Einde Wereld Awards

Reactiescore
3.231
Die uitnodiging heb ik gestuurd trouwens haha

En ik sta er nog volledig achter?
 
Reactiescore
1.060
Eerder op de wereld ging er overigens ook al zo'n verhaal over anarchist waarbij ik best wil geloven dat er contacten waren tussen imago en anarchist. Sterke spelers, maar wispelturig en snel op de kast. En nee Bram ik heb hier geen screenshots, psychologie verslagen of getuigenisverklaringen van.
Dan moeten we het helaas met de verhalen doen :sad:
 

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
Reactiescore
2.705
Mijn laatste 'boek' voor w73. Hoef er overigens niet rijk van te worden hoor modje.

Op mijn vorige leidingswereld konden we als winnende stam nette afspraken maken over het maximale dorpengemiddelde. Dat is toen bepaald op een getal ergens rond 10300. Bij overtreding zou een stamgenoot een kick krijgen. Dit had als gevolg dat niemand debiel hoefde uit te bouwen en dat het dorpenaantal strookte met de rang. Kanttekening is wel dat dit alleen lukt als de neuzen één kant op staan, dat was op wereld 59 niet het geval bijvoorbeeld. Maar het kan wel degelijk, als je er gewoon afspraken over maakt.

1606749309607.png

Echter mist er bij Spread ook daadkracht om het te verwezenlijken.

1606749331167.png

Niettedoen heeft zich schaamteloos - is daar al een dikke week mee bezig - naar 11600 geboost en streeft zich met bijna 50 dorpen minder voorbij stamgenoot Kratje en Colla.

Het zijn schoonheidsfoutjes die niet gehoeven hadden. Ik lig er niet wakker van, maar de hele totstandkoming van Spreads overwinning:
- Het verzwijgen van de eigen semi-premade om een gemakkelijke start te bewerkstelligen.
- Verscheidende megafusies / megaabuse (zoals NTD).
- Het meermaals rekruteren van directe vijanden (zoals kratje).
- Het volledig laten overleven van de vijandelijke main-accounts.
- Het boosten van OD / Punten om wat rangen / scores te sprokkelen.

Maken samen dat wereld 73, een wereld met ontzettend veel potentieel gewoon een tegenvallende wereld is geweest. Ja Imago had ook mega-abusers en ja ook Imago heeft dingen gedaan die beter konden (zoals het aantal premaders en de boosts) en daar wilde Spread ons maar al te graag op wijzen - verwijt mij het dan niet om een spiegel voor te houden. Deze wereld vol potentie is gewoon een dikke tegenvaller geweest voor iedereen, voor zogenaamde en actuele 'pro's' in Imago en Spread.

Welke interessante duels hebben we nou eigenlijk gezien? TNP, Wurm, TBIQ , Cabbage (nieuw team) en Guided zijn de enige slachtoffers van de wereld en het zijn/waren stuk voor stuk geen van de 'grote jongens'. Semper, Savior, Noo-noo, TAD, Calamity en aan de andere kant Moam, Noire, Inter, Colla en Schedel overleven de wereld allemaal, en allemaal zonder schade. Noo-noo vs Cabbage uitgenomen heeft geen van deze accounts een bepalende rol gehad op de wereld. Ondanks dat deze duels er wel hadden kunnen komen werden de zwakke plekken (tactisch) ingedrukt en werd het dominantiepercentage van 51% (veel te laag als je het mij vraagt) behaald en ging de wereld dood.

Eigenlijk was Imago/Pit al kansloos bij aanvang van de oorlog. Spread had helemaal niemand van Imago/Pit hoeven edelen om aan de 51% te komen. Ze hadden al genoeg terreinoppervlakte gewonnen (over de horizontale continentlijn) heen om via bb's/neutralen en mb's aan 51% te komen. Ze hadden 100% def kunnen gaan en dan nog hadden ze gewonnen. Niet een motiverende gedachte en tevens de reden om het verlies al van mijlenver aan te zien komen, zoals bij de handdoek post in september.


Ik had verwacht dat juist jij, een kritische noot wel kon waarderen. Ik heb je immers nooit zo uit de slof zien schieten als ik een kritische noot richting een Spreader plaatste :wink:
Kritische noten richting een Spreader? Ik vond je bijdrages hier vaak niet zo noemenswaardig. Mensen ventileren altijd hun achterliggende belangen bij het posten, daar prik je op een gegeven moment gewoon doorheen, zoals ik nu ook bij jou. Sowieso heb je gemakkelijk spreken, jij had geen tijd om Guided te deffen en verliet je team voordat je kon falen, om achteraf even die stamleider te bashen die juist keihard gelobbyd heeft - tot grote ergernis van meerdere stamgenoten - om Guided de stam in te halen? Sociaal hoor Bram.

Ik snap wel dat Roald gefrustreerd is dat zijn laatste wereld compleet anders is verlopen dan hij van te voren verwacht had maar dit slaat alles. Collationem legitimeert boosten omdat een account van Spread het doet en het in Roald’s ogen niet verdient? Daarbij niet in acht nemen dat Collationem bijna elke massa vanuit Imago heeft opgeeist en altijd maar een paar dorpjes heeft kunnen pakken terwijl zijn stam en bondgenoot tientallen dorpen verloor? Dan nog maar te zwijgen over het falen als leidersaccount. En natuurlijk hypocriet dat hij boosten nu veroordeelt terwijl hij dit op een vorige wereld ook heeft gedaan.

