb ik het gevoel dat de overige leden een stuk taaier zullen zijn.

Meest overschatte speler: Smashinggone zo’n flinke internboost gehad met Gregory123456 en flink veel barbs genobled en dan op plek 18 bungelen vind ik een beetje matig. Ik hoorde wilde verhalen over ene Cees de Machine, maar vooralsnog valt het mij persoonlijk tegen. Wellicht bewijzen zij mijn ongelijk in de toekomst nog.

Meest onderschatte speler: Wow Who, er is een aantal keer lacherig gedaan om de offensieve kwaliteiten van deze speler/account, maar defensief heeft dit account het enorm lang uitgehouden waar je enkel en alleen lof voor kan hebben. Persoonlijk denk ik dat Imago er wel de pest in heeft dat deze “kakkerlak”, maar niet van de wereldkaart verdwijnt. Nu met zijn nieuwe cluster in de Pit. rim kan dit account zich nog meer laten zien.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten: De jongens van Do Not Eat Yellow Snow.

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten: Over het algemeen kan ik met vrijwel iedereen wel overweg. Er komen mij niet al te gauw namen naar boven met wie ik niet zou willen samenwerken die momenteel op 73 speelt.

Mooiste spelers naam: Ik blijf Noo-Noo de Stofzuiger de leukste vinden sorry not sorry xx

Mooiste stam naam: Dit was voor mij Rots!, de betekenis achter de stamnaam kon ik erg waarderen en mooi bedacht. Verder kan ik ook wel lachen om de smeerpijpies van POV.

Het tofste topic: Golden Awards vind ik altijd leuk om te lezen. De verschillende perspectieven op een wereld geeft altijd weer inzichten.

Het domste topic: Het TAD topic, ging te lang door over dezelfde inhoud waarbij beide partijen niet elkaar naderen in perspectief.

Favoriete forum poster: @Power of Knowledge voor de inhoud & @Calamity. voor de prentjes

Minst favoriete forum poster: VF lui

Dikste wannabe op het forum: @We Like Hot Chicks<3

Dikste wannabe in het spel: -

Mooiste profiel foto van spelers:
1593257275826.png

Mooiste profiel foto van stammen:
1593257252260.png

Mooiste actie van de wereld:
De voortdurende strijd tussen Wow Who en Imago waarbij beide kanten zich flink hebben moeten inspannen en waar Imago voorlopig aan het langste eind getrokken heeft.

Meest belovende speler voor de toekomst: HoneyBooBoo, rustige stamspelers met een uitdagend front. De jongens van Honey blazen niet hoog van de toren, maar hebben wel zeker gelijkwaardige kwaliteiten dan zo niet beter als een aantal blaaskakies die je vaak hoort op 73.

Meest belovende stam voor de toekomst: Pit. persoonlijk ben ik zeer benieuwd hoe deze stam zich gaat ontwikkelen.

Grootste blunder: Een recent blundertje van team NooNoo op een mb vv. De vv krijgen voor 1 snipe deze missen en dan ook nog de vv vergeten door te zetten. Dat was wel even genieten s'ochtends in de stamchat.

Voor wie heb je nu echt respect: Fabian, onvermoeid leiding blijven geven en de lijnen uitzetten waardoor ik hem enkel hoef te ondersteunen als 2de leider. @Chameleon klaagt de ene avond dat er teveel gespammed wordt in de stamchat en leaved boos de chat om paar dagen later na 2 bier de hele chat te terroriseren. Fred is een geweldige stamgenoot met wie ik het erg goed kan vinden, maar wie ook erg goed kan tw'en mede dankzij zijn en Melving's inzet op Kipkalkoen/Anarchist ligt het account er nu zo goed voor.

Welke speler(s) kunnen het beste in jou naar boven halen: Anton, ondanks dat ik hem soms wel kan schieten motiveert hij mij wel altijd om het beste in mezelf als speler naar boven te halen en het maximale te geven voor ons account.

Tot slot wil ik nog even dit kwijt: NOO-NOO LEKKER ZUIPEN FIJN WEEKEND ALLEMAAL
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.278

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
Reactiescore
2.789
Ik snap eigenlijk wel wat Maks bedoelt, het is inhoudelijk gezien een saaie lijst. Je maakt een lijst om mensen in het zonnetje te zetten, maar ook met wat propaganda doeleinden en waarin je wat schenen schopt (er zitten niet voor niets negatieve nominaties in). In het zonnetje zetten doe je volop, de propaganda/schenen schoppen nauwelijks tot niet. Anderzijds is het wel beter om een lijstje dicht bij je zelf te houden als je weinig kennis hebt van de situatie elders - anders ga je gemakkelijk onderuit. Maar ik mis de jus ook wel. Zal zelf ergens tussen nu en over 10 dagen ook weer een lijst maken waarin ik (hopelijk) wel voldoe aan mijn 'feedback'. Alleszins leuk om dat plaatje van Yellow snow te zien, was mij nooit opgevallen.
 

