Speler en stam van het jaar 2021.

Reactiescore
903
Mooi lijstje getypt door een Looney bril ;)
Zal eens zien dat ik er ook eentje ga maken.

In hoeverre heeft EOS ooit een massa gedeffed dan? Kan me er vrijwel geen herinneren xD
Dat is ook jouw probleem Luc... Alcohol maakt meer kapot dan dat je lief is :(
 
Reactiescore
524
Komt natuurlijk omdat er nooit een dorp gepakt kan worden, dan vergeet je dat
 
Reactiescore
2.062
Laat ze maar Luc, iedereen weet wie de echte CHAMP is.
 

DeletedUser69389

Guest
Spelers:
Wie was de beste speler van 2021?

Er zijn niet legio opties op deze wereld als ik heel eerlijk ben, want wat heeft men bewezen? Wat maakt je de beste speler? Je kunt wel 5x scoren tegen FC Bal op het dak en daardoor records pakken, maar wanneer je in de Champions League niet presteert kun je niet de beste speler genoemd worden natuurlijk.

Echt een eenduidig antwoord kan ik niet geven. Vanuit GWAMM geredeneerd zou ik zeggen .Da Vinci of Davroar. Maar heeft .Da Vinci echt gedaan wat de verwachtingen waren dat vraag ik mij af. Wij als Davroar hebben ons op meerdere vlakken laten zien en veel winsten weten te behalen, maar is dat een prestatie tegen de spelers waartegen wij lagen/liggen? Dat is de vraag. Naast dat ik niet graag aan zelfverheerlijking doe.

Is het Do you eat Yellow Snow, EoS of Schedel? Hoewel ik de overdreven acties/reacties van EoS niet altijd evenzeer kan waarderen kan ik niet anders dan hen hier benoemen. Offensief gezien hebben zij een sturende drang op deze wereld qua acties en hebben ze defensief ook een beetje hun mannetje gestaan. Had er meer ingezeten? Zonder twijfel, want ook EoS kan nog veel leren. Maar is het wel het beste account. Snow heeft te weinig laten zien vind ik en Schedel heeft te lang liggen niks doen in de rim.

Wie was de meest tactische speler/leider van 2021?
Dat hangt af van de maatstaf die je eraan koppelt. Doe je het offensief en benoem je dan de planners van een Looney of Tegel/GWAMM. Of meer het tactische element. Over het algemeen vind ik de massa's op wereld 80 niet van een bijster hoog niveau. Het is ofwel enorm slecht georganiseerd ofwel slecht uitgevoerd en soms ook een combinatie daarvan. Vaak zie je al ruim van tevoren wat er te gebeuren staat dus dat is niet prijzenswaardig.

Maar kun je dan Kevin wel noemen? Die gezorgd heeft voor het recruit to win beleid van GWAMM/Tegel. Hoewel ik daar niet achter sta/stond heeft Kevin het diplomatiek gezien slim weten te regelen. Als je kijkt naar de stam waarmee GWAMM is begonnen is daar nog maar weinig van over en met hoe de kaarten er voor de fusie met Tuutuu uitzagen had je op dat moment niet verwacht dat de stam er nu nog zou staan. Er is heel veel misgegaan en er zijn absoluut (te) veel rotte appels door binnengekomen en het was voor een deel ook een laf beleid. Maar zonder dat laffe beleid wat voor een deel ook noodzaak was door het handelen van Looney is de wereld wel geworden tot wat het nu is dat er een over en weer strijd is. Niet altijd met evenveel kwaliteit, maar dat het niet na een enkele massa al beslist is in het huidige Tribalwars al bijna een overwinning op zichzelf te noemen.

Wie was de beste aanvaller van 2021?
Hoewel de blitzen van EoS uiterst effectief zijn kan ik de laatste blitz op die mb wat geen mb was niet een beste aanval noemen. Voor een deel is het ook gebruik maken van de mogelijkheden. Een beste aanvaller hoort dat te doen, maar dat is voor mij het basis principe.

Als ik kijk naar wie er aanvallend voor heeft gezorgd dat er in elk geval hoop is en was in GWAMM dan komt dat op het conto van Nicky van Davroar die bij bijna elke actie waar hijzelf bij betrokken is succes weet te boeken. Ook een vermelding verdienen Isaac, Luc en Rene die ook een serieuze bijdrage daaraan hebben geleverd.

Wie was de beste verdediger van 2021?
Een Guided by the Light, Mamba, Champ, Xbraun, Captain of een Wurm kan ik onmogelijk de beste verdediger noemen. Een block ok deffen is geen beste verdediger te noemen en kansloos dorpen verliezen terwijl je Runescape speelt en zegt alles geregeld te hebben is ook geen beste deffer te noemen ook al ben je vol van jezelf.

Als ik dan kritisch moet kijken is er maar één account wat echt sterk voor de dag is gekomen en natuurlijk zijn er dodgefouten gemaakt, maar om dan maar te zeggen dat dat account niet de beste verdediger is gaat te ver. Zeker zonder serieuze concurrentie. Voor mij hoort hier Do you eat yellow Snow. Dat Noord Looney nog bestaat is ook te danken aan dit account en daarvoor verdienen ze de credits. Want aan de spelers van Mamba en Guided is het niet te danken dat Noord Looney nog leeft gezien de ontelbare fouten die er zijn gemaakt en waarbij de NAPs hen in leven hielden.


Welke speler heeft jou in 2021 het meest verrast?
Ik heb zelf zowel een positieve alsook een negatieve.

Allereerst een positieve. Bij het begin van deze wereld waren er best wel eens heftige aanvaringen tussen het account Davroar enerzijds en Xbraun anderzijds. Met name tussen Dennis en ondergetekende aan de ene kant en aan de andere kant Ian @cammador . De spanningen liepen daar enorm hoog bij op. Ook door de negatieve invloed die Bas en Joey daarin hadden door hun manier van aanpakken daarmee.
We kunnen veel zeggen over Xbraun, want er gaat enorm veel mis de laatste tijd door de moestuintjes en ik was het ook niet altijd eens met de keuzes van met name Ian bij bijvoorbeeld de casus ban van Guided by the Light. Maar wat heeft dat account en met name Ian een ontwikkeling gemaakt. Van een account wat op de schopstoel zat door de heftige emotionele reacties en onbesuisde acties tot qua inzet en motivatie één van de voornaamste dragers van de stam zijn geworden.

