Rate de Speler - W59 Special

Beste forumgangers,
Ik zie dat W59 forum eigenlijk best veel spelers heeft die reageren of ergens hun mening over geven.\.
Toen dacht ik : ''Tis tijd voor een rate topique'' Dit topic is niet alleen om veren in iemands reet te jassen maar ook om te bekritiseren!
Voor degene die het niet kennen:
1) Je ''Rate'' iemand, dit houdt in je gaat beoordelen wat je van zijn/haar account vindt. Je doet dit met behulp van onderstaand lijstje, Per onderdeel geef je een cijfer en je sluit af met een algemeen cijfer
2) Bashen/bekritiseren mag uiteraard. Maar tis geen oorlogstopic
3) Als je iemand geratet hebt mag je onder in je post een rate aanvragen: mag zijn je eigen account, ook die van iemand anders
4) Maak er wel een beetje werk van! (denk aan: kaartjes stats ranglijsten historie)

Raten doe je op de volgende manier:
1) Mogelijk een korte inleiding
2) Punten (Rang/Omgeving/groei/potentieel)
3) OD(A/D) (Verhouding/dorpen en is deze speler aanvallend/verdedigend?)
4) Ligging (Cluster/ is de ligging ook potentieel of niet?)
5) Stam (Sluit cluster aan/ Is de stam kwalitatief goed)
6) Reputatie (Beoordeling/mening)
7) Conclusie : Een eindwoordje met een eindrating

Hierboven tussen haakjes zijn enkele voorbeelden die ik geef, Wees creatief en succes!
Rating: Goez
 
Zal wel van start gaan :d.

1) Mogelijk een korte inleiding
Goez; Stam genoot en 1 van de spelers is een bekende spelers bij mij, de andere heb ik deze wereld leren kennen. Moment dat ik instapte al een groot account. Als account bestaat hij al 5 speeljaren maar heeft enkel prestaties op Casual 5 welke niet echt noemenswaardig zijn.

2) Punten (Rang/Omgeving/groei/potentieel) 8/10
ATM bijna 210k punten en rank 4 in bezit. Met 28 dorpen en de core ligging naar mijn mening een prima prestatie, qua groei en potentie verwacht ik dat dit account toch een beetje zal gaan wegzakken als de toekomstige Rim koningen door gaan pakken. Qua ligging liggen ze wel tegen TU, Suits & TikTak dus ook dat zal een opgave worden, 3 top 10 stammen waar ze aan zullen gaan grenzen.

3) OD(A/D) (Verhouding/dorpen en is deze speler aanvallend/verdedigend?) 6/10
De ODa/d is erg interresant vind ik. Met een totaal van 334.761 (R12) verdeelt op ODA 161.000 en ODD 7.000 heeft dit account nog weinig offensief gekregen en heeft het defensief dus waarschijnlijk weinig laten zien en zijn ze dus duidelijk offensief ingesteld, niet heel indrukwekkend naar mijn mening. Wat wel indrukwekkend is de verslagen tegenstanders als osser; 166k (R2). Meer dan hun offensief! Als Core spelers toch een enorme beuk aan oss geleverd aan zijn stamgenoten.

4) Ligging (Cluster/ is de ligging ook potentieel of niet?) 7/10
In de core een uidagende ligging, het cluster is redelijk groot en mooi breed, niks mis mee dus. Hier zal de uitdaging komen van alle omringende stammen; TikTak,Suits & TU.

5) Stam (Sluit cluster aan/ Is de stam kwalitatief goed) 7/10
Stam: Chill. Nu zit ik zelf in deze stam en zal ik t objectief proberen te houden. Alhoewel wij de Rank 1 hebben atm vind ik ons toch niet de favoriet, Vinage houd zich mooi afzijdig op het AF (op de p&p van Roald na) maar het is al om bekend dat hier flink wat toppers huisveste. Goez Ligt aan de rand van Chill en zal aansluiting moeten krijgen die er nog niet helemaal is met een 180 graden front om de potentiële dreiging in de toekomst goed te kunnen afslaan.

6) Reputatie (Beoordeling/mening) 7/10
Heb eens eerder gehoord dat Kevin een moeilijk iemand schijnt te zijn, zelf heb ik hem altijd prettig ervaren. Rens is in mijn ogen een schoolvoorbeeld voor elke jonge tw spelers.. Het account zelf heeft volgendsmij weinig meegemaakt op TW tot nu toe.

