De ontrafeling: Cult vs Wereld 81

Conceived by Communism

Casanova W36
Reactiescore
1.702
De ontrafeling: Cult vs Wereld 81


Kaartje_211026.png
VS.png


Beste wereldgenoten,

Toen de wereld nog maar een paar weken oud was, werd van alle daken geschreeuwd “Wereld 81 is geen leuke wereld, zij is al gespeeld!”. De wereld begon op 8 juli 2021, we zijn nu bijna drie en halve maand verder en geloof mij als ik zeg dat deze wereld allesbehalve gespeeld is. Neen! We kunnen nauwelijks spreken van een gespeelde wereld, dat heeft allemaal te maken met hoe de wereld zich heeft ontwikkeld en dus welke keuzes gemaakt zijn door individuen, accounts, noem maar op!

De wereld is nog niet gespeeld, dat is een conclusie die ik trek. Zou zij snel gespeeld kunnen zijn? Natuurlijk kan dat. Toch vond ik deze wereld waardig genoeg om mijn kostbare vrije tijd in een topic te investeren. Dit topic zal verschillende functies hebben, maar formeel is het de oorlogsverklaring aan de groep die we binnen Cult kennen als “de alliantie”. Mogelijk van de buitenkant kijkend naar de ranglijst lijkt deze wereld gespeeld, maar dat is een vergissing! Ik neem je mee op reis, van het begin van deze wereld tot het heden. Ga in je donkere fauteuil zitten, zet de TV wat zachter, neem een vers bakje koffie of thee: We zijn begonnen!

De verhalen die tussendoor de ronde doen zijn niet serieus bedoeld en dus ook als fictie bedoeld. Neem het proza net zo serieus als de stemronde van het Eurovisie Songfestival.
 

Bijlagen

  • VSjpeg.jpg
    VSjpeg.jpg
    356,4 KB · Weergaven: 171
Laatst bewerkt:

Conceived by Communism

Casanova W36
Reactiescore
1.702
De tot standkoming van Cult.

Je zou het misschien niet verwachten, maar eigenlijk was Cult helemaal geen vooropgezet plan. Eigenlijk is Cult voortgekomen op de wijze zoals veel andere stammen die in deze wereld vorm hebben gekregen. Toen deze wereld begon (lees: startdag) leek de wereld een beetje stamloos, of in ieder geval geen grote stammen te bevatten. Hetzelfde gold voor Cult, de stam was in zekere zin slechts een stam omdat deze uit twee leden bestond: Rave into Space en Call to Anguish (tegenwoordig Conceived by Communism). In zekere zin was de verwachting dat dit weer een klein wereldje zou worden en dus werd er snel gezocht naar extra leden, waarbij Kyuka diezelfde dag werd benaderd en als 3e lid werd gevonden. De andere leden werden pas veel later gevonden en bevinden zich dus ook aan de buitenkant van het cluster, namelijk .Ivar the Boneless. (tegenwoordig .Bugs Bunny) en Los Bombarderos*. Met deze vijf accounts wisten we dat we een sterke basis zouden hebben en verder kunnen werken.

Al snel werd duidelijk dat er spoedig een botsing te verwachten was. De stam TAC viel in de start al gauw op, ook zij hadden snel hun stamvlag gehesen en waren niet geheimzinning. Daarnaast werd ook al snel duidelijk dat het account iL Leone Indomabile eieren koos voor zijn geld, en stamleden in de directe omgeving aantrok om een stam op te richten. Klinkt het alsof we een eeuwigheid vooruit zijn gesprongen? Dat snap ik, er is veel gebeurd in korte tijd! In mijn verhaallijn ben ik nu echter nog maar drie weken na de start! Zie deze link om de situatie te verduidelijken.

