[Speeltopic] Wvw #302: Het gemaskerde bal

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Weest u allen uitgenodigd op

Het grote gemaskerde bal van de Graaf van Margrove.

In deze onstuimige tijden blijft vermaak en sociale omgang van groot belang. Daarom ter gelegenheid van het oogstfeest een groots en uitbundig feest. Kleed u in extravagante kostuums, Exotische accessoires en gebruik uitbundige maskers.

De fijnste delicatessen, de beste wijnen en vele vermaken, Waaronder een orkest, exotische danseressen en enkele circusacts, zullen worden verzorgd. Voor eenieder van de genodigden zal een passende plek voor ieders nacht rust verzorgd worden.

Verzamelt u allen op de 5e oogst-dag te kasteel Margrove, met het slaan van de 9e klok zal het feest geopend worden.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Woedend smeet de leider van de revolutie, Marcus, de uitnodiging op tafel. “Zijn ze helemaal gek geworden. Er woedt nu al tijden een burgeroorlog, de oogst is mislukt, en er heerst een dreigende honger, en dan gaat de verdomde adel zon feest organiseren.”

“Het is inderdaad een schande”, Zei zijn rechterhand Tristan, “Maar deze info die we hebben gekregen geeft ons een mooi moment om goed toe te slaan.”

“We bestormen zijn kasteel en doden alle edelen daar, al zal zon bloedbad ons niet meteen geliefd maken.” Gromde Marcus.

Tristan legde zijn hand op Marcus zijn schouder. “Eigenlijk heb ik een beter idee. Bij een gemaskerd bal als deze zijn alle edelen onherkenbaar. Ook alle bedienden en andere mensen zullen volledig gemaskerd gaan. Het is een ideaal moment om met een groepje ons tussen de feestgangers te mengen, de gevaarlijkste edelen uit te schakelen, en iedereen tegen elkaar op te zetten, zodat de adel zichzelf vernietigd zonder veel extra invloed.”

Marcus keek op, “Dat zou best eens heel goed kunnen werken. Verzamel een groep vrijwilligers, regel kostuums, en zorg voor een gastenlijst en lijst van personeel/optredens zodat we weten wie we moeten hebben en hoe we makkelijk kunnen infiltreren.”
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

De 5e oogstdag was aangebroken. Op het land werd nog hard gewerkt om de laatste oogst binnen te halen, zeker gezien het weer plots aan het omslaan was. Donkere wolken pakten zich samen, en al meerdere kleine spetterbuitjes waren al over ge trokken. De steeds toenemende wind en het gerommel in de verte gaven al aan dat er vanavond een flinke storm zou langskomen. De revolutionisten kwamen bijeen. Veel was al geregeld, een aantal uitnodigingen was gestolen, kostuums werden verdeeld en het plan werd voor de laatste keer doorgesproken.

Terwijl de avond viel brak de bui los over kasteel Margrove. Met bakken kwam het uit de lucht, terwijl uit de balzaal vrolijke muziek klonk. Langzaam druppelden alle gasten ook binnen en werden de eerste hapjes en drankjes geserveerd. Om iets voor 21:00 kwam de butler naar de graaf in zijn persoonlijke vertrekken.

“Mijn heer”, sprak hij, “Door de plotselinge weeromslag zijn de wegen volledig onbegaanbaar geworden. De meeste gasten zijn al veilig gearriveerd, maar er ontbreken er nog een paar. Door de kostuums en maskers zijn we echter niet zeker wie niet is komen opdagen.”

“Geen probleem, Dat laat de pret niet drukken”, zei de Graaf terwijl hij zijn masker opzette, “Laten we ons vervoegen onder de gasten en het feest gaan starten”.

Op de eerste verdieping klauterde een verzopen revolutionist door het raam en plofte neer in een kamer. Snel gooide hij zijn natte kleding uit en begon met het aantrekken van zijn meegebrachte kostuum. Terwijl hij hier mee bezig is gaat de deur open en komt een bediende binnen.

