Tribal Wars in 2022!

Duckje

Teamleden
Tribal Wars Team
Community Manager
Reactiescore
2.441
TribalWars.nl in 2022!


Beste spelers,

Er is al weer een nieuw jaar aangebroken. We wensen jullie allemaal graag een fijn 2022 toe, laat het jaar gevuld zijn met veel groeiende dorpen, succesvolle aanvallen, en fantastische verdedigende momenten. Maar bovenal wensen we jullie veel plezier toe op Tribal Wars!

Het Tribal Wars.nl Team werkt elk jaar aan zijn goede voornemens voor het komende jaar. Dit is een beetje de strategie en de richting die ik als Community Manager en wij als Team op willen in het komende jaar.

De context van de community zullen we niet onder stoelen of banken zetten. Het aantal spelers van een 16 jaar oud browserspel zal doorlopend blijven zakken, werelden zullen dus kleiner blijven worden en de community zal krimpen. Dit is een natuurlijke evolutie en daarin moeten we als ook realistisch in kunnen zijn.

Als we terugkijken naar de voorgaande jaren zien we dat de start van de Coronapandemie gezorgd heeft voor een tijdelijke (explosieve) stijging van het aantal spelers en de activiteit. Inmiddels 2 jaar in de pandemie zijn onze statistieken terug naar het niveau van voor de pandemie.

In de afgelopen 2 jaar hebben we succesvolle stappen gemaakt in de hete hangijzers van de Community. In het afgelopen jaar was dat de Script-regelgeving en op dit moment werken we samen met de community en met InnoGames aan een kader omtrent boosten. Beide zijn belangrijke topics want de manier van spelen evolueert mee met de grote van de community.

In het komende jaar willen we focussen op de officiële Tribal Wars platformen. Het spel, De support en het algemene forum.

Wat je, misschien, meteen kan zien is dat onze chat in het bovenstaande lijstje niet opgenomen is. In het afgelopen 5 jaar is er namelijk juist wel veel aandacht gegaan naar onze Discord chat. Dit door middel van veel events, In-game berichten, dubbele XP avonden, Pim Pam Pet-avonden en de aanwezigheid vanuit het gehele team.

Een chat staat niet stil. Het onderhouden van een dergelijke platform conform de richtlijnen opgesteld door InnoGames vraagt veel werk en inzet vanuit het Team. Langs de ene kant is er hard gewerkt aan het stimuleren van positieve gesprekken en aanwezigheid en langs de andere kant is er hard gewerkt om een balans te vinden tussen de regels & richtlijnen van InnoGames en het gegeven van een online chat.

Ik betreur ten zeerste dat we als team en Community hard gewerkt hebben hieraan maar dat er door een kleine groep bewust als doel geweest is dit stuk van de community te schaden met Bad vibes. Als we als team op het einde van het jaar een rekensom maken naar de inzet vs het resultaat en de output kunnen we enkel concluderen dat deze balans negatief is. Op basis daarvan hebben we besloten om onze inzet ten opzichte van de chat te verlagen. Dit heeft voor de chat een aantal praktische gevolgen die we zullen aankondigen in het #aankondigingen kanaal van de chat.

Laten we ons daarna richten op het positieve. Met betrekking tot het spel willen we samen met de community blijven werken aan het spel en het kader van de Nederlandstalige Community. Binnen de mate van onze mogelijkheden willen we dus blijven werken aan de ideeën die Tribal Wars op dit moment nodig heeft en het kader dat nodig is om ongewenst gedrag tegen te gaan. (Denk hiervoor aan de denktank Boosten of het Massa-support idee).

We willen de tijd nemen om nog verder het support-systeem te optimaliseren. Het leveren van kwaliteitsvolle, correcte en efficiënte ondersteuning te bieden aan vragen. Op die manier hopen we jullie snel een antwoord te kunnen geven op al jullie vragen & problemen.

Het algemene forum willen we de plek maken waar alle spelers met elkaar samen kunnen komen. Dit in het kader van P&P, een idee of een totaal niet TW-gerelateerd gesprek. We willen hier ook actief inzetten op leuke evenementen en wedstrijden zoals de nieuwjaarsbrieven of de verschillende leuke speeds waar je je aan kan verwachten.

In de komende maanden zullen een aantal van onze ideeën en concepten verder naar buiten komen en we nemen jullie graag mee naar een positief 2022.

Met vriendelijke groeten,
Jullie Tribal Wars.nl Team
 
Bovenaan