*Lees hier voordat je post* - Regels Plaatje Aanvragen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Reactiescore
25
Plaatje Aanvragen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw plaatje (avatar/profielplaatje/stamplaatje), kun je het onderstaande lijstje invullen. Dit lijstje is een hulpmiddel voor de designers om zo goed mogelijk aan jouw wensen te doen, dus wees zo uitgebreid en duidelijk als mogelijk. Wanneer het lijstje niet wordt ingevuld en in de eerste post staat van het topic wordt jouw topic gesloten en moet je het topic opnieuw openen.

Plaatjes moeten TW-gerelateerd zijn


Bij het aanvragen van een plaatje kan er gekozen worden uit een van de 3 onderstaande prefixes:
[Avatar] - Forum Avatar: max. 200x200 (voor profiel) Naast een bericht is het 96x96.
[Profiel] - Profielplaatje: max. 270x180
[Stam] - Stamplaatje: max. 300x200
Selecteer dus het type plaatje dat je wilt aanvragen.

Het Formulier

1. De tekst:
(Als er tekst op moet kan je dat hier aangeven)
2. Kleurencombinatie(s)
(Welke kleuren je erop zou willen. Of geef de designers hier de vrije hand)
3. Thema:
(Bijv. anime, game, ridders of monsters. Geef een zo uitgebreid mogelijke uitleg van je wens, zodat de designers hierop kunnen ingaan.)
4. Plaatje(s) om te gebruiken:
(Wil jij er een plaatje in? Geef dan aan wat voor soort plaatje, of geef er een link bij. Voor renders kun je kijken op Planetrenders. Voor overige plaatjes biedt Google mogelijk uitkomst.)
5. Deadline:
(Wanneer wil je uiterlijk een plaatje hebben? Of kies je als je een mooie ziet?)
6. Prijs/gift:
(Je kunt voor je plaatje een prijs geven (tussen de 0-400 PA). Dit hoeft niet!).
7. Favoriet tot nu toe:
(Veel plaatjesmakers vinden het fijn als ze weten welk plaatje je tot dan toe het mooist vind. Pas dit aan als je een mooi plaatje ziet. Is niet verplicht)

Makkelijk kopiëren

1. De tekst:
2. Kleurencombinatie(s)
3. Thema:
4. Plaatje(s) om te gebruiken:
5. Deadline:
6. Prijs/gift:
7. Favoriet tot nu toe:Verder

  • Het is niet nodige alle punten van het lijstje te gebruiken.
  • Een designer mag jou niet dwingen PA te geven voor een plaatje
  • Als je een prijs biedt, betaal die dan ook; ga er niet zomaar met een plaatje vandoor
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
25
Regels Plaatjes aanvragen forum

Regels Plaatjes aanvragen forum

Beste designers,

De laatste tijd valt het ons (Broken Time. & Ramoth) op dat er weer flink gespammed wordt in het plaatjes aanvragen forum. Daarom hebben wij besloten dit topic aan te maken, zodat de regels voor eens en altijd duidelijk zijn. En mocht het toch voorkomen dat je vragen hebt, stuur dan een PM naar Broken Time. en/of Ramoth. Op deze manier kun je verduidelijk vragen over de regels, want zeggen dat je een regel niet snapt is geen excuus voor het overtreden daarvan.

Natuurlijk gelden alle Forumregels. Lees deze nog eens door. Vragen daarover mogen ook.

1. Dubbelposten & Bumpen
Dubbelposten is niet toegestaan. Het kan echter voorkomen dat er geen reacties meer komen op je topic. Daarom mag je na 24 uur jouw topic bumpen. Doe je dit eerder, dan zal het worden bestraft. Andere mensen jouw topic laten bumpen is ook niet toegestaan; deze persoon zal ook gewoon bestraft worden.

2. Premium Punten
Het is niet verplicht Premium Punten te geven voor een plaatje. Mensen mogen je niet dwingen PA te geven, dit is strafbaar. Als je PA geeft is het wel de bedoeling dat dit ook daadwerkelijk gebeurd.
Het is niet toegestaan als designer aan te geven voor hoeveel PA je jouw plaatje weggeeft. Jij beslist een plaatje te maken voor een aanvrager, dus je accepteert de prijs die de aanvrager wilt geven. Onderhandelen is wel toegestaan.
Het maximum is 400 PA per plaatje.

3. Spam/Off-topic
Het is niet alle designers duidelijk wat spam/off-topic is. Spam = Stupid Pointless and Annoying Messages. Alle berichten zonder inhoud dus. Hieronder vallen ook (maar niet alleen maar) reacties als: "Tekst-drop", "ripper", "lelijk", "faal", "mooi". Deze reacties zullen verwijderd worden en bestraft.
Off-topic is het zodra een topic niet meer gaat over de plaatjes die de aanvrager wilt, maar over al het andere.