“He wat moet dat hier”, roept de bediende terwijl hij de koffer die hij draagt laat vallen. De revolutionist twijfelt geen moment, trekt zijn dolk en drijft deze meteen in de borstkas van de bediende. Door de kracht van de dolkstoot, wankelt hij naar achter, terug de gang in, tegen de balustrade van de grote hal op. Terwijl de bediende nog probeert te roepen snelt de revolutionist naar voren, geeft de bediende een flinke zet, zodat hij over de rand heen gaat, en rent snel weg dieper de vertrekken in. Terwijl hij wegrent roept hij nog snel luidkeels: “Dood aan de adel, leve de revolutie”.

In de balzaal beneden heerst enige verwarring nadat een bediende naar beneden kwam zeilen, vergezeld met die kreet. 2 andere bedienden snellen naar boven, maar keren al snel terug met de boodschap dat er niks te vinden is. De revolutionisten zitten onder de gasten en bedienden, en niemand kan weg nu door het weer. Geroezemoes neemt toe, en er valt al lichte paniek te bespeuren.

“Pfft, door zoiets onzinnigs laten we ons toch niet tegenhouden”, zegt 1 van de gasten, “Laat het feest gewoon doorgaan.”

“We moeten de revolutionisten niet vergeten, houd je ogen open, en ontmasker ze als je zeker bent van je zaak. En geniet onderwijl van het feest, op een geslaagde oogst”, klinkt het vanuit de zaal, de stem herkenbaar als die van de graaf van Margrove zelf. Enigszins schuchter gaan de gasten verder met hun bezigheden en gesprekken, en begint men te keuren wie het beste kostuum heeft aangetrokken.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Instellingen:

Aantal spelers: Zoveel mogelijk
Klaagmuur: Ja 1 bericht per speler per nacht
Hints: Nee

Cupido: hoofdrol
Geliefden kennen elkaar: Ja
Geliefden samen winnen: G/G met goedjes, G/S alleen + cupido, S/S met slechtjes

Eindtijd stemmen: 22:00
Speciale Rollen naar: Maretan en Kerouac.
Weerwolven Moord naar: Maretan en Kerouac.
Lynch: Rood en dikgedrukt in topic
Burgemeester: Blauw en dikgedrukt in topic

Netwerk: Uit
Claimen: Uit, Claimen zal resulteren in doodvallen. (goedje claimen is toegestaan, burger word gezien als rol)

Extra Instellingen:
Niet elke rol uit de rollen lijst hoeft erin te zitten.
 
Laatst bewerkt:

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Rollenlijst :

