Trump of Biden? Enquete!

Voor wie zou jij stemmen? Trump of Biden?


  • Totaal aantal stemmers
    78
  • Enquête gesloten .
Reactiescore
448
Mooi, van leugenachtige dorpsgek naar een seniel fossiel.

Ik zet geld in op een oorlog met Iran in de komende 4 jaar. Veel gezeik rond Turkije met Amerikaanse inmenging en Johnson die nu huilt door de Brexit.
 
Reactiescore
56
Is niet zozeer voorbarig, de stemmen uit onder Pennsylvania komen uit democratische counties. Daar staat Biden momenteel op 80%. Trump zou met de laatste stemmen op 35% moeten komen om het recht te trekken. Gaat niet gebeuren.

Ja, ik kan niet ontkennen dat het er goed uitziet voor Biden in Pennsylvania, maar zolang het niet zeker is, moet je er niet te snel voor waar aannemen. Kan alleen maar leiden tot teleurstelling.
 
Reactiescore
448
EmJbEg0XYAMOe-Q.jpg


Murica fuck yeah
 
Reactiescore
298

Lachen wanneer dit waar is. Bron is absoluut niet betrouwbaar. Maar zou wel lachen zijn. Trump is er gek genoeg voor iig
Bron is een bekend complotdenker die ervan overtuigd is dat Sandy Hook en 9/11 een inside job waren...


Trump is finished, ik verwacht eigenlijk dat de meeste GOP-kopstukken in de komende dagen het zinkende schip zullen verlaten zodra de uitslagen overal definitief worden. Zal nog wel een paar weekjes rechtzaken uitzitten worden, maar de spanning is er dan echt wel vanaf.
 
Reactiescore
151
Uiteraard anders zou er een grotr kans zijn dat biden iemand voordraagt?

Ze zouden nu sowieso nog een paar maanden hebben. Trump blijft tot iets van 20 januari president, ook als ie de verkiezing verliest.
 
Reactiescore
298
Nja na verloren verkiezingen zit je met een lame duck presidency, dan is het veel moeilijker om ermee weg te komen zonder gezichtsverlies. Denk overigens niet dat ACB met het oog op de verkiezingen erin is geplaatst, maar puur om in geval van een landslide voor Biden via de Supreme Court nog een beetje tegengewicht te kunnen bieden.
 
Reactiescore
974
Iemand dient een aanvraag in maar krijgt om een of andere reden geen stemformulier in de bus.

Het aanvragen kan ver van te voren, als je het niet binnen krijgt kan je daar melding van maken zodat je er alsnog op tijd één krijgt. Daarbij hebben bepaalde staten als bijvoorbeeld Ohio en Pennsylvania ook de optie om alsnog in persoon te stemmen, het systeem filtert eventuele dubbele stemmen van dezelfde persoon vanzelf weg. Dit is overgens niet per definitie fraude, maar een logistiek probleem.


Iemand vervalst de aanvraag.
Vervalste handtekeningen worden mogelijk niet opgemerkt.
Iemand raakt zijn stemformulier kwijt, de vinder kan er misbruik van maken.

Al deze punten kan je onder 1 soort gelijk punt zetten.

Vervalsen van de aanvraag moet je meerdere gegevens weten, waaronder adres, geboortedatum, laatste getallen van security nummer. Sommige staten zelfs het nummer van het rijbewijs en de datum van het rijbewijs.

Als je dat allemaal lukt en je krijgt op je adres het mailing ballet, moet je vervolgens de handtekening kennen van die persoon en perfect kunnen faken. Handtekeningen worden doorgaans erg streng gecontroleerd door meer dan 1 persoon, als het teveel afwijkt wordt je stem gewoon afgewezen.

Iemand die zijn stemformulier kwijtraakt, tja. Denk je dat iemand massaal fraude gaat plegen door kwijtgeraakte stemformulieren te zoeken? Erg ver gezocht. Tevens als iemand melding doet dat die zijn stemformulier kwijt is, valt diegene al door de mand als de stem alsnog binnenkomt.

In staten waar een aanvraag niet nodig is, kan iemand gestorven of verhuisd zijn en zou iemand anders daar misbruik van kunnen maken.

Alle swingstates moet je het aanvragen, slechts een handvol stuurt een mailing ballet automatisch naar iedereen. En zelfs dan, moet je de handtekening kennen van het overleden persoon en hopen dat zijn dood nog niet in het systeem staat. Stemmen worden gecrosschecked met social security death records. Het stemformulier krijgen van iemand die verhuist is moet je hopen dat diegene alsnog niet gaat stemmen. Anders val je al door de mand als er dubbel gestemd wordt.

Daarbij beseffend dat de meeste mensen niet veel recente dode mensen kent als side note.

En tenslotte komt nog als je ergens naar verhuist, heb je maar kans op slechts 1 handvol verkeerd gestuurde mailing ballets. Deze situatie is zeldzaam, wat nog zeldzamer is is dat diegene die de verkeerde stemformulieren heeft ontvangen jaren gevangenisstraf wil riskeren voor mogelijk 2 votes?


Personeel in de stembureaus kan poststemmen om bepaalde redenen weigeren mee te tellen.

Als informatie niet klopt inderdaad, dit is tegen fraude. Binnen de stembureaus zitten zowel republikeinen en democraten, daarbij nog waarnemers van beide partijen. Geloof dat handtekeningen in enkele staten/counties zelfs door 4 mensen worden gecheckt, waarbij anoniem besloten wordt of het wel een geldige stem is of niet. Ongetwijfeld dat afgekeurde stemmen sowieso nog wel een extra check krijgen of het echt zo is.

Kiezers kunnen het slachtoffer worden van mensen die hen zogezegd willen helpen en formulieren ophalen. Zij zouden stembrieven ongeldig kunnen maken.

