W73: Challenge Guaranteed, or Not?

Reactiescore
161
Kyle blijkbaar ook niet want kent zen eigen team niet

Ongeacht of ze er op dit moment spelen of niet. Blijven ze de benoeming waardig gezien ze elk hun fair share gedaan hebben en wss nog terugkomen in de nabije toekomst.
 

Roald97

Master Commander & Forum Personality 2019
Reactiescore
2.785
Stelling: nu het percentage op loopt, massa’s heen en weer vliegen en oostelijk flink terrein word gewonnen door spread, is een nieuwe stam met imago + de drie grote fronters van pit samenvoegen onvermijdelijk om nog kans te maken op wereld winst voor imago.

Je spreekt over het dumpen van west Imago, maar je realiseert je niet dat alle phalanxen dan gewoon zijlings doorboord worden en dat de edelspam dan gewoon over een 6-7x zo groot front kan door veel meer spelers? Vandaag is er gefaald op alle accounts die een massa kregen. Men heeft hun best gedaan, absoluut geen enkel negatief woord daarover, maar het mocht niet baten. Of dat met gebrekkige middelen, gebrekkige hulp, gebrekkige vv-kracht of gebrekkige kunde te maken heeft - laat ik helemaal in het midden.

Imago heeft dat idee van een wereldwinst zes weken geleden al losgelaten, een kind kon al zien dat de kwantitatieve achterstand, het gebrek aan initiatief, het gebrek aan nachters en het gebrek aan vv-kracht en tot slot de positionering van spelers er toe zou leiden dat een wereldwinst er niet in zat. Een stamgenoot zei recentelijk; bij Imago/Pit hebben de actiefste/sterkste teams vaak de kleinste fronten en de de mindere de grote fronten en zei dat dit bij Spread vaak andersom is. Aanhakend op wat ik eerder al schreef over positionering en de invloed daarvan; heeft dit zeker wat betekend. Bedenk voor je zelf de beste imago/pit teams en bedenk deze teams verdeeld over TLDR/Guided/AOD/CABBAGE - dan hadden we een volstrekt andere wereld gehad en had Spread in die regio mogelijk niets gewonnen of moeten inleveren - of zou Spread een andere regio platgeslagen hebben. Je weet het niet.

Nu ik dit toch schrijf zal ik nog eens wat tijd steken in een afsluitend postje, zoals ik dat ook deed bij de opening, GA, het spectrum etc.

Epiloog van W73: Challenge Guaranteed, or Not?

Gefeliciteerd @Ezra the King / @Erebos. , jullie hebben het beter gespeeld dan ik / het Imago leidingsteam. Sinds w19 verloor ik geen 'eigen werelden' (op w56 kwam ik veel later, vind ervan wat je wilt vinden) en geen van de 5 werelden als oprichter/leider - daarom opende ik met de nodige arrogantie - een uitdagingstopic (wat is een uitdagingstopic zonder een portie arrogantie?) om mijzelf/de premade/mijn vaste clubje spelers nog eens flink uit te dagen en op deze manier ook een interessante wereld neer te zetten.

Ik som enkele tekortkomingen op van Imago als geheel.

- De voorgenomen en vooral uitgesproken idealen stonden ons al snel tegen. We hadden natuurlijk verwacht om de 'te kloppen stam' te worden met de nodige speler-rekruteringsproblemen. Echter zou dit geen probleem moeten vormen voor acht top teams met 6 tot 8 spelers en op bijna ieder team een nachter en enkele poultjes om nieuwe spelers uit te vissen. De idealen belemmerde ons om 'onethische' zaken te verrichten zoals het rekruteren van vijanden, overmatig internen, informatie winnen of om een massa met Pit te coördineren op Spread.

- De oude garde viel tegen. Ik ga er geen doekjes om binden; Premade account UM heeft gewoon glashard gefaald, ondanks tien boosts bakten ze er niets van en is er geen enkele speler blijven hangen om andere accounts te versterken. Cabbage guy heeft ondanks harde boosts (tot grote ergernis van stamgenoten) niets laten zien en het volledige oude team heeft het consequent laten afweten. Ook op veel andere accounts quitte er al snel enkele spelers / raakten inactief. Verklaringen hiervoor?