De Butler (ziener)
Altijd gastvrij, en zeer bekwaamd in het voorzien van de gasten van de Graaf van Margrove. Zelfs de beste maskers houden hem niet tegen om zijn taak te vervullen. Doordat hij alle bagage op de juiste kamers heeft gezet kan hij door hun spullen kort te bekijken elke identiteit achter halen om zo de juiste diensten te kunnen verlenen.
 • Mag iedere dag een rol opvragen, deze krijgt hij aan het eind van de nacht
 • Ziener ziet geen bijrollen, als iemand dus zowel geliefde als heks is, ziet de ziener alleen heks
Markies von Damme (heks)
Hij is een befaamd medicus en heeft al menig medisch wonder verricht in adellijke kringen. Is een meester in de medicijnen, en is gespecialiseerd in giffen en tegengiffen. De medische kennis van hem en zijn studenten groeit razendsnel, gezamenlijk met het aantal onverklaarbare verdwijningen van overtreders in zijn domein.
 • Heeft een levensdrankje en een doodsdrankje.
 • Met het levensdrankje kan de gedode persoon door de wolven tot leven gewekt worden. Dus zichzelf redden kan niet!
 • Er wordt niet bekend gemaakt wie er gered is, wanneer een levensdrankje is gebruikt.
 • Met het doodsdrankje kan de heks ’s nachts een persoon vermoorden, tegen dit drankje is geen kruid gewassen. (Je kan dus niet gered worden hiervan)
 • Er wordt niet bekend gemaakt, dat er een drankje is ingezet.
Hertog Crowley (dorpsgek)
Met zijn hoge leeftijd en ervaring is hij een gerespecteerd man in de adellijke kringen. Kwam in hogere kringen terecht door met snode plannen een andere, meer gematigde hertog zijn grondgebied af te pakken en naar eigen inzicht te hervormen. De meeste wetten en hervormingen om de onderdanen te onderdrukken en in het gareel te houden komen van zijn hand. Zijn scherpe blik zorgt ervoor dat hij dwars door alle vermommingen heen kan kijken. Echter een beginnende vorm van dementie heeft ervoor gezorgd dat hij mensen door elkaar gaat halen.
 • De dorpsgek kan elke nacht de rollen van drie spelers vragen aan de spelleider. De rollen worden hem dan verteld in willekeurige volgorde.
 • De dorpsgek ziet geen extra rollen.
 • Als de dorpsgek iemand opvraagt die op het moment van zijn visioen dood is, dan gaat het visioen niet door. Als de actie mislukt, krijgt de Dorpsgek hier bericht van. Hij hoort niet wat zijn actie heeft laten mislukken.
Baron Hemmingway (jager)
Een befaamd jachtliefhebber. Zijn grondgebied is 1 groot jachtgebied, en hij beweegt zich graag door heel zijn terrein, te paard en met geweer gereed, roedel bloedhonden aan zijn zijde. Ondanks dat er al jaren geen wild meer te vinden is in zijn domein, laat hij zich er niet van weerhouden door te jagen op alles wat beweegt en wilt vluchten voor hem en zijn honden. Wat voor smeekbeden zijn “wild” uit hoort hij niet in zijn jagers-rush.
 • Neemt iemand mee in zijn dood
 • Deze persoon moet hij van tevoren opgestuurd hebben naar de spelleider, hij mag ieder moment deze keus veranderen. Echter als de jager sterft en hij heeft nog geen persoon doorgegeven, vervallen zijn krachten en zal de jager niemand mogen neerschieten. Ook als de jager doodvalt door inactiviteit vervalt zijn schot.
Gravin von Bessem (cupido)
Een lieve oude dame, maar echt een oude snoeper. Zij heeft altijd al oog gehad voor de beste koppeltjes, en kan van niets meer genieten dan om tijdens elke gelegenheid mensen te koppelen, soms tegen de zin van de gekoppelde, of daadwerkelijke verloofden, in. De meeste adellijke huwelijken komen tot stand door haar inmenging, en daardoor heeft ze op de achtergrond veel touwtjes in handen. Ook tijdens het bal ontkomt men er niet aan, al heeft ze dit keer geen flauw idee wie ze precies gekoppeld heeft, ze weet dat ze juist zit.
