1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Top & Flop stammen

Discussie in 'Wereld 66' gestart door Je-maintiendrai, 9. jan 2019.

Deel Deze Pagina

 1. heer draggy

  heer draggy

  Lid geworden:
  30. mei 2019
  Berichten:
  366
  Leuk Bevonden:
  42
  toch iemand die het standpunt snapt ;)
  Ik zou ook voorstellen om dit onderling tussen beide stammen te bespreken.
   
 2. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  Ik keur de keuze om dit gesprek aan te gaan dan ook af. Dat weet het account ook wel. Echter ga ik niemand veroordelen over deze situatie omdat, zoals je zelf ook zegt, niks gebeurd is. Suicide ziet nu volgens mij ook wel in dat het niet door de beugel kan en is er dan ook niet mee door gegaan. Maar we moeten nu niet gaan doen alsof NEO het heilige boontje is en Chess alles fout heeft gedaan. Dit is letterlijk de eerste keer dat Chess, sinds ik hier speel, iets gedaan heeft wat buiten Fair play valt (NEO zal anders beweren, maar het is niet onze schuld dat zij hun bende niet op orde hebben omtrent scripts en deletes etc.). NEO heb ik al vaker dubieuze dingen zien doen (die natuurlijk netjes zijn opgelost toen der tijd).
   
 3. Earth Terra

  Earth Terra

  Lid geworden:
  3. dec 2012
  Berichten:
  348
  Leuk Bevonden:
  78
  Ik begin me ondertussen af te vragen hoe blij @maretan nog is met zijn overstap van NEO naar Chess. Die belandt volgens mij van de regen in de drup.
  Het gras is niet altijd groener aan de andere kant he gap
   
  Laatst bewerkt: 13. aug 2019
 4. jokersbrain

  jokersbrain

  Lid geworden:
  3. dec 2011
  Berichten:
  17.418
  Leuk Bevonden:
  1.763
  Ik kan je wel vertellen Maarten het naar zijn zin heeft in Chess, wij in Chess kijken geheel anders naar vele kwesties als de NEO speler. Naar mijn idee bekijkt de Chess speler de dingen wat op een neutralere manier en is de NEO speler vooral gefrustreerd omdat er zoveel fout loopt de hele tijd (grotendeels door eigen toedoen) maar word dit wel in de schoenen van Chess gestoken.

  Jij mag mij 1 voor 1 kwesties voor leggen door Chess en ik zal mijn beredeneringen daaraan geven en daarbij dus het handelen van onze stam.
   
 5. Vincere Faciemus.

  Vincere Faciemus.

  Lid geworden:
  15. apr 2019
  Berichten:
  70
  Leuk Bevonden:
  97
  Het is ook weer allemaal groter gemaakt dan het daadwerkelijk is.

  Ik pakte die 2 dorpen vannacht (eerlijk), kreeg die ochtend de pm dat hij de dorpen gratis aan mij wilt afgeven. Toen heb ik dat bericht gelijk in de groep gegooid en zijn we er erg om gaan lachen.

  Ik ben er toen op in gegaan zonder intenties wat misschien al niet slim was om erop in te gaan. Ik vertelde hem dat we als stam besloten hebben dit niet te doen en fairplay door te spelen.

  Die dorpen zouden sws mijn kant op komen want ik val niels Mb’s al zovaak in de nacht aan en elke keer staan ze al leeg of nauwelijks troepen erin.

  Dus vandaar ook mijn antwoord richting hem laat er troepen instaan anders lijkt het een intern. Was niet meteen bedoeld als een stab wat mensen gelijk denken, want die dorpen stonden toch altijd al leeg en was nooit iemand in de nacht.

  Als ik ergens een cf hebt en jij laat je mb naast mijn cf leeg liggen dan pak ik die gewoon dan moet er niet gelijk gezegd worden het is een intern.... jij moet gewoon geen mb op die plek hebben of hem niet leeg laten staan.

  Ik zit zeker fout door op die pm in te gaan maar was zeker niet de bedoeling als stab omdat ik toch wel wist dat die dorpen naar mij kwamen omdat ze altijd leeg stonden.
   
  The Pianist vindt dit leuk.
 6. Earth Terra

  Earth Terra

  Lid geworden:
  3. dec 2012
  Berichten:
  348
  Leuk Bevonden:
  78
  Gutmensch.

  Oh ik ga jou geen kwesties voorleggen, maak je geen zorgen. Jij blijft vaak net iets te lang doorgaan om je je gelijk te krijgen.
   
 7. jokersbrain

  jokersbrain

  Lid geworden:
  3. dec 2011
  Berichten:
  17.418
  Leuk Bevonden:
  1.763
  Volgens mij haalde ik 2 post's geleden aan ik de mening deel SC verkeerde intenties had dus dat zal wel meevallen, is meer een label op mijn imago plakt. Als je keertje inhoudelijk over iets wilt praten (en ik was bereid dit op het AF te doen waar iedereen kan meelezen) hoor ik het graag.