Deleted User - 487957763

Guest
Ik snap eigenlijk wel wat Maks bedoelt, het is inhoudelijk gezien een saaie lijst. Je maakt een lijst om mensen in het zonnetje te zetten, maar ook met wat propaganda doeleinden en waarin je wat schenen schopt (er zitten niet voor niets negatieve nominaties in). In het zonnetje zetten doe je volop, de propaganda/schenen schoppen nauwelijks tot niet. Anderzijds is het wel beter om een lijstje dicht bij je zelf te houden als je weinig kennis hebt van de situatie elders - anders ga je gemakkelijk onderuit. Maar ik mis de jus ook wel. Zal zelf ergens tussen nu en over 10 dagen ook weer een lijst maken waarin ik (hopelijk) wel voldoe aan mijn 'feedback'. Alleszins leuk om dat plaatje van Yellow snow te zien, was mij nooit opgevallen.
Mensen die mij kennen weten dat ik geen schenenschopper ben zo zit ik niet in elkaar. Een lijstje maken met als doeleind om iemand onderuit te halen zal je mij niet snel zien maken. Dit kan je als saai bestempelen inderdaad so be it :)
 

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
Reactiescore
2.789
Zoals eerder aangegeven doe ik niet aan allerlei nominaties die in mijn optiek vanzelfsprekend zijn of gewoonweg geen inhoud hebben. Uiteraard wel een propaganda aspect erin maar doorgaans wel een eerlijke visie en zelfreflectie. Enjoy en voel je vrij om er een discussie over te starten - zolang het niet gaat uitmonden in ladingen ouwe koeien.

Beste team: Beste speler:
De vorige keer noemde ik hier Ruiter, Cabbage, SOTR, Smash en Moam. Mijn beeld is ondertussen wel flink veranderd en ik leg graag uit waarom. Allereerst wil ik vermelden dat ik bij de vorige lijst de beste speler vooral moest baseren op mijn kennis van de spelers en hun vorige prestaties omdat het toen ter tijd nog te vroeg was om de beste speler te baseren op de ingame prestaties op wereld 73. Inmiddels hebben we van een aantal accounts al het een en ander kunnen waarnemen, waardoor ik nu zinnigere nominaties kan maken. Graag geef ik even mijn definitie van 'beste speler', aangezien dit belangrijk is om mijn nominatie te begrijpen.

De beste speler in is mijn optiek geen individu maar een team, de nominatie zou dus 'beste team' moeten zijn, niet beste speler. De beste speler (individu) is gewoon de grootste nolifer met de meeste tijd (zie bijv. Bert van Crazybertje - ziek veel tijd en daardoor met afstand rang 1 - maar inzichtelijk sterk? Valt tegen - wel aardige vent hoor daar niet van). Dus ik beperk mij tot het beste team. Het beste team is een solide team dat het eigen account zeer goed kan draaien en de capaciteit heeft om van zeer grote betekenis te zijn voor de omgeving, buren en stam. Het beste team is niet het meest arrogante team die zelf nooit verslagen worden maar een team wat door haar capaciteiten de regio kan gaan overwinnen.

Kijk ik naar die definitie, kom ik tot andere nominaties. Een schoolvoorbeeld van een dragend team is bijvoorbeeld team Interdictum. Afzonderlijk zijn Mats, Maks en Nicolas (in mijn optiek) niet de beste individuen binnen Imago. Maar tezamen hoesten ze een grote activiteit op, zijn ze een van de meest prominente vv'ers, zijn ze zeer initiatiefrijk in de regio en zijn ze erg betrokken bij het welzijn van hun buren (de regio). Zelf liggen ze op een sleutelpositie en zijn ze de laatste die gaan klagen over edelruimte, vastliggen of deftekorten (indien relevant). Binnen Imago zijn hier nog wat voorbeelden van, in dit geval voor omvangrijkere teams die gemakkelijker kunnen voldoen aan de gestelde criteria zoals Guided, Moam en Collationem.