 • Mag 2 mensen aan elkaar koppelen, zichzelf koppelen mag ook.
 • Het koppel mag met elkaar overleggen!
 • Wanneer de ene dood gaat, sterft de andere ook vanwege liefdesverdriet.
 • g/g koppel wint met de goedjes, s/s wint met slechtjes, g/s vormt met cupido een 3e partij (indien g/s sterft en cupido leeft nog wint cupido met goedjes).
Stephen Deshain (slet)
De grootste handelaar van het land. Heeft door de steun van de adel nagenoeg een monopoly op de meeste markten, en vraagt daardoor woekerprijzen waar mogelijk. Afpersing en onderdrukking schuwt hij niet voor en binnen bepaalde kringen weet men dat je bij hem alles onder tafel kan krijgen, van wapens tot ‘werktuigen’. Dit bal is voor hem 1 grote marktplaats en hij zal zoveel mogelijk proberen te sjacheren, ook al weet hij niet exact met wie hij handelt nu. Maar handel is handel.
 • Kan iedere nacht bij iemand slapen. De slet is dan niet thuis en wanneer hij de lunch is, overleeft hij die.
 • Wanneer de speler, waarbij de slet slaapt, geluncht wordt, sterven beide spelers.
 • De slet mag niet 2 nachten achter elkaar bij dezelfde persoon slapen.
 • De speler, waarbij de slet geslapen heeft, zal een pm krijgen en dus weten dat de slet bij hem/haar geslapen heeft.
 • Wanneer de slet bij een wolf slaapt en de slet die nacht geluncht wordt, zal hij overleven.
De lijfwacht van de graaf (beschermengel BE)
Al generaties beschermd zijn familie de graaf van Margrove, en nu is hij al 12 jaar verantwoordelijk voor deze taak. Zijn scherpe inzicht heeft het leven van de graaf al vaak weten te redden, en zijn skills zijn alleen maar verbeterd door de jaren heen. Deze avond is zijn taak om de gasten te redden van onheil, ongelukken en ander noodlot. Met vele gasten kan het een probleem worden, gezien hij er maar 1 kan beschermen op elk moment, maar veel problemen hoeft hij toch niet verwachten.
 • Maakt iedere nacht iemand immuun voor de lunch van de wolven. Dat mag ook zichzelf zijn.
 • Mag niet twee keer achter elkaar dezelfde persoon beschermen. Hij mag elke speler in totaal maximaal drie keer beschermen.
 • Er wordt niet bekend gemaakt WIE er beschermd is als de lunch niet doorgaat
 • Zijn krachten vervallen als de dorpsoudste sterft
 • De beschermde speler is ook immuun voor de zienersactie van de sjamaan. De ziener en inbreker hebben hier geen last van.
De graaf van Margrove (Dorpsoudste DO)
Algemeen gezien als de meest invloedrijke graaf van het land. Hij heeft en grootste grondgebied, en door zijn buitensporige belastingen ook de grootste rijkdom. De graaf is absoluut geen vrek en laat graag zijn rijkdom zien, en koopt zich zo vele vrienden. Hij staat erom gekend met regelmaat zeer grote en uitbundige feesten te geven, op momenten die bij het gewone volk vaak verkeerd schieten. Maar met ijzeren vuist houdt hij ze onder de duim. Ondanks vele pogingen en complotten lijkt de graaf echter compleet onschendbaar.
 • Overleeft één aanval van de wolven
 • Bij zijn dood verliest de beschermengel zijn kracht
 • De eerste keer dat de sjamaan probeert de dorpsoudste te zien, ziet hij niks.
Baron Baumeister (anonieme beul)
Een gerespecteerd man, maar eveneens gevreesd door zijn daden en uitbarstingen. “De slachter” is niet voor niks zijn bijnaam. Een man met een kort lontje, die geen tegenspraak duldt. Een verkeerde blik of uitspraak kan genoeg zijn voor hem op zijn zwaard te trekken en in 1 slag een einde te maken aan de weerstand. Een trouwe vriend van de Graaf van Margrove, waar hij al vaker wat problemen voor heeft “opgelost”.