Guided by the Light dan als negatieve verrassing. Bij een rate had ik de wens uitgesproken dat dat account geleerd had van 73, maar door net als toen weer een domme ban te koppen, offensief vrijwel niets tot niets te presteren en defensief zoniet nog slechter te presteren kan ik niet anders zeggen dat dit de meest voorname verrassing van wereld 80 is. Het is te danken aan de vele naps dat dit account uberhaupt nog bestaat en de ban eigenlijk op een gezegend moment kwam gezien het gefaal op dat moment.


Stumper van het Jaar - Welke speler heeft het dit jaar, vanwege pech of gebrek aan skills, erg moeilijk gehad?
Ook hier kan ik er vele noemen. Zoals Stan Ayvamos die aan onze kant speelde en waarvan we via via in 1x moesten vernemen dat die opeens was opgedoken bij Looney....

Maar Nicolas met zijn gare actie dienen we natuurlijk ook niet te vergeten. Ik vond het altijd al een rare kwibus en dat bleek maar weer eens te kloppen.

De hierboven en hieronder genoemde Joey kan ook een plekje vergaren.

Toch staan op 1 Jurn en Floris. My God. Ik vond het al een foute keuze om met het volledige Chaos in zee te gaan, maar door priveomstandigheden niet enorm actief geweest in de fase dat dat bepaald werd. Maar het is gebleken dat zij 0, maar dan ook echt 0,0 een positieve bijdrage hebben geleverd aan deze wereld. Zodra ze niets meer konden internen of aan bb's edelen werd er niets meer gepresteerd. Schreeuwen, schreeuwen en nog eens schreeuwen en dan niet kunnen presteren. Sterker nog continue op je bek gaan en alleen maar afgeven op anderen. Het is en blijft naar mijn mening een foute keuze om zulke verrotte appels (bijna een belediging voor de appels) binnen de w80 gemeenschap te houden.... Vooral omdat het altijd weer wachten is/was tot het volgende incident.

Meest veelbelovende speler van 2021 - Met welke speler moeten in 2022 serieus rekening mee houden?
Magmador is vanuit het niets gestaag gegroeid en heeft een team wat ervoor zou kunnen zorgen dat noord Looney in plaats van in het defensieve denken ook aanvallend zou kunnen gaan denken.

Daarnaast ben ik zeer gesteld op Quinten van Xbraun. Drie weken geleden kwam hij bij mij met de vraag of ik problemen had met hem, omdat hij dat dacht doordat sommige mensen het beeld van hem hebben/hadden dat hij niks doet en soms ook te horen kreeg dat dat werd gezegd. Terwijl hijzelf zei dat hij spijtig genoeg niet alles goed kan doen en ook zeer leergierig is om het te willen en proberen. Hij maakt inderdaad foutjes zoals ook een van de EoS moestuintjes daarvan een verschil is. Voor een deel zit daarin ook een - vind ik althans - om met je directe fronters op een andere wereld tegelijk te spelen, want dat is altijd risicovol.
Maar je hebt mensen die zeggen te willen leren en het ook oprecht doen. Want een Bas of een Floris hebben in het verleden aangegeven te willen leren, maar wanneer je amper tot geen feedback en tips aanneemt dan zul je nooit leren. Quinten is juist iemand van wie ik vind dat hij dat wel doet en zich ook goed ontwikkeld en durft te vragen hoe iets moet als hij iets niet weet. Kan hijzelf iets assertiever worden? Absoluut en dat zou het team van Xbraun alleen maar versterken.

Welke speler was volgens jou de beste stamspeler?
Bij een Looney zullen dat ongetwijfeld de mannen van Schedel, een Jens, Rick, Sebas of een Kyle wezen. Maar afgezien van de OS ranglijsten is dat voor buitenstaanders natuurlijk niet te zien. Nu weet ik wel dat er bij een deel van Looney spanningen zijn (geweest) over met name Mamba en Guided dat het maar een stelletje noobs zijn die alleen maar deff kunnen trekken en voor de rest niets van Tribalwars kunnen. Maar toch zet Looney zich daar unaniem voor in zo lijkt het en dat is prijzenswaardigs. Het is alleen af te vragen hoelang dat nog gaat gebeuren indien Guided en Mamba voor de zoveelste keer nat zouden gaan. Blijft dat begrip dan nog steeds of zijn er sommigen die er dan hun handen van af gaan trekken? Die spanningen beteugelen is een van de voornaamste taken die Looney heeft op weg naar het eventuele claimen van de winst van deze wereld.

Bij ons de mannen van Vinci, Martijn scripter, Rene, Nicky, team XBraun, .Machiavelli, DT en op zijn manier ook Bas.

Wie was je favoriete forumposter dit jaar?
Qua AF is 80 maar een erg saai AF waar ik niets aan vind en het vaak zelfs vergeet dat het er is. Dus of ik een favoriet heb, nee niet bepaald.

Wie heeft de beste P&P gevoerd in 2021?
@absurd komt er over het algemeen realistisch uit en biedt stof tot nadenken.

Wie was de AF wannabe van het jaar?
De naam weet ik niet meer, maar die dude in de start die stabben en dergelijke eerst goed ging praten als een geoorloofde speltechniek totdat het hem zelf overkwam en toen in 1x hypocriet ging huilen. Dat was lachwekkend te noemen.

Wie was de beste leider van 2021?
Warre zal best goede dingen doen, maar van Looney vind ik Kyle als buitenstaander het meest overtuigend. Hoewel ik deze Kyle niet de Kyle vind van een wereld 70 bijvoorbeeld. Daar kon ik hem beter pruimen dan hier op deze wereld. Maar heeft de zaakjes toch goed op orde.

