Page 1: De startfase onder de loep

Reactiescore
1.821
Beste noobs, newgens, botters en leden van Roalds premade,

(Aangezien ik niet wist onder welk topic dit viel heb ik besloten de post een eigen topic te geven. Voor de forummoderator die dit leest: voel je vrij om hem eventueel te verplaatsen naar wat jou goed dunkt).

Om mij in te zetten ten behoeve van het W73 AF door jullie wat te vermaken, enkele frustraties te uiten (hoeven jullie dat straks niet meer te vragen) en om Ezra z’n rechterhand eindelijk een rustmoment te geven: hierbij de eerste vijf dagen van W73 beknopt onder de loep. Ik verwijs bij deze de mensen onder ons met een klein hartje graag door naar de praathoek of het huisdiertopic. Geldt ook voor de mensen die straks gaan janken dat het te lang is. (Ja, jij Emile x). Bij deze dus alvast een disclaimer voor gekrenkte ego’s en vertrapte pikken na het lezen van deze post, aangezien ik totaal niet de intentie heb om iemand een minderwaardigheidscomplex aan te praten. Er zijn voldoende andere topics waarin je kontje gelikt- en je ego gestreeld kan worden (zie 'met welke 10', hé Maks?). ’T Is slechts geschreven vanuit een subjectief, doch eerlijk oogpunt.

De continuïteit in de aftakeling van het AF is helaas nog steeds duidelijk zichtbaar. Dit is terug te zien in natuurlijk de activiteit, het feit dat Martijn 1700 keer is geliked (hoe dan?) en doordat het ‘post-je-huisdier’-topic nog populairder is dan het befaamde ‘top/flop stammen’-topic. Ik ben er dan even uit geweest, maar ik had niet verwacht dat de emotionele gesteldheid van de gemiddelde AF’er nog verder kon zakken dan voorheen. Blijkbaar heb ik daar de plank misgeslagen. Waar men vroeger bij het starten de ranglijst kon domineren met de beste startstrategie in combinatie met enkele andere bepalende factoren, is ook deze wereld helaas weer duidelijk zichtbaar dat het tegenwoordig gaat om wie bereid is de meeste PP erin te steken. Een kansloze bedoeling dit nieuwe beursconcept, laten we eerlijk zijn. Alsof het pay-2-win-gehalte sinds ingang van de premiumbeurs de werelden nog niet voldoende verneukte, heeft Inno het voor elkaar gekregen om hier een geheel nieuwe dimensie aan te geven. Dit is echter iets waar we weinig aan veranderen.

Vroeger hadden we teminste nog de stille, zwijgzame en bescheiden PP-abuser die het over alles wilde hebben behalve over z’n PP-protocol en toch snel van de wereldkaart zou verdwijnen. Tot mijn grote schrik ontdekte ik na mijn terugkeer al snel een nieuwe trend: het ongegeneerd te koop lopen hiermee. Ik zal jullie hieronder je een voorbeeld laten zien. (Wegens de AVG-wetgeving en uit respect voor de betreffende speler van het account NIETTEDOEN heb ik de naam van hem/zij/genderneutraal onzichtbaar gemaakt).
Screen Kevin.png
1600 euro??! Ik zie het al voor me. Gezellig met z'n allen in de rij op de 23e om de uitkering uit de muur te trekken: "Oké boys, degene die het meeste geld in de staatskas van Inno weet te knallen krijgt een beursvrije dag!". Dit is geen compensatie voor een gebrek aan activiteit, want zoals je ziet spelen ze daarnaast ook nog met anderhalve familie op één account. Dit is nou typisch een gevalletje van wat ze noemen overbevolking. En dan klaagt Wilders over Nederland… Alsof dit nog niet voldoende was werd ook getracht om mij in te lijven:
Screen Kevin 2.png

Toen ik echter te kennen gaf dat ik niet aan de buy-in van 20k PP kon voldoen was deze interesse ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Komop zeg, das toch niettedoen...

Dan het kwaliteitsgehalte van het Algemeen Forum. Door de tijd heen zijn we al een goed aantal harde doch sterke P&P’ers verloren waarvan ik de posts altijd met plezier las en tegen postte. Dan zou je verwachten dat we daar op z´n minst een enkele voor terugkrijgen. Nou nee. Waar ik voorheen alleen Rebecca op m’n banlist had staan, heb ik tegenwoordig meer AF’ers erop dan dat de spelers van NIETTEDOEN er aan premium punten doorheen hebben gejast… We moeten het deze dagen doen met posts van bijvoorbeeld We Only Like Hot Chicks, IcedKing en natuurlijk Martijn waarvoor ik oprecht hoop dat ze zich bij een sollicitatie beter weten te profileren dan op het AF, anders zal de opwaartse werkloosheidstrend in Nederland nog wel even aanhouden. En dan de like-fetisj. Natuurlijk streelt het je ego als je post wordt geliked, maar bij sommige spelers krijg ik het gevoel alsof ze actiever bezig zijn met likes dan met hun account..

Bona likes farmen.png

Dan even een korte onderbreking om de mensen een hart onder de riem te steken die momenteel kampen met een mentale zwakheid, of het gevoel hebben een bepaalde drang moeilijk te kunnen onderdrukken… het kan altijd erger:

Antons beursverslaving.png

Martijn.png
Kom op Martijn.. ik wist bij voorbaat al dat je het niet ging volhouden, maar was zelfs een kwartier te veel gevraagd??

Laten we nu kort inzoomen op hoe wereld 73 er momenteel bij ligt en een kleine prognose van wat we kunnen verwachten!

Roald is aanwezig met een premade! De oplettende lezer had dit uiteraard al opgemerkt aangezien het al tot in den treure is besproken. Sommige mensen weten het zelfs zo’n drastische twist te geven alsof de naam van de premade al door Duckje in de winnaarscup van W73 is gegrafeerd. Er zijn voldoende accounts waarvan ik hoge verwachtingen heb voor deze wereld. Om er een paar te noemen: Noo-Noo de Zuigers, Savior of the North, The Alcoholic Dream, Triador, Dont Eat Yellow Snow, Ruiter939 en dit is niet eens de volledige lijst. Ik denk dat we dus wel met zekerheid kunnen stellen dat de premade niet de enige potentiële topstam is die in de (nabije) toekomst zal worden geformeerd. Zoals te zien is hebben al enkele accounts de handen ineengeslagen door DLAOR (erg geestig gevonden) leven in te blazen. Dit lijkt al de eerste stap te zijn waarbij de wat grotere individuele machten hebben besloten hun krachten te bundelen. Zie hieronder een kaart met de huidige top-10 stammen, DLAOR is oranje gemarkeerd:

Kaartje top 10.png

Het stamcluster oogt dan misschien nog niet echt veelbelovend, maar misschien zit hier een alternatieve strategie achter. De toekomst zal dit uitwijzen. Erger dan die van KNAP en OT kan het ieder geval niet worden. Ik ben benieuwd hoeveel van deze stammen we over enkele weken nog terug gaan zien, maar ik vrees bar weinig. Het zijn voornamelijk ofwel tijdelijke stammen om de start door te komen, of hebben een stamcluster dat geen enkel potentieel biedt, of het is een collectief aan PP-abusende kutnoobs die over enkele weken toch zijn weggespeeld. Ik denk dat we het in ieder geval over één ding eens kunnen zijn en dat is dat de rim nog wat harder mag groeien. Als dit de komende week net zo hard gaat groeien als één van Antons lichaamsdelen bij een geslaagde beurssnipe, is er nog goede hoop. Daarom een oproep aan de lezers die recentelijke zijn begonnen op wereld 73 of erover nadenken om hier te starten: letsgo!