 • De beul kan eenmalig overdag iemand doden. Dit meldt hij aan de spelleider.
 • De beul draagt een masker, dus de identiteit van de beul blijft onbekend.
Lage adellijke (burger)
Mensen van adel die geen noemenswaardige invloed hebben op de hedendaagse politiek, maar zich wel graag wentelen in de luxe die de adel met zich meebrengt, en deze koste wat het kost niet kwijt willen raken.
 • Een rol zonder speciale krachten. Probeert elke dag met de lynch de wolven te lynchen
Revolutionist (wolf)
Mensen van alle standen en gebieden, veelal te kort gedaan door de adel, hebben zich verenigd onder 1 man om zo gezamenlijk de adelstand omver te werpen. Voor deze missie zijn ze mee naar binnen geslopen in vele vermommingen om, met risico voor eigen leven, Een zeer gewaagde aanslag te plegen op meerdere hoogstaande adel.
 • Een wolf zonder extra krachten
 • Weerwolven lunchen elke nacht een persoon om de wolven te laten winnen
 • Als alle weerwolven sterven en er alleen hulpjes over zijn, winnen de goedjes
Tristan (sjamaan)
Als rechterhand van Marcus en zijn tacticus is het Tristans zijn job om alle info te vergaren en de meeste opstanden en rellen te organiseren. Met zijn netwerk is het voor hem heel simpel zo alle gasten van het bal na te trekken, en hun vermommingen te doorzien.
 • Kan iedere dag een rol opvragen.
 • Kan geen bijrollen zien.
 • Zit aan het begin van het spel niet in de Wolvenchat.
 • Wanneer de Sjamaan een Wolf 'zienert', zal hij toetreden tot de Wolvenchat.
 • De Sjamaan is een hulpje en dus geen volwaardig slechtje.
Marcus (infectiewolf)
Als leider van de revolutie heeft hij een zekere charme over zich. Vele mensen heeft hij al aan zich gebonden, van standaard boeren en werklui, tot de meest invloedrijke marktlui. Ook al enkele edelen heeft hij weten te overtuigen zich aan te sluiten bij de revolutie om zo de adelstand om te werpen.
 • Mag tijdens nacht 3 één speler infecteren.
 • De geïnfecteerde speler verandert in een Weerwolf en zal toetreden tot de wolvenchat.
 • De infectie is in plaats van de Lunch.
 • De geïnfecteerde wolf sterft als 'wolf'.
Anonieme slaaf (executeerder)
Al heel haar leven leeft deze slaaf in gevangenschap van haar meesters. Uit angst voor de gevolgen heeft ze zich voorbeeldig gedragen en is zo in vertrouwen geklommen. Hoog genoeg dat ze mee kon naar dit bal. En hier ziet ze kans op wraak en ontsnapping. Stiekem heeft ze een mes meegesmokkeld, en is van plan op het juiste moment haar meester/meesteres uit te schakelen en te vluchten.
 • Krijgt aan het begin van het spel 1 random naam van een goedje
 • Deze moet door de executeerder Gelynched worden
 • Als het target gelynched wordt zal de executeerder veranderen in een wolf
 • Sterft het target door elke andere oorzaak zal de executeerder de rol van het target overnemen.
 • Indien het target nog leeft aan het einde van het spel of als de executeerder eerder sterft dan zijn target zal de executeerder verliezen.
Beste kostuum (Burgemeester)
Welke gast is het beste verkleed gearriveerd. Deze award wordt tijdens het eerste uur van het bal verkozen door alle aanwezigen.
 • Wordt op dag 1 democratisch gekozen.
 • De stem van de burgemeester telt niet dubbel.
 • Bij gelijkspel is de stem van de burgemeester wel doorslaggevend.
 • Kiest na zijn dood zijn opvolger.