Tot zover Imago in deze. Binnen POV is het Ho-Lee Foek en binnen Pit verwacht ik dat deze eer naar Absurd of Yellow snow mag gaan - die allebei ook prima defensieve capaciteiten hebben of gaan laten zien in mijn optiek. Spread is een verder van mijn bed show. Savior en TAD, samen met 2 miljoen aan mb's, zijn al regio's an sich en veel groter en omvangrijker dan POV. Misschien is het verbeelding maar ik denk dat de ruimte en het individualisme binnen Spread ervoor zorgt dat iedereen zijn eigen boontjes gewoon dopt. Daarmee is het lastig om te voldoen aan het criterium 'dragende speler' zijn - wat dus niet eens negatief is. Moest Spread in zwaar weer komen verwacht ik Noo-Noo en TAD als stamdragers. Valar, Semper, TFB, Honey en Oele zullen de ontvangers zijn. Maar nogmaals het blijft gissen voor mij, wellicht zit ik er helemaal naast - dan hoor ik dat graag.

Moest ik mijn definitie loslaten en de beste individu aanwijzen dan wijs ik Jonathan aan. Als deze man zich ergens in vast bijt (en een beetje solide spelers om zich heen heeft) dan laat hij niet meer los. Ik denk dat er wel meer spelers zijn die dezelfde skills hebben; Warre, Laurens, Niels, Fabian, Rogier, Maarten(s) en Jeremy, maar een duel is niet een paar uur per dag en er zijn er maar weinigen die het doorzettingsvermogen hebben om te blijven strijden. Sowieso raakt het gros van de toppers vrij snel inactief, sterker nog; ik ben van mening dat toppers ook vaak runnen (vlak voor strijd) niet omdat ze incapabel zijn maar omdat ze geen zin hebben om veel tijd te steken en ondertussen hun reputatie niet willen verliezen. Volgens mij is dat gewoon een feit.

Meest spraakmakende speler voor de nabije toekomst: (Meestbelovende speler voor de toekomst: )
Savior of the North zal gewoon een achterlijk omvangrijke speler worden, dat staat vast. Jammer voor Savior is dat hij geen hoofdrol gaat spelen op deze wereld. Waarom niet? In mijn optiek zal de wereld vooral bepaald worden wie er als eerste kraakt; Imago of Spread. De spelers van imago en spread die gaan fronten, die gaan beslissen wie er uiteindelijk gaat winnen van de twee. Hiermee doe ik Pit en POV niet af als onzinnig, in tegendeel. Zowel Pit als POV spelen ook grote rollen, maar in beide gevallen denk ik niet dat het POV/Pit zijn die afzonderlijk Imago of Spread zullen kraken. Ik denk eerder dat beide stammen zich overeind gaan moeten houden en een coalitie zullen vormen met de falende stam (spread/imago) en daar dan een kansrijke(re) partij mee worden. Voor beide is de wereld dus verre van voorbij en in principe hebben ze uiteindelijk dezelfde (of nog betere) kansen dan Spreaders en Imago'ers.

Terugkomend op mijn punt; Savior gaat zich gewoon stukbijten op het defensieve geweld van Pit's pareltjes: Absurd en Yellow Snow. Daar gaat hij niet doorheen komen, dus zal hij gewoon een blok van 8 miljoen in de rim vormen en afgezien van kwantiteit van een kleine betekenis zijn. Omgedraaid maakt dit dat Absurd en Yellow voor de nabije toekomst ook een zware taak hebben - het kwantitatieve savior/tad/oele en de spread slaven breken en zijn daarmee ook niet veelgelovend voor de nabije toekomst. De meest veelbelovende of spraakmakende spelers voor de toekomst zijn dus spelers in een andere regio; Anarchist, Guided by the Light, Act of Divinity en Semper Paratus, daar gaat het gebeuren in mijn optiek en daar zullen de meest spraakmakende (ja ik ben het weer niet eens met de titel van de nominatie) duels uitgevochten worden en dus de belangrijkste accounts vorm krijgen.

Beste stam:
Afhankelijk van hoe je kijkt. Spread heeft de beste kaarten, het meeste oppervlakte en by far de meeste kwantiteit. Hetgeen mij steekt is de consequente manier waarop. Waarom moest er gerekruteerd worden uit Pit, waarom werd er voorafgaand aan een oorlog met Exitus alvast diplomatiek de nek omgedraaid door middel van een vieze center-rekruut. Waarom mengt Spread zich zo actief door leiders van Apex te werven als mb's. Spread doet goede zaken, maar de manier waarop is gewoon laag - het had totaal niet gehoeven.

Imago heeft ook steekjes laten vallen, maar heeft niet die kwantitatieve/terrein drang die ten koste van wie dan ook mag gaan, die Spread wel heeft. Imago kenmerkt zich door stamgevoel, jarenlange banden en solide kwalitatief sterkere teams. Maarja, het zijn troepen en punten die oorlogen vechten - gelukkig is er geen def uitwisseling mogelijk tussen externen anders zou spread ook nog twee keer zoveel def hebben.

