1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Het algemeen Belgische Politiek topic.

Discussie in 'Serieus vrij forum' gestart door Gekkou Hayate, 21. okt 2010.

Deel Deze Pagina

 1. Reversistence.

  Reversistence.

  Lid geworden:
  31. jan 2012
  Berichten:
  4.819
  Leuk Bevonden:
  7
  Dit is exact wat ik bedoel ja.
  Er zijn ook zat van die figuren die beginnen over Steve Jobs, Bill Gates & Marc Zuckerberg, want die hebben ook hun opleding niet afgemaakt en hebben het ook gered. Het verschil is alleen dat die mensen toen al een enorme kennis hadden op hun vakgebied. In Nederland is ook zo'n programma ja, "Ik vertrek", mensen die emigreren en vervolgens een bed & breakfast / hotel / camping beginnen. Het gaat hooguit 1/5 keer goed omdat ze allemaal niet goed voorbereid waren. Sommige kenden zelfs de taal van het land waar ze heen gingen niet eens, nou dan vraag je ook om problemen.
   
 2. Full Version

  Full Version Guest

  Natuurlijk is het altijd verstandig een studie te volgen, maar dat was mijn punt ook niet. Het punt was meer dat er constant werd gezeikt over AngelinoLoveYa zijn lage scholing en grammatica en een bedrijf wou runnen, vervolgens zei ik dat het mogelijk is ondanks lage scholing.

  Ligt eraan wat je als bedrijf ziet, ik zie het runnen van een goedlopende website/webwinkel ook als bedrijf ondanks dat vele mensen dat als hobby zien. Er zijn genoeg mensen uit 3e wereld landen zoals india, nigeria die zonder echt technische skills een goedlopende website kunnen maken die enkele duizenden euro's per maand ophaalt.

  Het ligt er allemaal aan hoe je begint en wat je plan is, meeste mensen die een eigen bedrijf starten denken gelijk te groot en gaan daar als de mist in. Als je alles goed hebt uitgedacht dan kun je prima een bedrijf runnen ondanks dat je laaggeschoold of dergelijke bent. Al is dit niet aan te raden.

  Wat meeste mensen vergeten bij zowel Steve Jobs, Bill Gates en Marc Zuckerberg dat ze niet alleen een bedrijf hebben opgericht. Steve Jobs heeft in een interview zelf gezegd dat zonder Steve Wozniak hij Apple niet kon oprichten. Zelfde verhaal met Microsoft en Facebook die zijn door meerdere mensen opgericht en niet door de hoofdfiguren wat meeste mensen nog steeds lijken te denken.

  Zonder passie kun je niet verdergaan en zal je nooit diepgaande kennis over een onderwerp opdoen, de 3 bovengenoemde personen kwamen al in aanmerking met PC's/programmeren op jonge leeftijd.
   
 3. simeco

  simeco

  Lid geworden:
  24. jul 2010
  Berichten:
  17.212
  Leuk Bevonden:
  1
 4. Lakigigar

  Lakigigar

  Lid geworden:
  18. mrt 2014
  Berichten:
  5.749
  Leuk Bevonden:
  62
  https://www.facebook.com/BeOneParty...3646696858225/206469359909292/?type=3&theater

  Heel erg tolerante politieke partij hoor... .
  Met deze woorden geeft deze partij dus aan dat de strijd tegen IS geen prioriteit krijgt op de interne meningsverschillen in Turkije zelf, terwijl er daarnaast geen link tussen YPG (Rojava) en PKK is. En dus is deze partij de stem van Erdogan binnen de Belgische politiek. Voor een partij die zelf van "radicale gelijkheid" een strijdpunt maakt, kunnen ze misschien eerst eens beginnen om voor "radicale gelijkheid" te zorgen binnen de Turkse gemeenschap zelf, tussen Turken en Koerden, tussen Gulenaanhangers en Erdoganaanhangers. En wanneer dat lukt, en wanneer die problemen van de baan zijn, dan kunnen we misschien eens nadenken over "radicale gelijkheid" tussen Turken en Belgen binnen België zelf. Maar blijkbaar zit het Turks-Koerdische conflict dieper voor de Turkse immigranten zelf, dan de strijd tegen IS zelf. Verder leven we ook in Belgie. Ik zou het dan ook graag over interne zaken en niet over Turkse zaken hebben. Indien je aan het Turkse democratische proces wilt deelnemen, zal Erdogan je als één van zijn aanhangers wel openlijk verwelkomen. Zeker omdat hij de Turken recent nog opriep om massaal baby's te maken.

