1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Em

Discussie in 'Vrij forum / Ditjes en datjes' gestart door Pimsie., 14. sep 2018.

Deel Deze Pagina

 1. Pimsie.

  Pimsie. Tribe Mate Of The Year

  Lid geworden:
  17. feb 2016
  Berichten:
  4.011
  Leuk Bevonden:
  2.221
 2. empiror

  empiror

  Lid geworden:
  24. okt 2014
  Berichten:
  1.101
  Leuk Bevonden:
  276
 3. Pimsie.

  Pimsie. Tribe Mate Of The Year

  Lid geworden:
  17. feb 2016
  Berichten:
  4.011
  Leuk Bevonden:
  2.221
  MGK een L nu for sure.
   
 4. firedrakan

  firedrakan

  Lid geworden:
  7. nov 2011
  Berichten:
  5.435
  Leuk Bevonden:
  1.100
  Mooie is dat mensen bij het nummer van MGK denken dat die in 1 dag geschreven is en telt als een battle-rap.
  Stond al 6 maand in de soundcloud klaar :rolleyes:

  Eminem schreef hem in 13 minuten, wat voor hem traag is gezien hij een legendarische battle-rapper is.
  Weet nog op MTV voor hij een single uitbracht had dat hij al de vloer aanveegde met bekende rappers.
   
  empiror vindt dit leuk.
 5. Saesee tiin.

  Saesee tiin.

  Lid geworden:
  19. sep 2018
  Berichten:
  72
  Leuk Bevonden:
  15
  6 maanden?
  mgk heeft hier gewoon jaren aan gewerkt hoor, sinds zijn dispuut met em in 2012, hij wist gewoon dat em hem op een dag ging dissen en heeft hier geleidelijk aan naar toegewerkt.
  en het erge is, dat ondanks die tijd de MGK diss nog verschikkelijk slecht was, mensen vergissen een goede deun met een goede diss helaas.
  hij praat over rare baarden, 6 jaar voor een suprise album , terwijl revival vorig jaar nog was, samenwerking met slaughterhouse zit daar nog tussen, hij beledigd hem, en noemt hem de beste rapper alive in 1 zin. zitten gewoon geen goeie bars in.
  em heeft dit dan op record tempo geschreven, tussen het promoten van zijn nieuwe album (die records breekt), interviews, publieke verschijningen (zoals aftrap superbowl). en zelfs dan is het veel beter als wat mgk uitbrengt :D
  em is gewoon één van de echte goden in het rijtje van pac, eazy-e, 50 cent, notorius, dre , misschien zelfs de grootste. <3
   
 6. mohniels1

  mohniels1

  Lid geworden:
  25. okt 2007
  Berichten:
  11.521
  Leuk Bevonden:
  422
  gewoon boef man.
   
  Pimsie. vindt dit leuk.
 7. Made by God

  Made by God

  Lid geworden:
  24. jun 2013
  Berichten:
  2.845
  Leuk Bevonden:
  84
  Rap-technisch gezien is dit echt een meesterwerk.
   
  Saesee tiin. vindt dit leuk.
 8. Rob.

  Rob.

  Lid geworden:
  16. jul 2018
  Berichten:
  417
  Leuk Bevonden:
  278
  MGK heeft zen diss nieteens zelf geschreven, althans niet volledig zelf
   
 9. Pimsie.

  Pimsie. Tribe Mate Of The Year

  Lid geworden:
  17. feb 2016
  Berichten:
  4.011
  Leuk Bevonden:
  2.221
  Moet wel eerlijk zeggen dat ik na meerdere malen luisteren naar KILLSHOT ik de track minder vind dan de eerste keren luisteren. Het hele doel van de track (ik ga er vanuit dat er nog een komt) is het reageren op de dingen die MGK heeft gezegd in zijn track. Ik bedoel, ik begrijp dat rap-technisch gezien Em zijn track beter is maar dat erkent MGK ook meerdere malen op zijn socials en zelf in zijn track. Daarnaast vind ik lines als: 'But how you gonna name yourself after a damn gun. And have a man-bun?' ook gewoon ontzettend matig, dude je bent 45.

