Discussietopic Mods

Duckje

Teamleden
Community Manager
Reactiescore
1.770
@Duckje wellicht zou je in je drukke schema toch even vrij willen maken hiervoor?
Gevoel van onduidelijkheid is nog niet weg.
Ik verwijs even naar pagina 1:
Duckje edit: we geven dit topic een kans. Verwacht echter geen inhoudelijke reacties van mods op specifieke cases of een reactie op je post van mij. klachten blijven behandeld via Pm of via ticket naar cm.
Om inhoudelijk erop in te gaan:

Zoals reeds gecommuniceerd:

Afgelopen tijd is het drukker geworden op onze Discord Chat. Dit is iets dat natuurlijk ook met zich meebrengt dat er veel meer regelovertredend gedrag plaatsvind. Op basis daarvan zijn is er een bot bijgekomen die ons helpt modereren. Deze houdt een geschiedenis bij van elke speler en staat ons toe spelers te waarschuwen/bannen als ze over een bepaalde drempel heen gaan, alsook zijn de interne richtlijnen aangescherpt en dat soort dingen.

Het uitgangspunt in de gehele chat is echter wel zo dat het een plaats moet zijn voor iedereen waar ook iedereen welkom is en zichzelf (of als wie ze zich online voordoen) kan zijn. Dit betekent niet dat we alles accepteren maar wel dat we iedereen zijn individu respecteren. Laat het modden op de chat maar aan de moderators ;)
De MEE6 bot is nieuw en wordt doorlopend afgesteld / ge-edit en gewijzigd. Constructieve feedback over het handelen van de bot kan je in Discord PM bij me melden.

MBT het algemeen modden komt er eveneens de feedback flexibel te zijn mbt de huidige situatie. Ook daarin zoekt het team een balans tussen optreden wanneer het nodig is en te hard optreden. Ik geef grif toe dat we soms heel hard reageren maar eveneens is het op basis van de feedback hier en in andere topics duidelijk dat er toch iets moet wijzigen qua gedrag op de chat om het leuk te houden voor iedereen. (Ik verwijs graag weer naar mijn voorgaande posts hierover in dit topic).

Tevens is dat ook het laatste dat ik over het chatmodereren zal zeggen in dit topic en verwijs ik je voor alle antwoorden graag terug naar voorgaande antwoorden. Mocht je graag privé een gesprek hierover hebben kan je me privé aanspreken (Hier,Discord, support)

Met vriendelijke groeten,
Duckje
 
Reactiescore
136
Dit is best duidelijk! Voor mij zijn alle vraagstukken opgelost en hoop ik op een goede sfeer binnen de community. De rotte appels zullen hierdoor vanzelf wegvallen.

Dank voor uw bericht @Duckje
 
Reactiescore
144
Dank voor de tijd, ik wacht de ontwikkeling af en mocht dat nog niet het gewenste resultaat hebben zal ik bij gelegenheid een gesprek starten.
 
Reactiescore
491
Ik heb er even lang en hard over nagedacht maar wil nu toch een lijn trekken. Dit topic heeft wat mij betreft geen zin als je mensen hun vragen blijft ontwijken middels het deels of geheel ontwijken van de intentie van de vraag.

Ik heb laatst hier een ban gekregen voor een weerwoord in dit topic terwijl de intentie van dit topic juist transparante discussie is. (het gaat me niet om de ban om maar de grens voor de duidelijkheid) nu zie ik ook weer hier de passive agressive sneer op bappos zijn terechte opmerking dat een antwoord op zijn support uit blijft. Je stelt dat we "...geen inhoudelijke reacties van mods op specifieke cases of een reactie op je post van mij." Mogen verwachten. Gezien dit topic reeds pagina 20 heeft bereikt zonder te ontsporen laat zien dat het topic dus een effectieve vorm van transparante discussie tussen enerzijds mods en anderzijds gebruikers kan opleveren.

Ik zou dus willen stellen dat in dit topic er meer prioriteit zou moeten liggen op het volledige beantwoorden van de vragen/kritiek richting het TW team, ipv het team te verdedigen met politiek gemotiveerde antwoorden. Het primaire doel zou moeten zijn het altijd transparant hier keuzes uit te kunnen leggen. Wil je een vraag niet beantwoorden richting je community duidt dit mijn inziens op een beleid dat conflicteerd met de belangen diezelfde community. Daarmee kom ik terug op mijn opende stelling:
"Dit topic heeft geen zin als je mensen hun vragen blijft ontwijken middels het deels of geheel ontwijken van de intentie van de vraag."
Ik zou het team, maar in het bijzonder de CoMa willen verzoeken meer het achterste van zijn tong te laten zien en zo goed mogelijk proberen de vragen in dit topic te beantwoorden. (Trollreacties daargelaten)