7) Conclusie : Een eindwoordje met een eindrating 7,2/10
Goez; Een groot account in de core van de wereld, goed cluster en aantal dorpen, zou qua ODA wat meer mogen pakken wat duid op een mindere tegenstand dan sommige andere in de top 10, maargoed dat is ook giswerk. Over het algemeen gewoon een prima account naar mijn mening.2° Rating:
Flipping Pages
 
Laatst bewerkt:
Rate maar iemand Rens, heb al zo'n idee welk account je na je rate "nomineert" om het zo maar ff te noemen.
 
Rate: Flipping Pages:
1) inleiding
Vergeef me als ik iets verkeerds zeg, iets wat niet goed valt. Ik ben ook een mens :D
Ik probeer te raten op statistieken en een beetje mijn mening:
@BrechtB2 zei het perfect: ''Een objectieve bril met 2 subjectieve glazen''
2) Punten (Rang/Omgeving/groei/potentieel) 8,7
Een top 3 account, spelend in Vinage, Is tot nu toe een stabiele nummer 3 gezien ze ook nummer 3 op de groeiranglijst zijn, Momenteel liggen ze in de rim maar ze zullen snel front krijgen met suits, Waardoor suits dan 2 fronten krijgt. Vinage en TikTak. Dat kan de groei verminderen waardoor ze iets zullen afzakken. Maar door de rim ligging zal die mogelijke achterstand niet te groot worden en is het snel in te perken!
3) OD(A/D) (Verhouding/dorpen en is deze speler a
anvallend/verdedigend?) 6,8
Met een ODA van rang 8, ODD van rang 31 zie je wel duidelijk dat hij makkelijke groei maakt in de rim. Veel dorpen met amper troepen of doen niks. Daardoor heb je snel enorm veel troepen ter beschikking voor de stam en dat zie je erg duidelijk met de ODS van rang 1. Doordat het een rim speler is verwacht ik een 40/60 off/deff verhouding waardoor hij er iets defensiever zal bijliggen om meer aan de stam te kunnen geven.
4) Ligging (Cluster/ is de ligging ook potentieel of niet?)
Ik wil deze zaak expres in 2 delen snijden:
Ligging momenteel: Best wijdverspreid cluster met gaten erin, Heb niet alle MB's bekeken of die zn cluster opvullen maar in principe is dit niet het mooiste cluster, Mochten het MB's zijn is het geen probleem en zou hij zelfs daarmee het mogelijk fronten kunnen compenseren. Mocht zijn cluster met wat rimnoobjes volliggen is er eerst daar werk aan de winkel en zal front pas later komen. Voor de momentele ligging is het een 6-
Ligging potentieel: Zoals al eerder aangegeven een heel toffe ligging, Lekker in de rim met nog zat (groei)mogelijkheden, Hij kan gaan om safe te creeren voor de stam, hij kan langs de flank opgroeien om dan te gaan fronten of zelfs een direct front creeren, Als hij zijn cluster dicht en hem mooi laat aansluiten met de stam geef ik een 8-
5) Stam (Sluit cluster aan/ Is de stam kwalitatief goed)
Qua stamaansluiting zit er nog een lijn van 2/3 spelers, denk dat dat de grens is van de edelrichtingen want het ziet er wel heel recht uit ;) De stam Vinage zie ik samen met Chill. als de 2 grootst (wordende) stammen van W59 die het zullen gaan uitvechten wie de winnaar wordt, Er zit genoeg kwaliteit in de stam met namen die zeer zeker bekend zijn en goed ingewerkte accounts met elkaar waardoor ik verwacht dat de samenwerking top is. Doordat ze al vaker samen hebben gespeeld hebben ze daar een klein voordeel verwacht ik! Voor Stam + Stamligging 7,5
6) Reputatie (Beoordeling/mening)
Ik zeg je eerlijk: heb geen idee wie het zijn, ken ze nergens van. Zie in vorige werelden ook geen 'positieve' overnames dus zal wel PP farmen geweest zijn.
Ik hoop er deze wereld een beeld bij te vormen en zal het dus een gemiddelde 7 neerzetten
7) Conclusie : Een eindwoordje met een eindrating

Ik zie dit als veelbelovend account, Wel zullen ze de juiste keuzes moeten maken.
Eindsommetje: 8,7 + 6,8 + 5,8 + 7,8 + 7,5 + 7 : 6= 7,3 Maar door de mooie potentiele ligging in de rim + save en front die ze kunnen creeren wil ik er een 7,7 van maken. Wel ben ik benieuwd naar de bespelers

Volgende Rating: Collationem
Rate maar iemand Rens, heb al zo'n idee welk account je na je rate "nomineert" om het zo maar ff te noemen.
Welke had jij verwacht?
 