Zit overigens ook liever in de stam die 1 massa onderuit gaat dan een account dat heel erg vol van zichzelf is en keer op keer offensief gefaald heeft.
Meneer is op zijn pik getrapt en komt met een laagwaardige sneer terug? Ik benoem het boosten van Savior en jullie komen dat allemaal legitimeren. Collationem heeft helemaal nooit een massa gevraagd aan zijn eigen front. Het hele probleem was eigenlijk dat de flanken ofwel geen zin hadden in een massa, ofwel dat de massa geen zin had aangezien ze extreem defensief / in puin lagen. Zie onze eerste massa's: Honeybooboo, ze sloegen geen deuk in een pakje boter. Of hadden we met TLDR in puin en de kleintjes van VANS op QQEEZZ moeten massa'en? Met de falers van Wurm/TNP? Met Cabbage die in één ronde al zijn slagkracht verloor?

Imago was al heel snel beperkt qua mogelijkheden en qua wilskracht tot doelwitten op het rijtje Noo-noo tot Savior + Kratje. En zij hebben allemaal (meerdere) massa's gehad. Het wordt zelfs mooier; colla had alleen NTD in de groeilijn, Noonoo was voor Moam en TAD was voor smash/inter. Dat colla mee edelde had te maken met onze nabijheid. Wanneer was de eerste massa op NTD precies? Ohja - die is nooit hoofddoelwit geweest en pas in een van de allerlaatste massas gepakt met clears die niet van mijzelf of moam waren.

Als je dat dus het 'opeisen' van stamclears noemt. Verder ga ik Colla niet verdedigen. Iedereen weet dat het account (en met name ikzelf) een hoofdrol heeft gespeeld als defleverancier, vakantievervanger, qua offensieve slagkracht en qua organisatie. Het is makkelijk bashen op de gene die in ieder geval nooit opgegeven heeft en gewoon door ging. Bashen op mensen die het fantastisch zouden doen, mensen die (gelijkwaardig) zouden leiden, maar verdwenen zijn is niet zo plezant. Schop gerust door op die laatste paar spelers die het elftal nog niet verlaten hebben.

En tja, falen als leidersaccount, ik kijk daar wat genuanceerder naar. Feit is dat ik voor wereld 73 vijf werelden aangesloten won, elke keer als (semi-solo) stamleider. Daarom dat ik wel een keer 'cocky' kon doen met een uitdaagtopic op zoek naar een ''Challenge''. Nou die heb ik gekregen, je zal mij er dan ook geen seconde over horen klagen. Sterker; ik vind het verlies op deze wereld niet minder leuk dan de easy win op wereld 59 bijvoorbeeld. Ook wereld 47 was een easy win. Wat is een easy win ten opzichte van een zwaarbevochten (in ieder geval vanaf dag één tot de laatste) verlies? Max Verstappen wint ook niet elke race. Moest dat wel zo zijn, zou helemaal niemand meer daar de autosport kijken aangezien het dan geen fluit aan is.

Deze wereld heeft mij nog iets gebracht eigenlijk: Waar ik van huis uit altijd een moraalridder ben geweest, nastrever van wereldregels, afstraffer van pp abusers en mensen die regels negeren (ik kickte zelfs rang 1, 2 en 3 uit mijn w59 stam erom..) en tegenstander van privé scripts en katapulten etcetera, ga ik dat allemaal loslaten. Moraalridder spelen kan heel goed als jouw partij toch al zwaar dominant is op een wereld (zoals bij de easy wins), dan maakt het nadeel wat je haalt uit het niet benutten van verwerpelijke kansen geen verschil. Maar hier op w73 maakte het wel verschil en daar heeft Spread gewoon een streepje gewonnen op Imago. Het niet openen van een uitdagingstopic, het verzwijgen van de premade, het doen alsof Swift en Amen geen banden hadden en de overmatige diplomatiek met de noobstammen die ons massaal lastig vielen had wel degelijk een verschil kunnen maken. Echter was dat niet hoe we het wilde spelen, dus namen we genoegen met ons eigen pad.

Lonend is het echter niet. Het schijt hebben aan alle fair play en gewoon massaal de ander blamen ~ modder gooien ~ is effectiever dan fair play spelen en kwalitatief goed discussiëren. Daar is deze wereld het ultieme toonbeeld van.

Terugkomend op het boosten van Savior.

Ik kan mijn stamgenoten allemaal vragen om massaal op Collationem te dumpen een dagje voor de wereldsluiting en zodoende de ODD en OD met 100% zekerheid pakken ten koste van Savior en Absurd. Immers kan ik zonder problemen de stam verlaten om het dumpen van stamgenoten mogelijk te maken. Dat zou iedere Spreader een wereldverlenging van 14 dagen kosten. Ik zou jullie een hak zetten daarmee en de slagingskans is 100%. Dit heb ik dus even overwogen om het boosten, gestart door Savior, terug te betalen. Echter ga ik dit niet doen, het is het niet waard. De actie van Savior is gewoon typerend voor deze wereld en met deze actie hebben ze gewoon weer een smet op de naam. Ik ben het wel eens met wat men al zei; dat de wereldawardjes bar weinig zeggen, zeker met het toenemende geboost erom.

Roald out, adios.
 
Reactiescore
571
Reactiescore
614
Het enige wat ik zie is dat er een invite gestuurd is(foto van Ezra). Ik had je al gevraagd of je dingen wat kon verduidelijken en toen begon je weer over dingen die je "gehoord" had en je praat over "meerdere imago leden", dat soort vaagheden kan ik niet zoveel mee, laat staan er een mening over vormen. Daarbij zegt iemand uit Spread dat het dus blijkbaar wel om een troll ging?