  Ik ben het er zeker mee eens dat we moeten strijden tegen racisme en er voor racisme en discriminatie van eender welke vorm geen plaatst is in onze maatschappij, en dat er meer moet ingezet worden op gelijkheid. Maar de bal ligt ook in twee kampen. Je moet de kansen in eerste instantie krijgen en een attitudeverandering moet er komen vanuit Vlaanderen zelf. Maar het gaat hem ook om de kansen te nemen, en je je als immigrant ook in te zetten om te integreren in de Vlaamse maatschappij. Dat hoeft daarvoor geen "rocket science" te zijn, maar een klein beetje inzet is volgens mij niet te veel gevraagd.
  Dat is dus mijn bescheiden mening.
   
 5. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.923
  Leuk Bevonden:
  900
  Oh hebben jullie nu ook je eigen DENK :D

  Lachen toch.
   
 6. Lakigigar

  Lakigigar

  Lid geworden:
  18. mrt 2014
  Berichten:
  5.749
  Leuk Bevonden:
  62
  We hebben trouwens ook naast een nieuwe immigrantenpartij (mogelijk zelfs drie immigrantenpartij, namelijk de partij van Koc, de partij van Abou Jahjah en de radicale ISLAM-partij die de shariawet wilt invoeren in Belgie) ook een nieuwe partij voor de dieren namelijk DierAnimal. Een delegatie van de Nederlandse Partij voor de Dieren was aanwezig op de voorstelling van de nieuwe partij een week geleden.

  https://dieranimal.be/nl/ons-programma/

  Mooi maar nog niet volledig programma. Ook begrijp ik niet wat ze met plantaardig bedoelen. Bedoelen ze daarmee veganistisch of vegetarisch? Het is een mooi en realistisch programma. Geen "verplicht veganisme bij iedereen"-achtig programma, maar wel realistische voorstellen die zich richten op het promoten van vegetarische dieten en het toegankelijker maken daarvan. Daar kan ik me wel in vinden. Al vind ik het wel jammer dat er amper een woord gerept wordt in het partijprogramma over het klimaat en de enorme schade die de veeteelt die daarop heeft.

  Het probleem met dergelijke partijen is dat we hier met een kiesdrempel zitten, en deze partijen daar quasi zeker niet over geraken (5% is moordend), en ze wellicht wel bij succes een hapje kunnen nemen van andere linkse partijen, waardoor een andere linkse partij geslachtofferd kan worden, terwijl die linkse partij verder ook een werkgroep heeft omtrent dierenrechten en zich daarop inzet. (ik doel nu op PVDA) Ik begrijp niet waarom we over ieder "issue" een aparte partij moeten oprichten, want het enige wat je ermee bereikt is dat je je zelf er mee in de vingers zal snijden. Een PVDA, Groen en s.pa die alle drie het al niet drukbevolkte linkerspectrum van Vlaanderen bevolken is al meer dan genoeg, en moordend. Er is absoluut geen plaats voor een nieuwe politieke partij, hooguit misschien een linksliberale partij a la D66 maar dergelijke pogingen faalden eerder al met Vivant en Spirit (en N-VA is misschien meer de VVD van Vlaanderen, maar VLD vind ik beduidend rechtser dan D66). Of misschien een linksnationalistische partij, al is Vlaanderen daar opnieuw niet echt de regio voor en is het nationalisme hier misschien niet sterk genoeg voor aanwezig. s.pa zou bijvoorbeeld die rol kunnen overnemen, waarin ze pleiten voor meer overdracht van bevoegdheden naar de regio's terwijl ze haar economische linkse retoriek aanhoudt. Op rechts is er in Vlaanderen wel plaats, maar daar is men slim genoeg om niet te veel partijen op te richten.

  Natuurlijk is een partij zoals DierAnimal een partij die zich vestigt over de twee taalgrenzen heen, en is in Wallonie het klimaat misschien wat gunstiger, hoewel je daar met PTB en Ecolo ook al twee andere linksprogressieve partijen hebt. En PS is daar niet eens het tegenovergestelde van. MR is ook rechtsprogressief. En daarnaast wordt de beweging Wallonie Insoumise - een beweging die van Frankrijk naar het gelijknamige La France Insoumise van J-L Melènchon is overgewaaid - natuurlijk ook omgezet in een politieke kracht. En die partij zal zich wel profileren als een links-regionalistische kracht.

  Maar goed, ofwel moet die kiesdrempel omlaag (wat de gevestigde partijen zeker niet willen), hoewel... s.pa mag er misschien rekening mee beginnen houden als ze zover doen. Ofwel moet je maar een alliantie / coallitie / kartel gaan vormen om een antwoord te gaan vormen tegen de regering en tegen de corrupte machtigste linkse partij op dit moment, bestaande uit mogelijk DierAnimal, PVDA en Groen. Hoewel, Groen geen reden dan weer heeft om PVDA en DierAnimal in hun project te betrekken. En PVDA mogelijk (zowel met als zonder DierAnimal) maar op één a twee zetels aanspraak heeft, en dus weinig kan garanderen aan DierAnimal dat graag ook aanspraak zou willen op een paar plekken in de lijst.

