A passage through Victory Avenue

DeletedUser3435

GuestA passage through Victory Avenue


“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles.

If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat.
If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”

Sun Tzu


Beste spelers van wereld 50 en liefhebbers, de tijd is aangebroken om onze bijlen te scherpen en onze speren in een stevige falanx te transformeren voor de eindstrijd van Wereld 50. Er zijn vele spelers gekomen en weer gegaan, een wereld vol leuke en minder leuke gebeurtenissen maar vooral een wereld die door velen niet snel vergeten zal worden.

Waar er vele stammen gestart zijn, zijn er uiteindelijk twee kampen die elkaar gaan bekampen om Wereld 50 op hun palmares te kunnen plaatsen. Dit wordt een periode waar we moeten bewijzen dat we onze praatjes op het AF waar kunnen maken en waar we persoonlijke disputen oplossen met daden in plaats van woorden. De winst van een mooie wereld, ons eergevoel en onze reputatie zijn de inzet!


Annihilation of the redundant


“The two most powerful warriors are patience and time.”

Leo Tolstoy


Vooraleer we tot dit punt zijn gekomen hebben er natuurlijk heel wat verschuivingen van de macht plaatsgevonden. Hierbij dit kaartje van Marcus the Mad wat het verloop mooi weergeeft.Nu heeft het weinig nut om elke kleine stam te bespreken dus zullen we het houden bij Calm, Rhei., Karma, BibBox en Ontdek aangezien dat de meest wereldbepalende stammen zijn geweest.
Ontdek

Het ontstaan van Ontdek:

Nadat de classic weer was afgelopen en wij allen (de orginele Swiper, Dora en Diego) weer rust hadden kwam de start van W50 eraan. Volgens de geruchten, een PP-abuse vrije wereld. Hier hadden wij met een aantal personen wel oren naar. Al snel hadden een paar bekenden een Premade gestart namelijk Snurk. Hier werd teveel in uitgenodigd en werden sommige gekicked. Wat ons doen heeft besluiten dat we zelf wel gingen starten.

Na een hele stroeve start met veel problemen bleven wij gelukkig toch overeind. Dan begint het hé... zullen we toch maar een stam gaan joinen en ons heil ergens anders zoeken. Dit gedaan, in Calm. Al snel bleek dat dit niet onze bloedgroep was. Oude koeien werden uit de sloot gehaald en de gedachtegang van Calm kwam niet overeen met die van ons.

Toen waren we weer gezellig met zijn drieën. Mats begon weer, haha... we gaan een stam moeten joinen. Ik wilde dit zolang mogelijk afhouden, gezien ik wel van de uitdaging hield om gewoon met zijn drieën verder te gaan. Na wat gesprekken, waaronder met Krepox/Jasey toch besloten om de overstap na Karma te maken. Dora en Swiper paste zich moeiteloos aan. Helaas een te vroeg einde voor Ontdek, maar denk dat Karma het meest in ons straatje past.
Calm
Calm, een stam die werd opgericht op 22 juli 2016 door Legitius. Met teams zoals Diego, Swiper, Dora, Concept en later ook Naevius, NOOT NOOT etc was het al vrij vroeg een deftige stam op W50. Na een bepaalde tijd ging door een onderlinge ruzie een deel van de stam zich afsplitsen in de vorm van Swiper, Dora, JMJ en Diego. Dit werd Ontdek en was dus ook een extra dreiging voor Calm. Na die moeilijke periode werd de leiding overgegeven aan Tim van NOOT NOOT en ging Calm een nieuw tijdperk tegemoet. Lange tijd waren ze dominant maar door het vormen van twee stabiele grootheden in de vorm van Karma en nadien Rhei kregen ze het wel erg moeilijk. Rhei. zag wel iets in een samenwerking met Calm Vs de rest van Wereld 50 maar Calm besloot niet met Rhei. in zee te gaan. Ze zagen meer in een samenwerking met BibBox, wat in eerste instantie zeker zijn vruchten afgeworpen heeft.

