1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

Discussietopic: Boosten, waar ligt de grens?

Discussie in 'Discussie' gestart door Baconchips, 5. sep 2019.

Deel Deze Pagina

?

Kan dit boosten, of moet het illegaal worden?

Peiling gesloten op Gisteren om 19:57.
 1. Dit kan echt niet!

  52 stem(men)
  63,4%
 2. Dit is een fout van TW dus mag gewoon

  26 stem(men)
  31,7%
 3. Mij maakt het niet uit

  4 stem(men)
  4,9%
 1. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  En waar het hier (meer) over gaat... mag speler A zijn account aan speler B aanbieden om te farmen en zo een groot voordeel te behalen op de rest.

  In mijn optiek, of de account (die het toelaat/voorstelt) nu groeit of niet, is komt dit in aanmerking voor een straf, als er aan de onderstaande criteria voldaan wordt:

  - Het farmen van de account gebeurd niet incidenteel, maar structureel over een langere periode (langer dan 3 aaneengesloten dagen bijvoorbeeld of elke week, op twee vaste dagen etc). Dat vind ik een vorm van pushen.

  Want of je nu structureel GS naar iemand stuurt (iets wat altijd onder pushen viel) of dat je nu je account laat farmen, het resultaat is en blijft hetzelfde. Incidenteel een MB of DU wat GS sturen blijft hierdoor wel mogelijk.

  - De dorpen worden iedere keer leeg gezet (of blijven leeg voor langere tijd) tijdens de periode dat men de GS uit de dorpen haalt. Dan is er in mijn ogen sprake van pushen.

  Zijn de dorpen leeg door een (stam)aanval, dan zal dat er niet onder vallen. Je maakt troepen aan, er is stijging in ODA/ODD of verlies van dorpen, allemaal criteria waardoor het volkomen legitiem is om de GS mee te nemen.

  - De accounts liggen niet in fusie

  En nee, geen verhaaltjes over dat de fusie alsnog niet wordt doorgezet, dan krijg je alsnog straf voor het eerder (niet legitiem) verkrijgen van gratis GS. De stats zullen dit aantonen, men neemt geen dorpen van elkaar over... dus is in mijn ogen sprake van pushen.

  Zijn twee of meer van de bovenstaande zaken aan de orde, dan dient er een straf uitgedeeld te worden. Het pushen wordt hierdoor ook niet onmogelijk, maar het kost je wel veel meer moeite.

  Het bovenstaande is mijn mening, in deze ;)
   
  Laatst bewerkt: 10. sep 2019 om 13:40
 2. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  @Triador , het probleem is dat je het niet kan bewijzen, en verdenkingen alleen zijn niet genoeg om te bannen . Stel, ik ben in bespreking met een gast voor fusie, is rond. Vervolgens stopt hij met spelen en laat niks meer van hem horen. Ik ga hem dus farmen. Vervolgens komt hij weer online als iemand anders hem aanvalt en zet burgerwacht aan. Ben ik dan aan het boosten? Je kan niet bewijzen dat het zo is. Misschien is het wel gewoon toeval en dat kan meerdere keren voorkomen. Al met al is het gewoon een heel grijs gebied en als je het wilt oplossen moet je gewoon No Haul op alle werelden hebben.
   
 3. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  Feiten, zijn feiten.

  Je farmt hem, dat is alvast een vaststaand feit. En dan gaat het erom, staan die dorpen geheel leeg? Kan jij hem farmen zonder schade.

  Indien ja... is het pushen, tenzij je ook zijn/haar dorpen overneemt. En dat is in jouw voorbeeld, de crux. Je kunt hem prima farmen als hij gerunt is en de dorpen staan leeg, maar je zult ondertussen -in mijn voorstel- dorpen moeten overnemen. Het 'pushen' -dat misschien wel in jouw voorbeeld minder duidelijk is- is altijd eindig. Het voordeel valt vanzelf weg. Een fusie is zo mogelijk, een leegstaande account tot in het 'oneindige' farmen kan niet meer.

  En voor iemand die de boel belazerd door 'jouw verhaal' op te hangen, geldt altijd: Hij/zij is dorpen kwijt, dus een speler uitnodigen en je laten farmen = dorpen verliezen. Of doordat de farmer verplicht is om dorpen over te nemen (anders is ie strafbaar) of doordat jij en de farmer een straf krijgen wegens (laten) farmen (= pushen) zonder dorpen over te nemen.