Verder interesseert het me ook niet zoveel aangezien zojuist bevestigd is dat niet over het tijdperk ging dat ik het gesprek had met Roald en daar ging het mij vooral om.
Gast iemand uit Imago zelf beaamt ook dat dit gewoon intern besproken is, hoeveel meer 'bewijs' heb je nodig?

Ps: Semper is 1x voor de grap gejoind middenin de nacht en Anarchist heeft dit toen niet gedaan omdat niet iedereen de grap kon waarderen.
Later is ditzelfde plan serieus besproken binnen Imago waarop rik dus ook doelt.
 
Reactiescore
850
Mats valt je met deze reactie juist bij...

Had voor de rest wel een interessante wending geweest. Veel denken alles maar te kunnen en mogen, omdat niemand toch een winnende stam wil breken.
Herken hiervan wel iets terug in een eerder conflict. :oops:

Eerder op de wereld ging er overigens ook al zo'n verhaal over anarchist waarbij ik best wil geloven dat er contacten waren tussen imago en anarchist. Sterke spelers, maar wispelturig en snel op de kast. En nee Bram ik heb hier geen screenshots, psychologie verslagen of getuigenisverklaringen van.
Ik had Mats puur gequot omdat @CostaRica refereerde naar "een Spreader" zei dat het een trol was terwijl dit ontkracht werd door Mats. Weet niet of Bram de post oprecht gemist had of expres negeerde maar zodoende heb ik Mats gequot om duidelijk te maken dat Imago graag Semper en Anarchist wou recruiten.

Voor de rest was het een interessante wending geweest inderdaad maar de wereld was al gespeeld voor de meeste mensen, zou onnodig rekken zijn en is toch veel leuker om te eindigen met het groepje waar we lange tijd mee samen hebben gespeeld?

Ja maar dat was niet concreet. Dit was gewoon een serieuze poging dat werd afgedaan als "ja als de meerderheid van de stam het wil nemen wij ze wel aan". Heel erg triest vind ik het zelf maar zal wel aan mij liggen:redface:
 
Reactiescore
2.618
Nou fijn dat je het allemaal een plekje hebt kunnen geven Roald. Succes op een volgende!
 
Reactiescore
1.060
Mensen ventileren altijd hun achterliggende belangen bij het posten, daar prik je op een gegeven moment gewoon doorheen, zoals ik nu ook bij jou.
Aangezien jij er zo doorheen prikt, wat is mijn belang hier in?

Sowieso heb je gemakkelijk spreken, jij had geen tijd om Guided te deffen en verliet je team voordat je kon falen, om achteraf even die stamleider te bashen die juist keihard gelobbyd heeft - tot grote ergernis van meerdere stamgenoten - om Guided de stam in te halen? Sociaal hoor Bram.
Ik had inderdaad geen tijd. Ik had voor W73 al geen tijd meer voor TW, toen kwam corona en heb ik het weer opgepakt. De coronaregels versoepelden en daarmee werd mijn vrije tijd om aan TW te besteden ook weer meer schaars. Ik denk dat jij ook wel weet dat wanneer ik tijd had ik nooit te beroerd was om wat binnen de stam te doen zoals een VV of ondersteunen waar dan ook. Volgens mij stond er standaard zo'n 3 vv's bij Guided. Die heb ik natuurlijk niet alleen gedaan, maar heb er wel aan bijgedragen.

Je moet niet denken dat ik vrij ga nemen of afspraken af ga zeggen om een browserspel te spelen ;) . Daarbij durf ik wel te zeggen dat ik het zeker niet beter had kunnen doen dan PJ en Jelle en weet ik wie er nog meer zijn uiterste best gedaan heeft, ik ben tenslotte ook maar een noobje :) . De timing was ruk, zeker met je eens.

Dat jij Guided in Imago hebt gehaald is hartstikke mooi, dat hele proces was al opgestart voor ik er ook maar speelde. Doet niks af aan het feit dat ik een prima tijd heb gehad in Imago en dat ik je een prima persoon vind. Ik snap ook niet zo goed waarom het opeens zo persoonlijk moet worden vanuit jou kant. Ik stelde alleen een simpele vraag waarom je OD boosten verwerpelijk vindt maar ondertussen wel zelf gaat punten boosten. Gaf daarbij nog aan dat je dat helemaal niet nodig hebt. Ik zal altijd waarderen welke inspanning wie dan ook voor een stam doet, ongeacht ik het eens ben met een bepaalde visie.

Gast iemand uit Imago zelf beaamt ook dat dit gewoon intern besproken is, hoeveel meer 'bewijs' heb je nodig?
Het ging me op het tijdstip (moment) wanneer het gebeurd was. Dat was later dan dat ik aanvankelijk dacht zoals je kunt zien in het stuk dat je gequote hebt en heb het daarna ook laten rusten :)
 
Reactiescore
614
Het zijn schoonheidsfoutjes die niet gehoeven hadden. Ik lig er niet wakker van, maar de hele totstandkoming van Spreads overwinning:
- Het verzwijgen van de eigen semi-premade om een gemakkelijke start te bewerkstelligen.
- Verscheidende megafusies / megaabuse (zoals NTD).
- Het meermaals rekruteren van directe vijanden (zoals kratje).
- Het volledig laten overleven van de vijandelijke main-accounts.
- Het boosten van OD / Punten om wat rangen / scores te sprokkelen.

