1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Einde van de wereld

Discussie in 'Wereld 21' gestart door zoeperman, 25. aug 2014.

Deel Deze Pagina

 1. zoeperman

  zoeperman Guest

  Ik ga in dit topic mijn best doen om het verhaal van Nulanivelo (steven) Een Virtuele Wereld een juist en correct einde te geven. In feite begin ik dus aan hoofdstuk 14

  Hoofdstuk XIV:De Beslissing

  Inleiding:
  Na het introduceren van de bipolaire wereld die voorgesteld is door Nulanivelo(Steven) is er altijd al bekend geweest dat het verhaal nog maar 1 hoofdstuk te goed had. Namelijk de beslissing op virtuele wereld 21.

  Na het vormen van de fronten zoals deze waren op het begin zijn er 9 maanden overheen gegaan vooraleer er een definitieve beslissing is gevallen. Maar in de tussentijd zijn er een heleboel zaken gebeurd waarover het boek eerst open geklapt gaat worden.

  Offensief Resist, Defensief Fruit
  Het begin van de oorlog tussen Resist en Fruit. was het tijdperk waarin Resist nog sterk de lakens uitdeelde. Resist beperkte zich tot het aanvallen (voornamelijk .Jatu.Dread. was het target) en Fruit. hield de massa's tegen en focusde zich op haar 2e front die een geringe tijd bestond met Heidi. Na het inlijven van de actieve Heidi spelers, waar Nulanivelo al het een en ander over geschreven heeft, konden de gezichten dan ook werkelijk 1 kant op gericht worden. Nog steeds werd er door Resist alleen maar aangevallen en zorgde Fruit. voor de defensieve standhouding. Tot op het punt dat alles intern zo georganiseerd was dat de fronten zo goed als mogelijk stonden. Resist had nog geen echte doorbraak kunnen vinden in het front met Fruit. Vanaf 1 december 2013 werden de rollen afgewisseld, Zoeperman (toendertijd overgestapt naar het account Ghost Isprink) toverde een grote massa uit zijn hoed. Eentje die niet snel zou stoppen, daarover meer in het volgende stuk. Eerst was de beurt namelijk nog aan Resist. Met een grote aanval op Alexandrakos werden de linies van Fruit. flink op de proef gesteld. Het resulteerde in een flink pak slaag voor de spelers op het account van Alexandrakos, wat uiteindelijk geleid heeft tot het wegvallen van het account binnen de gelederen van Fruit. Tegenovergesteld kon Fruit. weinig schade aanrichten, het edelde enkele dorpen maar kwam niet over de aantallen heen die Resist binnenharkten van het resultaat op Alexandrakos.
  De boel werd daarna zo snel mogelijk dichtgetimmerd door Fruit. om zo het verlies te beperken en Resist stopten met aanvallen om zich zo weer te herbouwen. Nog geen 2 weken later was het weer Resist en weer in dezelfde hoek waar de actie viel.

  Ditmaal was het account K-rim de pineut. Wederom was Philips de Goede belangrijk in deze actie, op Alexandrakos was hij al de topedelaar, en ook ditmaal zou hij zichzelf manifesteren als de doorn in het oog voor Fruit.. Na het eerdere succes op Alexandrakos (200 dorpen winst) wist hij nu op K-rim wederom een dikke winst (165 dorpen) te boeken en deelde zo weer een ferme tik uit aan Fruit. Vanaf dat moment kwam Warre (overgekomen van -Toxication-) op het K-rim account en heeft de zaken recht getrokken zodat het front weer netjes stond. Aan de andere kant van de wereld werd Leleke opgenomen door Resist. Door het feit dat Leleke had geprobeerd om ook van Fruit. haar walletjes te eten waren de spelers in die regio gebrand om het Leleke account aan te pakken. Het resulteert al snel in een grootschalige actie waarin Resist niet tijdig kan reageren, ook doordat de eigenaar het liet afweten, om het verlies op te pakken op dit account. Leleke werd Resist uit gegooid, en de Fruit. spelers aan het front namen rustig de dorpjes verder over.
   