Hoewel Cult nog geen front had met de stam TAC, of de toekomstige stam Blaze, heeft de nieuwe stam Talent (inclusief het account iL Leone Indomabile) niet stilgezeten. Al snel volgde hun eerste actie! Op 27 juli 2021, nog geen drie weken na de start, kwamen ze met de stam Talent aan het account Los Bombarderos*. Het account Los Bombarderos* maakte op dat moment nog geen deel uit van de stam en moest zich staande houden tegen het collectief Talent met alleen zijn eigen troepen. Als gevolg hiervan zijn enkele dorpen verloren gegaan, maar Los Bombarderos* heeft zich staande weten te houden! Gelukkig ook, want anders had deze wereld hier op deze dag een heel andere weg kunnen inslaan. Had Cult dan alsnog de tand des tijds kunnen doorstaan? Moeilijk te zeggen, maar vanaf dan was Cult in ieder geval compleet en begon de wereld echt!

Het is een warme zonnige dag vandaag in een prachtig land ver weg: Brazilië. Iedereen is aanwezig op het huwelijk van Sjonnie, een mooie dame en dochter van Don Mien. Ze gaat trouwen met Maikel: een echte schipperszoon. In de ogen van een buitenstaander lijkt dit waarschijnlijk een heel ongewone bruiloft, maar voor Don Mien een manier om zijn boosts sneller binnen zijn eigen wereld te krijgen.

En toch, als je om je heen kijkt, zie je ook andere dingen. Naast dat iedereen weet dat Sjonnie de mooie dochter van Don Mien is, weet iedereen ook wie Don Mien is. Don Mien is de baas van de Mienmafia, en deze bruiloft zou je zelfs doen denken dat het mooie weer te koop is: alles lijkt perfect aan deze bruiloft. Voor Don Mien is er echter één nadeel: hij mag volgens de ongeschreven wet van de maffiosi nooit een gunst weigeren op de bruiloft van zijn dochter: iets dat iedereen kent!

Je raadt het waarschijnlijk al. Don Mien zit in zijn kantoor en er loopt een man binnen wiens dikke nek bijna niet te beschrijven is. De man gaat zitten en zegt: Joo Mienmaaier, speel je voor pp of ben je serieus begonnen?
 
Laatst bewerkt:

Conceived by Communism

Casanova W36
Reactiescore
1.702
Goede tijden, slechte tijden. Nee Cult spaart je niet!

Geloof het of niet, rond de tijd van de massa's op o.a. Los Bombarderos* leek het een na het ander mis te gaan. Rond 30 juli 2021 kreeg Rave into Space een drie daagse ban, om een reden die veel mensen op het hoofd zullen slaan. Kortom, rond deze tijd had Cult echt een dipje. En toch kan er niets dan lof worden gegeven aan deze accounts: allen hebben hun handen in de aarde gestoken en zijn aan het werk gegaan om dit op de een of andere manier recht te trekken. De trekker der edels was aangezet, en ploegen zal die trekker!

Dit was echt nodig. Waar Cult het account Los Bombarderos* een mooie ligging had gegeven, zorgde Talent ervoor dat zij ook een account kregen met een goede locatie: Against all Odds voegde zich op 31 juli 2021 bij de stam. Against All Odds bevond zich, zoals ik al zei, in een goede positie, vooral omdat ze een rim-start deden en de gebruikelijke berg Premium Punten ertegenaan gooiden om te compenseren voor de late start.

Op zich is dit in de wereld zelf een vrij rustige periode geweest. Grote aanvallen zijn uitgebleven en alle stammen hebben gewerkt om hun eigen stamcluster te versterken. Het blijft zelfs een goede maand vrij rustig: de maand augustus zal in ieder geval niet leiden tot waardige onderwerpen om over te schrijven. Het lijkt echt stilte voor de storm.

Don Mien loopt een slagerij binnen. De slagerij is weliswaar niet van hem, maar wel van het gouden trio van slagers Bram, Frank en Joppe. Geen onderdeel van de Mienmaffia, maar trouwe vrienden waar hij op kan bouwen in tijden dat hij niet kan inloggen. Don Mien loopt met zijn mienmaffia door een achterdeur, waar al het vlees hangt. Hij kijkt om zich heen: een stinkende kamer vol geslachte pony's, zeker honderd, rijp om als vlees verkocht te worden. Misschien hadden de pony's ooit Talent, maar nu zijn ze CULTureel geslacht.

