[Inschrijftopic] #302: Het gemaskerde bal.

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Weest u allen uitgenodigd op

Het grote gemaskerde bal van de Graaf van Margrove.

In deze onstuimige tijden blijft vermaak en sociale omgang van groot belang. Daarom ter gelegenheid van het oogstfeest een groots en uitbundig feest. Kleed u in extravagante kostuums, Exotische accessoires en gebruik uitbundige maskers.

De fijnste delicatessen, de beste wijnen en vele vermaken, Waaronder een orkest, exotische danseressen en enkele circusacts, zullen worden verzorgd. Voor eenieder van de genodigden zal een passende plek voor ieders nacht rust verzorgd worden.

Verzamelt u allen op de 5e oogst-dag te kasteel Margrove, met het slaan van de 9e klok zal het feest geopend worden.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Woedend smeet de leider van de revolutie, Marcus, de uitnodiging op tafel. “Zijn ze helemaal gek geworden. Er woedt nu al tijden een burgeroorlog, de oogst is mislukt, en er heerst een dreigende honger, en dan gaat de verdomde adel zon feest organiseren.”

“Het is inderdaad een schande”, Zei zijn rechterhand Tristan, “Maar deze info die we hebben gekregen geeft ons een mooi moment om goed toe te slaan.”

“We bestormen zijn kasteel en doden alle edelen daar, al zal zon bloedbad ons niet meteen geliefd maken.” Gromde Marcus.

Tristan legde zijn hand op Marcus zijn schouder. “Eigenlijk heb ik een beter idee. Bij een gemaskerd bal als deze zijn alle edelen onherkenbaar. Ook alle bedienden en andere mensen zullen volledig gemaskerd gaan. Het is een ideaal moment om met een groepje ons tussen de feestgangers te mengen, de gevaarlijkste edelen uit te schakelen, en iedereen tegen elkaar op te zetten, zodat de adel zichzelf vernietigd zonder veel extra invloed.”

Marcus keek op, “Dat zou best eens heel goed kunnen werken. Verzamel een groep vrijwilligers, regel kostuums, en zorg voor een gastenlijst en lijst van personeel/optredens zodat we weten wie we moeten hebben en hoe we makkelijk kunnen infiltreren.”

Instellingen:

Aantal spelers: Zoveel mogelijk
Klaagmuur: Ja 1 bericht per speler per nacht
Hints: Nee

Cupido: hoofdrol/bijrol afhankelijk van aantal inschrijvingen. Als hoofdrol kiest cupido 2 mensen om te koppelen (mag zichzelf kiezen)
Geliefden kennen elkaar: Ja
Geliefden samen winnen: G/G met goedjes, G/S alleen (+ cupido indien hoofdrol), S/S met slechtjes

Eindtijd stemmen: 22:00
Speciale Rollen naar: Maretan en Kerouac.
Weerwolven Moord naar: Maretan en Kerouac.
Lynch: Rood en dikgedrukt in topic
Burgemeester: Blauw en dikgedrukt in topic

Netwerk: Uit
Claimen: Uit, Claimen zal resulteren in doodvallen. (goedje claimen is toegestaan, burger word gezien als rol)

Extra Instellingen:
Niet elke rol uit de rollen lijst hoeft erin te zitten.

Startdatum: zondag/maandag avond rollen uitdelen. 24 uur later eerste deadline (bm/lynch), gelieve jullie voorkeur aan te geven.

Rollenlijst :

