Cancelsnipen kan iedereen...

Reactiescore
116
Goedgekeurd ticket nr. t14024303

Dit script helpt je om cancelsnipen te leren.

Wat is cancelsnipen?
Cancelsnipen gebruik je bijvoorbeeld wanneer je edels binnen krijgt en niet op tijd ondersteuning kan krijgen, of niet de mogelijkheid hebt om vanuit een ander dorp te snipen. Cancelsnipen is een skill waarbij je met weinig eigen troepen een edeltreintje kan stoppen door de eerste edel (met clear) door te laten en vlak daarna de resterende edels te stoppen. Meer uitleg over cancelsnipen vind je in deze beschijvingen:
- De naar mijn mening makkelijkst aan te leren techniek, maar in het Engels beschreven.
- Een erg duidelijk beschreven manier, gewoon in het Nederlands.
Hoe je het wil aanleren is aan jezelf, elke manier levert een prima resultaat.

Wat doet dit script?
Het grootste probleem van cancelsnipen is dat je het moet oefenen door de aankomsttijd van edels in gedachten te nemen, of door een stamgenoot te vragen om een treintje van bijvoorbeeld scouts te sturen. In het eerste geval is het oefenen niet realistisch, in het tweede geval moet je wachten tot de scouts dichtbij genoeg zijn om te kunnen oefenen. Beiden is niet heel leuk en daarom oefent bijna niemand. Met dit script kan je heel realistisch oefenen wanneer jij wil.

Je installeert het script in de snellijst van TW, klikt er op en er verschijnen vier edels die over vijf minuten aankomen.
Als je de pagina opnieuw laadt en de edels weer terug wil zien dan moet je nogmaals op het snellijstscript drukken, de originele tijden blijven tot de edels aagekomen zijn.
Succes met oefenen!

plaatje bij Csnipe script.png
Kan je al cancelsnipen? Dan heb je niks aan dit script.

Het script
JavaScript:
javascript: /*v1.1*/ var time;
if (localStorage['Tuam_Csnipe'] && localStorage['Tuam_Csnipe'] > Math.floor($.now())){
  time=parseInt(localStorage['Tuam_Csnipe']);
}
else {
  time=Math.floor($.now())+300000;
  localStorage['Tuam_Csnipe'] = time;
}

var html = '<div id="Tuam_Csnipe" class="vis moveable widget commands-container-outer"><h4 class="head with-button ui-sortable-handle">C-snipe training<span style="float:right;"><a href="https://forum.tribalwars.nl/index.php?threads/3-vaardigheden-skills.203121/" target="_blank">Cancelsnipen uitgelegd</a> <small><i>(script &copy; Tuam)</i></small></span></h4>';
html += '<div class="widget_content" style="display: block;"><div id="commands_incoming" class="commands-container" data-type="incoming" data-commands="4">';
html += '<table class="vis" style="width:100%"><tbody><tr><th width="55%">Aankomend (4)</span></th><th width="45%" colspan="2">Aankomst:</th></tr>';
for (var i=1;i<5;i++){
  t=new Date(time);
  tm="0"+t.getMinutes();
  ts="0"+t.getSeconds();
  tms="00"+t.getMilliseconds();    
  html += '<tr class="command-row no_ignored_command">';
  html += '<td><img src="https://dsnl.innogamescdn.com/asset/3cc5e90/graphic/command/attack.png" alt="">&nbsp;<img src="https://dsnl.innogamescdn.com/asset/3cc5e90/graphic/unit/unit_snob.png" alt="">&nbsp;';
  html += '<a>C-snipe training - Edel '+i+'</a></td><td>vandaag om '+t.getHours()+':'+tm.substr(-2)+':'+ts.substr(-2)+':<span class="grey small">'+tms.substr(-3)+'</span> uur</td><td><span class="timer" data-endtime="'+Math.floor(time/1000)+'"></span></td>';
  html += '</tr>';
  time=time+50;
}
html += '</tbody></table></div></div></div>';
$(html).insertAfter('#overviewtable td:first div:first');

startTimer();
void(0);
Het idee achter het script
Sinds ik enkele werelden geleden weer begonnen ben met (relaxed) TW spelen is me opgevallen dat veel spelers niet kunnen cancelsnipen, terwijl ze het spel inmiddels goed kennen. Cancelsnipen is een lastig te leren techniek en deze spelers worden weggespeeld terwijl ze het in zich hebben om veel verder te komen. Dit script moet daarbij helpen. Dat de keerzijde is dat ervaren spelers meer tegenstand kunnen verwachten realiseer ik me en ik snap ook dat dit best eens vervelend kan zijn. De meeste ervaren spelers zullen wat meer uitdaging denk ik kunnen waarderen, maar het is ieder vrij om een discussie te starten over welke scripts wel en niet toegestaan zouden moeten zijn.
Ik heb ook met wat toevoegingen gespeeld, maar alles wat ik zou toevoegen haalt de techniek uit de skill. Cancelsnipen mag een skill blijven waar je even voor moet werken. Daarom vraag ik andere scripters om dit script niet verder uit te breiden: als scripter is het leuk om te ervaren hoe ver je kan komen, maar het spelelement is snel weggescript.
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
116
Kleine update aan het script. De timerfout die ik niet kon reproduceren bleek vaker voor te komen, inmiddels opgelost in de openingspost.
 
Reactiescore
170
Bedankt! Fijn om zo te kunnen oefenen, eerste paar gingen nog niet goed, maar nu wel, dus het heeft nu al zin gehad :biggrin:
 
Reactiescore
170
Vraagje, is het mogelijk om in dit script de tijd tussen edels aan te passen? Dus om bijvoorbeeld te oefenen met nog scherpere snipes? Zo ja, wat pas ik waar aan?
 
Reactiescore
116
Als je daar behoefte aan hebt, zeker.
Bijna op het eind van het script vind je deze regel: "time=time+50;", dat getal bepaalt het aantal milisecondes tussen de edels.