Ik twijfel er niet over dat als je de GA's af gaat van wereld 15 tot 45 dat je veel Imago namen tegen gaat komen, meer dan Spread namen - echter is het gros gewoon over haar top. Men kon toen nolifen, diehard presteren en is daartot niet meer in staat nu door veranderde RL zaken. Men studeert vaak niet meer, heeft een fulltime job, een vrouw - soms kinderen. Het zijn vaak ook geen gamers die ook nog andere games doen en graag hele dagen achter de pc zitten (gaat ook voor mij op). Een druk RL kan motivatie flink beschadigen. Ook zullen de gebrekkige groeimogelijkheden een rol gespeeld hebben, dit ook doordat we diplomatiek vast zaten met POV/VANS - simpelweg omdat we goed contact hadden / oude bekenden die we niet wilden ditchen ondanks dat dat beter was geweest. Tot slot is ook de sfeer lang niet altijd je van het geweest. Sommige van Spread zijn kleuters op het AF, maar ze zullen het onderling vast gezellig hebben. Imago is toch lange tijd een schip met een handvol kapiteins geweest die het allemaal beter dachten te weten.

- Alle diplomatiek heeft maar weinig opgeleverd. Exitus leverde ons weinig dorpen / ruimte en leverde enkel Guided op. Een solide team, fijne gasten, maar sinds enkele weken moet het gecarried worden door een nieuwkomer. POV leverde ons nog minder op, behalve tijd om Justin met zijn gekut op te rollen. Sorry, maar ook Pit heeft niet opgeleverd wat gehoopt was. Sorry voor mijn uitspraak, maar de kwaliteit bij Pit is muv Snow/Absurd toch lager dan ik zelf verwacht had en qua organisatie van het geheel voegen ze niets toe. Wel zijn dit gewoon ontzettend leuke gasten en was ik achteraf misschien liever Pit'ter dan Imagoer geweest, minder drama gegarandeerd.

- Zoals boven en eerder benoemd; de positionering van spelers. De beste teams, op de minder belangrijke locaties met een matig (of zelfs geen) front. De fragielere teams, op lastigere locaties met grote fronten. Dat kan een stam gewoon nekken.

- Door veel bovengenoemde aspecten en het overmatige PP gebruik bij Spread (neem alleen Vanquisher even als voorbeeld, dat is belachelijk) en vooral de verder afgelegen startlocaties + anonieme start (geen aankondiging van premade, maar lang in meerdere stammen profiteren van dat voordeel) maken dat Spread een groot kwantitatief voordeel behaald heeft. Grote accounts en minder, genoeg voor één stam. Spread heeft momenteel MBs die samen net zo groot zijn als 60% van Pit. En die MB clears zijn nog niet eens vaak nodig. AIE is gewoon mooi tot BG gemaakt, het moraal is goed misbruikt en alle dorpen zijn inmiddels gratis binnengeharkt door capabelere spelers op een fantastische locatie. Is het netjes? Nah, niet echt. Is het verwerpelijk, dat ook weer niet. Is het een actie die je voordelen geeft; zeer zeker.

- De edelspam is gewoon overkill. Door PP is de edelspam heftiger, door het kwantitatieve voordeel van Spread is het voor een TAD een makkie om de eerste linies dik te stacken en in de mobiele zone 1 op de 5 dorpen te overstacken om lokale recap/snipe dorpen te houden. Tja, en het is Spread die begon met deze tactiek hier - niet Imago. Bijkomend het tooltje van Bottenkraker, die overigens allang alom verspreid is en overal bekend/gebruikt is. Hem bekend maken hoeft dus niet eens, hij is al gelekt (sinds 4 weken terug ofzo?).

Conclusie

Spread was/is de betere partij en mag zich 'de eer' toekennen van het wegspelen van een grote kwalitatieve groep 'oude toppers'. Het is misschien te vroeg om te zeggen dat de Spread core DE nieuwe tw top is, maar in mijn optiek zit het er niet ver vandaan. Echter schrijf ik het succes van Spread ook voor een groot deel toe aan de tekortkomingen van Imago.