  En laat ik geheel duidelijk zijn, je kunt nooit alle vormen van misbruik uitbannen. Je loopt bijna altijd achter de feiten aan. Maar wat je wel kunt doen, is het de 'valsspelers' zo moeilijk of onaantrekkelijk mogelijk maken en juist dat deed ik, met de voorstellen in mijn vorige twee posten.
   
  Laatst bewerkt: 10. sep 2019 om 16:00
 4. The Pianist

  The Pianist

  Lid geworden:
  12. jan 2016
  Berichten:
  837
  Leuk Bevonden:
  375
  @Triador , het punt wat ik probeerde te maken is dat het onmogelijk te bewijzen is. (Tenminste met hard bewijs). Dat maakt het lastig.
   
 5. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  Maar je maakt het punt niet.

  Als ze de regels die ik noem zouden hanteren, dan hebben de spelers zich daar aan te houden. Doe je dat niet, dan wordt je gestraft. En hoeveel uitzonderingen je ook weet op te werpen... ze worden altijd overruled door de feiten en de regels die ik noemde. Die zijn sluitend.

  Ik wist het niet, gaat ook niet op... als spelers hoor de regels te kennen. En daarmee wordt het verdomd lastig om dit valsspelers gedrag vol te houden.
   
 6. Bounce01

  Bounce01

  Lid geworden:
  24. jan 2012
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben vanaf de start begonnen op W70 (no haul) en heb er zelf wat pp punten tegenaan gegooid. Maar na vijf dagen zijn er al spelers die bekant tegen een adelhoeve aanzitten! (3x meer punten) Dat kan niet anders of die hebben er bakken pp punten tegenaan gegooid of ze hebben ook ergens een loop hole gevonden. Voor de rest blijft: wat een pokke-spel is dit geworden, zeg. Maar zolang Innogames maar winsten haalt ... Het was allemaal zo leuk. Zit te denken aan een boycot.
   
 7. sseg

  sseg

  Lid geworden:
  12. aug 2010
  Berichten:
  4.122
  Leuk Bevonden:
  599
  Ik snap waar je naar toe wilt maar deze voorwaarden zijn te algemeen helaas. Het farmen van een iemand is niet de enige boost die bestaat, ook het starten en vervolgens instant laten edelen als het dorp is opgebouwd door het leeg te zetten (1x) is ook een vorm van boosten.

  Het blijft lastig om een duidelijke richtlijn hierin te hebben omdat mb's die ik overigens helemaal prima vind en fusies tegen boosten aanhikken.
   
 8. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  Dan heb je vast mijn post niet gelezen die ik op de vorige bladzijde heb geschreven... implementeer beide voorstellen en je zult veel minder van deze boost effecten hebben, geheel uitbannen gaat niet... maar maak het ze maar zo moeilijk mogelijk.

  https://forum.tribalwars.nl/index.p...waar-ligt-de-grens.203227/page-2#post-6340970
   
 9. sseg

  sseg

  Lid geworden:
  12. aug 2010
  Berichten:
  4.122
  Leuk Bevonden:
  599
  Ook dat vind ik een maatregel/voorwaarde die veel onschuldigen zal raken. Sowieso wordt dit hem niet voor een classic, maar daar kan misschien dan een eigen regel toegepast op worden, 3 maanden lijkt me gewoon wat overdreven.
  Je kan je natuurlijk afvragen wat het verschil is tussen een DU, een boost via vv en iemand die gelijk na de start een dorp voor je uitbouwt. Bij een DU en dat laatste hoeft geen vv aan te pas te komen.