  Vraag dan wel effe aan NEO om mij niet te lopen taggen als niemand daarop zit te wachten. Tipje: In jezelf geloven zou iedereen moeten doen.
   
 8. slizz

  slizz

  Lid geworden:
  7. sep 2015
  Berichten:
  843
  Leuk Bevonden:
  526
  Dus stel NEO heeft het in z'n hoofd gehaald om met opzet een spion in Chess te zetten en hiermee info te winnen d.m.v. een nieuwe co te plaatsen op een account. De plannen worden onderschept door Chess en komen bij Chess boven water. Echter, vanwege de beslissing van NEO werd de co toch niet geplaatst. Volgens jouw redenering is er dan dus geen mogelijkheid tot verwijt. Denk je dat Chess in die positie er genoegen mee zou nemen? De situatie is op z'n zachst gezegd dubieus.

  Of stel het wordt wel doorgevoerd en Chess vraagt om een compensatie voor de smerige praktijk. En NEO reageert met de woorden ''Het is niet onze schuld dat jullie je bende intern niet op orde hebben''. Hoe denk je dan dat jullie dat opvatten?

  Ongeacht of de reacties van NEO wat te overdreven zijn, kan ik hun woede wel begrijpen, dergelijke reacties wekken nou eenmaal frustratie. Ik vind Chess over het algemeen wel erg kort door de bocht reageren, terwijl bij een omgekeerde situatie er maar over doorgegaan wordt.
   
 9. Beast of Nation

  Beast of Nation

  Lid geworden:
  16. mei 2018
  Berichten:
  331
  Leuk Bevonden:
  226
  Geen intenties en toch stuur je OS om na je geplande edels aan te laten komen. Of os jij vaker vijandelijke mb's zomaar? Jij bent net z'n hylocriete ballenlikker.

  Chess flop
   
 10. Calitri

  Calitri

  Lid geworden:
  21. jul 2019
  Berichten:
  16
  Leuk Bevonden:
  41
  Intentie om regels te breken is iets anders als daadwerkelijk de regels breken en doorgaans niet strafbaar, dus het is naar mijn mening ook een beetje overbodig om hier 2 dagen over door de blijven discussiëren op het AF, al helemaal om zulke termen er bij te betrekken @Beast of Nation.

  Zullen we een andere vraag stellen. Hoe krijgt NEO haar leden en bondgenoten zover dat ze op delete gaan of hun dorpen gratis aan de vijand af willen geven? Lijkt mij een stukje onrust binnen de stam, misschien moet je je daar op focussen als toegewijde leider van een topstam, in plaats van ongegronde beledigingen spuwen op het AF.
   
 11. Kerouac

  Kerouac

  Lid geworden:
  25. nov 2018
  Berichten:
  451
  Leuk Bevonden:
  271
  Roy is in principe geen leiding meer, dus dat argument ligt al van tafel. :)
   
 12. Calitri

  Calitri

  Lid geworden:
  21. jul 2019
  Berichten:
  16
  Leuk Bevonden:
  41
  Op die manier een prima punt ontkrachten is hetzelfde als je handen voor je ogen doen om te zorgen dat iemand anders je niet ziet, maar als dat het niveau is weet ik weer waarom ik nooit gebruik maak van het AF.
   
 13. heer draggy

  heer draggy

  Lid geworden:
  30. mei 2019
  Berichten:
  366
  Leuk Bevonden:
  42
  wellicht weer een Chess-reactie??
  Het is al wel duidelijk dat Chess, voor de chess-kant kiest en NEO voor de NEO-kant, jullie zijn alles behalve objectief in dit topic.
  Als je geen objectieve versie kunt geven van de feiten, kan je beter gewoon wegblijven, want het wel of niet schuldig zijn dat is al uitvoerig besproken en heeft tot niets geleidt.

  Mocht je toch een zinnige boodschap hebben mag je altijd reageren. Maar om nou nogmaals aan te kaarten dat een intentie niet gelijk staat aan een bewuste daad...
  De intentie en het idee om te stabben was er! Dat is al schuldig op zich! dat bewijst allemaal maar dat de speler in staat is om een stab uit te voeren, zou voldoende moeten zijn om hem dan ook op de rooster te leggen.
   
  underground tacticz. en Kerouac vinden dit leuk.
 14. Kerouac

  Kerouac

  Lid geworden:
  25. nov 2018
  Berichten:
  451
  Leuk Bevonden:
  271
  Als we dan toch vergelijkingen aan het maken zijn met de echte wereld, misschien is dit een vergelijking waar Chess volledig naast kijkt. Als je een terrorist oppakt net voordat hij zijn bom laat afgaan, dan zal hij ook vervolgd worden. Dit is hoe NEO er naar kijkt, Chess kijkt er juridisch anders naartoe (wat logisch is).