Pit speelt het netter dan allebei de bovenstaande, maar is op dit moment minder kansrijk op offensief vlak. Ik denk niet dat Pit het vermogen heeft om eigenhandig Spread noch Imago aan het wankelen te brengen. Echter; zodra er een winnaar komt uit Spread vs Imago dan is Pit DE partij die aansluiting zal gaan (moeten) vinden bij de verliezende partij en kan op die manier wel zeer kansrijk raken - ze moeten alleen zien te overleven tot dat moment.

POV ligt in een zieke sandwich, kan zichzelf overeind houden door te praten met - volgens mij - alle partijen. Het is een schimmig diplomatiek wereldje daar waar hier en daar napjes worden gesloten. Naar de mogelijkheden die POV heeft, doen ze het prima. Ben benieuwd of en wat voor uitkomst er voor de POV leden mogelijk is.

Meestbelovende stam voor de toekomst:
''Die gaat nog gevormd worden met een core in het noorden. Een stam met Ruiter, Savior, TAD, Noo-Noo en Valar.''
^ uit mijn vorige lijstje. Et voila, die is er. Spread heeft mooie kaarten, meer dan 50% van het wereldoppervlakte en een enorme rim vol met slaven onder controle. Dat maakt de stam kansrijk, geeft ze zelfs de kans om als een stel lafaards grootschalig te internen en gewoon te rushen naar de 51% zodat ze geen confrontatie met wie dan ook hoeven aan te gaan. Gelukkig schat ik Spread nog wel iets hoger in dan dat ze voor de meest zielige wereldwinst ooit op een zeer kwalitatieve wereld (73) zouden gaan. Spread is kansrijk, heeft goede kaarten, of ze het waar gaan maken is een tweede.

Beste leider:
Ik denk dat het Imago leider systeem prima werkt (zie onderaan) maar naar wat ik hoor over de leiding van Pit denk ik dat ze het daar ook prima hebben. Positieve keuze dat Pit een 'doorstart' maakte na de situatie met feestje/tbf/jann, wel een jammere keuze dat ervoor gekozen is om uitgerekend wow who nog een kans te bieden. Al is de keuze niet vreemd, edels, activiteit en doorzettingsvermogen en is de situatie omtrent wow who's dorpen in imago cluster netjes afgehandeld. Volgens mij hoef ik vanuit Pit geen gekkigheden qua stabben, hacken, vuil spel, massa interns, ladingen slaven of wat dan ook te verwachten. Ik twijfel er niet over wanneer ik zeg dat Pit het netter speelt dan Spread en in mindere mate Imago.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:
Ik speel in een premade waarbij ik alle accounts zelf gevraagd hebt en de helft van de teams zelf geformeerd heb. Ik zit dus in principe al met mijn (nog spelende) contactenkring opgedaan in de afgelopen tien jaar in één stam. Ik kan er niets aan doen, maar ik ken eigenlijk niemand in Spread waarvan ik had gewild dat ze bij mij speelde, dit komt ook doordat Spread op vijf accounts spelers heeft zitten die ik niet wilde / of niet naar imago wilde. Maarja, niet voor niets een anti-premade. In Pit en POV zitten nog wel wat spelers die een toevoeging zouden zijn. Kyle, Michiel, Rens, team TNP en Maarten. Speciale vermelding voor Guided, eerlijk is eerlijk ik had twijfels bij jullie komst maar inmiddels twijfel ik echt niet meer over jullie kunde en zijn jullie een fijne toevoeging aan Imago.

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:
Veel Spreaders (Anton, Martijn, Chris, Fred, Jurrien, Daan, Valentijn, Jeroen, Dick, Paul) niet om de personen die jullie zijn (zullen gewoon prima gasten zijn waar ik prima door een deur mee kan in een andere situatie) maar om het gedrag wat jullie jegens mij/imago vertoonden - wat hartstikke logisch is hoor. Maar het is wel het gevolg van de rivaliteit en zal omgekeerd waarschijnlijk ook zou zijn. Daarnaast ben ik vrij zeker dat een groot deel van die genoemde namen gegarandeerd voor drama gaan zorgen of dat hun normen en waarden totaal niet matchen met de mijne (PP abuse, spionnen willen plaatsen/gebruiken). Eén positief punt ook; Moest Spread vallen ben ik wel echt de laatste die zal instemmen met het rekruteren van wie dan ook. Rekruteren uit een vijandelijke stam zou ik niet snel doen maar bij Spread is het voor mij persoonlijk uitgesloten.