Don Mien loopt in deze kamer Zara tegen het lijf. Zara moet zijn forumpraktijken ergens kunnen neerzetten: en dat moet stiekem! Zara vraagt aan Don Mien: “Vrind, ik moet een AF-account hebben, mag dit van jouw familia?” Capo Melvin en Nordin knikken instemmend, ze weten wat de gevolgen zijn en zien de boostdorpen al rondvliegen. Don Mien bedwingt echter onmiddellijk hun vreugde en ziet de bui al hangen. 'Zara, kleine jongen. Ga je forumaccount ergens anders roggelen, of ik kata je helemaal plat via de Fritsbrigade.”

Ook al rende Zara weg met de staart tussen de benen, toch vertrouwde Mien deze meneer niet. Om deze reden stuurde Don Mien een van zijn meest betrouwbare capo's, Magnificus. Don Mien heeft helaas nooit meer iets van Magnificus vernomen, maar zijn onderbuikgevoel klopte zeker: deze jongeman was niet te vertrouwen. Voordat Don Mien het wist, werd er vanuit het niets een aanval gedaan, alsof het uit de lucht kwam vallen! Don Mien, verbannen in de ruimte, is in gevaar.
 
Laatst bewerkt:

Conceived by Communism

Casanova W36
Reactiescore
1.702
De storm wakkert aan..

Waar augustus een saaie maand was, bracht september stilaan wat meer pit in de wereld. Laten we nog eens kijken naar de situatie van de wereld. Als deze kaart naast de vorige kaart wordt gelegd, is het duidelijk dat de dreiging voor Cult met name van Talent kan worden verwacht. Gaandeweg wordt steeds duidelijker dat Talent een samenwerking heeft met TAC en Blaze: de CARA-stam wordt aangevallen door de volledige alliantie. Vanuit Cult een logische stap om een kleine samenwerking aan te gaan met deze stam, omdat de stam mankracht en dus ook VV-kracht ontbeert. Het feit dat Cult dit kleine partnerschap aanging, zou je kunnen zien als een van de eerste stappen om wereldwijde afspraken te maken met de alliantie. Wereldafspraken, zo'n woord dat altijd twee emoties oproept, want beide partijen willen altijd het beste uit hun eigen stam halen.

Wereldafspraken maken ging moeizaam, traag en nog veel andere woorden die in elk geval aangeven dat het niet gaat zoals menig leider hoopt bij het maken van afspraken. Laten we eerlijk zijn, dit gaat over het samenbrengen van vier stammen: dat lijkt moeilijk en zal moeilijk zijn geweest. Een van de eerste afspraken die echt fundamenteel werden afgesproken, was een afspraak over VV's. De alliantie was op de hoogte gebracht van het feit dat Cult VV'de bij CARA. Om deze reden werd meteen afgesproken dat beide groepen geen VV's meer zouden doen buiten hun eigen stam. Cult zag daar ook op de lange termijn een voordeel in en ging daarom met deze overeenkomst in zee. Let op: op deze afspraak kom ik veel later terug, dat is belangrijk! Houd er dus rekening mee.

Cult besloot in deze periode ook de rim op te kuisen. De stam Hodl was een stam die zeer groot aanwezig was in de rand van Cult zoals op deze kaart te zien is, en er zou zeker iets aan gedaan moeten worden. Om deze reden voerde Cult een grote massa op de stam Hodl, met als doel deze stam in de kortst mogelijke tijd volledig uit te roeien. Als je deze pagina's doorloopt, zie je dat dit heel goed uitpakte en in minder dan een week was opgelost. Cult moest wel, want CARA werd weggevaagd door de alliantie en Cult kon er niets aan doen, er waren immers afspraken gemaakt over het gebruik van VV's tussen de twee leidingen. Dus waar de alliantie erin slaagde een goede rim dekking voor zichzelf te krijgen, moest Cult hetzelfde doen en dit moest snel gebeuren: er stonden grootse dingen op de planning!

Wereld afspraken, wat een vies woord!

