Speedronde #4840 - Speedkampioenschap 2020 (Ronde 3)

Reactiescore
575
#4840 NLS(Speed)
Snelheid: 350
Start: Vrijdag 17-07-20 20:00
Einde: Vrijdag 17-07-20 23:00
Scenario: Alternatief
Speedkampioenschap 2020 (Ronde 3)

Gedetailleerde instellingen:

Algemene informatie

* Start: Vrijdag 17-07-20 20:00
* Einde: Vrijdag 17-07-20 23:00
* Snelheid: 350
* Startniveau: Niveau 3
* Windrichting kiezen: ja

* Overwinningsvoorwaarden: De speler met de meeste punten wint!
* Prijs: /
* Benodigde premium punten: Je hebt op zijn minst 30 premiumpunten voor de deelname nodig.
* De eerste 150 spelers kunnen ook zonder premium account deelnemen. Wees er op tijd bij!


Wereldsysteem

* Ridder: nee
* Ridderitems: nee
* Boogschutters: nee
* Kerk en geloof: nee
* Smederij: 1-level systeem
* Goudmunten: nee, pakketjes
* Barbarendorpen: ja, 3 per speler
* Bonusdorpen: ja, 1.5 per speler
* Verlaten dorpen groeien: ja, tot 3000 punten (snelheid: 20%)


Aanvalsysteem

* Snelheid: 0.5
* Milliseconden: ja
* Time-gap: 50 milliseconden
* Fake-limiet: 2%


Slaapmodus: Uitgeschakeld


Restricties


* Beginnersbescherming: 15 minuten
* Stamleden: 1
* Gesloten stammen: nee
* Boerderijlimietregel: nee
* Moraal: nee
* Vakantiemodus: ja


Extra spelregels

NLS §1: Eén account per computer

Het is tijdens deze speedronde ten strengste verboden om via dezelfde computer op meerdere accounts in te loggen.

NLS §2: NLS §2: Eén account per ip
Het is tijdens deze speedronde ten strengste verboden om via dezelfde internetverbinding (binnen hetzelfde huishouden) op meerdere accounts in te loggen. Per ip-adres mag er dus maar op één account ingelogd worden. Het is wel toegestaan om met meerdere spelers en verbindingen op één account in te loggen.
(!) Deze ronde maakt onderdeel uit van het Speedkampioenschap 2020. Voor meer informatie, klik hier.

(!) Tijdens deze ronde is een bijkomende restrictie actief. (NLS §3: Eén speler per account). Meerdere verbindingen / IP-adressen per account leiden in de regel tot een uitsluiting van de ronde.

(!) Een edelman verlaagt de toestemming met minimaal 40 en maximaal 50. Daarnaast kun je tijdens deze ronde geen barbarendorpen edelen.
 
Reactiescore
575
We hebben geconstateerd dat een vijftal spelers op deze speedronde doelbewust hetzelfde puntenaantal heeft behaald met als doel om gezamenlijk nummer 1 te worden. Daardoor hebben alle vijf de spelers maximale punten (op basis van nummer 1 plaats) gekregen voor de toernooi ranglijst.

Gevolg is dat de huidige ranglijst niet meer in balans is omdat er meer punten zijn toegekend dan op basis van de puntentelling de bedoeling is. Daarom hebben we besloten de puntentoerekening voor deze ronde te herrekenen door de ODA scores te laten meewegen bij een gelijke (punten)score. Dit heeft de volgende gevolgen voor de puntentoekenning van deze ronde:

Spelersnaam
Huidige aantal punten ronde 3 (#4840)
Aangepast aantal punten ronde 3 (#4840)
duck that quacks40 punten40 punten
rayret40 punten8 punten
Level Up40 punten15 punten
Cara Delevingne40 punten6 punten
Korjakskaja Sopka40 punten25 punten

We bekijken momenteel op welke manier we de ranglijst het beste kunnen aanpassen, aangezien de ranglijsten automatisch worden bijgehouden. Meer informatie hierover volgt. Verder zullen we de hierboven genoemde betrokken accounts ook individueel op de hoogte brengen over de wijzigingen in de ranglijsten.

Laat ik voorop stellen dat teamen an sich niet expliciet is verboden volgens de spelregels en dat we daarom ook niet actief zullen optreden tegen teamen. Wel staan we open voor suggesties om teamen te ontmoedigen binnen de mogelijkheden die tot onze beschikking staan. Het team zal er alles binnen de aanwezige mogelijkheden aan doen om het individuele karakter van het toernooi optimaal te waarborgen; doelbewust samenspel in combinatie met de manipulatie van ranglijsten valt daar dus niet onder. Bij een volgende keer kunnen er ook andere en meer ingrijpende maatregelen worden genomen (zoals rondes niet meetellen voor de ranglijsten, individuele accounts uitsluiten, toernooi beëindigen). Het is met een reden dat tijdens alle rondes van dit kampioenschap slechts 1 speler per account per ronde is toegestaan.

Verder wil ik graag nog het volgende kwijt. Het opzetten en onderhouden van een kampioenschap kost veel tijd, zowel qua voorbereiding als tijdens het toernooi. Dit soort gedrag is niet bepaald bevorderlijk voor de motivatie om dit soort kampioenschappen te blijven organiseren en getuigt van een gebrek aan respect voor de organisatie en de opzet van het kampioenschap, alsook richting andere deelnemers aan het kampioenschap.

We vragen iedereen om bij zichzelf na te gaan of jouw speelwijze en opstelling zich verdraagt met het individuele karakter van het kampioenschap en of je je gedrag wellicht kunt aanpassen. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het toernooi voor iedereen leuk is en blijft.

Bedankt en nog veel succes tijdens het kampioenschap! :)
 
Bovenaan