Golden Awards

Beste speler:

Team Schedel maakt in mijn ogen nog de beste indruk. Ze hebben hun groei op een gezonde manier gepakt, het waren weliswaar geen tegenstanders van een serieus kaliber en op offensief/defensief vlak hebben ze in mijn ogen zich nog niet bewezen. Maar ze hebben relatief weinig interns en ze zijn simpelweg waanzinnig actief en spelen een hele belangrijke rol voor de stam. Ik vind dit het beste allround team dat op W69 rondloopt atm. Gaat helemaal goed komen met dat account.

Beste stam:Fuifje (Oranje) is op dit moment geen stam meer dat kans maakt op een wereldwinst. Desondanks vind ik dat ze goed gestreden hebben, ze geven zich niet zomaar gewonnen. Ook vind ik dit de enige stam dat op moreel/ethisch vlak eigenlijk vrijwel geen fouten heeft gemaakt, als Fuifje geen sandwich ligging zou hebben gehad en meer kwantiteit, zou ik ze hier ongetwijfeld nomineren.

Cave (Zwart) heeft op dit moment een redelijk gunstige ligging waar nog genoeg kwantiteit te behalen valt. Er zijn wel een paar kanttekeningen die ik allereerst wilde plaatsten. Ten eerste is het account Ohh muffin ten dode opgeschreven, die heeft geen save en een dubbel front met zowel Walk als One. Ik verwacht dat Cave hiermee dus een stukje kwantiteit nog gaat verliezen. En ten tweede heeft Cave een deel van de kwantiteit die ze nu hebben te danken aan een recruit waar ik geen fan van was. Doordat ze bij Fuifje het account Hope and Despair weggehaald hebben, hebben ze de accounts WeedIsTotalTrash en Kazuya in een stroomversnelling op kunnen edelen. Ik vind dit niet de juiste manier en Cave heeft met die recruit voor mij een reactie afgegeven dat ze maar al te graag zulke middelen willen aangrijpen. Dus ik reken Cave hier absoluut voor af. Voor de rest denk ik dat de rest van Cave mee gaat doen in de driestrijd. Ik ken Cave van buitenaf heel slecht, dus ik kan moeilijk verwachtingen hieraan vastkoppelen. Uit ervaring weet ik dat stammen die niet prominent aanwezig zijn op onder andere het AF of weinig bekende namen in zich hebben, minder snel een wereld winnen. Uiteraard kan Cave mij positief verrassen, of ze kunnen later een grote flop blijken. Maar vind dat Cave tot nu toe niet de beste stam is van W69, maar op papier hebben ze zeker een goede kans.

One (Wit) is een premade van W65 spelers dus het eerste voordeel is dat de accounts al beter op elkaar ingespeeld zijn. Ik heb hier zelf veel oud-stamgenoten in zitten en weet uit ervaring ook dat er genoeg kwaliteit verborgen zit. Qua ligging staan ze er prima voor, er zijn geen accounts die bij voorbaat al afgeschreven kunnen worden. De eerste aanvaring met Walk is in hun voordeel afgesloten, ze hebben een goede beginnende indruk gemaakt met AyVamos sterk terugdringen en een stukje rim weer in hun zone weten te krijgen. Echter vind ik hun stijl van de laatste tijd niet iets wat mij aanspreekt. Ze krijgen grote hoeveelheden intern (aangeboden) en maken daar nu op grote schaal gebruik van. The American Sniper en Celtic Warrior hebben bijvoorbeeld een groot blok intern gehad van de stam EER en hebben zodoende hun front met Walk kunnen creëren. Discovered by Accident heeft ook gestoord veel spelers weten te internen aan hun front. Deze 3 spelers hebben daarmee aanzienlijk sneller terreinwinst kunnen boeken dan de partij aan de andere kant, Walk, die voor alle dorpen aan het front heeft moeten strijden. Daarbijkomend hebben ze veel terreinwinst geboekt richting Cave middels de stam Hurricane. Coruscant en Devilliance als voorbeeld. Nap Time heeft ook een vijandige speler gerecruit tot hun MB stam (dat nu maar liefst 900k is, wat natuurlijk absurd is voor één speler). Kortom, een groot deel van One waarvan ik niet zo'n fan van hun huidige edelkoers ben. Natuurlijk horen dit soort dingen erbij en zijn ze echt niet de enige stam die dit soort dingen aangrijpen, maar ik vind de hoeveelheid toch wel té. Ze hebben hiermee zowel hun eigen kwantiteit uitgebreid en zijn uitgelopen op de andere stammen, en hebben potentiële kwantiteit van andere stammen afgenomen door sneller terrein te winnen door middel van hun interns. Uiteraard verwacht ik wel veel van deze stam en zodra de fronten volledig gevormd zijn zullen we de krachtmetingen pas echt kunnen doen.