Zelf kijk ik terug op een vooral veel te intensief half jaar TW. De komst van corona maakte mij leven enkel drukker, daar waar het vooropgezette plan om samen met Warre de stam te gaan leiden helaas niet kon doorgaan (wel bekend van te voren) en ik er initieel best alleen voor stond. Ik ontving hulp van Pepijn en Steven en het ging heel prima toen. Van de zomer ben ik wat weggeweest en kon ik rekenen op Jordi en Maks. Qua leidingszaken was het continu wel intensief en vergde het veel tijd - dit ook om dat definventarisaties en het plannen van nagenoeg alle massa's opgepakt moest worden door het kleine leidingsteam. Ik introduceerde een stamraad, dit werkte tijdelijk, maar leidde vaker tot chaos en onnodige discussie dan vooraf beoogd. Moest iemand ooit overwegen om zoiets te proberen; het werkt niet zo goed.

Hoedanook: Ik denk dat wij als leiders binnen Imago onze idealen - voor zover mogelijk prima hebben kunnen nastreven. We hebben buitenkansjes gehad, op een gegeven moment zelfs zover dat een rekruut uit Spread mogelijk was geweest of snachts Spreaders in de ruggen pakken met laagwaardige VV'tjes. We konden direct een BG aan gaan met Pit, maar wij wilde die 3 stammen strijd een kans geven en verklaarde ook Pit de oorlog. In plaats van samen met Pit alles te coördineren op Spread - ondanks dat we zelf in oorlog waren - verdeelde Imago zijn offensieve slagkracht over Pit/Spread. Hiermee verneukte we ons eigen offensief op Spread door te weinig slagkracht en verneukte we de Pitmassa doordat ze fronters hun def aan onze massa op hen moesten verbruiken en de nodige tijd moesten besteden daaraan - ipv aan doorpakken. Een fair play besluit, één die zwaar woog. Elke keer dat we deze kansen overwogen waren er spelers die zeiden: ''Ik verlies liever met de resterende idealen, dan dat ik win op een lage manier''. Voila, deze personen hebben hun zin gekregen. Ja, we moest meebuigen en hoe pijnlijk ook, afzien van veel vooraf gestelde idealen. Maar het fair play hebben we nooit gedag gezegd.

Tot slot zal ik hier niet stoppen (mogelijk klonk dat zo) mijn team eveneens niet. Wel kondig ik bij deze mijn laatste af-discussie aan voor de komende maanden, wellicht de laatste ooit (dat hoop ik van harte). Dit AF had veel potentie, jammer dat het niveau vaak laag was. Ik heb mijn best gedaan om, zoals ik dat al vanaf wereld 19 deed, serieuze posts te maken zoals ook het spectrum - mooi discussie voer. Jammer dat hier zoveel negativiteit is gekomen door new gens die vooral op de man willen spelen. Vroeger was TW leuker zou ik durven stellen, zonder dat ik het dan romantiseer. Echter is TW verandert en ben ik de gene die is achter gebleven (zo vind ik scripts en pp gebruik twee zeer negatieve toevoegingen aan het spel). Het AF is niet leuk meer voor de old skool discussievoerders, precies de reden waarom je steeds minder uitgebreide posters ziet - die zijn hier op één hand te tellen. Hoe ruk je mijn posts ook vond, of hoe een klootzak je mij ook denkt te vinden, mijn posts (nog geen 300 op dit wereldforum) en aanwezigheid zijn (naar jullie zeggen) de aanleiding geweest tot de samenstelling van deze wereld en gedeeltelijk de activiteit/discussie van dit AF.

Zelfspot aan: De enige belofte die ik wel waar ga maken uit mijn start post is dat dit mijn laatste leidingswereld en mogelijk wereld zal zijn. Voor wie het boeit: Ik mag (ethisch gezien; moet) het komende half jaar buitenproportioneel veel lessen verzorgen (vanwege tekorten door corona) naast een grote studielast (versneld traject), bestuursjaar en bijbaan en ga daarna vier maanden reizen door Eurazië met een onderzoek over gebergteculturen (culturele geografie) en houd daarbij totaal geen tijd over voor TW. Naast het feit dat de zin in tw als sinds eind mei verdwenen is, maar dat ik maar door ben gegaan om de stam niet te teleur te stellen.

