Golden Awards

DeletedUser82113

Guest
Excuus had je de credits van de screen moeten geven, farmt wel likes ja.

Overigens wel knap dat je 16 edels met verdachte timings heb kunnen snipen.
Zieke skills, kan ik nog een hoop van leren.

Laatste keer dat ik zoiets probeerde kwamen eerst mijn edels aan en daarna mijn clear :D
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
71
Excuus had je de credits van de screen moeten geven, farmt wel likes ja.

Overigens wel knap dat je 16 edels met verdachte timings heb kunnen snipen.
Zieke skills, kan ik nog een hoop van leren.

Laatste keer dat ik zoiets probeerde kwamen eerst mijn edels aan en daarna mijn clear :D

Hahaha nee die eerste aanval was niet verdacht, zijn laatste wel vgsm, toen niks gesniped, lekker recappen

haha heeft build ook gehad, eerst 2 edels aankomen en dan pas je clear, ik vind t niet erg
 

DeletedUser82113

Guest
Je begint je bericht met: 'Aanval zelf was ook niet heel pluis, dit was eerste aanval van hem om mij'

Dus logischerwijs dacht ik dat je deze niet pluis/verdacht vond. my bad. zie je maar weer, aannames zijn dodelijk.

Ik moet weer complimenten geven, als een bot wordt gebruikt neem ik aan dat de laatste edel echt milisecondes voor de nachtbonus ingaat aankomt.
Dan heb je een zeer klein window om te recappen. Netjes gedaan!
 
Reactiescore
71
Je begint je bericht met: 'Aanval zelf was ook niet heel pluis, dit was eerste aanval van hem om mij'

Dus logischerwijs dacht ik dat je deze niet pluis/verdacht vond. my bad. zie je maar weer, aannames zijn dodelijk.

Ik moet weer complimenten geven, als een bot wordt gebruikt neem ik aan dat de laatste edel echt milisecondes voor de nachtbonus ingaat aankomt.
Dan heb je een zeer klein window om te recappen. Netjes gedaan!

Hmm even kijken, weet al die aanvallen ook niet meer :p

Ja was dicht tegen de nachtbonus, maar zolang je cleartje nog net in nb aan laat komen mogen je edels lekker in de nachtbonus binnen wandelen, altijd leuk als tegenstander om dat te zien :p


Moet hem wel bedanken, door hem zijn me time skills toch wat verbeterd, en schiet ik het nu aardig ver in de timebatlles :)
 

Calamity.

Beste offer 20/21
Reactiescore
10.632
Beste speler:

Savior of the North is de eerste die ik hier zou nomineren. Naast het feit dat ze de A- en B-knop vaker ingedrukt hebben dan Bill Gates heeft in dollars, beschouw ik dit ook als hét team van W73. Savior is een voorbeeld van een team dat op eigen kracht zijn omgeving kan domineren. Waar de een het doet met PP, de ander met een mooie premade en weer een ander met een heel scala aan boost accounts, heeft Savior al deze opties afgehouden en groeit het heel hard door hun farmkunsten. Nu is farmen niet per definitie een skill, maar het toont wel het doorzettingsvermogen van een team aan. Ze laten zien dat je gewoon op de natuurlijke wijze kunt domineren zonder opties te gebruiken die wat gevoeliger liggen binnen de community. Met Spread heeft Savior ook een stam met mooie mogelijkheden, en tot op heden heeft Savior ook een enorm edelgebied en ik verwacht ook dat ze die ruimte met beide handen gaan aanpakken, zoals ze in het verleden vaker gedaan hebben.

Dust Storm Dog 29042020174957.jpg

ruiter939 verdient ook nog een shout-out. Ondanks dat het aantal gespendeerde PP een net zo grote raadsel is als het vraagstuk of Kim-Jong Un dood is, hebben ze net als Savior veel op eigen kracht gedaan en hebben ze nog een veelbelovende ligging. Ze liggen tussen Rots en Swift, wat twee veelbelovende stammen zijn. Ze zouden mogelijk gesandwiched kunnen worden, maar ben er eigenlijk vrijwel van overtuigd dat ze opgepikt worden door een stam. Hoe je het ook went of keert, ze zullen in een vroeg stadium al een uitdagend front hebben en ik kijk eigenlijk al uit naar de clashes daar.

Beste stam:

Amen/Swift is in mijn optiek de beste stam op dit moment. Ze lagen weliswaar hevig onder vuur voor hun speelstijl, waar boosts en recruits toch niet iets ongewoons was, maar onder de eindstreep is dit bij uitstek het beste gevormde stam. Ze hebben al veel weerstand gehad, ze lijken hier nu overheen te zijn en de dominantie lijkt straks te beginnen. Met de namen die er spelen is er ook geen twijfel over mogelijk dat ze een expontentiële groei gaan kennen.

De beste stam speler:

Zelf heb ik als account niet bepaald een betekenis op de wereld, en kan ik zodoende ook niet erg goed inschatten wie hier nu een nominatie verdient. Ik heb verder geen zin om hier iemand te nomineren op zeer subjectieve maatstaven, voor deze al vrij subjectieve award :tongue:

Het grootste ego:

Ik moet zeggen dat ik geen enorme ego's tegenkom op deze wereld. Bij iemand waar ik de trekjes zo nu en dan nog wel tegenkwam was bij @Roald97 . Ik heb in verschillende posts toch wel tamelijk egoïstische uitspraken gezien of gemerkt dat Roald niet zo goed tegen bepaalde kritiek kon. Neem bijvoorbeeld Martijn's GA lijstje, waar Roald als slechtste leider neergezet werd. Roald counterde toen met een reeks van Martijn's uitspraken in het verleden over hem, dat komt voor mij al over als erg trots zijn op je leiding van de afgelopen werelden en een gekrenkt ego hebben. Nogmaals, hoe het voor mij overkomt. Roald heeft behoorlijk aan zijn reputatie gebouwd op het AF en als leider de afgelopen jaren, en ik merk dat Roald hier best trots op is en dit ook af en toe maar al te graag wil laten weten aan de rest van de wereld. Is zeker niet gelijk negatief, maar een zekere ego kan ik er wel in terugvinden. Het schijnt dat Roald bij het uit eten gaan altijd een tafel van 2 reserveert; een plek voor hemzelf en de ander voor zijn ego.

Beste leider:

Het is nog een vrij vroeg stadium om te oordelen in hoeverre een leiding succesvol is of faalt. Dat zal vooral voor komende periode zijn. Neem bijvoorbeeld de leiding van Rots of Spread die een sleutelrol kunnen spelen in een recruit als Ruiter of zelfs een stammenfusie om een goed tegengewicht te vormen tegen de premade. Ben benieuwd welke leiders zich straks gaan onderscheiden :smile:

Slechtste leider:

Ik vind persoonlijk dat @Roald97 op dit moment op extern vlak nog niet echt zijn sporen heeft verdiend op deze wereld. Hij had een mooi project opgestart deze wereld, en ook een mooi topic opgezet (W73, Challenge guaranteed, or Not?), maar heeft zijn voornemens en uitspraken eigenlijk nog niet waar kunnen maken omtrent de grootte van de premade. Er werd gezegd dat er uitdaging gezocht werd, en uiteindelijk kreeg zijn stam dat dubbel en dwars. Alleen dat was schijnbaar iets teveel van het goede, waardoor er geanticipeerd moest worden met wat recruits. Is een logische reactie en ik heb niet zo'n moeite met de recruits, maar waar ik mij wel een beetje zorgen om maak is wat het effect daarvan is op de long run. Die recruits waren nodig voor de dreiging die er toen heerste, maar die dreiging wordt nu volop weggewerkt. Wat is het gevolg? Je kwantiteit in de vorm van aantal main accs is toegenomen, waardoor de premade in combinatie met de sterke teams die zich bevinden in de premade misschien te sterk de wereld gaat domineren dat de rest van de wereld (drastisch) moet ingrijpen met stammenfusies/recruits om de verhouding in balans te brengen. Dit kan resulteren in een veel vroegere eindstrijd. Wat dus eigenlijk allemaal voortkomt uit de opzet van de premade, en hoe de premade zo in de spotlights is gezet door de eigen leiding. Voor de wereld in mijn ogen niet het gezondste wat het kan overkomen. Dit is puur even op het externe deel gebaseerd, ik geloof graag dat Roald intern een sterke leider is en ook op extern vlak op (bepaalde) fair-play staven goed kan handelen. Maar dat zijn dingen waar je gaandeweg de wereld vordert meer achter komt. Dus deze nominatie is nog vrij subjectief, laat dat duidelijk zijn.