  Maar ik vind het een beetje jammer dat we niet binnenin de partijen die we nu hebben je ergens in kan vinden. We zitten met een kiesdrempel. Zowel Groen/Ecolo als PVDA/PTB (en mogelijk s.Pa) zijn pro-actief bezig met dieren. Ik zou natuurlijk hun programma in de realiteit willen zien. Maar dit is toch zinloos en vechten tegen de bierkaai.
   
  Laatst bewerkt: 27. feb 2018
 7. Lakigigar

  Lakigigar

  Lid geworden:
  18. mrt 2014
  Berichten:
  5.749
  Leuk Bevonden:
  62
  Blijkbaar ook politici van de VLD die naar daar gaan. Maar dit is toch als immigrant zijnde je kans op een politieke carrière weggooien. Die partij haalt geen 5%. En zelfs als dat gebeurt is dat de laatste partij waar mee men in een coallitie zal gaan, zeker omdat links in een ziek bedje zit in Vlaanderen, en dus niet direct aan de macht komt. In het beste geval komt Groen gewoon mee aan de macht in (een deel v/d) bestaande coallitie.

  Doe dan toch gewoon zoals die gast van jong CD&V (die met zijn hond in de Slimste Mens ter wereld). Dat is een sympathieke gast die stemmen zal trekken, en een toekomst heeft in de politiek. Een Abou Jahjah (volgens mij was die ontslagen uit de Morgen na een controversiële opinie of artikel) of Mehmet Koc hebben geen toekomst, en zullen nooit nog serieus genomen worden. Tenzij je naam Jean-Marie Dedecker, Bart De Wever of Theo Francken is, is het niet mogelijk om als eenzaat een partij rond jouw persoonlijkheid op te starten.

  Wat voor belachelijke namen dat die nieuwe partijen ook hebben. Komaan zeg. Be.one of DierAnimal. Ik vind dat belachelijke en vergezochte namen. Met een simpele "Partij voor de Dieren", heb je nog mensen die denken van "hé, dat is een partij voor de dieren, daar stem ik op hé, want van mijn zoetje (mijn hond) hou ik toch hé", en ze kleuren dat bolletje in, en je hebt een extra stem. Maar be.one of DierAnimal, daar mee ga je je niet kunnen richten op dergelijke stemmen, terwijl je als dierenpartij (en het programma toont dat ook aan) je je profileert als een one-issue partij.

  Maarja hooguit worden dat verwaarloosbare politieke partijen zoals de Piratenpartij of LSP (Linkssocialistische Partij - de trotskistische belgische partij).
   
  Laatst bewerkt: 27. feb 2018
 8. Lakigigar

  Lakigigar

  Lid geworden:
  18. mrt 2014
  Berichten:
  5.749
  Leuk Bevonden:
  62
  Ik ben nog altijd van plan om dit te gaan doen tijdens de verkiezingen. In deze volgorde (Europees stem ik op fracties). Woordje uitleg bij alles.

  Gemeente (2018): PVDA > Groen > CD&V > s.pa > Open VLD > N-VA > Vlaams Belang / Eerste keer dat ik stem

  Bij de gemeente zie ik maar twee opties, en dat zijn PVDA en Groen. Verder vind ik dat de huidige CD&V burgemeester (vergelijkbaar met CDA) het niet heel slecht doet, hoewel ik toch niet tevreden over deze coallitie (m.b.t. op inzet voor milieu en aanpak ervan (er is nu weer iets controversieels gebeurd tijdens de laatste gemeenteraads, en ook m.n. op onze taalwet en de toepassing ervan, op het verkeer en gebrekkige bustransport en op gebrekkige financiering jeugdbewegingen). De eerste vier zijn dus partijen die ik eerder in een positief blaadje zie, terwijl de laatste drie partijen zijn die ik eerder in een negatief blaadje zie, hoewel ik wel goed overeen komen met de zaakvoerder van de frituur welke de voorzitter van Open VLD is. Nu, lokale politiek is ook anders dan op andere niveaus, al is er veel gebeurd hier tijdens de voorbije jaren.

  Vlaams (2018): PVDA > Groen > DierAnimal > CD&V > s.pa > N-VA > Open VLD > Vlaams Belang / In 2014 stemde ik op CD&V (CDA)

  Uiteraard moet ik het nog eens beter bekijken, maar dit wordt meer dan waarschijnlijk een stem voor PVDA. Ik moet vooral eens goed kijken wie de lijsten trekt en wat er in de programma's staat, en welke partijen zich hierop zullen richten en of er kartels ed gevormd worden. Maar op dit moment zie ik geen reden om niet op PVDA te stemmen.