Aan onzer zijde respect voor de inzet die Luc en Nicky nog steeds steken in deze stam. Ikzelf heb het ook een poos geprobeerd, maar kon de motivatie simpelweg niet meer opbrengen om die bende van ellende sturing te geven, omdat het teveel werk kostte en te vaak je werk teniet werd gedaan door droeftoeters die dachten bepaalde dingen zelf beter te kunnen regelen terwijl je er zelf al uren en uren in had gestoken. Het is door deze twee en alleen deze twee zowat dat Tegel nog staat. Die geven de noodzakelijke bijsturing en de spreekwoordelijke trap onder je kloten als het nodig is. Het enige, maar dat is meer mijn persoonlijke mening, is dat ze wat meer een tot hier en niet verder mogen hanteren. Hoewel ik weet dat dat lastig is had dat voor mijn eigen spelplezier al heel veel uitgemaakt wanneer dat er wel was geweest.

Wie was de slechtste leider van 2021?
Hier kan ik een aantal opties noemen en dat zijn Bas, Jody en Joey.

Als eerste Jody. @StereoSystem Voor iemand die geprezen werd als de beste leidster bij de TW verkiezing vond ik haar voorkomen naar buiten toe uitermate teleurstellend. Recht praten wat krom is en wanneer er inhoudelijke argumenten gevraagd worden met de noorderzon steeds vertrekken. Zij heeft absoluut niet positief bijgedragen aan de huidige sfeer op deze wereld door discussies aan te gaan zoals zij dat heeft gedaan. Als interne leider kan ze best sterk zijn, maar op extern vlak heeft ze maar schade berokkend dan dat ze een positieve bijdrage heeft geleverd. Ik hou er niet van om gender discussies aan te gaan, maar toch roept haar hele voorkomen op deze wereld bij mij de vraag op of ze geprezen werd om wat ze was of wie ze was. Zelf neig ik naar het eerste en dat vind ik spijtig en bovenal ook respectloos, maar ze heeft verre van aangetoond een geschikte leider te zijn..


Dan Bas. Niet officieel benoemd, maar toch zelf geclaimde positie als de leider van zuid. Zijn inzet kan ik prijzen, maar de uitvoering is gewoon herhaaldelijk bedroevend op organisatorisch vlak. Karel zei in zijn tijd weleens dat Bas 100% positivisme was en hij 100% realisme was en daar heeft Karel tot op de dag van vandaag wel een beetje gelijk in.

Beetje vertekend beeld om mij aan te stippelen als 'leider' terwijl ik een brandend schip probeerde te redden. Stank voor dank voor het initiatief nemen toen niemand dit deed!

Ik vraag mij af in hoeverre dit vertekenend is terwijl je je wel als zodanig wilde profileren als de man die Chaos zou redden, maar in de plaats daarvan met het ene kansloze kamikaze plan kwam waardoor Chaos alleen maar verder in de ellende is gekomen. Advies van anderen negerend en afstoten van de mensen die er ook tijd in staken/wilden steken. Zogezegd de motivatie is aanwezig, maar wanneer je niet bereid bent om oprecht te luisteren en het ontbreekt aan (strategisch) inzicht waardoor de facto problemen alleen maar worden opgeschoven in plaats van opgelost dan kun je onmogelijk als een echte leider getypeerd worden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en Bas heeft helaas al teveel stinkende wonden veroorzaakt.


Maar de slechtste leider vind ik nog wel Joey. Mijn God wat een verschrikking was dat voor de stam. Die zou er nog bijna aan tenonder gaan. Bij discussies maar half luisteren en in plaats van het te willen oplossen maar alleen maar olie op het vuur willen gooien. Tsja wat kun je ook verwachten van iemand die komt spelen en vrijwel meteen al zichzelf in de leiderspositie probeert te schuiven. Gelukkig is die niet al te lang gebleven, want anders was deze wereld ondertussen al gesloten geweest....


Welke speler gaf je de meeste motivatie?
Ik heb niet heel veel motivatie voor wereld 80 moet ik zeggen. Dat is wel verdwenen door de ene ban en nap na de andere in combinatie met de toxic sfeer die er heerst door bepaalde (leidende) figuren. Alleen wil ik niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid. Wie A zegt moet ook B doen. Dat is de reden dat ik nog speel in combinatie met de spelers van .Da Vinci, Davroar, Xbraun, .Machiavelli, Roadrunner en mindere mate Bonn en DT die ik niet wil duperen. De rest kan mijn spreekwoordelijke ballen kussen en speel ik allang geen wereld 80 meer voor. Want het is toch wel weer wachten tot het volgende incident wat weer een NAP oplevert. Bans die gegeven zijn en waar eigenlijk de NAP onterecht was heeft veel spelplezier verpest. Of dit nu de ban van Guided of die van Captain is. Bij de ban van Xbraun vind ik het gewoon treurig dat de speler die dat moedwillig heeft gedaan nu vrolijk in Looney zit en dat dat allemaal geaccepteerd wordt. Het is gewoon verrot en triest. In het geval met Guided ging ik akkoord om mensen als Sebastiaan en Kyle niet te duperen, maar het is en blijft schandalig om dergelijke bans te koppen ondanks herhaaldelijke waarschuwingen vanuit het TW team en notabene met de scriptmoderator nog als leider in de stam. Dat is geen foutje te noemen, maar gewoon schandalig en hoort afgestraft te worden. Of het een stamgenoot of vijand is maakt in die zin geen drol uit.

Wie was dé flopspeler van 2021?
Geen twijfel mogelijk Floris. Wat een kansloos figuur vind ik dat. Geen woorden die kunnen beschrijven hoe verschrikkelijk ik die speler vind als persoon en als speler.

Welke gestopte spelers zou jij terug willen?
Mijn lieftallige Jeremy.