Walk is de tweede premade van deze wereld, van de stam Modus W64. Ze zijn vooral opvallend vanwege kun phalanxen, wat voor een goede frontverdeling leidt met veel save voor elke speler. De rim is hier meer gecontroleerd, het nadeel is echter dat de potentiële kwantiteit hierdoor wat lager is, daarbijkomend de al opgelopen achterstand in kwantiteit ten opzichte van One of Cave. Dit heeft deels te maken met de koers die de twee stammen op dit moment hebben en Walk zich vooralsnog niet aan waagt. Maar deels komt dit ook doordat het westgedeelte van Walk matig voor de dag komt. Er is best wat passiviteit aanwezig waardoor er ook geen grote winsten worden geboekt op met name Fuifje. Hier zullen we toch wel moeten doorbreken om de westelijke accounts ook in punten te laten groeien en een goede tegenhanger te zijn aan het Cave-front. De centrale accounts van Walk (Cacturne tot Gentleman) hebben allemaal moeten knokken voor hun punten waar ze ook regelmatig dwarsgezeten werden door One. Ik waardeer de manier waarop ze dat hebben aangepakt. Al met al heeft Walk in mijn ogen de beste frontverdeling en valt hun speelstijl van de 3 topstammen het meest te prijzen. Echter zullen ze moeten oppassen dat ze in kwantiteit niet te ver achter gaan lopen. Voor nu nomineer ik mijn eigen stam als de beste van W69, maar (nog) niet als de stam met de grootste kans om W69 ook daadwerkelijk te winnen.

De beste stam speler:

Mystery men
heeft binnen Fuifje een belangrijke rol gespeeld. Misschien is de verwoording "Levensader van Fuifje" iets overdreven, maar ik denk dat Fuifje een heel ander gezicht had zonder hun aanwezigheid. Ze hebben bij meerdere massa's hun account leeggezet en risico genomen, en dat heeft ook invloed gehad op hoe ze hun eigen massa's konden deffen. Respect voor deze mannen, voor hun toewijding aan de stam en hun motivatie verdienen alle lof.

Schedel vind ik ook een groot compliment verdienen voor hun inzet in de stam. Ze pakken letterlijk bijna alle VV's die er aangeboden zijn en vraag me eigenlijk af of er wel accounts zijn in Walk waar ze nooit even op hebben gelogd. Maar een ding is zeker: Zonder schedel was Walk een hele andere stam.

Honorable mention: Jamie en Kevin van We Like Turtles, ik voelde me toch wel verplicht om dit account even te vernoemen. Jamie stapte tijdelijk over naar AyVamos toen het in zwaar weer verkeerde, respect daarvoor! En Kevin die op mobiel spelen niet als een belemmering ziet om VV's te pakken op belangrijke momenten vind ik een mooie inzet. Chapeau heren!

En Daan (Gentleman) voor de VV <3

Het grootste ego:

WeedIsTotalTrash
krijgt de eer. Op het AF blijft Sam altijd zijn handen in onschuld wassen. Het denigrerende gedrag kan ik bovendien ook niet uitstaan. Als Weed ook maar een beetje kritiek kreeg, kreeg je een heel artikel vol met verwijten of excuusjes waarom het zo verliep. Denk dat je ook bij jezelf te rade kan gaan, maar het ego was klaarblijkelijk te groot om maar iets toe te geven.

Beste leider:

The American Sniper
vind ik persoonlijk de gesprekken goed kunnen voeren met de leiding van Walk, ik heb erbij gezeten en vond dat ze altijd beleefd bleven en altijd zo objectief mogelijk de cases bekeken. Ze schoten niet zomaar uit hun slof, in tegenstelling tot enkele anderen in de chats.

Slechte leider:

De Geitenbijters
, ik ben gewoon geen fan van het huidige beleid van Cave. De gesprekken voor wereldafspraken waar zij bij betrokken zijn, vind ik gewoon goed verlopen dus ik heb een goede hoop op een verbetering. Maar de huidige tour van Cave vind ik gewoon niet fijn. Denk aan het toelaten van CF's omdat je dat schijnbaar niet kan verbieden, dan heb je de touwtjes gewoon niet stevig genoeg in handen binnen je stam.

Sherwin vond ik ook erg matig optreden in de periode dat hij de leiding had over One. Het botste vooral met Warre, en ik denk dat het ook wel aan beide lag, maar ik vond het bijvoorbeeld zwak dat Sherwin zijn eigen stam voorloog over een VV die DBA draaide, beetje in de doofpot proberen te stoppen is natuurlijk niet geweldig. Gelukkig is die functie overgenomen door anderen.

Meest overschatte stam:

Wordt er een stam overschat? Nog geen enkele stam is echt lelijk onderuit gegaan waar hoge verwachtingen van waren. Deze laat ik dus ook open.

