Veelgestelde Vragen (F.A.Q.)

Reactiescore
25
Tribal Wars FAQ

Dit is de FAQ van Tribal Wars; FAQ staat voor Frequently Asked Questions en is een lijst met veelgestelde vragen. Mocht je een vraag hebben kan je deze hier zoeken en zo meteen het antwoord vinden. Staat je vraag er niet bij dan kan je altijd een nieuw onderwerp openen in het Vragen-forum. Mocht een antwoord onduidelijk zijn kan je ook altijd hier verduidelijking vragen. In deze FAQ wordt soms verwezen naar de hulppagina's, let erop dat je linksboven je eigen wereld nog moet kiezen!
Mocht je een vraag missen waarvan jij vindt dat deze erbij moet, of iets anders willen opmerken over de FAQ, stuur dan een PM naar Kaneel of Ramoth.

Met dank aan BeNnOo, Kaneel en Ramoth voor het samenstellen van deze nieuwe FAQ.

Neem ook zeker een kijkje in de wiki van Tribalwars.nl voor extra informatie.

De FAQ is in een aantal thema's onderverdeeld, waaronder:
Inhoudsopgave

 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Algemeen|


Q. Wat betekent een bepaalde term?

A. In de wiki vind je een aantal termen specifiek voor Tribal Wars en hun betekenis.

Q. Ik heb de tutorial weggeklikt, maar wil hem toch graag nog doen. Kan dat?

A. Ja, dit kan. Ga naar Instellingen -> Instellingen. Bij Tutorial stel je in dat je de inleiding wilt hebben en je drukt op oké, dan begint de tutorial weer van vooraf. Op deze manier kun je de tutorial altijd nog eens herbekijken, ook later in het spel.

Q. Kan ik een nieuw dorp bouwen?

A. Nee, dit kan niet. Bij Tribal Wars moet je dorpen overnemen om groter te worden, dit kan met behulp van een edelman. Hoe dit precies moet kun je vinden onder het thema Dorpen Overnemen & Edelmannen.

Q. Wat is toestemming?

A. De toestemming is een meeteenheid waaraan je kunt zien hoe trouw jouw dorp nog aan je is. Komt deze op of onder 0%, dan zal je het dorp verliezen. De toestemming van je dorp staat standaard op 100%. Wanneer dit niet het geval is en de toestemming zich dus onder de 100% bevindt, zal de resterende toestemming rechts in je dorpsoverzicht staan. Als je maar één dorp bezit en dit wordt overgenomen moet je opnieuw beginnen in de wereld.

Q. Wat is moraal?

A. Moraal is ingebouwd voor de kleinere spelers, om deze wat bescherming te bieden tegen de grote spelers. Hoe lager het moraal, hoe slechter de troepen vechten. Is het moraal voor de aanvaller 50% dan vechten de aanvallende troepen maar op 50% van hun kracht. Op deze manier is het makkelijker voor de kleinere spelers om zich te verdedigen. De moraal ligt altijd tussen 30% - 100% en wordt altijd uit het standpunt van de aanvaller berekend.

Q. Wat is geluk?

A. Geluk is een willekeurig getal dat invloed heeft op de resultaten van je gevecht. Geluk ligt altijd tussen de -25% en de +25% en wordt altijd vanuit het standpunt van de aanvaller berekend. De verdediger heeft dus het meeste baat bij een negatief getal, terwijl de aanvaller baat heeft bij een positief getal.

Q. Wat is geloof?

A. Geloof is de religieuze overtuiging waarmee je troepen vechten. Geloof wordt bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van een kerk in de buurt van het dorp van oorsprong. Troepen die niet onder invloed van geloof staan, zullen met de helft van hun eigenlijke sterkte vechten. Of een dorp onder invloed staat van een kerk kan je terugvinden in je dorpsoverzicht. Let erop dat het geloof niet op alle werelden actief is.

Q. Wat is de boerderijlimietregel?

A. De boerderijlimietregel moet voorkomen dat een dorp met eenheden wordt volgepropt zodat het niet meer kan worden overgenomen. Deze regel zorgt ervoor dat er maar een maximaal aantal troepen per boerderijlevel met volle moraal in het dorp kunnen vechten. Wanneer er meer troepen in het dorp staan dan de boederij kan verzorgen, dan vechten de troepen aan een lager moraal.

Q. Wat is de minimumtroepenregel?

A. Deze regel bepaalt het aantal troepen dat bij een aanval minimaal moet worden meegestuurd. Dit is een procentuele aandeel van de punten van het dorp waar vandaan je de troepen moet sturen, bijvoorbeeld: een minimumtroepenregel van 2% van een dorp van 12 000 punten zijn tenminste 240 boerderijplaatsen die in de aanval moeten worden meegestuurd. Dit geldt enkel voor aanvallen en dus niet voor ondersteuningen.

Q. Hoe bouw ik een gebouw?

A. Om een gebouw te bouwen moet je naar je hoofdgebouw gaan. Dit is het gebouw midden boven je dorpsoverzicht. Vervolgens kun je bij de gebouwen rechts klikken op Bouwen of Uitbouw naar level X, afhankelijk van of het gebouw al in je dorp staat of niet. Zonder Premium Account kan je maximaal twee gebouwen tegelijk in de wachtrij zetten (die dan na elkaar gebouwd worden), met Premium Account zijn dit vijf gebouwen waarna je nog extra gebouwen in de wachtrij kan plaatsen tegen extra grondstofkosten.

Q. Hoe rekruteer ik troepen?

A. Om troepen te kunnen rekruteren moet je een van de volgende gebouwen hebben: Kazerne, Stal of Werkplaats. Als je op een van deze gebouwen klikt, opent zich een scherm met verschillende invulvelden. Daar kan je invullen hoeveel troepen je wilt rekruteren (erachter staat hoeveel troepen je maximaal kan rekruteren) en dan druk je vervolgens op Rekruteren. Je kunt enkel troepen rekruteren die je al hebt ontwikkeld in je smederij.

Q. Hoe ontwikkel ik eenheden/troepen?

A. Om eenheden te ontwikkelen (zodat je ze kunt rekruteren), heb je een Smederij nodig. Als je je smederij klikt dan kan je daar nieuwe eenheden ontwikkelen, standaard zijn de speervechters en zwaardvechters reeds ontwikkeld. Let er wel op dat je aan de gebouwvoorwaarden moet voldoen voordat je de eenheid ook echt kunt ontwikkelen. Het verschil tussen werelden met en zonder technologie-levels staat verderop in de FAQ.

Q. Wat is ondersteunen? Hoe doe ik dat?

A. Ondersteunen is het sturen van (meestal defensieve) troepen naar een ander (willekeurig) dorp op de kaart ter verdediging. Dit doe je door naar je verzamelplaats te gaan, vervolgens vul je in de invulvelden in welke troepen en hoeveel je wilt sturen. Onderaan vul je de coördinaten van het dorp in dat je wilt ondersteunen. Rechts daarvan druk je op de groene knop "Ondersteunen". In het volgende (bevestigings)scherm kijk je of alles klopt; is dat het geval druk je op oké en is je ondersteuning onderweg.

Q. Wat is aanvallen? Hoe doe ik dat?

A. Aanvallen is het sturen van (meestal offensieve) troepen naar een ander (willekeurig) dorp op de kaart als aanval. Aanvallen versturen doe je via de verzamelplaats. Daar kan je in de invulvelden de hoeveelheid troepen die je wilt sturen invullen, en de coördinaten van het dorp dat je wilt aanvallen. Vervolgens druk je op de rode knop "Aanvallen". Je krijgt dan een (bevestigings)scherm waar je kunt kijken of alles klopt; is dat het geval druk je op oké en is je aanval onderweg.

Q. Wat is farmen? Hoe doe ik dat?

A. Farmen is het herhaaldelijk aanvallen van een dorp om de grondstoffen uit dat dorp te stelen. Op deze manier heb jij meer grondstoffen, waardoor je zelf sneller kan groeien. Dit doe je door dorpen om je heen regelmatig aan te vallen. Lichte cavalerie is de eenheid die hiervoor meestal gebruikt wordt.

Q. Wanneer begint een nieuwe wereld?

A. Nieuwe werelden worden onder Aankondigingen aangekondigd. Staat er nog geen onderwerp over een nieuwe wereld, dan is het nog niet bekend wanneer deze komt. Het openen van nieuwe onderwerpen met de vraag wanneer deze komt, levert dan ook geen antwoord op. Afwachten en het in de gaten houden van het Aankondigingen forum is het beste.

Q. Wat is spelers werven? En hoe doe ik dat?

A. Spelers werven is en functie waarmee je jouw vrienden en kennissen naar Tribal Wars kunt leiden, zodat zij ook gaan spelen. Om spelers te werven ga je naar instellingen -> spelers werven. Daar vind je een link waarmee de nieuwe mensen zich kunnen registeren. Zodra de persoon op een wereld waar jij speelt 500 punten bereikt, krijg je 5 dagen gratis premium.

Q. Wanneer komt de volgende speed?

A. Nieuwe speedwerelden worden altijd vroegtijdig aangekondigd in dit onderwerp. Als er geen speedronde gepland staat moet je even wachten, nieuwe speed-rondes laten over het algemeen niet heel lang op zich wachten.

Q. Help, ik was aan het spelen op een speed-wereld en plots is deze verdwenen?

A. De speed-wereld is een wereld waarop korte speed-rondes worden georganiseerd. Dit wil dus zeggen dat de speed-wereld, in tegenstelling tot andere werelden, om de zoveel tijd wordt gereset om de wereld klaar te maken voor een volgende ronde.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Het Dorp & De Troepen|


Q. Ik kan gebouw X niet bouwen, hoe komt dit?

A. Dit betekent dat je de gebouwvoorwaarden voor dit gebouw nog niet vervuld hebt. In de hulppagina van gebouwen kan je de voorwaarden voor elk gebouw zien door erop te klikken. Let er ook goed op dat je misschien een van de gebouwen die je nodig hebt nog aan het bouwen bent, dit gebouw moet eerst klaar zijn voordat je het nieuwe gebouw kan neerzetten.

Q. Tot hoeveel punten moet ik mijn dorp uitbouwen?

A. Dit hangt af van je eigen voorkeur. Naarmate je het spel wat langer speelt, kom je er vanzelf achter wat voor jou het prettigst is.

Q. Wat is het nut van gebouwen afbreken?

A. Als je een dorp overneemt staan er soms gebouwen in die jij niet wilt hebben of is het level hoger dan je nodig vindt, dan kan je het gebouw afbreken. Dit kan echter pas als je hoofdgebouw minimum level 15 is en als de toestemming 100% is.