De Butler (ziener)
Altijd gastvrij, en zeer bekwaamd in het voorzien van de gasten van de Graaf van Margrove. Zelfs de beste maskers houden hem niet tegen om zijn taak te vervullen. Doordat hij alle bagage op de juiste kamers heeft gezet kan hij door hun spullen kort te bekijken elke identiteit achter halen om zo de juiste diensten te kunnen verlenen.
 • Mag iedere dag een rol opvragen, deze krijgt hij aan het eind van de nacht
 • Ziener ziet geen bijrollen, als iemand dus zowel geliefde als heks is, ziet de ziener alleen heks
Markies von Damme (heks)
Hij is een befaamd medicus en heeft al menig medisch wonder verricht in adellijke kringen. Is een meester in de medicijnen, en is gespecialiseerd in giffen en tegengiffen. De medische kennis van hem en zijn studenten groeit razendsnel, gezamenlijk met het aantal onverklaarbare verdwijningen van overtreders in zijn domein.
 • Heeft een levensdrankje en een doodsdrankje.
 • Met het levensdrankje kan de gedode persoon door de wolven tot leven gewekt worden. Dus zichzelf redden kan niet!
 • Er wordt niet bekend gemaakt wie er gered is, wanneer een levensdrankje is gebruikt.
 • Met het doodsdrankje kan de heks ’s nachts een persoon vermoorden, tegen dit drankje is geen kruid gewassen. (Je kan dus niet gered worden hiervan)
 • Er wordt niet bekend gemaakt, dat er een drankje is ingezet.
Hertog Crowley (dorpsgek)
Met zijn hoge leeftijd en ervaring is hij een gerespecteerd man in de adellijke kringen. Kwam in hogere kringen terecht door met snode plannen een andere, meer gematigde hertog zijn grondgebied af te pakken en naar eigen inzicht te hervormen. De meeste wetten en hervormingen om de onderdanen te onderdrukken en in het gareel te houden komen van zijn hand. Zijn scherpe blik zorgt ervoor dat hij dwars door alle vermommingen heen kan kijken. Echter een beginnende vorm van dementie heeft ervoor gezorgd dat hij mensen door elkaar gaat halen.
 • De dorpsgek kan elke nacht de rollen van drie spelers vragen aan de spelleider. De rollen worden hem dan verteld in willekeurige volgorde.
 • De dorpsgek ziet geen extra rollen.
 • Als de dorpsgek iemand opvraagt die op het moment van zijn visioen dood is, dan gaat het visioen niet door. Als de actie mislukt, krijgt de Dorpsgek hier bericht van. Hij hoort niet wat zijn actie heeft laten mislukken.
Baron Hemmingway (jager)
Een befaamd jachtliefhebber. Zijn grondgebied is 1 groot jachtgebied, en hij beweegt zich graag door heel zijn terrein, te paard en met geweer gereed, roedel bloedhonden aan zijn zijde. Ondanks dat er al jaren geen wild meer te vinden is in zijn domein, laat hij zich er niet van weerhouden door te jagen op alles wat beweegt en wilt vluchten voor hem en zijn honden. Wat voor smeekbeden zijn “wild” uit hoort hij niet in zijn jagers-rush.
 • Neemt iemand mee in zijn dood
 • Deze persoon moet hij van tevoren opgestuurd hebben naar de spelleider, hij mag ieder moment deze keus veranderen. Echter als de jager sterft en hij heeft nog geen persoon doorgegeven, vervallen zijn krachten en zal de jager niemand mogen neerschieten. Ook als de jager doodvalt door inactiviteit vervalt zijn schot.
Gravin von Bessem (cupido) (wordt mogelijk bijrol)
Een lieve oude dame, maar echt een oude snoeper. Zij heeft altijd al oog gehad voor de beste koppeltjes, en kan van niets meer genieten dan om tijdens elke gelegenheid mensen te koppelen, soms tegen de zin van de gekoppelde, of daadwerkelijke verloofden, in. De meeste adellijke huwelijken komen tot stand door haar inmenging, en daardoor heeft ze op de achtergrond veel touwtjes in handen. Ook tijdens het bal ontkomt men er niet aan, al heeft ze dit keer geen flauw idee wie ze precies gekoppeld heeft, ze weet dat ze juist zit.
 • Mag 2 mensen aan elkaar koppelen, zichzelf koppelen mag ook.
 • Het koppel mag met elkaar overleggen!
 • Wanneer de ene dood gaat, sterft de andere ook vanwege liefdesverdriet.
 • g/g koppel wint met de goedjes, s/s wint met slechtjes, g/s vormt met cupido een 3e partij (indien g/s sterft en cupido leeft nog wint cupido met goedjes).
Stephen Deshain (slet)
De grootste handelaar van het land. Heeft door de steun van de adel nagenoeg een monopoly op de meeste markten, en vraagt daardoor woekerprijzen waar mogelijk. Afpersing en onderdrukking schuwt hij niet voor en binnen bepaalde kringen weet men dat je bij hem alles onder tafel kan krijgen, van wapens tot ‘werktuigen’. Dit bal is voor hem 1 grote marktplaats en hij zal zoveel mogelijk proberen te sjacheren, ook al weet hij niet exact met wie hij handelt nu. Maar handel is handel.
 • Kan iedere nacht bij iemand slapen. De slet is dan niet thuis en wanneer hij de lunch is, overleeft hij die.
 • Wanneer de speler, waarbij de slet slaapt, geluncht wordt, sterven beide spelers.
 • De slet mag niet 2 nachten achter elkaar bij dezelfde persoon slapen.
 • De speler, waarbij de slet geslapen heeft, zal een pm krijgen en dus weten dat de slet bij hem/haar geslapen heeft.
 • Wanneer de slet bij een wolf slaapt en de slet die nacht geluncht wordt, zal hij overleven.
De lijfwacht van de graaf (beschermengel BE)