De alliantie loopt intern tegen problemen aan. Drie stammen bij elkaar brengen is verdomd moeilijk, zeker als er ook eensgezindheid nodig is over het maken van wereldafspraken. De toenmalige leiding (bestaande uit Daniel, Jimmy en Daan) probeert van alles, vooral omdat Cult tegen problemen aanloopt. Tijdens de onderhandelingen neemt het account Pa Breydel de ene clusterfuck na de andere terwijl het account MB is van de WoestePonyTemmer. Vervelend, en maakt de onderhandelingen er niet beter op! De leiding van de alliantie spreekt wel de intentie uit om de MB te verbannen, maar duidelijkheid is er niet. De leidingen besluiten tot drastische maatregelen: elke nieuwe CF kost een moraal heer 5 dorpen. Is dit dan een schot in de roos?

Het kan nog erger worden..

De wereld neemt opnieuw een zware wending met de wispelturigheid van Flex, de hoofdspeler van het account Il Leone Indomabile. De alliantie komt met een onderwerp genaamd de rechtbank, waarbij de alliantie in feite tekst en uitleg probeert te geven over een kick die ze moeten uitvoeren. Flex wordt uit de stam geschopt en, laten we zeggen, is ziedend. Flex lekt een kaart met edellijnen naar Cult en brengt Cult in een moeilijke situatie. Lekken is ook een moeilijk woord: Cult vroeg niets, Flex kwam op eigen initiatief. Daarnaast bood Flex zijn VV ook aan op een account binnen Cult, waarbij het accepteren van de VV uiteraard desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de alliantie.

De alliantie benadert Cult, en hoopt tot overeenstemming te komen over een verdeling van dorpen, waar de VV nog steeds uit staat. Cult is bereid om in gesprek te gaan, maar zou graag een vergoeding zien omdat een simpele massa (of het accepteren van een VV) ook heel andere gevolgen kan hebben voor Talent.

Flex toont opnieuw zwaar inconsistent te zijn, en waarschijnlijk vol emoties. De onderhandelingen worden afgebroken wanneer Flex het account teruggeeft aan de alliantie, waardoor Cult met lege handen achterblijft. Je zou natuurlijk kunnen opteren dat het account al van de alliantie was en dat het in hun recht was om Cult met lege handen te laten. Aan de andere kant was het account verbannen en kun je dus ook zeggen dat de alliantie nu van twee walletjes eet, plus het feit dat Cult zich afzijdig had gehouden van een VV die wel degelijk een hele dag in de handen van de stam Cult had kunnen zijn. Wie stond hier nu in zijn goed recht? Alleen de neutrale lezer kan dit beoordelen.

Het werd allemaal langzaam een stuk duidelijker: er was een zwaar bondgenootschap op komst. De aanslag op Don Mien mag dan ernstig zijn, één ding is zeker: anderen maakten misbruik van de situatie dat de mienmaffia het wat moeilijker had. De families Blees, Munt en Joling hadden hun krachten gebundeld en een pact gesloten. De mienmafia kon hier niet bij stil blijven zitten. Don Mien was herstellende en moet in actie komen!

Gelukkig heeft Don Mien een goede kameraad, iemand met blauw bloed en een communistische achtergrond. Hij zegt dat hij met een meesterplan zal komen. Iedereen houdt zijn adem in. Hij zegt dat hij een visioen zag in de slagerij waar ze eerder waren. Het moet de geur zijn geweest… Maar die man is gek. Of niet?
 

Conceived by Communism

Casanova W36
Reactiescore
1.702
D-day!

De eerste massa is dan echt een feit, en wat voor een!

Zijde 1:

Stammen: Cult

Zijde 2:

Spelers: WoestePonyTemmer

Timeframe: Laatste 3 maanden

Totale overnames van de vijandige kant:

Kant 1:
162

Kant 2: 48

Verschil: 114

chart

Cult voert op 24 september 2021 een verwoestende massa uit op het account WoestePonyTemmer. Het account had last van diverse problemen en Cult kon hier enorm van profiteren, Pony ging zwaar onderuit gespreid over een flink aantal dagen.

Zijn die wereldafspraken er nu eindelijk?!