Q. Met welke snelheid gaat mijn toestemming weer omhoog?

A. Dit hangt af van de wereld waarop je speelt. Bij de hulppagina van de wereldinstelling kan je de ??? vinden. De toestemming stijgt met dezelfde snelheid per uur als de snelheid van de wereld.
Bijvoorbeeld:
 • Op de wereld 1 & 16 stijgt de toestemming dus met 1% per uur;
 • Op de werelden 4 & 12 stijgt de toestemming dus met 1.5% per uur;
 • Op de werelden 2 & 15 stijgt de toestemming dus met 2% per uur.

Q. Is de schuilplaats een soort tweede opslagplaats?

A. Nee. In de schuilplaats verstop je een klein deel van je grondstoffen. Als je dan aangevallen wordt, kunnen de grondstoffen uit de schuilplaats niet worden meegenomen.

Q. Ik voldoe aan de gebouwvoorwaarden maar kan eenheid X niet bouwen, hoe komt dit?

A. Je moet deze eenheid dan eerst nog ontwikkelen in je smederij. Ga naar je smederij en daar kun je de eenheid ontwikkelen.

Q. Hoe kan je troepen afbreken?

A. Als je de troepen aan het produceren bent, dan kun je deze afbreken in de kazerne; stal; werkplaats of de adelshoeve. Heb je ze al geproduceerd dan moeten ze omkomen in een gevecht, de makkelijkste methode hiervoor is om ze naar een zwakkere tegenstander te sturen.

Q. Hoeveel punten zijn troepen waard of telt dat op een andere manier?

A. Je gebouwen tellen voor punten, troepen zijn enkel bedoeld om je dorpen te verdedigen en nieuwe te veroveren.

Q. Krijg ik mijn grondstoffen terug als ik een gebouw/technologielevel afbreek?

A. Als het gebouw of technologielevel al klaar is dan krijg je geen grondstoffen terug als je het afbreekt. Is het gebouw of technologielevel echter nog bezig met bouwen of ontwikkelen, dan krijg je wel grondstoffen terug.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|De Stam|

Q. Hoe word ik lid van een stam?

A. Als je een uitnodiging hebt ontvangen kan je bovenaan de pagina naar Stam gaan, daar zie je alle uitnodigingen die je op dat moment hebt. Accepteer vervolgens één van de uitnodigingen.

Q. Hoe richt ik een stam op?

A. Als je op het moment niet in een stam zit, kun je bovenaan de pagina naar Stam gaan. Vul daar een stamnaam (van minimaal vier tekens in) in en een stamtag (van maximaal zes tekens), druk op oké en je hebt je eigen stam opgericht. Wanneer je wel in een stam zit moet je deze stam eerst verlaten en dan bovenstaande uitvoeren.

Q. Hoe verlaat ik mijn stam?

A. Als je een gewoon stamlid bent, ga je naar de pagina "Overzicht" van de stam. Vlak boven de "Interne aankondigingen" kun je Stam verlaten drukken, doe dit om de stam te verlaten.
Ben je echter het enige lid in de stam (en dus de oprichter) of ben je de stamoprichter dan moet je de stam opheffen. Dit doe je door naar "Eigenschappen" van de stam te gaan en links onder op "Stam opheffen" te drukken.

Q. Hoe hef ik mijn stam op?

A. Je moet hiervoor de rechten van stamoprichter hebben, als dat zo is ga je naar Stam -> Eigenschappen. Links onder zie je de mogelijkheid tot de stam op te heffen, klik hierop en hef je stam op.

Q. Help, ik kan geen uitnodigingen meer ontvangen.

A. Als je geen uitnodigingen meer kunt ontvangen, dan heb je een filter ingesteld. Ga naar Berichten -> Filter, onderaan vink je Uitnodigingen door stammen uit en druk je op "Filter instellen". Je kan nu weer uitnodigingen ontvangen.

Q. Hoe verander ik de diplomatie van mijn stam?

A. Om de diplomatie van je stam te kunnen veranderen heb je minimaal de Diplomatie rechten nodig. Als je deze niet hebt dan kun je de diplomatie niet veranderen. Heb je deze wel, dan kun je in je stam naar de tab "Diplomatie" gaan. Onderaan kun je stamtag van een stam invullen en welke relatie je met deze stam wilt (Bondgenoot, Niet-Aanvals-Pact, Vijand). Een relatie verwijderen kan door op de lijst achter de tag op verwijderen te drukken. Let erop dat diplomatieke relaties niet bindend zijn voor jouw stam of de andere stam, een goede communicatie is belangrijk.

Q. Ik heb een bondgenootschap/NAP met een stam, maar toch vallen ze ons aan. Hoe kan dit?

A. In Tribal Wars zijn bondgenootschappen en NAPs niet bindend. Al kun je een mondelinge afspraak hebben, dan hoeft men zich hier nog niet aan te houden. Sluit dus alleen een verdrag als je zeker weet dat beide kanten zich er aan houden.

Q. Zijn andere stammen op de hoogte van onze diplomatielijst?

A. Nee, je diplomatielijst is enkel zichtbaar voor de leden van je eigen stam. Als je een stam aan je diplomatielijst toevoegt zal deze stam daar verder niets van weten. Let wel op dat er spionnen kunnen zitten in je stam en dat deze informatie door kunnen geven aan andere stammen.

Q. Er zit een spion in onze stam, dit vind ik niet kunnen. Kan het Tribal Wars Team hier iets aan doen?

A. Gezien geen enkele afspraak gemaakt in een stam ook opgenomen is in de spelregels, is het zijn van een spion toegelaten. Het is aangeraden om een spion zo snel mogelijk te ontmaskeren en vervolgens te ontslaan, het Tribal Wars Team zal je hierbij echter niet kunnen helpen.

Q. Hoe verander ik de rechten van een stamlid?

A. Je kunt enkel rechten van leden veranderen als je zelf stamoprichter of stamleider van deze stam bent. Om de rechten te veranderen ga je naar Stam -> Leden. Daar vink je bij het lid, van wie je de rechten wilt veranderen, het bolletje aan. Onderaan kies je bij Opdracht selecteren voor bevoegdheden en titels. Nu kan je kiezen welke rechten je wilt toekennen of afnemen en deze vervolgens opslaan. Ook kan je daar een titel geven aan een lid.

Q. Hoe verander ik de titel van een stamlid?

A. Je kunt enkel de titel van leden veranderen als je zelf stamoprichter of stamleider van een stam bent. Om de titel te veranderen ga je naar Stam -> Leden. Daar vink je bij het lid, van wie je de titel wilt veranderen, het bolletje aan. Onderaan kies je bij Opdracht selecteren voor bevoegdheden en titels. Onderaan de pagina kan je een titel invullen en deze opslaan.

Q. Wat houdt "Titel naar buiten zichtbaar" in?

A. Als je deze optie aanvinkt kan iedereen, ook niet stamleden, zien welke titel iemand heeft. Staat dit uitgevinkt kunnen enkel leden binnen de stam zien welke titel een stamlid heeft.

Q. Hoe verander ik de rechten van meerdere stamleden tegelijk?

A. Om meerdere rechten tegelijk te kunnen veranderen moet je stamoprichter of stamleider zijn van de stam. Als je dit bent, ga dan naar Stam -> Leden. Rechts onderaan staat » Bevoegdheden wijzigen. Als je daarop klikt worden alle rechten die je kunt toekennen aanvink vakjes. Vink de vakjes van de bevoegdheden aan/af die je wilt toekennen aan je stamleden en sla de wijzigingen op.

Q. Wat houden alle rechten in?

A.
 • Stamoprichter: De speler bezit alle stamrechten. De speler kan de stam opheffen of herbenoemen, stam-homepage en IRC-kanaal intekenen, het interne forum beheren en anderen tot oprichter benoemen.
 • Stamleiding: Leden van de stamleiding kunnen bevoegdheden en titels van andere spelers vastleggen, spelers ontslaan en hebben alle verdere bevoegdheden. Het enige wat ze niet kunnen is de stam opheffen of herbenoemen, stam-homepage en IRC-kanaal intekenen, het interne forum beheren en mensen tot oprichter benoemen.
 • Uitnodigen: De speler kan nieuwe spelers in de stam uitnodigen.
 • Diplomatie: De speler kan de diplomatie van de stam veranderen en kan het stamprofiel aanpassen.
 • Rondschrijven: De speler kan mededelingen aan de gehele stam sturen.
 • Moderator in het interne forum: Deze bevoegdheid geeft het recht om bijdragen van andere leden in het interne forum te bewerken of te verwijderen.
 • Verborgen fora: De speler kan verborgen fora en fora voor vertrouwde leden bekijken. Deze fora zijn onzichtbaar voor normale leden.
 • Vertrouwde leden: De speler kan fora die enkel voor vertrouwde leden zijn zien, maar niet de verborgen fora.

Q. Help, ons stammenforum is zomaar verdwenen. Hoe kan dit?

A. Iemand met moderatorrechten voor het stammenforum heeft het forum verwijderd. Eenmaal verwijderd is het niet mogelijk de informatie van je stamforum terug te halen. Je zult zelf moeten achterhalen wie je stammenforum verwijderd heeft, maar pas in het vervolg op met wie je rechten geeft in je stam.

Q. Ik wil ons forum delen. Hoe doe ik dit?

A. Om een gedeeld forum te kunnen maken moet je zelf stamleider of oprichter zijn en moet de stam met welk je een gedeeld forum wilt een bondgenoot zijn. Is dit het geval ga dan naar Stam -> Stammenforum -> Forum beheren. Bij het forumonderdeel dat je wilt delen klik je op Stammen toevoegen onder Toegang. Vul de stamtag van je bondgenoot in en wacht totdat de andere stam het gedeelde forum accepteert.

Q. Mijn bondgenoot heeft een gedeeld forum aangemaakt, maar ik zie het niet, hoe kan dit?

A. Je moet het gedeelde forum eerst nog accepteren voordat het zichtbaar wordt. Enkel stamleiders en stamoprichters kunnen dit doen.

Q. Ik wil een stamlid ontslaan. Hoe doe ik dit?

A. Om een lid te kunnen ontslaan moet je stamoprichter of stamleider zijn. Ben je dit dan ga je naar Stam -> Leden. Daar vink je het bolletje aan van het lid dat je wilt ontslaan. Kies onderaan bij Opdracht selecteren de optie ontslaan. Het lid is nu uit de stam ontslagen.