Meest onderschatte stam:

Fuifje
, ik denk dat ze ook echt tekort wordt gedaan. Fuifje bleef gewoon goed overeind, na de recruit van Hope and Despair zijn een paar accounts logischerwijs gevallen. Maar daarvoor deden ze het gewoon keurig, konden twee stammen op afstand houden, en op dit moment geven ze niet veel toe op Walk. Dit mag dan ook voor een deel aan Walk liggen, maar naar mijn mening was dat ook gewoon omdat Fuifje echt niet zo kansloos was op dat moment als iedereen denkt. Fuifje heeft nog steeds sterke accounts liggen waar de activiteit meer dan in orde is. Het zal wellicht wel snel gedaan zijn met ze, maar ze nemen wel waardig afscheid van de wereld, respect! Ik denk dat genoeg andere stammen gewoon op delete gegaan zouden zijn als een vijandige stam een recruit bij ze zou doen. Fuifje verdiende deze wereld beter.

Meest overschatte speler:

Discovered by Accident. & Calamity.
Ik vind persoonlijk dat beide accounts nog niet goed genoeg presteren. Het zijn beide accounts die binnen de community niet bepaald onbekend zijn, maar toch niet zo scherp ogen. Beide accounts zijn dorpen verloren met blitzes. Nu is dit iets wat je natuurlijk kan overkomen, maar het doet toch weer afbreuk op je reputatie. En ik denk dat beide accounts gewoon net te weinig moeite hebben moeten doen voor hun dorpen en offensief zwak voor de dag komen.

Mijn account bestaat voor 60% uit MB intern, dat is natuurlijk gewoon heel veel. Je kunt dan weliswaar misschien niet bij de dorpen ivm 20:1 regel en edel je ze op een verkapte manier, maar we hadden op zijn minst offensief beter uit de verf kunnen en moeten komen op de tegenstanders waar we wél op konden vlammen. Ik hoop dat we hierin ook verbeteren, want ik weet dat er meer in zit dan we er nu uit halen.

Discovered by Accident heeft ook heel erg veel interns binnengeharkt van neutrale spelers en MB's, maar liefst 70% van dat account bestaat uit intern. Ik heb ook de aanvallen van dat account gezien, en dat waren veelal 1command massa's. Dat maakt ook geen beste indruk, in deze fase is dat een slechte tactiek en dat getuigt van of slechte activiteit hebben om goede massa te kunnen gooien, of van een slechte inzet.

Meest onderschatte speler:

Ikbeneennoob
, dit account is vrij onzichtbaar, maar ik vind het goed presteren. Ze hebben toch een aantal blitzes gehad, en keer op keer stonden ze gewoon klaar en blijven ze stug doorspelen. Het is een classic team dat de wereld erbij doet. Ze spelen vrij passief, maar dat deffen een hobby is van ze is wel duidelijk gebleken en vind het ook tof om tegen ze te spelen. Onderschat heb ik ze zeker.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:

Denk dat ik deze nu maar open laat. Ik kan best alle ex-stamgenoten van mij noemen die ik op deze wereld ken, maar die weten zelf ook best dat ik graag een wereld met ze speel. En uiteraard vind ik het leuk om met onbekenden te spelen, wat nieuwe contacten kan natuurlijk nooit kwaad :D

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:

Er is op dit moment nou niet iemand op de wereld waar ik écht niet mee in een stam zou willen. Met Mark (Coruscant) heb ik niet altijd de fijnste gesprekken mee gehad en ik kon me ook weleens aan hem storen toen ik bij hem in de stam zat op W65. Dus ik zou dat ook het liefst vermijden, maar het is niet zo dat ik een stam niet zou joinen omdat hij erbij zit. Hetzelfde geldt voor Christiaan (De Pretbedervers), die nog altijd een afkeer heeft tegenover mij. Ik denk dat Chris best een prima stamgenoot zou kunnen zijn, maar op dit moment gaan we niet bepaald door een deur.

Favoriete forum poster:

@slizz vind ik persoonlijk altijd wel tof posten, hij is niet prominent aanwezig maar ik vind zijn onderbouwingen in de posts die hij hier neerzet vaak sterk. En hetzelfde geldt voor @Cacturne . Sem heeft duidelijk een gevoel voor humor (top tier memes of oneliners zo nu en dan :p) maar kan ook goed inhoudelijk posten met sterke argumenten.

Minst favoriete forum poster:

@Coruscant . Hij is helaas wat actiever aanwezig op dit moment, maar ik word altijd getriggered van zijn posts. Mark probeert altijd vijf poten aan een schaap te zoeken. Ja, zijn posts zijn veel geblaat maar weinig wol. Ik zie een overduidelijke One-bril terug bij Mark, en de conclusies zijn altijd te kortzichtig. En het bekende "actie-reactie" gebeuren natuurlijk. Ik vind dat ook gewoon een zwakke visie, maar dat is ook wel te verklaren aan het feit dat Mark de basisschool niet had afgerond, waar je dat juist afleert :oops:

Meest belovende speler voor de toekomst:

Why Not?, ik bedoel... Waarom niet?
Ik vond dit een van de sterker ogende accounts van Cave, ze hebben mooie winsten geboekt op Fuifje en ook massa's afgeslagen van diezelfde stam. Ik heb geen idee wie er spelen, maar ik denk stiekem dat ze me wel positief gaan verrassen.

Cacturne / Abuser zullen naar mijn verwachting ook belangrijke schakels worden in de oorlog met One en ik ben er van overtuigd dat die van goede huize gaan komen. En uiteraard Cacturne > Abuser!