Meest overschatte stam:

Ik denk dat Pit. vrij snel het onders-pit zal delven. Pit staat overigens voor "Piets Pijnboompit Plantage", dezelfde troll die deze naam heeft gemaakt als degene met "Kardirs Kansloze Kamelenboerderij" aka KaKaKa verzonnen heeft toevallig!? Er lijkt eigenlijk alles behalve een goede structuur in die stam te zitten. De ligging biedt weinig perspectief. Pit heeft 9 leden, dus in dat opzicht een volwaardige stam te noemen. Echter liggen ze overal en nergens, zoals in het kaartje hieronder te zien:

PIT.png
Pit heeft een vrij kansloze ligging en ik zie ze eigenlijk heel hard gesandwiched worden door omliggende stammen. Als Pit nog goed door Mask heen banjert, hebben ze nog een kans voor de oostrim. Maar eigenlijk al een vrij beperkt edelgebied en op de long run zie ik ze absoluut niet als een serieus kandidaat voor een goede evenwichtige strijd met de stammen die over zijn, mochten ze komende tijd nog overleven. Ze zullen de diplomatische weg goed moeten bewandelen, maar op dit moment zie ik allesbehalve structuur. Met name de recruits op zuid vind ik zeer opmerkelijk te noemen. Tenzij ze nog recruits ertussen vinden om de ruimte op te vullen, lijkt het er alleen maar op dat het edelvoer wordt voor Amen/Swift en de rest in een pijnlijke sandwich terecht gaat komen.

Meest onderschatte stam:
Mask. welke ook op het kaartje te zien is hierboven, vind ik nog een verrassende stam dat vrij snel onderschat zal worden. Eigenlijk heb ikzelf die fout ook gemaakt. Ja, ik ben in de oostrim begonnen op Calamity., en kreeg een behoorlijke gangbang te verwerken van die stam waar ik vooraf wel had verwacht dat het zou meevallen. Met de gehele stam hebben ze een strakke aanval uitgevoerd om mij en mijn kleine groep waarmee ik startte van de kaart te vegen. Dat is ze best goed gelukt en dat deden ze met een mooie samenwerking, waar ze niet alleen de fronters hadden ingezet maar ook een hele BG en verre clears, hebben ze tactisch erg sterk gespeeld. Verder bevatten ze weinig bekende namen, maar het kan zich nog wel ontpoppen tot een stam dat de echte kandidaten voor de wereldwinst goed kan dwarszitten.

Meest overschatte speler:

Eat Sleep Farm Repeat krijgt de eer. Meer interns dan Jeroen faalt ingame (ja, dit zegt wel degelijk wat!) en een stam met weinig perspectief wat ook niet onbelangrijk is.

ESFR.png

Om er even een kaartje bij te halen, je ziet hier ook duidelijk terug dat de stam vanuit een kleine basis de edellijnen 360 graden moet vullen, dus ESFR ligt een groot front in het verschiet. Een basis voor een beetje redelijke phalanxen is niet zichtbaar, dus dit account in de top 10 zie ik eigenlijk vrij snel verdwijnen.

Meest onderschatte speler:

Red Sky at Morning wordt denk ik flink onderschat. Heeft een rim jump gemaakt en is zichtbaar een project van Rots. Is zonder serieuze intenties gestart maar heeft via enkele Rots-spelers kunnen jumpen en ligt nu in de rim BB's te edelen. Is zeker een speler om rekening mee te houden die nu toch heel erg onder de radar zit, ben benieuwd hoe Exitus hier op zal gaan reageren. Ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken met dit account.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:

Ik kan met vrijwel iedereen overweg, en andersom gok ik ook. Maar om toch wat namen uit de kast te halen waar ik ook nog nooit eerder mee samengespeeld heb;

@Ezra the King for sure. Wil ook wel eens weten hoe je het uithoudt met Anton en Martijn, dat lijkt me al een hele opgave natuurlijk.
@Global Knowledge we moeten ook eens in dezelfde stam zitten bro, #memersunited

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:

In tegenstelling tot andere werelden zie ik eigenlijk geen figuren waar ik echt van walg op deze wereld. Als ik hier wat namen probeer neer te zetten, maak ik het lijstje toch onnodig wat negatiever.

Mooiste spelers naam:

BurningGODZILLA, ja je moet er maar net op komen. En zijn leuke films joh!

Mooiste stam naam:

Exitus Acta Probat wat schijnbaar voor "het doel heiligt de middelen" staat, vind ik wel een toffe naam. Ik snap het kabaal ook niet over die leider van die stam, dat PP aangeboden zou hebben in ruil voor iets terwijl ze daar juist voor staan. Ze hebben zelfs de vertaling van hun naam bij hun stammenprofiel staan, conclusie: Martijn is een retard!

De rest van de topstammen heeft gewoon geen inspiratie gehad of zijn kut in het verzinnen van namen. Het laatste waarschijnlijk.

Het tofste topic:

Bending Streetlight 28042020232216.jpg

Het domste topic:

Statement TAD (of TAB), wat een saai topic. Heb het hele W73 AF actief meegelezen (puur voor meme inspiratie), maar dat topic heeft niks opgebracht. Het topic is net pindakaas; het stinkt, is niet lekker en het wordt teveel uitgesmeerd.

Favoriete forum poster:

@Erebos. is mijn favoriete zeiker. Een classic P&P'er die niet zo hypocriet overkomt als de vele andere mensen die proberen te P&P'en. Kom vaak overeen met Fabian in zijn posts en ze bevatten vaak ook genoeg inhoud.

@thelightfighter vind ik ook tof posten. Een wat genuanceerdere wijze van posten en geen echte P&P'er die veel de aanval opent, maar wel een mooie neutrale view. Zit dan ook nog niet in een noemenswaardige stam, dus is ook een relaxte positie daarvoor. Maar de posts van Rens lees ik altijd van het begin tot het einde en kan op verschillende kanten tegen het zere been drukken van stammen.

En natuurlijk een s/o naar mijn mede-memer @Global Knowledge , we brengen het niveau bij elkaar omhoog :biggrin:

Minst favoriete forum poster:

@Underground Tacticz. is toch de poster die mij het minst aantrekt onder de P&P'ers. Martijn kan heel fel de aanval openen en het triggert ook veel mensen, maar er zit echt heel weinig inhoud in en veel drogredenen. Ook zie ik vrij veel hypocrisie in zijn posts, omdat hij heel snel het oordeel klaar heeft over de kleinste dingen, zonder het te relativeren en naar zijn eigen verleden te kijken. Daarnaast ook nog best veel herhalende aspecten; altijd van die random plaatjes van huilende baby's in het spotprententopic (vraag me af of Martijn wel doorheeft dat selfies geen memes zijn), of van die trauma's van hem in het verleden zoals die Willem Alex Twan zooi. Ergens is het wel jammer dat ik je hier nomineer, want je bent al heel erg lang actief op het AF dus je zou ervaring zat moeten hebben. En je steekt ook gewoon heel veel moeite in je posts, en dat waardeer ik. Maar het mag allemaal echt wel wat objectiever, genuanceerder, en stop gewoon met memes :tongue:

Mooiste profiel foto van spelers:

144395_large


Mooiste profiel foto van stammen:

140647_large

Het laatste seizoen van Game of Thrones mag misschien een fiasco zijn geweest, maar het blijft een show die voor altijd in mijn hart blijft!

Mooiste actie van de wereld:

Deze is natuurlijk niet zo moeilijk. De meme-invasie is gewoon het beste wat deze wereld is overkomen. Heb hier natuurlijk vrij weinig mee te maken dus je kunt erop rekenen dat het een objectief gegeven is.