Q. Ik wil een nieuw forumonderdeel in het stammenforum aanmaken. Hoe?

A. Voordat je dit kan moet je moderatorrechten hebben voor het stammenforum. Als je dit hebt ga je naar Stam -> Stammenforum, onderaan kies je de optie Forum beheren. Je krijgt nu een lijst met alle huidige fora en hun instellingen, onderaan vind je de optie om een nieuw forum te maken. Vul een naam voor het forumonderdeel in en vink aan of het een verborgen forum moet zijn of niet, vervolgens klik je op maken en het forum is gemaakt.

Q. Hoe maak ik een vertrouwd forum?

A. Voordat je dit kan moet je moderatorrechten hebben voor het stammenforum en een vertrouwd forum kunnen zien. Heb je deze rechten, dan ga je naar Stam -> Stammenforum. Wanneer je onderaan op de optie Forum beheren klikt, zie je een lijst van de huidige fora. Om een forum vertrouwd te maken moet je bij zichtbaarheid drukken op veranderen totdat er Vertrouwde leden verschijnt.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|De Stam|

Q. Help! Niemand kan meer op het stammenforum van onze stam!

A. De stamoprichter heeft mogelijk wat ingevuld bij de Eigenschappen van de stam, onder stammenforum. Om dit te bekijken moet de stamoprichter naar Stam -> Eigenschappen -> (en dan links in het scherm naar) Stammenforum gaan. Daar moet hij alles weghalen wat er staat (ook al lijkt er niets te staan) en vervolgens de wijziging opslaan, dan zou het weer moeten werken.

Q. Onze enige stamoprichter is inactief/geband en zijn account verdwijnt binnenkort. Verdwijnt de stam samen met hem?

A. Nee, dit zal niet gebeuren. Zodra de enige stamoprichter in een stam verdwijnt, kan elk stamlid zichzelf tot oprichter benoemen. Nadat een stamlid dit heeft gedaan, verdwijnt deze functie. Onder het tabblad Medeleden zal een link verschijnen waarmee een stamlid zichzelf tot oprichter kan benoemen. Dit ziet er als volgt uit:
attachment.php


Q. Het enige lid van een stam, en dus oprichter, is inactief/gebanned. Gebeurt er nu met de stam?

A. De stam zal verdwijnen zodra het account van het enige lid wordt verwijderd. Een stam zonder leden kan niet bestan.

Q. Een stammenoorlog, wat is dat?

A. Met een stammenoorlog heb je de mogelijkheid officieel de oorlog te verklaren aan een andere stam. Deze duurt net zo lang totdat een van de twee stammen is opgeheven of totdat een van de stammen opgeeft en een vredesaanbod doet. De andere stam moet deze dan wel accepteren, anders gaat de oorlog gewoon door.

Q. Ik wil meer claims kunnen zetten in de adelsplanner
Q. Ik wil mijn claims langer laten duren.


A. Hiervoor moet je bij je stamleiding zijn. Zij kunnen bij de adelsplanner instellen hoeveel dorpen elk stamlid mag claimen en hoelang de claim er mag staan. Stuur hun dus een berichtje waarin je vraagt of ze dit willen aanpassen.

Q. Hey! Een stamgenoot heeft een dorp overgenomen dat ik geclaimd had in de adelsplanner. Hoe kan dat?

A. Hoewel jouw stamgenoot een melding krijgt dat jij het dorp geclaimd hebt kan hij het nog steeds zelf aanvallen en zelfs overnemen. Een claim is voor het spel niet bindend, maar je kunt altijd contact opnemen met de stamleiding en het uitleggen.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Aanvallen & Ondersteunen|

Q. Wat is ondersteunen? Hoe doe ik dat?

A. Ondersteunen is het sturen van (meestal defensieve) troepen naar een ander (willekeurig) dorp op de kaart ter verdediging. Dit doe je door naar je verzamelplaats te gaan, vervolgens vul je in de invulvelden in welke troepen en hoeveel je wilt sturen. Onderaan vul je de coördinaten van het dorp in dat je wilt ondersteunen. Rechts daarvan druk je op de groene knop "Ondersteunen". In het volgende (bevestigings)scherm kijk je of alles klopt; is dat het geval druk je op oké en is je ondersteuning onderweg.

Q. Hoe lang blijft ondersteuning staan?

A. Net zolang totdat het teruggestuurd wordt door de eigenaar van het dorp of teruggeroepen wordt door de eigenaar van de troepen.

Q. Hoe roep ik mijn ondersteuning weer terug?

A. Ga in het dorp waarmee je de ondersteuning hebt gestuurd, naar de verzamelplaats en vervolgens links naar de optie "Troepen". Onder het kopje "Troepen in andere dorpen" kan je de ondersteuning terugtrekken door op "alle" te drukken. Wanneer je op "een paar" drukt kan je je ondersteuning deels terugtrekken.

Q. Hoe stuur ik ondersteuning terug?

A. Ga in het dorp waar de ondersteuning staat, naar de verzamelplaats en vervolgens links naar de optie "Troepen". Daar zie je alle troepen die in het dorp staan, vink de troepen die je wilt terugsturen aan en stuur ze terug.

Q. Wat is aanvallen? Hoe doe ik dat?

A. Aanvallen is het sturen van (meestal offensieve) troepen naar een ander (willekeurig) dorp op de kaart als aanval. Aanvallen versturen doe je via de verzamelplaats. Daar kan je in de invulvelden de hoeveelheid troepen die je wilt sturen invullen, en de coördinaten van het dorp dat je wilt aanvallen. Vervolgens druk je op de rode knop "Aanvallen". Je krijgt dan een (bevestigings)scherm waar je kunt kijken of alles klopt; is dat het geval druk je op oké en is je aanval onderweg.

Q. Ik had een dorp ondersteund zodat alleen ik het kon aanvallen. Toen ik het dorp vervolgens aanviel vochten mijn troepen tegen elkaar. Hoe kan dit?

A. In dit spel kun je jezelf aanvallen. Je had je troepen dus terug moeten trekken voordat jouw aanval aankwam, zodat je niet jezelf aanviel.

Q. Hoe ver kunnen mijn troepen reizen?

A. Al je troepen, met uitzondering van de edelman, kunnen over de hele wereldkaart reizen. Hoe langer je je troepen wegstuurt, hoe langer ze onderweg zullen zijn. De edelman heeft op alle werelden een limiet op de reistijd.

Q. Wat gebeurt er met de ondersteuning wanneer het dorp waar de troepen vandaan komen, wordt overgenomen?

A. Deze troepen zullen verdwijnen in het niets.

Q. Wat gebeurt er met troepen die nog onderweg zijn wanneer hun thuisdorp wordt overgenomen?

A. Deze troepen zullen verdwijnen in het niets.

Q. Help, ik kan mijn aanval/ondersteuning niet meer afbreken. Hoe kan dit?

A. Op alle werelden, met uitzondering van wereld 3, is de annuleertijd voor aanvallen en ondersteuningen 10 minuten. Enkel op wereld 3 bedraagt de annuleertijd voor aanvallen en ondersteuning 15 minuten. De annuleertijd is ondertussen verstreken en je kan je commando niet meer afbreken.

Q. Krijgen de ondersteunende troepen de technologielevels van het dorp dat ze ondersteunen of behouden de ondersteunende troepen de technologielevels van het dorp waar ze vandaan komen?

A. Ze krijgen het technologielevel van het dorp dat ze ondersteunen.

Q. Hoe dood ik de verkenners van mijn aanvaller?

A. Aanvallende verkenners kunnen door een verdediger alleen gedood worden met verdedigende verkenners. Als je wordt verkend moet je dus genoeg verkenners in je dorp plaatsen om alle aanvallende verkenners te doden. Hoeveel dit er zijn wisselt per wereld en kan je hier nalezen.

Q. Ik had evenveel verkenners als mijn aanvaller in mijn dorp staan, maar toch zijn die van hem niet dood. Hoe kan dit?

A. Er zijn werelden waarbij je het dubbele aantal verkenners nodig hebt om alle verkenners van je aanvaller te doden, dit zal bij jouw wereld dus het geval zijn. Voor meer informatie kan je kijken bij de wiki.

Q. Waarom zie ik niet de eenheden die zich buiten het dorp bevinden bij mijn verkenning?

A. Dit kan een aantal redenen hebben en is afhankelijk van de wereld waarop je speelt:
 • Je technologielevel is niet hoog genoeg (wereld 1, 3, 5, 10, 16);
 • Niet genoeg verkenners hebben het overleefd, minimaal 90% van de verkenners moeten het overleven (wereld 1, 3, 4, 5, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 16);
 • Het is niet mogelijk op de wereld om eenheden buiten het dorp te zien (wereld 2, 18, 19);
 • Je kunt eenheden buiten dorp enkel zien als je je ridder met ridderitem voor verkenners meestuurt (wereld 6, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 17, 20, 21).

Q. Waarom zie ik de gebouwlevels van het dorp dat ik heb verkend niet?

A. Dit kan een aantal redenen hebben en is afhankelijk van de wereld waarop je speelt:
 • Je technologielevel is niet hoog genoeg (wereld 1, 3, 5, 10, 16);
 • Niet genoeg verkenners hebben het overleefd, meer dan 70% van de verkenners moeten het overleven (alle werelden).

Q. Hoe kunnen spelers hun aanvallen binnen één seconde laten aankomen?

A. Door middel van het timen van aanvallen, kan je aanvallen zo versturen zodat ze binnen één seconde aankomen. Er zijn verschillende manieren om snel te timen, afhankelijk van je browser. Voor de timing tutorials van enkele browsers kan je hier kijken.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Dorpen Overnemen & Edelmannen|


Q. Met welke snelheid gaat mijn toestemming weer omhoog?

A. Dit hangt af van de wereld waarop je speelt. Bij de wikipagina van de wereldinstellingen kan je de "toestemmingsstijging per uur" vinden onder Edelman. De toestemming stijgt met dezelfde snelheid per uur als de snelheid van de wereld.
Bijvoorbeeld:
 • Op de wereld 1 & 16 stijgt de toestemming dus met 1% per uur;
 • Op de werelden 4 & 12 stijgt de toestemming dus met 1.5% per uur;
 • Op de werelden 2 & 15 stijgt de toestemming dus met 2% per uur.

Q. Kan ik een nieuw dorp bouwen?

A. Nee, dit kan niet. Bij Tribal Wars moet je dorpen overnemen om groter te worden, dit kan met behulp van een edelman. Hoe dit precies moet kun je vinden onder het thema Dorpen Overnemen & Edelmannen.