 2. zoeperman

  zoeperman Guest

  Operation Resist Back Down:
  Toen bovenstaande resultaten geboekt werden was een plan, uitgeschreven door mijzelf, in werking gesteld. Vanaf 1 december 2013 zou Fruit. voor altijd in de aanval gaan. en tot op de dag van de vredesperiode niet meer stoppen. Het plan waarmee de druk enorm werd verhoogd op Resist.

  Maar wat hield de operatie nu precies in? De uitleg is te vinden in onderstaande spoiler
  Post 1
   
 3. zoeperman

  zoeperman Guest

  post 2
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26. aug 2014
 4. zoeperman

  zoeperman Guest

  Het beëindigen van W21 door Resist en Fruit:

  Door het aanhoudende spelers tekort in Resist, kon Resist het uiteindelijk niet meer opbrengen om zorg te dragen voor haar accies. In een stemming is duidelijk geworden dat Resist haar meerdere erkend in Fruit. en hen de overwinning zal schenken. Doordat er toch veel tijd (en geld) in de accies zijn gestoken, wordt Fruit aangeschreven met de vraag of ook zij de wereld willen laten eindigen.

  Ook in Fruit. wordt er een stemming gehouden die positief zou eindigen. De laatst puntjes werden uitgewerkt door Koen (TargetxSniper) en mij (Ghost Isprink) om zo te zorgen dat ook het TW team het einde van W21 in zou gaan luiden.

  Vanuit Fruit. wil ik eenieder bedanken voor de fijne en boeiende tijd op W21. Het spelniveau heb ik zelden zo hoog gezien als dat deze hier was. Evenals geld dit ook voor de propaganda op het AF. Om af te sluiten met wat ervaringen op deze wereld. Tot op heden hebben (helaas maar) 2 mensen gereageerd:

  Martijn (-Toxication-):
  Op deze wereld heb ik vrijwel alles wat ik nu weet geleerd.
  Een groot deel is via vv's opgedaan met deffen en een beetje aanvallen.
  Ook de tips van de leiding zijn in de loop van de tijd erg handig geweest en heb ik weten te benutten op gunstige momenten.
  Mijn ervaring van deze wereld is dat deze wereld de beste wereld is die ik ooit heb bespeeld, maar de mooiste momenten voor mij zijn de momenten waarin Resist nog de nr 1 stam was toen ze het verdiend hard op de vijand bleven bashen.

  Dit alles en nog veel meer
  Volledig te danken aan de stam Fruit en haar vijanden.

  _______________
  Met vriendelijke groeten,
  Martijn
  Team
  [player]-Toxication-[/player]

  Jan(Yahel):
  ====================
  Ontwikkelingen binnen Resist sinds de zomer van 2013
  Accounts
  De bezetting van de accounts werd vanaf de zomer van 2013 problematisch. Van de oorspronkelijke Resist accounts waren Jelle en Valere gestopt op Hurei, stopte Koen(tijdelijk) op Targetxsniper en spoedig daarna stopte Harmen en Jan (Frozenduck) op Muay-Ray en Rutger op Roetgare. Van het oorspronkelijke team bleven dus eigenlijk alleen Harry op Oriskany, Jozien op Unknownn. en Andre op Andre68 over.
  Er kwamen wel diverse vervangers op deze accounts maar behalve Joachim op Roetgare hield niemand het lang vol.
  De voormalige MOM accounts kampten ook met bezettingsproblemen zodat alleen Yahel, Nikolaas II en Gerben10 actief bespeeld bleven.
  De voormalige Lawzzz accounts kregen vooral rond de jaarwisseling problemen met de bezetting toen Daan stopte op Moises en Mike stopte op Zonpon, Flopper99 was al langer nagenoeg onbespeeld. Alleen Strike Back en vooral Relax bleven sterk bezet.
  Fusies
  De fusies zijn ook belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de strijd. Net als Fruit met Heidi had Resist naast een Noord-Zuid oorlog ook een Oost-West oorlog te voeren. In het vroege najaar werd geopperd om TLP niet te verslaan, maar te kijken of er een fusie mogelijk en zinvol was.
  Geleerd hebbend van het debacle van de overkomst van Aegon naar Hap! aan het begin van de oorlog mochten de accounts slechts overkomen als ze goed stonden. Ondanks de investering in tijd in het frontaccount van Leleke bleek dat speler niet in staat was om zijn eigen account op orde te krijgen. Toen deze speler overkwam bleek hij al snel te licht voor het verdedigen van een frontaccount. Uiteindelijk bleven alleen de accounts van Rambocus en Henri68 als bespeelde accounts over, waarbij alleen Rambocus in staat was om een eigen bijdrage aan de stam te leveren.

