- Reactiescore
- 112
Naar aanleiding van een gesprek in het #Food kanaal in de Tribalwars.nl Discord vonden @Don Hassies en ik het een leuk idee om ook op het forum te proberen met een foodtopic.
Ben je nou een foodie, hobbykok, lekkerbek of is het puur uit noodzaak? Eten is iets dat we allemaal gemeen hebben.
Het lijkt ons leuk om recepten, ervaringen, kennis en tips te delen. Of je nu zin hebt in een avond uitgebreid koken of een snelle, versgemaakte maaltijd we hopen met dit topic dat er recepten komen van & voor beginnende thuiskoks tot de gevorderde foodies!
Wie weet vind/geef jij hier de inspiratie?
Bananenbrood
Bananenbrood kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten. Of het nu tijdens het ontbijt is, de lunch of als tussendoortje, bananenbrood smaakt altijd.
Benodigdheden:
Ingrediënten
Zet de oven aan op 175 graden.
Prak de bananen, meng deze met alle "Natte" ingrediënten in een kom waarna je de "droge" ingrediënten toevoegt.
Meng dit tot een smeuïg geheel en giet dit in de ingevette cakevorm.
Zet de cakevorm 40 minuten in de oven.
Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de bananenbrood. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de bananenbrood nog niet gaar en kun je hem nog even in de oven laten staan.
Tip!
Je kan eventueel ook stukjes chocolade aan het deeg toevoegen.
Ben je nou een foodie, hobbykok, lekkerbek of is het puur uit noodzaak? Eten is iets dat we allemaal gemeen hebben.
Het lijkt ons leuk om recepten, ervaringen, kennis en tips te delen. Of je nu zin hebt in een avond uitgebreid koken of een snelle, versgemaakte maaltijd we hopen met dit topic dat er recepten komen van & voor beginnende thuiskoks tot de gevorderde foodies!
Wie weet vind/geef jij hier de inspiratie?
Bananenbrood
Bananenbrood kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten. Of het nu tijdens het ontbijt is, de lunch of als tussendoortje, bananenbrood smaakt altijd.
Benodigdheden:
- Een cakeblik
- Mengkom
- Vork
- Spatel voor mengen
Ingrediënten
- 3 overrijpe bananen
- 2 Eieren
- 2 eetlepels melk
- 25 gram boter
- 200 gram bloem
- 125 gram rietsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
Zet de oven aan op 175 graden.
Prak de bananen, meng deze met alle "Natte" ingrediënten in een kom waarna je de "droge" ingrediënten toevoegt.
Meng dit tot een smeuïg geheel en giet dit in de ingevette cakevorm.
Zet de cakevorm 40 minuten in de oven.
Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de bananenbrood. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de bananenbrood nog niet gaar en kun je hem nog even in de oven laten staan.
Tip!
Je kan eventueel ook stukjes chocolade aan het deeg toevoegen.
Ik gebruik patisseriebloem maar het maakt niet echt uit welke bloem je gebruikt. Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt moet je rekening houden dat daar al bakpoeder aan toegevoegd is.Iemand zei:Welke bloem gebruik ik het beste?