Maken samen dat wereld 73, een wereld met ontzettend veel potentieel gewoon een tegenvallende wereld is geweest. Ja Imago had ook mega-abusers en ja ook Imago heeft dingen gedaan die beter konden (zoals het aantal premaders en de boosts) en daar wilde Spread ons maar al te graag op wijzen - verwijt mij het dan niet om een spiegel voor te houden. Deze wereld vol potentie is gewoon een dikke tegenvaller geweest voor iedereen, voor zogenaamde en actuele 'pro's' in Imago en Spread.
1. Dus omdat jij je premade openlijk aankondigt moet een andere partij dat ook maar doen? Wil je weer dezelfde discussie waarin ik weeral moet aantonen dat je eigen beslissingen hebben bijgedragen aan je eigen ondergang? Sorry dat anderen dit slimmer uitspelen, als jij altijd al wist had je daar wellicht beter op moeten inspelen en naast POV met nog meer stammen moeten samenwerken.

2. Megafusies en mega-abuse daar waar Imago samenwerkte met POV en later praktisch geheel Pit rekruteerde

3. Kratje is destijds in 'goed' overleg gegaan, maar goed als we het over het rekruteren van directe vijanden hebben verwijs ik je terug naar punt 2.

4. We hebben 4/5 accounts van jouw stam gesloopt, hoeveel heeft jou stam er bij ons neergehaald? Terechte winnaar is Spread en of we er nu nog 1/2 hadden neergehaald of niet, dat doet niks af aan de prestatie die is behaald. Wij hebben de overwinningsvoorwaarden behaald en dat o.a. door tegenstanders weg te spelen en niet maar 1 of 2.

5. Dat laatste is al meermaals uitgelegd en hoef je het niet mee eens te zijn, maar als je jouw standpunt inneemt dan mag jij me best uitleggen waarom je vindt dat Colla die award verdient. Want laten we eerlijk zijn, wat heeft het account colla of roald an sich nu écht bijgedragen deze wereld. Menig account viel om en als grote vv'er werd o.a. naar @Global Knowledge gewezen, maar ik heb daar geen Roald voorbij zien komen. Wellicht als je echt vindt dat je die award verdient had je daar het verschil moeten maken i.p.v. stug voor eigen succes spelen terwijl links en rechts stamgenoten omvallen.
 
Reactiescore
3.231
Gast iemand uit Imago zelf beaamt ook dat dit gewoon intern besproken is, hoeveel meer 'bewijs' heb je nodig?

Ps: Semper is 1x voor de grap gejoind middenin de nacht en Anarchist heeft dit toen niet gedaan omdat niet iedereen de grap kon waarderen.
Later is ditzelfde plan serieus besproken binnen Imago waarop rik dus ook doelt.
'iemand'

ik zeg het net gewoon? ;d
 
Reactiescore
850
Mijn laatste 'boek' voor w73. Hoef er overigens niet rijk van te worden hoor modje.

Op mijn vorige leidingswereld konden we als winnende stam nette afspraken maken over het maximale dorpengemiddelde. Dat is toen bepaald op een getal ergens rond 10300. Bij overtreding zou een stamgenoot een kick krijgen. Dit had als gevolg dat niemand debiel hoefde uit te bouwen en dat het dorpenaantal strookte met de rang. Kanttekening is wel dat dit alleen lukt als de neuzen één kant op staan, dat was op wereld 59 niet het geval bijvoorbeeld. Maar het kan wel degelijk, als je er gewoon afspraken over maakt.

Bekijk bijlage 25142

Echter mist er bij Spread ook daadkracht om het te verwezenlijken.

Bekijk bijlage 25143

Niettedoen heeft zich schaamteloos - is daar al een dikke week mee bezig - naar 11600 geboost en streeft zich met bijna 50 dorpen minder voorbij stamgenoot Kratje en Colla.

Het zijn schoonheidsfoutjes die niet gehoeven hadden. Ik lig er niet wakker van, maar de hele totstandkoming van Spreads overwinning:
- Het verzwijgen van de eigen semi-premade om een gemakkelijke start te bewerkstelligen.
- Verscheidende megafusies / megaabuse (zoals NTD).
- Het meermaals rekruteren van directe vijanden (zoals kratje).
- Het volledig laten overleven van de vijandelijke main-accounts.
- Het boosten van OD / Punten om wat rangen / scores te sprokkelen.

Maken samen dat wereld 73, een wereld met ontzettend veel potentieel gewoon een tegenvallende wereld is geweest. Ja Imago had ook mega-abusers en ja ook Imago heeft dingen gedaan die beter konden (zoals het aantal premaders en de boosts) en daar wilde Spread ons maar al te graag op wijzen - verwijt mij het dan niet om een spiegel voor te houden. Deze wereld vol potentie is gewoon een dikke tegenvaller geweest voor iedereen, voor zogenaamde en actuele 'pro's' in Imago en Spread.

Welke interessante duels hebben we nou eigenlijk gezien? TNP, Wurm, TBIQ , Cabbage (nieuw team) en Guided zijn de enige slachtoffers van de wereld en het zijn/waren stuk voor stuk geen van de 'grote jongens'. Semper, Savior, Noo-noo, TAD, Calamity en aan de andere kant Moam, Noire, Inter, Colla en Schedel overleven de wereld allemaal, en allemaal zonder schade. Noo-noo vs Cabbage uitgenomen heeft geen van deze accounts een bepalende rol gehad op de wereld. Ondanks dat deze duels er wel hadden kunnen komen werden de zwakke plekken (tactisch) ingedrukt en werd het dominantiepercentage van 51% (veel te laag als je het mij vraagt) behaald en ging de wereld dood.