  De fusie met HAP! was van veel groter belang voor het verloop van de oorlog. In de propaganda van Fruit. op het AF waren HAP! en Resist één pot nat. Niets was minder waar natuurlijk omdat de cultuur binnen die stammen verschillend was en het eigenlijk voormalige vijanden ging.
  In het najaar van 2013 leek de fusies succesvol al waren achtereenvolgens de accounts van N3rd en 13ladr al snel zonder speler en moest er geïnternd worden wat bij het laatste account ook tot verlies aan Fruit. leidde.
  Philips de Goede wist gesteund door de stam en samen met de voormalige Lemon-accounts Fasteddie en Willem2000jumper2002 succes te boeken tegenover K-Rim en Alexandraikos. Accounts die onder de invloedssfeer van Fruit. waren gekomen. Op het moment dat Warre op K-Rim ging spelen ontstond er een evenwicht met Phillips en kregen Fasteddie en Willem2000jumper2002 het moeilijk op dit front. Beide accounts verloren hun speler in het voorjaar van 2014.
  Philips kreeg het gevoel dat hij er in het oosten alleen voor stond en kondigde aan het eind van de winter zijn stop aan. Dit leidde tot veel onbegrip bij het niet HAP!-deel van de stam. Die waren op dat moment bezig met het verzenden van OS naar hem. Het account bleef behouden door de speler van Bearguy (Erwin) over te plaatsen naar het account van Philips de Goede, maar vanaf dat moment was het oostfront enorm kwetsbaar geworden.
  Organisatie
  De stamleiding binnen het oorspronkelijke Resist was plat. De stel musketiers die samen bepaalden hoe er gehandeld moest worden. Toen meerdere spelers waren gestopt kwam veel verantwoordelijkheid te liggen bij een klein aantal spelers te liggen zonder een heldere structuur. André reorganiseerde wel het defensiesysteem, maar werd nooit de eenduidige leider terwijl dat misschien wel van hem verwacht werd door nieuwe (tijdelijke) spelers op de diverse accounts.
  Dit leidde tot problemen bij het organiseren van vv als er verdedigd moest worden of als er een aanvalsplanning gemaakt moest worden. Dat laatste was vooral de taak van Harmen geweest. Harmen (Heintje Davids) kwam een aantal keren terug op een account en maakte dan een planning, maar in 2014 werd er veel afgewacht en heeft uiteindelijk Yahel een aantal keren een planning gemaakt, die echter vanwege inactiviteit maar gedeeltelijk werd uitgevoerd.
  Aanvallen
  De aanvallen werden steeds moeizamer georganiseerd. Ronde de jaarwisseling werd er nog een massa op Stecol georganiseerd waarna dat account door Fruit. werd geïnternd. Dat was naast de aanvallen van Philips op K-Rim en Alexandraikos het enige succes tot het voorjaar van 2014. Daarna werden er geen echte successen meer geboekt. Strike Back en Rambocus wisten nog een paar dorpen te veroveren op Kids PKR, maar verder moesten er alleen verliezen worden geincasseerd. Daarbij was de inzet qua verdedigen van met name Jozien (Unknownn.) en Hans (Monsigneur) vaak enorm groot.