Meest belovende stam voor de toekomst:

De huidige top 3 beloven allemaal veel. Deze laat ik open.

Grootste blunder:

Dit lijstje nu maken terwijl ik het relatief druk heb :(

Mooiste actie van de wereld:


De 3 topstammen die de koppen bij elkaar steken en op dit moment proberen wereldafspraken te maken. Ik hoop dat het snel rond is, maar ik vind het fijn dat dit nog mogelijk was ondanks de vijandige sfeer die er wel nadrukkelijk heerst.
 
Laatst bewerkt:
Mensen hebben eindelijk ontdekt hoe ze 4 gratis likes per post krijgen :D
Toch krijgt mijn lijstje straks Abuser 》》》 Cacturne.


Ook een mooi en redelijk neutraal lijstje Cala.
 
Beste speler:

Team Schedel maakt in mijn ogen nog de beste indruk. Ze hebben hun groei op een gezonde manier gepakt, het waren weliswaar geen tegenstanders van een serieus kaliber en op offensief/defensief vlak hebben ze in mijn ogen zich nog niet bewezen. Maar ze hebben relatief weinig interns en ze zijn simpelweg waanzinnig actief en spelen een hele belangrijke rol voor de stam. Ik vind dit het beste allround team dat op W69 rondloopt atm. Gaat helemaal goed komen met dat account.

Beste stam:Fuifje (Oranje) is op dit moment geen stam meer dat kans maakt op een wereldwinst. Desondanks vind ik dat ze goed gestreden hebben, ze geven zich niet zomaar gewonnen. Ook vind ik dit de enige stam dat op moreel/ethisch vlak eigenlijk vrijwel geen fouten heeft gemaakt, als Fuifje geen sandwich ligging zou hebben gehad en meer kwantiteit, zou ik ze hier ongetwijfeld nomineren.

Cave (Zwart) heeft op dit moment een redelijk gunstige ligging waar nog genoeg kwantiteit te behalen valt. Er zijn wel een paar kanttekeningen die ik allereerst wilde plaatsten. Ten eerste is het account Ohh muffin ten dode opgeschreven, die heeft geen save en een dubbel front met zowel Walk als One. Ik verwacht dat Cave hiermee dus een stukje kwantiteit nog gaat verliezen. En ten tweede heeft Cave een deel van de kwantiteit die ze nu hebben te danken aan een recruit waar ik geen fan van was. Doordat ze bij Fuifje het account Hope and Despair weggehaald hebben, hebben ze de accounts WeedIsTotalTrash en Kazuya in een stroomversnelling op kunnen edelen. Ik vind dit niet de juiste manier en Cave heeft met die recruit voor mij een reactie afgegeven dat ze maar al te graag zulke middelen willen aangrijpen. Dus ik reken Cave hier absoluut voor af. Voor de rest denk ik dat de rest van Cave mee gaat doen in de driestrijd. Ik ken Cave van buitenaf heel slecht, dus ik kan moeilijk verwachtingen hieraan vastkoppelen. Uit ervaring weet ik dat stammen die niet prominent aanwezig zijn op onder andere het AF of weinig bekende namen in zich hebben, minder snel een wereld winnen. Uiteraard kan Cave mij positief verrassen, of ze kunnen later een grote flop blijken. Maar vind dat Cave tot nu toe niet de beste stam is van W69, maar op papier hebben ze zeker een goede kans.

One (Wit) is een premade van W65 spelers dus het eerste voordeel is dat de accounts al beter op elkaar ingespeeld zijn. Ik heb hier zelf veel oud-stamgenoten in zitten en weet uit ervaring ook dat er genoeg kwaliteit verborgen zit. Qua ligging staan ze er prima voor, er zijn geen accounts die bij voorbaat al afgeschreven kunnen worden. De eerste aanvaring met Walk is in hun voordeel afgesloten, ze hebben een goede beginnende indruk gemaakt met AyVamos sterk terugdringen en een stukje rim weer in hun zone weten te krijgen. Echter vind ik hun stijl van de laatste tijd niet iets wat mij aanspreekt. Ze krijgen grote hoeveelheden intern (aangeboden) en maken daar nu op grote schaal gebruik van. The American Sniper en Celtic Warrior hebben bijvoorbeeld een groot blok intern gehad van de stam EER en hebben zodoende hun front met Walk kunnen creëren. Discovered by Accident heeft ook gestoord veel spelers weten te internen aan hun front. Deze 3 spelers hebben daarmee aanzienlijk sneller terreinwinst kunnen boeken dan de partij aan de andere kant, Walk, die voor alle dorpen aan het front heeft moeten strijden. Daarbijkomend hebben ze veel terreinwinst geboekt richting Cave middels de stam Hurricane. Coruscant en Devilliance als voorbeeld. Nap Time heeft ook een vijandige speler gerecruit tot hun MB stam (dat nu maar liefst 900k is, wat natuurlijk absurd is voor één speler). Kortom, een groot deel van One waarvan ik niet zo'n fan van hun huidige edelkoers ben. Natuurlijk horen dit soort dingen erbij en zijn ze echt niet de enige stam die dit soort dingen aangrijpen, maar ik vind de hoeveelheid toch wel té. Ze hebben hiermee zowel hun eigen kwantiteit uitgebreid en zijn uitgelopen op de andere stammen, en hebben potentiële kwantiteit van andere stammen afgenomen door sneller terrein te winnen door middel van hun interns. Uiteraard verwacht ik wel veel van deze stam en zodra de fronten volledig gevormd zijn zullen we de krachtmetingen pas echt kunnen doen.