  MGK zegt letterlijk in zijn RAP DEVIL: 'Yeah I'll acknowledge you're the GOAT'. Waar Em dan op gaat reageren met ja ik ben 45 en ik verkoop nog steeds meer, mijn grootste flops zijn jouw grootste hits. Ja precies, maar dat is ook gewoon wat MGK zegt in zijn track. Wat MGK probeert te zeggen is dat hey je hebt je piek gehad, geef wat ruimte aan de nieuwe generatie. Maar nee het enige wat je doet is erop haten en mis gunnen. In mijn ogen heeft Em heel het punt van MGK genegeerd en enkel gereageerd op het minder belangrijke gedeelte.

  No hate though.
   
 10. Rob.

  Rob.

  Lid geworden:
  16. jul 2018
  Berichten:
  417
  Leuk Bevonden:
  278
  Eminem zijn lyrisch vermogen is er al sterk op vooruit gegaan. Dus ja zijn bars zijn opvallend minder qua vormgeving :p Zen oude disstracks stonden vol zinnen en woorden die op het eerste zicht niet weggaven dat hij iemand disst, en voor het onwetend publiek een leuk liedje is. En nu ligt er bij quasi alles het vingerdik op dat hij uithaalt naar MGK. Ik kan nog steeds vrolijk Bully of Canibitch meezingen zonder ik aan Ja Rule of Canibus denk bij de eerste noot, maar die MGK diss is alleenstaand niet veel waard.

  Naar mijn mening is Eminem nog steeds een fantastisch rapper, maar Slim Shady gaan we nooit terug zien
   
  .n0t0ri0us vindt dit leuk.
 11. Made by God

  Made by God

  Lid geworden:
  24. jun 2013
  Berichten:
  2.845
  Leuk Bevonden:
  84
  Ik raad je aan om een paar review filmpjes op youtube te bekijken die de hele track uitleggen. Bijna iedere line in Killshot heeft meerdere betekenissen, en gaan in het algemeen best goed in op lines van Rap Devil maar gaan ook veel verder. Killshot zit in z'n geheel 100x beter in elkaar dan Rap Devil. Pas na meerdere keren luisteren en echt de lyrics te analyseren kom je daar achter. Ik klink nu misschien wel als een stan maar ik vind dit gewoon echt een belachelijk goede disstrack.

  In rap devil zijn het gewoon straight forward disses, die nog zwakker zijn dan 'But how you gonna name yourself after a damn gun. And have a man-bun?'. Kom op man, zeggen dat iemand z'n baard raar is terwijl je zelf in de videoclip met een blote pens vol met tattoo's rondloopt. MGK zegt ook meerdere malen dat hij Em waardeert en z'n prestaties erkent en gaat daarna weer dissen, beetje tegenstrijdig en komt echt enorm pussy over. Er zijn nog meerdere lines die kant nog waal raken van MGK. Ook speelt hij de hele tijd de leeftijdskaart, ik ben jong en jij bent oud dus doe aardig tegen me, je bent oud dus je bent niet meer relevant etc... MGK heeft ook echt geen noemenswaardige rapcarriere en je dan de"gunner" noemen en de goat en je scope hebben is ook echt redelijk debiel. Zo kan ik echt nog een paar pagina's doorgaan over zwakke lines in Rap Devil, al moet ik ook toegeven dat het voor de huidige standaard van rap best een degelijke track is.

  Maar als je dan de diepgang van Killshot eens gaat onderzoeken dan sta je perplex.
  https://www.reddit.com/r/Eminem/comments/9h6og3/6b311_easter_egg_lethal_injection_go_to_sleep_6/

  Killshot is ook een film: https://en.wikipedia.org/wiki/Killshot_(film) waarin een moordenaar jaagt op een karakter genaam Colson, ook de naam van MGK.

  En zo zijn er nog meerdere voorbeelden. En dan hebben we het alleen al over de betekenis van de track/bars. De hele track op zich zelf is ook om aan te tonen hoe technisch sterk Em is. Hij wisselt meerdere keren van flow, van makkelijke flows naar meer complexe flows, de rhymeschemes zijn in sommige bars ook echt van heel hoog niveau en zelfs voor een disstrack heeft een best goede replay-value.

  IMO is dit echt een van de betere pure raptracks die na 2010 zijn uitgebracht. Er schiet me niet veel te binnen wat raptechnisch beter zou zijn dan Killshot. En dan vooral te bedenken op wat voor een korte tijd de track is gemaakt

  Het hele punt van de beef was ook dat Em gewoon volluit MGK aanvalt en geen sneak disses doet zoals MGK dat al meerdere keren heeft gedaan. En deze diss is heel veel waard, ik denk zelfs als diddy de ballen heeft dat dit leidt tot een van de grootste rapbeefs van de afgelopen 15 jaar want er zijn flink harde shots geleverd aan het adres van bad boys.
   
  empiror vindt dit leuk.
 12. Pimsie.