  Verdedigen
  Door de Oost-West richting van de meeste accounts werden de frontaccounts steeds groter als er weer geïnternd moest worden. Kleine frontclusters van niet frontspelers bleken moeilijk of niet te verdedigen (Strike Back, Kozacy, Flopper99)
  In de winter reorganiseerde André het defensieve systeem tot een buddy-systeem van door niet frontspelers aan een vaste frontspeler te koppelen. Door de inactiviteit van diverse niet-frontspelers duurde implementatie veel te lang waar met name Harry (Oriskany) zich door benadeeld voelde. Ook Philips de Goede voelde zich hierdoor in de steek gelaten.
  Tijdens het deffen bij massa´s van Fruit. was de inzet van met name Hans (Monsigneur), Jozien (Unknownn.) Angela (Kozacy en later TargetXsniper) en Stefaan (Muay-Ray) groot. Ook de spelers van Relax leverde hun bijdrage aan het deffen. Het was aan deze spelers te danken dat Resist niet al veel eerder overlopen werd.
  Conflicten
  Door de onduidelijke structuur en het feit dat een deel van de stam zaken regelde in een stamchat waar andere spelers niet van op de hoogte waren ontstond er achterdocht.
  Dit leidde tot beschamende discussies tussen Harry (Oriskany) en André (Andre68) over het internen van André en het niet aanvallen van Harry en het claimen van te veel OS door Harry. Uiteindelijk heeft de stam er voor gekozen om Harry de deur te wijzen, waarbij de meeste stamleden beseften dat Harry en André niet samen verder konden, maar dat dit vervelende consequenties zou hebben zoals in de afgelopen zomer is gebleken.
  Een tweede conflict ontstond tussen nieuwe spelers op de diverse accounts. Sjoerd op Hurei kreeg ruzie met Koen/Jorn op Moises. Dit leidde tot het vertrek van Sjoerd en later van zijn Co Sharon waarbij ze de dueur voor Fruit. op hun account wagenwijd open zetten.
  Vlak voor de zomer was er nog een conflict tussen Nikolaas II en Andre68 over het internen door Andre68. Nikolaas werd door André uit de stam gezet. De stam was de onderlingen conflicten spuugzat en heeft van beide spelers geëist dat zij hun onderlinge problemen oplosten en dat ze dan maar zakelijk met elkaar moesten omgaan. Het kwaad was echter al geschied. Strike Back zette zijn account op delete en Andre68 stopte met spelen.
  Het einde
  Na de val van het account Muay-Ray kwam de aanval op Rambocus, tegelijkertijd viel Fruit. alle zwakke plekken aan zodat de aandacht van de verdedigers op te veel accounts gericht moest worden, samen met de diverse vakanties was de conclusie snel getrokken dat we het niet meer bol gingen werken.
  De stemming was bijna unaniem en toen kreeg de net teruggekeerde Koen (TargetXSniper) de vervelende opdracht om met Fruit. het einde van de oorlog te bespreken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28. aug 2014
 5. zoeperman