Lage OD is juist een hoog cijfer lijkt mij?
Wie wil er nu hoge OD hebben in deze fase van de wereld?
 
Collationem


1) Mogelijk een korte inleiding

Het account van @Roald97 en zijn slet @MyPride , een speler waar nog weinig van zijn op TW. Een speler met een duidelijke mening, kan het goed verwoorden en heeft al wat aardige prestaties neergezet op TW. Zou bijna zijn tijdlijn hier neer willen zetten, maar die kan ik helaas niet vinden. Wellicht wil hij dat zelf? :)
Het is een stamgenoot van mij dus ik ga het zo objectief mogelijk proberen te houden.

2) Punten (Rang/Omgeving/groei/potentieel)

Een dikke 1,5week later gestart dan de meesten deze week. Mooie 56k punten (op moment van schrijven) en een hele goede ligging. Ik begreep dat er weinig PP is ingestoken dus dat is alleen maar goed. Qua groeirang sta je ondertussen op plek 31, wat helemaal niet slecht is. Als ik kijk naar de top 3 loopt het account qua punten toch wel een behoorlijk stuk achter, maar door de latere start vind ik het toch meer dan prima gedaan.

7,5/10

3) OD(A/D) (Verhouding/dorpen en is deze speler aanvallend/verdedigend?)

Een OD waar elke speler jaloers op mag zijn. 50k ODA en maar 2.8k ODD. Gewoon dikke prima, gaan goed met hun troepen om en krijgen weinig aanvallen.

8,5/10

4) Ligging (Cluster/ is de ligging ook potentieel of niet?)


Een super mooie ligging, gelegen in de RIM achter de meeste leden van Vinage. Je kunt wel stellen dat Collationem een heel belangrijk account gaat worden. Een mooi clustertje opgebouwd en enorm veel potentie. Ze hebben genoeg te edelen en als ze makkelijk door kunnen beuken dan kan dit een potentieel top 10 account worden.

9/10

5) Stam (Sluit cluster aan/ Is de stam kwalitatief goed)

Het cluster sluit nog niet perfect aan om de rest van Vinage zoals te zien is in de vorige foto. Dit is in het stadium van de wereld ook nog niet echt mogelijk. Wel heeft de stam Vinage een super ligging. Ze domineren C54 en hebben de rim bijna in handen, iets wat je als stam heel graag wilt. Verder denk ik dat Vinage één van de betere stammen is op deze wereld en ik hoop van harte dat we dit ook kunnen waarmaken. Met maar 9 leden staat deze stam op rang 2 en maar 100k punten achter op de nummer één, welke 12 leden telt.

9/10

6) Reputatie (Beoordeling/mening)

Een account met spelers die in de Tribalwars Community zeer geliefd zijn. @Roald97 staat bekend om zijn goede P&P en diplomatisch inzicht. Hij heeft al meerdere werelden vanaf het begin aan gespeeld en ook gewonnen. Dit ook als leider van 3 stammen uit mijn hoofd. Knap!. Samen met zijn slet @MyPride wie ook een prima reputatie kent vormen zij denk ik een goed duo. Het zijn spelers die zich volop inzetten voor hun stam en dat maakt ze erg goed.

9/10

7) Conclusie : Een eindwoordje met een eindrating

Een erg sterk account met een hele goede ligging. Zoals ik al eerder zei hoop ik dat ze echt goed kunnen doorbeuken, dan kan dit een heel mooi account worden met een hele belangrijke ligging voor Vinage.

7,5 + 8,5 + 9 + 9 + 9 = 43 / 5 = 8.6

Volgende rating: Das Römische Reich
 
Als ik kijk naar de top 3 loopt het account qua punten toch wel een behoorlijk stuk achter, maar door de latere start vind ik het toch meer dan prima gedaan.
Vergelijking met de top 3 vind ik raar in dit stadium van het spel.
Als ze niet achter zouden lopen , zou ik dat meer negatief vinden door PP abuse.


