FAQ van w12.nl

Status
Niet open voor verdere reacties.

-Tim-

Guest
De veelgestelde vragen over w12.


Een soort van project, net als "mijlpalen", die beginnelingen en mensen die even niet weten hoe sommige dingen in elkaar zitten. Als er iets fout staat; aarzel niet en grijp gelijk in, hiermee helpen we mensen. Verder gaat dit over w12 instellingen, de basis kan je hier vinden. Zit er een vraag niet tussen, dan post je die even. Is een antwoord fout, dan post je even een correctie. Een sticky zou leuk zijn en spam zou niet nodig zijn.
 • Wat is de snelheid van w12.nl?
De snelheid is 1,5 keer de normale snelheid. De troepen lopen op normale snelheid (dus edelman doet er 35 minuten per veld over).


 • Kan je windrichtingen kiezen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Echter mag je wel de windrichting kiezen als de wereld 2 weken bezig is.


 • Is er een nachtbonus?
Ja, die geeft 100% verdedigingsbonus tussen 01:00 en 07:00 uur.


 • Hoe werken de aanvallen?
Een aanval wordt gerekend in milliseconden, dit houdt in dat je meerdere aanvallen willekeurig kan plaatsen binnen dezelfde seconde. Er geld ook een minimumregel.


 • Wat is: "Minimumregel"?
Dan heb je een limiet op het aantal troepen die je mag versturen. Dit houdt in dit geval in, dat je minimaal een x-aantal troepen mag verzenden naar een andere bewoond dorp. MAW: Je moet minimaal het aantal troepen versturen dan gelijk staat aan 2% van je dorpspunten.


 • Zijn hier barbaren- en/of bonusdorpen?
Jazeker, er worden willekeurig bonusdorpen verdeeld over de hele (bewoonde) wereld. Als een speler stopt, worden zijn dorp(en) barbarendorpen, deze groeien mee tot ze 3000 punten bereikt hebben.


 • Wat bouwen die barbarendorpen op?
Barbarendorpen bouwen willekeurig gebouwen uit tot het dorp een puntenaantal van 3000 (=3k) heeft bereikt. Als je dan een gebouw sloopt, is de kans groot dat hij een ander gebouw bouwt. (lees: leveld). Hetzelfde geld voor bonusdorpen.


 • Kan je een ridder maken?
Ja, in deze wereld kan je een ridder maken, deze kan speciale wapens vinden.


 • Wat kunnen die wapens?
Als de ridder deze wapens draagt tijdens een aanval of verdediging met andere troepen, geeft deze een bonus aan een bepaalde klasse, bijvoorbeeld bij Lichte cavalerie. Als je dit handig gebruikt, kan dit tot een groot voordeel leiden in de aanval of verdediging.


 • Zit er in deze wereld een kerk?
Ja, dit zorgt voor meer dynamiek in het spel. Een kerk is in wereld 12 een van de belangrijkste gebouwen. Je hebt een Eerste kerk en een Kerk.

 • Kerk informatie
De kerk helpt de religieuze bewoners uit de dorpen rondom het dorp waar de kerk gesitueerd staat. Bewoners niet onder invloed van de kerk zullen slechts aan de helft van hun kracht vechten. Elk dorp mag maar 1 kerk hebben.

De 1ste kerk kan, in tegenstelling tot de andere kerken, niet worden vernietigd door katapulten. De andere kerken hebben, in tegenstelling tot andere gebouwen met hetzelfde level, een sterkere verdediging tegen katapulten.

Zodra je meerdere dorpen bezit kan je ook meerdere kerken bouwen. Het uitbouwen van een kerk is echter duur en eist veel boerderijplaatsen op. Het tactisch plaatsen van kerken is dus een must! Hoe hoger het level van een kerk, hoe hoger diens radius.

In het dorpsoverzicht kan je nagaan of dat dorp onder invloed van een kerk staat, en hoeveel kerken dit dorp beïnvloeden. Bij je kaart heb je de optie om de radius zichtbaar te maken, dit wordt aangeduid met de blauwe cirkel, die vervolgens verschijnt.


 • Eerste kerk informatie
In je eerste dorp krijg je reeds een gratis kerk. Deze kerk is een speciale kerk: De radius is groter in vergelijking met de andere kerken, de grootte van deze radius - in je eerste dorp - kan echter niet worden vergroot.

Wanneer je het dorp met jouw beginkerk verliest, kan je deze in een ander willekeurig dorp terug heropbouwen tegen een lagere prijs zolang je geen andere kerk hebt.

De eerste kerk kan, in tegenstelling tot de andere kerken, niet worden vernietigd door katapulten. De kerk kan wel afgebroken worden zolang geen van je andere dorpen een kerk heeft.

 • Hoe werken de edelmannen in wereld 12?
Er wordt gewerkt met een goudmuntensysteem. Verder mag de edelman 77 velden lopen. Dit is ongeveer gelijk aan 45 uur.