Door een paar recruits begon de stam in het Oosten minder voeling te krijgen met elkaar, Stekskes is hier een voorbeeld van. Bij overmaat van ramp werd de toenmalige leiding van Calm inactief en moest één van de nieuwere leden de leiding overnemen. Uhtred of Bebbanburg kreeg extern heel wat commentaar te verduren maar had alles intern wel op orde. Doordat sommige leden echter geen band meer hadden met de stam en bijna nooit de moeite namen om te reageren op PM's liepen de massa's keer op keer fout. Daardoor begon Calm stukje voor stukje intern af te brokkelen. Het stoppen van één van de houdende spelers zoals Naevius gaf bij velen de indruk dat ze ergens anders onderdak moesten gaan zoeken. Dit deden ze ook door uiteindelijk voor Rhei. te kiezen terwijl een paar andere spelers werden achtergelaten. Uhtred of Bebbanburg en LittleMe kozen daarom voor Karma. Dit was het einde van het Calm tijdperk en het begin van de eindstrijd van W50.
Once more unto the breach, dear friends, once more

Dan de eindstijd waar iedereen op zat te wachten, de strijd der giganten die deze wereld gaat beslissen. Vooraleer we dieper ingaan op deze twee stammen kijken we eventjes naar hoe de situatie er op dit moment uitziet en hoe het zich vertaalt op de kaart.Rhei.Panta Rhei werd opgericht op 4 oktober 2016, door Boxem (Niek). De stam dankte zijn ontstaan aan de grote rotzooi die het (noord-)oosten van de wereld was. Stammen als Nada en Snurk waren geflopt, spelers werkten niet samen, en deze waren eigenlijk een bijeengeraapt zooitje, dat toevallig dezelfde tag achter de namen had. De stam Cookie voelde zich niet groot genoeg om alleen door te gaan met de wereld, mede door de val van El Gringo Loco (leiding). Dit alles leidde tot een samensmelting van stammen en spelers die elkaars vijanden waren, zaten plots in dezelfde stam.

De start van een stam is altijd lastig, leidinggevende functies worden vaak vanzelf toegewezen of opgeëist, in Rhei ging dat anders. Hoewel Niek de stam oprichtte, vond hij zichzelf niet het type dat een stam solo ging leiden. Na enkele goede gesprekken is de huidige leiding tot stand gekomen, Niek en Martijn (La Kouchov Obarkarchov) hadden samen de leiding over deze spelers. In deze periode had de stam enkele opstart problemen, edelrichtingen die van tevoren tegen elkaar waren, moesten nu voornamelijk langs elkaar gaan, en spelers die elkaars vijanden waren, moesten samenwerken.

In het begin werden er veel winsten geboekt, spelers van ex-Snurk (Gewoonthijs en Golem) werden noord aangepakt, en ook in de rim en zuid werden zo nu en dan kleine successen geboekt. Eind oktober was de stam een lid rijker, Urban werd een warm welkom toegewenst, ze zouden door middel van het internen van enkele dorpen het edelrichting probleem oplossen. Daarnaast werden steeds meer winsten geboekt op Calm, wat ten zuiden van Rhei lag. Deze successen zorgden voor een goede sfeer in de stam, waardoor iedereen de toekomst positief in zag, ondanks het lijkende overwicht van Karma.

Inmiddels bevinden we ons in half november, en ook op Bibbox werden kleine successen geboekt, zeer positief, alleen ging het langzamer dan verwacht. Zoals al langer bekend, had Rhei met vrijwel elke stam inmiddels ‘oorlog’, al was dat dan niet officieel. Rank 1 had het enkele keren zwaar te verduren, al werden de verliezen door uitstekend defwerk beperkt. Angelochek werd volledig geïnternt door Urban, en Rhei had een nieuwe aanwinst, Ruthless one. Deze speler leek op het eerste gezicht een mooie winst op Karma, door middel van goed deffen en samenwerken zouden we het account proberen te behouden, mocht dit niet lukken hadden we in ieder geval een beetje terreinwinst. Dit bleek een grote fout geweest te zijn, Ruthless bleek niet capabel om voldoende voor zijn account te zorgen, en na enkele dagen was het een hopeloze situatie.

Ruthless werd dus opgegeven, en er werden pogingen gedaan om delen te internen. Daarentegen hadden De Jakke, Grommende Tijgers en Gizmo bijna hun weg gevonden naar het front met Bibbox, iets wat in december versneld werd door de vrijwel compleet weggevallen jellizer vanwege een aanvalbare ban, iets dat Rhei zeer goed uitkwam, en de successen op Bibbox versnelde. Hierna werd verwacht Bibbox iets sneller neer te hebben, maar dit bleek weer zeer moeilijk te gaan, mede door het gebrek aan aanvalskracht van de Rhei. Ondertussen werd er onderhandeld met enkele Calm leden, iets wat onvanzelfsprekend was, vanwege de conflicten ingame. Calm was instabiel geraakt, en enkele leden voegden zich bij Rhei, dit zou voor beide kanten voor een positieve impuls moeten zorgen.

Na de jaarwisseling was Rhei van plan goed te starten, een gezamelijke actie op Karma zou het moeten doen. 6 januari als aankomst als doel, echter was Karma ons voor door 2 dagen eerder de massa te laten aankomen, dit zorgde voor enkele verliezen binnen Rhei, en een afgezwakte massa als gevolg. Dit brengt ons bij vandaag de dag, waarop er nogsteeds onderlinge strijd is tussen Karma en Rhei. Mogen de beste winnen.

KarmaDan gaan we het maar eens hebben over Karma, de stam die op papier er het beste voorstaat op dit moment. Laten we onszelf niet voorliegen met te zeggen dat we dit hadden kunnen verwachten want dit is helemaal niet het geval. Karma bestaat al sinds de prille start van de wereld, de stam werd opgericht door .Disconnected op 22 juni 2016 om 11u26. Vervolgens ging hij spelers in de buurt inviten zoals BrokenArrow, Level 99 Farming, The Many-Faced God & Olacy. Buiten een enkeling waren het zeker niet de meest ervaren spelers en liep het dus ook niet echt super vlotjes. De leiding bestond uit .Disconnected zelf en Olacy die allebei alles in hun mars deden om ervoor te zorgen dat Karma een succesvolle subtopper zou kunnen worden.

Spelers:

.Disconnected

Olacy

Sebastian De Belalcazar

Lz89z1

Deceptive Minds

Helaas was er een klein gebrek aan ervaring op dat moment en ging het niet allemaal zo vanzelfsprekend. Ze verloren een hoop accounts en er begonnen zich meer en meer grote stammen te vormen in de buurt zoals bv Nada. Ondertussen waren er wel spelers binnengeslopen met iets meer ervaring zoals Teveron, N1k1, Lolke, Tom N, Krepox etc die onderling gingen communiceren om eventueel een ‘nieuwe stam’ op te richten met de betere spelers van Karma om zo wel hun stempel te drukken op W50. Zo konden ze eventueel een sterke rimstam oprichten met een paar nieuwe leden en zo het hele Noord-Westen veiligstellen. Het enige dubbele daaraan was dat Karma eigenlijk wel een enorm gezellige stam was met een hele hoop nieuwe & gemotiveerde spelers. Uiteindelijk werd er besloten dat we met deze stam verder gingen en we democratisch gingen stemmen over het leiderschap en welke richting we in wilden met Karma, zo werd gekozen dat Krepox & Yowhite de leiding zouden overnemen. Vrijwel samen met deze herstructurering werden er bepaalde contacten gelegd met Ares? en werden ze uiteindelijk gerecruit. Ook hadden we problemen in het zuiden in de vorm van Ontdek dus vonden we daar ook een ervaren versterking.

Spelers:

Critical Decision ?

Sgt.Murdo aka RUTHLESS ONE

Ponos

Icetubbie

Surrounded By Idiots

Hierna stond Karma opeens al een heel stuk sterker en dat kon je ook meteen merken in de stam. Je kon het voelen in de lucht dat iedereen wel het idee begon te hebben dat hier wel eens wat in zou zitten. We hadden enkel één heel groot probleem.. Ontdek. We werden zwaar overklast in het zuiden, vooral door een enorm kwalitatief overgewicht tegen een account van ons genaamd Tonini. Hierdoor wilden we zo snel mogelijk de rim in het noorden vrijstellen waardoor we daar één speler gingen recruiten die van het gevallen Nada overbleef. Op dat moment kreeg Ontdek een ban te verwerken van één van hun grootste accounts en gezien het feit dat ze al zo weinig accounts hadden, moesten ze gaan uitkijken naar alternatieven. Gelukkig voor Karma kozen ze voor ons en na heel veel wikken en wegen kwamen we samen tot een overeenkomst en gingen de invites eruit.

Spelers:

Classifiedcontrol (Ex-Nada)

Diego The Demolisher

Dora the Destroyer

Swiper The Fox

Dit was het moment dat Karma opeens van een irrelevante subtopper transformeerde naar een regelrechte topstam naar de W50 standaarden. De kwaliteitsinjectie die wij door Ontdek kregen was gigantisch, dat zagen de spelers van Ontdek ook wel in hihi. :D De volgende periode was echt een topperiode voor Karma met heel weinig tegenslagen. De stam bleef groeien en de onderlinge sfeer was op een enkeling na altijd heel gemoedelijk. Één van die ‘enkelingen’ is hier bekend genoeg, RUTHLESS was een regelrechte ramp in de stam en na eerdere problemen werd er beslist dat hij gekicked moest worden om de stamsfeer intact te houden. Natuurlijk vond Rhei. dit een buitenkansje en werd RUTHLESS gerecruit door Rhei. Uiteindelijk was het een tonnetje edelvoer voor Karma en gingen we weer door zoals voorheen. Onze focus ging vooral uit naar Rank 1 van Rhei en de stam BibBox die echt enorm goed samenwerkten in de core van de wereld.

Spelers weg:

Sgt.Murdo aka RUTHLESS ONE

Karma ging weer gezellig door met groeien en bashen op zowel Calm, BibBox als Rhei, dit zonder al te veel bijzondere resultaten. Hiertussen kwam DeJoey er ook bij als leider. Omdat zowel Karma als Rhei het toch veel moeilijker hadden met BibBox als verwacht besloten we de krachten te bundelen om de core op te kuisen en zo een mooi front met elkaar te vormen. Met grofweg een 50 mio Vs 7 mio ging het nog altijd niet enorm goed maar konden we beiden toch één account van BibBox breken namelijk Jellizer(door een ban) en Machiavelli. Toen gebeurde opeens iets heel eigenaardigs, Calm ging uiteenvallen. Ze besloten te fuseren met Rhei, dit was natuurlijk geen goed nieuws voor Karma. Dit zou betekenen dat de eindstrijd veel vroeger ging beginnen dan dat wij ingeschat hadden en dat Karma toch wel tegen een groot kwantitatief overgewicht moest opboksen. Gelukkig waren er twee koppige ezeltjes die niet wilden overstappen naar Rhei(vice versa) en die sloten zich aan bij Karma wat de scheve verhouding toch een beetje recht trok. Met BibBox werd een overeenkomst bereikt en sindsdien werken Karma en BibBox samen als één stam.

Spelers:

Uhtred of Bebbanburg

LittleMe

We kunnen nog talloze A4’tjes typen over Karma als we echt in detail willen gaan maar ik denk dat het zo wel duidelijk is. Een stam die is blijven groeien en nu nog steeds groeit met talloze nieuwe topspelers die in onze gezellige stam willen komen spelen, een nieuwe topleider met Tom N en een enorm leuke en sterke bondgenoot aan onze zijde! Laten we onszelf niet overschatten en doorgaan hoe dat we bezig zijn!

“Recognizing power in another does not diminish your own.”
-Joss Whedon


Karma for world domination! Let’s go Karma’tjes! :cool:Special thanks to @DarkLegendary, @OBEY2Supreme , @Magic , @YoWhite , DeJoey, @Alex Lannon. , Deceptive Minds, ... .​
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
12
Current balance


In totaal


Zijde 1:


Stammen: Karma, BibBox, LKarma


Zijde 2:


Stammen: Rhei., PRJTimeframe: Voor altijdTotale overnames:Kant 1: 5,450


Kant 2: 2,545


Verschil: 2,905Totale overnames van de vijandige kant:Kant 1: 334


Kant 2: 298


Verschil: 36Puntentotaal van totale overnames:Kant 1: 36,970,128


Kant 2: 18,819,745


Verschil: 18,150,383Puntentotaal van totale overnames van de vijandige kant:Kant 1: 2,998,392


Kant 2: 2,698,244


Verschil: 300,148

De laatste maand


Zijde 1:


Stammen: Karma, BibBox, LKarma


Zijde 2:


Stammen: Rhei., PRJTimeframe: Laatste maandTotale overnames:Kant 1: 1,005


Kant 2: 817


Verschil: 188Totale overnames van de vijandige kant:Kant 1: 224


Kant 2: 56


Verschil: 168Puntentotaal van totale overnames:Kant 1: 7,709,881


Kant 2: 6,524,583


Verschil: 1,185,298Puntentotaal van totale overnames van de vijandige kant:Kant 1: 2,063,065


Kant 2: 527,765


Verschil: 1,535,300

De laatste 48 uur


Zijde 1:

Stammen: Karma, LKarma, BibBox

Zijde 2:

Stammen: Rhei., PRJ


Timeframe: Laatste 48 uur


Totale overnames:


Kant 1: 105

Kant 2: 72

Verschil: 33

Totale overnames van de vijandige kant:


Kant 1: 76

Kant 2: 4

Verschil: 72

Puntentotaal van totale overnames:


Kant 1: 957,857

Kant 2: 515,984

Verschil: 441,873

Puntentotaal van totale overnames van de vijandige kant:


Kant 1: 727,057

Kant 2: 38,980

Verschil: 688,077


 
Laatst bewerkt:

DeletedUser76151

Guest
Leuke post. Had eerder moeten komen, wereld is gespeeld
 

DeletedUser74552

Guest
Goed geschreven leuke post. Mogen we eindelijk weer wat lullen op het AF.
En indd wat Krepox zegt man jullie staan nog 1m punten voor op ons, ff aanpoten jongens tegenslagen hebben we allemaal.
 
Reactiescore
893
anderzijds snap ik hem wel andries, het is nu eenmaal niet eenvoudig te winnen van een stam waar ik in zit :eek:
 

DeletedUser78179

Guest
Teken van geen ruggengraat hebben als er nu al wordt geopperd dat de wereld gespeeld is, komaan mannen, laten we iig even tot een mooi einde komen.
 

DeletedUser76151

Guest
Kijk eens naar dat kaartje en durf dan nog eens te zeggen dat de wereld gespeeld is. Jullie zijn de groene kleur hé, niet de rode.
Idk ik speel sinds begin december niet meer eh. Vorige week weekje teruggekomen om te helpen bij een zogenaamde massa die zou komen, toen bleek dat deze massa niet kwam door inactiviteit maar permanent gestopt. Als ik de recente ontwikkelingen zo hoor kan ik best concluderen dat een deel van Rhei het wel gehad heeft
 
Reactiescore
1.442
Ik had echt niks verwacht van en nog steeds ben ik teleurgesteld... Een paar tegenslagen en dan meteen hoop opgeven? Dan hebben jullie totaal geen ruggegraat en vind ik het een schande dat jullie als stam deze fase uberhaupt bereikt hebben!
 