Een OD waar elke speler jaloers op mag zijn. 50k ODA en maar 2.8k ODD. Gewoon dikke prima, gaan goed met hun troepen om en krijgen weinig aanvallen.
Ik vond hun ODA wel aan de heel lage kant , dus heb zelf eens wat opgezocht.Voor hun laatste 5 dorpen en 20K+ punten hebben ze maar 4K ODA behaald.
Wat mij redelijk onrealistisch lijkt voor de veroverde dorpen.

Samen met zijn slet @MyPride wie ook een prima reputatie kentIn het algemeen mooie rating en ik hoop dat de volgende ook van dit niveau gaan zijn.
Zal er zelf binnenkort ook nog wel eens 1 maken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vergelijking met de top 3 vind ik raar in dit stadium van het spel.
Als ze niet achter zouden lopen , zou ik dat meer negatief vinden door PP abuse.
Met wie zou jij het eerder vergelijken dan? De meeste spelers kijken enkel naar de top 3, die zijn enorm veel punten maar vergeten wel eens de randzaken zoals PP, latere start etc etc. Ik blijf bij mijn punten :)Ik vond hun ODA wel aan de heel lage kant , dus heb zelf eens wat opgezocht.Voor hun laatste 5 dorpen en 20K+ punten hebben ze maar 4K ODA behaald.
Wat mij redelijk onrealistisch lijkt voor de veroverde dorpen.
Wie wilt er op een slome en tevens moraal wereld een hoge ODA? Ik niet hoor, dat is alleen maar ongunstig. Tevens is er geloof ik ook gebruik gemaakt van een moraalbreker als ik het goed heb.Bekend staan omwille van nazi-sympathieën , lijkt me nu toch niet bepaald de beste reputatie maar goed.
Voor new-gens misschien? Ik ken hem al wet wat langer dan 3 jaar, velen met mij. Heeft altijd een goede reputatie gehad en dat blijft ook zo voor mij. Het is een persoon die veelal ouwehoert maar ook serieus is op de juiste moment, zo is hij. Verder zullen wij daarvan verschillen qua mening.


In het algemeen mooie rating en ik hoop dat de volgende ook van dit niveau gaan zijn.
Zal er zelf binnenkort ook nog wel eens 1 maken.
:)
 
Waar speel je Hans?
 

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
7,5 + 8,5 + 9 + 9 + 9 = 43 / 5 = 8.6
Bedankt voor de rating man, altijd leuk om andermans kijk te horen wat onze voortgang tot zover betreft! Mijn (inmiddels alweer gedateerde) tijdlijn is overigens te vinden in mijn handtekening hier :D

Ik vond hun ODA wel aan de heel lage kant , dus heb zelf eens wat opgezocht.Voor hun laatste 5 dorpen en 20K+ punten hebben ze maar 4K ODA behaald.
Wat mij redelijk onrealistisch lijkt voor de veroverde dorpen.

Bekend staan omwille van nazi-sympathieën , lijkt me nu toch niet bepaald de beste reputatie maar goed.
Klopt zeker, we hebben hier een paar mooie grappen uitgehaald. We hadden door dat een andere speler in de omgeving het voorzien had op een paar mooie dorpen, zagen een odd/oda stijging en konden dit dorp vrijwel voor niets stelen. Jammer genoeg bleek de toestemming dusdanig laag te staan dat we 3 keer onze edel doodliepen op de edelclear (gelukkig hadden we niet gesplit haha), daarmee verklaar je ook die odd stijging in je screentje :p Verder één van onze mb's troepen laten vegen om het zelf goedkoper op te ruimen. Dalen momenteel al een tijdje in ranking, maar met een tiental edels hebben we voor komende week mooie plannen en zouden we ons vrij gemakkelijk de top 25 kunnen inloodsen.

Wat betreft Emile, je mag zijn humor smaakvol of niet vinden, dat moet je zelf weten. Maar het staat buiten kijf dat Emile kwalitatief gewoon bovengemiddeld is en met die heerlijke speeltijden en de dagelijkse portie zever van hem erbij is het plaatje helemaal af.

E: Ik ga nu de volgende rate schrijven, dus wacht even geduldig af mocht jij ook een rate willen doen! :)
 
Laatst bewerkt:

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019


Das Römische Reich is sinds eergisteren een top 25 account en sinds gister ook top 15. Echter is dit wel bereikt uitsluitend door internen, 8 van de 18 dorpen zijn overgenomen van andere Rota spelers. Bijna alle interns dateren van de afgelopen twee dagen, wat resulteerde in een explosieve groei en stijging in rang. Het account zat al voor de eerste overname in de stam Rota.