  Pimsie. Tribe Mate Of The Year

  Lid geworden:
  17. feb 2016
  Berichten:
  4.011
  Leuk Bevonden:
  2.221
  Ja dat snap ik ook wel, dat zei ik ook gewoon. Gaat erom dat hij het grootste punt van MGK negeert in een track waar hij voornamelijk reageert.
   
 13. Made by God

  Made by God

  Lid geworden:
  24. jun 2013
  Berichten:
  2.845
  Leuk Bevonden:
  84
  Waar reageert hij dan niet op? MGK heeft meerdere keren sneak disses gedaan voor Not Alike. Em reageert daar op via Not Alike en dan komt Rap Devil, waar het onderwerp eigenlijk alleen maar gaat over dat Em oud is en MGK jong is en up and coming is. En daar wordt wel degelijk op gereageerd. Er zijn inderdaad ook facts die MGk zegt waar gewoon geen reactie op kan komen omdat ze waar zijn en Em zegt ook : But really, I don't care who's in the right
  But you're losin' the fight you picked
  . Dus imo is het een prima reactie.
   
 14. Pimsie.

  Pimsie. Tribe Mate Of The Year

  Lid geworden:
  17. feb 2016
  Berichten:
  4.011
  Leuk Bevonden:
  2.221


  Bij deze dude sluit ik me aan
   
 15. .n0t0ri0us

  .n0t0ri0us

  Lid geworden:
  29. jan 2012
  Berichten:
  10.915
  Leuk Bevonden:
  116
  Mee eens. Hij is niet zo vernieuwend meer als vroeger.
   
 16. .TimeforplanB

  .TimeforplanB

  Lid geworden:
  11. aug 2014
  Berichten:
  6.500
  Leuk Bevonden:
  1.414
  Rap Devil was niet zo slecht als sommige hier willen laten blijken. Als MGK tegen new gen rappers dit zou doen, had hij wss nog gewonnen ook.

  Verschil is dat Eminem niet enkel een rapper is, maar vooral een lyricalist. Daarvan kan je niet winnen met een nummer zoals Rap Devil, omdat Rap Devil meer een album nummer is en Killshot puur bedoeld is als diss track.

  en @Pimsie. je pakt de weakest bar van het nummer nu naar boven. Snap ook niet hoe mensen daar zo hyped van kunnen worden en bars zoals "Got the Diddy OK so you spent your whole day shootin a vidoe just to fucking dig your own grave" en "This motherfucking shit is like Rambo when he's out of bullets, so what fucking good is a machine gun when its out of ammo" niet echt zien. Hij gebruikt meerdere rijmschema's door elkaar (heb gelezen van 32 maar weet niet zeker) terwijl Rap Devil er maar 10 heeft.

  Daarnaast reageert hij eigenlijk op alles en gebruikt het juist tegen MGK. MGK heeft sowieso een L door dat interview bij breakfast club waar hij veel dingen door elkaar haalt en je gewoon ziet dat zijn gezondheid achteruit gaat.

  Btw, Killshot is niet in 13 minuten geschreven, dat is een verzinsel net zoals dat rap god een freestyle zou zijn.

  Ik wacht nu op Joe Budden response, die is meer lyricaal dan MGK dus hoop dat die wel alles uit Eminem kan halen.

  E: nog een voorbeeld waarom Killshot geniaal is:

  "Say you got me in a scope, but you grazed me. I say one call to Interscope and you are Swayze"

  Patrick Swayze, acteur in film "ghost", dood gegaan op zelfde datum wanneer Killshot uitkwam.
   
  Laatst bewerkt: 23. sep 2018
 17. King in the North.

  King in the North.

  Lid geworden:
  8. sep 2017
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  0
 18. dirk-janusIV

  dirk-janusIV

  Lid geworden:
  13. dec 2007
  Berichten:
  9.905
  Leuk Bevonden:
  888
  We hadden hier ook een rijmbattle topic, ik denk dat ik die maar ns moet bumpen.
   
 19. mohniels1

  mohniels1

  Lid geworden:
  25. okt 2007
  Berichten:
  11.521
  Leuk Bevonden:
  422
  Doe maar.