Eigenlijk was Imago/Pit al kansloos bij aanvang van de oorlog. Spread had helemaal niemand van Imago/Pit hoeven edelen om aan de 51% te komen. Ze hadden al genoeg terreinoppervlakte gewonnen (over de horizontale continentlijn) heen om via bb's/neutralen en mb's aan 51% te komen. Ze hadden 100% def kunnen gaan en dan nog hadden ze gewonnen. Niet een motiverende gedachte en tevens de reden om het verlies al van mijlenver aan te zien komen, zoals bij de handdoek post in september.
Kritische noten richting een Spreader? Ik vond je bijdrages hier vaak niet zo noemenswaardig. Mensen ventileren altijd hun achterliggende belangen bij het posten, daar prik je op een gegeven moment gewoon doorheen, zoals ik nu ook bij jou. Sowieso heb je gemakkelijk spreken, jij had geen tijd om Guided te deffen en verliet je team voordat je kon falen, om achteraf even die stamleider te bashen die juist keihard gelobbyd heeft - tot grote ergernis van meerdere stamgenoten - om Guided de stam in te halen? Sociaal hoor Bram.Meneer is op zijn pik getrapt en komt met een laagwaardige sneer terug? Ik benoem het boosten van Savior en jullie komen dat allemaal legitimeren. Collationem heeft helemaal nooit een massa gevraagd aan zijn eigen front. Het hele probleem was eigenlijk dat de flanken ofwel geen zin hadden in een massa, ofwel dat de massa geen zin had aangezien ze extreem defensief / in puin lagen. Zie onze eerste massa's: Honeybooboo, ze sloegen geen deuk in een pakje boter. Of hadden we met TLDR in puin en de kleintjes van VANS op QQEEZZ moeten massa'en? Met de falers van Wurm/TNP? Met Cabbage die in één ronde al zijn slagkracht verloor?

Imago was al heel snel beperkt qua mogelijkheden en qua wilskracht tot doelwitten op het rijtje Noo-noo tot Savior + Kratje. En zij hebben allemaal (meerdere) massa's gehad. Het wordt zelfs mooier; colla had alleen NTD in de groeilijn, Noonoo was voor Moam en TAD was voor smash/inter. Dat colla mee edelde had te maken met onze nabijheid. Wanneer was de eerste massa op NTD precies? Ohja - die is nooit hoofddoelwit geweest en pas in een van de allerlaatste massas gepakt met clears die niet van mijzelf of moam waren.

Als je dat dus het 'opeisen' van stamclears noemt. Verder ga ik Colla niet verdedigen. Iedereen weet dat het account (en met name ikzelf) een hoofdrol heeft gespeeld als defleverancier, vakantievervanger, qua offensieve slagkracht en qua organisatie. Het is makkelijk bashen op de gene die in ieder geval nooit opgegeven heeft en gewoon door ging. Bashen op mensen die het fantastisch zouden doen, mensen die (gelijkwaardig) zouden leiden, maar verdwenen zijn is niet zo plezant. Schop gerust door op die laatste paar spelers die het elftal nog niet verlaten hebben.

En tja, falen als leidersaccount, ik kijk daar wat genuanceerder naar. Feit is dat ik voor wereld 73 vijf werelden aangesloten won, elke keer als (semi-solo) stamleider. Daarom dat ik wel een keer 'cocky' kon doen met een uitdaagtopic op zoek naar een ''Challenge''. Nou die heb ik gekregen, je zal mij er dan ook geen seconde over horen klagen. Sterker; ik vind het verlies op deze wereld niet minder leuk dan de easy win op wereld 59 bijvoorbeeld. Ook wereld 47 was een easy win. Wat is een easy win ten opzichte van een zwaarbevochten (in ieder geval vanaf dag één tot de laatste) verlies? Max Verstappen wint ook niet elke race. Moest dat wel zo zijn, zou helemaal niemand meer daar de autosport kijken aangezien het dan geen fluit aan is.

Deze wereld heeft mij nog iets gebracht eigenlijk: Waar ik van huis uit altijd een moraalridder ben geweest, nastrever van wereldregels, afstraffer van pp abusers en mensen die regels negeren (ik kickte zelfs rang 1, 2 en 3 uit mijn w59 stam erom..) en tegenstander van privé scripts en katapulten etcetera, ga ik dat allemaal loslaten. Moraalridder spelen kan heel goed als jouw partij toch al zwaar dominant is op een wereld (zoals bij de easy wins), dan maakt het nadeel wat je haalt uit het niet benutten van verwerpelijke kansen geen verschil. Maar hier op w73 maakte het wel verschil en daar heeft Spread gewoon een streepje gewonnen op Imago. Het niet openen van een uitdagingstopic, het verzwijgen van de premade, het doen alsof Swift en Amen geen banden hadden en de overmatige diplomatiek met de noobstammen die ons massaal lastig vielen had wel degelijk een verschil kunnen maken. Echter was dat niet hoe we het wilde spelen, dus namen we genoegen met ons eigen pad.

Lonend is het echter niet. Het schijt hebben aan alle fair play en gewoon massaal de ander blamen ~ modder gooien ~ is effectiever dan fair play spelen en kwalitatief goed discussiëren. Daar is deze wereld het ultieme toonbeeld van.