Zoals te zien op de bovenstaande kaart is de ligging wel interessant. Voldoende safezone in het stamcluster, maar wel een relatief groot potentieel front, vanuitgaande dat Chill zal naderen vanuit het oosten. Front is altijd leuk, maar het staat een 'rooskleurige toekomst' met een sterke groei wel ietwat in de weg. Zeker als het front met, de op dit moment, grootste stam Chill betreft. De combinatie van een interessant front waarbij dit account echt invloed kan gaan uitoefenen (positief/negatief) en de moeilijkheidsgraad van het front geef ik een zesje Punten/Omgeving/Groei/Potentieel 6/10.


Qua ODA/ODD, weinig spannends. Niet veel weerstand gehad, althans daar duiden de odd statistieken niet op. Wel een lage oda (rang 50), wat dus wel positief is op deze LH wereld. Komt waarschijnlijk grotendeels door de interns. Echter zag ik op het AF recentelijk alle clears van dit account voorbij komen (bij de aanvallen op KDK of de sukke, maakt voor dit verhaal even geen verschil); hopeloos doodgelopen in ieder geval. 6 van zijn toen 12 dorpen waren off (de coördinaten staan al in mijn database haha :D), allen dood en toch een schrale oda. Verder nooit echt iemand geholpen dmv ondersteuning. Een tegenvaller kun je hebben, maar op het punt efficiëntie (al je troepen dood, zonder resultaat/oda) kan ik nu geen hoog puntenaantal geven. ODA/ODD 6/10

De ligging is wel redelijk, zoals ik beschreef in mijn alinea onder het kaartje met de ligging. Voldoende safezone in het stamcluster, maar wel een relatief groot potentieel front, vanuitgaande dat Chill zal naderen vanuit het oosten. Ligging 7/10 al is het maar omdat front toch eigenlijk altijd wel leuk is. De aansluiting met de stam is optimaal, misschien wel een beetje teveel van het goede. Kwalitatief denk ik niet dat Rota één van de betere stammen is op deze wereld. Al is dat nog erg lastig schatten. Ik ben benieuwd wat ze gaan bewijzen in grotere oorlogen met meerdere doelwitten/fronten (dus niet enkel massaal op defwalls bij kdk klappen). Één ding moet ik wel zeggen; Rota is in ieder geval niet bang om wat oorlogen te voeren met verscheidene stammen, niet een stam die zich diplomatiek zal proberen in te dekken. Dat valt opzich wel te prijzen. Maar het blijft roulette, de hoger en riskanter je inzet, de groter de kans dat je keihard zal verliezen (of winnen, maar uiteindelijk wint het casino altijd...) Stam krijgt een 6,5/10. Het hele stab verhaal, heb ik buiten beschouwing gelaten, voel geen behoefte om deze discussie om te toveren naar het zoveelste stabtopic. Bij deze dus ook de vraag aan alle lezers om hier geen discussie over te starten - dat doe je maar bij je eigen rating.

Tja de reputatie van het account.. eigenlijk geen idee. Het is niet een account wat er enorm uitspringt in de rankings. Toen ik al die dode clears zag en toch maar even de coordjes ging invullen (ja je doet er goed aan om in ieder geval de helft van je off/def dorpen te switchen..) was eigenlijk de eerste keer dat ik het account zag. Ook Sjoerd, en wie daar nog meer spelen, zijn volstrekt onbekenden voor mij. Enige wat ik wel kan zeggen is dat het volgens mij wel iemand is die zich inzet voor zijn stam. Anders ga je natuurlijk niet 'all-in' zodat een stamgenoot mogelijk iets kan edelen en je uiteindelijk al je offensieve troepen verliest. Dat is wel te prijzen, menig ander zou een deel voor zichzelf houden. Wellicht is dit dan weer een reden geweest waarom internen aantrekkelijker was doordat het account wel edels maar geen off had om iets te clearen. Stamspelers zijn schraars, mogen gewaardeerd worden. Reputatie 7,5/10.


33/50 punten = 6,6/10
 
Team Trippey Mouse is ook vrij benieuwd naar de mening van anderen. Laat je stem horen!