Walk is de tweede premade van deze wereld, van de stam Modus W64. Ze zijn vooral opvallend vanwege kun phalanxen, wat voor een goede frontverdeling leidt met veel save voor elke speler. De rim is hier meer gecontroleerd, het nadeel is echter dat de potentiële kwantiteit hierdoor wat lager is, daarbijkomend de al opgelopen achterstand in kwantiteit ten opzichte van One of Cave. Dit heeft deels te maken met de koers die de twee stammen op dit moment hebben en Walk zich vooralsnog niet aan waagt. Maar deels komt dit ook doordat het westgedeelte van Walk matig voor de dag komt. Er is best wat passiviteit aanwezig waardoor er ook geen grote winsten worden geboekt op met name Fuifje. Hier zullen we toch wel moeten doorbreken om de westelijke accounts ook in punten te laten groeien en een goede tegenhanger te zijn aan het Cave-front. De centrale accounts van Walk (Cacturne tot Gentleman) hebben allemaal moeten knokken voor hun punten waar ze ook regelmatig dwarsgezeten werden door One. Ik waardeer de manier waarop ze dat hebben aangepakt. Al met al heeft Walk in mijn ogen de beste frontverdeling en valt hun speelstijl van de 3 topstammen het meest te prijzen. Echter zullen ze moeten oppassen dat ze in kwantiteit niet te ver achter gaan lopen. Voor nu nomineer ik mijn eigen stam als de beste van W69, maar (nog) niet als de stam met de grootste kans om W69 ook daadwerkelijk te winnen.

De beste stam speler:

Mystery men
heeft binnen Fuifje een belangrijke rol gespeeld. Misschien is de verwoording "Levensader van Fuifje" iets overdreven, maar ik denk dat Fuifje een heel ander gezicht had zonder hun aanwezigheid. Ze hebben bij meerdere massa's hun account leeggezet en risico genomen, en dat heeft ook invloed gehad op hoe ze hun eigen massa's konden deffen. Respect voor deze mannen, voor hun toewijding aan de stam en hun motivatie verdienen alle lof.

Schedel vind ik ook een groot compliment verdienen voor hun inzet in de stam. Ze pakken letterlijk bijna alle VV's die er aangeboden zijn en vraag me eigenlijk af of er wel accounts zijn in Walk waar ze nooit even op hebben gelogd. Maar een ding is zeker: Zonder schedel was Walk een hele andere stam.

Honorable mention: Jamie en Kevin van We Like Turtles, ik voelde me toch wel verplicht om dit account even te vernoemen. Jamie stapte tijdelijk over naar AyVamos toen het in zwaar weer verkeerde, respect daarvoor! En Kevin die op mobiel spelen niet als een belemmering ziet om VV's te pakken op belangrijke momenten vind ik een mooie inzet. Chapeau heren!

En Daan (Gentleman) voor de VV <3

Het grootste ego:

WeedIsTotalTrash
krijgt de eer. Op het AF blijft Sam altijd zijn handen in onschuld wassen. Het denigrerende gedrag kan ik bovendien ook niet uitstaan. Als Weed ook maar een beetje kritiek kreeg, kreeg je een heel artikel vol met verwijten of excuusjes waarom het zo verliep. Denk dat je ook bij jezelf te rade kan gaan, maar het ego was klaarblijkelijk te groot om maar iets toe te geven.

Beste leider:

The American Sniper
vind ik persoonlijk de gesprekken goed kunnen voeren met de leiding van Walk, ik heb erbij gezeten en vond dat ze altijd beleefd bleven en altijd zo objectief mogelijk de cases bekeken. Ze schoten niet zomaar uit hun slof, in tegenstelling tot enkele anderen in de chats.

Slechte leider:

De Geitenbijters
, ik ben gewoon geen fan van het huidige beleid van Cave. De gesprekken voor wereldafspraken waar zij bij betrokken zijn, vind ik gewoon goed verlopen dus ik heb een goede hoop op een verbetering. Maar de huidige tour van Cave vind ik gewoon niet fijn. Denk aan het toelaten van CF's omdat je dat schijnbaar niet kan verbieden, dan heb je de touwtjes gewoon niet stevig genoeg in handen binnen je stam.

Sherwin vond ik ook erg matig optreden in de periode dat hij de leiding had over One. Het botste vooral met Warre, en ik denk dat het ook wel aan beide lag, maar ik vond het bijvoorbeeld zwak dat Sherwin zijn eigen stam voorloog over een VV die DBA draaide, beetje in de doofpot proberen te stoppen is natuurlijk niet geweldig. Gelukkig is die functie overgenomen door anderen.