  Federaal (2018): PVDA > Groen > DierAnimal > s.pa > CD&V > Vlaams Belang > N-VA > Open VLD / In 2014 stemde ik op VLD (de liberalen/ VVD/D66)

  Dit is quasi zeker een stem voor PVDA. Hopelijk halen ze de kiesdrempel hier. Groen of DierAnimal mogen het van mij ook goed doen. CD&V staat een rijtje lager hier, want ik vind dat ze op federaal niveau een beetje te veel tussen alles zweven, terwijl ze op Vlaams niveau beter zijn in beleid voeren. Ik zal ook absoluut niet op N-VA of VLD stemmen omwille van de figuren Francken en Rutten, en verder wil ik de Brusselse bureaucraten waar VLD en MR voor staan ook niet steunen. Ik voel me ook bedrogen na mijn laatste stem. VLD (op Vlaams Belang dan na) is de laatste partij dat zich zal inzetten voor het klimaat. Zelfs N-VA doet meer dan hen. N-VA doet zelfs meer dan CD&V voor het klimaat tot mijn verbazing. Wellicht zouden ze hoger in mijn appreciatielijst staan, als Francken daar geen lid van was (want dat is een fascist). Ben Weyts vind ik zelfs de beste minister uit onze regering op dit moment.

  Europees (2019): PVDA > Groen > s.pa > Open VLD > N-VA > Vlaams Belang > CD&V / In 2014 stemde ik op Groen (GroenLinks)

  Hier stem ik op Europese kartels. Het valt af te wachten of PVDA een zetel haalt, maar ik zou graag voor onderstaande kartel stemmen, en PVDA heeft daar de sterkste banden mee. Ze hebben alleen geen vertegenwoordiging in Europa op dit moment. Daarna volgen wellicht de Europese Groenen en sociaaldemocraten. Ik stem niet voor Europese conservatieven, rechts geweld of voor de fractie die de activiteiten van Partido Popular in Spanje steunt.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Unitair_Links/Noords_Groen_Links

  Mocht ik in Nederland wonen, dergelijke volgorde:
  Partij voor de Dieren > Groenlinks > SP > D66 > PvdA > PP > CU > FvD > CDA > 50+ > DENK > VVD > PVV > SGP

  dan heb je nog wel kleinere partijtje zoals Artikel1 en VNL, maar die zijn niet echt aan mij besteedt.

  En internationaal ben ik fan van Jean-Luc Melenchon, Jeremy Corbyn, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Tulsi Gabbard, Marianne Thieme en de partijen Syriza, Die Linke en Podemos verder nog.

  Punten die voor mij belangrijk zijn:
  - Het aanpakken van sociale ongelijkheid (w.o. verhogen van pensioenen of het betaalbaar maken van rusthuizen)
  - Meer inzetten op lokale bedrijven en zelfstandigen, en minder op multinationals, dus ik ben voorstander van meer protectionistische maatregelen ten gunste van milieu & klimaat maar ook ten gunste van lokale ondernemingen
  - Actie tegen het klimaat nemen
  - Daarnaast ook algemeen actie nemen voor een beter milieu
  - Dierenrechten... .
  - Legalisatie cannabis
  - Inzetten op betaalbaar wonen en betaalbare gezondheidszorg
  - Veel investeren in een kwaliteitsvol onderwijs waar iedereen aan bod komt, waar de sterke lln niet vergeten worden
  - ... (en nog veel meer, maar dat waren de belangrijkste punten)

  tl; dr de enige twee serieuze opties voor overal zijn PVDA en Groen.
   
  Laatst bewerkt: 27. feb 2018
 9. driesbiljart

  driesbiljart

  Lid geworden:
  14. jun 2013
  Berichten:
  518
  Leuk Bevonden:
  116
  Wat vinden jullie over het cordon rond VB? Als VB in enkele gemeenten/steden de grootste partij is of de tweede grootste is, moet dat dan niet opgehoffen worden?
   
 10. mohniels1

  mohniels1

  Lid geworden:
  25. okt 2007
  Berichten:
  11.596
  Leuk Bevonden:
  439
  Als veel mensen op die partij stemmen en jij bent het er niet mee eens dan moet het maar opgeheven worden? wtf.
   
 11. .n0t0ri0us

  .n0t0ri0us

  Lid geworden:
  29. jan 2012
  Berichten:
  10.915
  Leuk Bevonden:
  116
  Haha idd :D