Favoriete forumposter:
Geen. Ondanks dat we een groot arsenaal aan capabele posters hebben ben ik van mening dat we met zijn allen een verkeerd pad zijn gaan bewandelen. In plaats van leuke propaganda is het altijd direct schenen schoppen, liegen, domme spotprenten, weinig inhoud en sterke posts gewoon negeren of overspammen. Iedereen, ook ik, heeft hier schuld aan. Maar het is jammer, we hebben veel potentieel maar fatsoenlijke topics of discussies blijven vaak uit - zelfs nu er concretere partijen zijn. De wereldskypechat is een goed voorbeeld, je voert een discussie over biertjes en een uur later komt er iemand online die je een jankerd noemt en er met gestrekt been in gaat. Jammer, want die skypechat is er in mijn optiek om gewoon te ouwehoeren zonder dat we elkaar daar hoeven af te zeiken over tw-zaken.

Ik wil graag nog meedelen dat:
Er komt wel eens lof voor de leiding van Imago of voor het account Collationem, in beide gevallen speel ik als persoon een rol. Echter is het niet geheel correct dat ik daar zoveel / alle credits voor vang. Graag maak ik als statement dat het gros van Collationems acties helemaal niet mijn verdiensten zijn - wat logisch is aangezien er nog vier dagelijks actieve spelers spelen en nog drie die op verzoek of sporadisch actief spelen (wanneer ze tijd hebben). De leiding van Imago bestaat niet uit Roald maar uit Steven, Pepijn en mij als voorzitters en een grote stamraad daarachter. Wellicht wel interessant voor andere ook; we zijn afgestapt van de traditionele manier van leiding geven waarbij enkele personen alles regelen en alle touwtjes vast hebben. We werken met een stamraad waarin ieder account vertegenwoordigd is en waarbij er veel initiatief komt vanuit de accounts (en dus ook hogere betrokkenheid en stamgevoel). Het is een regionalisering van bestuur en een ontlasting voor de 'kopstukken' in tijd. De belangrijkste knopen worden nog wel doorgehakt door de voorzitters. Anyway; een compliment (of verwijt) aan de leiding van Imago of de 'beste leider award' komt niet mij alleen toe maar een grotere groep raadsleden/voorzitters.

In mijn optiek werkt deze bestuursvorm best prettig en is het een effectievere methode dan een dictator of een klein bestuur. Het is minder gevoelig voor overbelasting, verhoogd de betrokkenheid en aanwezige (regionale) kennis en verkort de lijntjes. Bedreigingen zijn wel onoverzicht, bureaucratischer en grotere kans tot lekken. Of het uiteindelijk effectief is, moet nog blijken. Het is voor mij de eerste keer dat we het zo organiseren en volgens mij is het nog nooit eerder op tw.nl op deze manier geïmplementeerd in een 'deftige' stam.

Slot:
Op veel nominaties zijn vast nog wel meer namen te noemen en er zijn ook meer stamgenoten / buitenstaanders met een grote waarde. Ik heb hier simpelweg wat keuzes moeten maken en dat maakt dat lang niet iedereen positief (of negatief!) benoemd is / kan worden.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
1.647
Zoals eerder aangegeven doe ik niet aan allerlei nominaties die in mijn optiek vanzelfsprekend zijn of gewoonweg geen inhoud hebben. Uiteraard wel een propaganda aspect erin maar doorgaans wel een eerlijke visie en zelfreflectie. Enjoy en voel je vrij om er een discussie over te starten - zolang het niet gaat uitmonden in ladingen ouwe koeien.

Beste team: Beste speler:
De vorige keer noemde ik hier Ruiter, Cabbage, SOTR, Smash en Moam. Mijn beeld is ondertussen wel flink veranderd en ik leg graag uit waarom. Allereerst wil ik vermelden dat ik bij de vorige lijst de beste speler vooral moest baseren op mijn kennis van de spelers en hun vorige prestaties omdat het toen ter tijd nog te vroeg was om de beste speler te baseren op de ingame prestaties op wereld 73. Inmiddels hebben we van een aantal accounts al het een en ander kunnen waarnemen, waardoor ik nu zinnigere nominaties kan maken. Graag geef ik even mijn definitie van 'beste speler', aangezien dit belangrijk is om mijn nominatie te begrijpen.

De beste speler in is mijn optiek geen individu maar een team, de nominatie zou dus 'beste team' moeten zijn, niet beste speler. De beste speler (individu) is gewoon de grootste nolifer met de meeste tijd (zie bijv. Bert van Crazybertje - ziek veel tijd en daardoor met afstand rang 1 - maar inzichtelijk sterk? Valt tegen - wel aardige vent hoor daar niet van). Dus ik beperk mij tot het beste team. Het beste team is een solide team dat het eigen account zeer goed kan draaien en de capaciteit heeft om van zeer grote betekenis te zijn voor de omgeving, buren en stam. Het beste team is niet het meest arrogante team die zelf nooit verslagen worden maar een team wat door haar capaciteiten de regio kan gaan overwinnen.

Kijk ik naar die definitie, kom ik tot andere nominaties. Een schoolvoorbeeld van een dragend team is bijvoorbeeld team Interdictum. Afzonderlijk zijn Mats, Maks en Nicolas (in mijn optiek) niet de beste individuen binnen Imago. Maar tezamen hoesten ze een grote activiteit op, zijn ze een van de meest prominente vv'ers, zijn ze zeer initiatiefrijk in de regio en zijn ze erg betrokken bij het welzijn van hun buren (de regio). Zelf liggen ze op een sleutelpositie en zijn ze de laatste die gaan klagen over edelruimte, vastliggen of deftekorten (indien relevant). Binnen Imago zijn hier nog wat voorbeelden van, in dit geval voor omvangrijkere teams die gemakkelijker kunnen voldoen aan de gestelde criteria zoals Guided, Moam en Collationem.

Tot zover Imago in deze. Binnen POV is het Ho-Lee Foek en binnen Pit verwacht ik dat deze eer naar Absurd of Yellow snow mag gaan - die allebei ook prima defensieve capaciteiten hebben of gaan laten zien in mijn optiek. Spread is een verder van mijn bed show. Savior en TAD, samen met 2 miljoen aan mb's, zijn al regio's an sich en veel groter en omvangrijker dan POV. Misschien is het verbeelding maar ik denk dat de ruimte en het individualisme binnen Spread ervoor zorgt dat iedereen zijn eigen boontjes gewoon dopt. Daarmee is het lastig om te voldoen aan het criterium 'dragende speler' zijn - wat dus niet eens negatief is. Moest Spread in zwaar weer komen verwacht ik Noo-Noo en TAD als stamdragers. Valar, Semper, TFB, Honey en Oele zullen de ontvangers zijn. Maar nogmaals het blijft gissen voor mij, wellicht zit ik er helemaal naast - dan hoor ik dat graag.

Moest ik mijn definitie loslaten en de beste individu aanwijzen dan wijs ik Jonathan aan. Als deze man zich ergens in vast bijt (en een beetje solide spelers om zich heen heeft) dan laat hij niet meer los. Ik denk dat er wel meer spelers zijn die dezelfde skills hebben; Warre, Laurens, Niels, Fabian, Rogier, Maarten(s) en Jeremy, maar een duel is niet een paar uur per dag en er zijn er maar weinigen die het doorzettingsvermogen hebben om te blijven strijden. Sowieso raakt het gros van de toppers vrij snel inactief, sterker nog; ik ben van mening dat toppers ook vaak runnen (vlak voor strijd) niet omdat ze incapabel zijn maar omdat ze geen zin hebben om veel tijd te steken en ondertussen hun reputatie niet willen verliezen. Volgens mij is dat gewoon een feit.

Meest spraakmakende speler voor de nabije toekomst: (Meestbelovende speler voor de toekomst: )
Savior of the North zal gewoon een achterlijk omvangrijke speler worden, dat staat vast. Jammer voor Savior is dat hij geen hoofdrol gaat spelen op deze wereld. Waarom niet? In mijn optiek zal de wereld vooral bepaald worden wie er als eerste kraakt; Imago of Spread. De spelers van imago en spread die gaan fronten, die gaan beslissen wie er uiteindelijk gaat winnen van de twee. Hiermee doe ik Pit en POV niet af als onzinnig, in tegendeel. Zowel Pit als POV spelen ook grote rollen, maar in beide gevallen denk ik niet dat het POV/Pit zijn die afzonderlijk Imago of Spread zullen kraken. Ik denk eerder dat beide stammen zich overeind gaan moeten houden en een coalitie zullen vormen met de falende stam (spread/imago) en daar dan een kansrijke(re) partij mee worden. Voor beide is de wereld dus verre van voorbij en in principe hebben ze uiteindelijk dezelfde (of nog betere) kansen dan Spreaders en Imago'ers.