  Cl13 was er ook een stam GOUD, die hadden gewoon een tweede stam opgericht (want ledenlimiet), met allemaal rim accounts. Die waren als gekken barbarendorpen gaan edelen. En als ze OS nodig hadden kickte ze iemand uit hun eigen stam om vervolgens tijdelijk iemand van die andere stam, die vrijwel allemaal full deff waren, uit te nodigen en die OS te laten sturen. Er was duidelijk sprake van boosten, spelers in die andere stam speelde totaal niet voor de wereld winst, hadden ieder een intern/barbarendorp edelen percentage van tegen de 80% of hoger van hun totaal aantal dorpen. Dat heeft natuurlijk helemaal niks meer met tribalwars te maken

  Heb deze discussie toendertijd gevoerd, en heb Duckje ergens ooit een hele duidelijke zin zien zeggen over het boosten. Ik ben helaas die post alleen kwijt, maar kom daar evt. nog op terug. Merkte ook op dat de regel over het boosten iets is aangepast qua text een jaar of twee misschien geleden.

  Heb zelf toen beargumenteerd dat het alleen maar de verhelpen is door de community zelf, en maatregelen zoals kleine ledenlimieten, tribelocks na x dominatie percentage & os buiten de stam uit/ bounced, en niet-meegroeiende en/of weinig barbs omdat het te lastig is om een goede definitie te vinden die alle werelden (want ook de wereld settings onderling zijn anders) betrekt. Strictere vv regels is inderdaad ook een mogelijkheid, maar de eerste 3 maanden geen is too much. Daarnaast is het denk ik ook een capaciteits issue voor het mod team.
   
 10. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  Ik denk dat drie maanden (of twee) geen VV, de spelers de mogelijkheid om in VV makkelijk een tiental accounts op te bouwen, die vriendjes hebben aangemaakt.. ernstig bemoeilijkt.

  Je vriendjes zullen nu zelf (op jouw aanwijzingen) het dorp moeten opbouwen en tijd moeten steken in TW. Dat doen de meeste echt niet. FF een accountje aanmaken en in VV geven is makkelijk, elke dag meerdere keren loggen om de juiste gebouwen/troepen aan te zetten, dat zal velen hiervan weerhouden.

  En iemand die na drie maanden geen 10 gratis dorpen krijgt, maar bijvoorbeeld maar twee... die vreet ik op voor mijn ontbijt. Met tien is dat veel lastiger. Je moet het ze daarom zo moeilijk mogelijk maken, compleet uitbannen is een utopie.

  Het verschil tussen een MB/DU en een accountje in VV... is dat voor de eerste twee iemand actief moet spelen en dat zullen er niet veel doen, als ze niets hebben met TW. Maandenlang je dorp(en) opbouwen en beheren om een vriendje te helpen, dat zien de meesten niet zitten. Heb je een DU of MB, dan is dat legitiem... er speelt tenslotte iemand (anders) actief...
   
 11. sseg

  sseg

  Lid geworden:
  12. aug 2010
  Berichten:
  4.122
  Leuk Bevonden:
  599
  Heb dat echt regelmatig zien gebeuren. Een van de meest langdraaiende accounts op tribalwars, MastermarkB heeft dat al een heleboel keren gedaan/laten doen. Zowel op classics waar de tijd een stuk korter duurt, als op normale werelden.

  Ze maken op een gegeven moment de overstap naar dat account zelf, of naar een stamlid.
   
 12. Triador

  Triador

  Lid geworden:
  31. dec 2008
  Berichten:
  1.724
  Leuk Bevonden:
  83
  Dus is mijn conclusie correct. Het boosten kan nog wel, maar het is een stuk moeilijker geworden. Helemaal uitsluiten kan je het nooit en de boost zijn kleiner geworden.

  Ik denk overigens -nu er veel andere online spellen zijn en de oudere generatie browser games (zoals Tribal Wars) steeds minder spelers trekken- dat je heden ten dage, amper nog iemand kunt vinden, om persoonlijk drie maanden lang voor je te boosten. Dat was meer het geval in het verleden, men heeft nu wel wat beters te doen. En iemand die geboost wordt, na drie maanden door 1 tot 3 dorpen, prima... die is al door mij verslagen of die versla ik alsnog wel. Iemand die early game een boost pakt van 10 dorpen, dat is een heel ander verhaal.
   
 13. sseg

  sseg

  Lid geworden:
  12. aug 2010
  Berichten:
  4.122
  Leuk Bevonden:
  599
  Met maatregelen als tribelocks, strikte(re) vv regels, os buiten de stam uit/bounced, en strikte ledenlimietten denk ik dat je aardig op weg bent ja.