Terugkomend op het boosten van Savior.

Ik kan mijn stamgenoten allemaal vragen om massaal op Collationem te dumpen een dagje voor de wereldsluiting en zodoende de ODD en OD met 100% zekerheid pakken ten koste van Savior en Absurd. Immers kan ik zonder problemen de stam verlaten om het dumpen van stamgenoten mogelijk te maken. Dat zou iedere Spreader een wereldverlenging van 14 dagen kosten. Ik zou jullie een hak zetten daarmee en de slagingskans is 100%. Dit heb ik dus even overwogen om het boosten, gestart door Savior, terug te betalen. Echter ga ik dit niet doen, het is het niet waard. De actie van Savior is gewoon typerend voor deze wereld en met deze actie hebben ze gewoon weer een smet op de naam. Ik ben het wel eens met wat men al zei; dat de wereldawardjes bar weinig zeggen, zeker met het toenemende geboost erom.

Roald out, adios.
Bedankt voor de uitgebreide post ook al staan er heel veel irrelevante dingen in die niks te maken hebben met de gevoerde discussie van de afgelopen pagina's. Een paar dingen staan nog niet in je post waar ik wel graag zou willen op dat je reageert.

->Heeft Collationem dus puur geboost omdat jullie vonden dat NTD de rank niet verdiende? Op NTD na was namelijk geen enkel Spread account aan het boosten?
->Waarom heb jij op W59 dus ook geboost voor een award als je aangeeft het niks uit te maken, en je Savior blamed voor hetzelfde te doen?
->Waarom wou je toch graag Semper en Anarchist 2 weken geleden bij de stam hebben?
 
Reactiescore
3.231
Bedankt voor de uitgebreide post ook al staan er heel veel irrelevante dingen in die niks te maken hebben met de gevoerde discussie van de afgelopen pagina's. Een paar dingen staan nog niet in je post waar ik wel graag zou willen op dat je reageert.

->Heeft Collationem dus puur geboost omdat jullie vonden dat NTD de rank niet verdiende? Op NTD na was namelijk geen enkel Spread account aan het boosten?
->Waarom heb jij op W59 dus ook geboost voor een award als je aangeeft het niks uit te maken, en je Savior blamed voor hetzelfde te doen?
->Waarom wou je toch graag Semper en Anarchist 2 weken geleden bij de stam hebben?
Dat wou Roald niet.
 

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
Reactiescore
2.705
Het voelt toch wat flauw om wel bommen te droppen maar de respectvolle reacties te negeren, zodoende toch weer een reactie.

1. Dus omdat jij je premade openlijk aankondigt moet een andere partij dat ook maar doen? Wil je weer dezelfde discussie waarin ik weeral moet aantonen dat je eigen beslissingen hebben bijgedragen aan je eigen ondergang? Sorry dat anderen dit slimmer uitspelen, als jij altijd al wist had je daar wellicht beter op moeten inspelen en naast POV met nog meer stammen moeten samenwerken.

2. Megafusies en mega-abuse daar waar Imago samenwerkte met POV en later praktisch geheel Pit rekruteerde

3. Kratje is destijds in 'goed' overleg gegaan, maar goed als we het over het rekruteren van directe vijanden hebben verwijs ik je terug naar punt 2.

4. We hebben 4/5 accounts van jouw stam gesloopt, hoeveel heeft jou stam er bij ons neergehaald? Terechte winnaar is Spread en of we er nu nog 1/2 hadden neergehaald of niet, dat doet niks af aan de prestatie die is behaald. Wij hebben de overwinningsvoorwaarden behaald en dat o.a. door tegenstanders weg te spelen en niet maar 1 of 2.

5. Dat laatste is al meermaals uitgelegd en hoef je het niet mee eens te zijn, maar als je jouw standpunt inneemt dan mag jij me best uitleggen waarom je vindt dat Colla die award verdient. Want laten we eerlijk zijn, wat heeft het account colla of roald an sich nu écht bijgedragen deze wereld. Menig account viel om en als grote vv'er werd o.a. naar @Global Knowledge gewezen, maar ik heb daar geen Roald voorbij zien komen. Wellicht als je echt vindt dat je die award verdient had je daar het verschil moeten maken i.p.v. stug voor eigen succes spelen terwijl links en rechts stamgenoten omvallen.
1. Dat is toch echt precies wat ik beschrijf; dat fair play je gewoon een bepaalde efficiëntie kost? Het is een afweging. Ik had inderdaad iedereen voor mijn karretje kunnen spannen en kunnen proberen om early game west-spread naar Imago te halen bijvoorbeeld. Het enige verschil is dat jij schrijft: ''slimmer spelen'' en ik zeg ''minder slim spelen omwille van fair play''.

2. Daar waar Spread ook met POV wilde samenwerken (en gewoon ladingen bewijs van is) maar waar wij al wel een vinger in de pap hadden. Over Pit? Wij wilde nooit met hen in zee. We gingen zelfs een oorlog met ze aan, ookal hadden we die ook met Spread. Pit verloor binnen enkele weken, maarja vanwege dat 51% dominantiepercentage zouden we jullie enkel hebben door de pit-safezone waar de pitters bij Spread afhankelijk van waren te slachten. Geen keuze, maar noodzaak. Trouwens even een feit: Imago ''heel pit rekruteerde'. Alleen Freaqshow de inactieve defbuffer hebben we overgehaald, waar we later Schedel en Inter uitleende aan hen.