Meest belovende speler voor de toekomst:

schedel gaat nog presteren op deze wereld. Ze zijn wat later gestart dan de rest in Amen/Swift (zo'n 10 dagen volgens mij) en hebben een hele mooie rimligging met veel ruimte. Ze zijn ondanks de latere start al bijna in de top 25 terecht gekomen, wat ik zeer respectabel vind. Zeker na hun stroeve start waar ze direct onder vuur lagen toen ze hun eerste dorp hadden. Ze verloren hun beginclear ook door die aanvallen en waren genoodzaakt om met shit dorpen onder de 1k te starten met de basis. (Geluk bij ongeluk hadden ze wel de PP voor die edels :rolleyes2:)
Nu lijken ze helemaal op het goede spoor te zijn en toen ik even keek zag ik dat hun OD scores ook erg lekker waren. Nu is dit allemaal subjectieve shit, maar als je door je stroeve start ook nog een hoge ODS hebt weten te halen uiteindelijk, in combinatie met top 20 ODA score wat toch opvallend hoog is voor een late start en aantoont dat je geen simpele deffbunker bent, zie ik dit wel als een goede indicatie dat ze goed omgaan met hun troepen. Als ze deze lijn doorzetten kunnen ze een van de beslissende accounts worden op de wereld (wat gezien hun verleden eigenlijk geen verrassing zou zijn).

Meest belovende stam voor de toekomst:

Rots kan nog grote stappen zetten op deze wereld. Ze hebben weliswaar nog niet heel veel leden, ze hebben wel een mooie ligging met veel recruitmogelijkheden. Of ze dit nu doen met ruiter, Exitus in hun rug, of Spread; de mogelijkheden zijn er allemaal en ik verwacht dat ze dit ook goed gaan aanpakken, de spelers zullen er ook op gebrand zijn om met een zo sterk mogelijke opstelling de strijd aan te gaan met de premade, no doubt.

Grootste blunder:

PP kopen voor deze wereld. Ja, what the hell. Na 7 jaar f2p besloot ik 50,- te spenden om beetje leuk te starten op W73. Rip mij in mn studentenleven straks als ik al zo roekeloos uitgeef in de corona-crisis. :boer:

Voor wie heb je nu echt respect:

Ik heb respect voor iedereen die met meer dan 5 boostaccounts is gestart, want uit eigen ervaring weet ik dat je toch vaak veel mensen moet contacteren om daarop te komen, en niet iedereen die vraag waardeert!

Welke speler(s) kunnen het beste in jou naar boven halen:

@Underground Tacticz. by far het beste. Godver wat een meme inspiratie die ik ook altijd krijg van zijn kutposts.

Ik wil nog graag meedelen dat:
Ik vandaag een broodje pindakaas op had en daar spijt van heb.

En ook dat ik het leuk vind dat er zoveel lijstjes worden gepost die relatief sterk onderbouwd zijn! Van mij mogen ze hier en daar wel wat meer likes krijgen, want lijstjes kosten in tegenstelling tot memes toch wel veel tijd! Beetje meer waardering mag, valt me vaak wel op dat mensen lijstjes pas leuk vinden wanneer ze genomineerd worden, das wel beetje jammer hé.

Ik ontvang graag klagers trouwens, want dan kan ik weer memes maken. Voel me al beetje gedesoriënteerd door het vele typen, moet nodig terug naar mijn oude strat! Bedankt alvast.

I'm out xx
 
Reactiescore
207
Beste speler:

Savior of the North is de eerste die ik hier zou nomineren. Naast het feit dat ze de A- en B-knop vaker ingedrukt hebben dan Bill Gates heeft in dollars, beschouw ik dit ook als hét team van W73. Savior is een voorbeeld van een team dat op eigen kracht zijn omgeving kan domineren. Waar de een het doet met PP, de ander met een mooie premade en weer een ander met een heel scala aan boost accounts, heeft Savior al deze opties afgehouden en groeit het heel hard door hun farmkunsten. Nu is farmen niet per definitie een skill, maar het toont wel het doorzettingsvermogen van een team aan. Ze laten zien dat je gewoon op de natuurlijke wijze kunt domineren zonder opties te gebruiken die wat gevoeliger liggen binnen de community. Met Spread heeft Savior ook een stam met mooie mogelijkheden, en tot op heden heeft Savior ook een enorm edelgebied en ik verwacht ook dat ze die ruimte met beide handen gaan aanpakken, zoals ze in het verleden vaker gedaan hebben.

Bekijk bijlage 19738

ruiter939 verdient ook nog een shout-out. Ondanks dat het aantal gespendeerde PP een net zo grote raadsel is als het vraagstuk of Kim-Jong Un dood is, hebben ze net als Savior veel op eigen kracht gedaan en hebben ze nog een veelbelovende ligging. Ze liggen tussen Rots en Swift, wat twee veelbelovende stammen zijn. Ze zouden mogelijk gesandwiched kunnen worden, maar ben er eigenlijk vrijwel van overtuigd dat ze opgepikt worden door een stam. Hoe je het ook went of keert, ze zullen in een vroeg stadium al een uitdagend front hebben en ik kijk eigenlijk al uit naar de clashes daar.

Beste stam:

Amen/Swift is in mijn optiek de beste stam op dit moment. Ze lagen weliswaar hevig onder vuur voor hun speelstijl, waar boosts en recruits toch niet iets ongewoons was, maar onder de eindstreep is dit bij uitstek het beste gevormde stam. Ze hebben al veel weerstand gehad, ze lijken hier nu overheen te zijn en de dominantie lijkt straks te beginnen. Met de namen die er spelen is er ook geen twijfel over mogelijk dat ze een expontentiële groei gaan kennen.

De beste stam speler:

Zelf heb ik als account niet bepaald een betekenis op de wereld, en kan ik zodoende ook niet erg goed inschatten wie hier nu een nominatie verdient. Ik heb verder geen zin om hier iemand te nomineren op zeer subjectieve maatstaven, voor deze al vrij subjectieve award :tongue:

Het grootste ego:

Ik moet zeggen dat ik geen enorme ego's tegenkom op deze wereld. Bij iemand waar ik de trekjes zo nu en dan nog wel tegenkwam was bij @Roald97 . Ik heb in verschillende posts toch wel tamelijk egoïstische uitspraken gezien of gemerkt dat Roald niet zo goed tegen bepaalde kritiek kon. Neem bijvoorbeeld Martijn's GA lijstje, waar Roald als slechtste leider neergezet werd. Roald counterde toen met een reeks van Martijn's uitspraken in het verleden over hem, dat komt voor mij al over als erg trots zijn op je leiding van de afgelopen werelden en een gekrenkt ego hebben. Nogmaals, hoe het voor mij overkomt. Roald heeft behoorlijk aan zijn reputatie gebouwd op het AF en als leider de afgelopen jaren, en ik merk dat Roald hier best trots op is en dit ook af en toe maar al te graag wil laten weten aan de rest van de wereld. Is zeker niet gelijk negatief, maar een zekere ego kan ik er wel in terugvinden. Het schijnt dat Roald bij het uit eten gaan altijd een tafel van 2 reserveert; een plek voor hemzelf en de ander voor zijn ego.

Beste leider:

Het is nog een vrij vroeg stadium om te oordelen in hoeverre een leiding succesvol is of faalt. Dat zal vooral voor komende periode zijn. Neem bijvoorbeeld de leiding van Rots of Spread die een sleutelrol kunnen spelen in een recruit als Ruiter of zelfs een stammenfusie om een goed tegengewicht te vormen tegen de premade. Ben benieuwd welke leiders zich straks gaan onderscheiden :smile:

Slechtste leider:

Ik vind persoonlijk dat @Roald97 op dit moment op extern vlak nog niet echt zijn sporen heeft verdiend op deze wereld. Hij had een mooi project opgestart deze wereld, en ook een mooi topic opgezet (W73, Challenge guaranteed, or Not?), maar heeft zijn voornemens en uitspraken eigenlijk nog niet waar kunnen maken omtrent de grootte van de premade. Er werd gezegd dat er uitdaging gezocht werd, en uiteindelijk kreeg zijn stam dat dubbel en dwars. Alleen dat was schijnbaar iets teveel van het goede, waardoor er geanticipeerd moest worden met wat recruits. Is een logische reactie en ik heb niet zo'n moeite met de recruits, maar waar ik mij wel een beetje zorgen om maak is wat het effect daarvan is op de long run. Die recruits waren nodig voor de dreiging die er toen heerste, maar die dreiging wordt nu volop weggewerkt. Wat is het gevolg? Je kwantiteit in de vorm van aantal main accs is toegenomen, waardoor de premade in combinatie met de sterke teams die zich bevinden in de premade misschien te sterk de wereld gaat domineren dat de rest van de wereld (drastisch) moet ingrijpen met stammenfusies/recruits om de verhouding in balans te brengen. Dit kan resulteren in een veel vroegere eindstrijd. Wat dus eigenlijk allemaal voortkomt uit de opzet van de premade, en hoe de premade zo in de spotlights is gezet door de eigen leiding. Voor de wereld in mijn ogen niet het gezondste wat het kan overkomen. Dit is puur even op het externe deel gebaseerd, ik geloof graag dat Roald intern een sterke leider is en ook op extern vlak op (bepaalde) fair-play staven goed kan handelen. Maar dat zijn dingen waar je gaandeweg de wereld vordert meer achter komt. Dus deze nominatie is nog vrij subjectief, laat dat duidelijk zijn.