Al generaties beschermd zijn familie de graaf van Margrove, en nu is hij al 12 jaar verantwoordelijk voor deze taak. Zijn scherpe inzicht heeft het leven van de graaf al vaak weten te redden, en zijn skills zijn alleen maar verbeterd door de jaren heen. Deze avond is zijn taak om de gasten te redden van onheil, ongelukken en ander noodlot. Met vele gasten kan het een probleem worden, gezien hij er maar 1 kan beschermen op elk moment, maar veel problemen hoeft hij toch niet verwachten.
 • Maakt iedere nacht iemand immuun voor de lunch van de wolven. Dat mag ook zichzelf zijn.
 • Mag niet twee keer achter elkaar dezelfde persoon beschermen. Hij mag elke speler in totaal maximaal drie keer beschermen.
 • Er wordt niet bekend gemaakt WIE er beschermd is als de lunch niet doorgaat
 • Zijn krachten vervallen als de dorpsoudste sterft
 • De beschermde speler is ook immuun voor de zienersactie van de sjamaan. De ziener en inbreker hebben hier geen last van.
De graaf van Margrove (Dorpsoudste DO)
Algemeen gezien als de meest invloedrijke graaf van het land. Hij heeft en grootste grondgebied, en door zijn buitensporige belastingen ook de grootste rijkdom. De graaf is absoluut geen vrek en laat graag zijn rijkdom zien, en koopt zich zo vele vrienden. Hij staat erom gekend met regelmaat zeer grote en uitbundige feesten te geven, op momenten die bij het gewone volk vaak verkeerd schieten. Maar met ijzeren vuist houdt hij ze onder de duim. Ondanks vele pogingen en complotten lijkt de graaf echter compleet onschendbaar.
 • Overleeft één aanval van de wolven
 • Bij zijn dood verliest de beschermengel zijn kracht
 • De eerste keer dat de sjamaan probeert de dorpsoudste te zien, ziet hij niks.
Baron Baumeister (anonieme beul)
Een gerespecteerd man, maar eveneens gevreesd door zijn daden en uitbarstingen. “De slachter” is niet voor niks zijn bijnaam. Een man met een kort lontje, die geen tegenspraak duldt. Een verkeerde blik of uitspraak kan genoeg zijn voor hem op zijn zwaard te trekken en in 1 slag een einde te maken aan de weerstand. Een trouwe vriend van de Graaf van Margrove, waar hij al vaker wat problemen voor heeft “opgelost”.
 • De beul kan eenmalig overdag iemand doden. Dit meldt hij aan de spelleider.
 • De beul draagt een masker, dus de identiteit van de beul blijft onbekend.
Lage adellijke (burger)
Mensen van adel die geen noemenswaardige invloed hebben op de hedendaagse politiek, maar zich wel graag wentelen in de luxe die de adel met zich meebrengt, en deze koste wat het kost niet kwijt willen raken.
 • Een rol zonder speciale krachten. Probeert elke dag met de lynch de wolven te lynchen
Revolutionist (wolf)
Mensen van alle standen en gebieden, veelal te kort gedaan door de adel, hebben zich verenigd onder 1 man om zo gezamenlijk de adelstand omver te werpen. Voor deze missie zijn ze mee naar binnen geslopen in vele vermommingen om, met risico voor eigen leven, Een zeer gewaagde aanslag te plegen op meerdere hoogstaande adel.
 • Een wolf zonder extra krachten
 • Weerwolven lunchen elke nacht een persoon om de wolven te laten winnen
 • Als alle weerwolven sterven en er alleen hulpjes over zijn, winnen de goedjes
Tristan (sjamaan)
Als rechterhand van Marcus en zijn tacticus is het Tristans zijn job om alle info te vergaren en de meeste opstanden en rellen te organiseren. Met zijn netwerk is het voor hem heel simpel zo alle gasten van het bal na te trekken, en hun vermommingen te doorzien.
 • Kan iedere dag een rol opvragen.
 • Kan geen bijrollen zien.
 • Zit aan het begin van het spel niet in de Wolvenchat.
 • Wanneer de Sjamaan een Wolf 'zienert', zal hij toetreden tot de Wolvenchat.
 • De Sjamaan is een hulpje en dus geen volwaardig slechtje.
Marcus (infectiewolf)
Als leider van de revolutie heeft hij een zekere charme over zich. Vele mensen heeft hij al aan zich gebonden, van standaard boeren en werklui, tot de meest invloedrijke marktlui. Ook al enkele edelen heeft hij weten te overtuigen zich aan te sluiten bij de revolutie om zo de adelstand om te werpen.
 • Mag tijdens nacht 3 één speler infecteren.
 • De geïnfecteerde speler verandert in een Weerwolf en zal toetreden tot de wolvenchat.
 • De infectie is in plaats van de Lunch.
 • De geïnfecteerde wolf sterft als 'wolf'.
Anonieme slaaf (executeerder)
Al heel haar leven leeft deze slaaf in gevangenschap van haar meesters. Uit angst voor de gevolgen heeft ze zich voorbeeldig gedragen en is zo in vertrouwen geklommen. Hoog genoeg dat ze mee kon naar dit bal. En hier ziet ze kans op wraak en ontsnapping. Stiekem heeft ze een mes meegesmokkeld, en is van plan op het juiste moment haar meester/meesteres uit te schakelen en te vluchten.
 • Krijgt aan het begin van het spel 1 random naam van een goedje
 • Deze moet door de executeerder Gelynched worden
 • Als het target gelynched wordt zal de executeerder veranderen in een wolf
 • Sterft het target door elke andere oorzaak zal de executeerder de rol van het target overnemen.
 • Indien het target nog leeft aan het einde van het spel of als de executeerder eerder sterft dan zijn target zal de executeerder verliezen.
Beste kostuum (Burgemeester)
Welke gast is het beste verkleed gearriveerd. Deze award wordt tijdens het eerste uur van het bal verkozen door alle aanwezigen.
 • Wordt op dag 1 democratisch gekozen.
 • De stem van de burgemeester telt niet dubbel.
 • Bij gelijkspel is de stem van de burgemeester wel doorslaggevend.
 • Kiest na zijn dood zijn opvolger.

Dagacties en Nachtvolgorde:

Cupido (eerste dag)
Anonieme Beul
Jager
Lynch
Slet
BE/Lunch/Infectie
Heks
Zien-acties (dorpsgek/ziener/sjamaan)
Klaagmuur
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
743
1. ItsDash

Claimen: Uit, Claimen zal resulteren in doodvallen.
burger benoemen is geen claimen mag ik hopen?

edit:

zondag starten graag.
 

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
1. ItsDashburger benoemen is geen claimen mag ik hopen?

edit:

zondag starten graag.
even gespecificeerd, goedje mag, maar burger gaan we zien als een rol, aka niet een speciaaltje
 
Reactiescore
1.319
Niet elke rol uit de rollen lijst hoeft erin te zitten.

naar welke rollenlijst verwijs je?
 
Reactiescore
166
1. ItsDash
2. Candiu
31. MOHniels1
4. Green
 
Reactiescore
3.072
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
14. CI
 

maretan

The Sniper 2020
Reactiescore
2.045
Niet elke rol uit de rollen lijst hoeft erin te zitten.

naar welke rollenlijst verwijs je?
Diegene die nog toegevoegd moet worden zoals in het topic staat :p. ben hem nog aan het uitschrijven, ik leg iets meer focus op verhaaltjes als uitdaging voor mezelf, dus schrijf hem in dezelfde stijl als 300. voor einde avond staat hij erbij.
 
Reactiescore
1.319
Diegene die nog toegevoegd moet worden zoals in het topic staat :p. ben hem nog aan het uitschrijven, ik leg iets meer focus op verhaaltjes als uitdaging voor mezelf, dus schrijf hem in dezelfde stijl als 300. voor einde avond staat hij erbij.
ah tot dat zinnetje was ik nog niet geraakt :smile: :smile:
 
Reactiescore
656
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
 
Reactiescore
1.471
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
9. Jo han
 
Reactiescore
664
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
9. Jo han
10. materlotti
 
Reactiescore
3.214
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
9. Jo han
10. materlotti
11. JokersBrain
 
Reactiescore
568
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
9. Jo han
10. materlotti
11. JokersBrain
12. Capricorno
 
Reactiescore
500
1. ItsDash
2. Candiu
3. MOHniels1
4. Green
5. CI
6. glenn485
7. vvhaaren
8. .Wolfalist.
9. Jo han
10. materlotti
11. JokersBrain
12. Capricorno
13. Tigor
14. @.TimeforplanB


Ik ga mijn best doen om actief te zijn, maar met 2 mankepoten thuis is dat niet altijd easypeasy