Resteert mij nog maar één ding. Dikke shoutout naar @Conceived by Communism die het volledige leiderschap kon oppakken tijdens mijn vakantie, naar @.MortuaMemoria voor onvoorwaardelijke steun en inzet. Naar Mien, Tim, Steven, Daan/Bram (king of pvm) en de mannen van AoD voor de inzet en fun (helaas sporadisch) die we samen gehad hebben en zullen blijven hebben (hopelijk?).

Adieu
 
Laatst bewerkt:
Reactiescore
2.878
F
 
Reactiescore
967
Je spreekt over het dumpen van west Imago, maar je realiseert je niet dat alle phalanxen dan gewoon zijlings doorboord worden en dat de edelspam dan gewoon over een 6-7x zo groot front kan door veel meer spelers? Vandaag is er gefaald op alle accounts die een massa kregen. Men heeft hun best gedaan, absoluut geen enkel negatief woord daarover, maar het mocht niet baten. Of dat met gebrekkige middelen, gebrekkige hulp, gebrekkige vv-kracht of gebrekkige kunde te maken heeft - laat ik helemaal in het midden.

Imago heeft dat idee van een wereldwinst zes weken geleden al losgelaten, een kind kon al zien dat de kwantitatieve achterstand, het gebrek aan initiatief, het gebrek aan nachters en het gebrek aan vv-kracht en tot slot de positionering van spelers er toe zou leiden dat een wereldwinst er niet in zat. Een stamgenoot zei recentelijk; bij Imago/Pit hebben de actiefste/sterkste teams vaak de kleinste fronten en de de mindere de grote fronten en zei dat dit bij Spread vaak andersom is. Aanhakend op wat ik eerder al schreef over positionering en de invloed daarvan; heeft dit zeker wat betekend. Bedenk voor je zelf de beste imago/pit teams en bedenk deze teams verdeeld over TLDR/Guided/AOD/CABBAGE - dan hadden we een volstrekt andere wereld gehad en had Spread in die regio mogelijk niets gewonnen of moeten inleveren - of zou Spread een andere regio platgeslagen hebben. Je weet het niet.

Nu ik dit toch schrijf zal ik nog eens wat tijd steken in een afsluitend postje, zoals ik dat ook deed bij de opening, GA, het spectrum etc.

Epiloog van W73: Challenge Guaranteed, or Not?

Gefeliciteerd @Ezra the King / @Erebos. , jullie hebben het beter gespeeld dan ik / het Imago leidingsteam. Sinds w19 verloor ik geen 'eigen werelden' (op w56 kwam ik veel later, vind ervan wat je wilt vinden) en geen van de 5 werelden als oprichter/leider - daarom opende ik met de nodige arrogantie - een uitdagingstopic (wat is een uitdagingstopic zonder een portie arrogantie?) om mijzelf/de premade/mijn vaste clubje spelers nog eens flink uit te dagen en op deze manier ook een interessante wereld neer te zetten.

Ik som enkele tekortkomingen op van Imago als geheel.

- De voorgenomen en vooral uitgesproken idealen stonden ons al snel tegen. We hadden natuurlijk verwacht om de 'te kloppen stam' te worden met de nodige speler-rekruteringsproblemen. Echter zou dit geen probleem moeten vormen voor acht top teams met 6 tot 8 spelers en op bijna ieder team een nachter en enkele poultjes om nieuwe spelers uit te vissen. De idealen belemmerde ons om 'onethische' zaken te verrichten zoals het rekruteren van vijanden, overmatig internen, informatie winnen of om een massa met Pit te coördineren op Spread.

- De oude garde viel tegen. Ik ga er geen doekjes om binden; Premade account UM heeft gewoon glashard gefaald, ondanks tien boosts bakten ze er niets van en is er geen enkele speler blijven hangen om andere accounts te versterken. Cabbage guy heeft ondanks harde boosts (tot grote ergernis van stamgenoten) niets laten zien en het volledige oude team heeft het consequent laten afweten. Ook op veel andere accounts quitte er al snel enkele spelers / raakten inactief. Verklaringen hiervoor?