3. Rekruteren van vijanden en dan ga je naar puntje 2? POV was nooit vijand. Pit is nooit gerekruteerd, je punt?

4: 4/5 accounts van mijn stam gesloopt? Ja Guided is kapot. En verder? Cabbage en TLDR beschadigd, daar kom ik ook wel mee in. De rest eindigt in de plus? Verder zie je mij nergens zeggen dat Spread niet terecht wint, daar ben ik zelf juist van overtuigd. En ja, Spread heeft het overwinningspercentage voor een klein deel behaald door het edelen van Imago - wel een zeer klein deel echter. De gehele core mocht overleven.

5. Ik zeg nergens dat Colla de award verdient, dat vind ik namelijk ook niet. Echter kun je zeggen wat je wilt; maar colla heeft nooit haar oda of odd zitten boosten om hoger te geraken. Iets dat Savior wel eventjes doet. Trouwens met alle respect, ik vind Steven echt een toppertje hoor, maar hij is echt nooit ''de grootste vv'er van imago'' geweest. Daar hoort overduidelijk een andere naam, tevens niet de mijne. Het lijkt alsof je global een beetje lukraak pakt. Daarbij heeft global altijd met een zeer druk RL gezeten, dus 0 verwijten vanuit mij daarvoor. Ik zeg trouwens niet dat hij niet gevv'ed zou hebben, slechts dat hij zeker niet de meest prominente vv was.

Je zit er toch op heel veel punten inhoudelijk gewoon naast, al begrijp ik je essentie wel hoor, ik twijfel alleen of je de mijne uit het verhaal hebt kunnen pakken. Immers ontken ik nergens de winst van Spread en zeg ik nergens dat Colla die rang 1 od zou verdienen, dat ontken ik zelfs. Dus de essentie van je reactie is invalide.

->Heeft Collationem dus puur geboost omdat jullie vonden dat NTD de rank niet verdiende? Op NTD na was namelijk geen enkel Spread account aan het boosten?
->Waarom heb jij op W59 dus ook geboost voor een award als je aangeeft het niks uit te maken, en je Savior blamed voor hetzelfde te doen?
->Waarom wou je toch graag Semper en Anarchist 2 weken geleden bij de stam hebben?
Ook kratje was colla al voorbij in punten, waarbij het dus om ''puntenboosten'' gaat, even een essentieel detail. Daarbij; met mijn uitbouwen compenseer ik slechts hun geboost. Er is geen enkele spreader een rang gedaald door ''colla's puntenboosten'' - je punt dus??

Om hem door stamgenoot Banana Soraka's neus te boren? En waarom? Omdat Banana nog even 25000 premium punten in een evenement een maand voor de sluiting stak om Colla - die langdurig op één stond - er grof hard uit te boosten. Wat zou spread doen als ik er 500 edels bijgeboost had en daarmee rang 1-2 zou worden doordat ik mijn buurman MOAM hier zou internen. Je spreekt over dingen waar je de context totaal niet van kent.

Ik wilde ze helemaal niet in mijn stam hebben. Toon dit eens aan wil je. Ik heb überhaupt nooit gesproken over Semper. Over Anarchist wil ik wel heel eerlijk zijn hoor en je een eerlijk inkijkje te geven in mijn 'visie hierop'. Namelijk dat Melvin noch Anar mij ene reet kan schelen en dat ik er geen seconde in geloofde dat hij zou komen. Sorry voor de laatste, maar je moet je voor je zien dat ik in stamchats ook gewoon 'roep' wat ik denk zonder dat dat genuanceerd of politiek correct is.

1606753328374.png
1606753371811.png
1606753481737.png

Dat wou Roald niet.
Aanvullend dit inderdaad. Ik spreek semper noch anar, allebei nooit niet. Ik speel geen andere werelden dus ook daar zie ik ze niet. Het kwam in de skypechat als ''troll'' dat Anar zou willen joinen en mijn reacties erop staan in deze post. Ik geloofde er geen van (en dat bleek correct) maar stond wel achter het idee om hem voor de grap die invite te geven aangezien het toch op melvin en zijn account zou gaan - niet iets waar ik wakker van lig. Ik begrijp ook niet zo goed waarom Imago geblamed zou worden om het geven van een uitnodiging terwijl Melvin hier zelf om gevraagd heeft. Imago had niets verliezen, boeit ons het wat als hij zichzelf om zeep wilt helpen.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
750
1. Dus omdat jij je premade openlijk aankondigt moet een andere partij dat ook maar doen? Wil je weer dezelfde discussie waarin ik weeral moet aantonen dat je eigen beslissingen hebben bijgedragen aan je eigen ondergang? Sorry dat anderen dit slimmer uitspelen, als jij altijd al wist had je daar wellicht beter op moeten inspelen en naast POV met nog meer stammen moeten samenwerken.

2. Megafusies en mega-abuse daar waar Imago samenwerkte met POV en later praktisch geheel Pit rekruteerde

3. Kratje is destijds in 'goed' overleg gegaan, maar goed als we het over het rekruteren van directe vijanden hebben verwijs ik je terug naar punt 2.

4. We hebben 4/5 accounts van jouw stam gesloopt, hoeveel heeft jou stam er bij ons neergehaald? Terechte winnaar is Spread en of we er nu nog 1/2 hadden neergehaald of niet, dat doet niks af aan de prestatie die is behaald. Wij hebben de overwinningsvoorwaarden behaald en dat o.a. door tegenstanders weg te spelen en niet maar 1 of 2.

