- Reactiescore
- 6
Ook dit is wel logisch. Totale lockdown is om te voorkomen dat er in korte tijd veel meer besmettingen bijkomen, waardoor je probeert de ziekenhuizen te ontlasten. Als je met berekeningen voorspelt dat (zoals in Nederland) de capaciteit van ziekenhuizen voldoende is, ga je voor een soepele vorm. Als het blijkt dat ziekenhuizen de druk niet aankunnen, ga je voor lockdown. Uiteindelijk zal het erop neer komen dat als de druk in landen met een totale lockdown afneemt, ze hetzelfde principe van dat van Nederland zullen toepassen. Hierdoor zal het in die landen wel langer duren voordat ze economisch gezien erbovenop zijn.
Waarom zal de EU gaan intervenieren? Ik denk juist wel dat je per land moet kijken wat nodig is, i.p.v. alles over 1 kam scheren.
Is het probleem niet net dat je de effecten van je maatregelen maar na x-aantal dagen waarneemt? Als dan blijft dat de capaciteit van bedden niet genoeg is, is het al te laat. Vergeet ook niet dat je niet enkel moet kijken naar het aantal mensen die sterven aan Corona, maar ook naar het aantal mensen die overlijden omdat ze niet de gewenste hulp kunnen krijgen door de overbelasting van het gezondheidssysteem.
Niemand zal zich een te strenge regel tegen het Coronavirus herinneren, een te lakse daarentegen...