Ik twijfel er niet over dat als je de GA's af gaat van wereld 15 tot 45 dat je veel Imago namen tegen gaat komen, meer dan Spread namen - echter is het gros gewoon over haar top. Men kon toen nolifen, diehard presteren en is daartot niet meer in staat nu door veranderde RL zaken. Men studeert vaak niet meer, heeft een fulltime job, een vrouw - soms kinderen. Het zijn vaak ook geen gamers die ook nog andere games doen en graag hele dagen achter de pc zitten (gaat ook voor mij op). Een druk RL kan motivatie flink beschadigen. Ook zullen de gebrekkige groeimogelijkheden een rol gespeeld hebben, dit ook doordat we diplomatiek vast zaten met POV/VANS - simpelweg omdat we goed contact hadden / oude bekenden die we niet wilden ditchen ondanks dat dat beter was geweest. Tot slot is ook de sfeer lang niet altijd je van het geweest. Sommige van Spread zijn kleuters op het AF, maar ze zullen het onderling vast gezellig hebben. Imago is toch lange tijd een schip met een handvol kapiteins geweest die het allemaal beter dachten te weten.

- Alle diplomatiek heeft maar weinig opgeleverd. Exitus leverde ons weinig dorpen / ruimte en leverde enkel Guided op. Een solide team, fijne gasten, maar sinds enkele weken moet het gecarried worden door een nieuwkomer. POV leverde ons nog minder op, behalve tijd om Justin met zijn gekut op te rollen. Sorry, maar ook Pit heeft niet opgeleverd wat gehoopt was. Sorry voor mijn uitspraak, maar de kwaliteit bij Pit is muv Snow/Absurd toch lager dan ik zelf verwacht had en qua organisatie van het geheel voegen ze niets toe. Wel zijn dit gewoon ontzettend leuke gasten en was ik achteraf misschien liever Pit'ter dan Imagoer geweest, minder drama gegarandeerd.

- Zoals boven en eerder benoemd; de positionering van spelers. De beste teams, op de minder belangrijke locaties met een matig (of zelfs geen) front. De fragielere teams, op lastigere locaties met grote fronten. Dat kan een stam gewoon nekken.

- Door veel bovengenoemde aspecten en het overmatige PP gebruik bij Spread (neem alleen Vanquisher even als voorbeeld, dat is belachelijk) en vooral de verder afgelegen startlocaties + anonieme start (geen aankondiging van premade, maar lang in meerdere stammen profiteren van dat voordeel) maken dat Spread een groot kwantitatief voordeel behaald heeft. Grote accounts en minder, genoeg voor één stam. Spread heeft momenteel MBs die samen net zo groot zijn als 60% van Pit. En die MB clears zijn nog niet eens vaak nodig. AIE is gewoon mooi tot BG gemaakt, het moraal is goed misbruikt en alle dorpen zijn inmiddels gratis binnengeharkt door capabelere spelers op een fantastische locatie. Is het netjes? Nah, niet echt. Is het verwerpelijk, dat ook weer niet. Is het een actie die je voordelen geeft; zeer zeker.

- De edelspam is gewoon overkill. Door PP is de edelspam heftiger, door het kwantitatieve voordeel van Spread is het voor een TAD een makkie om de eerste linies dik te stacken en in de mobiele zone 1 op de 5 dorpen te overstacken om lokale recap/snipe dorpen te houden. Tja, en het is Spread die begon met deze tactiek hier - niet Imago. Bijkomend het tooltje van Bottenkraker, die overigens allang alom verspreid is en overal bekend/gebruikt is. Hem bekend maken hoeft dus niet eens, hij is al gelekt (sinds 4 weken terug ofzo?).

Conclusie

Spread was/is de betere partij en mag zich 'de eer' toekennen van het wegspelen van een grote kwalitatieve groep 'oude toppers'. Het is misschien te vroeg om te zeggen dat de Spread core DE nieuwe tw top is, maar in mijn optiek zit het er niet ver vandaan. Echter schrijf ik het succes van Spread ook voor een groot deel toe aan de tekortkomingen van Imago.