Wat was het moment van 2021? Wat is je het meeste bijgebleven van dit jaar?
Dat zouden er velen kunnen zijn. De actie omtrent Lord Sauron of de vele bans. De over en weer moestuintjes die geplant worden. Zoveel TW gerelateerde zaken zouden dat kunnen zijn. Maar dat wil ik niet plaatsen hier. Dat is niet gepast en hoort hier dan ook niet. Dat moment heeft namelijk deze week helaas plaatsgevonden. Binnen mijn veel te lange aanwezigheid op Tribalwars heb ik ontzettend veel mooie en minder mooie momenten meegemaakt. Maar zoiets als afgelopen woensdag heb ik nog niet eerder meegemaakt dat iemand uit de stam waar ik zat overleden is, uberhaupt iemand van TW die ik 'echt kende'/gesproken had. Natuurlijk heb ik Martin @Amber Heard meegemaakt, maar dat was ergens geen verrassing te noemen. Maar dit kwam zo hard binnen. Woensdag was ik bijna de gehele dag gewoon van slag, van slag omdat ik een week daarvoor nog met haar gesproken had en er niets aan de hand leek. TW is een (belangrijke) bijzaak van het leven voor spelers hier. Maar ondanks alles wat er in negatief opzicht op deze wereld heeft plaatsgevonden is er op dit vlak eenstemmig gereageerd. Iets wat niet meer dan normaal is, maar zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij buiten TW die steeds meer gepolariseerd is geraakt en waarvan Tribalwars helaas ook een voorbeeld van is geworden soms. Dit soort droevige gebeurtenissen doen ons laten beseffen wat er echt belangrijk is in het leven en daarom dat ik, hoe treurig ook, dat moment wil benoemen.

Bedankt voor alles Carla en we zullen je missen.


Stammen:

Al benoemd hierboven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Reactiescore
1.542
Na het stukje: “heeft Da Vinci gedaan wat de verwachtingen waren” ben in maar gestopt met lezen Martijn.

Idk wat je nog meer moet doen dan 3/4e van je team afstaan aan de stam, leiding op je nemen, standaard 2 vv hebben, letterlijk iedere massa organiseren, deff/stack plannen opstellen, 2 a 3 keer mamba breken, (maar jammer genoeg alles moeten staan door gesloten deals wegens de bans) en zowat alle accounts opnieuw indelen / herorganiseren maar het zal wel aan mij liggen. Beste speler of iets van een award boeit me niet maar wat je nu zegt slaat denk ik nergens op, en denk dat de anderen in de stam er ook zo over denken.
 

DeletedUser69389

Guest
Na het stukje: “heeft Da Vinci gedaan wat de verwachtingen waren” ben in maar gestopt met lezen Martijn.

Idk wat je nog meer moet doen dan 3/4e van je team afstaan aan de stam, leiding op je nemen, standaard 2 vv hebben, letterlijk iedere massa organiseren, deff/stack plannen opstellen, 2 a 3 keer mamba breken, (maar jammer genoeg alles moeten staan door gesloten deals wegens de bans) en zowat alle accounts opnieuw indelen / herorganiseren maar het zal wel aan mij liggen. Beste speler of iets van een award boeit me niet maar wat je nu zegt slaat denk ik nergens op, en denk dat de anderen in de stam er ook zo over denken.
Dat ben ik ook met je eens. Maar ik bedoelde het ook puur en alleen ook op aanvallend gebied. Ik had qua eerder verwachtingen de hoop/verwachting dat .Da Vinci als account nu verder zou zijn geweest op een geopolitieke locatie. Misschien heb ik dat inderdaad te kort door de bocht geformuleerd omwille van de factoren die je hier terecht benoemd. Naast dat mijn verwachtingen natuurlijk misschien ook irreeel zijn gebleken door het tactisch inzetten van Magmador door Looney wat de situatie toen nadien heeft veranderd.
 
Reactiescore
5.590
Leuk topic, jammer dat er geen award is voor beste moraalbreker. Die had ik gelijk in m’n broekzak kunnen stoppen.
 

Rob.

Forum Personality 19/20
Reactiescore
5.758
lekker aftrek topiqueske om de sfeer te versterken met kerst die nadert

mooi
 
Reactiescore
5.590
lekker aftrek topiqueske om de sfeer te versterken met kerst die nadert

mooi
Hebben wij geen topic voor nodig hè Robbert
 
Reactiescore
1.363
Spelers:
Wie was de beste speler van 2021?

Er zijn niet legio opties op deze wereld als ik heel eerlijk ben, want wat heeft men bewezen? Wat maakt je de beste speler? Je kunt wel 5x scoren tegen FC Bal op het dak en daardoor records pakken, maar wanneer je in de Champions League niet presteert kun je niet de beste speler genoemd worden natuurlijk.

Echt een eenduidig antwoord kan ik niet geven. Vanuit GWAMM geredeneerd zou ik zeggen .Da Vinci of Davroar. Maar heeft .Da Vinci echt gedaan wat de verwachtingen waren dat vraag ik mij af. Wij als Davroar hebben ons op meerdere vlakken laten zien en veel winsten weten te behalen, maar is dat een prestatie tegen de spelers waartegen wij lagen/liggen? Dat is de vraag. Naast dat ik niet graag aan zelfverheerlijking doe.

Is het Do you eat Yellow Snow, EoS of Schedel? Hoewel ik de overdreven acties/reacties van EoS niet altijd evenzeer kan waarderen kan ik niet anders dan hen hier benoemen. Offensief gezien hebben zij een sturende drang op deze wereld qua acties en hebben ze defensief ook een beetje hun mannetje gestaan. Had er meer ingezeten? Zonder twijfel, want ook EoS kan nog veel leren. Maar is het wel het beste account. Snow heeft te weinig laten zien vind ik en Schedel heeft te lang liggen niks doen in de rim.

Wie was de meest tactische speler/leider van 2021?
Dat hangt af van de maatstaf die je eraan koppelt. Doe je het offensief en benoem je dan de planners van een Looney of Tegel/GWAMM. Of meer het tactische element. Over het algemeen vind ik de massa's op wereld 80 niet van een bijster hoog niveau. Het is ofwel enorm slecht georganiseerd ofwel slecht uitgevoerd en soms ook een combinatie daarvan. Vaak zie je al ruim van tevoren wat er te gebeuren staat dus dat is niet prijzenswaardig.

Maar kun je dan Kevin wel noemen? Die gezorgd heeft voor het recruit to win beleid van GWAMM/Tegel. Hoewel ik daar niet achter sta/stond heeft Kevin het diplomatiek gezien slim weten te regelen. Als je kijkt naar de stam waarmee GWAMM is begonnen is daar nog maar weinig van over en met hoe de kaarten er voor de fusie met Tuutuu uitzagen had je op dat moment niet verwacht dat de stam er nu nog zou staan. Er is heel veel misgegaan en er zijn absoluut (te) veel rotte appels door binnengekomen en het was voor een deel ook een laf beleid. Maar zonder dat laffe beleid wat voor een deel ook noodzaak was door het handelen van Looney is de wereld wel geworden tot wat het nu is dat er een over en weer strijd is. Niet altijd met evenveel kwaliteit, maar dat het niet na een enkele massa al beslist is in het huidige Tribalwars al bijna een overwinning op zichzelf te noemen.

Wie was de beste aanvaller van 2021?
Hoewel de blitzen van EoS uiterst effectief zijn kan ik de laatste blitz op die mb wat geen mb was niet een beste aanval noemen. Voor een deel is het ook gebruik maken van de mogelijkheden. Een beste aanvaller hoort dat te doen, maar dat is voor mij het basis principe.

Als ik kijk naar wie er aanvallend voor heeft gezorgd dat er in elk geval hoop is en was in GWAMM dan komt dat op het conto van Nicky van Davroar die bij bijna elke actie waar hijzelf bij betrokken is succes weet te boeken. Ook een vermelding verdienen Isaac, Luc en Rene die ook een serieuze bijdrage daaraan hebben geleverd.

Wie was de beste verdediger van 2021?
Een Guided by the Light, Mamba, Champ, Xbraun, Captain of een Wurm kan ik onmogelijk de beste verdediger noemen. Een block ok deffen is geen beste verdediger te noemen en kansloos dorpen verliezen terwijl je Runescape speelt en zegt alles geregeld te hebben is ook geen beste deffer te noemen ook al ben je vol van jezelf.

Als ik dan kritisch moet kijken is er maar één account wat echt sterk voor de dag is gekomen en natuurlijk zijn er dodgefouten gemaakt, maar om dan maar te zeggen dat dat account niet de beste verdediger is gaat te ver. Zeker zonder serieuze concurrentie. Voor mij hoort hier Do you eat yellow Snow. Dat Noord Looney nog bestaat is ook te danken aan dit account en daarvoor verdienen ze de credits. Want aan de spelers van Mamba en Guided is het niet te danken dat Noord Looney nog leeft gezien de ontelbare fouten die er zijn gemaakt en waarbij de NAPs hen in leven hielden.


Welke speler heeft jou in 2021 het meest verrast?
Ik heb zelf zowel een positieve alsook een negatieve.

Allereerst een positieve. Bij het begin van deze wereld waren er best wel eens heftige aanvaringen tussen het account Davroar enerzijds en Xbraun anderzijds. Met name tussen Dennis en ondergetekende aan de ene kant en aan de andere kant Ian @cammador . De spanningen liepen daar enorm hoog bij op. Ook door de negatieve invloed die Bas en Joey daarin hadden door hun manier van aanpakken daarmee.
We kunnen veel zeggen over Xbraun, want er gaat enorm veel mis de laatste tijd door de moestuintjes en ik was het ook niet altijd eens met de keuzes van met name Ian bij bijvoorbeeld de casus ban van Guided by the Light. Maar wat heeft dat account en met name Ian een ontwikkeling gemaakt. Van een account wat op de schopstoel zat door de heftige emotionele reacties en onbesuisde acties tot qua inzet en motivatie één van de voornaamste dragers van de stam zijn geworden.

Guided by the Light dan als negatieve verrassing. Bij een rate had ik de wens uitgesproken dat dat account geleerd had van 73, maar door net als toen weer een domme ban te koppen, offensief vrijwel niets tot niets te presteren en defensief zoniet nog slechter te presteren kan ik niet anders zeggen dat dit de meest voorname verrassing van wereld 80 is. Het is te danken aan de vele naps dat dit account uberhaupt nog bestaat en de ban eigenlijk op een gezegend moment kwam gezien het gefaal op dat moment.


Stumper van het Jaar - Welke speler heeft het dit jaar, vanwege pech of gebrek aan skills, erg moeilijk gehad?
Ook hier kan ik er vele noemen. Zoals Stan Ayvamos die aan onze kant speelde en waarvan we via via in 1x moesten vernemen dat die opeens was opgedoken bij Looney....

Maar Nicolas met zijn gare actie dienen we natuurlijk ook niet te vergeten. Ik vond het altijd al een rare kwibus en dat bleek maar weer eens te kloppen.

De hierboven en hieronder genoemde Joey kan ook een plekje vergaren.

Toch staan op 1 Jurn en Floris. My God. Ik vond het al een foute keuze om met het volledige Chaos in zee te gaan, maar door priveomstandigheden niet enorm actief geweest in de fase dat dat bepaald werd. Maar het is gebleken dat zij 0, maar dan ook echt 0,0 een positieve bijdrage hebben geleverd aan deze wereld. Zodra ze niets meer konden internen of aan bb's edelen werd er niets meer gepresteerd. Schreeuwen, schreeuwen en nog eens schreeuwen en dan niet kunnen presteren. Sterker nog continue op je bek gaan en alleen maar afgeven op anderen. Het is en blijft naar mijn mening een foute keuze om zulke verrotte appels (bijna een belediging voor de appels) binnen de w80 gemeenschap te houden.... Vooral omdat het altijd weer wachten is/was tot het volgende incident.

Meest veelbelovende speler van 2021 - Met welke speler moeten in 2022 serieus rekening mee houden?
Magmador is vanuit het niets gestaag gegroeid en heeft een team wat ervoor zou kunnen zorgen dat noord Looney in plaats van in het defensieve denken ook aanvallend zou kunnen gaan denken.