Meest overschatte stam:

Ik denk dat Pit. vrij snel het onders-pit zal delven. Pit staat overigens voor "Piets Pijnboompit Plantage", dezelfde troll die deze naam heeft gemaakt als degene met "Kardirs Kansloze Kamelenboerderij" aka KaKaKa verzonnen heeft toevallig!? Er lijkt eigenlijk alles behalve een goede structuur in die stam te zitten. De ligging biedt weinig perspectief. Pit heeft 9 leden, dus in dat opzicht een volwaardige stam te noemen. Echter liggen ze overal en nergens, zoals in het kaartje hieronder te zien:

Bekijk bijlage 19712
Pit heeft een vrij kansloze ligging en ik zie ze eigenlijk heel hard gesandwiched worden door omliggende stammen. Als Pit nog goed door Mask heen banjert, hebben ze nog een kans voor de oostrim. Maar eigenlijk al een vrij beperkt edelgebied en op de long run zie ik ze absoluut niet als een serieus kandidaat voor een goede evenwichtige strijd met de stammen die over zijn, mochten ze komende tijd nog overleven. Ze zullen de diplomatische weg goed moeten bewandelen, maar op dit moment zie ik allesbehalve structuur. Met name de recruits op zuid vind ik zeer opmerkelijk te noemen. Tenzij ze nog recruits ertussen vinden om de ruimte op te vullen, lijkt het er alleen maar op dat het edelvoer wordt voor Amen/Swift en de rest in een pijnlijke sandwich terecht gaat komen.

Meest onderschatte stam:
Mask. welke ook op het kaartje te zien is hierboven, vind ik nog een verrassende stam dat vrij snel onderschat zal worden. Eigenlijk heb ikzelf die fout ook gemaakt. Ja, ik ben in de oostrim begonnen op Calamity., en kreeg een behoorlijke gangbang te verwerken van die stam waar ik vooraf wel had verwacht dat het zou meevallen. Met de gehele stam hebben ze een strakke aanval uitgevoerd om mij en mijn kleine groep waarmee ik startte van de kaart te vegen. Dat is ze best goed gelukt en dat deden ze met een mooie samenwerking, waar ze niet alleen de fronters hadden ingezet maar ook een hele BG en verre clears, hebben ze tactisch erg sterk gespeeld. Verder bevatten ze weinig bekende namen, maar het kan zich nog wel ontpoppen tot een stam dat de echte kandidaten voor de wereldwinst goed kan dwarszitten.

Meest overschatte speler:

Eat Sleep Farm Repeat krijgt de eer. Meer interns dan Jeroen faalt ingame (ja, dit zegt wel degelijk wat!) en een stam met weinig perspectief wat ook niet onbelangrijk is.

Bekijk bijlage 19740

Om er even een kaartje bij te halen, je ziet hier ook duidelijk terug dat de stam vanuit een kleine basis de edellijnen 360 graden moet vullen, dus ESFR ligt een groot front in het verschiet. Een basis voor een beetje redelijke phalanxen is niet zichtbaar, dus dit account in de top 10 zie ik eigenlijk vrij snel verdwijnen.

Meest onderschatte speler:

Red Sky at Morning wordt denk ik flink onderschat. Heeft een rim jump gemaakt en is zichtbaar een project van Rots. Is zonder serieuze intenties gestart maar heeft via enkele Rots-spelers kunnen jumpen en ligt nu in de rim BB's te edelen. Is zeker een speler om rekening mee te houden die nu toch heel erg onder de radar zit, ben benieuwd hoe Exitus hier op zal gaan reageren. Ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken met dit account.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:

Ik kan met vrijwel iedereen overweg, en andersom gok ik ook. Maar om toch wat namen uit de kast te halen waar ik ook nog nooit eerder mee samengespeeld heb;

@Ezra the King for sure. Wil ook wel eens weten hoe je het uithoudt met Anton en Martijn, dat lijkt me al een hele opgave natuurlijk.
@Global Knowledge we moeten ook eens in dezelfde stam zitten bro, #memersunited

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:

In tegenstelling tot andere werelden zie ik eigenlijk geen figuren waar ik echt van walg op deze wereld. Als ik hier wat namen probeer neer te zetten, maak ik het lijstje toch onnodig wat negatiever.

Mooiste spelers naam:

BurningGODZILLA, ja je moet er maar net op komen. En zijn leuke films joh!

Mooiste stam naam:

Exitus Acta Probat wat schijnbaar voor "het doel heiligt de middelen" staat, vind ik wel een toffe naam. Ik snap het kabaal ook niet over die leider van die stam, dat PP aangeboden zou hebben in ruil voor iets terwijl ze daar juist voor staan. Ze hebben zelfs de vertaling van hun naam bij hun stammenprofiel staan, conclusie: Martijn is een retard!

De rest van de topstammen heeft gewoon geen inspiratie gehad of zijn kut in het verzinnen van namen. Het laatste waarschijnlijk.

Het tofste topic:

Bekijk bijlage 19723

Het domste topic:

Statement TAD (of TAB), wat een saai topic. Heb het hele W73 AF actief meegelezen (puur voor meme inspiratie), maar dat topic heeft niks opgebracht. Het topic is net pindakaas; het stinkt, is niet lekker en het wordt teveel uitgesmeerd.

Favoriete forum poster:

@Erebos. is mijn favoriete zeiker. Een classic P&P'er die niet zo hypocriet overkomt als de vele andere mensen die proberen te P&P'en. Kom vaak overeen met Fabian in zijn posts en ze bevatten vaak ook genoeg inhoud.

@thelightfighter vind ik ook tof posten. Een wat genuanceerdere wijze van posten en geen echte P&P'er die veel de aanval opent, maar wel een mooie neutrale view. Zit dan ook nog niet in een noemenswaardige stam, dus is ook een relaxte positie daarvoor. Maar de posts van Rens lees ik altijd van het begin tot het einde en kan op verschillende kanten tegen het zere been drukken van stammen.

En natuurlijk een s/o naar mijn mede-memer @Global Knowledge , we brengen het niveau bij elkaar omhoog :biggrin:

Minst favoriete forum poster:

@Underground Tacticz. is toch de poster die mij het minst aantrekt onder de P&P'ers. Martijn kan heel fel de aanval openen en het triggert ook veel mensen, maar er zit echt heel weinig inhoud in en veel drogredenen. Ook zie ik vrij veel hypocrisie in zijn posts, omdat hij heel snel het oordeel klaar heeft over de kleinste dingen, zonder het te relativeren en naar zijn eigen verleden te kijken. Daarnaast ook nog best veel herhalende aspecten; altijd van die random plaatjes van huilende baby's in het spotprententopic (vraag me af of Martijn wel doorheeft dat selfies geen memes zijn), of van die trauma's van hem in het verleden zoals die Willem Alex Twan zooi. Ergens is het wel jammer dat ik je hier nomineer, want je bent al heel erg lang actief op het AF dus je zou ervaring zat moeten hebben. En je steekt ook gewoon heel veel moeite in je posts, en dat waardeer ik. Maar het mag allemaal echt wel wat objectiever, genuanceerder, en stop gewoon met memes :tongue:

Mooiste profiel foto van spelers:

144395_large


Mooiste profiel foto van stammen:

140647_large

Het laatste seizoen van Game of Thrones mag misschien een fiasco zijn geweest, maar het blijft een show die voor altijd in mijn hart blijft!

Mooiste actie van de wereld:

Deze is natuurlijk niet zo moeilijk. De meme-invasie is gewoon het beste wat deze wereld is overkomen. Heb hier natuurlijk vrij weinig mee te maken dus je kunt erop rekenen dat het een objectief gegeven is.