4. Taalgebruik & Respect
Let op jullie taalgebruik. Scheldwoorden zijn niet toegestaan, het gebruik van *'tjes om een woord te verbergen kan ook worden bestraft. Ook het verbasteren van een scheldwoord/ongepast woord kan gewoon worden bestraft. Behandel elkaar respectvol. De ene designer is inderdaad beter dan de andere, maar bedenk: er is altijd een designer die beter is dan ik. Hoe zou ik zelf behandeld willen worden? Juist, met respect.

5. Ongepaste inhoud
Personen op plaatjes of avatars (zowel vrouwen als mannen) moeten ten alle tijden volledig gekleed zijn. Er mag geen seksuele uitstraling aanwezig zijn.
Twijfel je of je plaatje gepast is of heb je een vraag? Stuur Poo. en/of Duckje een pm

6. Rippers
Wij (het Tribal Wars Team) kunnen niets doen tegen mensen die plaatjes rippen. Zet daarom altijd copyright op je plaatje. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het inpikken van onrechtmatige plaatjes. Het is wel zo sociaal van aanvragers om toestemming te vragen voordat je een plaatje gebruikt

Tijdelijk: Commentaar op andermans plaatjes
Dit is vanaf nu niet (tijdelijk) meer toegestaan. Alle reacties (positief dan wel negatief) van andere mensen dan de aanvrager wordt zonder pardon verwijderd. Als je feedback wilt geven op een plaatje doe je dit via PM. Dit totdat jullie leren jullie zelf te beheersen en elkaar niet uit te schelden, andermans topic onder te spammen, elkaar de grond in te boren of gewoon vervelend doen.


Nogmaals; stuur voor vragen Broken Time. of Ramoth een PM.

Met vriendelijke groet,
Moderators Grafisch Forum

Wijzigingen onder voorbehoud
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
25
Commentaar ontvangen & Leveren

Gebaseerd op dit topic van Duckje; aangepast voor grafische forum

Voor Designers

Sta ook open voor kritiek die mensen je geven. Hierbij enkele tips:
- Indien je de kritiek terecht vindt: Goed, je hebt wat stof om op te bouwen.
- Indien je ondervind dat de kritiek nergens op slaat en enkel gepost wordt om ruzie uit te lokken: Reageer er gewoon niet op en wacht geduldig tot een moderator de zinloze berichten verwijdert. Stap dus niet mee in een zinloze discussie.
- Indien je de kritiek onterecht vindt kan je ook op een beleefde manier vertellen waarom je dat vindt, zonder dat je zelf ruzies uitlokt.


Voor critici/commentaarleveraars

Kritiek is, zoals jullie zelf aangeven, nodig om andere designers tot positieve evolutie aan te zetten. Helaas zijn er ook mensen die er anders overdenken...

Het is onnodig om enkel anderen af te kraken omdat je zelf beter bent: zelfstudie is nog altijd de beste leerschool.

Plaatjes zijn niet slecht omwille van het feit dat weinig aanpassingen hebben ondergaan. Het enige wat in dat geval ontbreekt is de originaliteit en kennis om de plaatjes goed aan te passen, maar daarom zijn ze niet lelijk.; de aanvrager kan het plaatje mooi vinden en daar gaat het hier uiteindelijk om. Naarmate mensen zich meer bezighouden met designen zullen ze ook wel merken hoe het in elkaar zit en mits de nodige tijd zullen ze zelf beter worden. Tot die tijd kunnen jullie ze met opbouwende kritiek helpen beter te worden.

Wat dus belangrijk is in deze gevallen is de discretie van gevorderden bij het aanhalen van negatieve kritiek. Die kan je ondermeer bekomen door alternatieven, tips, informatieve links, enz. bij je kritiek toe te voegen.

Ga vooral niet het forum afspeuren op newbs in het vak en er dan je signature achterlaten. Indien je van jezelf weet dat je geen positieve bijdrage kan leveren hou je best je commentaar voor jezelf.

Met vriendelijke groet,
Grafische Forum Mods
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser63918

Guest
Re: Regels Plaatjes aanvragen forum

Omdat er de laatste tijd vaak gezegd wordt dat een plaatje een 'tekstdrop' is, wordt dit topic nogmaals gebumpt.