Daarnaast ben ik zeer gesteld op Quinten van Xbraun. Drie weken geleden kwam hij bij mij met de vraag of ik problemen had met hem, omdat hij dat dacht doordat sommige mensen het beeld van hem hebben/hadden dat hij niks doet en soms ook te horen kreeg dat dat werd gezegd. Terwijl hijzelf zei dat hij spijtig genoeg niet alles goed kan doen en ook zeer leergierig is om het te willen en proberen. Hij maakt inderdaad foutjes zoals ook een van de EoS moestuintjes daarvan een verschil is. Voor een deel zit daarin ook een - vind ik althans - om met je directe fronters op een andere wereld tegelijk te spelen, want dat is altijd risicovol.
Maar je hebt mensen die zeggen te willen leren en het ook oprecht doen. Want een Bas of een Floris hebben in het verleden aangegeven te willen leren, maar wanneer je amper tot geen feedback en tips aanneemt dan zul je nooit leren. Quinten is juist iemand van wie ik vind dat hij dat wel doet en zich ook goed ontwikkeld en durft te vragen hoe iets moet als hij iets niet weet. Kan hijzelf iets assertiever worden? Absoluut en dat zou het team van Xbraun alleen maar versterken.

Welke speler was volgens jou de beste stamspeler?
Bij een Looney zullen dat ongetwijfeld de mannen van Schedel, een Jens, Rick, Sebas of een Kyle wezen. Maar afgezien van de OS ranglijsten is dat voor buitenstaanders natuurlijk niet te zien. Nu weet ik wel dat er bij een deel van Looney spanningen zijn (geweest) over met name Mamba en Guided dat het maar een stelletje noobs zijn die alleen maar deff kunnen trekken en voor de rest niets van Tribalwars kunnen. Maar toch zet Looney zich daar unaniem voor in zo lijkt het en dat is prijzenswaardigs. Het is alleen af te vragen hoelang dat nog gaat gebeuren indien Guided en Mamba voor de zoveelste keer nat zouden gaan. Blijft dat begrip dan nog steeds of zijn er sommigen die er dan hun handen van af gaan trekken? Die spanningen beteugelen is een van de voornaamste taken die Looney heeft op weg naar het eventuele claimen van de winst van deze wereld.

Bij ons de mannen van Vinci, Martijn scripter, Rene, Nicky, team XBraun, .Machiavelli, DT en op zijn manier ook Bas.

Wie was je favoriete forumposter dit jaar?
Qua AF is 80 maar een erg saai AF waar ik niets aan vind en het vaak zelfs vergeet dat het er is. Dus of ik een favoriet heb, nee niet bepaald.

Wie heeft de beste P&P gevoerd in 2021?
@absurd komt er over het algemeen realistisch uit en biedt stof tot nadenken.

Wie was de AF wannabe van het jaar?
De naam weet ik niet meer, maar die dude in de start die stabben en dergelijke eerst goed ging praten als een geoorloofde speltechniek totdat het hem zelf overkwam en toen in 1x hypocriet ging huilen. Dat was lachwekkend te noemen.

Wie was de beste leider van 2021?
Warre zal best goede dingen doen, maar van Looney vind ik Kyle als buitenstaander het meest overtuigend. Hoewel ik deze Kyle niet de Kyle vind van een wereld 70 bijvoorbeeld. Daar kon ik hem beter pruimen dan hier op deze wereld. Maar heeft de zaakjes toch goed op orde.

Aan onzer zijde respect voor de inzet die Luc en Nicky nog steeds steken in deze stam. Ikzelf heb het ook een poos geprobeerd, maar kon de motivatie simpelweg niet meer opbrengen om die bende van ellende sturing te geven, omdat het teveel werk kostte en te vaak je werk teniet werd gedaan door droeftoeters die dachten bepaalde dingen zelf beter te kunnen regelen terwijl je er zelf al uren en uren in had gestoken. Het is door deze twee en alleen deze twee zowat dat Tegel nog staat. Die geven de noodzakelijke bijsturing en de spreekwoordelijke trap onder je kloten als het nodig is. Het enige, maar dat is meer mijn persoonlijke mening, is dat ze wat meer een tot hier en niet verder mogen hanteren. Hoewel ik weet dat dat lastig is had dat voor mijn eigen spelplezier al heel veel uitgemaakt wanneer dat er wel was geweest.

Wie was de slechtste leider van 2021?
Hier kan ik een aantal opties noemen en dat zijn Bas, Jody en Joey.

Als eerste Jody. @StereoSystem Voor iemand die geprezen werd als de beste leidster bij de TW verkiezing vond ik haar voorkomen naar buiten toe uitermate teleurstellend. Recht praten wat krom is en wanneer er inhoudelijke argumenten gevraagd worden met de noorderzon steeds vertrekken. Zij heeft absoluut niet positief bijgedragen aan de huidige sfeer op deze wereld door discussies aan te gaan zoals zij dat heeft gedaan. Als interne leider kan ze best sterk zijn, maar op extern vlak heeft ze maar schade berokkend dan dat ze een positieve bijdrage heeft geleverd. Ik hou er niet van om gender discussies aan te gaan, maar toch roept haar hele voorkomen op deze wereld bij mij de vraag op of ze geprezen werd om wat ze was of wie ze was. Zelf neig ik naar het eerste en dat vind ik spijtig en bovenal ook respectloos, maar ze heeft verre van aangetoond een geschikte leider te zijn..


Dan Bas. Niet officieel benoemd, maar toch zelf geclaimde positie als de leider van zuid. Zijn inzet kan ik prijzen, maar de uitvoering is gewoon herhaaldelijk bedroevend op organisatorisch vlak. Karel zei in zijn tijd weleens dat Bas 100% positivisme was en hij 100% realisme was en daar heeft Karel tot op de dag van vandaag wel een beetje gelijk in.



Ik vraag mij af in hoeverre dit vertekenend is terwijl je je wel als zodanig wilde profileren als de man die Chaos zou redden, maar in de plaats daarvan met het ene kansloze kamikaze plan kwam waardoor Chaos alleen maar verder in de ellende is gekomen. Advies van anderen negerend en afstoten van de mensen die er ook tijd in staken/wilden steken. Zogezegd de motivatie is aanwezig, maar wanneer je niet bereid bent om oprecht te luisteren en het ontbreekt aan (strategisch) inzicht waardoor de facto problemen alleen maar worden opgeschoven in plaats van opgelost dan kun je onmogelijk als een echte leider getypeerd worden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en Bas heeft helaas al teveel stinkende wonden veroorzaakt.