Meest belovende speler voor de toekomst:

schedel gaat nog presteren op deze wereld. Ze zijn wat later gestart dan de rest in Amen/Swift (zo'n 10 dagen volgens mij) en hebben een hele mooie rimligging met veel ruimte. Ze zijn ondanks de latere start al bijna in de top 25 terecht gekomen, wat ik zeer respectabel vind. Zeker na hun stroeve start waar ze direct onder vuur lagen toen ze hun eerste dorp hadden. Ze verloren hun beginclear ook door die aanvallen en waren genoodzaakt om met shit dorpen onder de 1k te starten met de basis. (Geluk bij ongeluk hadden ze wel de PP voor die edels :rolleyes2:)
Nu lijken ze helemaal op het goede spoor te zijn en toen ik even keek zag ik dat hun OD scores ook erg lekker waren. Nu is dit allemaal subjectieve shit, maar als je door je stroeve start ook nog een hoge ODS hebt weten te halen uiteindelijk, in combinatie met top 20 ODA score wat toch opvallend hoog is voor een late start en aantoont dat je geen simpele deffbunker bent, zie ik dit wel als een goede indicatie dat ze goed omgaan met hun troepen. Als ze deze lijn doorzetten kunnen ze een van de beslissende accounts worden op de wereld (wat gezien hun verleden eigenlijk geen verrassing zou zijn).

Meest belovende stam voor de toekomst:

Rots kan nog grote stappen zetten op deze wereld. Ze hebben weliswaar nog niet heel veel leden, ze hebben wel een mooie ligging met veel recruitmogelijkheden. Of ze dit nu doen met ruiter, Exitus in hun rug, of Spread; de mogelijkheden zijn er allemaal en ik verwacht dat ze dit ook goed gaan aanpakken, de spelers zullen er ook op gebrand zijn om met een zo sterk mogelijke opstelling de strijd aan te gaan met de premade, no doubt.

Grootste blunder:

PP kopen voor deze wereld. Ja, what the hell. Na 7 jaar f2p besloot ik 50,- te spenden om beetje leuk te starten op W73. Rip mij in mn studentenleven straks als ik al zo roekeloos uitgeef in de corona-crisis. :boer:

Voor wie heb je nu echt respect:

Ik heb respect voor iedereen die met meer dan 5 boostaccounts is gestart, want uit eigen ervaring weet ik dat je toch vaak veel mensen moet contacteren om daarop te komen, en niet iedereen die vraag waardeert!

Welke speler(s) kunnen het beste in jou naar boven halen:

@Underground Tacticz. by far het beste. Godver wat een meme inspiratie die ik ook altijd krijg van zijn kutposts.

Ik wil nog graag meedelen dat:
Ik vandaag een broodje pindakaas op had en daar spijt van heb.

En ook dat ik het leuk vind dat er zoveel lijstjes worden gepost die relatief sterk onderbouwd zijn! Van mij mogen ze hier en daar wel wat meer likes krijgen, want lijstjes kosten in tegenstelling tot memes toch wel veel tijd! Beetje meer waardering mag, valt me vaak wel op dat mensen lijstjes pas leuk vinden wanneer ze genomineerd worden, das wel beetje jammer hé.

Ik ontvang graag klagers trouwens, want dan kan ik weer memes maken. Voel me al beetje gedesoriënteerd door het vele typen, moet nodig terug naar mijn oude strat! Bedankt alvast.

I'm out xx
Ondanks ik een “Pit” lid ben, prachtige post! Credits to you!
 
Reactiescore
183
Beste speler:

Savior of the North is de eerste die ik hier zou nomineren. Naast het feit dat ze de A- en B-knop vaker ingedrukt hebben dan Bill Gates heeft in dollars, beschouw ik dit ook als hét team van W73. Savior is een voorbeeld van een team dat op eigen kracht zijn omgeving kan domineren. Waar de een het doet met PP, de ander met een mooie premade en weer een ander met een heel scala aan boost accounts, heeft Savior al deze opties afgehouden en groeit het heel hard door hun farmkunsten. Nu is farmen niet per definitie een skill, maar het toont wel het doorzettingsvermogen van een team aan. Ze laten zien dat je gewoon op de natuurlijke wijze kunt domineren zonder opties te gebruiken die wat gevoeliger liggen binnen de community. Met Spread heeft Savior ook een stam met mooie mogelijkheden, en tot op heden heeft Savior ook een enorm edelgebied en ik verwacht ook dat ze die ruimte met beide handen gaan aanpakken, zoals ze in het verleden vaker gedaan hebben.

Bekijk bijlage 19738

ruiter939 verdient ook nog een shout-out. Ondanks dat het aantal gespendeerde PP een net zo grote raadsel is als het vraagstuk of Kim-Jong Un dood is, hebben ze net als Savior veel op eigen kracht gedaan en hebben ze nog een veelbelovende ligging. Ze liggen tussen Rots en Swift, wat twee veelbelovende stammen zijn. Ze zouden mogelijk gesandwiched kunnen worden, maar ben er eigenlijk vrijwel van overtuigd dat ze opgepikt worden door een stam. Hoe je het ook went of keert, ze zullen in een vroeg stadium al een uitdagend front hebben en ik kijk eigenlijk al uit naar de clashes daar.

Beste stam:

Amen/Swift is in mijn optiek de beste stam op dit moment. Ze lagen weliswaar hevig onder vuur voor hun speelstijl, waar boosts en recruits toch niet iets ongewoons was, maar onder de eindstreep is dit bij uitstek het beste gevormde stam. Ze hebben al veel weerstand gehad, ze lijken hier nu overheen te zijn en de dominantie lijkt straks te beginnen. Met de namen die er spelen is er ook geen twijfel over mogelijk dat ze een expontentiële groei gaan kennen.

De beste stam speler:

Zelf heb ik als account niet bepaald een betekenis op de wereld, en kan ik zodoende ook niet erg goed inschatten wie hier nu een nominatie verdient. Ik heb verder geen zin om hier iemand te nomineren op zeer subjectieve maatstaven, voor deze al vrij subjectieve award :tongue:

Het grootste ego:

Ik moet zeggen dat ik geen enorme ego's tegenkom op deze wereld. Bij iemand waar ik de trekjes zo nu en dan nog wel tegenkwam was bij @Roald97 . Ik heb in verschillende posts toch wel tamelijk egoïstische uitspraken gezien of gemerkt dat Roald niet zo goed tegen bepaalde kritiek kon. Neem bijvoorbeeld Martijn's GA lijstje, waar Roald als slechtste leider neergezet werd. Roald counterde toen met een reeks van Martijn's uitspraken in het verleden over hem, dat komt voor mij al over als erg trots zijn op je leiding van de afgelopen werelden en een gekrenkt ego hebben. Nogmaals, hoe het voor mij overkomt. Roald heeft behoorlijk aan zijn reputatie gebouwd op het AF en als leider de afgelopen jaren, en ik merk dat Roald hier best trots op is en dit ook af en toe maar al te graag wil laten weten aan de rest van de wereld. Is zeker niet gelijk negatief, maar een zekere ego kan ik er wel in terugvinden. Het schijnt dat Roald bij het uit eten gaan altijd een tafel van 2 reserveert; een plek voor hemzelf en de ander voor zijn ego.

Beste leider:

Het is nog een vrij vroeg stadium om te oordelen in hoeverre een leiding succesvol is of faalt. Dat zal vooral voor komende periode zijn. Neem bijvoorbeeld de leiding van Rots of Spread die een sleutelrol kunnen spelen in een recruit als Ruiter of zelfs een stammenfusie om een goed tegengewicht te vormen tegen de premade. Ben benieuwd welke leiders zich straks gaan onderscheiden :smile:

Slechtste leider:

Ik vind persoonlijk dat @Roald97 op dit moment op extern vlak nog niet echt zijn sporen heeft verdiend op deze wereld. Hij had een mooi project opgestart deze wereld, en ook een mooi topic opgezet (W73, Challenge guaranteed, or Not?), maar heeft zijn voornemens en uitspraken eigenlijk nog niet waar kunnen maken omtrent de grootte van de premade. Er werd gezegd dat er uitdaging gezocht werd, en uiteindelijk kreeg zijn stam dat dubbel en dwars. Alleen dat was schijnbaar iets teveel van het goede, waardoor er geanticipeerd moest worden met wat recruits. Is een logische reactie en ik heb niet zo'n moeite met de recruits, maar waar ik mij wel een beetje zorgen om maak is wat het effect daarvan is op de long run. Die recruits waren nodig voor de dreiging die er toen heerste, maar die dreiging wordt nu volop weggewerkt. Wat is het gevolg? Je kwantiteit in de vorm van aantal main accs is toegenomen, waardoor de premade in combinatie met de sterke teams die zich bevinden in de premade misschien te sterk de wereld gaat domineren dat de rest van de wereld (drastisch) moet ingrijpen met stammenfusies/recruits om de verhouding in balans te brengen. Dit kan resulteren in een veel vroegere eindstrijd. Wat dus eigenlijk allemaal voortkomt uit de opzet van de premade, en hoe de premade zo in de spotlights is gezet door de eigen leiding. Voor de wereld in mijn ogen niet het gezondste wat het kan overkomen. Dit is puur even op het externe deel gebaseerd, ik geloof graag dat Roald intern een sterke leider is en ook op extern vlak op (bepaalde) fair-play staven goed kan handelen. Maar dat zijn dingen waar je gaandeweg de wereld vordert meer achter komt. Dus deze nominatie is nog vrij subjectief, laat dat duidelijk zijn.