Ik verzoek alle designers om onderstaand stukje nogmaals door te lezen;
'Plaatjes zijn niet slecht omwille van het feit dat weinig aanpassingen hebben ondergaan. Het enige wat in dat geval ontbreekt is de originaliteit en kennis om de plaatjes goed aan te passen, maar daarom zijn ze niet lelijk.; de aanvrager kan het plaatje mooi vinden en daar gaat het hier uiteindelijk om. Naarmate mensen zich meer bezighouden met designen zullen ze ook wel merken hoe het in elkaar zit en mits de nodige tijd zullen ze zelf beter worden. Tot die tijd kunnen jullie ze met opbouwende kritiek helpen beter te worden.'

Het plaatsen van alleen 'tekstdrop' is geen tip, laat staan een nuttige toevoeging aan een topic. Designers zijn vrij om te kiezen hoe ze een plaatje bewerken. Alleen een tekst toevoegen mag dus en hoeft al zeker niet als slecht gezien te worden.

Zorg dus voor opbouwende kritiek en laat reacties als 'tekstdrop' voor je.
 

DeletedUser63918

Guest
Sinds vandaag is het bij het aanvragen van een plaatje mogelijk om een van de volgende 3 prefixes te kiezen:
[Avatar] - Forum Avatar: max. 120x120
[Profiel] - Profielplaatje: max. 270x180
[Stam] - Stamplaatje: max. 300x200

Het kiezen van de prefix is de vervanging geworden voor het invullen van 'soort plaatje'. Dit punt vervalt dan ook van het lijstje.


Er is de kans dat je ooit deze prefix tegenkomt bij een topic:
[Team] - Tribalwars.nl evenementen aanvragen/banners.
Deze prefix geeft aan dat er een aanvraag loopt voor het team, hierbij worden de maten altijd los genoemd, omdat deze variëren van de normale afmetingen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser63918

Guest
Re: Commentaar ontvangen & Leveren

Voor critici/commentaarleveraars

Kritiek is, zoals jullie zelf aangeven, nodig om andere designers tot positieve evolutie aan te zetten. Helaas zijn er ook mensen die er anders overdenken...

Het is onnodig om enkel anderen af te kraken omdat je zelf beter bent: zelfstudie is nog altijd de beste leerschool.

Plaatjes zijn niet slecht omwille van het feit dat weinig aanpassingen hebben ondergaan. Het enige wat in dat geval ontbreekt is de originaliteit en kennis om de plaatjes goed aan te passen, maar daarom zijn ze niet lelijk.; de aanvrager kan het plaatje mooi vinden en daar gaat het hier uiteindelijk om. Naarmate mensen zich meer bezighouden met designen zullen ze ook wel merken hoe het in elkaar zit en mits de nodige tijd zullen ze zelf beter worden. Tot die tijd kunnen jullie ze met opbouwende kritiek helpen beter te worden.

Wat dus belangrijk is in deze gevallen is de discretie van gevorderden bij het aanhalen van negatieve kritiek. Die kan je ondermeer bekomen door alternatieven, tips, informatieve links, enz. bij je kritiek toe te voegen.

Ga vooral niet het forum afspeuren op newbs in het vak en er dan je signature achterlaten. Indien je van jezelf weet dat je geen positieve bijdrage kan leveren hou je best je commentaar voor jezelf.

Met wat er de afgelopen 2 dagen gebeurd is, verzoek ik iedereen om vooral dit stukje nogmaals door te lezen. Een reminder is nooit verkeerd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser63918

Guest
NIEUWE AVATAR AFMETINGEN
Er zijn vanaf nu 2 soorten avatars, de ronde (naast je berichten) en de vierkante (op je profiel), bij deze een toelichting wat de afmetingen hiervoor zijn.

Ronde (belangrijkste)
De ronde avatar, gene naast je bericht, is de belangrijkste. Mensen zien deze over het algemeen veel meer dan je profiel versie. Wat het forum doet is simpel, als je een vierkante avatar upload, maakt die er een cut-out van, zodat hij bij berichten de cirkel weergeeft. Deze cirkel is 96x96 pixels (voor zover ik uit photoshop kon halen). Kortom de avatar wordt verkleint naar 96x96 in een cirkel in plaats van een vierkant.
78e07b39f1.jpg

Profiel
De profiel afbeelding blijft echter gewoon vierkant, echter komt de afmeting van de avatar hier wel bij kijken. De profielavatar kan maximaal 200x200 pixels zijn, dan past die mooi boven het activiteitsblokje. Een kleinere afbeelding kan, zoals de oude maatgeving 120x120 bijvoorbeeld, maar dan is de uitlijning niet perfect.
dcea8180ed.jpg
v
ed9d5ce5d5.jpg

Verder is het aan te raden de avatar als .jpg of .gif te blijven opslaan, wegens dat de maximale grote maar 50kb mag zijn. Een png versie van 120x120 is al snel 150kb+!

Hopelijk maakt dit het iets duidelijker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan