1. Voordat je kan participeren op het forum dien je je eerst te registreren.

  Druk hier om je te registreren!
  Ontzet Notitie

'An Essay about Tribal Wars' - by TCOMC & CbC

Discussie in 'Discussie' gestart door TheCountOfMonteCristo, 16. dec 2014.

Deel Deze Pagina

 1. Conceived by Communism

  Conceived by Communism Casanova W36

  Lid geworden:
  13. jan 2012
  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  187
  Haha dankjewel. :D

  Ik snap de vraag niet echt wat betreft de GS? Kun je daarin iets duidelijker zijn misschien?
   
 2. TheCountOfMonteCristo

  TheCountOfMonteCristo

  Lid geworden:
  25. feb 2013
  Berichten:
  4.708
  Leuk Bevonden:
  68
  Hij wilde weten hoeveel GS er in een barb staat voordat die voor de 1e keer is gefarmd;).

  Dit dus:

   
 3. McAwesome

  McAwesome

  Lid geworden:
  11. jan 2015
  Berichten:
  1.267
  Leuk Bevonden:
  56
  Mooie guide, zonder meer! Dankje voor de uitleg over cancelsnipen, had ik nog nooit gedaan want 'kon ik niet' maar blijkt uiteindelijk zo lastig nog niet te zijn, mits wat oefening. Mooi werk :).
   
 4. TheCountOfMonteCristo

  TheCountOfMonteCristo

  Lid geworden:
  25. feb 2013
  Berichten:
  4.708
  Leuk Bevonden:
  68
  Graag gedaan:). Cancelsnipen is inderdaad iets waarvan we merken dat vele het erg lastig vinden/niet snappen. Terwijl het zo makkelijk is!
   
 5. Conceived by Communism

  Conceived by Communism Casanova W36

  Lid geworden:
  13. jan 2012
  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  187
  Ah, dankje. :D

  Klopt! Zelfs ik kon het na 3-4 jaar spelen nog niet omdat niemand het fatsoenlijk uitlegde en ik het als zeer omslachtig deed ervaren als ik het zelf probeerde (uit te vogelen). Wouter heeft de cancelsnipe guide geschreven. Het is inderdaad erg makkelijk!
   
 6. Inderdaad, bedankt dat jij het al snel even duidelijk maakt :)


  Ik speel inmiddels al 8 jaar (met pauze's weliswaar zoals nu men grootste pauze van anderhalf jaar ofzo intussen) en kon het inderdaad ook nog steeds niet :p lol snipen vanuit andere dorpen, backtimen, alles lukt me eigenlijk zoal (niet altijd even perfect misschien) maar cancelsnipen tot op heden nog steeds niet :D lol (waar nu hopelijk verandering in zal komen vanaf w43 als ik tegen dan al kan spelen en anders zal het de eerstvolgende zijn die me aanstaat wat instellingen betreft (geen vlaggen, muntsysteem, kerk mag moet niet, boerderij-limiet liever wel maar moet niet, eenhedensnelheid zeker niet trager dan bouwcommando's zulke zaakjes)

  edit: en al zeker nooit meer solo-acc, heb niet meer de tijd om in men eentje elke dag minstens 18u op actief te staan
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22. jan 2015
 7. Wauw, wat een post :D Zal die begintactieken eens toepassen op w42, heb de laatste paar werelden inderdaad wat last met goed op weg komen!
   
 8. Ik had ergens wel een vraagje over...

  Ik bedacht me net dat je ergens sprak over dat zware cavalerie zwakke deffers zijn. (wat alle spelers met wat verstand en ervaring al uitgerekend zouden moeten hebben)


  Nu hoe ik te werk ga is als volgt: (dit is vooral mid-game, start-up en end-game is totaal verschillend)

  2 offensieve dorpen

  6-8 (afhankelijk van de buren) defensieve (enkel speer en zwaard) dorpen er rond gevestigd bedoeld voor de stacks.

  1 dorp enkel zware cavalerie
  (dit om snelle ondersteuningen mogelijk te maken, mocht je te laat zijn om te snipen met speer/zwaard of een stamgenoot waar je op tijd zou kunnen raken met zc maar niet met speer/zwaard bijvoorbeeld)


  1 verkendorp waarbij ik alle verkenners verdeel zodat elk dorp beschermd word tegen vijandige scouts door +- 2k verkenners. Als ik dan iemand wil verkennen haal ik ze dan uit 1 verkendorp allemaal tijdelijk even terug en heb ik zo even 20k verkenners wat praktisch overal door raakt hoef ik geen tekening bij te maken toch? :)


  Nu betreffende de dorpen met zware cavalerie vraag ik me af, gezien jullie wel meer ervaring hebben tussen de top-spelers dan ik, of het eigenlijk wel goed van me is dat ik dit doe of het misschien beter is dit helemaal nooit te doen of na bijvoorbeeld 3 offensieve dorpen pas zulke dorpen zet.


  Mocht het niet zo duidelijk zijn trouwens even een voorbeeld:

  Hoe ik het doe:
  20 dorpen: :bijl:, :licht:, :ram: en :catapult:
  60-80 dorpen: :speer: en :zwaard:
  10 dorpen: enkel :zwaar:
  10 dorpen: enkel :verkenner:

  Mocht je dit beter niet doen:
  gewoon die :zwaar:-dorpen er dus vantussen laten

  of

  Als het goed is dit te doen, maar het beter is dit te doen bv om de 3 offensieve dorpen:
  30 dorpen: :bijl:, :licht:, :ram: en :catapult:
  90-120 dorpen: :speer: en :zwaard:
  10 dorpen: enkel :zwaar:
  15 dorpen enkel :verkenner:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22. jan 2015
 9. Conceived by Communism

  Conceived by Communism Casanova W36

  Lid geworden:
  13. jan 2012
  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  187
  Ten eerste: scoutdorpen, heb je echt maar 2 of 3 van nodig aan het front. En dat is echt de MAX. Dus daar kun je al wat weg doen.

  Late-game probeer ik niet zozeer ZC dorpen te maken, maar meer een deff-dorp te maken dat sneller recruiteert (en dus ZC bevat). Full ZC dorpen hebben opzich nog een zeer lange recruiteringstijd en naar mijn mening eigenlijk daarom geen meerwaarde. Dan kun je beter de ZC over verschillende front deff dorpen gebruiken.
  Op die manier heb je de ZC verspreid van meer dorpen en dus zijn recruiteringstijden korter (omdat je vanuit meerdere dorpen tegelijk recruiteert).

  Ook heb je erg veel defence. Mag zeker wat meer off zijn hoor. :) Elk cluster moet minimaal 50:50 kunnen hebben.
   
 10. KPHS

  KPHS

  Lid geworden:
  15. feb 2008
  Berichten:
  3.709
  Leuk Bevonden:
  47
  Als je dat doet, speel je wel behoorlijk defensief. Ook het aantal scout dorpen kan wel minder.

  Ik zou het aantal off dorpen wel zeker verhogen naar 60, en dat ten koste van je speer/zwaard dorpen.
  Enkel ZC dorpen zou ik niet doen. Dan beter in elk def dorp 2k minder zwaard en dat opvullen met zware. Zodat je vanuit elk dorp die snellere snipe mogelijkheid hebt. (Vergeet niet dat LC ook zeer geschikt is om te snipen.) Het bouwt ook nog eens sneller op.

  Ook zou ik in voornamelijk front def dorpen alleen SP/ZC maken, en juist in je safedorpen speer/zwaard. Volledig SP/ZC kan natuurlijk ook, voornamelijk als je veel onder aanval ligt (weinig stamdef) kan dat een redding zijn.
   
 11. Bedankt voor de tips jongens, ik vermoedde al dat ik teveel verkendorpen maakte.


  Nu ik aan de tijd denk dat het duurt om zulke dorpen op te bouwen begrijp ik ook inderdaad de redenering achter een dorp niet op te bouwen enkel uit zc en zal ik dus jullie tip ook zeker gebruiken wanneer ik nog eens kan spelen.

  Ik speel inderdaad vrij defensief, daar is ook een reden voor. Ik heb voornamelijk mijn eerdere accounts solo gedraaid gezien ik echt "hooked" was en op men eentje al 18u per dag in tw stak soms liet ik zelfs men slaap vallen en speelde ik gewoon 36u aan een stuk ofzo. (geloof me ik weet hoe belachelijk dit klinkt maar was dus wel het geval)

  Aangezien ik in de toekomst enkel nog opstart als ik een team heb zal ik eens overwegen wat offensiever te gaan spelen en zien of ik dat allemaal wel kan bijhouden want daar ben ik niet zo zeker van om eerlijk te zijn.

  (heb maar 2 keer een mil-acc gehad en beide was ik maar een co voor paar uur en niet de hoofdspeler, waarbij wel een hele mooie op de franse dat rang 2 stond :))

  Ik merk nu dat ondanks de vele jaren ervaring ik veel te vaak maar voor zeer korte periodes heb gespeeld en eigenlijk nog veel meer te leren had dan ik dacht :)
   
 12. RoftheS

  RoftheS

  Lid geworden:
  14. aug 2014
  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  0
  Re: An Essay of Tribal Wars, by TMOMC & CbC

  kleine sidenote bij je muursjabloon. Ik persoonlijk zou ook verzamelplaats daarin zetten en het liefst boven boer/muur. Hierdoor kun je als je de Account Manager constant aan houdt, ook altijd dodgen als iemand kata's op verzamelplaats gooit. Het is lullig als je daardoor gedodgde clears niet meer opnieuw kan dodgen of dat je een recap niet kan uitvoeren, omdat er geen verzamelplaats is bijvoorbeeld. Verder erg nuttige guide waardoor hopelijk het niveau wat omhoog kan gaan :D
   
 13. TheCountOfMonteCristo

  TheCountOfMonteCristo

  Lid geworden:
  25. feb 2013
  Berichten:
  4.708
  Leuk Bevonden:
  68
  Re: An Essay of Tribal Wars, by TMOMC & CbC

  Het is bewust een erg basis sjabloon. Zit je op een kerk wereld dan is het handig om een kerk-massa sjabloon te hebben om je kerken terug te bouwen. Worden je boerderijen gekatad dan is het juist weer handig boerderij levels erin te hebben zodat je snel weer troepen kan maken. Het ligt maar net aan de situatie, een muur daarentegen, die gaat altijd op.

  Daarnaast heb je natuurlijk nog de onzekerheid die een dergelijk sjabloon met zich meebrengt. Stel dat er 3 aanvallen op je dorp lopen. Alle aanvallen bevatten katapulten en beide ga je dodgen (lijkt me het meest logisch omdat anders je vz ook niet kapot gaat). Aanval 1 komt aan, de kata's slopen je vz en de rammen je muur. De AM zet vervolgens de vz en een paar muur levels in de maak. Aanval 2 komt, opnieuw wordt je vz gekatad en je muur geramt. De AM zet de VZ weer in de aanmaak maar deze zal nu achter de muurlevels staan. Gevolg: aanval 3 komt eraan en je vz is weg, als je deze aanval nog niet had gedodged dan zal je, om dat alsnog te doen, alsnog de vz er handmatig in moeten zetten.

  Ik snap je punt overigens wel hoor maar we hebben er bij deze guide bewust voor gekozen bepaalde dingen wel/niet te vermelden omdat het anders (om het goed uit te leggen) nog veel langer zou worden en de guide daarmee zijn laagdrempeligheid (nog meer) zou verliezen. De guide brengt daarnaast spelers naar een niveau waarop ze (als het goed is) zelf, aan de hand van de situatie, een massa sjabloon optimaal kunnen instellen.
   
  Laatst bewerkt: 9. feb 2015
 14. KPHS

  KPHS

  Lid geworden:
  15. feb 2008
  Berichten:
  3.709
  Leuk Bevonden:
  47
  Re: An Essay of Tribal Wars, by TMOMC & CbC

  In zo'n geval is het veel beter om niet op je AM te vertrouwen, maar het handmatig te gaan doen.

  Guide van Grote Smurf

  Zie pagina twee, Snellijst aanpassingen.

  Die van muur kan je veranderen naar elk willekeurig gebouw (place, voor verzamelplaats, farm voor boerderij etc.)

  Is vele malen sneller dan vertrouwen op je AM.
   
 15. RoftheS

  RoftheS

  Lid geworden:
  14. aug 2014
  Berichten:
  297
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat is waar :) In ieder geval een toffe guide die voor nieuwe spelers erg handig kan zijn!
   
 16. Spamoholic

  Spamoholic

  Lid geworden:
  21. feb 2010
  Berichten:
  12.183
  Leuk Bevonden:
  8
  Hoe cancelsnipe je via mobiel?
   
 17. Ethnocentric

  Ethnocentric

  Lid geworden:
  20. apr 2013
  Berichten:
  5.541
  Leuk Bevonden:
  9
  Je lag van je mobiel kennen:p
   
 18. Conceived by Communism

  Conceived by Communism Casanova W36

  Lid geworden:
  13. jan 2012
  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  187
  Ow, deze reactie zie ik pas laat! Bedankt! :)

  Wellicht ook leuk om dit topic weer eens te bumpen gezien er een nieuwe wereld is gestart.
   
 19. Amber Heard

  Amber Heard Forum Personality of The Year 2017

  Lid geworden:
  23. jun 2012
  Berichten:
  38.570
  Leuk Bevonden:
  636
  Super handig dit, heb er al een spelertje mee geholpen.
   
 20. dark-knight

  dark-knight

  Lid geworden:
  6. jul 2014
  Berichten:
  8.357
  Leuk Bevonden:
  151
  Zie 'm nu pas voor 't eerst, super handig!
  Fijn dat jullie hier tijd in hebben gestoken!