Meest overschatte stam:

Wordt er een stam overschat? Nog geen enkele stam is echt lelijk onderuit gegaan waar hoge verwachtingen van waren. Deze laat ik dus ook open.

Meest onderschatte stam:

Fuifje
, ik denk dat ze ook echt tekort wordt gedaan. Fuifje bleef gewoon goed overeind, na de recruit van Hope and Despair zijn een paar accounts logischerwijs gevallen. Maar daarvoor deden ze het gewoon keurig, konden twee stammen op afstand houden, en op dit moment geven ze niet veel toe op Walk. Dit mag dan ook voor een deel aan Walk liggen, maar naar mijn mening was dat ook gewoon omdat Fuifje echt niet zo kansloos was op dat moment als iedereen denkt. Fuifje heeft nog steeds sterke accounts liggen waar de activiteit meer dan in orde is. Het zal wellicht wel snel gedaan zijn met ze, maar ze nemen wel waardig afscheid van de wereld, respect! Ik denk dat genoeg andere stammen gewoon op delete gegaan zouden zijn als een vijandige stam een recruit bij ze zou doen. Fuifje verdiende deze wereld beter.

Meest overschatte speler:

Discovered by Accident. & Calamity.
Ik vind persoonlijk dat beide accounts nog niet goed genoeg presteren. Het zijn beide accounts die binnen de community niet bepaald onbekend zijn, maar toch niet zo scherp ogen. Beide accounts zijn dorpen verloren met blitzes. Nu is dit iets wat je natuurlijk kan overkomen, maar het doet toch weer afbreuk op je reputatie. En ik denk dat beide accounts gewoon net te weinig moeite hebben moeten doen voor hun dorpen en offensief zwak voor de dag komen.

Mijn account bestaat voor 60% uit MB intern, dat is natuurlijk gewoon heel veel. Je kunt dan weliswaar misschien niet bij de dorpen ivm 20:1 regel en edel je ze op een verkapte manier, maar we hadden op zijn minst offensief beter uit de verf kunnen en moeten komen op de tegenstanders waar we wél op konden vlammen. Ik hoop dat we hierin ook verbeteren, want ik weet dat er meer in zit dan we er nu uit halen.

Discovered by Accident heeft ook heel erg veel interns binnengeharkt van neutrale spelers en MB's, maar liefst 70% van dat account bestaat uit intern. Ik heb ook de aanvallen van dat account gezien, en dat waren veelal 1command massa's. Dat maakt ook geen beste indruk, in deze fase is dat een slechte tactiek en dat getuigt van of slechte activiteit hebben om goede massa te kunnen gooien, of van een slechte inzet.

Meest onderschatte speler:

Ikbeneennoob
, dit account is vrij onzichtbaar, maar ik vind het goed presteren. Ze hebben toch een aantal blitzes gehad, en keer op keer stonden ze gewoon klaar en blijven ze stug doorspelen. Het is een classic team dat de wereld erbij doet. Ze spelen vrij passief, maar dat deffen een hobby is van ze is wel duidelijk gebleken en vind het ook tof om tegen ze te spelen. Onderschat heb ik ze zeker.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:

Denk dat ik deze nu maar open laat. Ik kan best alle ex-stamgenoten van mij noemen die ik op deze wereld ken, maar die weten zelf ook best dat ik graag een wereld met ze speel. En uiteraard vind ik het leuk om met onbekenden te spelen, wat nieuwe contacten kan natuurlijk nooit kwaad :D

Met wie zou je zeker niet graag in een stam zitten:

Er is op dit moment nou niet iemand op de wereld waar ik écht niet mee in een stam zou willen. Met Mark (Coruscant) heb ik niet altijd de fijnste gesprekken mee gehad en ik kon me ook weleens aan hem storen toen ik bij hem in de stam zat op W65. Dus ik zou dat ook het liefst vermijden, maar het is niet zo dat ik een stam niet zou joinen omdat hij erbij zit. Hetzelfde geldt voor Christiaan (De Pretbedervers), die nog altijd een afkeer heeft tegenover mij. Ik denk dat Chris best een prima stamgenoot zou kunnen zijn, maar op dit moment gaan we niet bepaald door een deur.

Favoriete forum poster:

@slizz vind ik persoonlijk altijd wel tof posten, hij is niet prominent aanwezig maar ik vind zijn onderbouwingen in de posts die hij hier neerzet vaak sterk. En hetzelfde geldt voor @Cacturne . Sem heeft duidelijk een gevoel voor humor (top tier memes of oneliners zo nu en dan :p) maar kan ook goed inhoudelijk posten met sterke argumenten.