Maar de slechtste leider vind ik nog wel Joey. Mijn God wat een verschrikking was dat voor de stam. Die zou er nog bijna aan tenonder gaan. Bij discussies maar half luisteren en in plaats van het te willen oplossen maar alleen maar olie op het vuur willen gooien. Tsja wat kun je ook verwachten van iemand die komt spelen en vrijwel meteen al zichzelf in de leiderspositie probeert te schuiven. Gelukkig is die niet al te lang gebleven, want anders was deze wereld ondertussen al gesloten geweest....


Welke speler gaf je de meeste motivatie?
Ik heb niet heel veel motivatie voor wereld 80 moet ik zeggen. Dat is wel verdwenen door de ene ban en nap na de andere in combinatie met de toxic sfeer die er heerst door bepaalde (leidende) figuren. Alleen wil ik niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid. Wie A zegt moet ook B doen. Dat is de reden dat ik nog speel in combinatie met de spelers van .Da Vinci, Davroar, Xbraun, .Machiavelli, Roadrunner en mindere mate Bonn en DT die ik niet wil duperen. De rest kan mijn spreekwoordelijke ballen kussen en speel ik allang geen wereld 80 meer voor. Want het is toch wel weer wachten tot het volgende incident wat weer een NAP oplevert. Bans die gegeven zijn en waar eigenlijk de NAP onterecht was heeft veel spelplezier verpest. Of dit nu de ban van Guided of die van Captain is. Bij de ban van Xbraun vind ik het gewoon treurig dat de speler die dat moedwillig heeft gedaan nu vrolijk in Looney zit en dat dat allemaal geaccepteerd wordt. Het is gewoon verrot en triest. In het geval met Guided ging ik akkoord om mensen als Sebastiaan en Kyle niet te duperen, maar het is en blijft schandalig om dergelijke bans te koppen ondanks herhaaldelijke waarschuwingen vanuit het TW team en notabene met de scriptmoderator nog als leider in de stam. Dat is geen foutje te noemen, maar gewoon schandalig en hoort afgestraft te worden. Of het een stamgenoot of vijand is maakt in die zin geen drol uit.

Wie was dé flopspeler van 2021?
Geen twijfel mogelijk Floris. Wat een kansloos figuur vind ik dat. Geen woorden die kunnen beschrijven hoe verschrikkelijk ik die speler vind als persoon en als speler.

Welke gestopte spelers zou jij terug willen?
Mijn lieftallige Jeremy.

Wat was het moment van 2021? Wat is je het meeste bijgebleven van dit jaar?
Dat zouden er velen kunnen zijn. De actie omtrent Lord Sauron of de vele bans. De over en weer moestuintjes die geplant worden. Zoveel TW gerelateerde zaken zouden dat kunnen zijn. Maar dat wil ik niet plaatsen hier. Dat is niet gepast en hoort hier dan ook niet. Dat moment heeft namelijk deze week helaas plaatsgevonden. Binnen mijn veel te lange aanwezigheid op Tribalwars heb ik ontzettend veel mooie en minder mooie momenten meegemaakt. Maar zoiets als afgelopen woensdag heb ik nog niet eerder meegemaakt dat iemand uit de stam waar ik zat overleden is, uberhaupt iemand van TW die ik 'echt kende'/gesproken had. Natuurlijk heb ik Martin @Amber Heard meegemaakt, maar dat was ergens geen verrassing te noemen. Maar dit kwam zo hard binnen. Woensdag was ik bijna de gehele dag gewoon van slag, van slag omdat ik een week daarvoor nog met haar gesproken had en er niets aan de hand leek. TW is een (belangrijke) bijzaak van het leven voor spelers hier. Maar ondanks alles wat er in negatief opzicht op deze wereld heeft plaatsgevonden is er op dit vlak eenstemmig gereageerd. Iets wat niet meer dan normaal is, maar zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij buiten TW die steeds meer gepolariseerd is geraakt en waarvan Tribalwars helaas ook een voorbeeld van is geworden soms. Dit soort droevige gebeurtenissen doen ons laten beseffen wat er echt belangrijk is in het leven en daarom dat ik, hoe treurig ook, dat moment wil benoemen.

Bedankt voor alles Carla en we zullen je missen.


Stammen:

Al benoemd hierboven.
Dit is echt het allermooiste lijstje van heel wereld 80 wat ik ooit gelezen Martijn.
Ik krijg bij iedere overtuigende zin die jij getypt hebt tranen in mijn ogen.
Dit moet gewoon een boek worden!
Ik wil jou bedanken voor jouw erg mooie leesvoer en ik ben het totaal met jou eens!
Laat die haters maar janken! Het boeit allemaal niets!!
 
Reactiescore
2.062
Hij durft tenminste wel een eerlijk lijstje te maken(naar zijn mening) ik heb er respect voor

Meer lijstjes aub
 
Reactiescore
265
tzal niet zo uitgebreid weze als dat van Martijn want dat kost me wel heel veel moeite :x
SPELERS

Wie was de beste speler van 2021
EOS NO CAP.

Als team vind ik Vinci wel zeer sterk en denk dat k deze hier benoem. Plannen mooie massa's en weten toch maar mooi de kar te trekken. Strategisch ook een sterk team.
Nog honorable mention naar Kyle als speler. kan een goed potje deffen en plannen en vind ik een fijne leider.
Wie was de meest tactische speler/leider van 2021?
Warre. Zulke lange verhalen typen dat de tegenstander geen zin heeft om ze te lezen en je automatisch discussies wint ;)
Wie was de beste aanvaller van 2021?
Eos heeft wel wat mooie blitzjes neergezet. Van gwamm by far vinci de beste ofc. Mooie timings en leuke strategie met bb build
Wie was de beste verdediger van 2021?
Snow en dan specifiek kyle. Kan mooi potje deffen
Welke speler heeft jou in 2021 het meest verrast?
BlitzBurger <3
Stumper van het Jaar - Welke speler heeft het dit jaar, vanwege pech of gebrek aan skills, erg moeilijk gehad?
xBraun. T zit ook nie mee voor die jongens deze wereld. Maar tzijn wel toppers.