Terugkomend op mijn punt; Savior gaat zich gewoon stukbijten op het defensieve geweld van Pit's pareltjes: Absurd en Yellow Snow. Daar gaat hij niet doorheen komen, dus zal hij gewoon een blok van 8 miljoen in de rim vormen en afgezien van kwantiteit van een kleine betekenis zijn. Omgedraaid maakt dit dat Absurd en Yellow voor de nabije toekomst ook een zware taak hebben - het kwantitatieve savior/tad/oele en de spread slaven breken en zijn daarmee ook niet veelgelovend voor de nabije toekomst. De meest veelbelovende of spraakmakende spelers voor de toekomst zijn dus spelers in een andere regio; Anarchist, Guided by the Light, Act of Divinity en Semper Paratus, daar gaat het gebeuren in mijn optiek en daar zullen de meest spraakmakende (ja ik ben het weer niet eens met de titel van de nominatie) duels uitgevochten worden en dus de belangrijkste accounts vorm krijgen.

Beste stam:
Afhankelijk van hoe je kijkt. Spread heeft de beste kaarten, het meeste oppervlakte en by far de meeste kwantiteit. Hetgeen mij steekt is de consequente manier waarop. Waarom moest er gerekruteerd worden uit Pit, waarom werd er voorafgaand aan een oorlog met Exitus alvast diplomatiek de nek omgedraaid door middel van een vieze center-rekruut. Waarom mengt Spread zich zo actief door leiders van Apex te werven als mb's. Spread doet goede zaken, maar de manier waarop is gewoon laag - het had totaal niet gehoeven.

Imago heeft ook steekjes laten vallen, maar heeft niet die kwantitatieve/terrein drang die ten koste van wie dan ook mag gaan, die Spread wel heeft. Imago kenmerkt zich door stamgevoel, jarenlange banden en solide kwalitatief sterkere teams. Maarja, het zijn troepen en punten die oorlogen vechten - gelukkig is er geen def uitwisseling mogelijk tussen externen anders zou spread ook nog twee keer zoveel def hebben.

Pit speelt het netter dan allebei de bovenstaande, maar is op dit moment minder kansrijk op offensief vlak. Ik denk niet dat Pit het vermogen heeft om eigenhandig Spread noch Imago aan het wankelen te brengen. Echter; zodra er een winnaar komt uit Spread vs Imago dan is Pit DE partij die aansluiting zal gaan (moeten) vinden bij de verliezende partij en kan op die manier wel zeer kansrijk raken - ze moeten alleen zien te overleven tot dat moment.

POV ligt in een zieke sandwich, kan zichzelf overeind houden door te praten met - volgens mij - alle partijen. Het is een schimmig diplomatiek wereldje daar waar hier en daar napjes worden gesloten. Naar de mogelijkheden die POV heeft, doen ze het prima. Ben benieuwd of en wat voor uitkomst er voor de POV leden mogelijk is.

Meestbelovende stam voor de toekomst:
''Die gaat nog gevormd worden met een core in het noorden. Een stam met Ruiter, Savior, TAD, Noo-Noo en Valar.''
^ uit mijn vorige lijstje. Et voila, die is er. Spread heeft mooie kaarten, meer dan 50% van het wereldoppervlakte en een enorme rim vol met slaven onder controle. Dat maakt de stam kansrijk, geeft ze zelfs de kans om als een stel lafaards grootschalig te internen en gewoon te rushen naar de 51% zodat ze geen confrontatie met wie dan ook hoeven aan te gaan. Gelukkig schat ik Spread nog wel iets hoger in dan dat ze voor de meest zielige wereldwinst ooit op een zeer kwalitatieve wereld (73) zouden gaan. Spread is kansrijk, heeft goede kaarten, of ze het waar gaan maken is een tweede.

Beste leider:
Ik denk dat het Imago leider systeem prima werkt (zie onderaan) maar naar wat ik hoor over de leiding van Pit denk ik dat ze het daar ook prima hebben. Positieve keuze dat Pit een 'doorstart' maakte na de situatie met feestje/tbf/jann, wel een jammere keuze dat ervoor gekozen is om uitgerekend wow who nog een kans te bieden. Al is de keuze niet vreemd, edels, activiteit en doorzettingsvermogen en is de situatie omtrent wow who's dorpen in imago cluster netjes afgehandeld. Volgens mij hoef ik vanuit Pit geen gekkigheden qua stabben, hacken, vuil spel, massa interns, ladingen slaven of wat dan ook te verwachten. Ik twijfel er niet over wanneer ik zeg dat Pit het netter speelt dan Spread en in mindere mate Imago.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:
Ik speel in een premade waarbij ik alle accounts zelf gevraagd hebt en de helft van de teams zelf geformeerd heb. Ik zit dus in principe al met mijn (nog spelende) contactenkring opgedaan in de afgelopen tien jaar in één stam. Ik kan er niets aan doen, maar ik ken eigenlijk niemand in Spread waarvan ik had gewild dat ze bij mij speelde, dit komt ook doordat Spread op vijf accounts spelers heeft zitten die ik niet wilde / of niet naar imago wilde. Maarja, niet voor niets een anti-premade. In Pit en POV zitten nog wel wat spelers die een toevoeging zouden zijn. Kyle, Michiel, Rens, team TNP en Maarten. Speciale vermelding voor Guided, eerlijk is eerlijk ik had twijfels bij jullie komst maar inmiddels twijfel ik echt niet meer over jullie kunde en zijn jullie een fijne toevoeging aan Imago.