Is slechts geen bewijs van dat dit is gebeurt, een als scenario dat helemaal niet relevant is. Hierbij kan je ook verantwoordelijkheid leggen bij de personen zelf overigens, je moet je stemformulier zelf opsturen en niet laten opsturen. Als je iemand anders je stem laat afleveren moet je diegene zijn handtekening ook op de envelop zetten, daarbij mag een "bearer" slechts 3 stemmen als ik het goed heb brengen. Als iemand met een zak vol mailing ballets langskomt of die het voor je kan opsturen weet je al dat het niet klopt. Ongetwijfeld dat iemand wel alarm slaat mocht dat gebeuren, aldus zeer kleine kans dat dit op grote schaal kan gebeuren.


Iemand vergeet de envelop te ondertekenen, waardoor de stem geweigerd wordt.

Dit is geen fraude. Bepaalde staten geven ook nog een optie om de stem te herstellen.


Het stemformulier kan te laat aankomen in het stembureau.

Jah, en weet je hoe dat vooral komt. Bezuinigingen op het post office door de huidige administratie. Veel staten staan stemformulieren die te laat komen nog wel toe trouwens, slechts de meeste republikeinse staten niet. Dit is overigens ook geen fraude.



Kijk hoe makkelijk je kan frauderen. Het is gewoon niet te controleren in zulke grote aantallen. Genoeg reden om er 2x naar te kijken. Daar heb je geen bewijs voor nodig. Het systeem is gewoon gedateerd en fraudegevoelig.

Ik zie het niet persoonlijk. Het werk dat je moet verrichten voor een valse stem is immens groot, laat staan als je dit op grote schaal wil doen. In de meeste gevallen is dat zelfs volledig onmogelijk. Ongetwijfeld zal niet alles 100% correct geteld worden, dat is nooit het geval. Maar de kans dat er massaal gefraudeerd is, is complete bullshit.

Grootste probleem zat in de logistiek, en dat is simpel op te lossen door meer geld en betere regels op te stellen voor het stemmen via mail. Iets dat door enkele republikeinen en de president juist het omgekeerde is gebeurt.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
110
Ik zet geld in op een oorlog met Iran in de komende 4 jaar. Veel gezeik rond Turkije met Amerikaanse inmenging

Klinkt misschien raar, maar Trump heeft voor meer wereldvrede gezorgd dan de vorige presidenten.
 
Reactiescore
56
Klinkt misschien raar, maar Trump heeft voor meer wereldvrede gezorgd dan de vorige presidenten.

Hij heeft zeker goede dingen verwezenlijkt. Ik had het ook erger verwacht toen hij werd verkozen 4 jaar geleden. Maar je kan ook niet ontkennen dat hij dingen heeft gedaan die niet aanvaardbaar zijn. Qua beleid is Trump zeker niet de slechtste president, qua persoonlijkheid is het een eikel en een klein kind.

Maar zeggen dat hij voor meer wereldvrede heeft gezorgd terwijl de relatie met China nog nooit zo slecht is geweest, is dan weer overdreven. En de relaties met Noord-Korea zijn toch ook niet helemaal koosjer te noemen. Het is niet omdat ze eens handen hebben geschut dat ze opeens vriendjes zijn. Maar dat ligt ook grotendeels bij een andere figuur waar je ook wel wat over kan vertellen.
 
Reactiescore
974
Midden-Oosten heeft Trump overduidelijk een kant gekozen waarin vorige presidenten meer de bemiddelaar wilden spelen. Dat heeft die niet zozeer echt bereikt, meer een keuze die gemaakt is door 1 kant te steunen in een soort van koude oorlog. Of je hiermee eens bent of niet is erg persoonlijk. Noord-Korea is niet zo heel veel mee bereikt, er is dialoog geweest, maar een echte verandering heeft er niet plaatsgevonden. Noord-Korea stond sowieso economisch, maar ook door China, onder druk om iets te minderen in hun hele toon.

Hetgene dat wel invloed heeft gehad is dat bondgenoten van de USA nu een stukje verder afliggen in het bondgenootschap. Europa is meer naar zich zelf gaan kijken verplaats naar de USA. Japan heeft betere relaties opgehaald met China sinds de USA een onstabiele factor is geworden. Positie van Rusland is veranderd. NAVO als organisatie is een stuk minder waard geworden onder Trump.

Trump zijn buitenlandse kernbeleid is dan wel de harde toon richting China. China heeft dan ook de voordelen binnen het WTO als een 3de wereldland, terwijl het economisch op nummer 2 staat in de wereld. Het extreme protectionisme binnen China, terwijl dat omgekeerd niet is. Met deze harde lijn richting China kan je het best eens zijn.

Beleid intern is dan wel een ramp. Coronabeleid is zwaar gefaald. Het racisme "debat" heeft die alleen olie op het vuur gegooid verplaats als president het proberen te sussen. Het flirten met complotdenkers en white supremacy. Het constant leugens en onwaarheden vertellen. En nu het hele democratische proces schetsen als frauduleus terwijl er geen concreet bewijs voor is. Polarisatie onder Trump is enorm toegenomen.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
7.940
Zonder laag opgeleiden kan jij hun werk doen, dus ik zou maar wat meer waardering voor laag opgeleiden als ik jou was

Je bent het woord 'hebben' vergeten. Kan de beste overkomen natuurlijk. Bedankt voor het compliment overigens dat ik daar dus niet bij hoor. Waardeer het.
 
Reactiescore
7.940
Staat dat daar? Bijzonder dat je dat eruit haalt. Nu nog even wat interpunctie in de mix en wellicht stem je dan binnenkort op Biden.
 
Bovenaan