Verder vind k wurm wel echt n kneus sry.
Meest veelbelovende speler van 2021 - Met welke speler moeten in 2022 serieus rekening mee houden?
Archer. HOor je niet veel van maar heel steady acc in looney dat niet voor problemen zorgt. Fijne buren!!
Welke speler was volgens jou de beste stamspeler?
Michiel voor t floaten naar guided. Overige spelers van snow ook overigens
Wie was je favoriete forumposter dit jaar?
Burger
Wie heeft de beste P&P gevoerd in 2021?
vind dat kyle wel goeie penp heeft. Niet te lang maar wel goede duidelijke punten
Wie was de AF wannabe van het jaar?
//
Wie was de beste leider van 2021?

kyle
Wie was de slechtste leider van 2021?
Mien. Volledig terecht dat die uit leiding is gekickt. Naar ventje die kerel
Welke speler gaf je de meeste motivatie?
Team eos. Altijd mooi met massa avondjes
Wie was dé flopspeler van 2021?
Guided maar hoef k nie uit te leggen denk
Welke gestopte spelers zou jij terug willen?
aaron. Topper om erbij te hebben en kan ook prima spelen
Wat was het moment van 2021? Wat is je het meeste bijgebleven van dit jaar?
diepe moestuintje van burger

Stammen

Wat was dé topstam van 2021?

Beide stammen hebben veel zwakke kanten imo
Welke stam werkte volgens jou het beste samen?
looney. Communicatie vind ik bij sommige accs nog niet altijd even top maar over t algemeen is t wel prima. Weet niet precies hoe dit bij gwamm en chaos zit
Welke stam was aanvallend het beste?
denk redelijk gelijk wel dit
Welke stam was defensief het beste?
Looney. Block ok en wat recapjes zetten kan me ma ook nog wel en veel meer wordt er bij gwamm en chaos nie gedaan
Welke stam is dé flopstam van 2021?
Chaos
 
Reactiescore
143
@Underground Tacticz. Ik was niet van plan te reageren omdat ik het vrij druk had, maar met de lockdown heb ik toch wat meer tijd om handen. Dat je mijn leiding op W80 aankaart vind ik prima, maar dat je mijn prestaties uit het verleden onderuit haalt door te zeggen dat een stam van 90 mensen allemaal simps waren ofzo kan ik niet waarderen. Nu geloof ik zeker dat je een expert op het gebied van simps bent, maar je was er zelf niet bij op W76, dus je kunt er ook beter je mond over houden.

Wat W80 betreft nomineer ik mezelf ook zeker als slechtste leider voor Looney omdat ik simpelweg te weinig tijd had om te doen wat ik voor W76 wel kon doen. Mijn excuses aan toppers Warre en Kyle, ik had jullie graag beter geholpen intern. Wat extern betreft valt er niet veel te zeggen, als je bedreigingen naar je hoofd krijgt als je met feiten de vinger op de zere plek hebt houdt het zeker snel op ;)
 
Reactiescore
490
Er zijn niet legio opties op deze wereld als ik heel eerlijk ben, want wat heeft men bewezen? Wat maakt je de beste speler? Je kunt wel 5x scoren tegen FC Bal op het dak en daardoor records pakken, maar wanneer je in de Champions League niet presteert kun je niet de beste speler genoemd worden natuurlijk.

Waarom heeft Messi dan toch de Ballon d'or gewonnen?
 

DeletedUser69389

Guest
@Underground Tacticz. Ik was niet van plan te reageren omdat ik het vrij druk had, maar met de lockdown heb ik toch wat meer tijd om handen. Dat je mijn leiding op W80 aankaart vind ik prima, maar dat je mijn prestaties uit het verleden onderuit haalt door te zeggen dat een stam van 90 mensen allemaal simps waren ofzo kan ik niet waarderen. Nu geloof ik zeker dat je een expert op het gebied van simps bent, maar je was er zelf niet bij op W76, dus je kunt er ook beter je mond over houden.

Wat W80 betreft nomineer ik mezelf ook zeker als slechtste leider voor Looney omdat ik simpelweg te weinig tijd had om te doen wat ik voor W76 wel kon doen. Mijn excuses aan toppers Warre en Kyle, ik had jullie graag beter geholpen intern. Wat extern betreft valt er niet veel te zeggen, als je bedreigingen naar je hoofd krijgt als je met feiten de vinger op de zere plek hebt houdt het zeker snel op ;)
Je moet mij geen woorden in de mond leggen, maar ja dat deed je in de gesprekken die je met GWAMM voerde ook al vaker. Ik zeg dat ik op basis van jouw handelen op deze wereld de nominaties niet kan begrijpen. Daarmee zeg ik niet dat ze simps zijn of dat de nominaties voor wereld 76 gezien misschien niet terecht zijn. Alleen dat het ene niet met het andere te rijmen valt. Je begrijpt zelf hopelijk ook wel dat als de loftrompet wordt geschald dat daar bepaalde verwachtingen bij horen of niet? Zeker wanneer je in 1x als nobody opkomt. Wanneer je op een volgende wereld het tegenovergestelde presteert dan mogen daar gewoon vraagtekens bij gezet worden. Dit is per slot van rekening ook een Politiek & Propaganda forum.

Boehoe wat een bedreigingen zeg. Je brengt het nu net alsof er (doods)bedreigingen door GWAMM zijn geleverd. Dat was puur en alleen van TW niveau en ging over het wel of niet hanteren van wereldafspraken. Dat je daar nu nog steeds zo zwaar aan tilt doet alleen maar het beeld bevestigen dat je niet als beste leider te definieren valt. Je haalt er weer andere onzin bij zoals je steeds doet wanneer het te heet onder je voeten wordt. Maarja dat heb je in elk geval op wereld 80 voortdurend bewezen door te beschimpen wat GWAMM steeds deed en wanneer het identiek bij Looney plaatsvond werd het met vage onzin goed gepraat. Ookal werden er kaarten, pm's of statistieken getoond. Dan vond je het vaak in 1x niet nodig om ergens op in te gaan... Dat je dat zelf niet wilt inzien moet je zelf weten, maar er zijn zelfs Looney spelers die dat beeld hebben bevestigd.
 
Bovenaan