  zoeperman Guest

  Het zit erop. W21 is gedaan zowel speltechnisch als propaganda zal ik hier nu geen steek meer uitvoeren. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de tijd hier op W21. Ik wens een ieder succes met hun nieuwe TW avontuur en anders veel geluk en een goede gezondheid in RL. Wie weet komen we elkaar op een andere wereld nog eens tegen.
   
 6. VenDoux

  VenDoux

  Lid geworden:
  29. aug 2010
  Berichten:
  1.789
  Leuk Bevonden:
  29
  mensen van harte gefeliciteerd voor de winnaars had ik niet verwacht toen ik stopte op w21 proficiat !!
   
 7. de speeders II

  de speeders II

  Lid geworden:
  3. mrt 2012
  Berichten:
  1.726
  Leuk Bevonden:
  17
  Nice geschreven zoepert :D Ieder bedankt voor het plezier op deze wereld :D
   
 8. Unfriendly Sander

  Unfriendly Sander

  Lid geworden:
  2. feb 2014
  Berichten:
  1.404
  Leuk Bevonden:
  63
  Mooi gedaan zoepie. :)

  Dacht dat jij er alles aan ging doen om Resist te laten winnen? :D
   
 9. x-Mystic-x

  x-Mystic-x

  Lid geworden:
  30. jul 2012
  Berichten:
  55
  Leuk Bevonden:
  1
  Heel erg mooi geschreven zoeperman!

  Er kwamen wel diverse vervangers op deze accounts maar behalve Joachim op Roetgare hield niemand het lang vol.

  Dankjewel Jan! Maar hier geef ik toe dat Roetgare een volledig safe acc was en kreeg bijna nooit incomings van Fruit. ;)
  Dan bleef ik maar actief groeien aan de hand van Nomadian (New), dookin (end), Musake (Ni.) en barbarendorpen :D
   
 10. steven 1973

  steven 1973

  Lid geworden:
  30. mei 2011
  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  0
  top geschreven jack
   
 11. ajax785

  ajax785 Guest

  Graag gedaan. Ik realiseer me overigens dat ik daarmee Stefaan op Muay-Ray ernstig tekort doe, omdat ook hij het als nieuwe speler (bijna) tot het laatste moment heeft volgehouden. Sorry, Ik heb mijn bijdrage richting Jack in grote haast geschreven. Stefaan was een prima stamgenoot! Al heb ik nooit iets van zijn behoefte om zich zo op het AF te manifesteren heb begrepen.

  Jan
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27. aug 2014
 12. Andre68

  Andre68

  Lid geworden:
  15. feb 2011
  Berichten:
  85
  Leuk Bevonden:
  0
  Leuk om dit te lezen na een tijdje radiostilte gehad te hebben. Iedereen bedankt voor de leuke tijd op W21.
   
 13. St. Jimmy

  St. Jimmy

  Lid geworden:
  20. feb 2010
  Berichten:
  7.718
  Leuk Bevonden:
  211
  Leuk geschreven Jack :) Ik heb veel lol op w21 gehad. Vanaf het begin in Plague tot ik voor de zomer gestopt ben met tw. Heb aangevallen, verdedigd, flink wat onzin gepost op het af, gefaald, succes gehad, op een stuk of 100 accounts gespeeld nadat een of andere noob DORUS Says op delete had gezet :p:p
   
 14. nulanivelo

  nulanivelo

  Lid geworden:
  20. nov 2013
  Berichten:
  875
  Leuk Bevonden:
  0
  Het was leuk, maar ik ben toch vooral blij dat het allemaal over is :D
   
 15. .Poss

  .Poss Guest

  Leuk stukje Jack.

  En toch baal ik nog dat ik toen gestopt was eind 2013, ik had hem achteraf toch graag af willen maken de wereld.
   
 16. .Poss

  .Poss Guest

  ik zag net dat hij weer speelt op w40
   
 17. St. Jimmy

  St. Jimmy

  Lid geworden:
  20. feb 2010
  Berichten:
  7.718
  Leuk Bevonden:
  211
  Hehe. Zal hem eens aanspreken daar als ik zin heb. Heb de beste man al een tijdje niet meer gesproken :)
   
 18. .Poss

  .Poss Guest

  Ik vond t altijd maar een aparte kerel
   
 19. St. Jimmy

  St. Jimmy

  Lid geworden:
  20. feb 2010
  Berichten:
  7.718
  Leuk Bevonden:
  211
  Is het ook hoor. Zijn enige skills is activiteit trouwens.. achja :D:D
   
 20. .Poss

  .Poss Guest

  jou enige skill is accounthoppen en verneuken :D

  nee grapje schat