Minst favoriete forum poster:

@Coruscant . Hij is helaas wat actiever aanwezig op dit moment, maar ik word altijd getriggered van zijn posts. Mark probeert altijd vijf poten aan een schaap te zoeken. Ja, zijn posts zijn veel geblaat maar weinig wol. Ik zie een overduidelijke One-bril terug bij Mark, en de conclusies zijn altijd te kortzichtig. En het bekende "actie-reactie" gebeuren natuurlijk. Ik vind dat ook gewoon een zwakke visie, maar dat is ook wel te verklaren aan het feit dat Mark de basisschool niet had afgerond, waar je dat juist afleert :oops:

Meest belovende speler voor de toekomst:

Why Not?, ik bedoel... Waarom niet?
Ik vond dit een van de sterker ogende accounts van Cave, ze hebben mooie winsten geboekt op Fuifje en ook massa's afgeslagen van diezelfde stam. Ik heb geen idee wie er spelen, maar ik denk stiekem dat ze me wel positief gaan verrassen.

Cacturne / Abuser zullen naar mijn verwachting ook belangrijke schakels worden in de oorlog met One en ik ben er van overtuigd dat die van goede huize gaan komen. En uiteraard Cacturne > Abuser!

Meest belovende stam voor de toekomst:

De huidige top 3 beloven allemaal veel. Deze laat ik open.

Grootste blunder:

Dit lijstje nu maken terwijl ik het relatief druk heb :(

Mooiste actie van de wereld:


De 3 topstammen die de koppen bij elkaar steken en op dit moment proberen wereldafspraken te maken. Ik hoop dat het snel rond is, maar ik vind het fijn dat dit nog mogelijk was ondanks de vijandige sfeer die er wel nadrukkelijk heerst.
Mooie lijst, de zelfkritiek siert je. Beste dat dit forum al gezien heeft tot nog toe.
 
Bedankt voor de nominaties !
 
Hierbij mijn eerste post én Golden Awards ooit op het forum:

Beste speler:

Sons of Durin
Heeft weinig tot geen interns, een gunstige ligging met nog meer dan genoeg ruimte om zijn cluster uit te breiden.

Schedel
Ondanks de wat latere start een verdienstelijke plek in de top-10. Mooi compact cluster met nog meer dan genoeg ruimte in de rim om uit te groeien.

Beste stam:
Ik denk dat dat er op dit moment niet één van de top-3 stammen verreweg het beste is. Ben benieuwd hoe deze wereld zicht gaat ontwikkelen, met hopelijk een mooie 1v1v1 met Cave, Walk en One. Qua ligging en cluster heeft Walk in mijn ogen op dit moment een kleine voorsprong t.o.v. de andere twee.

Beste stam speler:
Mystery men
Ondanks hun eigen front een mooie ODS en lijken dus niet te beroerd om hun eigen dorpen leeg te zetten om hun stamgenoten te helpen.

Why not?
Nooit te beroerd om eigen dorpen leeg te zetten, maar ook qua aanval kun je op hen rekenen.

Het grootste ego:
Weed Is Total Trash
Gebaseerd op hun gedrag of het forum, de vele verwijten maken naar anderen en altijd commentaar bij het minste of geringste aan kritiek.

Beste leider/Slechte leider:
Kan ik geen uitspraak over doen.

Meest overschatte stam:
Fuifje
Ze mogen dan een (zwaar) ongunstige ligging hebben tussen Cave en Walk, maar in mijn ogen hebben ze daar tegenover ook bijzonder weinig laten zien.

Meest onderschatte stam:
Ik denk niet dat er mensen zijn die stammen uit de top op dit moment onderschatten.

Meest overschatte speler:
The Guru
Zit weliswaar in een topstam, maar de hoeveelheid interns is haast gênant te noemen, met name de laatste weken.

Calamity.
Eigenlijk zelfde reden als bij The Guru, ook een (te) hoog aantal interns.

Meest onderschatte speler:
Why not?
Krijgen in mijn ogen nog te weinig credits voor hun spel. Zit een goed/actief team op het account, die meerdere keren een aantal mooie en succesvolle aanvallen hebben laten zien.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:
Het merendeel uit de huidige top-10 is altijd interessant. Na een aantal jaren weer terug op TW, valt er nog genoeg (bij) te leren.

Met wie zou niet graag in een stam zitten:
-

Favoriete/minst favoriete forum poster:
Geen. Ik gebruik het forum te weinig echt actief om hier een oordeel over te geven.

Meest belovende speler voor de toekomst:
Why not?
Ik denk dat ze met dit huidige team nog mooie dingen kunnen laten zien op deze wereld.

Meest belovende stam voor de toekomst:
Ik ben benieuwd naar de gehele top-3 en hoe deze wereld zich zal ontwikkelen bij een 1v1v1.

Grootste blunder:
Na jaren van afwezigheid toch weer terugkomen op TW. Het vergt altijd meer tijd dan je vooraf had gedacht.

Mooiste profiel foto van spelers:
Calamity.

Mooiste profiel foto van stammen:
Fuifje
 
Hierbij mijn eerste post én Golden Awards ooit op het forum:

Beste speler:

Sons of Durin
Heeft weinig tot geen interns, een gunstige ligging met nog meer dan genoeg ruimte om zijn cluster uit te breiden.