Dagacties en Nachtvolgorde:

Cupido (eerste dag)
Anonieme Beul
Jager
Lynch
Slet
BE/Lunch/Infectie
Heks
Zien-acties (dorpsgek/ziener/sjamaan)
Klaagmuur
 

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Spelerslijst

1. ItsDash - winnaar - slet
2. Candiu - Doodsdrankje heks dag 2 - Wolf
3. MOHniels1 - Lynch + claimen dag 1 - BE

4. Green - winnaar - burger
5. CI - verloren - executeerder
6. fam - Lunch dag 3 - Cupido
7. vvhaaren - winnaar - burger
8. .Wolfalist. - Claimen dag 3 - ziener
9. AB - Lynch dag 2 - burger

10. materlotti - winnaar - heks
11. JokersBrain - Lynch dag 5 - wolf
12. Capricorno - Liefdes verdriet dag 2 - burger - koppel met Time
13. Tigor - Lunch dag 3 - Dorpsgek
14. Puga - Inactiviteit dag 3 - Burger
15. simeco - Lynch dag 3 - Burger
16. miketijger - Lunch dag 1 - Burger
17. Anthraxxol - Lynch dag 4 - Sjamaan
18. Chaos. - Inactiviteit dag 4 - Dorpsoudste

19 ctrl alt del - winnaar - jager
20 .TimeforplanB - Claimen dag 2 - Wolf
 
Laatst bewerkt:

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Veel succes allemaal

Eerste deadline is dinsdagavond 02-06-2020 om 22:00

Vanaf 18:00 mag er gepost worden, vanaf 17:00 worden de rollen verdeeld
 
Reactiescore
1.779
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND GO

Eerstvolgende deadline: 02/06 om 22:00 - BM, Lynch en Speciale Acties!
 
Reactiescore
568
Succes en veel plezier iedereen. Kijkend naar het vorige potje heb ik toch genoeg tijd om actief mee te kunnen draaien, dus BM-stemmen mogen als altijd weer deze kant op!
 
Reactiescore
1.981
Maar een goede bm en dat ben ik.
 
Reactiescore
3
Beste mede-gasten, ga voor deze sympathieke Vlaming als ere Heer. Ik beloof mijn verantwoordelijkheid te nemen, en heb bovendien ervaring in vangen van wolven, euhm, revolutionisten!

puga
 
Reactiescore
3.214
Succes en veel plezier iedereen. Kijkend naar het vorige potje heb ik toch genoeg tijd om actief mee te kunnen draaien, dus BM-stemmen mogen als altijd weer deze kant op!
Capricorno

Ik heb iets goed te maken kijkende naar het vorige potje toen ik onterecht aan haar twijfelde, plus ze geeft aan meer tijd te hebben in combi met ervaring dus vandaar mijn stem.

Beste mede-gasten, ga voor deze sympathieke Vlaming als ere Heer. Ik beloof mijn verantwoordelijkheid te nemen, en heb bovendien ervaring in vangen van wolven, euhm, revolutionisten!

puga
Mag een BM stem op jezelf wel? :p
 
Reactiescore
656
Ik stel mezelf graag beschikbaar voor BM.
Met mij als BM is dit potje een makkelijke winst voor de goedjes.
Stem .Royalist. voor de Burgemeester verkiezing van 2020.
 
Reactiescore
1.779
Nogmaals de boodschap dat claimen UIT staat. Enige wat je mag vermelden is dat je tot het 'goedjes' of 'slechtjes' kamp behoort. Bij alle andere soort claims val je onherroepelijk dood vanaf dat de leiding het leest. Ook randgevallen = dood voor ons. Jullie zijn gewaarschuwd.
 
Reactiescore
656
Nogmaals de boodschap dat claimen UIT staat. Enige wat je mag vermelden is dat je tot het 'goedjes' of 'slechtjes' kamp behoort. Bij alle andere soort claims val je onherroepelijk dood vanaf dat de leiding het leest. Ook randgevallen = dood voor ons. Jullie zijn gewaarschuwd.
Je bent zelf een rampgeval *randgeval :p
 
Reactiescore
3
Net eens vite fait die rollen doorgenomen en BM blijkt dus eigenlijk een heel nutteloze functie te zijn als je het mij vraagt. Slechts één stem. Die alsnog doorslaggevend is oké, maar waarom zouden we het ons moeilijk maken door zo'n lynch te spannend te maken hé.

En plus, geen bommenwolf dus veel verantwoordelijkheid zal er precies niet hoeven genomen te worden.

Desondanks vind ik dat jullie puga (zeg maar poega, met harde g, indien je mij luidop wenst te benoemen) zeker een kans verdient om zich te bewijzen. Blauw staat me overigens zeer goed, dus mooi meegenomen!