Ja, maar niet zonder slag of stoot! Het leiderstrio Daniel, Jimmy en Daan kon het niet eens zijn met de stam. Onverwacht maakten ze dan ook bekend dat ze ermee ophielden en de besturing van het (zinkende) schip aan iemand anders overlieten. Robert en Tim (beiden van TAC) namen deze ondankbare taak op zich en kwamen er al snel achter dat ze een ondankbare taak op zich hadden genomen: ze moesten tenslotte verder met onderhandelingen die al weken aan de gang waren.

Het grootste probleem van de stam bleek de eerder gemaakte VV-regel te zijn. Hier wilden ze vanaf. Je kunt je voorstellen dat een stam als Cult hier moeite mee had: de stam CARA was al volledig uitgeroeid, zoals je ten tijde van de situatie op de kaart kon zien. Dus als de VV-regel werd opgebroken, zou de alliantie overal kunnen VV - inclusief elkaar! -, wat de alliantie enorm ten goede zou komen. Op zijn zachtst gezegd, Cult voelde zich hier echt beetgenomen, maar de alliantie was keihard: de overeengekomen VV-regel moest gaan, met het argument dat de mankracht van de alliantie gewoon niet groot genoeg was (en niet vergeleken met Cult). Uiteindelijk werden er wereldakkoorden bereikt, maar met een forse verlaging van de VV-regel. De alliantie klaagt er nog steeds over: vanuit hun oogpunt waarschijnlijk correct, voor onze ogen onbegrijpelijk.

Hoe nu verder?! Red de pony!


Sommige stammen geven het misschien op zodra iemand -100 gaat, maar de alliantie laat anders zien. Sinds de massa van Cult op de alliantie, bezoeken zij regelmatig de stam met hun paardjes. We kunnen zeggen dat deze paarden van dezelfde kwaliteit waren als de originele spelers van Pony, omdat het op dit moment niet veel voor hen opbrengt. In totaal zijn er ruim drie massa’s die tussen 1 oktober en 18 oktober zijn aangekomen, twee dorpen verloren gegaan, waar wij als Cult erg trots op mogen zijn.

We zijn nu aangekomen bij het heden. We kunnen gerust zeggen dat op dit moment, ondanks het feit dat Cult 100 dorpen met één massa heeft ingenomen en de alliantie met drie massa's slechts 2 dorpen, de oorlog nog steeds in volle gang is. Het bondgenootschap legt het niet naast zich neer en de wereld toont zich levend en in volle oorlogsglorie. We wensen de alliantie op deze manier alle succes, opdat we de mooie strijd mogen blijven leveren.

De communistische aanval was succesvol. Hoe nu verder? Dat valt nog maar te bezien. De trekker zal rond blijven ploegen, opdat we ons gezamenlijke doel bereiken. Alles moet uiteindelijk cultureel erfgoed worden, of anderen willen of niet.

Don Mien sluit af met de volgende wijze woorden: “A friend should always underestimate your virtues and an enemy overestimate your faults.”
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
300
Leest lekker weg en schitterende oorlogsverklaring, chapeau! Leuk om ook even de andere kant te lezen. Voor de neutrale meelezer een interessante wereld denk ik. Op een mooie strijd!
 
Reactiescore
2.414
Wat is dat grijs gebrabbel
 

DeletedUser84257

Guest
niet gelezen maar ik vind dat ik niet genoeg vermeld word
 
Reactiescore
470
'Gelukkig heeft Don Mien een goede kameraad, iemand met blauw bloed en een communistische achtergrond. Hij zegt dat hij met een meesterplan zal komen. Iedereen houdt zijn adem in. Hij zegt dat hij een visioen zag in de slagerij waar ze eerder waren. Het moet de geur zijn geweest… Maar die man is gek. Of niet?'

Is dit @Combino Pastasaus ?????????????????????

Met het meesterplan om te spioneren?
 

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.622
niet gelezen maar ik vind dat ik niet genoeg vermeld word
ik heb als leider van cult eveneens geen vermelding gekregen, neem het niet persoonlijk
 
Bovenaan