Q. Hoe neem ik een dorp over?

A. Om een dorp te kunnen overnemen moet je een adelshoeve bouwen, het is aangeraden om deze pas te bouwen rond 3000 punten. Daarna moet je goudmunten slaan of pakketten maken (afhankelijk van je speelwereld). Een eerste edelman kost 1 pakket of 1 goudmunt + 40.000 hout / 50.000 leem / 50.000 ijzer. Met een edelman kun je de toestemming van een dorp (die op 100 begint) omlaag brengen met 20 tot 35 per keer. Zodra de toestemming op of onder 0 komt zal het dorp van jou zijn.

Q. Ik heb net een dorp overgenomen. Waar is mijn edelman gebleven?

A. Die is in het dorp gebleven, zeg maar als een soort burgemeester. Deze ben je dus kwijt en je moet een nieuwe bouwen om hem te vervangen.

Q. Ik had het dorp met een van mijn edelmannen overgenomen. Vervolgens kwam er nog een aan. Waarom vochten mijn troepen dan tegen elkaar?

A. In Tribal Wars kan je jezelf aanvallen, en dus ook edelen. Pas dus op dat je niet teveel edels achter elkaar stuurt, want dan zullen je troepen tegen elkaar vechten.

Q. Hoe ver kan een edelman reizen?

A. Dit wisselt per wereld:
 • Op wereld 1 is de maximale reistijd van een edelman 1000 Velden (komt neer op +- 583 uren looptijd);
 • Op wereld 2 is de maximale reistijd van een edelman 70 Velden (komt neer op +- 82 uren looptijd);
 • Op wereld 3 is de maximale reistijd van een edelman 100 Velden (komt neer op +- 58 uren looptijd);
 • Op wereld 5, 10 is de maximale reistijd van een edelman 42 Velden (komt neer op +- 24 uren looptijd);
 • Op de overige werelden is de maximale reistijden van een edelman 77 Velden (komt neer op +- 45 uren looptijd);

Q. Kan ik een verlaten dorpje aanvallen/overnemen?

A. Ja, dit kan en verloopt net zoals bij een gewoon dorp.

Q. Ik heb net een dorpje overgenomen maar ik kan mijn legers geen orders geven, waarom niet?

A. Je legers behoren tot het dorp waarin ze gebouwd zijn. Ze staan nu echter als ondersteuning in het net overgenomen dorp. Je moet ze dus terugtrekken naar je eigen dorp voordat je ze terug orders kan geven.

Q. Wat gebeurt er als ik mijn enige dorpje aan iemand verlies?

A. Dan moet je opnieuw beginnen op die wereld of stoppen. Als je inlogt krijg je de mogelijkheid om een nieuw dorp te stichten, als je dit doet begin je dus weer opnieuw.

Q. In de wiki staat dat als je je ridder meestuurt met troepen dat die troepen even snel reizen als de ridder, maar bij mij is dit niet zo. Hoe komt dat?

A. Als het een ondersteuning is, zullen je troepen even snel reizen als je ridder; bij een aanval is dit niet het geval en gaan je troepen gewoon net zo snel als de langzaamste eenheid die is meegestuurd.

Q. Als je ondersteuning aangevallen wordt, waarom kan je niet zien door wie en met welke eenheden etc.? Het staat niet het in rapport.

A. Omdat de aanval niet op je eigen dorp gebeurde, je krijgt alleen te zien wat je zelf verliest. Moest dit niet zo zijn zo je veel te snel de troepen van je tegenstanders te weten kunnen komen.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Mededelingen & Berichten|


Q. Waar zijn mijn oude berichten gebleven?

A. Op een gegeven moment worden oude berichten automatisch gewist, je kunt deze dan ook niet meer terugkrijgen. Heb je een Premium Account dan kan je een groep aanmaken voor je oude berichten, wanneer je ze naar deze groep verplaatst zullen ze niet worden verwijderd.

Q. Waar zijn mijn oude mededelingen gebleven?

A. Op een gegeven moment worden oude mededelingen automatisch gewist, je kunt deze dan ook niet meer terugkrijgen. Heb je een Premium Account dan kan je een groep aanmaken voor je oude mededelingen, wanneer je ze naar deze groep verplaatst zullen ze niet worden verwijderd.

Q. Hoe stuur ik een mededeling door?

A. Open de mededeling die je wilt doorsturen en druk onderaan op "Doorsturen", vul de naam (of meerdere namen gescheiden door een ;) in. Je kunt aanvinken welke van de antwoorden je allemaal wilt doorsturen.

Q. Hoe stuur ik een bericht door?

A. Open het bericht dat je wilt doorsturen en druk onderaan op "Doorsturen", vul de naam (of meerdere namen gescheiden door een ;) in en druk op oké.

Q. Hoe meld ik een belediging via een mededeling?

A. Open de mededeling en druk onderaan op "Belediging melden". De mededeling zal dan worden ingekeken door het Tribal Wars Team en indien nodig worden bestraft, let er wel op dat je hiervan niet op de hoogte wordt gehouden. Een belediging in een mededeling moet altijd op deze manier worden gemeld en niet via een supportaanvraag.

Q. Een speler stuurt mij altijd vervelende mededelingen, kan ik die niet blokkeren?

A. Wanneer je de mededelingen van een speler wilt blokkeren, kan je dit doen door naar Instellingen -> Afzender blokkeren te gaan. Vul daar de naam in van de speler en bevestig door op "OK" te klikken. Wanneer je de speler terug wilt deblokkeren, kan je dat ook hier doen door op "deblokkeren" naast de betreffende speler zijn naam te klikken.

Q. Ik hoef niet alle berichten te ontvangen, kan ik daaruit kiezen?

A. Ja, dit kan. Je hebt de mogelijkheid sommige berichten te filteren. Om dit in te stellen ga je naar Berichten -> Filter. Vink de opties aan die je niet meer hoeft te ontvangen en stel de filter in.

Q. Ik kan geen uitnodigingen voor een stam meer ontvangen. Hoe kan dit?

A. Als je geen uitnodigingen meer kunt ontvangen, dan heb je een filter ingesteld. Ga naar Berichten -> Filter, onderaan vink je Uitnodigingen door stammen uit en druk je op "Filter instellen". Je kan nu weer uitnodigingen ontvangen.

Q. Mijn aanval is aangekomen, maar toch heb ik geen bericht ontvangen. Hoe kan dit?

A. Waarschijnlijk heb je een filter ingesteld waardoor je bepaalde aanvalsberichten niet meer ontvangt. Ga naar Berichten -> Filter en kijk daar de verschillende opties na.

Q. Kan er mij iemand eens zeggen wat ik moet doen als er mij iemand bedreigd?

A. Dit hangt er vanaf wat voor bedreiging het is. Is het een bedreiging buiten het spel dan kun je dat melden (onderaan de mededeling de optie "Belediging melden"), het Tribal Wars Team zal dit dan bekijken. Als het een bedreiging over het spel is (bv: ik ga jouw dorpen overnemen) dan is dit gewoon toegelaten.

Q. Hoe maak ik een rondschrijven aan mijn stam?

A. Om een rondschrijven aan je stam te kunnen maken moet je het recht hebben om te kunnen rondschrijven. Wanneer dit het geval is start je een nieuwe mededeling en bij het invullen van "Aan", druk je rechts op "Stam". Kies aan welke groep je de mededeling wilt sturen (gehele stam, stamoprichters, stamleiding), de groep waarop je klikt wordt geheel automatisch ingevuld als bestemming.

Q. Ik wil een rondschrijven maken aan mijn stam, maar dit lukt niet. Hoe kan dit?

A. Dit kan om twee redenen zijn. In de eerste plaats kan het zo zijn dat je geen rechten hebt om rond te schrijven, dan moet je handmatige alle namen invoeren. Een tweede reden kan zijn dat er teveel leden in je stam zitten, wat ertoe leidt dat de mededeling niet kan worden verstuurd. Je zal dan de lijst moeten opsplitsen.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Fusies, Gedeelde Internetverbinding & Vakantievervanging|


Q. Hoe stel ik een vakantievervanger in?
Q. Ik ga op vakantie, wat moet ik nu doen?

A. Als je weg gaat voor een paar dagen tot enkele weken, kan je een vakantievervanger instellen. Deze kan dan op jouw account inloggen (Zonder dat er een wachtwoord nodig is!) en voor je dorp(en) zorgen. Een vakantievervanger kan je instellen door naar Instellingen -> Vakantiemodus te gaan, daar vul je de naam van de vervanger in en druk je op oké. Het account dat je hebt ingevoerd heeft nu de keuze om de VV te accepteren of te weigeren.

Q. Ik wil fuseren, hoe doe ik dat?

A. Bij een fusie neemt een account A alle dorpen van het andere account B, dat meestal kleiner is, over. Zodra alle dorpen weg zijn, zet het kleinere account B zich op verwijderen (Instellingen -> Account verwijderen). Vijf dagen later (wanneer het account B van de wereld verwijderd is!) mag de fuseerder inloggen op het andere account A.

Q. Ik wil samen met iemand van account wisselen. Kan dat?

A. Ja, dit kan maar moet volgens een paar richtlijnen gebeuren. Jullie mogen allebei vijf dagen lang niet meer inloggen op jullie account of op andere accounts op die wereld. In die tijd mogen er wel vakantievervangers op beide accounts inloggen, echter is het niet toegestaan dat één van beide accounts permanent onder vakantievervanging blijft na de accountwissel. Na deze 5 dagen mogen jullie beide op het andere account inloggen en niet meer op je eigen, oude account. Voor meer informatie...

Q. Ik heb de VV van speler B, mag ik met mijn account A en het VV-account B dezelfde speler aanvallen?

A. Nee, dit mag niet. Slechts één van beide accounts mag die speler aanvallen, wanneer je met beide accounts aanvalt dan is dit strafbaar. Pas 24 uur na het verbreken van de VV mogen beide accounts dezelfde speler weer aanvallen. Een uitzondering hierop is wanneer de VV langer duurt dan 3 weken: 3 weken na aankomst van de laatste aanval van account A mag met account B hetzelfde doelwit worden aangevallen, en vice versa. Let erop dat twee accounts op dezelfde internetverbinding nooit tegelijkertijd eenzelfde doelwit mogen aanvallen.

Q. Ik heb de VV van speler B, mag ik met mijn account A en het VV-account B dezelfde stam aanvallen?

A. Ja, dit mag. Echter mogen de beide accounts niet dezelfde speler aanvallen. Een andere speler uit dezelfde stam aanvallen mag wel.

Q. Help! Ik heb de VV aangenomen van een speler B en zou ook op de VV die hij had letten (account C). Maar ik kan niet inloggen. Wat moet ik nu doen?