Zelf kijk ik terug op een vooral veel te intensief half jaar TW. De komst van corona maakte mij leven enkel drukker, daar waar het vooropgezette plan om samen met Warre de stam te gaan leiden helaas niet kon doorgaan (wel bekend van te voren) en ik er initieel best alleen voor stond. Ik ontving hulp van Pepijn en Steven en het ging heel prima toen. Van de zomer ben ik wat weggeweest en kon ik rekenen op Jordi en Maks. Qua leidingszaken was het continu wel intensief en vergde het veel tijd - dit ook om dat definventarisaties en het plannen van nagenoeg alle massa's opgepakt moest worden door het kleine leidingsteam. Ik introduceerde een stamraad, dit werkte tijdelijk, maar leidde vaker tot chaos en onnodige discussie dan vooraf beoogd. Moest iemand ooit overwegen om zoiets te proberen; het werkt niet zo goed.

Hoedanook: Ik denk dat wij als leiders binnen Imago onze idealen - voor zover mogelijk prima hebben kunnen nastreven. We hebben buitenkansjes gehad, op een gegeven moment zelfs zover dat een rekruut uit Spread mogelijk was geweest of snachts Spreaders in de ruggen pakken met laagwaardige VV'tjes. We konden direct een BG aan gaan met Pit, maar wij wilde die 3 stammen strijd een kans geven en verklaarde ook Pit de oorlog. In plaats van samen met Pit alles te coördineren op Spread - ondanks dat we zelf in oorlog waren - verdeelde Imago zijn offensieve slagkracht over Pit/Spread. Hiermee verneukte we ons eigen offensief op Spread door te weinig slagkracht en verneukte we de Pitmassa doordat ze fronters hun def aan onze massa op hen moesten verbruiken en de nodige tijd moesten besteden daaraan - ipv aan doorpakken. Een fair play besluit, één die zwaar woog. Elke keer dat we deze kansen overwogen waren er spelers die zeiden: ''Ik verlies liever met de resterende idealen, dan dat ik win op een lage manier''. Voila, deze personen hebben hun zin gekregen. Ja, we moest meebuigen en hoe pijnlijk ook, afzien van veel vooraf gestelde idealen. Maar het fair play hebben we nooit gedag gezegd.

Tot slot zal ik hier niet stoppen (mogelijk klonk dat zo) mijn team eveneens niet. Wel kondig ik bij deze mijn laatste af-discussie aan voor de komende maanden, wellicht de laatste ooit (dat hoop ik van harte). Dit AF had veel potentie, jammer dat het niveau vaak laag was. Ik heb mijn best gedaan om, zoals ik dat al vanaf wereld 19 deed, serieuze posts te maken zoals ook het spectrum - mooi discussie voer. Jammer dat hier zoveel negativiteit is gekomen door new gens die vooral op de man willen spelen. Vroeger was TW leuker zou ik durven stellen, zonder dat ik het dan romantiseer. Echter is TW verandert en ben ik de gene die is achter gebleven (zo vind ik scripts en pp gebruik twee zeer negatieve toevoegingen aan het spel). Het AF is niet leuk meer voor de old skool discussievoerders, precies de reden waarom je steeds minder uitgebreide posters ziet - die zijn hier op één hand te tellen. Hoe ruk je mijn posts ook vond, of hoe een klootzak je mij ook denkt te vinden, mijn posts (nog geen 300 op dit wereldforum) en aanwezigheid zijn (naar jullie zeggen) de aanleiding geweest tot de samenstelling van deze wereld en gedeeltelijk de activiteit/discussie van dit AF.

Zelfspot aan: De enige belofte die ik wel waar ga maken uit mijn start post is dat dit mijn laatste leidingswereld en mogelijk wereld zal zijn. Voor wie het boeit: Ik mag (ethisch gezien; moet) het komende half jaar buitenproportioneel veel lessen verzorgen (vanwege tekorten door corona) naast een grote studielast (versneld traject), bestuursjaar en bijbaan en ga daarna vier maanden reizen door Eurazië met een onderzoek over gebergteculturen (culturele geografie) en houd daarbij totaal geen tijd over voor TW. Naast het feit dat de zin in tw als sinds eind mei verdwenen is, maar dat ik maar door ben gegaan om de stam niet te teleur te stellen.