Meest overschatte stam:

Ik denk dat Pit. vrij snel het onders-pit zal delven. Pit staat overigens voor "Piets Pijnboompit Plantage", dezelfde troll die deze naam heeft gemaakt als degene met "Kardirs Kansloze Kamelenboerderij" aka KaKaKa verzonnen heeft toevallig!? Er lijkt eigenlijk alles behalve een goede structuur in die stam te zitten. De ligging biedt weinig perspectief. Pit heeft 9 leden, dus in dat opzicht een volwaardige stam te noemen. Echter liggen ze overal en nergens, zoals in het kaartje hieronder te zien:

Bekijk bijlage 19712
Pit heeft een vrij kansloze ligging en ik zie ze eigenlijk heel hard gesandwiched worden door omliggende stammen. Als Pit nog goed door Mask heen banjert, hebben ze nog een kans voor de oostrim. Maar eigenlijk al een vrij beperkt edelgebied en op de long run zie ik ze absoluut niet als een serieus kandidaat voor een goede evenwichtige strijd met de stammen die over zijn, mochten ze komende tijd nog overleven. Ze zullen de diplomatische weg goed moeten bewandelen, maar op dit moment zie ik allesbehalve structuur. Met name de recruits op zuid vind ik zeer opmerkelijk te noemen. Tenzij ze nog recruits ertussen vinden om de ruimte op te vullen, lijkt het er alleen maar op dat het edelvoer wordt voor Amen/Swift en de rest in een pijnlijke sandwich terecht gaat komen.

Meest onderschatte stam:
Mask. welke ook op het kaartje te zien is hierboven, vind ik nog een verrassende stam dat vrij snel onderschat zal worden. Eigenlijk heb ikzelf die fout ook gemaakt. Ja, ik ben in de oostrim begonnen op Calamity., en kreeg een behoorlijke gangbang te verwerken van die stam waar ik vooraf wel had verwacht dat het zou meevallen. Met de gehele stam hebben ze een strakke aanval uitgevoerd om mij en mijn kleine groep waarmee ik startte van de kaart te vegen. Dat is ze best goed gelukt en dat deden ze met een mooie samenwerking, waar ze niet alleen de fronters hadden ingezet maar ook een hele BG en verre clears, hebben ze tactisch erg sterk gespeeld. Verder bevatten ze weinig bekende namen, maar het kan zich nog wel ontpoppen tot een stam dat de echte kandidaten voor de wereldwinst goed kan dwarszitten.

Meest overschatte speler:

Eat Sleep Farm Repeat krijgt de eer. Meer interns dan Jeroen faalt ingame (ja, dit zegt wel degelijk wat!) en een stam met weinig perspectief wat ook niet onbelangrijk is.

Bekijk bijlage 19740

Om er even een kaartje bij te halen, je ziet hier ook duidelijk terug dat de stam vanuit een kleine basis de edellijnen 360 graden moet vullen, dus ESFR ligt een groot front in het verschiet. Een basis voor een beetje redelijke phalanxen is niet zichtbaar, dus dit account in de top 10 zie ik eigenlijk vrij snel verdwijnen.

Meest onderschatte speler:

Red Sky at Morning wordt denk ik flink onderschat. Heeft een rim jump gemaakt en is zichtbaar een project van Rots. Is zonder serieuze intenties gestart maar heeft via enkele Rots-spelers kunnen jumpen en ligt nu in de rim BB's te edelen. Is zeker een speler om rekening mee te houden die nu toch heel erg onder de radar zit, ben benieuwd hoe Exitus hier op zal gaan reageren. Ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken met dit account.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:

Ik kan met vrijwel iedereen overweg, en andersom gok ik ook. Maar om toch wat namen uit de kast te halen waar ik ook nog nooit eerder mee samengespeeld heb;

@Ezra the King for sure. Wil ook wel eens weten hoe je het uithoudt met Anton en Martijn, dat lijkt me al een hele opgave natuurlijk.
@Global Knowledge we moeten ook eens in dezelfde stam zitten bro, #memersunited

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:

In tegenstelling tot andere werelden zie ik eigenlijk geen figuren waar ik echt van walg op deze wereld. Als ik hier wat namen probeer neer te zetten, maak ik het lijstje toch onnodig wat negatiever.

Mooiste spelers naam:

BurningGODZILLA, ja je moet er maar net op komen. En zijn leuke films joh!

Mooiste stam naam:

Exitus Acta Probat wat schijnbaar voor "het doel heiligt de middelen" staat, vind ik wel een toffe naam. Ik snap het kabaal ook niet over die leider van die stam, dat PP aangeboden zou hebben in ruil voor iets terwijl ze daar juist voor staan. Ze hebben zelfs de vertaling van hun naam bij hun stammenprofiel staan, conclusie: Martijn is een retard!

De rest van de topstammen heeft gewoon geen inspiratie gehad of zijn kut in het verzinnen van namen. Het laatste waarschijnlijk.

Het tofste topic:

Bekijk bijlage 19723

Het domste topic:

Statement TAD (of TAB), wat een saai topic. Heb het hele W73 AF actief meegelezen (puur voor meme inspiratie), maar dat topic heeft niks opgebracht. Het topic is net pindakaas; het stinkt, is niet lekker en het wordt teveel uitgesmeerd.

Favoriete forum poster:

@Erebos. is mijn favoriete zeiker. Een classic P&P'er die niet zo hypocriet overkomt als de vele andere mensen die proberen te P&P'en. Kom vaak overeen met Fabian in zijn posts en ze bevatten vaak ook genoeg inhoud.

@thelightfighter vind ik ook tof posten. Een wat genuanceerdere wijze van posten en geen echte P&P'er die veel de aanval opent, maar wel een mooie neutrale view. Zit dan ook nog niet in een noemenswaardige stam, dus is ook een relaxte positie daarvoor. Maar de posts van Rens lees ik altijd van het begin tot het einde en kan op verschillende kanten tegen het zere been drukken van stammen.

En natuurlijk een s/o naar mijn mede-memer @Global Knowledge , we brengen het niveau bij elkaar omhoog :biggrin:

Minst favoriete forum poster:

@Underground Tacticz. is toch de poster die mij het minst aantrekt onder de P&P'ers. Martijn kan heel fel de aanval openen en het triggert ook veel mensen, maar er zit echt heel weinig inhoud in en veel drogredenen. Ook zie ik vrij veel hypocrisie in zijn posts, omdat hij heel snel het oordeel klaar heeft over de kleinste dingen, zonder het te relativeren en naar zijn eigen verleden te kijken. Daarnaast ook nog best veel herhalende aspecten; altijd van die random plaatjes van huilende baby's in het spotprententopic (vraag me af of Martijn wel doorheeft dat selfies geen memes zijn), of van die trauma's van hem in het verleden zoals die Willem Alex Twan zooi. Ergens is het wel jammer dat ik je hier nomineer, want je bent al heel erg lang actief op het AF dus je zou ervaring zat moeten hebben. En je steekt ook gewoon heel veel moeite in je posts, en dat waardeer ik. Maar het mag allemaal echt wel wat objectiever, genuanceerder, en stop gewoon met memes :tongue:

Mooiste profiel foto van spelers:

144395_large


Mooiste profiel foto van stammen:

140647_large

Het laatste seizoen van Game of Thrones mag misschien een fiasco zijn geweest, maar het blijft een show die voor altijd in mijn hart blijft!