A. Helaas, je kunt niet via een VV-account B inloggen op een account C dat het account B zelf verving. Speler B had de vervanging van account C ook direct aan jou moeten doorspelen, nu kan je niets anders doen dan afwachten.

Q. Mijn vakantievervanger heeft al mijn dorpen leeggezet en nu word ik overgenomen. Wat moet ik nu doen?

A. Helaas gebeuren dit soort praktijken soms, wees daarom voorzichtig met het aanstellen van een vervanger. Zorg dat je je vakantievervanger kan vertrouwen! Probeer ondertussen je troepen weer terug te halen en je dorpen zo goed mogelijk te verdedigen. Het Tribal Wars Team kan je hierbij helaas niet verder helpen.

Q. Ik ben met iemand gefuseerd, maar nu probeer ik in te loggen op zijn account en blijkt het wachtwoord ongeldig.

A. Helaas, iemand heeft misbruik van je gemaakt om zo gemakkelijk dorpen te bemachtigen. Hier kan het Tribal Wars Team helaas niets aan doen. Fuseer alleen met iemand die je 100% zeker vertrouwd.

Q. Wat gebeurt er wanneer een account langer dan 60 dagen in VV staat?

A. Als dit gebeurt dan worden er beperkingen opgelegd voor het account, zolang het account de afgelopen 120 dagen langer dan 60 dagen in VV staat. Enkele van de beperkingen zijn bijvoorbeeld dat je kunt niet meer kunt aanvallen met het account en enkel nog de eigen dorpen kunt ondersteunen.

Q. Wat gebeurt er wanneer een account langer dan 120 dagen in VV staat?

A. Er komen geen extra beperkingen op het account, buiten de beperkingen die het account al kreeg bij 60 dagen vakantievervanging.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|De Ridder & De Kerk|

Q. Waarom kan ik geen ridder bouwen?

A. Het kan zijn dat je op een wereld speelt zonder ridders. Om te zien of de ridder actief is op jouw wereld, kan je kijken in de wiki onder wereld instellingen. Kies jouw wereld en kijk onder Eenheden. Als er bij Eenheden -> Ridder "Inactief" staat, dan kan je op die wereld geen ridder bouwen.
Is dit niet het geval, dan zal je eerst nog een standbeeld moeten bouwen alvorens je een ridder kan benoemen.

Q. Wat zijn ridderitems?

A. Ridderitems zijn voorwerpen die je ridder kan gebruiken om je troepen te versterken.

Q. Hoe krijg ik ridderitems?

A. Elke dag krijg je een vast percentage erbij in je wapenkamer, je kan dit versnellen door aan te vallen of te verdedigen met je ridder, de ridder moet hierbij eenheden verslaan. Wanneer dit percentage 100% bereikt, vindt je ridder een item.

Q. Hoe krijg ik sneller een ridderitem?

A. Om meer dan het vaste percentage per dag bij te krijgen, moet je aanvallen of verdedigen met je ridder, hierbij moet de ridder eenheden verslaan.

Q. Wat zijn de effecten van de verschillende ridderitems?

A. Dit hangt van je wereld af: op niet elke wereld kan de ridder ridderitems vinden, meer informatie... De oudere werelden (w6, 7, 9) gebruiken de normale ridderitems, terwijl de nieuwere werelden de normale ridderitems gebruiken met 4 verbeterde items (zie tweede lijst).
De ridderitems (werelden 6, 7, 9):
 • Zwitsers hellebaard: Kracht van de speervechters 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Ullrichs slagzwaard: Kracht van de zwaardvechters 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Thorgards krijgsbijl: Kracht van de bijlstrijders 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Edwards lange boog: Kracht van de boogschutters 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Khalids verrekijker: Je ziet altijd troepen buiten het dorp;
 • Miezskos lans: Kracht van de lichte cavalerie 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Baptistes banier: Kracht van de zware cavalerie is 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Khans Compositieboog: Kracht van de bereden boogschutter is 30% hoger als aanval en 20% hoger als verdediging;
 • Carols Morgenster: Rammen doen 100% meer schade;
 • Aletheias Signaalvuur: Katapulten doen 100% meer schade;
 • Vascos Scepter: De edelman zal de toestemming van een vijandig dorp met minstens 30% verlagen, alsook 30% sterker zijn in de aanval en 20% sterker in de verdediging.

De verbeterde ridderitems (nieuwe werelden):
 • Ullrichs slagzwaard: Kracht van de zwaardvechters 40% hoger als aanval en 30% hoger als verdediging;
 • Thorgards krijgsbijl: Kracht van de bijlstrijders 40% hoger als aanval en 30% hoger als verdediging;
 • Carols Morgenster: Rammen doen 100% meer schade, ook wordt de muur bij de 1ste strijdfase meer beschadigd;
 • Aletheias Signaalvuur: Katapulten doen 100% meer schade, ook stijgt de verdediging met 1000%.
 • De overige wapens zijn dezelfde als hierboven.

Q. Werken ridderitems in de ondersteuning?

A. Ja, deze werken in de ondersteuning.

Q. Werken 2 dezelfde ridderitems in de ondersteuning dubbel?

A. Nee, de bonus zal maar 1x gegeven worden.

Q. Als ik iemand ondersteun met ridderitem X en de speler die ik ondersteun heeft ook zijn ridder daar staan met item Y. Welk item is er dan actief op mijn troepen? Welk op dat van hem?

A. Beide ridderitems werken op alle troepen die in het dorp staan, zowel op jouw eigen troepen als op zijn troepen. Zolang het maar verschillende ridderitems zijn, zullen ze beide invloed hebben.

Q. Ik viel de kerk van mijn tegenstander aan met katapulten, maar deze is niet afgebroken. Hoe kan dit?

A. Je valt waarschijnlijk de eerste kerk van deze speler aan. Deze kan niet worden vernietigd door katapulten.

Q. Mijn eerste dorp is overgenomen en nu ben ik mijn Eerste Kerk kwijt, kan ik een nieuwe bouwen?

A. Als je al een gewone kerk hebt gebouwd kan dit helaas niet en zal je het met de gewone kerken moeten doen. Wanneer je echter alle gewone kerken afbreekt of wanneer je herstart, krijg je wel weer de mogelijkheid tot het bouwen van een eerste kerk.

Q. Het dorp dat ik van mijn tegenstander heb overgenomen had een kerk, maar nu is die verdwenen. Hoe kan dit?

A. De kerk is vernietigd, dit zal altijd gebeuren als je een dorp met een kerk erin overneemt. Je zult deze kerk zelf weer moeten opbouwen.

Q. In het aanvalsrapport stond dat mijn troepen niet gelovig waren. Wat houdt dit in?

A. Dit houdt in dat de troepen kwamen uit een dorp dat buiten de invloedssfeer van de kerk ligt. Deze troepen vechten dan maar op 50% van hun volledige kracht en zijn dus minder sterk, daarom is het belangrijk om al je dorpen binnen je kerkradius te hebben liggen.

Q. Ik wil een dorp dat buiten mijn geloofsradius ligt aanvallen, zijn mijn troepen dan gelovig?

A. Dit hangt er vanaf of het dorp waar de troepen vandaan komen gelovig is:
Is het dorp waar de troepen vandaan komen gelovig? Dan zullen je troepen gelovig vechten, waar het doelwit ook ligt;
Is het dorp waar de troepen vandaan komen niet gelovig? Dan zullen je troepen ook niet gelovig vechten, ook als het doelwit wel in de radius ligt.

Q. Mijn troepen zijn gelovig en ik stuur ze als ondersteuning naar een stamgenoot wiens dorp ongelovig is, wat zijn mijn troepen nu?

A. Jouw troepen zullen ongelovig zijn. De troepen nemen namelijk het geloof over van het dorp waar ze in staan als ondersteuning.

Q. Wat is geloof 2 of meer? Vechten mijn troepen dan sterker?

A. Nee, je troepen zijn dan niet sterker. Dit getal betekent dat je dorp binnen de radius van 2 kerken ligt.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Premium Account & Scripts|


Q. Wanneer krijg je een gratis Premium Account?

A. Je krijgt tweemaal per wereld een gratis Premium Account: bij 500 punten krijg je een gratis Premium Account voor 7 dagen en bij 15.000 punten krijg je gratis Premium Account voor 3 dagen.

Q. Help, ik heb het bericht van mijn gratis PA verwijderd, ben ik deze nu kwijt?

A. Nee, je kunt je gratis PA dagen nog steeds inzetten ook al heb je het bericht hiervan niet meer. Om de gratis PA te activeren ga je naar Premium -> Gratis PA.

Q. Help! Ik heb Premium Punten gekocht, maar niets ontvangen. Wat moet ik nu doen?

A. Als je problemen hebt met het ontvangen van je premium punten, dan kan je een supportaanvraag sturen. Er zal dan gekeken worden waar het fout is gelopen en er zal geprobeerd worden het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Let er wel op dat je bij sommige betaalmogelijkheden enkele uren (SMS voornamelijk) tot dagen (overschrijving voornamelijk) moet wachten voordat je de punten ontvangt.

Q. Ik heb mijn gratis Premium Account van X punten niet ontvangen.

A. Dat kan en hier kunnen twee redenen voor zijn: De eerste mogelijkheid is dat de server dit nog moet verwerken, dit kan tot maximaal een uur na het bereiken van de puntengrens zijn. De andere mogelijkheid is dat je al eens eerder een gratis PA op deze wereld hebt ontvangen. Je krijgt namelijk maar één keer gratis PA op een wereld; ook als je er een tijd lang niet op hebt gespeeld, krijg je hem niet meer.

Q. Ik heb Premium Account, maar ik zie de snellijst/dynamische menulijst niet. Hoe kan dit?

A. Momenteel staat hij uitgeschakeld bij je instellingen. Om dit te veranderen ga je naar Instellingen -> Instellingen. Kies de optie "Snelschakellijst tonen" of "Dynamische menulijst" en vink deze aan. Zodra je het hebt opgeslagen zal de snellijst of dynamische menulijst actief worden.

Q. Hoe stel ik een profielplaatje in? Ik heb een Premium Account.

A. Om een profielplaatje in te stellen ga je naar Instellingen -> Profiel. Bij de optie "Persoonlijk wapen" kan je een plaatje van je computer uploaden. Dit plaatje moet aan enkele voorwaarden voldoen: max. 240x180; max. 120kByte; formaat (jpg, jpeg, png, gif). Wanneer je Premium Account afloopt zal je profielplaatje ook verdwijnen.