  In een omgekeerde situatie zou men de argumenten gewoon omdraaien en zou de discussie op die manier onmogelijk worden. Er is nu echt geen nood om elkaar hier de huid vol te schelden of te zeggen dat de ene stam flop is en/of zijn interne zaken niet in orde heeft.

  Laten we gewoon afspreken dat we dit niet meer zullen doen (en dan heb ik het over het PM'en met mogelijke acties).
   
  Mena Muria en baspost vinden dit leuk.
 15. heer draggy

  heer draggy

  Lid geworden:
  30. mei 2019
  Berichten:
  366
  Leuk Bevonden:
  42
  het gaat ook niet over een flop stam of top stam of weet ik veel :D

  NEO kwam alleen op het AF melden, dat iemand uit Chess mogelijks bereidt was om een Stab uit te voeren. Dat is geheel ontkent door Chess, terwijl de aanzet tot de stab wel degelijk bewezen is geweest via PM's.
  Dat vanuit chess daar een ludiek antwoord op komt, dat de Stab niet is uitgevoerd... Tjaa dat is puur omdat Jannes (de leiding van Chess) het hem had verboden. Aangezien de speler zelf in staat was om die Stab uit te voeren, want zoals ieder weet, ga je niet zomaar iets typen zonder er ook achter te staan, vind ik persoonlijk dat die speler toch erg handig moet aangepakt worden.
   
 16. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  De situaties zijn inderdaad dubieus, daar ga ik niet tegen in. Het enige wat ik zg is dat ik mensen alleen ga veroordelen over hun acties en niet hun woorden. Er wordt vaak A geroepen en B gedaan. Dan is het nutteloos om daar een hele discussie over te voeren imo.

  Ik snap dat NEO pissed is, maar er is verder niks gebeurd en er zal verder ook niet naar gehandeld worden. Hier op door gaan heeft dan ook geen zin. Daardoor creer je alleen maar irritatie aan beide kanten.
   
 17. heer draggy

  heer draggy

  Lid geworden:
  30. mei 2019
  Berichten:
  366
  Leuk Bevonden:
  42
  Vind wel dat die speler zijn excuses moet aanbieden + een gesprek met de leiding van Chess en NEO en desbetreffende speler die de intentie had.
   
 18. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  Hier ga je een beetje de fout in want dit is niet precies het geval. Wanneer een terrorist gezegd heeft het te gaan doen maar er totaal geen bewijs is, nog zijn er stappen ondernomen om de actie uit te voeren, kan deze persoon niet vervolgd worden (je kan niet preventief mensen vervolgen namelijk). Dit is ook een van de grootste problemen waar FBI tegen aanloopt, vaak weten ze bepaalde dingen wel, maar kunnen het niet bewijzen en kunnen ze deze mensen niet oppakken.

  Dat is verder niet aan mij om daar iets over te zeggen maar van de leiding en de vetreffende personen.
   
 19. heer draggy

  heer draggy

  Lid geworden:
  30. mei 2019
  Berichten:
  366
  Leuk Bevonden:
  42
  Niet geheel waar ;)
  in RL, als een terrorist gelinkt kan worden aan een terroristengroep zal die hoe dan ook opgepakt zijn, als er ook maar aan het licht komt dat hij misschien een daad wil uitvoeren.

  ik weet niet of je van BE bent of NL, maar vb:
  * Bij de aanslagen in België, was vooraf al lang een laptop en een aantal zelfgemaakte bommen gevonden in een apartement. Er werd toen al een klopjacht gehouden naar de daders.
  Het wil dus niet zeggen omdat je geen daad uitvoert, dat je daarom gewoon vrij mag rondlopen.

  Als er ook maar enige intentie is dat iemand, iets verkeerd gaat/zal doen, wordt deze gelijk op de rooster gelegd.


  BTW: ik kan het weten, want ben het nu aan het studeren voor m'n herexamen ;)
   
 20. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  Je gaat wel ergens de fout in. De plannen waren namelijk gevonden, zowel als de bommen. Hierdoor is een illegale actie uitgevoerd, waardoor ze hem daar voor op mogen pakken. Echter, als hij alleen 1 keer heeft gezegd het te gaan doen, kan de geheime dienst hem eens een bezoekje brengen, maar vervolgen kan dan niet. Zolang er geen stappen zijn ondernomen om de actie uit te voeren (in dit geval het makem van de bommen) kan de persoon niet vervolgd worden. Als dat wel gebeurd zijn we niet beter bezig dan een Noord Korea (of andere politiestaten).

  BTW, succes met je herexamen :)