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:
Veel Spreaders (Anton, Martijn, Chris, Fred, Jurrien, Daan, Valentijn, Jeroen, Dick, Paul) niet om de personen die jullie zijn (zullen gewoon prima gasten zijn waar ik prima door een deur mee kan in een andere situatie) maar om het gedrag wat jullie jegens mij/imago vertoonden - wat hartstikke logisch is hoor. Maar het is wel het gevolg van de rivaliteit en zal omgekeerd waarschijnlijk ook zou zijn. Daarnaast ben ik vrij zeker dat een groot deel van die genoemde namen gegarandeerd voor drama gaan zorgen of dat hun normen en waarden totaal niet matchen met de mijne (PP abuse, spionnen willen plaatsen/gebruiken). Eén positief punt ook; Moest Spread vallen ben ik wel echt de laatste die zal instemmen met het rekruteren van wie dan ook. Rekruteren uit een vijandelijke stam zou ik niet snel doen maar bij Spread is het voor mij persoonlijk uitgesloten.

Favoriete forumposter:
Geen. Ondanks dat we een groot arsenaal aan capabele posters hebben ben ik van mening dat we met zijn allen een verkeerd pad zijn gaan bewandelen. In plaats van leuke propaganda is het altijd direct schenen schoppen, liegen, domme spotprenten, weinig inhoud en sterke posts gewoon negeren of overspammen. Iedereen, ook ik, heeft hier schuld aan. Maar het is jammer, we hebben veel potentieel maar fatsoenlijke topics of discussies blijven vaak uit - zelfs nu er concretere partijen zijn. De wereldskypechat is een goed voorbeeld, je voert een discussie over biertjes en een uur later komt er iemand online die je een jankerd noemt en er met gestrekt been in gaat. Jammer, want die skypechat is er in mijn optiek om gewoon te ouwehoeren zonder dat we elkaar daar hoeven af te zeiken over tw-zaken.

Ik wil graag nog meedelen dat:
Er komt wel eens lof voor de leiding van Imago of voor het account Collationem, in beide gevallen speel ik als persoon een rol. Echter is het niet geheel correct dat ik daar zoveel / alle credits voor vang. Graag maak ik als statement dat het gros van Collationems acties helemaal niet mijn verdiensten zijn - wat logisch is aangezien er nog vier dagelijks actieve spelers spelen en nog drie die op verzoek of sporadisch actief spelen (wanneer ze tijd hebben). De leiding van Imago bestaat niet uit Roald maar uit Steven, Pepijn en mij als voorzitters en een grote stamraad daarachter. Wellicht wel interessant voor andere ook; we zijn afgestapt van de traditionele manier van leiding geven waarbij enkele personen alles regelen en alle touwtjes vast hebben. We werken met een stamraad waarin ieder account vertegenwoordigd is en waarbij er veel initiatief komt vanuit de accounts (en dus ook hogere betrokkenheid en stamgevoel). Het is een regionalisering van bestuur en een ontlasting voor de 'kopstukken' in tijd. De belangrijkste knopen worden nog wel doorgehakt door de voorzitters. Anyway; een compliment (of verwijt) aan de leiding van Imago of de 'beste leider award' komt niet mij alleen toe maar een grotere groep raadsleden/voorzitters.

In mijn optiek werkt deze bestuursvorm best prettig en is het een effectievere methode dan een dictator of een klein bestuur. Het is minder gevoelig voor overbelasting, verhoogd de betrokkenheid en aanwezige (regionale) kennis en verkort de lijntjes. Bedreigingen zijn wel onoverzicht, bureaucratischer en grotere kans tot lekken. Of het uiteindelijk effectief is, moet nog blijken. Het is voor mij de eerste keer dat we het zo organiseren en volgens mij is het nog nooit eerder op tw.nl op deze manier geïmplementeerd in een 'deftige' stam.

Slot:
Op veel nominaties zijn vast nog wel meer namen te noemen en er zijn ook meer stamgenoten / buitenstaanders met een grote waarde. Ik heb hier simpelweg wat keuzes moeten maken en dat maakt dat lang niet iedereen positief (of negatief!) benoemd is / kan worden.

Hoezo jammer dat mij een kans hebben gegeven :eek:
 
Bovenaan