Q. Hoe stel ik een stamplaatje in? Ik heb een Premium Account.

A. Om een stamplaatje te kunnen instellen moet je stamoprichter, stamleider of diplomaat rechten hebben. Als je deze hebt ga je naar Stam -> Eigenschappen, onderaan kan je vanaf je computer een stamplaatje uploaden. Dit plaatje moet aan een aantal voorwaarden voldoen: max. 300x200; max. 256kByte; formaat (jpg, jpeg, png, gif). Wanneer je Premium Account afloopt zal het stamplaatje actief blijven.

Q. Met een Premium Account heb ik een persoon gemarkeerd op de kaart. Hoe kan ik hem weer ongemarkeerd maken?

A. Klik onderaan je kaart op "» Spelers". Druk vervolgens op "» verwijderen" achter de naam van het account dat je wilt verwijderen. Het kan even duren alvorens de kaart up to date is.

Q. Wat is de politieke kaart?

A. De politieke kaart is een functie voor premium-gebruikers waarmee je de kaart kan inkleuren om zo je eigen gebied en het gebied van je stam, bondgenoten, NAPs en vijanden beter te onderscheiden. Meer informatie...

Q. Hoe zet ik de politieke kaart aan/uit?

A. Je hebt hier allereerst al een Premium Account voor nodig, is dit het geval ga dan naar jer kaart. Naast de grote detailkaart en onder de kleine overzichtskaart kan je de politieke kaart inschakelen. Meer informatie...

Q. Ik zie nergens de optie van de politieke kaart, hoe kan dit?

A. Dit kan twee mogelijke oorzaken hebben:
 • Je hebt geen PA, dan kan je de politieke kaart ook niet activeren. Het is namelijk een PA-functie
 • Je speelt op een pas gestarte wereld waar de politieke kaart nog niet is geactiveerd, omdat dit zo vroeg nog geen nut heeft. Na een tijdje zal de politieke kaart ingeschakeld worden.

Q. Ik heb PA en ik wil een hele stam markeren op mijn kaart. Hoe doe ik dat?
Q. Ik heb PA en wil een speler op mijn kaart markeren. Hoe doe ik dat?
Q. Ik heb PA en ik wil een dorp op mijn kaart markeren. Hoe doe ik dat?


A. Ga naar de kaart en ga naar Groepen beheren. Klik op Nieuwe groep opstellen onder Andere dorpen. Hier kun je een stam, een speler of coördinaten van een dorp invullen. Vervolgens kun je de kleur aanpassen en zo wordt de stam/speler of het dorp op de kaart gemarkeerd.

Q. Wat is de account manager?

A. De Account Manager (AM) is een aankoopbare uitbreiding op je Premium-Account. Deze biedt je een aantal extra toevoegingen om grote accounts te beheren. Zie voor meer informatie de wiki

Q. Wordt de account manager ook op oude werelden geactiveerd?

A. Nee dat zal niet gebeuren, enkel op nieuwe werelden wordt de account manager geactiveerd.

Q. Waarom kan ik de account mangager niet activeren?

A. Dit kan drie redenen hebben:
 • De account manager is niet actief op deze wereld
 • Je hebt geen premium account, wat nodig is voordat je de account manager kunt gebruiken
 • Je hebt nog niet genoeg dorpen op deze wereld. De standaard is xx dorpen.

Q. Ik heb een bepaalde tool/script gevonden, hoe weet ik of deze legaal is?

A. Je kunt een supportaanvraag sturen om te vragen of hij legaal is. Alle tools en scripts op het Tools & Projecten Forum zijn sowieso legaal.

Q. Ik heb een tool/script gemaakt en wil die graag gebruiken. Mag dat?

A. Als je tools de spelregels niet overtreden mag je deze in principe gebruiken. Wil je echter zekerheid hebben, dan moet je even een supportaanvraag sturen, dit wordt aangeraden!

Q. Ik ben op zoek naar een bepaalde tool/script. Waar vind ik deze?

A. De beste manier is om even op het Tools & Projecten Forum te kijken, ook Tribe-tool is een plek waar je veel tools en scriptjes kunt vinden.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Tribal Wars Team & Support|


Q. Wie kan ik contacteren wanneer ik een klacht heb over een moderator? En hoe?

A. Het aanspreekpunt voor klachten over moderatoren is het community management van Tribalwars.nl. Deze bestaat uit Duckje, Community Manager Tribalwars.nl en Kaneel, Co Community Manager Tribalwars.nl. Je kunt een supportaanvraag sturen met daarin je klacht over desbetreffende moderator of een email sturen met als ontvanger
image.php
.

Q. Ik wil graag solliciteren voor game-/forummod. Hoe doe ik dit?

A. Momenteel is er een doorlopende sollicitatiemogelijkheid voor zowel gamemoderator als forummoderator. Wil je graag een sollicitatie indienen, dan kun je daarvoor hier terecht. Lees echter goed de voorwaarden die gesteld worden, deze zijn niet voor niets opgesteld!

Q. Ik wil graag een tegenspraak insturen tegen de waarschuwing/berisping die ik op het forum heb gekregen. Hoe doe ik dit?

A. Dit doe je door te antwoorden op het privébericht dat je ontvangen hebt met daarin de waarschuwing/berisping. Beargumenteer a.u.b. je mening: waarom ben je het niet eens, vind je de straf te zwaar, etc. De moderator in kwestie zal je waarschuwing/berisping dan herbekijken en bij twijfel overleggen met medemoderatoren. Ben je uiteindelijk niet tevreden met het resultaat, dan kun je een klacht indienen tegen de desbetreffende moderator.

Q. Ik ben geband in-game. Wat moet ik nu doen?

A. Zoals in de tekst - die verschijnt als je geband bent - staat, kan je een tegenspraak indienen via een supportaanvraag of je straf accepteren wanneer deze al is ingesteld. Als je een tegenspraak instuurt, moet je wachten totdat de moderator in kwestie weer online komt om jouw zaak verder af te handelen.

Q. Ik wil graag contact met een forummod van mijn wereld, hoe kom ik erachter wie dit is/zijn?

A. Dit doe je door onderaan het forum naar "Bekijk forumleiding" te gaan en daar bij de lijst van moderatoren te kijken welke van deze moderators jouw wereld modereert. Stuur deze vervolgens een privébericht om contact met hem/haar op te nemen. Een andere methode is rechtsonder het forum-onderdeel te kijken naar welke moderators rechten hebben op dat forum, echter zijn deze niet allemaal ook actief moderator van dat forum-onderdeel.

Q. Ik wil graag een regelovertreding in-game melden. Hoe doe ik dat?

A. Stuur een supportaanvraag met een zo duidelijk mogelijke uitleg van waarom jij denkt dat de regels overtreden worden. Het streven van het Tribal Wars Team is om binnen 48 uur je supportaanvraag behandeld te hebben, in de meeste gevallen zal dit sneller zijn.

Q. Ik wacht al een dag op een antwoord van mijn supportaanvraag en ik heb nog steeds geen antwoord gehad. Hoe komt dit?

A. Het streven van het Tribal Wars Team is om alle supportaanvragen binnen 24-48 uur beantwoord te hebben. Je zult soms dus even geduld moeten hebben want de gamemoderatoren zijn niet continue online.

Q. Ik had een belediging gemeld bij de support. Maar daar heb ik helemaal niets meer van gehoord?

A. Dit klopt. Als je een belediging meldt via de optie "Belediging melden", krijg je niet te horen hoe het wordt afgehandeld. De betreffende mededeling wordt zeker wel afgehandeld en eventueel bestraft, een supportaanvraag hierover sturen helpt je niet verder.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Versie 6.0 & Versie 7.0|

Q. Wat zijn alle awards?

A.
Puntenkoning - Behaal x aantal punten
Rover - Maak x aantal grondstoffen buit!
Plunderaar - Plunder x maal andere dorpen
Verovering - Verover x aantal dorpen
Aanvoerder - Overwin x aantal vijandelijke eenheden!
Heldendood - Verlies x aantal van je eenheden bij de ondersteuning van bondgenoten!
Topscorer - Bereik de top x van de wereld!
Continentscore - Bereik de top x van je continent!
Plunderaar van de dag - Plunder de meeste dorpen in de wereld tot 0:00 uur!
Aanvaller van de dag - Overwin als aanvaller de meeste eenheden in de wereld tot 0:00 uur!
Verdediger van de dag - Overwin als verdediger de meeste eenheden in de wereld tot 0:00 uur
Grootmacht van de dag - Verover de meeste dorpen in de wereld tot 0.00 uur!
Macht van de ridder - Vind alle ridderitems!
Geluksvogel - De toestemming van een dorp moet precies 0 zijn bij veroveren!
Pechvogel - De toestemming van een dorp moet door jouw aanval naar +1 dalen!
Slachtoffer - Nog geen week nadat je beginnersbescherming afliep, verovert iemand je!
Wederopstanding - Begin 5 keer opnieuw met deze wereld!
Aanval op jezelf - Val jezelf aan en verlies meer dan x aantal eenheden in een slag!
Verovering van jezelf - Verover jezelf!
Succesvolle Claims - Neem x aantal geclaimde dorpen over!
Vandaal - Vernietig x aantal gebouwenlevels!
Rover van de dag - Verover de meeste grondstoffen in deze wereld tot 0:00 uur!
Topverkoper - Verhandel x keer grondstoffen!
Adelslachter Versla x edelmannen!
Spionage-afweerder - Weer x verkenningsaanvallen af!
De heerser over het slagveld - Vernietig x aantal vijandelijke legers volledig!
Met klinkende munt - Sla x aantal goudmunten!
Krijgsheer - Val x verschillende spelers aan!
Trouwe vriend - Sluit x vriendschappen!
Wapenbroeders - Blijf x aantal dagen lid van je stam!
Versterking - Ondersteun andere spelers in x gevechten!

Q. Waarom zijn niet alle awards actief op de oude werelden?

A. Alle awards die uit levels bestaan zullen niet geactiveerd worden op de oude werelden omdat dit voor problemen zorgt. Alle awards zouden opnieuw gaan tellen, ook als je bijvoorbeeld al 1000 dorpen hebt zul je nog 5 dorpen moeten overnemen voordat je de eerste award zou krijgen.

Q. Burgerwacht, wat is dat?

A. Deze eenheid kan je in de beginstadia van het spel gebruiken in jouw koninkrijk. Indien je aangevallen wordt kan je vragen dat een aantal van je burgers de wapens opnemen en hun eigen stad beschermen. Dit kan je doen vanaf de boerderij. De negatieve kanten hieraan zijn dat natuurlijk de mijnen niet meer op volle kracht kunnen werken omdat werkkrachten niet aanwezig zijn (50% reductie). De werkkrachten blijven standaard: 6 uur. Het aantal burgerwachters is afhankelijk van je boederijlevel. Momenteel krijg je 20 burgerwachters voor elk boerderijlevel tot op level 15. Een maximum van 300 burgerwachters dus.