Mooiste actie van de wereld:

Deze is natuurlijk niet zo moeilijk. De meme-invasie is gewoon het beste wat deze wereld is overkomen. Heb hier natuurlijk vrij weinig mee te maken dus je kunt erop rekenen dat het een objectief gegeven is.

Meest belovende speler voor de toekomst:

schedel gaat nog presteren op deze wereld. Ze zijn wat later gestart dan de rest in Amen/Swift (zo'n 10 dagen volgens mij) en hebben een hele mooie rimligging met veel ruimte. Ze zijn ondanks de latere start al bijna in de top 25 terecht gekomen, wat ik zeer respectabel vind. Zeker na hun stroeve start waar ze direct onder vuur lagen toen ze hun eerste dorp hadden. Ze verloren hun beginclear ook door die aanvallen en waren genoodzaakt om met shit dorpen onder de 1k te starten met de basis. (Geluk bij ongeluk hadden ze wel de PP voor die edels :rolleyes2:)
Nu lijken ze helemaal op het goede spoor te zijn en toen ik even keek zag ik dat hun OD scores ook erg lekker waren. Nu is dit allemaal subjectieve shit, maar als je door je stroeve start ook nog een hoge ODS hebt weten te halen uiteindelijk, in combinatie met top 20 ODA score wat toch opvallend hoog is voor een late start en aantoont dat je geen simpele deffbunker bent, zie ik dit wel als een goede indicatie dat ze goed omgaan met hun troepen. Als ze deze lijn doorzetten kunnen ze een van de beslissende accounts worden op de wereld (wat gezien hun verleden eigenlijk geen verrassing zou zijn).

Meest belovende stam voor de toekomst:

Rots kan nog grote stappen zetten op deze wereld. Ze hebben weliswaar nog niet heel veel leden, ze hebben wel een mooie ligging met veel recruitmogelijkheden. Of ze dit nu doen met ruiter, Exitus in hun rug, of Spread; de mogelijkheden zijn er allemaal en ik verwacht dat ze dit ook goed gaan aanpakken, de spelers zullen er ook op gebrand zijn om met een zo sterk mogelijke opstelling de strijd aan te gaan met de premade, no doubt.

Grootste blunder:

PP kopen voor deze wereld. Ja, what the hell. Na 7 jaar f2p besloot ik 50,- te spenden om beetje leuk te starten op W73. Rip mij in mn studentenleven straks als ik al zo roekeloos uitgeef in de corona-crisis. :boer:

Voor wie heb je nu echt respect:

Ik heb respect voor iedereen die met meer dan 5 boostaccounts is gestart, want uit eigen ervaring weet ik dat je toch vaak veel mensen moet contacteren om daarop te komen, en niet iedereen die vraag waardeert!

Welke speler(s) kunnen het beste in jou naar boven halen:

@Underground Tacticz. by far het beste. Godver wat een meme inspiratie die ik ook altijd krijg van zijn kutposts.

Ik wil nog graag meedelen dat:
Ik vandaag een broodje pindakaas op had en daar spijt van heb.

En ook dat ik het leuk vind dat er zoveel lijstjes worden gepost die relatief sterk onderbouwd zijn! Van mij mogen ze hier en daar wel wat meer likes krijgen, want lijstjes kosten in tegenstelling tot memes toch wel veel tijd! Beetje meer waardering mag, valt me vaak wel op dat mensen lijstjes pas leuk vinden wanneer ze genomineerd worden, das wel beetje jammer hé.

Ik ontvang graag klagers trouwens, want dan kan ik weer memes maken. Voel me al beetje gedesoriënteerd door het vele typen, moet nodig terug naar mijn oude strat! Bedankt alvast.

I'm out xx

Mooi lijstje, thnx voor de mooie woorden.


-Jeroen
 
Reactiescore
2.444
Meest overschatte stam:

Ik denk dat Pit. vrij snel het onders-pit zal delven. Pit staat overigens voor "Piets Pijnboompit Plantage", dezelfde troll die deze naam heeft gemaakt als degene met "Kardirs Kansloze Kamelenboerderij" aka KaKaKa verzonnen heeft toevallig!? Er lijkt eigenlijk alles behalve een goede structuur in die stam te zitten. De ligging biedt weinig perspectief. Pit heeft 9 leden, dus in dat opzicht een volwaardige stam te noemen. Echter liggen ze overal en nergens, zoals in het kaartje hieronder te zien:

Ik zei het nog Rens!!! @thelightfighter
 
Reactiescore
182
Disclaimer: Ik speel niet op deze wereld en heb ook geen contact met spelers die hier spelen. Ik vind dit echter wel een interessante wereld om te volgen en dit is mijn visie erop.

Beste speler:
Naar mijn idee zijn er 3 accounts die deze wereld gaan dragen:

Patatus Snipus

Dit account heeft een lange tijd op #1 gestaan. Naar verluidt zijn er een hoop premiumpunten geïnvesteerd in dit account. Dit doet echter niet af aan het feit dat ze veel op eigen kracht hebben gedaan. Daarnaast is het natuurlijk zo dat andere accounts op andere manieren geboost hebben, dus om ze op basis van pp-gebruik volledig af te rekenen zou mijn inziens deels onterecht zijn. Er zit een top team op en het account heeft nog volop mogelijkheden. Benieuwd welke kant ze opgaan qua stam, want ik gok zomaar dat ze overal welkom zijn.

Savior of the North

Wederom een topteam met een succesvol verleden. Als ik naar de overwinningsprestaties op hun profiel kijk word ik al duizelig. Het account zit nu in de stam Spread maar ik ga er vanuit dat ze daar niet eindigen, althans, niet in de huidige samenstelling. Verder valt het me op dat het account eigenlijk nooit negatief in het daglicht staat, wat een duidelijk pluspunt is. Overigens kan ik als ik naar hun roof en plunder aantallen kijk, niet anders concluderen dan dat er een stel no-lifers spelen :tongue:

Collationem

Ook hier speelt een team van bewezen toppers. Ik verwacht niks anders dan dat ze weer hoge ogen gooien. Tevens is het het leidersaccount van Swift/Amen welke momenteel de beste stam(men) is/zijn.

Beste stam:
As we speak nomineer ik Swift/Amen. De premade heeft (al dan niet terecht) een bak kritiek over zich heen gekregen als gevolg van boosts etc. Echter ben ik wel van mening dat in deze stammen de meeste kwaliteit zit van nl73. Ze hebben in het begin van de wereld flink wat tegenstand te verduren gehad. Early game hadden ze ook al gauw een account verloren. Maar ze hebben zich tot nu toe goed weten te herpakken en een belangrijke tegenstander is nog recent uitgeschakeld.

Overigens verwacht ik dat er ofwel een nieuwe stam opgericht gaat worden, ofwel er een fusie plaats gaat vinden van stammen die het op gaat/gaan moeten nemen tegen de premade. Wellicht kan het kwaliteitsevenwicht dan verschuiven.
De beste stam speler:

x
Het grootste ego:
Dat kan er natuurlijk maar 1 zijn:biggrin: @DragonShield3. Al moet er wel bij gezegd worden dat zolang hij het waar blijft maken, er weinig ruimte is om hier een negatief oordeel over te vellen.

Beste leider:
Ondanks dat hij een aantal voor de wereldstart opgezette idealen opzij heeft moeten zetten en ik soms het idee heb dat hij zijn leden niet echt onder controle heeft/zijn handen van bepaalde zaken aftrekt mbt boosters, Mike enzovoorts kan ik niet anders dan @Roald97 nomineren voor deze positie. Nog voor de wereld was begonnen heeft hij het voor elkaar gekregen om een groot deel van de community in het harnas te werken en sinds de start van de wereld is dat eigenlijk alleen nog maar meer geworden. Hierdoor is wellicht een situatie premade vs het soeppie ontstaan. Het is echter een feit dat de premade nog altijd staat met hem aan het roer en vooralsnog favoriet is voor de wereldwinst. Ook heb ik niet het idee dat er intern veel gezeik is.

Slechtste leider:
Chemistry, lijkt me duidelijk.

Meest overschatte stam:
Pit, ik ben niet overtuigd. Denk ook niet dat ze met deze samenstelling de end-game mee gaan maken.