5. Dat laatste is al meermaals uitgelegd en hoef je het niet mee eens te zijn, maar als je jouw standpunt inneemt dan mag jij me best uitleggen waarom je vindt dat Colla die award verdient. Want laten we eerlijk zijn, wat heeft het account colla of roald an sich nu écht bijgedragen deze wereld. Menig account viel om en als grote vv'er werd o.a. naar @Global Knowledge gewezen, maar ik heb daar geen Roald voorbij zien komen. Wellicht als je echt vindt dat je die award verdient had je daar het verschil moeten maken i.p.v. stug voor eigen succes spelen terwijl links en rechts stamgenoten omvallen.
1606753045422.png
 
Reactiescore
3.231
Steven grootste vver :boer:
 
Reactiescore
614
1. Dat is toch echt precies wat ik beschrijf; dat fair play je gewoon een bepaalde efficiëntie kost? Het is een afweging. Ik had inderdaad iedereen voor mijn karretje kunnen spannen en kunnen proberen om early game west-spread naar Imago te halen bijvoorbeeld. Het enige verschil is dat jij schrijft: ''slimmer spelen'' en ik zeg ''minder slim spelen omwille van fair play''.
Je hebt heel POV en Pit voor je karretje gespannen, ik kan me geen andere grote stam herinneren die er wellicht enigszins toe deed op het wereld toneel.

2. Daar waar Spread ook met POV wilde samenwerken (en gewoon ladingen bewijs van is) maar waar wij al wel een vinger in de pap hadden. Over Pit? Wij wilde nooit met hen in zee. We gingen zelfs een oorlog met ze aan, ookal hadden we die ook met Spread. Pit verloor binnen enkele weken, maarja vanwege dat 51% dominantiepercentage zouden we jullie enkel hebben door de pit-safezone waar de pitters bij Spread afhankelijk van waren te slachten. Geen keuze, maar noodzaak. Trouwens even een feit: Imago ''heel pit rekruteerde'. Alleen Freaqshow de inactieve defbuffer hebben we overgehaald, waar we later Schedel en Inter uitleende aan hen.
Het gaat er niet om wat je wel of niet wilde, het gaat erom wat je hebt gedaan en dat is samenwerken met zowel Pit als POV. Dat je Pit nog altijd niet erkent als een gelijke zegt overigens genoeg over jou als stamleider.

3. Rekruteren van vijanden en dan ga je naar puntje 2? POV was nooit vijand. Pit is nooit gerekruteerd, je punt?
Pit had je 100% gekreruteerd als ze in Imago hadden gepast, maarja dat was nu net het probleem Roald en daardoor kon je zelfs met die samenwerking geen potten breken. Of is het feit dat stamleden in Pit gaan en weer naar Imago gaan etc. niet voldoende bewijs?

4: 4/5 accounts van mijn stam gesloopt? Ja Guided is kapot. En verder? Cabbage en TLDR beschadigd, daar kom ik ook wel mee in. De rest eindigt in de plus? Verder zie je mij nergens zeggen dat Spread niet terecht wint, daar ben ik zelf juist van overtuigd. En ja, Spread heeft het overwinningspercentage voor een klein deel behaald door het edelen van Imago - wel een zeer klein deel echter. De gehele core mocht overleven.
Guided, TLDR (heeft zich terug geinternd, maar is gewoon gerekt), Cabbage (die enkel nog klein frontje en wat rim heeft), TNP, Wurm en nu zitten we al op 5 volgensmij? Want ja Pit behoort nog altijd tot Imago, ook die discussie hebben we al meermaals gehad. En ik zou me nog altijd schamen als Pit zijnde voor de manier waarop jij je te buiten doet over hen.

5. Ik zeg nergens dat Colla de award verdient, dat vind ik namelijk ook niet. Echter kun je zeggen wat je wilt; maar colla heeft nooit haar oda of odd zitten boosten om hoger te geraken. Iets dat Savior wel eventjes doet. Trouwens met alle respect, ik vind Steven echt een toppertje hoor, maar hij is echt nooit ''de grootste vv'er van imago'' geweest. Daar hoort overduidelijk een andere naam, tevens niet de mijne. Het lijkt alsof je global een beetje lukraak pakt. Daarbij heeft global altijd met een zeer druk RL gezeten, dus 0 verwijten vanuit mij daarvoor. Ik zeg trouwens niet dat hij niet gevv'ed zou hebben, slechts dat hij zeker niet de meest prominente vv was.
Nee je bent enkel ook je punten gaan boosten omdat een ander het ook deed. Je bent geen haar beter daarin? Ik pakte Steven omdat zijn naam laatst naar voren kwam op het forum omtrent vv (vrij recent) en ik jouw naam daar nooit heb gehoord.
 
Reactiescore
1.941
Eigenlijk altijd zeggen mensen over hun oud werelden ''Wat een kut wereld was dat'' en dan denk ik, ach dat is volgends mij elke wereld. Maar 73 brengt t wel naar een nieuwe kut-wereld status hoor.
 
Reactiescore
1.310
Eigenlijk altijd zeggen mensen over hun oud werelden ''Wat een kut wereld was dat'' en dan denk ik, ach dat is volgends mij elke wereld. Maar 73 brengt t wel naar een nieuwe kut-wereld status hoor.
Geen last van, meeste werelden waar ik gespeeld heb zijn gewoon plezierig geweest en soms is het einde kut, door verkeerde inschattingen, stabjes of banwaves