 • Wat is een goudmuntensysteem?
Dat betekend dat je een goudmunt moet slaan om een edelman te maken, daarboven komt nog de prijs van de edelman.


 • Hoe duur is zo'n munt en hoe duur een edelman?
Munt: 28.000 hout, 30.000 leem en 25.000 ijzer.
Edelman: 40.000 hout, 50.000 leem en 50.000 ijzer. • Hoe werkt een munt?
Je ruilt grondstoffen voor een munt, die munt zal je nooit worden afgepakt, echter moet je voor de 2e edelman nog 2 munten erbij slaan. Voor je 3e edelman nog eens 3 munten erboven op, etc, etc.


 • Hoe zit het met de technologie in de smederijen (tech-lvls)?
Het is een 1-levelsysteem, dat houdt in dat je alle eenheden maar 1 keer hoeft te ontwikkelen per dorp. Je hebt ook geen last van een limiet.


 • Wanneer staan er troepen in een barbarendorp?
Als een speler wordt gebanned worden al zijn dorpen barbarendorpen. In deze dorpen staan op dat moment evenveel troepen als de punten. (dus in een dorp van 1500 punten staan 1500 speer en 1500 zwaard)


 • Met hoeveel troepen kan je aanvallen zonder dat je verliezen lijdt?
Als een dorp geen muur meer heeft en je wilt niet afhankelijk zijn van het geluk, dan raad ik je aan om 35 speer te sturen. Dit kan ook verholpen worden door bijl met speer mee te sturen. (bv. 15 speer en 3 bijl).

 • Hoelang doet het bouwen van gebouwen er over in w12?
Dat kan je per lvl van je hoofdgebouw zijn bij deze link


Om maar nog een keer aan te geven. Voel je vrij een vraag te posten die er niet tussenstaat. Enkele voorwaarden zijn wel dat ze betrekking moeten hebben tot de intellingen van w12. De andere kan je kwijt bij de eerder gegeven link. :)

Ik hoop op ieders medewerking,

-Tim-
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cepeeters

Guest
Zeer volledig, enkel het uis niet W12?nl maar gewoon W12 (topictitel)
 

Gohrath

Guest
Goed werk!
Niet dat het noodzakelijk is ofzo aangezien alles in de hulp staat, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het nodig zijn. :D
 

DeletedUser15864

Guest
Maar het beste is dus je kerken te bouwen in de "hoeken" van je cirkel of niet? :p
 

DeletedUser15864

Guest
waarom denk je dat hij tussen aanhalingtekens staat.
Je doet hier al net zo dom als op the west...:rolleyes:
 

DeletedUser26724

Guest
Mooi en handig voor de noobsxD;)

Hij staat nu in me notities de link:p
 

bekeleke

Guest
Speertjes

Ja, al heeft een hoek geen cirkels. ^^
ik denk dat je bedoelt, een cirkel heef geen hoeken:D

Maar ik heb een vraagje, waarschijnlijk nogal dom maar goed:p

Als je met minstens 2 speerders een bonus/barbarendorp aanvalt momenteel kan je dan gs stelen of gaan je speerders dan dood?
En moet je je held meesturen of niet?

En vanaf wanneer komen er troepen in de dorpen te staan?
 

De Bruine Ster

Guest
in de onbewoonde troepen komen geen legers te staan. behalve als een speler gebanned wordt ofzo. En als je gaat farmen moet je zowieso je ridder meesturen, alleen al om het feit dat ie 100 gs voor je meeneemt
 

bekeleke

Guest
in de onbewoonde troepen komen geen legers te staan. behalve als een speler gebanned wordt ofzo. En als je gaat farmen moet je zowieso je ridder meesturen, alleen al om het feit dat ie 100 gs voor je meeneemt
ik weet dat je ridder 100 gs meeneemt,
maar eens je 20 speerders hebt kan je die beter spreiden over verschillende targets denk ik aangezien die anders direct leeg zijn en je minder opbrengst hebt, daarom vroeg ik me af wat indien je er reeds 20 hebt.
Indien je die dan deelt door 4 en drie groepjes verstuurt zonder ridder overleven die het dan ook of niet?

En nog een extra vraagje kunnen we nu al grondstoffen ruilen op de markt of niet?
 

DeletedUser13688

Guest
groepjes van 5 overleven het, echter 5x25 = 125 totaal

125/3 =
iets meer dan 40 voor elke --> je komt tekort op je hout.

Oftewel, bij dusdanig kleine groepjes lijd je er alleen maar verlies op =)

Ik zou bij 15 ong. beginnen met versturen, wat natuurlijk ook goed mogelijk is, is dat je snel een smederij bouwt, en dan bijv. 5 speer + 2 zwaardjes stuurt naar barbaren/bonus dorpjes =)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.