Reactiescore
5.625
Erg mooie post en succes aan beide stammen. Wat wel jammer is is dat de eindstrijd al ingaat bij 35 mio punten. Laat goed de achteruitgang van tw zien, uiteraard kunnen jullie daar ook niks aan doen.

Succes!
 

DeletedUser3435

Guest
Idk ik speel sinds begin december niet meer eh. Vorige week weekje teruggekomen om te helpen bij een zogenaamde massa die zou komen, toen bleek dat deze massa niet kwam door inactiviteit maar permanent gestopt. Als ik de recente ontwikkelingen zo hoor kan ik best concluderen dat een deel van Rhei het wel gehad heeft
Ja tja dat ligt uiteindelijk aan de stam zelf.. Waar zijn al die helden van het AF wanneer jullie incomings krijgen? Mike, Underground, die clown van De Jakke.. De enigste die ik VV zie draaien is Magic, beetje zielig hoor. Maar goed, de wereld is nog lang niet gespeeld! Karma moet consistent blijven.
 
Reactiescore
203
Mooie post, weer eens leuk wat leesvoer!

De laatste 48 uur


undefined
:D:D

Erg mooie post en succes aan beide stammen. Wat wel jammer is is dat de eindstrijd al ingaat bij 35 mio punten. Laat goed de achteruitgang van tw zien, uiteraard kunnen jullie daar ook niks aan doen.

Succes!
En dat de stam die kwantitatief nog voor staat er de brui aan wilt geven...
 

DeletedUser78179

Guest
Ja tja dat ligt uiteindelijk aan de stam zelf.. Waar zijn al die helden van het AF wanneer jullie incomings krijgen?
Dat is het dus ook met Rhei. De beste stuurlui staan voor nu aan wal. Vooral Mike, ben benieuwd welk excuus er nu gaat komen. Maak nu een keer van de woorden echte daden.
 

DeletedUser75778

Guest
Dat Rhei. kwantitatief gezien voor staat, is een beetje een geniepig statement. Tenminste, dat concludeer ik na de post gelezen te hebben:
Met BibBox werd een overeenkomst bereikt en sindsdien werken Karma en BibBox samen als één stam.
en sterke bondgenoot aan onze zijde!
Als ik het goed begrijp wordt BibBox dus als volwaardige stam gezien en kunnen we die rekenen onder de vlag van Karma. Dan gaat het kwantiteit-verhaaltje ineens niet meer op. Of ja, eigenlijk wel natuurlijk, echter zijn de rollen juist omgedraaid; Karma staat volgens de gegevens in deze post enkele miljoenen punten voor.

Nochtans ben ik van mening dat Rhei. zich hier nogal als een slapjanus vertoont. Wederom op de post gebaseerd, kan ik stellen dat de wereld verre van gespeeld is. Rhei. bezit ongeveer nog de helft van de gehele wereld. Volgens mij moet iemand daar de boel even wakker schudden en hen laten beseffen dat enkele verliezen lijden niet gelijk staat aan een volledige nederlaag. Grow some balls en geef Karma eens een pak slaag terug.

Verder, complimenten voor de mooie post. Ik, een buitenstaander zijnde, ga het verloop van de wereld zeker blijven volgen hier.
 
Reactiescore
998
Rhei. heeft zelf ook nog allanties + een zee aan miljoenen te internen van ex-Calm leden. Kwantitatief is Karma-Bibber kleiner hoor.
 

DeletedUser73195

Guest
Mooie post, leuk om te lezen. Wij laten inderdaad geen ruggengraat zien.