Resteert mij nog maar één ding. Dikke shoutout naar @Conceived by Communism die het volledige leiderschap kon oppakken tijdens mijn vakantie, naar @.MortuaMemoria voor onvoorwaardelijke steun en inzet. Naar Mien, Tim, Steven, Daan/Bram (king of pvm) en de mannen van AoD voor de inzet en fun (helaas sporadisch) die we samen gehad hebben en zullen blijven hebben (hopelijk?).

Adieu

Ongetwijfeld zullen er veel reacties komen die inhoudelijk op je bericht zullen ingaan en discussies zullen opstarten, maar ik vind het fijn dat je gekozen hebt om toch een post te schrijven die meer inzicht geeft in jouw persoonlijke ervaringen en hoe het er binnen Imago aan toe ging. Bedankt daarvoor en succes met je onderzoek, klinkt erg interessant.
 

rikkert1234

Beste Stamlid 20/21
Reactiescore
1.005
Mooi stuk @Roald97. Jammer dat deze wereld tot zn ongelofelijke grote anti climax is geeindigd, de wereld had zoveel meer potentie.
 
Reactiescore
279
Bijkomend het tooltje van Bottenkraker, die overigens allang alom verspreid is en overal bekend/gebruikt is. Hem bekend maken hoeft dus niet eens, hij is al gelekt (sinds 4 weken terug ofzo?).
De versie van mijn timetooltje die gelekt is, is al weer n paar maanden oud. De huidige versie bevat al weer een paar iteraties aan verbeteringen. Naast edelspam sturen, werkt dit tooltje trouwens ook zeer handig met edelspam deffen
 
Reactiescore
614
Ondanks dat ik het niet eens ben met ieder punt in je stuk (wat totaal niet erg is), waardeer ik de moeite die je in je post hebt gestopt!
Even inhakend op je post zelf hoop ik wel dat Imago nog blijft bestaan en er nog wat van probeert te maken in hoeverre mogelijk!?
Kan dat ik eroverheen heb gelezen, maar ik zou het persoonlijk jammer vinden als de wereld hier stopt (ondanks dat ik het zou begrijpen i.v.m. o.a. jouw onderzoek binnenkort).

Hoe dan ook heeft de initiële post wel een wereld opgebracht die in ieder geval kwalitatief hoger was dan een vrij groot aantal werelden die we de afgelopen tijd hebben gezien. Ik heb vernomen dat na deze wereld een leuk aantal spelers binnen Spread waarschijnlijk ook afzwaait waarbij dit initiatief toch heeft gezorgd voor een leuke laatste competitieve interessante wereld!
 

DeletedUser69389

Guest
Hoe dan ook heeft de initiële post wel een wereld opgebracht die in ieder geval kwalitatief hoger was dan een vrij groot aantal werelden die we de afgelopen tijd hebben gezien. Ik heb vernomen dat na deze wereld een leuk aantal spelers binnen Spread waarschijnlijk ook afzwaait waarbij dit initiatief toch heeft gezorgd voor een leuke laatste competitieve interessante wereld!
Absoluut. Ondanks alles wat Imago misschien heeft misdaan zoals bijvoorbeeld dat boosten heeft de komst van Imago ook veel goeds gedaan. De combinatie van wereld 70 die eindigde door de, grotendeels terechte, ban van Pony en de daarbij horende gevolgen. Wereld 66 en 68 die iets daarvoor dicht gingen en 69 wat geplooid leek. Plus de inzet en de post van Roald droegen absoluut bij hieraan. Want laten we reëel wezen, zonder de post en de daarbij gehanteerde arrogante toon door Imago was Spread nooit ontstaan in deze vorm. Want de stam is gewoon puur en alleen ontstaan als reactie op het vormen van Imago. Iets waar we Roald inderdaad voor mogen bedanken. Helaas heeft het als een boomerang gewerkt voor hem. Vooral ook door de zaken die hij al heeft aangehaald. Maar of je het nu leuk vindt of niet is juist Roald de persoon die de wereld heeft gemaakt tot de wereld die het is geworden en het "bijzonder" heeft gemaakt.

Good luck with everything.
 