Meest onderschatte stam:
x

Meest overschatte speler:
Buildawall had een vlammende start maar daar is eigenlijk vrij weinig meer terecht van gekomen.

Meest onderschatte speler:
Ik ga hier voor de controversiële @Wow Who . Ondanks dat ie soms gekke dingen doet(Iets met clearen in nachtbonus:confused2:)heeft hij vanaf het begin voor uitdaging gekozen door het tegen Swift/Amen op te nemen. Of het een verstandige keuze was zal nog moeten blijken, zeker nu TBS weggespeeld is. Echter kan ik niet anders dan waarderen dat hij het Swift/Amen toch een aantal keren zeer moeilijk heeft gemaakt en met een beetje meer geluk wellicht een belangrijk account geeedeld had kunnen hebben. Of de toekomst er voor dit account rooskleurig uit gaat zien durf ik niet te zeggen, maar wat betreft uitdaging zoeken kunnen anderen hier zeker een puntje aan zuigen.

Mooiste spelers naam:
Act of Divinity

Mooiste stam naam:
Exitus Acta Probat

Het tofste topic:
Spotprenten @Calamity.

Het domste topic:
x
Favoriete forum poster:
@Chameleon , @Erebos. , @Dream Team. en @Global Knowledge zeggen alle 4 verstandige dingen, weten zich goed uit te drukken, staan open voor een discussie en hoeven de andere partij niet te beledigen/kleineren om een punt te maken. Toppers.
Minst favoriete forum poster:
@Roald97 & @Warre wat kan ik me mateloos irriteren aan jullie postgedrag. Zo zelfingenomen zie je ze niet vaak. Overigens komen jullie over alsof jullie denken dat jullie een monopolie op intelligentie en de waarheid hebben, een uitermate vervelende eigenschap. Ik krijg vaak het idee dat als iemand het niet eens is met een van jullie, diegene het per definitie bij het verkeerde eind heeft. Daarnaast zou het kleineren/beledigen/belachelijk maken van andere spelers ook totaal niet nodig moeten zijn voor mensen van jullie statuur.

@The Pianist & @Underground Tacticz. zullen vast toffe gasten zijn. Echter krijg ik soms het gevoel dat jullie het P&P gedeelte beter aan anderen over kunnen laten. Verder heb ik ook absoluut niks tegen jullie ofzo, maar ik heb wel eens dat ik denk dat jullie proberen om bij wijze van spreke een Aus te zijn maar dat het soms niet zo goed uit de verf komt. Ik moet wel zeggen dat ik het alleen maar kan waarderen dat jullie tijd en moeite stoppen in jullie posts, want dat zie je steeds minder vaak.

Mooiste profiel foto van spelers:
1588408026783.png
Mooiste profiel foto van stammen:
1588408082511.png
Mooiste actie van de wereld:

x

Meest belovende speler voor de toekomst:
Noire is mijns inziens een "one to watch". Met @Vitalise & @Conceived by Communism heb je twee toppers van statuur die nog hoge ogen gaan gooien.

Meest belovende stam voor de toekomst:
Mmhm, naar alle waarschijnlijkheid ontstaat er minimaal nog 1 extra stam of wordt er sprake van een fusie tussen 2 of meer stammen. Mits bij een van die 2 mogelijkheden Patatus en Savior samenkomen nomineer ik die.
Grootste blunder:
x
Voor wie heb je nu echt respect:
@Underground Tacticz. ondanks de grote hoeveelheid (al dan niet terechte) shit die jij door de jaren over je heen hebt gekregen speel je gewoon lekker door en lijk je er niet erg mee te zitten, chapeau.

Joe
 
Reactiescore
161
Savior of the North

Wederom een topteam met een succesvol verleden. Als ik naar de overwinningsprestaties op hun profiel kijk word ik al duizelig. Het account zit nu in de stam Spread maar ik ga er vanuit dat ze daar niet eindigen, althans, niet in de huidige samenstelling. Verder valt het me op dat het account eigenlijk nooit negatief in het daglicht staat, wat een duidelijk pluspunt is. Overigens kan ik als ik naar hun roof en plunder aantallen kijk, niet anders concluderen dan dat er een stel no-lifers spelen :tongue:

Dankje voor de benoeming. Omtrent dat no life spelen blamen we allemaal @Erebos. :)
 
Reactiescore
166
Beste speler:
Savior of the North

Het maakt niet uit welke wereld je start, als de mannen ( dames ) van savior starten zijn er twee dingen zeker...

(1) Prestatie rover van de dag wil je niet eens proberen te halen
(2) Je zult hoogstwaarschijnlijk altijd onder ze blijven in de ranglijst

Beste stam:
Hiervoor ga ik toch richting Rots! dit puur omdat ik van mening ben dat het boosten en interne toch wel weer buiten proporties is deze wereld & Dit valt binnen Rots! gelukkig wel mee. Verder is het nog te vroeg om serieus een stam te nomineren, vermoed dat er over de wereld nog wel wat geschoven gaat worden.

Het grootste ego:
Normaal zou ik hier me zelf niet zetten... een beetje zelfspot is niet verkeerd, helaas gaat dat deze wereld niet op en trekken @Roald97 & @Warre een sprint voor deze nominatie

Beste leider:
Ik denk dat het hier nog te vroeg voor is, maar ik verwacht wel een hoop van Rots! & Spread dus hiervoor deel ik deze nominatie over deze twee stammen.

Slechtste leider:
Leiding van Amen de veel beloofde pre-made va;t enorm tegen, toch wel een van de redenen dat ik de wereld was gestart en dan zie je uiteindelijk dit als resultaat..

Meest overschatte stam:
Amen Ik heb sterk het idee dat het een kwestie is van kwantiteit over kwaliteit, iets wat zich de komende maanden zeker zal gaan uitwijzen.. helaas zijn mijn verwachtingen erg laag tot op heden.

Meest onderschatte stam:
CVT En hoe ... uit het niks vanuit hun hoek een ludieke actie, 16 aanvallen + edel clears timen met meerdere spelers op een van mijn rim dorpen ( helaas leen ik het dorp momenteel aan ze uit ) Met nog eens succes ook! Tevens tegen onze verwachtingen in zijn ze buiten enorm gedreven ook nog eens instaat tot snipen en c-snipen & goeie communicatie onderling.

Meest overschatte speler:
CABBAGE GUY69 De tijd zal het leren, hoop met ze te fronten en dat ze het tegendeel kunnen bewijzen.

Meest onderschatte speler:
HoneyBooBoo Er zijn mensen die kortzichtig zijn en denken onbekende naam zal wel niks zijn, vermoed zomaar dat ze het tegendeel zullen gaan bewijzen.

Met wie ik niet in een stam zou willen zitten:
Ik heb een sterk karakter, kleine ego dus heb nog wel eens de nodige discussies! :oops: Echter is er gek genoeg maar een iemand met wie ik nou niet zou willen spelen.

Maks en dit is puur omdat ik hem ervaar als iemand die naast zijn schoenen loopt zonder geleverde prestatie(s) het lijkt me iemand die altijd voor zich zelf zou kiezen en niet in stambelang zou handelen. Nogal een onstabiel karakter iets waar ik niet op zou kunnen bouwen helaas..

Mooiste spelers naam:
Valar Morghulis. ( All men must die ) Plus omdat het GoT gerelateerd is!
Savior of the North Tjah het is GoT gerelateerd... wat wil je nog meer!

Mooiste stam naam:
Exitus

Favoriete forum poster:
Heb ik niet en dit omdat ik het AF buiten de meme(s) een plaats vindt waar mensen zich eerder tegen elkaar opzetten dan dat het ze samenbrengt. Iets wat in mijn ogen toch de bedoeling is van een AF een plek waar mensen samen komen met de nodige discussie(s) / respect. Helaas zie je hier meer keyboard warrior(s) die posten vanuit hun rukbunker ( zoals ik nu ) terwijl ze ook reaguurder zijn van dumpert.

Mooiste profiel foto van spelers:
nominatie.png

nominatie 1.gif


Mooiste profiel foto van stammen:
stamiespf.png


Meest belovende speler voor de toekomst:

Red Sky at Morning Zou eerst niet serieus starten.. maar gezien jump / ligging in de rim nu! belooft het nog wat als dit zich verder gaat ontwikkelen

Meest belovende stam voor de toekomst:
Rots! of Spread Ze zullen het verschil moeten gaan maken in de wereld
 
Bovenaan