Q. Mijn burgerwacht is dood maar toch heb ik nog de beperking op de grondstoffen. Hoe kan dit?

A. Deze beperkingen duren 6 uur, daarna kun je opnieuw de burgerwacht oproepen en worden de grondstoffen weer goed gezet.

Q. Ik ben het context menu kwijt!

A. Je hebt per ongeluk het context menu uitgezet. Ga naar kaart en vink Activeer context menu aan.

Q. Wat is die 20:1 regel?

A. Op sommige werelden is de 20:1 regel actief. Dit is de maximale verhouding aanvaller tot verdediging. Dit houdt in dat wanneer het puntenaantal van de aanvaller zoveel keer groter wordt dan het puntenaantal van de verdediger het niet meer mogelijk is om aangevallen te worden. Deze beperking geldt voor een maximum aantal dagen op een wereld. De precieze instellingen zijn terug te zien onder wereld instellingen

Q. Hoe groeien barbarendorpen?
Q. Groeien barbarendorpen ook zonder grondstoffen?


A. Barbarendorpen op de werelden waar deze meegroeien hebben geen grondstoffen nodig om te groeien. Elke zoveel tijd wordt er een gebouw gebouwd, of de grondstoffen nu aanwezig zijn of niet.

Q. Hoe werkt goedkoop nabouwen van edelmannen op een goudmunten wereld?

A. Deze optie heeft weinig effect op een goudmunten wereld, omdat het niet mogelijk is edelmannen goedkoop na te bouwen, ze blijven evenveel kosten. Op goudmunten heeft het ook geen effect . De enige werelden waarop dit effect heeft zijn de pakketjes werelden, waar het wel een verschil maakt.

Q. Alles is door de war met de nieuwe lay-out, wat nu?

A. Waarschijnlijk gebruikt je Internet Explorer versie 6.0 of lager. We raden je aan je browser te updaten!

Q. Ik vind de nieuwe afbeeldingen (berichten / Eenheden / nacht afschuwelijk!

A. Ga naar: Instellingen -> Instellingen -> Klassieke afbeeldingen. Vink de checkbox aan en druk op OK

Q. De nieuwe 7.0 afbeeldingen zijn afschuwelijk. Ik wil het oude terug.

A. Er zullen er altijd zijn die verandering niet fijn vinden, maar alsnog: Ga naar Instellingen -> Instellingen -> Pad voor de CSS:
Typ: /oldstyle.css
Druk op OK. De wijzigingen in het menu en dergelijke blijven bestaan, enkel de kleuren zullen veranderen naar de oude versie

Q. Sommige Pop-up informatie toont niet!

A. Druk op: >>Popup opties - het is dezelfde kolom als de kleine kaart, druk op de informatie je die wilt, druk: OK.

Q. De politieke kaart doet het niet op de grote kaart!

A. Dit is geen bug, deze is verwijderd uit het spel voor performance redenen. Er zijn momenteel nog geen plannen om dit terug in te voeren.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Overig|

Q. Hoe voeg ik een vriend toe op mijn vriendenlijst?

A. Ga rechts onderaan naar "Vrienden" en vul onderaan de spelersnaam in. Wacht vervolgens totdat de andere speler je vriendverzoek accepteert of afwijst.

Q. Waarom kan ik de online status van mijn vrienden niet zien?

A. Zonder Premium Account kan je de online status van je vrienden niet zien.

Q. Hoe werkt de simulator?

A. Door middel van het invullen van de troepenaantallen van de aanvaller en verdediger en een aantal andere factoren, kan je uitrekenen hoe een aanval (mogelijk) zal gaan aflopen.

Q. De simulatorberekening klopt niet met de werkelijkheid, hoe kan dit?

A. Er zit bij een simulatorberekening altijd een kleine speling op het aantal troepen dat dood gaat. Wanneer dit echter een groot verschil is, heb je waarschijnlijk één van de factoren fout ingevoerd. Kijk nog eens goed na of je de volgende dingen goed had ingevuld:
 • Moraal
 • Geluk
 • Muur
 • Nachtbonus
 • Technologielevel (indien aanwezig)
 • Geloof (indien aanwezig)
 • Ridderitem(s) (indien aanwezig)

Q. Welke verschillende soorten bonussen zijn er bij de bonusdorpen?

A. Dit hangt van je wereld af: op niet elke wereld zijn er bonusdorpen, meer informatie... De oudere werelden (w6, 7, 9) gebruiken de normale bonusdorpen, terwijl de nieuwere werelden de verbeterde bonusdorpen gebruiken (zie tweede lijst).
De normale bonusdorpen (werelden 6, 7, 9):
 • 10% verhoogde houtproductie;
 • 10% verhoogde leemproductie;
 • 10% verhoogde ijzerproductie;
 • 10% meer bevolking;
 • 10% snelllere productie in de kazerne;
 • 10% snellere productie in de stal;
 • 50% snellere productie in de werkplaats;
 • 3% verhoogde grondstofproductie (alle grondstoffen).

De verbeterde bonusdorpen (nieuwe werelden):
 • 100% verhoogde houtproductie;
 • 100% verhoogde leemproductie;
 • 100% verhoogde ijzerproductie;
 • 10% meer bevolking;
 • 33% snelllere productie in de kazerne;
 • 33% snellere productie in de stal;
 • 50% snellere productie in de werkplaats;
 • 30% verhoogde grondstofproductie (alle grondstoffen);
 • 50% verhoogde opslagcapaciteit en handelaren.


Q. Wat is het 1-level/simpel smederijsysteem?

A. Bij het 1-level smederijsysteem kan je elke eenheid 1 keer, alle eenheden kunnen worden ontwikkeld.

Q. Wat is het 3-level smederij systeem?

A. Bij het 3-level smederijsysteem kan elke eenheid 3x ontwikkeld worden, met elk hoger level wordt de eenheid sterker. Echter is er een limiet op het aantal ontwikkelingen in je smederij, over het algemeen is dit limiet 15 levels. Je kan deze 15 levels dus zelf verdelen over je eenheden: welke ontwikkel je en welke niet; welke ontwikkel je tot level 3 en welke niet?

Q. Hoe verander ik mijn dorpsnaam?

A. Ga naar je hoofdgebouw en onderaan zal je je huidige dorpsnaam zien staan. Vul daar een nieuwe naam in en sla die op.
Als je een Premium Account hebt kan je bij sommige overzichten ook je dorpsnaam veranderen. Als je dit icoon (
rename.png
) naast een dorpsnaam ziet klik er dan op, er verschijnt een invulveld waar je de naam kan veranderen en opslaan.

Q. Krijg ik bij mijn nieuwe dorp aan de rand van de kaart ook weer beginnersbescherming?

A. Ja, je krijgt weer 5 dagen beginnerbescherming.

Q. Hoe kan ik snel zien welke windrichtingen waar liggen?
Q. Hoe kan ik snel het continent van een dorp afleiden vanuit zijn coördinaten?

A. ABC|DEF
De 2 eerste cijfers van ieder coördinaat = continent.
Hier zal het continent dus zijn: DA

Bijvoorbeeld:
551|165 --> continent 15.

Vervolgens op de continentkaart kijken waar dat continent ligt.
Geel is NW (Noordwest)
Rood is NO (Noordoost)
Blauw is ZW (Zuidwest)
Groen is ZO (Zuidoost)
attachment.php

Q. Kan ik mijn moraal omhoog krijgen?

A. Door je totaal aantal punten te verlagen, kan je het moraal doen stijgen. Moraal is namelijk gebaseerd op puntenaantal: een aanvaller die veel groter is dan zijn doelwit, zal een slechte moraal hebben; hoe groter dit puntenverschil, hoe lager de moraal.

Q. Welke soorten barbarendorpen zijn er?

A. Er zijn drie types barbarendorpen:
 • Barbarendorpen van mensen die gestraft zijn en dorpen verloren hebben. Er staan evenveel speer en zwaard in dit dorp als het dorp punten heeft (dus bij 4500 punten staan er 4500 zwaard en 4500 speer in). Op werelden met 3-level smederijsysteem hebben de eenheden een technologielevel gelijk aan het technologielevel van het dorp.
 • Barbarendorpen die er vanaf het begin van de wereld zijn, deze groeien mee en bouwen geen troepen. Deze zullen over het algemeen leeg staan, tenzij iemand er troepen inzet om je dwars te zitten.
 • Barbarendorpen die ontstaan door stoppende spelers/inactieve spelers. In deze dorpen staan de troepen die door de eigenaar zijn gebouwd: Was hij nog troepen aan het bouwen? Dan gaat dat ook gewoon rustig door. Dit soort dorpen kunnen dus ook best aanvalsdorpen zijn. Ondersteuning van andere mensen in de dorpen blijft gewoon staan, de ondersteuning van de speler zelf verdwijnt.

Q. Wat houdt een bonusdorp in? Hoe herken ik een bonusdorp?

A. Een bonusdorp is een dorp dat een bepaalde extra bonus geeft. Welke bonus dit is, kan je zien door op de kaart met je muis boven het dorp te zweven. Om een bonusdorp te herkennen kan je op de kaart kijken: het dorp heeft een gouden glans om zich heen.

Q. Wat is de nachtbonus? Wanneer is de nachtbonus?

A. De nachtbonus geeft de verdediger een extra bonus van 100%, dit maakt het moeilijker om 's nachts aan te vallen. De nachtbonus geldt niet voor barbarendorpen. Op alle werelden, behalve wereld 1, is de nachtbonus van 1:00u t/m 7:00u. Op wereld 1 is de nachtbonus van 0:00u t/m 7:00u.

Q. Wat is een moraalbreker?

A. Een moraalbreker is een speler die dorpen aanvalt en leegzet voor een grotere speler. De grotere speler heeft dan vaak een slecht moraal op het doelwit, terwijl de moraalbreker vaak een beter moraal heeft. De moraalbreker krijgt hier vaak bescherming en andere extra's voor van de speler waarvoor hij moraalbreker is.

Q. Ik heb grondstoffen verstuurd maar wil ze toch liever zelf houden. Kan ik dit nog afbreken?

A. Als je snel genoeg bent kan je dit inderdaad nog afbreken: tot 5 minuten na het versturen van grondstoffen kan je dit afbreken, daarna niet meer.