Reactiescore
766
Was een leuke wereld, daar ik begonnen was om tegen de “premade” te gaan. Ben ik eerst met een flinke mokerslag kleiner gemaakt door interdictum en vervolgens tegen spread gaan spelen. Ik ben wel van mening dat spread en daarbij imago een toch echt leuke wereld beide in de weg hebben gezeten.

Daar waar imago early game de verwachtingen niet waar kon maken is spread een stam geweest die enorm de grenzen heeft opgezocht en hier gretig gebruik van heeft gemaakt. Waar pit een enorm leuke groep was en ik graag nog een keer samen zou spelen met deze spelers zijn we op bepaalde momenten flink genaaid en konden we bepaalde elementen van het spel niet doeltreffend afwerken. Het is jammer dat het zo snel is gegaan want ik had er nog wel zin in. Ik zou namelijk eigenlijk intern zijn maar mijn deff was hard nodig aan het front, waardoor ik uiteindelijk niet kon spelen waar ik wilde.

Bedankt voor de wereld en veel succes op de volgende voor de spelers die doorgaan.
 
Reactiescore
1.094
Imago stopt? Onvermijdelijk, als Conquerkings halve clears de boel moet carryen dan weet je dat het te laat is.
 
Reactiescore
974
Imago heeft dat idee van een wereldwinst zes weken geleden al losgelaten, een kind kon al zien dat de kwantitatieve achterstand, het gebrek aan initiatief, het gebrek aan nachters en het gebrek aan vv-kracht en tot slot de positionering van spelers er toe zou leiden dat een wereldwinst er niet in zat. Een stamgenoot zei recentelijk; bij Imago/Pit hebben de actiefste/sterkste teams vaak de kleinste fronten en de de mindere de grote fronten en zei dat dit bij Spread vaak andersom is.

Is dat niet juist één van de belangrijkste taken in grote stammen om de juiste mensen op de juiste accounts te hebben. Crusiale spelers die overstappen naar de belangrijkste accounts of indien dat niet mogelijk is bepaalde accounts die flinke hoeveelheid front afstaan aan beter bezette accounts. Goed geoliede stammen hadden niet veel moeite met dit, wat praktisch wil zeggen dat Imago niet zo goed intern werkte. Kwalitatief het sterkte, maar samenwerkend als stam matig..
 

Calamus Incendium

Forum Personality 20/21
Reactiescore
6.277
Is dat niet juist één van de belangrijkste taken in grote stammen om de juiste mensen op de juiste accounts te hebben. Crusiale spelers die overstappen naar de belangrijkste accounts of indien dat niet mogelijk is bepaalde accounts die flinke hoeveelheid front afstaan aan beter bezette accounts. Goed geoliede stammen hadden niet veel moeite met dit, wat praktisch wil zeggen dat Imago niet zo goed intern werkte. Kwalitatief het sterkte, maar samenwerkend als stam matig..

Ik weet ook niet of we kwalitatief het sterkste waren hoor. Zeker niet naar de huidige 'meta' gekeken. Ik denk dat de beste spelers in de winnende stam hebben gezeten. Wat niet wil zeggen dat ik niet erg veel respect heb voor enkele dragende spelers binnen imago (waaronder Global, Roald en Mortuamemoria en mijn lieve co Tim @Slave To The Rhythm).

Maargoed, op MOAM gaan we ook nog niet stoppen hoor.
 
Reactiescore
974
Ik weet ook niet of we kwalitatief het sterkste waren hoor. Zeker niet naar de huidige 'meta' gekeken. Ik denk dat de beste spelers in de winnende stam hebben gezeten. Wat niet wil zeggen dat ik niet erg veel respect heb voor enkele dragende spelers binnen imago (waaronder Global, Roald en Mortuamemoria en mijn lieve co Tim @Slave To The Rhythm).

Maargoed, op MOAM gaan we ook nog niet stoppen hoor.

Als Imago kwalitatief niet het sterkte was wil juist nog meer zeggen dat je de sterkste spelers en accounts op de juiste positie wil hebben. Sinds dit naar horen niet is gebeurt, is dat matig intern werk van Imago. Vraag me slechts af waarom niet.
 
Bovenaan