Fruit

WAT IS JULLIE LIEVELINGSFRUIT?


  • Totaal aantal stemmers
    30
Reactiescore
1.276
EIND MAART IS HET MOMENT VAN DE AARDBEI. VERWEN JEZELF MET AARDBEIEN. OOK LEKKER IN EEN GLAS MET GIN EN TONIC.
 
Reactiescore
1.276
PASEN IS NET VOORBIJ, MAAR DE GROENTE VAN DE MAAND IS WEL LEKKER MET HAM EN EI.

DEZE MAAND DE ASPERGE.

Ingrediënten
1,5 kg witte asperges
4 eieren
200 gr beenham
100 gr roomboter
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
Scheutje azijn


Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het kontje. De schillen kan je eventueel meekoken of gebruiken voor een bouillon.

Kook de asperges in een ruime pan met water en zout in 8 minuten gaar. Zet de pan uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht.

Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn. In deze video leggen we uit hoe je dit doet. Bewaar de gepocheerde eieren in een kom met warm water.



Klop de boter romig met het sap van een halve citroen en wat gehakte peterselie. Doe het in een spuitzak en spuit hier toefjes van.

Verdeel de asperges en de plakjes ham over 4 borden. Leg op ieder bord een gepocheerd ei en een toefje boter.

Garneer de asperges met wat gehakte peterselie. Serveer direct.
 
Bovenaan