Q. De rim? Is dat gewoon een speler daar?

A. De rim is de buitenste rand van het actieve speelveld. Oftewel: het gebied waar nieuwe dorpjes worden aangemaakt wanneer er iemand voor het eerst met het spel start, of herstart. Sommige grotere spelers starten soms een kolonie aan de rim van de wereld, dit is vaak omdat ze niet meer kunnen uitbreiden in hun oorspronkelijk gebied.

Q. Wat betekent dat blauwe/gele/rode bolletje bij een aanvalsbericht?

A.
 • Als het bolletje blauw (
  vacation.png
  ) is, betekent het dat je het dorp succesvol verkend hebt;
 • Als het bolletje groen (
  green.png
  ) is, heb je het gevecht gewonnen zonder troepen kwijt te raken;
 • Als het bolletje geel (
  yellow.png
  ) is, heb je het gevecht gewonnen maar ben je wel troepen kwijt;
 • Als het bolletje rood (
  red.png
  ) is, heb je het gevecht verloren en ben je al je troepen kwijt.

Q. Is er een mogelijkheid om bij mijn vriend in de buurt te liggen?

A. Het beste is om te wachten totdat je een windrichting kan kiezen. Een andere mogelijkheid is om beide in dezelfde 10 minuten te beginnen en hopen dat je allemaal bij elkaar begint, dit is echter geen garantie.

Q. Wat betekent ODA? En wat betekent ODD?

A. Zowel ODA als ODD zijn afkortingen van de Engelse Tribal Wars. ODA staat voor Opponents Defeated as Attacker en is dus hetzelfde als "Verslagen tegenstanders als aanvaller". ODD staat voor Opponents Defeated as Defender en is dus hetzelfde als "Verslagen tegenstanders als verdediger".

Q. Hoe wordt de puntenlijst van verslagen tegenstanders berekend?

A. Dit is afhankelijk van de wereld waarop je speelt. Er zijn twee manieren waarop de verslagen tegenstanders kunnen worden berekend: volgens het boederijruimtesysteem en volgens het puntensysteem.
 • Het boederijruimtesysteem is actief op de werelden 1 t/m 5 en 16. De punten die je erbij krijgt staan gelijk aan het aantal plaatsen dat een eenheid in de boederij inneemt. Een zwaardvechter is dus 1 punt waard, een ram 5 punten.
  Tabel_od_oud.png
 • Het puntensysteem is actief op de werelden 6 t/m 15 en 17 t/m 21. De hoeveelheid punten die je erbij krijgt per eenheid is af te lezen in deze tabel:
  2008-20-12_score_new.jpg

Q. Kan ik mijn gebruikersnaam in-game veranderen?

A. Ja, dat is mogelijk. Dit kost echter 500 Premium Punten. De minimale periode tussen naamswijzigingen is 1 maand en eerder gebruikte namen kunnen niet nogmaals gebruikt worden binnen 6 maanden. Dit kan je doen via instellingen -> Instellingen -> Naam Wijzigen. Tevens krijg je een naamsverandering als de gebruikersnaam de regels overtreedt.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
25
|Algemene Forum|

Q. Wat is politiek en propaganda?
Q. Achter elk wereld forum staat politiek en propaganda, wat houdt dit in?


A. Politiek en Propaganda is een manier om de meningen van spelers te beïnvloeden op een zodanige manier dat zij geloven wat je zegt, ook wanneer jij de waarheid in jouw voordeel verdraait. Dit is een onmisbaar instrument om oorlog te kunnen voeren op Tribal Wars. Voor meer informatie over hoe je P&P moet voeren klik hier.

Q. Hoe stel ik een avatar/schermafbeelding in?

A. Ga bovenaan naar "Gebruikersinstellingen" en vervolgens naar "Schermafbeelding wijzigen". Upload een plaatje van je computer of geef de url van een plaatje in, zodra je dit hebt opgeslagen heb je een avatar.

Q. Wat is een profielafbeelding? En hoe stel ik dit in

A. Een profielafbeelding is een plaatje dat andere gebruikers te zien krijgen als ze jouw profiel bekijken. Om deze in te stellen ga je naar "Gebruikersinstellingen" en dan naar "Profielafbeelding wijzigen". Upload een plaatje van je computer of geef de url van een plaatje in, zodra je dit hebt opgeslagen heb je een profielafbeelding.

Q. Hoe krijg ik van die tekst onderaan elke post?
Q. Hoe stel ik een handtekening/signature in?

A. Deze tekst onderaan de post heet ook wel handtekening of signature. Ga bovenaan naar "Gebruikersinstellingen" en vervolgens naar "Wijzig handtekening" om een handtekening in te stellen. Vul je handtekening in en sla deze vervolgens op.

Q. Waarom kan ik geen afbeeldingen zetten in mijn handtekening?

A. Deze functies is uitgeschakeld op het Tribal Wars Forum. Dit om de handtekeningen niet te groot te maken en mensen met een langzamere internetverbinding/computer tegemoet te komen. Een handtekening kan dus alleen tekst bevatten, of een TW-plus tabelletje, hiervoor is een speciale BB-code ontwikkeld.

Q. Hoe krijg ik zo'n tabelletje van mijn account in mijn handtekening?

A. Om zo'n tabel van TW plus in je handtekening te krijgen moet je een speciale BB-code gebruiken. Als je deze invult met je eigen accountinformatie zal het tabelletje verschijnen:
[noparse][sig=wereldnummer]Account ID[/sig][/noparse]
 • Wereldnummer: het nummer van je wereld, bv 13;
 • Account ID: dit is het nummer van je account. Deze kan je op een paar manieren achterhalen:
  • 1. Ga naar de ranglijst van de wereld. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op je naam en open de link in een nieuw tabblad of scherm. In de adresbalk staat dan het volgende (met nog wat ervoor): screen=info_player&id=73340. Achter het gelijkteken staat je ID nummer.
   2. Zoek je account op in TW-stats. In de adresbalk staat dan bovenaan je id (de cijfers op het eind).
Voorbeeld:
[noparse][sig=21]73340[/sig][/noparse]
[sig=21]73340[/sig]

Q. Wat houdt elk forumonderdeel in?

A.
 • Aankondigingen: Hier komen alle belangrijke berichten met betrekking tot Tribal Wars terecht. Berichten zoals regelwijzingen en nieuwe werelden verschijnen hier.
 • Discussie: Hier kun je met medespelers discussiëren over bepaalde aspecten van Tribal Wars.
 • Vragen: In dit forum kan je alle vragen met betrekking tot Tribal Wars stellen
 • Ideeën: Hier kan je een topic aanmaken als je een idee voor verbetering van Tribal Wars hebt, lees echter eerst dit topic door. Posts moeten eerst door een forummod worden goedgekeurd voordat ze verschijnen!
 • Technische Fouten/Problemen Ben je een bug tegen gekomen of werkt er iets niet meer? Dan kan je hier terecht.
 • Tribal Wars Weekblad: Een weekblad over Tribal Wars door Tribal Wars spelers. Elke maandagavond rond 20.00 verschijnt er een nieuwe uitgave.
 • Tools & Projecten: Hier kun je allemaal tools en projecten terugvinden of je eigen tools/projecten neerzetten.
 • Grafische Forum: In het grafische forum kan je je grafische talenten laten zien, meedoen aan een van de vele wedstrijden of een plaatje aanvragen.
 • Vrije Forum: Hier kan je alles posten wat niet onder een van de andere fora hoort. Let op: spam wordt ook hier niet getolereerd. In het Vrije Forum zit ook het Spellen Forum waar je mee kan doen aan de spellen die er georganiseerd worden of er zelf een organiseren.
 • Serieus Vrij Forum: Hier kun je discussies houden over allerlei serieuze onderwerpen uit het echte leven, lees echter eerst dit topic door.
 • Wereld-Fora: Hier kun je meepraten over je eigen wereld en propaganda voeren voor jezelf of je stam.

Q. Ik heb een waarschuwing ontvangen. Wat houdt dit in?

A. De naam zegt het al, het is een waarschuwing: let een beetje op je post want je volgt de forumregels niet. Op deze manier hopen we gebruikers op de forumregels te kunnen wijzen en hopen wij dat het niet nog een keer voorkomt. Als je te veel waarschuwingen verzamelt zul je deze niet meer ontvangen maar in plaats daarvan een berisping.

Q. Ik heb een berisping ontvangen. Wat houdt dit in?

A. Een berisping houdt in dat je de forumregels hebt overtreden. Hoe ernstiger je overtreding hoe zwaarder de berisping. Als je te veel berispingen verzamelt zal een forumban volgen. Meer informatie...

Q. Wanneer krijg je een forumban?

A. Als je veelvuldig de regels overtreed en wanneer waarschuwingen en berispingen niet meer helpen. Ook kan je per direct een forumban krijgen als de forumregels ernstig werden overtreden.

Q. Ik zie een post die de forumregels breekt, hoe kan ik dat melden?

A. Om een post te melden aan de forummoderators moet je het rode driehoekje gebruiken, onder de gebruikersnaam van die speler. Als je daarop drukt kan je intypen waarom jij denkt dat de forumregels gebroken worden. De forummoderators zullen er dan zo snel mogelijk naar kijken. Meer informatie...

Q. Wat is het verschillen tussen banned en verbannen?

A. Op dit forum kun je op twee manieren gebanned zijn. De ene manier geeft je de titel banned en is voor een tijdelijke forum ban. Wanneer er verbannen onder de naam staat is die persoon pernament van het forum verbannen en zal dus niet meer terugkeren.
 
Laatst bewerkt:

DeletedUser

Guest
Mooie F.A.Q. alleen staat dit er dubbel in:

Q. Met welke snelheid gaat mijn toestemming weer omhoog?

A. Dit hangt af van de wereld waarop je speelt. Bij de hulppagina van de wereldinstelling kan je de "Snelheid algemeen" vinden. De toestemming stijgt met dezelfde snelheid per uur als de snelheid van de wereld.
Bijvoorbeeld:

* Op de wereld 1 & 16 stijgt de toestemming dus met 1% per uur;
* Op de werelden 4 & 12 stijgt de toestemming dus met 1.5% per uur;
* Op de werelden 2 & 15 stijgt de toestemming dus met 2% per uur.

Staat bij 'dorp en troepen' en bij 'dorpen overnemen en edelmannen'.
 
Reactiescore
25
Mooie F.A.Q. alleen staat dit er dubbel in:Staat bij 'dorp en troepen' en bij 'dorpen overnemen en edelmannen'.

Kopt, enkele vragen staan er dubbel in. Dit omdat ik niet precies weet waar nieuwe spelers iets zullen zoeken als ze een vraag hebben. Daarom staat het er twee keer in, zodat ze de vraag iig tegen zullen komen
 
Bovenaan