Om het jullie makkelijker te maken heb ik hieronder een kleine opsomming geplaatst van de 3 meest gangbare strategieën die hier worden gehanteerd. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!
 • PP-strats: PP abusen op een niveau dat menig IQ te boven gaat. Dit is de strategie die (in ieder geval) de huidige top-5 hanteert. Lijkt momenteel de enige strategie die garantie geeft op een plek binnen dit lijstje, anders is het niettedoen.
 • Stofzuig-strats: botten om het leven en hopen dat je niet wordt gerekt door Inno. Oogt momenteel ook nog vrij effectief.
 • Premade-strats: zo snel mogelijk rooftocht 4 unlocken en dan maar zien waar het schip strandt.
Daarnaast wil ik graag een oproep doen aan alle mensen die hiernaast nog vrije tijd overhebben. We zoeken nog een baasje voor Underground Tacticz. Ook vandaag heeft Martijntje weer eens aangetoond waarom hij niet zelfstandig los kan lopen op het Algemeen Forum. Sollicitaties mogen worden gestuurd naar Noo-Noo de Stofzuiger. Er zal uiteraard een méér dan schappelijke beloning tegenover staan. Hierbij kun je denken aan een avondje te mogen beschikken over Emile z’n vriendin, 24 uur gebruik te mogen maken van BeursSnipeAnton of natuurlijk gewoon een lekkere, dikke zak PP! (Hou je hem omlaag, Ducktator?).

Ik wilde het graag met een positieve voetnoot eindigen door het af te sluiten met iets grappigs. Ik weet echter niet wat ik grappiger vind: Joachim z’n spotprenten, Anton die loopt te blèren over hoe hij wordt gerekt wordt door premade-strats, Fabian die beweert dat iedereen die amper PP erin heeft gestoken maar buiten de top-20 staat een mongool is of Martijn z’n dagelijkse vertoning op het AF. Om met ieders gevoelens rekening te houden zullen we het maar houden op een gelijkspel!
 

Bijlagen

 • Antons beursverslaving.png
  Antons beursverslaving.png
  16,8 KB · Weergaven: 15
 • Martijn niet inhouden.jpg
  Martijn niet inhouden.jpg
  292,9 KB · Weergaven: 16
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.737
Mooie post Jona!

GG voor de stofzuigerstrats:cool:

In defense voor mijzelf en de rechterhand, mijn vriendin heeft een verre vlucht dus die komt pas morgen thuis!:rolleyes:
 
Reactiescore
1.821
Waar is het respect voor mij?!
Er is mij geleerd geen respect te hebben voor oud KaKaKa'ers? Don't shoot the messenger.

Nog een foto van mijn poesBekijk bijlage 17937
Tering zeg, wat een lelijk beest.

Mooie post Jona!

GG voor de stofzuigerstrats:cool:

In defense voor mijzelf en de rechterhand, mijn vriendin heeft een verre vlucht dus die komt pas morgen thuis!:rolleyes:
Ach, kun je op deze manier vast inkomen!
 
Reactiescore
2.444
Toffe post! Enigszins ter verdediging van het niveau, in de start fase is er altijd al een hoog onzin gehalte omdat er simpelweg niks te beleven is op de wereld. Maar het is inderdaad opvallend en vrij triest dat er tegenwoordig 'stoer' gedaan wordt met de hoeveelheid gespendeerde pp...
 
Reactiescore
57
Goed verhaal, kan me in alle punten vinden. Ik word ook schijtziek van al die memes en huisdieren, het wordt de hoogste tijd voor wat P&P op dit forum.
 
Reactiescore
1.821
Toffe post! Enigszins ter verdediging van het niveau, in de start fase is er altijd al een hoog onzin gehalte omdat er simpelweg niks te beleven is op de wereld. Maar het is inderdaad opvallend en vrij triest dat er tegenwoordig 'stoer' gedaan wordt met de hoeveelheid gespendeerde pp...
Heb je gelijk in. 'T is echter niet alleen gebaseerd op deze wereld. Heb het forum van W70 enigzins gevolgd en ook daar was het niveau schrijnend laag. Maar laten we een positieve insteek behouden en ervan uitgaan dat het deze wereld beter zal zijn.

Goed verhaal, kan me in alle punten vinden. Ik word ook schijtziek van al die memes en huisdieren, het wordt de hoogste tijd voor wat P&P op dit forum.
Volledig mee eens. Komt natuurlijk ook, zoals Aburd hierboven al zei, doordat we nog in de startfase zitten, maar een beetje degelijke P&P op korte termijn zal zeker een aanwinst zijn voor dit forum. Al ziet het er qua activiteit, in tegenstelling tot voorgaande wereldfora, rooskleurig uit!
 
Reactiescore
1.359
Veel te lang. Kut topic
 
Reactiescore
1.359
Bovenaan