Schedel
Ondanks de wat latere start een verdienstelijke plek in de top-10. Mooi compact cluster met nog meer dan genoeg ruimte in de rim om uit te groeien.

Beste stam:
Ik denk dat dat er op dit moment niet één van de top-3 stammen verreweg het beste is. Ben benieuwd hoe deze wereld zicht gaat ontwikkelen, met hopelijk een mooie 1v1v1 met Cave, Walk en One. Qua ligging en cluster heeft Walk in mijn ogen op dit moment een kleine voorsprong t.o.v. de andere twee.

Beste stam speler:
Mystery men
Ondanks hun eigen front een mooie ODS en lijken dus niet te beroerd om hun eigen dorpen leeg te zetten om hun stamgenoten te helpen.

Why not?
Nooit te beroerd om eigen dorpen leeg te zetten, maar ook qua aanval kun je op hen rekenen.

Het grootste ego:
Weed Is Total Trash
Gebaseerd op hun gedrag of het forum, de vele verwijten maken naar anderen en altijd commentaar bij het minste of geringste aan kritiek.

Beste leider/Slechte leider:
Kan ik geen uitspraak over doen.

Meest overschatte stam:
Fuifje
Ze mogen dan een (zwaar) ongunstige ligging hebben tussen Cave en Walk, maar in mijn ogen hebben ze daar tegenover ook bijzonder weinig laten zien.

Meest onderschatte stam:
Ik denk niet dat er mensen zijn die stammen uit de top op dit moment onderschatten.

Meest overschatte speler:
The Guru
Zit weliswaar in een topstam, maar de hoeveelheid interns is haast gênant te noemen, met name de laatste weken.

Calamity.
Eigenlijk zelfde reden als bij The Guru, ook een (te) hoog aantal interns.

Meest onderschatte speler:
Why not?
Krijgen in mijn ogen nog te weinig credits voor hun spel. Zit een goed/actief team op het account, die meerdere keren een aantal mooie en succesvolle aanvallen hebben laten zien.

Met wie zou zeker graag in een stam zitten:
Het merendeel uit de huidige top-10 is altijd interessant. Na een aantal jaren weer terug op TW, valt er nog genoeg (bij) te leren.

Met wie zou niet graag in een stam zitten:
-

Favoriete/minst favoriete forum poster:
Geen. Ik gebruik het forum te weinig echt actief om hier een oordeel over te geven.

Meest belovende speler voor de toekomst:
Why not?
Ik denk dat ze met dit huidige team nog mooie dingen kunnen laten zien op deze wereld.

Meest belovende stam voor de toekomst:
Ik ben benieuwd naar de gehele top-3 en hoe deze wereld zich zal ontwikkelen bij een 1v1v1.

Grootste blunder:
Na jaren van afwezigheid toch weer terugkomen op TW. Het vergt altijd meer tijd dan je vooraf had gedacht.

Mooiste profiel foto van spelers:
Calamity.

Mooiste profiel foto van stammen:
Fuifje
Prima lijstje voor je eerste forumpost, beetje zwart wit in je redenatie af en toe maar moet kunnen. Had het graag een like gegeven maar zie helaas nergens staan dat Cacturne toch wel beter is dan Abuser dus da's een verbeterpuntje voor volgende keer.

Ik denk dat er velen zijn die je voor zijn gegaan die dezelfde fout hebben gemaakt :p (waaronder ik)
Kutspel is het ook, ga nooit meer nieuwe wereld beginnen

Wanneer begint 71? Vraag het voor een vriend
 
Kutspel is het ook, ga nooit meer nieuwe wereld beginnen

Wanneer begint 71? Vraag het voor een vriend
"Krijgt een whatsapp bericht binnen"
Jo man, ik ga lekker op wereld 65 wil je misschien helpen als MB/DU?
Mua, weet niet man, heb eigenlijk geen tijd.. druk met school en werk etc.

1 week later....

"Speelt actief als MB/DU en is een eigen account gestart op wereld 66"

Nog bedankt hé! @Baconchips @Discovered By Accident.
 
Ik denk dat er velen zijn die je voor zijn gegaan die dezelfde fout hebben gemaakt :p (waaronder ik)
Ja, het kan snel gaan. Van op een druilerige zondagmiddag toch maar eens kijken hoe het ook al weer is op Tribal Wars, tot een vriendin die regelmatig de opmerking maakt: "Ben je nou al weer met je Farmville-vriendjes aan het spelen?".

Maarja, het blijft nog steeds een leuke tijdsbesteding als online game.
 

Discovered By Accident.

Tribe Mate Of The Year 2019
Ja, het kan snel gaan. Van op een druilerige zondagmiddag toch maar eens kijken hoe het ook al weer is op Tribal Wars, tot een vriendin die regelmatig de opmerking maakt: "Ben je nou al weer met je Farmville-vriendjes aan het spelen?".

Maarja, het blijft nog steeds een leuke tijdsbesteding als online game.
Farmville is ander spel toch? Speel jij solo of hoor je bij Cave? Fuifje zal niet gezien je odd.